Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 12:25   #4381
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hm.. a widziałaś po nim jakieś dobre efekty? Przyciemnił ciut włosy?
Hm....no nie wiem , powiem Ci szczerze. Może odrobinkę, jakoś nie zwracałam na to uwagi, ale wcześniej, wydaje mi się, ze miałam jaśniejsze refleksy
Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
kurde z tą porowatością to jest śmieszna psrawa ja mam cechy i takie i takie i kompletnie nie umiem jej u siebie okreslić ahhh
a u mnie jakby dłużej schły muszę się im bardziej przyjrzeć
Ja tak samo nie potrafię Ale chyba najlepszy w ocenie jest kokos

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy od CP nie zaczną szybciej rosnąć włosy nie tylko na głowie '?

Bo w sumie dlatego przestałam pić pokrzywe
A po jakim czasie zauważyłaś przyrosty po pokrzywie?

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Na dobranoc fotka wielce wyszukanej fryzury ślubnej
I lecę spać, śnić o lokach po pas
Aaaa...Jak Ksieżniczka!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:27   #4382
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam dzisiaj 2 nowe szampony w Wispolu do włosów brązowych.
Możecie zerknąć na skład??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ach-brazu.html

Skład: aqua, sodium laureth sulfate, sodium cocoamphoacete, coco-glucoside, cocamide MIPA, PEG-7, glyceryl cocoate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, dimethylpabamidopropyl, laurdimonium tosylate, lactic acid, propylene glycol, aesculuc hippocastanum extract, sorbitol, zingiber officinate extract, sodium chloricide, disodium EDTA, parfum, benzyl benzoate, limonene, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, DMDM hydantoin, HC blue no.2, HC yellow NO.2, 3-nitro-p-hydroxyethylaminophenol

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ach-brazu.html

tylko tego nie mogę nigdzie znaleźć składu...:/

I czy jak chcę kupić glicerynę z zsk to tą? http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Gliceryna-roslinna/238
Podbijam

ewcia to niedobrze.. ale popatrzę jeszcze na jakieś inne oleje Dzięki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:27   #4383
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Opinie ma calkiem niezle! A stosowalaś go na buzię? Daloby radę go klaść jako krem na dzień? Bo jestem na etapie poszukiwania czegoś dobrego..
Tak, stosowałam, stąd go mam.
Używam go na dzień i na noc zamiennie z jednym kremem Yves Rocher i bardzo go lubię - w sumie po kremie za 8 zł nie spodziewałam się wiele, ale ten spełnił moje oczekiwania - moją skórę naprawdę fajnie nawilża, jest gesty, nie zauważyłam, żeby zostawiał jakąś trudno wchłaniającą się warstwę. Moim zdaniem śmiało można spróbować.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-03-24 o 12:28
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:32   #4384
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dziewczyny, mogłybyście być takie miłe i wyjaśniłybyście mi jak ostatniemu głupkowi na czym polega to "harmonijkowanie"? Widziałam wprawdzie jakieś filmiki, ale zupełnie nie kumam - zawija się tak mokre/wilgotne włosy i czeka się w takim zawiniątku aż wyschną? Jak ja swoje zawinę w cokolwiek to nie wyschną mi do śmierci

W ogóle nienawidzę moje skrętu, ani proste ani falowane I żadne ugniatanie, żelowanie, skręcanie ślimaczków nic nie daje
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:34   #4385
justusia16
Wtajemniczenie

ewcia1807 przyrost to ja zauważyłam...ale na nogach

więc przestalam pić pokrzywe, ale jej smak jest obłędny..pycha
no ale nie pije już bo i tak mam masakre na nogach a po pokrzywie to by wogole kicha była
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:39   #4386
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
ewcia1807 przyrost to ja zauważyłam...ale na nogach

więc przestalam pić pokrzywe, ale jej smak jest obłędny..pycha
no ale nie pije już bo i tak mam masakre na nogach a po pokrzywie to by wogole kicha była
u mnie też był na nogach po drożdżach a na głowie nicxD

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:40   #4387
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
w sumie mam jeszcze połowę khadi czarnej, więc wypróbuję no właśnie nie dodawałam nigdy odżywki.... ale i tak zamówię jeszcze Sante lub Logonę z ciekawości
Próbuj, testuj i opisuj wrażenia!

Cytat:
Trom nie wiem, boję się henny bo znajac mnie to pewnie w miedzy czasie bede chciała wrócić do blondu :P

chyba też się skusze na Sante
To dajcie dziewczyny znać, na jakie kolory się zdecydujecie i jakie będą wasze wrażenia

Cytat:
Podbijam
Ja się w sumie na skladach szamponów supelnie nie znam.. Ale ja moje początkujące oko to masz parabeny (co prawda przy końcu, ale jednak..) Sles a malo jakiś ekstraktów i mnie szczerze mówiąc nie urzekl.. Ale tak jak mówię - ja jestem laikiem skladowym

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Tak, stosowałam, stąd go mam.
Używam go na dzień i na noc zamiennie z jednym kremem Yves Rocher i bardzo go lubię - w sumie po kremie za 8 zł nie spodziewałam się wiele, ale ten spełnił moje oczekiwania - moją skórę naprawdę fajnie nawilża, jest gesty, nie zauważyłam, żeby zostawiał jakąś trudno wchłaniającą się warstwę. Moim zdaniem śmiało można spróbować.
Dziękuję! Poszukuję czegoś, co mnie bardzo dobrze nawilży, ale nie pozostawi tlustej warstwy.. I co się będzie nadawalo pod makeup..

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:48   #4388
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też był na nogach po drożdżach a na głowie nicxD
szkoda że włosy na nogach to nie atut bo bym chyba była Bogiem

syl skąd będziesz zamawiała Sante ?
Stary 2012-03-24, 13:01   #4389
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłybyście być takie miłe i wyjaśniłybyście mi jak ostatniemu głupkowi na czym polega to "harmonijkowanie"? Widziałam wprawdzie jakieś filmiki, ale zupełnie nie kumam - zawija się tak mokre/wilgotne włosy i czeka się w takim zawiniątku aż wyschną? Jak ja swoje zawinę w cokolwiek to nie wyschną mi do śmierci

W ogóle nienawidzę moje skrętu, ani proste ani falowane I żadne ugniatanie, żelowanie, skręcanie ślimaczków nic nie daje
postaram się jak mogę
1.bierzesz koszulke najlepiej stary t-shirt
2.spuszczasz głowę z włosami w dół
3. rozkładasz koszulkę w ręcę i dociskasz włosy do głowy tzn z dołu do góry . ja to robię dobre pare minut https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=33
4.cały czas jesteś z głową w dół. kadziesz koszulkę na łóżku i tak ja widziałas na filmiku układasz tam włosy. ja łapię je z tyłu gumką http://www.youtube.com/watch?v=O2qD38ZYX6A
5. trzymam to jakieś 10-15 minut no jak się zapomnę to 20 a potem ściągam nakaładam żel mrożący i susze

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-03-24 o 13:05
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:07   #4390
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale!
A wstawisz kiedyś zdjęcia Twoich wlosów?
Wlaśnie dopiero teraz uświadomilam sobie, że kojarzę Twój avatar z wątku "Tatuaż.."

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
postaram się jak mogę
1.bierzesz koszulke najlepiej stary t-shirt
2.spuszczasz głowę z włosami w dół
3. rozkładasz koszulkę w ręcę i dociskasz włosy do głowy tzn z dołu do góry . ja to robię dobre pare minut https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=33
4.cały czas jesteś z głową w dół. kadziesz koszulkę na łóżku i tak ja widziałas na filmiku układasz tam włosy. ja łapię je z tyłu gumką http://www.youtube.com/watch?v=O2qD38ZYX6A
5. trzymam to jakieś 10-15 minut no jak się zapomnę to 20 a potem ściągam nakaładam żel mrożący i susze
A moglabyś jeszcze napisać, jakie produkty do stylizacji/po myciu spisują się u Ciebie najlepiej? Jak już opisywalaś gdzieś swoją pielęgnację, to przepraszam.. Przeoczylam

Uratuj!
Stary 2012-03-24, 13:13   #4391
Jajkowiczanka Kala
Przyczajenie

Ja od ponad roku codziennie łykam witaminkę D3 na polecenie endokrynologa do którego wybrałam się z polecenia... fryzjera!!!!
Moje marne włosinki tak wystraszyły fryzjera, że zapytał, czy badałam tarczycę, no i tak się zaczęło. Wyszło szydło z wora: deficyt wit. D3 odpowiedzialnej m.in za włosy (wypadanie itp.), paznokcie (łamanie itp.), skórę (sucha pomimo codziennego balsamowania), zmęczenie, ospałość itp.
Witaminka ta jest niestety tylko na receptę. Trzeba ją przyjmować w czasie zimnych miesięcy. Jak już jest sporo słońca, czyli: czerwiec - wrzesień zaleca się przerwę w stosowaniu, ale trzeba często się "nasłoneczniać"
Stary 2012-03-24, 13:26   #4392
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jajkowiczanka Kala Pokaż wiadomość
Witaminka ta jest niestety tylko na receptę. Trzeba ją przyjmować w czasie zimnych miesięcy. Jak już jest sporo słońca, czyli: czerwiec - wrzesień zaleca się przerwę w stosowaniu, ale trzeba często się "nasłoneczniać"
Aby wyprodukować w organizmie dzienne zapotrzebowanie witaminy D wystarczy tylko wystawić na słońce nieochronioną filtrem twarz na 20 minut, zjeść 3 kurze żółtka albo stek z łososia. Częste nasłonecznianie wcale nie jest dobre a od suplementacji lepsza zdrowa dieta, która nie jest na receptę..
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:31   #4393
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
A próbowalaś rozrabiać hennę z odżywką? Po pierwsze idzie mniej henny (na wersję bez odżywki potrzebowalam 1/2 opakowania a na odżywkową mniej niż 1/3) po drugie przesuszu brak! Dodalam Bingo z keratyną i spiliruiną i dodatkowo 2 kropelki panthenolu. Kolor zlapal pięknie a wloski byly piękne i gladkie
Ale nie zakwaszasz tej papki wtedy? Ja właśnie siedzę z henną na głowie, jakoś boję się rozrobić samą maską (że lawson się nie uwolni) bo moje włosy kiepsko łapią hennę (ostatnio musiałam trzymać całą noc). Zwykle do gotowej papki (kiedy widzę, że barwnik się utlenia) dodaję łychę czy dwie maski.
silkmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:33   #4394
Jajkowiczanka Kala
Przyczajenie

Tylko szkoda, że w naszych szerokościach słońce nie świeci codziennie
Poza tym te jajka dostępne w sklepach... hmmm chyba bym się nie odważyła az tyle i to codziennie
Myśle jednak, że warto zrobić sobie badanie na poziom tej witaminy w organiźmie, przynajmniej będziem wiedzieć, czy jeść te jaja, czy nie
Stary 2012-03-24, 13:34   #4395
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Aby wyprodukować w organizmie dzienne zapotrzebowanie witaminy D wystarczy tylko wystawić na słońce nieochronioną filtrem twarz na 20 minut, zjeść 3 kurze żółtka albo stek z łososia. Częste nasłonecznianie wcale nie jest dobre a od suplementacji lepsza zdrowa dieta, która nie jest na receptę..
Zgadzam się

Stary 2012-03-24, 13:36   #4396
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od ponad roku codziennie łykam witaminkę D3 na polecenie endokrynologa do którego wybrałam się z polecenia... fryzjera!!!!
Moje marne włosinki tak wystraszyły fryzjera, że zapytał, czy badałam tarczycę, no i tak się zaczęło. Wyszło szydło z wora: deficyt wit. D3 odpowiedzialnej m.in za włosy (wypadanie itp.), paznokcie (łamanie itp.), skórę (sucha pomimo codziennego balsamowania), zmęczenie, ospałość itp.
Akurat stety na receptę. Objawy przedawkowania witamin są o wiele gorsze i cięższe do zwalczania niż niedoboru. Nie powinno się ich łykać w długo lub w dużych ilościach bez potrzeby - czyli bez badań i przepisu lekarza.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:36   #4397
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale!
A wstawisz kiedyś zdjęcia Twoich wlosów?
Wlaśnie dopiero teraz uświadomilam sobie, że kojarzę Twój avatar z wątku "Tatuaż.."
Jak TŻ przyjedzie w czwartek to postaram się wkleić, bo sama sobie nie umiem zdjęcia zrobić Ale w sumie nie mam się czym chwalić, bo moje to oklapnięte cieniasy

Faktycznie, ja Ciebie teraz też kojarzę z "Tatuażu"
Stary 2012-03-24, 13:37   #4398
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silkmoon Pokaż wiadomość
Ale nie zakwaszasz tej papki wtedy? Ja właśnie siedzę z henną na głowie, jakoś boję się rozrobić samą maską (że lawson się nie uwolni) bo moje włosy kiepsko łapią hennę (ostatnio musiałam trzymać całą noc). Zwykle do gotowej papki (kiedy widzę, że barwnik się utlenia) dodaję łychę czy dwie maski.
Ja używam ciemnego brązu, więc cytryny, odstawianie na noc itp.. u mnie nie jest potrzebne Ale proszek rozrabiam najpierw z wodą/herbatą/kawą (temp: 50st) a dopiero potem po uzyskaniu jednolitej masy dodaję odżywki i panthenolu Kolor z biegiem czasu (po3-4tyg) blaknie, ale efekt jest identyczny, jak po hennowaniu bez odżywki

Uratuj!
Stary 2012-03-24, 13:41   #4399
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Ja używam ciemnego brązu, więc cytryny, odstawianie na noc itp.. u mnie nie jest potrzebne Ale proszek rozrabiam najpierw z wodą/herbatą/kawą (temp: 50st) a dopiero potem po uzyskaniu jednolitej masy dodaję odżywki i panthenolu Kolor z biegiem czasu (po3-4tyg) blaknie, ale efekt jest identyczny, jak po hennowaniu bez odżywki
Nie używałam jeszcze Khadi (a więc brązów) jak kiedyś się skuszę, to spróbuję Twoim sposobem .
silkmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:46   #4400
Redhaired Witch
Nindżopesz

Sylvi, Justusiu, Green elf, Fluoxetine, Ewcia, Reavela - dziękuję, bardzo mi miło Ale się bany posypią
Cytat:
Najważniejsze, że znalazlaś i efekt byl cudowny! Ale doskonale Cię rozumiem, bo szykując się na studniówkę, ciągle slyszalam od sprzedawców: "Ale takie sukienki już nie są modne! Nie mamy brązowej, brąz jest niemodny, weź charbową!".. Wkurzylam się i na bal nie poszlam ale zorganizowalam sobie wlasną studniówkową wyprawę, 1000razy lepszą i bardziej odpowiednią dla mnie, chociaż niemodną

Krem brodawkowy stosowalam za zamierzchlych czasów, gdy próbowalam CG - ladnie podkreśla fale. Poza tym na noc na końce i na dlugość. W ciągu dnia nie zabezpieczalam nim końcówek, bo nigy nie moglam trafić z ilością
1. no dokładnie, jak coś jest modne to już umarł w butach, nic innego nie znajdziesz.
2. dzięki za dogłębny opis, jak tani tani to chyba się skuszę

Cytat:
dziewczynki, która wedłig was farba składowo jest lepsza ? w sumie składy podobne
Jedynkę bym brała bo nie ma perfum - aż dziwne w sumie.

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamiętam, to trzeba przekroczyć ileś tam postów, żeby móc mieć dostęp do albumów

Dziewczyny już wszystko powiedziały, ale i ja poślinię się troszkę Ślub elfa po prostu
Mieliście może jakąś sesję po ślubie? Uwielbiam takie fantastyczne klimaty
1. ach, takie buty Popisałabym nawet ale z moim angielskim może lepiej odpuszczę
2. dzięki, też je uwielbiam Mieliśmy sesję ale jakoś mało klimatycznych fotek wyszło. I w ogóle wtedy stwierdziłam, że to ja powinnam stać po stronie aparatu bo kiczowate ustawienia fotografa wołają o pomstę do nieba. Dla niego hitem było kilkanaście ujęć nad pączkiem róży, no litości

Cytat:
Napisane przez emilia129 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pyt. o miód. Czy nie traci od swoich wartości po podgrzaniu? Mam taki twardy i musiałam go podgrzać w mikrofali żeby wymieszać do w maską i aloesem. Nic mu się nie stało?
Podobno traci swoje nawilżające właściwości. Ja mieszałam do skutku z odżywką ale nadal konsystencja była grudkowata.

Cytat:
A próbowalaś rozrabiać hennę z odżywką? Po pierwsze idzie mniej henny (na wersję bez odżywki potrzebowalam 1/2 opakowania a na odżywkową mniej niż 1/3) po drugie przesuszu brak! Dodalam Bingo z keratyną i spiliruiną i dodatkowo 2 kropelki panthenolu. Kolor zlapal pięknie a wloski byly piękne i gladkie
Też tak robiłam (z Bingo) ale jakoś mi kolor spłowiał po 2 tygodniach

Cytat:
Trom nie wiem, boję się henny bo znajac mnie to pewnie w miedzy czasie bede chciała wrócić do blondu :P
Nie wiem jak z blondem ale ja raz robię henną Khadi a za chwilę normalnie rozjaśniam na rudo Chantalem + 6% (bo henna nie rozjaśnia i za ciemno wychodzi na dłuższą metę). Póki co nie miałam wpadki w postaci zielonych włosów itp.

Cytat:

Ja to zrozumiałam tak, że wystarczy dociskać kosmyki do skalpu ale bez brania w garść. Natomiast ściskanie w garści to już ugniatanie. Ale mogę się mylić.
Moje natomiast są straszne w tym względzie - zwinęłam sobie mokry kosmyk w ślimaka, spięłam spinką, zagapiłam się na gotujący obiad i za chwilę miałam mały korkociąg, który musiałam ponownie zmoczyć

Ewcia, Ty chyba rozmyślasz nad gliceryną? Uprzejmie donoszę, że dzisiaj testowo nałożyłam odrobinę po myciu i włosy straciły całą spreżystość. Ta se powiewają teraz irytująco.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:58   #4401
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:

Ewcia, Ty chyba rozmyślasz nad gliceryną? Uprzejmie donoszę, że dzisiaj testowo nałożyłam odrobinę po myciu i włosy straciły całą spreżystość. Ta se powiewają teraz irytująco.
U mnie też się nie sprawdziła
Stary 2012-03-24, 13:58   #4402
justusia16
Wtajemniczenie

Redhaired Witch
hmmm, muszę się zgłębić w temat henny chyba
Stary 2012-03-24, 14:00   #4403
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko szkoda, że w naszych szerokościach słońce nie świeci codziennie
Poza tym te jajka dostępne w sklepach... hmmm chyba bym się nie odważyła az tyle i to codziennie
Myśle jednak, że warto zrobić sobie badanie na poziom tej witaminy w organiźmie, przynajmniej będziem wiedzieć, czy jeść te jaja, czy nie
nie?

Wiem o co Ci chodziło, ale mimo wszystko dostałam ataku śmiechawy, bo ja z gatunku tych, co w zimie smarują ryj filtrem 50+.

Powiem tak- jeżeli nie jajca, to rybka, jak nie rybka to flaszka tranu. Jak to mówi mój pradziadek (notabene- 98 lat w styczniu skończył)- witaminy można znaleźć wszędzie, ale nie w aptece.

(i przepraszam, że tak głośno o tym mówię- moja mama dzięki suplementacji witaminą D3 przez szalonego konowała w 3 klasie podstawówki przestała rosnąć. Wiecie już skąd moja niechęć do pigułów..)
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:03   #4404
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda że włosy na nogach to nie atut bo bym chyba była Bogiem

syl skąd będziesz zamawiała Sante ?

ze strony matique.pl

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:05   #4405
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
U mnie też się nie sprawdziła
Nieee...Właśnie robię miksturę!

A jakie robiłyście stężenie?
Z czym mieszałyście?
Ja chciałam teraz zrobić tak: dodać trochę d-pantenolu i gliceryny do wody, popryskać tym wszystkie włosy i na to olej kokosowy

Stary 2012-03-24, 14:09   #4406
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
nie?

Wiem o co Ci chodziło, ale mimo wszystko dostałam ataku śmiechawy, bo ja z gatunku tych, co w zimie smarują ryj filtrem 50+.

Powiem tak- jeżeli nie jajca, to rybka, jak nie rybka to flaszka tranu. Jak to mówi mój pradziadek (notabene- 98 lat w styczniu skończył)- witaminy można znaleźć wszędzie, ale nie w aptece.

(i przepraszam, że tak głośno o tym mówię- moja mama dzięki suplementacji witaminą D3 przez szalonego konowała w 3 klasie podstawówki przestała rosnąć. Wiecie już skąd moja niechęć do pigułów..)

Flaszka.. gdzie i kiedy ?

a tranu...to nie

Zaaaara wrzucam foto włosów... :/
Stary 2012-03-24, 14:10   #4407
phideaux
Wtajemniczenie

Czy któraś Krakowianka jest na etapie poszukiwań odżywki Jantar i za nic nie może jej dołapać na dozie? Bo jeśli tak, to mogę się podzielić informacją, gdzie się na nią natknęłam dziś przypadkowo ;D
Stary 2012-03-24, 14:11   #4408
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Nieee...Właśnie robię miksturę!

A jakie robiłyście stężenie?
Z czym mieszałyście?
Ja chciałam teraz zrobić tak: dodać trochę d-pantenolu i gliceryny do wody, popryskać tym wszystkie włosy i na to olej kokosowy
Ja na oko dodałam 2 kropelki do jednej porcji odżywki bingo i efekt był średni. Trochę mi się spuszyły i zrobiły się takie pierzaste. Nie wiem, może za dużo dodałam
Stary 2012-03-24, 14:15   #4409
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na oko dodałam 2 kropelki do jednej porcji odżywki bingo i efekt był średni. Trochę mi się spuszyły i zrobiły się takie pierzaste. Nie wiem, może za dużo dodałam
A orientujesz się, jaką masz porowatość?

Stary 2012-03-24, 14:16   #4410
justusia16
Wtajemniczenie

sianokłosy

w albumie

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2012-03-24 o 14:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości