|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. XII
Cytat:
A z tymi butami to tutaj jest tak samo, tylko nie wiem dokładnie o której godzinie to wyrzucają 13 lub 14. Szkoda im chyba tych ładnych butów do boksu ładować żeby się tam zniszczyły. Ale żeby coś z tego wyrwać to trzeba mieć szczęście i koczować pół godziny wcześniej przed ladą. Poza tym zazwyczaj wyrzucają obcasy, a ja na obcasach nie chodzę. Dziś za to wyrzucały jakieś pierdoły też na ladę, wszystko tam było łańcuchy na choinkę, konik dla barbie, piżama nowa, książki i inne bzdety, a walka o to jak o niepodległość. Czasem sobie myślę, że to takie upodlające trochę ta bitwa, a ja w tym uczestniczę... potem patrzę na moje super ubrania, które tam kupiłam za grosze i mi przechodzi.
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Można powiedzieć, że zakupy w lumpkach to taka trochę bitwa na łupy
|
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u Nas nie zawsze obcasy wyrzucają bo są i sportowe i baleriny. A takie kosze z tymi duperelami tez wyrzucają ale nie wiem o której godzinie, tam to już na kolanach się leci ja w tym udziału nie biorę bo kręgosłup złamać mogą raz mój mąż małą parasolkę z Marks&Spencer tym sposobem dorwał![]() Cytat:
choć już miałam tak że nie byłam pewna torby czy wziąć a że się tyle osób pytało to się przekonałam do niej i wzięłam a tak to mówię że biorę a potem rzucam.
|
||
|
|
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może to ten sam ?
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Widzę, że znalazłam wątek dla siebie! Można dołączyć? Szmatkomaniaczką jestem już parę ładnych lat, a co za tym idzie uzbierałam sporą kolekcję Mój mąż twierdzi, że nie powinno się mnie wpuszczać do lumpeksów, bo każdą gotówkę przewalę (a parę razy było i tak, że musiał mi donosić, bo brakło ). Jedynym "lekiem" jest dla mnie chyba fakt, że ulubione lumpeksy są 160 km ode mnie i bywam tam raz na miesiąc. Ale i tak zawsze coś wyniosę. Nie kupuję tylko bielizny (chociaż raz skusiłam się na cudowną haleczkę z LaSenzy) i butów (bo jakoś nie potrafię wypatrzyć fajnych). Teraz lecę na zakupy, ale jak tylko wrócę, z chęcią (oczywiście jeśli mnie przyjmiecie do grona) pokażę najulubieńsze z moich "łupów".PS. co do postawy "psa ogrodnika" - po moim ulubionym ciucholandzie grasuje taka gromadka kobitek z torbami z Ikei - zdzierają z wieszaków jak leci wszystkie co ładniejsze ciuszki i później wysypują taką wielką stertę i przebierają już razem. Najlepsze odrzutki właśnie od nich idą, a zdążyć przed nimi ciężko... To jest dopiero sposób na szmatki
|
|
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, super łowy ostatnio macie
Spodni zwlaszcza zazdroszcze, bo u mnie cos slabo i nic ciekawego do domu nie przynosze...Nawet nie ma czym sie chwalic: 1. Body koralowe z Top Shopu 2. Czarna body z Top Shopu 3. Bluzeczka Atmo 4. Spódnica Marks&Spencer (gumka w pasie wszyta bo za szeroka na mnie byla) 5. Nietoperz River Island (w rzeczywistosci czarny jest a te cienkie paski sa przeswitujace) Nie wiem jaki koszt bo kupowalam pojedynczo, ale jakies grosze. |
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
fajne łowy dziewczyny
a żeby nie było tak kolorowo http://tvnplayer.pl/programy-online/...E02,10906.html
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie byłam i dziś zaszłam i kupiłam tylko jedną bluzkę mgiełką za 7zł H&M z metkami
|
|
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
a to moje z dzisiaj
![]() (połowa w praniu) większość to atmosphere, F&F, George ( typowe dla tych sklepów )
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Spódnica w kwiaty 4zł
lekko ją przerobiłam
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze zakupy, w jednym lumpku była obniżka rzeczy z wyceny 70% , spodenki leżały sobie zapomniane w pudle, gdzie nikt prawie nie zaglądał, jak je odkryłam to wzięłam hurtowo dla siebie i kilka par dla mamy.
Za wszystko zapłaciłam 21 zł. 1.spodenki C&A 2 spodenki H&M 3.czerwone za kolano( na zdjęciu trochę jasny kolor) 4.spodenki krótkie beż Clockhouse 5. sweter |
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie ją przerobiłaś ![]() jest cudna
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
u mnie skromnie ale jestem mega zadowolona
botki na niskim klockowatym obcasie, w kolorze carmelu, 10zł ciapki nexta, 6 zł troche słaba jakość zdjęć ale to tylko moj LG
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4639 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na samym początku mojego lumpowania to adrenalina mi buzowała jakbym była człowiekiem pierwotnym i się na polowanie na zwierza wybierała. Ale nie mam problemu żeby komuś coś oddać. Jak zmierzę i na mnie albo na moją mamę nie pasuję to jak ktoś poprosi to oddaję. Oczywiście pierwszeństwo mają znajomi ale zdarzyło mi, że nawet handlarce torbę z H&M oddać, a innym razem ona mi dała kuferek i tak to się kręci. ![]() Cytat:
Zazwyczaj przychodzę o 10 i jeszcze jestem w stanie się obłowić. Jak nie biorę czegoś, a ktoś się pytał czy biorę to ja tej osoby potem szukam i jej tą rzecz daję. ![]() Cytat:
Taka gromada babek to jest chyba w każdym szmateksie, w moim też i zawsze od nich coś biorę. ![]() Cytat:
![]() Dzięki!
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dotychczasowe "najulubieńsze" zdobycze:
1) uwielbiam tego typu koszulki, mam ich pół szafy - kosztowała mnie całe 8 zł 2) żakiecik - coś koło 10 3) super elegancka sukienka - kolor musztardowy (aparat trochę przekłamuje) - 12 zł 4) koszulka nocna LaSenza - kupiona ot, tak z głupa (nie zauważyłam metek z rozmiarem) - leży lepiej niż niejeden biustonosz - 6 zł5) śliczna spódnica H&M w sam raz na wiosnę, tylko jeszcze nie wiem z czym ją nosić - 8 zł 6) szorty - 2 zł 7) moja ukochana kamizelka puchowa - 6 zł 8) bocianie rurki - chyba najlepiej zainwestowana złotówka w moim życiu ![]() 9) niby zwykłe, ale superwygodne i do wszystkiego pasujące - 6 zł 10) t-shirt - naliczyłam w szafie około 20 takich szmatkowych koszulek - wszystkie kosztowały mnie max. 6 -8 zł Jak znajdę czas pochwalę się dodatkami (uwielbiam kupować paski za złotówkę)
|
|
|
|
#4641 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne łupy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie daję tylko tym, które mi kiedyś za skórę zalazły i to do nich się odnosiłam jak pisałam że "biorę a potem rzucam" no i takiej handlarze której nie lubię bo ona pazerna i nigdy nic nie daje. Ja jak na otwarcie nie pójdę to potem nic nie mogę sensownego znaleźć. ![]() Cytat:
Super łowy a sukienka CYF-owa boska Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2012-03-24 o 23:06 |
|||||||
|
|
|
#4642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza spódnica Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- cudo Cytat:
i spodnie a mnie się dzisiaj udało nie wejść do lumpka, stwierdziłam, że najpierw muszę zrobić przegląd ciuchów, bo trochę dużo tego mam ![]() ale za to jutro idę na pchli targ więc pewnie z czymś wrócę może z kolejnymi butami jedne buty musiałam wystawić na all, bo się okazało, że są za duże, mimo, że watę upchałam ;((( a tak mi się podobają |
||||
|
|
|
#4643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super zdobycze dziewczyny
|
|
|
#4644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
Moja mała zdobycz z piątku za całe 4,00 zł na wagę.
Tuniko sukienka firmy MELA LOVES LONDON |
|
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Choć kobitki narzekają na ten większy lumpeks (u mnie w mieście są dwa z tej sieci) że tam nic nie ma a dostawa we wtorki a dziś w piątki dostawa była w tym mniejszym do którego ja chodze i nie wychodzę z pustymi rękoma.
dlatego go lubię.
A z tymi butami to tutaj jest tak samo, tylko nie wiem dokładnie o której godzinie to wyrzucają 13 lub 14. Szkoda im chyba tych ładnych butów do boksu ładować żeby się tam zniszczyły. Ale żeby coś z tego wyrwać to trzeba mieć szczęście i koczować pół godziny wcześniej przed ladą. Poza tym zazwyczaj wyrzucają obcasy, a ja na obcasach nie chodzę. 

może to ten sam
?
Spodni zwlaszcza zazdroszcze, bo u mnie cos slabo i nic ciekawego do domu nie przynosze...

klask i: