|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
a bidet - fajna sprawa ale u nas nie ma szans- nie wejdzie- chyba, ze w przedpokoju- ale byłaby atrakacja
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
ZEBERKO!!!!!!!! mam nadzieje ze wasze plany sie jednak nie zmienią. Kasięnka będzie piękna. Ja tak przytyłam ze w nic z tamtego roku nie wczodze - koszmar a na ciąze to ja jeszcze zgonic nie moge! a jak tam teściowa sie czuje? |
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Nita- Ty pisałaś kiedyś o TAKO, że sprawdza się na nasze dziurawe i leśnie drogi?
Kojarzycie, która firma ma wózki z pokrowcem na gondole zapinanym przez środek na zamek błyskawiczny? Oglądalismy taki wczoraj, miałam dokładnie poczytać o nim na necie i zapomniałam jaka to firma... Rozważamy wybór między popularnym Tako a Dymexem Łóżeczko podoba nam sie z kolekcji "safari" http://allegro.pl/lozeczko-safari-zy...208037566.html i najważniejsze- babka w sklepie powiedziała, że spokojnie można przed rozwiązaniem wybrać asortymenty i zaliczkować - wszystko będzie czekać na magazynie do odebrania po rozpakowaniu ![]() Mamusie - czy używacie przewijaków nakładanych na łóżeczko? Czy one się sprawdzają w praktyce? Obok łóżeczka jest nasze łóżko- praktycznie cały czas rozłożone - więc może wsytarczy ceratka i lepiej przewijać na łóżu? Tyle, że ja zawsze sofę składam jak mają przyjść goście -a pewnie goście będą przychodzić często... ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- eseska- dzięki, że pytasz, Teściowa ma skoki ciśnienia ale ogólenie czuje się dobrze, będzie mieć kolejne badania co do modyfikacji planów to raczej nie mamy wielkiego wyboru, chyba, że zamieszkamy osobno a raczej sobie tego nie wyobrażam i widzę, że Tz też nie, nic nie mówi ale bardzo się tym przejmuje
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-03-24 o 20:14 |
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam starą wersję TAKO , super na nasze leśne polne drogi ale jest bardzo ciężki, no ma już swoje 6 latek ale jest bardzo wytrzymałe , trzecie dziecko się w nim wychowuje . Ja używam przewijaka na łózeczko , bo mnie boli kręgosłup , i jest to bardzo wygodna pozycja , z resztą moja Sylwia uwielbia broić na przewijaku , opowiadać i śmiać się , używam i polecam !!!! Ale powiem Ci że przy Nicoli nie używałam , nie wiem czemu , chyba nie zobaczyłam że jest to super sprawa |
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Nita- pytanie z serii głupich
- a Ty jak pchasz wózek to czujesz, że on jest ciężki? Jak pytałam w sklepie czy ma to znaczenie i które są najlżejsze to babka mi tłumaczyła, że jak jadę tym wózkiem to waga nie ma znaczenia- istotne gdy go pakuję do auta...Te nowe modele Tako chyba nie są już jakoś specjalnie cieżkie - porównywalnie do wszystkich innych. Człowiek sie naogląda na necie, naczyta a poszlismy do 4 sklepów i dla mnie te wózki wszystkie były identyczne.... Jedyna moja myśl to "Bylebym miała KOGO w tym wózku wozić, wszystko jedno jaki on będzie" Właściwie mam jedno kryterium - neutralny kolor
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po sałateczce, drineczek, TV... relaxxxx
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę się Wam- będę miała jutro pyszny obiad na jaki miałam ochotę od dawna
zrobiłam dzisiaj domowy makaron taki ze swojskich jajców kręcony przez ruską maszynkę![]() tyle, ze rosół też mam swojski...wolałabym do tego na kurczakach z tesco... ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- pani- ok, bedę radosne sumo
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra, Zebrzątkoooo.... jam sumo bez ciąży a pożądam sumaaa na maxa
ciesz się kobieto z rosołku, kuraczka, makaroniku. Twój czas, Twoja pora!!!!
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata mi powiedział ostatnio, że to nie ciaża jest powodem moich rozmiarów- to geny mnie znalazły
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
no, taki dziwok jestem
![]() kurczaka z tesco zjem ale tych skrzydełek ze swojskich kuraków co na nich dzisiaj rosół gotowałam nie tknę...
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
wymalowałam paznokcie i czekam na tż-ta...
![]() jutro śpimy o godzinę krócej |
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki MAKSI ze pytasz. czuje sie dobrze (czy oby nie za dobrze) mdłości troszeczkę sa ale o dziwo nie rano a bardziej wieczorem dzis juz myslałam ze bedzie tulu z kibelkiem ale dałam rade!
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
ooo widzę Zeberko że zaczęłaś się za wózkami rozglądać
![]() hehe teraz to ja jestem już "oblatana" ale na początku to czarna magia ![]() ja juz swój znalazłam i ku radości tż nie ciągam go już po wózkowych sklepach ![]() a dziś w sklepie szła na przeciw mnie grupka jakiś facetów, ale takich po 30 już i jeden nagle mówi mijając mnie "łoo ale brzuch" to se pomyślałam chłopie brzucha nie widzialeś, poczekaj do czerwca dopiero sie zdziwisz
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czerwcu to nie zauważy - Euro wszystko zasłoni ![]() Alfa- Ty wybrałaś trzy-kołowy wózek? Mój się cieszył z tego chodzenia po sklepach za "dyliżansem dla Kasi" ja nie byłam w nastroju i nawet proponowałum mu ze względu na Teściową w szpitalu, że może innym razem pójdziemy ale on stwierdził, ze skoro planowaliśmy ten wypad na sklepy to niech tak zostanie Alfa- u nas te wózki wszystkie jednakowe, jak patrzę na Allegro to tyle firm a w mojej mieścinie spotkałam chyba 4 nazwy ![]() Może jeszcze zerkniemy w większym mieście jak będziemy na SR ale stwierdziliśmy, ze nie ma co wymyślać za wiele skoro to wszystko ma podobną cenę, wagę i wygląd... ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- pani - pocieszę Cię, ja muszę jeszcze za pół godziny zrobić kurs samochodem... wrócę pewnie po północy a rano muszę po Tz-a pojechać do pracy bo jest bez auta...potem jedziemy prosto do kościoła, muszę wyeksponować kształty żeby mi ktoś miejsce zrobił bo przyjedziemy punkt 8.00 ławki zajęte a są rekolekcje więc pewnie będzie długo... A dla mnie wstawanie o 8.00 na obecnym czasie to środek nocy
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-03-24 o 22:30 |
|
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przewijam na łóżeczku, mam prześcieradła z ceratką a łóżeczko ma opuszczany bok. Nie narzekam ale przewijak to też super sprawa - koleżanka miała i długo z niego korzystała. Cytat:
- ja ostatnio jadłam rosół na swojskiej kaczce. Myślałam, że się porzy.. ![]() Właśnie wróciłam z knajpy, byłam z koleżanką. Jadłam grilowaną pierś w sosie kurkowym z surówką i ryżem a na deser "łódź wikingów" - zapiekany banan z lodami i bita śmietaną ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- W poniedziałek robię krzywą cukrową, żeby sprawdzić czy cukrzyca mi minęła - znów picie glukozy mnie czeka i 3 kłucia w rączkę
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-03-24 o 22:32 |
||
|
|
|
|
#1309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mój też się cieszył za pierwszym razem i w pierwszym sklepie ![]() my takich wypraw chyba z 7 mieliśmy i oczywiście każda wyprawa to pare sklepów (nie aż tak dużo tych sklepów nie było, po parę razy w każdym byliśmy bo mi sie typy zmieniały, albo w sklepie coś wypatrzyłam później w necie czytałam, albo w necie wyczytałam i sklepie macałam) noo z tymi podobnymi cenami wagą i wyglądem to chyba bym się nie zgodziła noo może z wyglądem części z nich ![]() ja chciałam lekki i zwrotny bom slaba i takiego szukałam a 10kg to nie 16 ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
tyle że ja pierwszy raz
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- a pochwalisz się jaki konkretnie model wybrałaś bo nie pamiętam...
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
ten http://www.tutek.pl/menu,48,Granderkolor nie wiem jeszcze jaki (myślę nad fioletowo-srebrnym) i raczej czarną ramę wybiorę plus adaptery do wpięcia fotelika maxi cosioczywiście z zakupem się jeszcze wstrzymuję do czerwca
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-25 o 00:18 |
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczny , chyba Cookie ma taki Dzień dobry A gdzie Sofcia i Bacha ? |
||
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawać śpiochy!
![]() http://www.youtube.com/watch?v=TpZAS6qaiT0 kiedyś z siostrą robiłyśmy sobie na złosć i wrzucałyśmy do swoich pokoi grający telefon z taką pobudką... ![]() Najwięcej śmiechu miałyśmy jak kiedyś- my dwa stare konie- zakradłyśmy się pod sypialnię Rodziców, żeby im taką pobudkę zrobić ![]() Nitka- to najważniejsze, że dobrze się wózek prowadzi, a z pakowaniem do auta to sprawa drugorzędna Alfa- śliczny ten wózek ale na moje wiejskie drogi raczejby się nie sprawdził...do śmigania po mieście- rewelacja amilcia- mam zacytować polecenie do świczeń mięśni Kegla ?"wciagamy mocno do środka wargi sromowe, odbyt, pochewkę- jak najmocniej i jak najgłębiej do środka brzucha, zaciskamy mięśnie, przytrzymujemy kilka sekund, rozliuźniamy i powtarzamy" To ćwiczenia powino sie wykonywać kilkadziesiąt razy dziennie przez całe życie .Można ćwiczyć podczas codziennych czynności (gotowanie, prowadzenia auta, oglądanie Tv, dobrze jest ćwiczyć w różnych pozycjach)
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeśli go nie będziesz musiała nigdzie wnosić to ok. Ja mieszkam na II piętrze i waga byłaby dla mnie jednym z ważniejszych spraw ![]() aż przyjemnie brzmiCytat:
![]() Ja wstałam rano, porobiłam sałatki i inne do grilla, bo niedługo jedziemy do znajomych na całe popołudnie. A wczorajszy dzień, cały z TŻ był cudowny m. in. graliśmy po południu w tenisa, a dzisiaj mi ręce odpadają
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, jak tam po zmianie czasu
![]() hmm Cookie ma zdaje się Navigation ![]() Zeberko No ja potrzebuję wózka na miasto raczej i takiego żeby do sklepu, tramwaju i na wysoki chodnik bez problemu się dostać choć napewno na wioskowej maminej trasie też go przetestujemy ![]() znajomi na wiejskie trasy kupili Espiro GTX, ale dzieciaczek dopiero 2 spacerki ma za sobą więc na opinie o nim trochę za wcześnie chyba jeszcze, inna znów Implastem po lesie śmigała
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-25 o 11:11 |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz Alfa- dzięki to muszę podglądnąć te modele na wiejskie drogi
![]() Maga- miłego grillowania agatko- mogę prosić instruktaż opieki nad storczykiem? Pisałaś aby unikać przeciągów i mało podlewać. Czy mogę raz na 3-4 tyg włożyć donicę do miski z wodą aby pan storczyk napił się ile potrzebuje ![]() Jak podlewacie swoje storczyki? pani- moja siostra młodsza 10 lat - ale to chyba ja pierwsza wrzuciłam jej "pobudkę" do łóżka
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry! A jaki długiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. ...
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBERKA! dłuuuuugi jak się wczesnie wstało? a jak sie spało to nie taki znowu długi!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

aż przyjemnie brzmi