|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() własnie wygrzebałam swoje zdjęcie z ostatniego obcinania z 2010 ale miałam włoski - wyglądały nieźle, były pocieniowane (ale krótkie, bo lekko za ramiona), układały się, nie plątały, opalona, więc naturalny kolor mi pasował. Aż mi się żal zrobiło, że ładnie wyglądałam tylko 2 miesiące
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-24 o 23:03 |
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
alex1989 - rzeczywiście się wystałaś po ten biust, super jest!
Nogi i reszta też, no i włosy oczywiście ale biust z ostatniego zdjęcia miażdży
|
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
alex
![]() a tak pozatym to super cycuchy...
|
#4564 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podetniesz i będzie git. po za tym wiosna pełną gębą się robi to na pewno zobaczysz poprawe i w końcówkach ![]() Cytat:
![]() teraz mając 23 lata jestem powiedzmy świadoma swej "urody" ale jako nastolatka miałąm mega kompleksy i z powodu nóg(wzrostu) i z powodu piersi - garbiłam się jak szalona ![]() idę wypić 84 kubek drożdży naprawde mam już ich dość ....nie wiem co mam zrobić z włosami żeby jutro wyglądać jak człowiek tego jeszcze nie opanowałam ..i spadam spać ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() mam lokową siostrę!
|
|
|
#4565 | |
|
Zadomowienie
|
Moje fale nadal się trzymają - wiadomo - mniej niż rano ale jednak
A koleżanka, z którą się dlugo nie widzialam, jak mnie zobaczyla, stwierdzila, że wyglądam jak femme fatale ![]() Poza tym muszę się pochwalić! Wygralam śpioszki, śliniaczki, body i czapeczki dla noworodka! Teraz będę musiala logicznie wyjaśnić rodzicom, dlaczego wracam z takimi ubrankami do domu i dlaczego wśród moich kosmetyków mam plyn do mycia dla dzieci, krem do brodawek i malą oliwkę dla mam alex1989 Cudne wlosy!! ![]() Nogi też masz boskie! High five, bo po cycki też stalam! Przynajmniej tyle.. karmazynko Ja bym ścięla, bo takie proste od linijki mi się nie podobają, ale znowu zdjęcie wstawione przez Ciebie jest zbyt radykalne Poszlabym raczej w taki ksztalt, jak ma Ainnel ![]() the rock Piękny kucyk! Jaki gladki! Jaki dlugi!! Super! ![]() Wyparowuje ![]() Cytat:
Może na początek nie trzymaj tak dlugo, jak powinno się ją trzymać na wlosach - efekt będzie delikatniejszy a Ty zobaczysz, jak to jest z wyplukiwaniem?
|
|
|
|
|
#4566 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Trommelka, a jak swoje fale wyczarowałaś? Proszę o dokładną relację
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam taka nadzieje
![]() Koniecznie! ![]() Cytat:
![]() Moze sprobuj wywar z rzewienia dodac do jakiejs gestszej maski? alex, the rock, cudne klaczki ![]() karmazynko, nie obcinaj...
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-03-24 o 23:27 |
|
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Wlaściwie to nie rozczeslam ich na mokro, ani na sucho.. W ogóle ich nie czesalam
Może zrób im super-hiper-mega kurację? Np Biovax do zniszczonych z rzewieniem, miodem i wywarem z rumianku i aloesu (dla lepszego nawilżenia) potrzymać z godzinę w cieple, podgrzewając suszarą?
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-24 o 23:31 |
|
|
|
#4569 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Wrzuciłam jakie-takie zdjęcie swojego owłosienia głowowego do albumu, z Waszymi włosami to nie mam żadnego porównania, no ale niestety takie marne geny
Widać moje pseudo-fale.
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wam trommelko i nafiyqa
![]() No i alex Zrobiłam sobie peeling całego ciała i paszczy więc fajnie się czuje
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4572 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i dziewczyny pomyśleć, że tylko na jeden dzień pojechałam do rodziców, a tyle nadrabiania
![]() Dziękuję Masz piękne włoski Ja mam czarnego i sobie go chwalę Odparowujący ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i bardzo mi miło usłyszeć (wcześniejszy) komplement na temat mojej urody od tak pięknej kobietki ![]() Cytat:
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
izus
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Dziewczyny a myślałyście kiedyś żeby samemu zrobić żel aloesowy ? http://mazidla.com/index.php?option=...id=73&Itemid=2
|
#4574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak nie zapomnę go kupić
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Możesz powiedzieć którą dokładnie bierzesz Omegę i Biotynę?
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak już szaleć, to szaleć!
|
|
#4578 | |||
|
Zadomowienie
|
Jestem po pierwszym myciu odżywką po baaardzo dlugiej przerwie. Wymasowalam się Isaną z Babassu, zmywając nią olej z orzecha wloskiego polożony na noc, na mgielkę aloesową mrs Potters. Po myciu jeszcze Grarnier Karite, wszystko rozczesane, splukane, wygniecione Joanną Naturią z pokrzywą i zawiniętę w turban CG (ręcznikowanie) I jestem ciekawa co to dzisiaj wyjdzie
![]() Póki co na mokro mam jakieś 10cm krótsze wlosy i wszędzie duże fale ![]() Cytat:
Poza tym dojdzie radość i frajda z zabawy w malego chemika ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Cytat:
Już poszla do lazienki! ![]() Trzymam kciuki! |
|||
|
|
|
#4579 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie najważniejsze jest harmonijkowanie bez tego wyglądałąbym jak postrzeleniec cycki fajna sprawa bo "kto ma cycki ten ma władze" ![]() jakby mi ktoś powiedział że wyglądam jak fame femme fatale to bym to jako mega komplement odebrała seksowna, tajemnicza, drapieżna ....![]() no ja jak bym przyszła do domu z zestawem ciuszków i kosmetyków dla dzieci to nie dali by mi spokoju i żadne tłumaczenia by nie pomogły ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() przy Twojej błyszczącej tafli to ja mogę się schować ![]() Cytat:
![]() no i włosy mam dziś beznadziejne
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Eh pochwalę się
wczoraj olej kokosowy poszedł w ruch - potem zmyłam i nałożyłam Isanę babass + miód. Potem zmyłam i popsikałam czarnym gliss kurem. Nie wiem po czym, ale dzisiaj włoski milutkie i zero problemu z czesaniem, same się chyba rozczesały jedynie przy głowie przyklapnięte, takie aż za bardzo wygładzone, ale generalnie taki mam problem. No ale i tak się cieszę, ze odchodzi szczota z głowy i że nie muszę wyrywać i łamać włosów grzebieniem... Potem będę walczyć o puszystość i zagęszczenie... ![]() Macie genialne pomysły ![]() ps. http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55149-Panthenol_zel_z_aloesem_i _alantoina_100_ml http://www. doz. pl /apteka/p48900-Aloe_Vera_zel_bioaktywny_ 150_ml czy to o takie żele chodzi? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-25 o 10:30 |
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Wstaw zdjęcie jak wyschną, wstawiałaś coś ostatnio? Bo jakoś mi się przypomina, że nie widziałam już dawno Twoich włosów, chociaż w sumie teraz tylko przeglądam forum .alex - niesprawiedliwe, bo dostałaś i cycki, i nogi, i twarz, i włosy w dodatku Ci się wyrobiły . Jak rozdawali urodę, to ja chyba stałam w kolejce po piwo
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Trommelko, wieczorem będę kombinować, bo jeszcze czekają mnie dzisiaj ćwiczenia i będę cała mokra
Ale postaram się strzelić jakąś fotę po
|
#4583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A moglabyś mi jeszcze napisać, jak zabezpieczasz końcówki? Dajesz tylko te żele i odżywki b/s a potem w same końce już nic? Np CHI, albo coś? ![]() Bo w sumie zastanawiam się, nad powrotrem do kokosa.. Bo on kiedyś, jak mialam go pierwszy raz bardzo podkreślal mi fale i nigdy nie mialam po nimprostych wlosów.. A skoro ona faktycznie się falują, to może wrócę do niego.. Tylko znowu zrobię sobie "ąbrę hair" - ostatnio mi się henna najszybciej wyplukala z końców po kokosie Cytat:
![]() Aloe Vera z tej firmy stosowalo wiele dziewczyn, dokladnie o to chodzi A Panthenol weegirl miala, o ile dobrze kojarzę i też go chwalila (chyba..)
|
||
|
|
|
#4584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biotynę kupuję w miejscowych sklepach ekologicznych, teraz mam od Holland&Barrett, czystą biotynę 1000µg. |
|
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej nie idę się farbować. Zdecydowałam, że muszę powalić (chociaż kolorem włosów) rodzinkę na święta ![]() Nie wiem jak wytrrzymam te 2 tygodnie, chyba zamknę się w domu ![]() Zresztą chyba mi to grozi bo remont mi się kończy w domu w środę, więc do świąt jest odłączona od świata. I od Was Siedzę z kokosem. ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Tak myślę, czy mogę je stosować ze Skrzypowitą którą teraz wcinam..
|
|
#4586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z każdym innym suplementem trzeba uważać, żeby nie przedawkować [wiem z własnego doświadczenia, a myślałam, że to niemożliwe], spawdź skład Skrzypowity, czy nie ma w niej biotyny, a jak jest to w jakiej dawce, ta dawka którą ja biorę jest spora, ale nie biorę niczego innego. |
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna słoneczna niedziela, a ja siedzę w pracyyyyy
W ogóle zauważyłam, że moje włosy są bardziej puszyste i uniesione, gdy po myciu wypsikam je eliksirem Green Pharmacy (używam go zarówno jako psikacz jak i wcierka, jest super), dokładnie tym - http://urodaonline.pl/green-pharmacy...iu-p-5479.html Zawsze jak jestem tym wypsikana to słyszę włosowe komplementy ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- kinpatsu podczytałam w Twoim dzienniku regeneracji, że zażywasz też Zincteral, czyli preparat z cynkiem, jeśli mogę spytać - jak cynk wpływa na włosy? |
|
|
|
#4588 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby tak dalej ![]() a żele aloesowe oby dwa są ok ![]() Cytat:
ale ja nie odpuszcze będę czekać aż do ..... śmierci ![]() spoko oddam kawałek nóg i piersi za zimnego Hainekena ![]() Cytat:
![]() a w końcówki wcieram albo pare kropelek jojoby ale ona jest za słaba polubiłam się z rycyną na końce no i zawsze po nałożeni tych olejów bądź maści daje trochę jedwabiu i pamietaj żeby zawsze kłaść odżywkę b/s bo żele lubią przesuszać włosy. No i odgnieść żel po wyschnięciu bądź wysuszeniu ![]() a próbowałaś ugotować sobie żel lniany? dla mnie cudo
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-03-25 o 10:59 |
|||||
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4590 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
No i... tlum żąda fot! Tzn. fot włosów a nie śpioszków ![]() Crap, już wiem czemu wszyscy mają mnie "w głębokim poważaniu" ![]() Ale na poważnie to jestem z frakcji wielbiącej chudość i płaskobiuściastwo ![]() Narek, ja Cię namawiam na farbowanie bo mam słabość do rudych włosów Trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze mycie i układanie włosów bo idę na koncert i muszę szałowo wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Nuova, zlustrowałam Cię Nie wiem czemu miałam Cię za brunetkę... Tak czy siak fajne fale, czego narzekasz?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

ale miałam włoski - wyglądały nieźle, były pocieniowane (ale krótkie, bo lekko za ramiona), układały się, nie plątały, opalona, więc naturalny kolor mi pasował. Aż mi się żal zrobiło, że ładnie wyglądałam tylko 2 miesiące

Nogi i reszta też, no i włosy oczywiście
a jutro zrobię cukrowy peeling głowy
naprawde mam już ich dość ....
tego jeszcze nie opanowałam ..