|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Oho, kłaczki mi się ciągną. Lecę szukać czegoś o proteinach
|
#60212 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz o tej hennie, co nie dała rady włosom, czy coś jeszcze kombinowałaś?
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;33122491] cześć dziewczyny, za namową seduction ![]() może pomożecie mi dojść do ładu ze skrętem? ![]() od mniej więcej 3tyg przeszłam na naturalną pielęgnację, mycie odżywką, olejowanie i nic... tzn uważam, że coś źle robię albo nie wybrałam jeszcze "swoich" kosmetyków moje włosy na dzień dzisiejszy to fale i chciałabym żeby falami pozostały tylko ładniejszymi można je nazwać 2a/2b? i zdjęcia [/QUOTE]Wania
|
#60213 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;33122943]
są suche to prawda, boję się żebym nie przedobrzyła bo po ostatnim moim pomyśle z trzymaniem kilka godzin oleju plus później maski alterry, nie wyszło dobrze ![]() ale próbuję i obserwuję co one mogą polubić [/QUOTE]Może za dużo szczęścia na raz im zapodałaś, włosy nie wiedziały co jest grane Albo olej akurat nie ten, albo maska im nie smakowała? Powoli pomału odkryjesz co im pasi.Przy okazji jak się nosi futrzasta kamizelka?
ZUMBA ![]() Edytowane przez yoanka85 Czas edycji: 2012-03-24 o 23:25 |
||
|
|
|
#60214 | |
|
Zakorzenienie
|
hey ho
![]() Cytat:
Jak się miesza w rękach to można i rozłożyć na etapy ![]() Dziękuję ![]() Zweryfikowałam podejście (znowu )jak się zapomnę to oceniam się przez pryzmat reklam... przecież reklamowe włosy są sztuczne i nieprawdziwe! Moje są prawdziwe ![]() ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;33122491]cześć dziewczyny, za namową seduction [/QUOTE]Już są ładne a będzie prześlicznie za rogiem czai się potencjał ![]() dobranoc ![]() Jak będę mieć jutro czas - test MOJEGO szamponu ![]()
|
|
|
|
|
#60215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nosiła się bardzo dobrze w cieplejsze zimowe dni |
|
|
|
|
#60216 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;33123500]
Toż to samo Ci mówiłam ![]()
|
#60217 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#60218 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;33123565]ale Ty mnie lubisz to mnie możesz okłamywać
A właśnie, że nie okłamuję no ale lubię to fakt
|
#60219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dalej taj jest. Jeszcze teksty typu, że dziewczyny z tego forum są podstawione ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Do zapuszczania (paznokci) są fajne odzywki Eveline cosmetics. Wytrwałości życzę |
|
|
|
|
#60220 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dołuje mój TŻ. Jak latam po domku z maską na włosach, albo piję drożdże to oczywiście musi puścić komentarz, ze wymyślam i coś tworzę. Wychodzi z takiego założenia, bo jego poprzednia babura miała długie, mocno kręcone włosy i nic z nimi nie robiła ( to też miała siano na głowie i rozdwojone końce
Miała któraś z was trwałą? Ale na takich super drobnych wałkach |
|
|
|
#60221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam luźniejszą, a nawet 5x. A co? |
|
|
|
|
#60222 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O, łączę się z tobą, też mam podobnie ![]() Moja mama nie ogarnia jak mozna odzywkę z masłem karite uzywać, toż to ciężkie jest, szampon na przetłuszczanie- wymyślam, żel zamiast lakieru-wymyslam, odzywka b/s- to tylko przetłuszcza wlosy (WŁOSY się nie przetłuszczają! ) ...Chciałam wstawić gluta lnianego do lodówki, to mało co wylądowałby w śmieciach... Własnie, ile takowy może stać w pokoju na półce? Ugotowałam z pół szklanki wody, wiec mało go jest. Może ze trzy dni wytrzyma, co? Cytat:
Będę we wtorek w Poznaniu, na wykładach na jakimś festiwalu nauki i moja klasa koniecznie chce iść do galerii. Pewnie będzie rossman i natura wiec chcę kupić sobie odzywki Myslałam o czymś z proteinami i jakiejś silnie nawilzającej. Co polecacie?
|
||
|
|
|
#60223 |
|
Raczkowanie
|
czarno czarna ja również miałam podobny problem jak ty. Gdy zaczęłam codziennie olejować, nakładać maski, gluta i wiele innych rzeczy mama z ojcem zaczęli podszeptywać najpierw do siebie że mi włosy wylecą od tego wszystkiego a miałam takie piękne gęste włosy! Strasznie mnie to denerwowało, później jeszcze zaczęli do mnie że z tego nic dobrego nie wyniknie, a że te dziewczyny z forum to jakieś głupoty wymyśliły i koniec kropka. Z włosami tak na prawdę codziennie zaczęłam się bawić od jakiś 2 miesiący, po miesiącu przeszło w końcu mówienie mi że robię źle. I szczerze musiałam przestać się denerwowac tymi uwagami, nie zwracać zbytniej uwagi, bo bez sensu były moje tłumaczenia. Nawe teraz ojciec czasami krzywo patrzy gdy zamówię nowa maskę "przecież juz masz ladne wosy na co ci to znowu" to mama zaczyna się zachwycać moimi włosami i sama mi nawet niektóre maski podbiera i chce próbować różnych olejów
Także musisz po prostu to przeczekać i nie przejmować się, niech sobie mówią a ty rób swoje ![]() Dziewczyny czy muszę koniecznie odstawić sylikony? Bo już kiedyś próbowałam ale taka metoda nie służyła moim włosom ;> Edytowane przez mosia07 Czas edycji: 2012-03-25 o 10:58 |
|
|
|
#60224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ograniczenie pielęgnacji wydaje się być dobrym pomysłem. Ale też może jakaś mała zmiana, na coś innego? Tylko ostrożnie. Bo moze być tak, że myjemy ciągle tym samym (np BD), jest świetnie i nagle trach! coś przestaje włosom pasować. Nie musi się to niepasowanie objawiać jakoś dramatycznie, ale np. włosy stają się matowe, splątane, albo właśnie zaczynają wypadać. U mnie częste zmiany dają dobre rezultaty, żeby tak się działo, wcale nie trzeba być strasznym uczuleniowcem. Piszesz, że ,,nalozenie na nie czegokolwiek przed myciem skutkuje wiekszym poplątaniem" - może jakaś inna technika nakładania masek? czesania? czasem szczegół może dużo zmienić. Może niektóre produkty plączą włosy bardziej, niż inne? Claudiiin, a Ty nie pisałaś kiedyś, że zrobiłaś sobie jakąś wypasioną maskę, z żółtkiem chyba, i potem byłaś rozczarowana, że włosów wypadło więcej? Czy w Tej masce nie było przypadkiem nafty? Nafta może spowodować zwiększone wypadanie, Sensualitka kiedyś o tym pisała, u mnie też był taki objaw. Niektórym po nafcie włosy wypadają, innym rosną, tak to jest z produktami do włosów. Na skórę głowy już więcej z naftą nie zaryzykuję, nakładam na długość - i o ile mnie się włosy raczej nie plączą, to po nafcie mam kołtuny... O tym, że włosy od CG nie wypadają, napisała już Ajrisz. Może jednak Twoje włosy nie potrzebują tyle zabiegów? Może trzeba sobie - i włosom - trochę odpuścić? I dziękuję za ukłony
|
|
|
|
|
#60225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę iść umyć włosy.. Dobija mnie ta godzina mniej, cała niedziela przed książkami pewnie będzie.
|
|
#60226 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie plunkingu... Po wyciśnięciu włosów w ręcznik, nałożeniu odzywki b/s i psiknięciu gliskurem zawijam włosy w t-shirt metodą plunkingu. Włosy rozczesuję tylko gdy mam nałożoną odżywkę d/s, no i po 30 min odwijam włosy i mam wówczas problem ze zrobieniem przedziałka który muszę zrobić ponieważ mam odrost po grzywce i bez tego wygląda to głupio... Tylko że później włosów mam już nie czesać... Macie na to jakąś radę dziewczyny ?
![]() ![]()
|
|
|
|
#60227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też używam silikonów, chociaż nie cały czas bo muszę unikać siarczanów---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Cytat:
nieodpłatnie będę sama w budynku a podobno pracuję pon-pt ;]Cytat:
![]() Po myciu moim szamponem dosycham i spadam wrzucę coś wieczorem
|
||||
|
|
|
#60228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcia. Ciekawa jestem jak szampon
|
|
#60229 |
|
Rozeznanie
|
żel i suszenie z dyfuzorem
jest lekki frizz, ale generalnie szał! nawet przód mam pofalowany, a z tyłu znalazłam kilka 3a! |
|
|
|
#60230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piękna długość i podziwiam, ze mycie 2x w tygodniu wystarcza.. ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() Olejowałam przed 5 myc pod rząd, ale miałam straszny przyklap już po czwartym myciu mimo użycia SLESa. Zostaną przy olejowaniu 1-2 razy w tygodniu..
|
|
|
#60231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety albo stety ![]() w albumie mam caly zbior fot i tam widac jaki jest naprawde ten moj skret, teraz im dluzsze to ciagna w doli ,robia sie takie dziwne te loki ![]() a krecona jestem od kolyski ![]() ii wlasnie umylam wlosy ;; moze uda mi sie zrobic jakies foto na swiezo po umyciu ![]() i znow pora na odrosty sie zbliza ![]()
|
|
|
#60232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio chciałam przetestować płukankę z kawy to stwierdziła, że już chyba sama nie wiem co na te włosy nakładać. ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;33122491] cześć dziewczyny, za namową seduction ![]() może pomożecie mi dojść do ładu ze skrętem? ![]() od mniej więcej 3tyg przeszłam na naturalną pielęgnację, mycie odżywką, olejowanie i nic... tzn uważam, że coś źle robię albo nie wybrałam jeszcze "swoich" kosmetyków moje włosy na dzień dzisiejszy to fale i chciałabym żeby falami pozostały tylko ładniejszymi można je nazwać 2a/2b? i zdjęcia [/QUOTE]piękna długość
|
|
|
#60233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;33122491] cześć dziewczyny, za namową seduction ![]() może pomożecie mi dojść do ładu ze skrętem? ![]() od mniej więcej 3tyg przeszłam na naturalną pielęgnację, mycie odżywką, olejowanie i nic... tzn uważam, że coś źle robię albo nie wybrałam jeszcze "swoich" kosmetyków moje włosy na dzień dzisiejszy to fale i chciałabym żeby falami pozostały tylko ładniejszymi można je nazwać 2a/2b? i zdjęcia [/QUOTE]Ale długie ![]() Cytat:
|
|
#60234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#60235 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi proszę, czy w OMO mogę jako pierwsze O stosować maskę do włosów? obecnie nakładam tę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-naturia.html i jestem bardzo zadowolona z efektu
|
|
|
|
#60236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak jak już tu pisali - szpikulec, taki na końcu drobnego grzebyka mam, daje radę jak robię przedziałek |
|
|
|
|
#60237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#60238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jakiego rodzaju trwałą miałaś? Bo czytałam o jakiś kwasowych, ziołowych i jeszcze innych... Wloski były ładne czy sianowate? Jak się zapytałam fryzjerki o trwałą to mi odpowiedziała, że młode dziewczyny czegoś takiego nie robią sobie na głowie i poleca prostowanie... |
|
|
|
|
#60239 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#60240 |
|
Zakorzenienie
|
wankaw tylko suche mierz
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 18 (0 użytkowników i 18 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

albo nie wybrałam jeszcze "swoich" kosmetyków
można je nazwać 2a/2b?
[/QUOTE]

ZUMBA 
)

Teraz z wlosami robie absolutne minimum. Umylam skalp BD, dlugosc Hegronem, odzywka ds, bs, zel - finito. Szacuje, ze wypadlo dzis okolo 60-ciu (po 3 dniach od ostatniego mycia) ale tak naprawde nie mam bladego pojecia ile splynelo podczas splukiwania szamponu, odzywki itd. W kazdym razie na grzebieniu bylo z 30, wiec jest ok 

a jakiego rodzaju trwałą miałaś? Bo czytałam o jakiś kwasowych, ziołowych i jeszcze innych... Wloski były ładne czy sianowate? Jak się zapytałam fryzjerki o trwałą to mi odpowiedziała, że młode dziewczyny czegoś takiego nie robią sobie na głowie i poleca prostowanie...