|
|
#2101 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
http://www.philips.pl/c/avent-karmie...lka/28513/cat/ |
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj mam mega doła. MÖJ tż kolejny weekend na studiach a ja sama z dziećmi. Poza tym na jesień jedzie na misję do Afganistanu. Dobija mnie to wszystko. Nadal szukamy opieki dla małego bo muszę wrócić do pracy. Złożyłam do żłobka, ale miał 91 miejsce na 50 dostępnych. Mamy czekać na wyniki rekrutacji. A wy wracacie do pracy? Ja muszę iść już w lipcu i to na cały etat
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Goferek esli cie to pocieszy to ja jestem sama z 3 dzieci, maz w okolicy afganistanu to na jedno wychodzi. I tez musze od lipca wracac do pracy i znalezc opieke dla blizniakow
Aha a do pracy musze wrocic bo kasy od meza nie dostaje. Wiec jak mi sie skonczy macierzynski to mam niejako noz na gardle Wiec lacze sie w dolowaniu Zreszta ja nie mam sily zeby sie dolowac po prostu funkcjonuje jak maszyna
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
GLAM ja nie rozumiem jak to nie dostajesz kasy od męża jak macie WSPÓLNE dzieci i to troje, w pale się nie mieści
|
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,wiec na obiadek papka,a na kolacyjke kaszka.Na razie zjada male ilosci,wiec nie widze poprawy,ale zobyczymy,co bedzie dalej.U nas niedziela handlowa (minus,bo tz musial do pracy),wiec pobumelowalam troche i kupilam pare szmatek,a pare dostalam od tesciowej
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
Cytat:
![]() Goferku,Glam-współczuję braku obecności męza i jego pomocy...ja do pracy nie wracam bo nie stac mnie na opiekunkę. Glam-weź się za tego swojego chłopa ![]() ![]() lecę do klubu coś Wam napiszę
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-25 o 17:44 |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga dzieki za info Tuszka wlasnie dzis Tz znalazl w gazetce, ze w Lidlu bedzie blender. Nie mamy lidla ale zadzwonilismy do tesciow, zeby jutro upolowali nam go u siebie ![]() Olusia jaka kaszke podajesz na poczatek? bo ja mysle, zeby zamowic bezcukrowa Hipp na allegro albo Holle. Tylko nei wiem czy najpierw jaglaną czy jakąś inną
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie i po spacerowo.
Czytam Was ale nie mam weny do pisania, a jak juz zaczynam to coś mi przerywa zawsze. Ale przez ostatnie kilka dni latałam na spacery jak szalona i myłam okna. Jeszcze mnie czekają porządki przedświąteczne. Nie wiem co miałam komu odpisać. Helena dała czadu na spacerze, ale padła z wyczerpania w drodze powrotnej i śpi. A ja leczę nerwy. Nie wiem co się jej podziało. Maruda jest okropna. Ja tez rozszerzam dietkę Helci. Jadła Jabłuszko, gotowaną marchewkę a na dzisiaj było gotowane jabłuszko. Na razie to takie próbowanie, nie zjada dużo. W połowie kwietnia mój mąż jedzie w delegację do USA na 5 tygodni. Zostanę sama z Helcią, teściowa na szczęście zaoferowała się pomocą, przyjedzie jak będę potrzebowała. Ale może orientujecie się co warto przywieźć z USA? Są tak jakieś fajne rzeczy które przydają się a u nas nie ma albo sa droższe? |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Goferku wspolczuje wyjazdu Tzta
ja to bym nerwowo padla gdyby moj udal sie w te rejony...Zaprawilam pierwsze 5sloiczkow dla mlodego marchewka+jablko.Za tydzien zrobie mu marchewke + ziemniaczki
|
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak juz o blenderach mowa-moj po 6 latach dzisiaj wyzional ducha
,trzeba zaopatrzyc sie w nowy,ale bym chciala juz taki konkretny,z mikserami i roznymi bajerami.Goldi ja kupilam kaszke nestle i jej smakuje,robi sie na widzie.Milupe ryzowa nie chciala,ale ja sie robi na mm.Mam jeszcze bananowa,tez od 4 miesiaca,ale ja zaczne dawac troche pozniej.Holle mozna tu w necie kupic albo pewnie w jakis sklepach typu eco. Kupuje malej sloiczki,najbardziej lubi kartofle z dynia,ugotowane przeze mnie kartofle z marchewka jej nie smakowaly.Ale bedziemy probowac dalej
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Holle widzialam w sklepie ze zdrowa zywnoscia. Byla tez Topfer i SunBaby. Ale Hipp bezcukrowy i bezglutenowy powinien chyba byc ok
![]() Olusia kumpela ma thermo mixa
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-03-25 o 18:32 |
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
Dawno nie pisałam bo duzo spacerujem no i porządki robię wiosenne ![]() My już tez rozszerzamy diete. Daje małej 2 dni z rzędu to samo i na trzeci dzień wprowadzam nowy produkt . Jadła juz marchewke , jabłko , dynie , kaszke no i soczki jabłkowy ( nie smakował jej ) i marchewkowo- jabłkowy - bardzo jej zasmakował - jak bym jej dała to by wypiła całą butelke Mam zamiar dać jej po kolei wszystkie owoce i warzywa jakie są dostępne po 4mcu . Narazie jemy słoiczki bo nie mam dostepu do porządnych warzyw , a te z marketu do mnie nie przemawiają ![]() Goldika ja tez mam kaszke z hippa - jest bardzo dobra ![]() Basiula mi tez sie bezproblemowe dziecko trafiło - pewnie dlatego że jestem starsza pani i nie mogę się przemęczać ![]() Dziewczyny idziemy jutro pobrac krew małej na morfologie i wiecie może czy dziecko musi być na czczo? |
|
|
|
#2113 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to zamieszczam foto jak obiecałam hehe z moim małym mężczyzną
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Kojka i na allegro zamawiasz te kaszki?
![]() Basiula ale sexi mama z Ciebie fiu fiu i maly przystojniak
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula super wygladasz
Dziewczyny tzt mi nie daje bo nie ma z czego. Po raz kolejny przeliczyl sie w kalkulacjach na zrobienie biznesu zycia czeka nas bardzo powazna rozmowa ale wiecie co przez telefon to jest trudno. Boje sie ze nasze malzenstwo nie przetrwa tej proby nawet mi sie nie cce o tym myslec
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Glam ja ciebie podziwiam ale dlaczego od TŻ nie dostajesz kasy???
U Nas dziś wiało jak w Kieleckim porażka. Dziś Olivka na stary czas jeszcze funkcjonowała. Spać poszła o 19. A dziś sama bez trzymania siedziała a tu zdjęcie z rana ![]() Ciekawa jaka będzie pogoda w święta. A takie będzie miała ubranko http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/E...u-Szafirek/746
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Basiula ślicznie wygladasz
![]() Joamic ale będzie wystrojona - jak królewna Goldika pierwsza kaszke kupiłam tutaj: http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/ka.../kaszki-0.html zamawiam tam mleko i wzięłam tą kaszkę z jabłkami po 4mcu. A teraz zamówiłam na allegro jaglaną i z płatkami ryżowymi - one wszystkie sa bez cukru i bez glutenu) bo my jeszcze na gluten mamy czas
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
boze jaka jestem niezdecydowana
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Joamic moj tez chce siedziec ale mu nie pozwalam
|
|
|
|
#2119 | ||
|
Rozeznanie
|
Basiula - super sexi
![]() Cytat:
Piękne ubranko i oby był ciepło. Cytat:
|
||
|
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Goldika najlepiej kup z każdej firmy po jednej
zobaczysz która maluchowi bardziej zasmakuje ![]() Saaraa dziekuję za info
Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-03-25 o 21:12 |
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
goldika kaszki Holle i Hipp możesz kupić też w delikatesach BOMI
basiula19 świetnie wyglądasz ![]() ufffff niedawno wróciłam z pracy niby się nie nacharowałam ale jakaś zmęczona jestem....moja W uwielbia brzoskwinie dynie z ziemniakami jabłka z marchewką... Narazie daję jej słoiczki żeby się do smaku nowego przyzwyczaiła, bo domowe zupki zawsze są troszke inne niz tge słoiczkowe jak tylko troszke se przyzwyczai do nowego to zacznę jej gotowac ju się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Kojka to musze znalezc sprzedawce co ma ta i ta
![]() Nie_wiem nie mam BOMI nigdy po drodze :/ w jednym CH widzialam Holle ale po 19zl to wole zamowic 2-3na allegro.Dalam mlodemu na kolacje kaszke po raz pierwszy. Rzucal sie na lyzeczke jakby od urodzenia nic nie jadl popil mleczkiem i poszedl spac.
|
|
|
|
#2124 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,nie no ja myslalam o takim do 100-150 € ;D.A jaka jest roznica w cenie miedzy Hipp a Hole?Sun baby chyba sa jednymi z tanszych o ile dobrze pamietam. Cytat:
.Ja pierwszy sloiczek wlasnie z Hippa kartofel z dynia wywalilam,bo myslalam,ze stary .Czy kkasikk podczytuje nas moze??Bo mialabym pytanko odnosnie mebelkow z meblika. Wiedzialam,ze bedzie problem z tym piep***** przestawieniem czasu .Po jakiego gwinta to wymyslili??!!Moje dziecko od dluzszego czasu chodzi spac o 19,dzisiaj tez,ale starego czasu...---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
a musze zobaczyc,ile tu kosztuja,moze tez bym sie skusila.Moja dama tez zjadla na kolacje kaszke,ale niewiele.Ciekawe,ile po niej pospi |
|||
|
|
|
#2125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj dziękuje dziewczyny dowartościowałam sie normalnie hehehe
|
|
#2126 |
|
Rozeznanie
|
Jakiś kaszkowy wieczór dziś, też dałam małej trochę kaszki brzoskwiniowej do mleka, pierwszy raz i ciekawa jestem co będzie póki co ponad godzine walczyła zeby usnąć i w końcu sie udało ( gadała sobie, piszczał itd.). Coraz mniej śpi dziś wstała o 5 na szczęscie była zmiana czasu więc możńa powiedziec, że wstałysmy o 6
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
o ja głupia zastanawiam sie czego moje dziecie niechce spać iść a tu ten czas fakjtycznie patrze że jego godzina spania juz dawno mineła a to przeciez przestawione jest
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazlam to Holle w necie i zamowie sobie pare rzeczy,ale w przyszlym tygodniu,bo poki co kaszki i sloiczki mam.Wezme ta kaszke jaglana i owsiana,jakos najbardziej do mnie przemawiaja
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Podziwiam Cie glam naprawdę . Jesteś dzielną kobietą. ja sobie to wszystko próbuje układać w głowie jak sobie dam radę- i wychodzi, że jeśli dostanę zlobek to będziemy z młodym wstawali o 5rano żeby od 6 w nim był .a na 7 córka do szkoły do świetlicy.pracuje niestety 12 godzin . O 20.30 będziemy dopiero w domu . Z nocek muszę Zrezygnować najwyżej jedna w tygodni w weekend jak chrzestna z nimi zostanie.staram sie dobrze nastawic i zaplanować wszystko. Ale im wiecej o tym mysle tym gorzej:-(
|
|
|
|
#2130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i słoiczek zakręca i na kilka minut do garnka z wodą i zagotować? Nigdy nic nie wekowałam ani przetworów nie robiłam. W domu nie wiem jak to mama robiła![]() Basiula, suuuper wyglądasz ![]() Cytat:
Czemu wcześniej nie przyjechał skoro nie pracuje tam!?!U nas choroby dalej. Masakra normalnie. Ja nie wiem czy my do chrztu wyzdrowiejemy!! Cytat:
i słoiczek zakręca i na kilka minut do garnka z wodą i zagotować?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

na ciebie tylko pała i zimna woda

,wiec na obiadek papka,a na kolacyjke kaszka.Na razie zjada male ilosci,wiec nie widze poprawy,ale zobyczymy,co bedzie dalej.

bo ja mysle, zeby zamowic bezcukrowa Hipp na allegro albo Holle. Tylko nei wiem czy najpierw jaglaną czy jakąś inną

marchewka+jablko.

czeka nas bardzo powazna rozmowa ale wiecie co przez telefon to jest trudno. Boje sie ze nasze malzenstwo nie przetrwa tej proby 
to wole zamowic 2-3na allegro.
i słoiczek zakręca i na kilka minut do garnka z wodą i zagotować? Nigdy nic nie wekowałam ani przetworów nie robiłam. W domu nie wiem jak to mama robiła