|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
A parafina jest szkodliwa dla skalpu?
|
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
Na moje włosy i skórę głowy działa źle. Dlatego też wyrzuciłam moją Amlę, olejek nie dla mnie. A tutaj notatka o parafinie ze strony dr Henryka S. Różańskiego:
"Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum, Olej mineralny, Parafina, Olej parafinowy - produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni." |
|
|
|
#4714 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, dziś zaczynam moją walkę o piękne i zdrowe włosy.
Obecnie moje włosy są przesuszone, farbuję je co 4 tygodnie. Długość do ramion. Oto od czego zaczynam: 1. Od jakiegoś czasu myję włosy tylko szamponem dla dzieci Hipp, potem używam odżywki z serii odżywki Babuni z rozmarynem. Mniej więcej co drugie mycie nakładam maskę Biovax do włosów blond. 2. OD 3 dni nakładam olej. 3. Dziś wypiłam pierwszą szklankę drożdży. 4. Jutro idę po herbatkę pokrzywową. 5. Od tygodnia nie używam prostownicy i suszarki. Proszę podzielcie się ze mną swoim cennym doświadczeniem
|
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak wiele dziewczyn chwali sobie Amlę, więc może u mnie coś da Następnym razem nie nałożę po prostu na skalp.Cytat:
|
||
|
|
|
#4716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to moja tylko wzdycha i tyle, wie, że nic nie zdziała Cytat:
moje włosy prawie wszystko wysusza, więc obawiałabym się nakładać na długość, ale z tego co potem tłumaczyłaś, to pewnie dużo racji jest. ja też z podkarpacia ![]() kazałam siostrze lecieć jutro do rossmana przy Bagateli i wykupić wszystkie możliwe maści na brodawki Mnie obciąża włosy i szybciej przetłuszcza, mam wrażenie, że gromadzę tam taką warstewkę i przez to nie lubię używać produktów na jej bazie vision - ona jest (jeśli jest) na tym regale CND, niestety. |
||
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
jakiś oczyszczający, z SLS/SLES, żeby usunął wszystkie nagromadzające się silikony
np. Barwa, Farmona. Musisz tylko uważać, żeby nie oczyszczać zbyt często włosów, bo mogą się przesuszyć, sama musisz wyczuć co ile, niektórym trzeba 2 razy w tygodniu takiego dogłębnego oczyszczania, a innym raz na 2 tygodnie. To też zależy oczywiście od tego ile i jakich używamy silikonów.
|
|
|
|
#4720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Cena na do widzenia. Ale u mnie takiej półki nie było... stała tam gdzie zwykle
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja nigdy nie widziałam w rossie półki cnd. Gdzie ona jest? Przy wejściu, wyjściu?
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz słyszę o takich półkach.
W Rossmannie przy Biprostalu w ogóle jest coś takiego?
|
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkie info pochodzace od dr Różańskiego trzeba podzielić na conajmniej 3. Swojego czasu sporo było na ten temat dyskusji na wizażu i pewnie nie tylko, i okazało się, że nie jest on zbyt wiarygodnym żródlem informacji. Cytat:
Mi parafina krzwdy nie robi, a amlę lubię bardzo. |
||
|
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4727 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli zadzialają na Ciebie drożdże a nie pokrzywa a będziesz je pić jednocześnie - potem nie będziesz w stanie stwierdzić, które dalo jaki efekt ![]() Na początek lepiej zacząć pomalu, jak już ocenisz ich dzialanie, możesz polączyć, tak mi się przynajmniej wydaje Poza tym możesz nie nadążyć z depilacją nóg przy tak zmasowanym ataku Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Ej niech siostra nie wykupi wszystkiego, no blagam!
|
|||
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie głowa mi schnie, modlę się, żebym dobrze całe włosy pokryła i nie miała tęczy
![]() Wybaczcie to przeżywanie, to jest moje pierwsze farbowanie w życiu
|
#4729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To trudna decyzja i te emocje.. Rozumiemy i trzymamy kciuki! ![]() |
|
|
|
|
#4731 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
o odżywkach w sprayu gliss kura piszecie tych dwufazowych czy o serum????
http://www.glisskur.schwarzkopf.pl/g...rum-spray.html czy to http://www.glisskur.schwarzkopf.pl/g...neracyjna.html |
|
|
|
#4733 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Czy proste ścięcie jest odpowiednie dla lekko falowanych włosów czy lepsze jest cieniowanie?
|
|
|
|
#4734 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, u mnie też jest taka właśnie jeżdżąca szafeczka-półeczka, na której są rzeczy wycofywane, albo z kończącym się terminem ważności, przecenione zazwyczaj o pół albo więcej. Fajna sprawa, tylko rzadko coś jest fajnego. ![]() spooko, powiedziałam, żeby zostawiła 2 albo 3 na półce - będą dla Ciebie (o ile tam jeszcze są )Cytat:
Cytat:
CND - cena na dowidzenia, ale to Ci visionAM już powiedziały dziewczyny
|
|||
|
|
|
#4735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będzie ślicznie Cytat:
![]() Cytat:
Przy dobrym cieniowaniu włosy mają ładniejszy skręt
|
|||
|
|
|
#4736 | |||
|
Zadomowienie
|
Enn piękny kolor włosów, zawsze mi się czerwienie podobały, ale jestem za mało odważna i za często zmieniam zdanie, żeby mieć taki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to chyba do Krakowa specjalnie pojadę z ciężarówką po tą maść sutkową, u mnie nigdzie nie ma, jutro odwiedzę ostatniego rossmanna i jak tam nie znajdę to podejdę do babki i się spytam, a co ![]() Aaaaa i odkryłam, że w moim mieście jest drogeria Natura
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-25 o 23:35 |
|||
|
|
|
#4737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie półki z przecenionymi produktami są tylko w niektórych Rossmannach i to o dziwo w tych mniejszych. Chcę maść brodawką. Moje końcówki jej chcą, a nie mogę znaleźć u siebie. |
||
|
|
|
#4738 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Na koncercie napatrywałam się na włosy innych dziewczyn i słowo daję, kilka z nich to musiały być wizażanki ![]() Jedna jakie miała boskie... Jasnorude, proste, sypkie i gęste |
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Weż, nawet nie zauważyłam
Zresztą...zobacz jak ja napisałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo kolor ładny ? ![]() Dzięki
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2012-03-25 o 23:34 |
||
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że nie, no może tak troszkę
![]() a tak trochę offtopowo to czy polimery akrylowe są rakotwórcze? chciałam dzisiaj kupić sobie bazę pod makijaż i producent wychwalał, że właśnie je produkt zawiera i już miałam brać ale jak to zauważyłam to przypomniałam sobie, ze któraś z Was tu pisała, że są i odłożyłam.
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-25 o 23:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

. Następnego dnia poczuła chyba wyrzuty sumienia (tłumaczyłam jej, że mgiełki absolutnie nie) i poszła do zielarskiego zamówić mi wcierkę
. 

)
Może jednak ten granatowy? Chociaż w sumie jak ma tylko zabezpieczać włosy, to chyba bez różnicy za bardzo które...