|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
witajcie wieczorowa porą
![]() Szymek, Igor ![]() ![]() a Hanulka dziękuje za wszystkie życzonka dla niej. ja nie wiem kiedy zleciało te 8 miesięcy... nie cierpię zmiany czasu. przez tydzień mi sie organizm przestawia. co za idioa to wymyślił ![]() zmęczona dzisiaj jestem. w ogóle odezwała mi się borelioza i wszystkie stawy mnie bolą. i nie tylko stawy. nawet kości w palach mi wykręca.. jutro do pracy już idę ![]() ![]() ![]() piwnooka mi sie też Ewa podoba, ale moja teściowa to właśnie Ewa i dlatego jakoś udało mi sie męża na Hanię namówić. bo on bardzo chciał dać małej na imię właśnie Ewa. aż musiałam mu obiecać, że druga córka będzie Ewą. mam nadzieję, że jednak kiedys drugi pojawi się Jasiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Dobrze, że ten weekend się już skończył... Wróciliśmy niedawno z Domkiem ze spaceru. Moi rodzice też z nim dużo spacerowali dzisiaj i wczoraj, więc Domek porządnie dotleniony. Cieszę się, że już jest w domu. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW ![]() ![]() Editko wczoraj zapomniałam napisać, że Nelcia pięknie siedzi ![]() Nieeee ![]() ![]() Jak się dzisiaj czuje Ala? ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak mocno słońce świeci to Mustela, a normlanie to Hipp-em lub czymś innym co jest pod ręką ![]() Wklejak zdjęcia z Domkowego weekendu z dziadkami i z dzisiaj ![]() No i jak się jeszcze komuś nie znudziliśmy to wklejam jeszcze baaardzo króciutki filmik ![]() http://www.youtube.com/watch?v=tK0w0dV0SVE Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-25 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
kawusia_ wyskakuj! Z tej strony fajniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
jeszcze zapomnialam zlozyc zyczenia dzisiejszym solenizantom
![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem czy skladalam wczorajszym, jezeli nie to przepraszam i skladam dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny o pobieraczku http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...portalowi.html ida nam trzy zeby na raz ![]()
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-03-25 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
hejo.
Wieje u nas mocno dzisiaj, na spacer jak dla mnie beznadziejna pogoda. Byliśmy na zakupach i u rodziców. Sara przez cały dzień spała tylko rano 30 minut, o 19,30 przy butli padła ze zmęczenia ![]() Iustynka fiu fajne tak się wyspać, nie? od razu humor w dechę ![]() Madzia ![]() Tak mi się przypomniało, Natka pisałaś że kupiłaś buty do chodzenia dla Domka, tzn prowadzasz go już za rączkę i on człapie? Ortopeda ostatnio na wizycie zakazał takich praktyk - tzn trzymania i prowadzania jeśli dziecko nie umie samo iść i utrzymać równowagi. Wiesz o co chodzi..? Kajool ![]() ![]() Paskudna pora roku, co drugie " nasze" dziecko chore albo przeziębione, zakatarzone. My nadal walczymy, już ma gęste gluty a mnie rozkłada coraz gorzej.. Szymon , Igor ,Hania najlepszego kochaniutcy ![]()
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rączki też chodzimy razem, ale on sie nie giba na wszystkie strony, ładnie idzie. Jak się go puści to sobie stoi, dopiero jak sobie przypomni, że się nie trzyma to chyba ze strachu upada na pupę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie wyprowadzam z błędu bo u mnie wlasnie jest ok. boje sie kolejnego etapu - mobilnego. bo wiem ze czesto wtedy sie zaczyna "a ona bierze mi zabawki, rozwala klocki...!". u mnie bylo i jest tylko zazdrosc o spanie w jednym pokoju z kingą. poza tym artur chyba nie cierpi bo pozwalam sie przytulac mu ile wlezie, nawet jak karmie kinge. dogaduja sie niezle, nie narzekam. nawet artur mowi "mama, teraz ja sie zajme kingą!" ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() To dziś mogę się już całkiem pochwalić że Lila przespała całą noc od 21 do 7 ![]() ![]() ![]() brumek co do Twoich wczorajszych refleksji to ja miałam podobnie, oboje z tżtem zastanawialiśmy się czy będziemy w stanie tak samo mocno pokochać drugie dziecko. I wiesz co - pewnie że się da ![]() Kocham ich oboje najbardziej na świecie, to niby ta sama, ale nieco inna miłość. Też miałam obawy że to będzie taka jakby zdrada Filipa, że już przestanie być taki jedyny w świecie dla nas... Ale ja sobie tłumaczę to tak że właśnie Lilka, jej pojawienie się na świecie to najlepsze co moglibyśmy dla Filipa zrobić. Posiadanie rodzeństwa to wielki skarb i siostrzyczka to najlepszy prezent jaki mogliśmy mu ofiarować ![]() Co do nocnika to też uważam że jakikolwiek sens ma wysadzanie dzieci co najmniej 1,5-rocznych.. Na moim wątku lutowym są dwie mamy które wcześnie zaczęły wysadzać swoje córeczki, miały kilkanaście miesięcy i co? i do dziś nie są zupełnie odpieluchowane.. My Filipa do tego samego etapu doprowadziliśmy po jakiś dwóch tygodniach odpieluchowywania (jakiś miesiąc temu).. dziecko po prostu do pewnych rzeczy musi samo dojrzeć nadrabiam dalej....
#880 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Boję się Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Masło maślane ![]() ![]() Sprowadza się to jednak do jednej prostej rzeczy: o ile pierwszego dziecka chciałam dla siebie i była to silna wewnętrzna potrzeba, o tyle drugie chcę po części z instynktu, a po części z rozsądku, dla tego pierwszego dziecka chcę rodzeństwa. Natomiast to, że chcę je niedługo, to już wyłącznie rozsądek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do jego siedzenia i przede wszystkim chodzenia, to jestem w szoku, Natko ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. A ja jednak chcę szybko. I to właśnie ze względu na Tymka, żeby potem w życiu się lubili iyp. Choc oczywiście wiem, że to nie gwarancja, bo są rodzeństwa w jednym prawie wieku, których nic nie łączy (mój mąż i jego siostra - 2 lata różnicy) i są takie, gdzie mimo 7 lat to najlepsi przyjaciele. Choć w tym wypadku przyjaźń jest możliwa chyba dopiero od jakiejś 20-tki... 3. Masz rację. A to takie ważne. Bo chyba to przygotowanie, a potem odpowiednie postępowanie z obojgiem dzieci i czuwanie nad tymi zawiłymi trójkątami: mama-pierwsze, mama-drugie, pierwsze-drugie, jest najważniejsze dla tego, jak się ich wzajemne relacje potoczą w dorosłym życiu. Cytat:
![]()
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2.Czekałam właśnie na Twoją wypowiedź, ja sama mam właśnie obawy przed drugim, że będzie takie "niedopieszczone", bo nie będzie już tym jedynym oczkiem w głowie itd. Choć wiem, że to nieuzasadnione ![]() 3. O tym samym osttanio czytałam gdzieś w gazecie. Nasze dzieci są jeszcze za małe, żeby zakomunkować nam, że chcą do ubikacji... Ja pewnie zabiorę się za odpieluchowanie po 1,5 roczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
My tez spędziliśmy intensywnie weekend, w sobotę Lila prawie cały dzień na dworzu i miała swoją pierwszą przejażdżką w przyczepce rowerowej
![]() ![]() Wieczorem imprezka, na szczęście dzieci dały w nocy pospać ![]() dziś byliśmy na basenie, potem mieliśmy gości i tak weekend szybko zleciał... Cytat:
![]() ![]() Lila też chodzi przy meblach ale jeszcze się nie puszcza i nie stoi sama bez trzymania
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. youyou - dziękuję Ci za tego posta ![]() ![]() ![]() Bo to dokładnie, to o czym piszę ![]() ![]() ![]() Och, uwielbiam Cię ![]() 3. Się zgadzam w pełni ![]() ![]() A teraz relacja: zjedliśmy dziś pierwsze mięsko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym mój mąż, po raz pierwszy od ponad 7 miesięcy, czyli pierwszy raz w życiu, był sam z Tymciem na spacerze ![]() Telik - a teraz Twoja relacja ![]() Aaniu - a Ty juz chyba wróciłaś z weekendu, co? ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- I jeszcze się pochwalę, że skoczyłam do h&m i kupiłam dzieciowi 4 bodziaki fajne ![]() I Blondynko, buziak dla Ciebie, bo dzięki Tobie skorzystałam z tego kuponu na 30% zniżki ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-25 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my otworzylismy u kuzynki TZ sezon grillowy. Tzn grill na tarasie a my w domu, Marys spala od 12.45-17.15, ubralismy ja cieplo i pojechalismy, ale po 2 h marudzenie sie wlaczylo i jestesmy w domu. Dzis bez kapieli, nasmarowalam ja mascia rozgrzewajaca, w poduszke wkropilam olbas oil, TZ ja nakarmil i lobuzuje w lozeczku. A przed chwila slysze takie stukanie w metalowa czesc lozeczka - moja panna noga sobie kopala w nia. Wiec obnizylismy jej lozeczko i dalej lobuzuje ![]() Co do drugiego dziecka, wiem ze bede je kochala taka sama miloscia, jak Marysie. I ze jakos da sie wszystko pogodzic i juz sie nie moge doczekac jak znowu ebde w ciazy ![]()
![]() |
#885 |
Rozeznanie
|
Ewka tak marudzi przy jednym, ze nawet nie wyobrażam sobie potrójnej mocy
![]() youyou Ja w żadnym wypadku nie próbuje odpieluchować 7mio miesięcznego dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Natka_ Domek błyskawica!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie chce na razie odpieluchować Ali, pisałam wcześniej, że chciałam jej pupę wyleczyć bo sobie odparzyła. I udało się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
Brumek za królika!
![]() ale księżyc dzisiaj nisko! i jaki wąski rogal... |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też zaskakuje ten mały człowiek, każdego dnia coraz bardziej ![]() Ta żyrafka jest super, ale niestety nie nasza ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. No to sie ![]() ![]() ![]() 3. To jest kupon, że jeżeli się wyda powyżej 100 zł to 30% rabatu, tak? Cytat:
![]() Nam też dopiero wczoraj katar na dobre minął, a towarzyszył Dominikowi 2 tygodnie. A grila zazdroszczę ![]() Miałam Wam ostatnio napisać, że Domek ma taką bliznę na policzku po ospie, którą widać tylko kiedy się śmieje. W tym miejscu miał takiego największego strupka. Fajnie to wygląda ![]() I jeszcze jedno ![]() Ze mną do klasy chodziły dwie siostry, jedna ze stycznia a druga z listopada. Ich mama to dopiero miała hardcore ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja od jutra zaczynam pracę, więc będzie mnie bardzo mało tutaj, ale obiecuję że w czerwcu wracam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. och aż się zarumieniłam ![]() 3. brawo ![]() ![]() ![]() 4. wow co się stało że się przełamał?? ![]() Cytat:
![]() Mi szczerze mówiąc się nie chciało, chociaż Filip dostał nocnik na gwiazdkę od teściów jak miał 10m-cy ![]() Czasem go sadzaliśmy w formie zabawy i też czytaliśmy książeczki itd, ale nie służyło to niczemu specjalnemu. zreszta nie chciałam żeby kojarzył nocnik z zabawą, bo on służy do innych celów ![]() ![]()
![]() |
#891 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2) iękny spadek kuuuurcze ale zazdroszę- tym bardziej jak patrze na moje brzuszysko ![]() Eve a jak wprowadzałaś węglowodany tj ilościowo? gratuluje rozpoczęcia sezonu grillowego Cytat:
![]() a i widze ze nasz mura nieco inna ja mam 4 kółka Cytat:
![]() pięknie napisałaś i trafnie to ujełaś ![]() Cytat:
![]() 2)w głębokim szoku jestem, a Ty brumeczku co w tym momencie robiłaś ![]() 3) ![]() tez kupiłam kilka rzeczy w h&m niestety tydzien temu bez zniżki ![]() Cytat:
i jak bedziesz miała chwilke bo ja już tesknie ![]()
![]() |
#892 |
Wtajemniczenie
|
Napiszę jeszcze w skrócie co u nas
1) jestem mega dumna-mój syn usiadł z pozycji leżącej ![]() (wcześniej udało mu się usiąść z pozycji leżącej na mamusi) 2) był u nas Tymek -2,5 roczny synek naszych znajomych i Jas odnalzł w nim idola ![]() 3) zaliczylismy 2 spacerki w tym jeden już w spacerówce ![]() 4) syn gardzi moim cycem ![]() ![]() ![]()
#893 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No i co do nocnika. dzialam jeszcze na innym forum i tam dwie mamuski z sukcesem odpieluchowaly swoje dzieci. zaczely sadzac maluchy jak tylko zaczely siedziec, latwo tez zauwazyc kiedy u takiego malucha co idzie :P nie uwazam tego za zle, zwlaszcza, ze nasze babcie czesto zaczynaly juz nocnikowanie duzo wczesniej niz robi sie to teraz. Pewnie wszystko zalezy od dziecka. Jeszcze tylko chcialam zauwazyc, ze nasza brunetka zmuszona byla uzywac nocniczka, ze wzgledu na odparzenia ali.
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
dobry wieczor!
gratulacje dzisiejszym solenizantom ![]() no i za pierwsze zabki - Isiaok i Ellika ![]() ![]() ![]() pytanko: kto badz co (oprocz drugiego dziecka) moze Was obudzic wczesnym niedzielnym switem (7.00) po ledwo przespanej nocy, bezposrednio po zakonczonej wlasnie sukcesem dwugodzinnej walce o sen z niemowlakiem, he?? ![]() Spiesze z odpowiedzia: telefon od dzialkowca chcacego opylic Wam swoj ogrodek! ![]() Patiku - ja mialam cytologie miedzy II a III, jak to okreslil gin "stan przedrakowy", daltego tez pobierano mi ten wycinek. jest to krociotki zabieg, przychodzisz rano, wychodzisz popoludniu. jesli trzeba bedzie to zrobic, to sie nie stresuj. Wyniki tego sa bardziej miarodajne niz cytologii i najczesciej okazuje sie, ze wsio ok ![]() Marzenko, fakt nie pokazywalam Blany zbyt czesto, chyba tylko ze dwa razy w klubie. Obiecuje nadrobic, jutro moze bede miala troszke wiecej czasu to cos wstawie ![]() Monia - nie chce sie czepiac, wybacz z gory ![]() ![]() Mamad - ten przyklad o nowej zonie jest w ksiazce "Rodzenstwo bez rywalizacji", ktora zreszta goraco polecam ![]() wysadzanie na nocnik - do 18tego miesiaca dziecko nie kontroluje zwieraczy, dlatego nie ma tez sensu go wysadzac. jest to wtedy tzw lapanie sikow czy kupy z nauka odpiepluchowywania nie majace wiele wspolnego. Ale mozna w ten sposob oszczedzac na pampersach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Ja nie liczę ![]() ![]() 3. Tak, to ten ![]() 4. Dziewczyny będą lecieć na taką tajemniczą, męską bliznę ![]() A propos męskości, to moja mama dała Tymkowi body z napisem: "Kawaler do wzięcia..." A pod spodem jest dopisek: "...na ręce" ![]() Cytat:
![]() 3. Oj tak ![]() 4. To historia na dłuższą opowieść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oni mieli być w domu. Ale jak wróciłam, to się okazało ze poszli na spacer ![]() Wyrzuty sumienie zadziałały. Ale jak go znam, to to jednorazowy wybryk ![]() Ale poradził sobie świetnie, bo on to wszystko świetnie umie i ma naprawdę genialne wyczucie co do Tymcia. Jest zakochany na amen Tylko faktycznie nie ma czasu. Cytat:
![]() 2. Kupowałam te ciuszki w H&M + szynkę, chrzan, lody, delicje, ferrero, masło, płyn do prania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Ładne imię ma Pan Idol ![]() 3. I znowu brawo ![]() 4. Niemożliwe! Może poczuł ise tak i dorosły przez ten wózek i siadanie, że już nie wypada mu ssać mamusi pierś ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#896 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do "dziurki" w brodzie - Helenka też ma - zresztą ja i mąż również (wiadomo po kim) to moja mama mówiła mi taki wierszyk "komu Pan Bóg dał urodę tego trzepnął palcem w brodę" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | ||
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor.... w koncu dotarlam...
podlaczam sie i ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natka, Domek taki fajny chlopczyk i idzie jak burza z rozwojem Eve zdrowka dla Marysi Brunetko dobrze ze pupcia Ali wyleczona, to musi piec ostro,a swoja droga pomysl trafiony ( z tym nocnikiem) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ad 4 --> ![]() Cytat:
![]() Fajnie że sobie poradził sam i trzymam kciuki aby zdarzało mu się to częściej ![]() nie ma to jak męski foch ![]()
![]() |
#899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A inna sprawa że od prawie roku siedzi nad wielkim projektem. WIęc całe dnia pracuje, jeździ do klientów, załatwia sprawy, a noce i weekendy robi ten projekt.
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana i do pracy zaraz pomykam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.