Moja kolekcja perfum - część VI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 19:15   #961
agaa13
Zakorzenienie

Dot.: Moja kolekcja perfum - część VI

Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
moje ukochane zapachy:
Halciu, bardzo ładna kolekcja. gratuluje
Stary 2012-03-24, 05:43   #962
Małgosia791
spin doctor

Halciu-Twoja kolekcja jest moim zdaniem jedną z najpiękniejszych-prawie wszystkie zapachy mi sie podobają
Stary 2012-03-24, 06:48   #963
halcia211
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za dobre słowo. Ta moja kolekcja jest taka trochę od Sasa do lasa, nie jest spójna, ale te zapachy najbardziej lubię, jeszcze z 10 butelek następnych zapachów mam na oku i mam nadzieję, że już mi wystarczy.
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 09:30   #964
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za dobre słowo. Ta moja kolekcja jest taka trochę od Sasa do lasa, nie jest spójna, ale te zapachy najbardziej lubię, jeszcze z 10 butelek następnych zapachów mam na oku i mam nadzieję, że już mi wystarczy.
oj tam oj tam - przecież człowiek bywa niespójny, a już na pewno upodobania przeróżne - można lubić i kaszankę, i łososia w papilotach, i to się w różnych dziedzinach objawia - tak samo z zapachami...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 09:32   #965
Sol Magda
Rozeznanie

Piękne kolekcje perfum dziewczyny
Sol Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 15:36   #966
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Masz super zbiorek, bardzo w moim typie, wiele nas łączy. Moja kolekcja też nie jest spójna, ale czy to ważne?
Pearl78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 16:05   #967
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pearl78 Pokaż wiadomość
Masz super zbiorek, bardzo w moim typie, wiele nas łączy. Moja kolekcja też nie jest spójna, ale czy to ważne?
Dzięki, weselej mi na duszy że moje perfumy cieszą również Wasze oczy. Co do spójności to jak oglądałam Wasze kolekcje, u niektórych ukierunkowane np. na niszę , lub słodkości, dymy itp - rozumiecie o co mi chodzi? To trochę zazdroszczę tej wierności zapachowej - jeden typ zapachów, lub jeden konkretny zapach i już. A mi jak widzicie podobają się zapachy czasem skrajnie różniące się od siebie nutami przewodnimi - ani w tym ładu ani składu -ja też taka jestem - taka "szaławiła i paładaj " jak mawiała moja ŚP Babcia - gdyby mój charakter można było zobrazować na podstawie ras psów to jestem stuprocentowym terierem a konkretnie foksterierem szorstkowłosym. Ciekawe czy ktoś próbował porównać gust zapachowy do rasy psa? Bardzo jestem ciekawa jakie byłyby wyniki. Albo poprostu jeszcze nie trafiłam na swój SS. Jak miałam kilka zapachów to nie było problemu - ten dzisiaj będzie używany -wybór był łatwy a teraz jak mam się poperfumować to modlę się nad flaszkami - którą by tu użyć , na jaki zapach mam dzisiaj ochotę, może ten, albo ten, ten nie pasuje do szpitala, tamten nie pasuje do sklepu na zakupy, i tak mi jest ciężko coś wybrać, albo jak już wybiorę to się potem okazuje , że mogłam się psiknąć innym zapachem, bo ten obecny jakoś nie gra z nastrojem lub miejscem w którym akurat jestem. Osiołkowi w żłoby dano. Za to codziennie po południu psikam się w domu - najczęściej na grzbiet dłoni - jak mam fazę na jakiś zapach to tak z tydzień go używam dzień w dzień i sie delektuję , potem się przerzucam na następny - też tak macie?
Stary 2012-03-24, 17:20   #968
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Dzięki, weselej mi na duszy że moje perfumy cieszą również Wasze oczy. Co do spójności to jak oglądałam Wasze kolekcje, u niektórych ukierunkowane np. na niszę , lub słodkości, dymy itp - rozumiecie o co mi chodzi? To trochę zazdroszczę tej wierności zapachowej - jeden typ zapachów, lub jeden konkretny zapach i już.
hmm, ja ma mam swoje typy, ale moja kolekcja też jest "niespójna" - trochę słodkości, trochę świeżyzny (na upały), jakieś drzewności...Zależnie od nastroju, pogody etc Są typy zapachów, których zdecydowanie nie lubię i nie polubię - a poza tym, ciągle okazuje się, że pojawia się nowa fascynacja, która znajduje miejsce na stałe w zbiorku
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 23:32   #969
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, weselej mi na duszy że moje perfumy cieszą również Wasze oczy. Co do spójności to jak oglądałam Wasze kolekcje, u niektórych ukierunkowane np. na niszę , lub słodkości, dymy itp - rozumiecie o co mi chodzi? To trochę zazdroszczę tej wierności zapachowej - jeden typ zapachów, lub jeden konkretny zapach i już. A mi jak widzicie podobają się zapachy czasem skrajnie różniące się od siebie nutami przewodnimi - ani w tym ładu ani składu -ja też taka jestem - taka "szaławiła i paładaj " jak mawiała moja ŚP Babcia - gdyby mój charakter można było zobrazować na podstawie ras psów to jestem stuprocentowym terierem a konkretnie foksterierem szorstkowłosym. Ciekawe czy ktoś próbował porównać gust zapachowy do rasy psa? Bardzo jestem ciekawa jakie byłyby wyniki. Albo poprostu jeszcze nie trafiłam na swój SS. Jak miałam kilka zapachów to nie było problemu - ten dzisiaj będzie używany -wybór był łatwy a teraz jak mam się poperfumować to modlę się nad flaszkami - którą by tu użyć , na jaki zapach mam dzisiaj ochotę, może ten, albo ten, ten nie pasuje do szpitala, tamten nie pasuje do sklepu na zakupy, i tak mi jest ciężko coś wybrać, albo jak już wybiorę to się potem okazuje , że mogłam się psiknąć innym zapachem, bo ten obecny jakoś nie gra z nastrojem lub miejscem w którym akurat jestem. Osiołkowi w żłoby dano. Za to codziennie po południu psikam się w domu - najczęściej na grzbiet dłoni - jak mam fazę na jakiś zapach to tak z tydzień go używam dzień w dzień i sie delektuję , potem się przerzucam na następny - też tak macie?
Halciu,

cudowną masz kolekcję.. oglądałam z zachwytem, i z trudem powstrzymywałam cieknącą ślinkę...
Ja podbno (zgodna, wspólna opinia mojej Rodziny) przypominam Charta Afgańskiego - i z wyglądu i z zachowania
Mam podobnie do Ciebie skłonność do chęci nasycania się każdym zapachem.. Moja kolekcja też jest pomieszana i różnorodna. Muszę się spiąć i foteczkę aktualną strzelić, bo zmiany, zamiany ...
Bardzo mi się podoba określenie Twojej Babci - niezwykle trafne acz oryginalne, a przy tym melodyjne i urocze...
Stary 2012-03-26, 10:31   #970
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez Olecha Pokaż wiadomość
Moja aktualizacja

Lanvin - Eclat d'Arpege Summer
J. del Pozo - Halloween Kiss Sexy
Beyonce - Heat
Mango - Lady Rebel
Suddenly - podobno odpowiednik coco mademoiselle, i faktycznie, pachnie baaardzo podobnie
Avon - Pomegranate & Mango
Piękna kolekcja

Cytat:
Napisane przez Miss Puppet Pokaż wiadomość
Podczytuję ten wątek mniej lub bardziej regularnie, zachwycam się waszymi zbiorami i tak sobie pomyślałam, że nadszedł wreszcie czas na zaprezentowanie mojego małego zbiorku. Chętnie bym go powiększyła (choćby o Parisienne, YSL czy Lady Rebel z Mango, którego szczęśliwą posiadaczką jest wizażanka pokazująca swoją kolekcję przede mną ), ale na razie mam jednak sporo innych wydatków, więc zbiorek jaki zaprezentuję pewnie się nie zmieni w ciągu najbliższych paru miesięcy.

Pierwsze pachnidełko kupiłam sobie podstępem (dosłownie, byłam do tego 'zmuszona' jako że nie miałam na to zgody rodziców ) jak miałam 10 lat. Był to dezodorant 'Spice Girls' Impulse'a. Do dziś pamiętam conieco z jego nutki zapachowej. Potem było kilka innych wciąż 'niepoważnych' zapachów. Pamiętam że bardzo lubiłam wody toaletowe B.U. sprzedawane w puszkach (zamiast w kartonikach) - takie jak na dwóch zdjęciach poniżej.

Pierwsze 'poważne' perfumy zafundowałam sobie na 18-tkę. Była to Escada (ta pusta już buteleczka na zdjęciu poniżej). Pamiętam nawet w której Sephorze ją kupiłam. Dzięki wizażowi znalazłam mnóstwo innych miejsc (niż Sephora czy Douglas), w których można kupić oryginalne perfumy za wcale nie taką złą cenę. Żałuję tylko że nie wiedziałam o nich wcześniej bo miałabym teraz pewno kilka flaszek perfum więcej. A moja wishlista jest całkiem pokaźna.

Na 4. zdjęciu widnieją moje puste już flaszki perfum (zbieram je, a poza tym w niektórych wciąż czuć zapach perfum)

od lewej:

Escada, Rockin' Rio EDT, 50ml
Cacharel, Liberte EDT, 30ml
Dolce & Gabbana, Light Blue EDT, 25ml
Elizabeth Arden, Green Tea EDT, 30ml

(choć pewno każda z was zna te cztery zapachy)

Na 5. zdjęciu widnieją perfumy na wykończeniu (w liczbie sztuk 2) i perfumy o pojemności 15ml (też 2 sztuki )

od lewej:

- Davidoff, Cool Water Woman EDT, 100ml (mimo że to największy flakon w mojej kolekcji, to są to perfumy których zakupu pożałowałam dość szybko - mam je już chyba 7 rok i zazwyczaj używam ich jako odświeżacza powietrza; na mojej skórze już ich właściwie w ogóle nie czuję, a i sam zapach bardzo szybko okazał się wyłącznie wspomnieniem tego co poczułam gdy go testowałam - oczywiście na nadgarstku - po raz pierwszy)
- Christina Aguilera, Christina Aguilera by Night EDP, 15ml (i całe szczęście że tylko 15ml, bo pomimo że bardzo długo za nimi chodziłam + testowałam je w Rossmannie czy Douglasie to wcale niedługo po tym jak je kupiłam przestały mi się aż tak podobać na mojej skórze, choć nadal uważam że są to świetne perfumy - zwłaszcza jeśli chodzi o tą półkę cenową, no i są na pewno o niebo lepsze od powyższego Davidoffa )
- YSL, Cinema EDP, 15ml (flakonik kupiony na Allegro już chyba z rok temu, a dopiero teraz zauważyłam, że na kartoniku widnieje 'not for sale' - ale nie wiem jako jaki gratis miały służyć) (niestety przy tym świetle mój aparat nie był w stanie oddać piękna flakonika )

Na 6. fotce widnieje moja kolekcja 4,5ml miniaturek Burberry'ego (zakupionych razem w zestawie):

Burberry for Woman EDP, Weekend EDP, Brit EDT, London EDP oraz The Beat EDP

Niestety takie miniaturki mają to do siebie, że są zamknięte koreczkiem. Niestety ponieważ przez to że jeden taki koreczek zgubiłam, a drugi za słabo docisnęłam - wyparowała mi większość Weekendu (zostało tylko trochę olejku) jak i całkiem spora część Burberry'ego for Woman. Nie uratował tych perfum także fakt trzymania ich (włącznie z resztą moich pachnideł) w szczelnie zamkniętym, dość grubym pudełku, z daleka od okna, kaloryfera czy słońca. Szczęście w nieszczęściu, że te 2. zapachy przypadły mi do gustu najmniej z całej 5.

Na 7. fotce znajdują się perfumy w standardowych flakonikach

od lewej:

- Yves Rocher, Verveine EDC, 125ml (wyglądają jakbym prawie wcale ich nie używała, a w rzeczywistości są po prostu bardzo wydajne i to pomimo tego, że psikają dużym strumieniem zapachu) (btw nie mam pojęcia czemu na KWC widnieje, że jest to EDT )
- Nina Ricci, Nina EDT, 30ml
- Burberry, Brit EDP, 50ml (choć wyglądają na malutkie przy wodzie kolońskiej YR)
- YSL, Baby Doll Music Box EDT (wersja z migoczącymi drobinkami w pudełku pozytywce), 50ml
- Salvatore Ferragamo, Incanto Shine EDT, 30ml (kupione jako tańsza wersja Escady - wg mnie Escady są jednak lepsze i nie tak kwiatowe)

Na 8. fotce obecnie posiadane przeze mnie próbeczki i odlewki

od lewej:

Jose Eisenberg, J'Ose EDP
Vera Wang, Look EDP (mi się podobają)
Giorgio Armani, Emporio Armani Diamonds EDP
Gucci, Flora EDP
Christian Dior, Miss Dior Cherie L'eau EDT (muszę koniecznie zaopatrzyć się w cały flakonik!)
Chanel, Chance Eau Fraiche EDT (wg mnie b.podobne do tych powyżej, ale jednak ciutek mniej piękne)
Giorgio Armani, Armani Code for Women EDP (chciałabym zakupić sobie również ich cały flakonik)

styłu znajduje się chusteczka z Yves Rocher, Flowerparty EDT (i chyba powinnam już ją zużyć...)

-------------------------------------------------------

i to by było na tyle

Edit. Hmmm, następnym razem (mam nadzieję już za rok ) postaram się o jakieś bardziej artystyczne zdjęcia, ofc jak czas na to pozwoli.
Przepiękna kolekcja Chetnie bym ukradła Verveine Zachwycił mnie ostatnio i chyba go w tym tygodniu kupię

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
A ja, że dziś się wzięłam za mycie okien, połączyłam ów pożyteczne zajęcie z przyjemnym i obfotografowałam swoje zbiory.
Oto one - nie jest tego może imponująca ilość, ale ostatnio ograniczyłam kolekcję tylko do tych zapachów, które naprawdę lubię i noszę.
Dołączam parę flaszek męża i zdjęcie szafeczki (niestety bez HP, bo już się nie mieszczą, więc trzymam je bardziej "pod ręką")
Pięknie A wydawało mi się, że masz tego więcej Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Audiolab8000s Pokaż wiadomość
to teraz dla odmiany męska kolekcja
Rzadko tu widziane są męskie kolekcje, ale gratuluję ogromnie

Cytat:
moje ukochane zapachy:
Pieknie Nic, tylko stać i wybierać

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 12:16   #971
jowisz
Zakorzenienie

to teraz ja
u mnie też misz masz, zmienia się co chwilę.

jedyne czemu wierna jestem to jaśmin i róża, czyli 2 pierwsze zdjęcia

planowałam kupić za chwilę Womanity ale szczerze mówiąc jak wyjęłam to wszystko to się podłamałam tyle tego płynu i na razie koniec, kupię rowerek dla dziecka, o
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (43,7 KB, 252 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (63,9 KB, 230 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (67,0 KB, 217 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (55,9 KB, 227 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (63,8 KB, 259 załadowań)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 12:40   #972
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
to teraz ja

planowałam kupić za chwilę Womanity ale szczerze mówiąc jak wyjęłam to wszystko to się podłamałam tyle tego płynu i na razie koniec, kupię rowerek dla dziecka, o
piękne fotki, bardzo klimatyczne i zapachy też ładne. Mam pytanie - czy Eclat de Jasmin
jest podobny do Aliena?
Stary 2012-03-26, 12:52   #973
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
piękne fotki, bardzo klimatyczne i zapachy też ładne. Mam pytanie - czy Eclat de Jasmin
jest podobny do Aliena?
nie zerowe podobieństwo
jeśli miałabym porównywać to jest bardziej w typie A la nuit tylko bogatszy w inne nuty
Stary 2012-03-26, 12:55   #974
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
nie zerowe podobieństwo
jeśli miałabym porównywać to jest bardziej w typie A la nuit tylko bogatszy w inne nuty
A la nuit też nie znam
Stary 2012-03-26, 13:04   #975
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
A la nuit też nie znam
podesłałabym ale nie mam ani sampli, ani atomków
Stary 2012-03-26, 13:15   #976
emera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
A ja, że dziś się wzięłam za mycie okien, połączyłam ów pożyteczne zajęcie z przyjemnym i obfotografowałam swoje zbiory.
Oto one - nie jest tego może imponująca ilość, ale ostatnio ograniczyłam kolekcję tylko do tych zapachów, które naprawdę lubię i noszę.
Dołączam parę flaszek męża i zdjęcie szafeczki (niestety bez HP, bo już się nie mieszczą, więc trzymam je bardziej "pod ręką")
Pięknie! Po drodze mi zapachowo z Tobą (bo Smoki) i z kolekcją Twojego małżonka (bo i Zirh, i Equus, i EN).

Cytat:
Napisane przez Audiolab8000s Pokaż wiadomość
to teraz dla odmiany męska kolekcja
Brawo Bogata kolekcja i pięknie pokazana. Podziwiam. Gratuluję

Cytat:
moje ukochane zapachy:
Noo! Jak bogato i kolorowo! Pysznie!
Ile Winter Delice, ojej (uhhh, jak zazdroszczę)

Cytat:
to teraz ja

Tylko Chanelka nas łączy, ale zdjęcia są przepiękne, a kolekcja bardzo z klasą. Gratuluję Pięknie jest
emera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 14:35   #977
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz ja

Jowisz, masz bardz sliczną kolekcję. widzę,ze kochasz jaśmin. a ja dzięki Tobie odkryłam/ ponownie przychylniejszym okiem spojrzałam na zapachy z główną nutą jaśminu.

gratuluje.
Stary 2012-03-26, 15:13   #978
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
podesłałabym ale nie mam ani sampli, ani atomków
szkoda , ja też nie mam

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez emera Pokaż wiadomość
Pięknie! Po drodze mi zapachowo z Tobą (bo Smoki) i z kolekcją Twojego małżonka (bo i Zirh, i Equus, i EN).

Brawo Bogata kolekcja i pięknie pokazana. Podziwiam. Gratuluję

Noo! Jak bogato i kolorowo! Pysznie!
Ile Winter Delice, ojej (uhhh, jak zazdroszczę)

Niedawno wypsikałam całą nówkę 125 ml Winter Delice (odlewek nie zliczę ) i tak mnie od niej odrzuciło, że te 2 butle wylądowały na All. Nie wiem co się dzieje zapach jest piękny, podoba mi się bardzo ale jak tylko się psiknę to dostaję takiej migreny że szkoda gadać.
Stary 2012-03-26, 16:35   #979
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz ja

piekna kolekcja laczy nas Alien,PP,Addict i Allure Sensuelle
ja tez planowalam zakupic jakas nowa flaszke ,bo dawno nic nowego nie mam ,ale wybralam dwa rowerki dla moich brojow,och i jaka radosc bezcenne

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 20:50   #980
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Jowisz, masz bardz sliczną kolekcję. widzę,ze kochasz jaśmin. a ja dzięki Tobie odkryłam/ ponownie przychylniejszym okiem spojrzałam na zapachy z główną nutą jaśminu.
jakże mi miło to czytać

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
piekna kolekcja laczy nas Alien,PP,Addict i Allure Sensuelle
ja tez planowalam zakupic jakas nowa flaszke ,bo dawno nic nowego nie mam ,ale wybralam dwa rowerki dla moich brojow,och i jaka radosc bezcenne
ja mam allure edp
alien i addict to chyba nas będzie łączył do końca świata i jeden dzień dłużej,bo co coś wstawiam to nas łączą

aaa, rowerek kilknięty ba, nawet zorganizowałam odbiór przez mojego ojca 300km dalej w sobotę młoda go zobaczy bo ją wywiozę na rekonwalescencję po pierwszym tyg. ospy

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2012-03-26 o 20:52
Stary 2012-03-26, 21:49   #981
Julie_K
Wtajemniczenie

Dziewczynom i Chłopakom gratuluję ślicznych kolekcji Zwłaszcza halci, Twoja jest mi chyba najbliższa, sporo nas łączy - flaszkowo, odlewkowo, kilka Twoich zapachów miałam też jakiś czas temu (bo teraz już nie...) Jowisz, podobają mi się Twoje zdjęcia (kolekcja takoż )
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 00:50   #982
Bellatrix
gamma Orionis

Wczoraj aktualizowałam listę postów ze zdjęciami, wzdychając nieraz - do klimatu zdjęć Whitebeth, pięknych kwiatów u Jowisz. Cudne macie kolekcje. Wszystkie.
I bardzo mnie cieszy coraz większa śmiałość w flaszkowym ekshibicjonizmie u panów ;]

---

To i ja się zaktualizuję, od ostatnich zdjęć sporo przybyło, a... nic nie ubyło. Pocieszam się, że większość to używki. I że już niewiele chcę.
Od lewej: Jubilation XXV H, spray do pomieszczeń Lumiere Noire, Rousse i Five o'Clock au Gingembre, Encens Flamboyant, mini Womanity, Harmatan Noir, Intrigant Patchouli i Eau de Gentiane Blanche.

Na zdjęciu nie umieściłam tzw. reliktów, które trzymam głównie z sentymentu, a używam rzadko: Dolce Vita, Cinema i pusty flakon po Kingdom. Dołączyły do Tentations...

P.S. Istnieje spora szansa, że o czymś zapomniałam ;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg AKT.jpg (76,3 KB, 406 załadowań)

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 07:09   #983
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
to teraz ja

Pięknie Cudowne zdjęcia i flakoniki Gratuluję przede wszystkim Lutków oraz Addicta

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Wczoraj aktualizowałam listę postów ze zdjęciami, wzdychając nieraz - do klimatu zdjęć Whitebeth, pięknych kwiatów u Jowisz. Cudne macie kolekcje. Wszystkie.
I bardzo mnie cieszy coraz większa śmiałość w flaszkowym ekshibicjonizmie u panów ;]

---

To i ja się zaktualizuję, od ostatnich zdjęć sporo przybyło, a... nic nie ubyło. Pocieszam się, że większość to używki. I że już niewiele chcę.
Od lewej: Jubilation XXV H, spray do pomieszczeń Lumiere Noire, Rousse i Five o'Clock au Gingembre, Encens Flamboyant, mini Womanity, Harmatan Noir, Intrigant Patchouli i Eau de Gentiane Blanche.

Na zdjęciu nie umieściłam tzw. reliktów, które trzymam głównie z sentymentu, a używam rzadko: Dolce Vita, Cinema i pusty flakon po Kingdom. Dołączyły do Tentations...

Tobie również gratuluję przede wszystkim Lutka Jakoś nie potrafię się zebrać i w końcu kupić flakon (zawsze jest coś ważniejszego), ale zapach jest cudowny Gratuluję również Hermesa

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 10:02   #984
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
jakże mi miło to czytać

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

ja mam allure edp
alien i addict to chyba nas będzie łączył do końca świata i jeden dzień dłużej,bo co coś wstawiam to nas łączą

aaa, rowerek kilknięty ba, nawet zorganizowałam odbiór przez mojego ojca 300km dalej w sobotę młoda go zobaczy bo ją wywiozę na rekonwalescencję po pierwszym tyg. ospy
no widzisz nakretka mnie zmylila i myslalam ze to Sensuelle...ospa cos o tym wiem chciaz u mnie bylo podwojnie i nie tak strasznie
Cytat:

---

pieknie u Ciebie

Stary 2012-03-28, 12:32   #985
gidran
Zadomowienie

Ostatnio jedynie podziwiam Wasze kolekcje (wszystkie cudne), dziś postanowiłam obfotografować i wstawić swoją, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (43,0 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (45,2 KB, 145 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (60,3 KB, 189 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (81,5 KB, 173 załadowań)
Stary 2012-03-28, 12:44   #986
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gidran Pokaż wiadomość
Ostatnio jedynie podziwiam Wasze kolekcje (wszystkie cudne), dziś postanowiłam obfotografować i wstawić swoją, a co
pieknie u Ciebie laczy nas moje ukochane Crystal Noir

Stary 2012-03-29, 05:02   #987
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Zapachy z charakterem, gratuluję kolekcji i bardzo zazdroszczę EVE
Stary 2012-03-29, 10:14   #988
gidran
Zadomowienie

Cytat:
pieknie u Ciebie laczy nas moje ukochane Crystal Noir
Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Zapachy z charakterem, gratuluję kolekcji i bardzo zazdroszczę EVE
A dzięki, dzięki
Stary 2012-03-29, 15:16   #989
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:

Bella, bardzo ładna kolekcja.

Cytat:
Gidran, gratuluję.
Stary 2012-03-29, 23:56   #990
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Tobie również gratuluję przede wszystkim Lutka Jakoś nie potrafię się zebrać i w końcu kupić flakon (zawsze jest coś ważniejszego), ale zapach jest cudowny Gratuluję również Hermesa
Cytat:
pieknie u Ciebie
Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Bella, bardzo ładna kolekcja.
Dziękuję, dziękuję!

Już wiem o czym zapomniałam w zdjęciu aktualizacyjnym - Ambre 114.
I dzisiaj pocztą Kokorico dofrunęło.
I naprawdę nie powinnam już nic kupować... Minęłam 50 flakonów. Zgroza.

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości