Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 07:41   #3481
colds
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Zaspałam na autobus, więcc.....

IMPREZKAAAA!!!

Oficjalnie zaczynamy 5miesiąc, czyli 18t
Dla każdej po tymbarku!!!

''Pod skórą zaczyna odkładać się tkanka tłuszczowa. Wydłużają się nogi. Stopka ma zaledwie około 2 cm długości, ale jest całkowicie ukształtowana. Szkielet jest sztywniejszy i twardszy. W znacznym stopniu składa się już z tkanki kostnej.

Zmysł smaku dziecka jest teraz rozwinięty lepiej niż kiedykolwiek później w ciągu całego życia - maluch ma więcej kubków smakowych niż dorosły człowiek! Znajdują się one nie tylko na języku, ale także na podniebieniu, na wewnętrznej stronie policzków oraz w gardle. Potem będą stopniowo zanikały. Do małego smakosza docierają smaki wszystkich potraw zjedzonych przez mamę. Ich aromaty przedostają się bowiem do wód płodowych. Zaobserwowano, że dziecko połyka ich więcej, kiedy mają przyjemny smak np. słodkiego, aromatycznego owocu.

W tym miesiącu maleństwo odkrywa bogaty świat dźwięków. Słyszy odgłosy dobiegające z ciała mamy, ale także jej głos. Docierają też do niego dźwięki ze świata zewnętrznego, uczy się je rozpoznawać i odróżnia przyjemne od niemiłych. Na te głośne i ostre reaguje przyspieszonym biciem serca i drżeniem całego ciała. Przyjemne natomiast sprawiają mu radość. Najmilsze są te o niskich częstotliwościach - jak gra na flecie, fagocie, wiolonczeli i kontrabasie. Wszystkie bodźce dźwiękowe stymulują rozwój ośrodków słuchowych w jego mózgu.
Na główce zaczynają rosnąć włosy, są już brwi i białe rzęsy. Maluszek potrafi poruszać gałkami ocznymi.

Choć płeć dziecka jest zdeterminowana od momentu zapłodnienia, to dopiero w tym miesiącu zaczynają się kształtować zewnętrzne narządy płciowe. W połowie ciąży są już na tyle ukształtowane, że podczas badania USG niemal ze 100% pewnością można określić czy maluch jest chłopcem czy dziewczynką. Jądra chłopca nadal pozostają w jamie brzusznej, ale zawierają już pierwotne plemniki i produkują męskie hormony płciowe. W jajnikach dziewczynek znajdują się już pierwotne komórki jajowe.''
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p027_1_00.jpg (25,4 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-03-26 o 07:43
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:09   #3482
zielona1911
Zakorzenienie

Mam zaraz wizyte o 9.45 trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok i zebym dowiedziala sie ze mam córeczke
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:09   #3483
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć

podpisuję listę obecności póki co
nie było mnie ostatnio przez kilka dni, bo się mojemu dziecku zamiast polepszyć to się pogorszyło więc leczenie trwa
spróbuję nadrobić co tam naskrobałyście
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:39   #3484
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam się i ja, dzisiaj na 17 idę do ginka. Nockę miała taką sobie, albo żołądek albo coś obok żołądka mnie kłuło, nie umiałam sobie przez to miejsca znaleźć. Z racji tego rano mi się zdarzyło ale czułam że tak będzie bo w nocy było mi nie dobrze.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:39   #3485
kajaja
Zadomowienie

hejka ja też mam dzis wizyte ale na 16,45 dopiero nie wiem jak doczekam

i na dodatek tak zimno sie zrobiło wieje sloneczko za chmurami brrrr

gratulacje rozpoczętych miesięcy tygodni i dni ciazy

buziaki milego dzionka
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 08:56   #3486
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Helooouł!
Ile dzisiaj wizyt boziuniu! To i ja sie nie mogę doczekać tych waszych spotkan z doktorkami bo jezdem rządna informacji na temat waszych dzidków u mnie dizsiaj zimno musoiałam rano skrobac szyby w aucie no wyobrażacie sobie???

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:07   #3487
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja też melduję że żyję.
Moje dziecko biedne ciągle ma gorączkę 38-39 stopni. Piękna pogoda a my w domu musimy siedzieć. No ale przynajmniej posprzątamy przed świątecznie.
czyli przerabiasz to samo co ja

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Bywają tacy nieodpowiedzialni rodzice,że ręce opadają...
choć może czasem nie ma się z kim chorego dziecka zostawić,ale żeby do przedszkola?i inne dzieci zarażać?SZOK.
są tacy rodzice i to wszędzie - moja córka nie może po chorobie od dwóch miesięcy zagrzać miejsca na dłużej w żłobku, bo zaraz podłapie coś od innych dzieci i lekarz ją przetrzymuje po wyzdrowieniu w domu, ale wraca do żłobka a tam dzieci z żólto-zielonymi gilami do pasa i kaszlem jak gruźlik to jak ma czegoś nie złapać
ja rozumiem, że praca ważna, ale jeśli teraz będą dzieci w takim stanie puszczać do żłobka to się prędzej czy później odbije na ich zdrowiu

prawdopodobnie w przyszłym tygodniu się dowiemy czy córka została przyjęta do jakiegoś przedszkola czy nie - trzymajcie kciuki

dziś wizyta u gina - mam nadzieje, że coś poradzi na moje kiepskie samopoczucie fizyczne
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-03-26, 09:17   #3488
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a mi się tak nic nie chceeeee... no tylko spać

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:27   #3489
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Paula w nocy miała tylko lekką gorączkę, za to kaszel się przyplątał. Uziemienia w domu tak więc ciąg dalszy.
Matko czy to pełnia dziś była??? Pół nocy grasowałam, łóżko niewygodne, sikać się chciało, mój w nocy jeszcze do pracy wybywal gabaryty puszczać przez miasto. Wrócił to tłukł się, ledwo się położył, znów budzik, bo normalnie do pracy trzeba wstać. Cała noc do dupy. Muszę sprawdzić czy ta pełnia była, bo ja bardzo na nią reaguję.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zakupiłam krem garniera (taki czerwony) do dłoni zniszczonych i bardzo suchych i o dziwo działa
Bardzo dobry ten krem. Jak pracowałam w szpitalu i całe dnie w rękawiczkach ręce miałam, to ten krem je uratował

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

IMPREZKAAAA!!!

''Pod skórą zaczyna odkładać się tkanka tłuszczowa. Wydłużają się nogi. Stopka ma zaledwie około 2 cm długości, ale jest całkowicie ukształtowana. Szkielet jest sztywniejszy i twardszy. W znacznym stopniu składa się już z tkanki kostnej.

Zmysł smaku dziecka jest teraz rozwinięty lepiej niż kiedykolwiek później w ciągu całego życia - maluch ma więcej kubków smakowych niż dorosły człowiek! Znajdują się one nie tylko na języku, ale także na podniebieniu, na wewnętrznej stronie policzków oraz w gardle. Potem będą stopniowo zanikały. Do małego smakosza docierają smaki wszystkich potraw zjedzonych przez mamę. Ich aromaty przedostają się bowiem do wód płodowych. Zaobserwowano, że dziecko połyka ich więcej, kiedy mają przyjemny smak np. słodkiego, aromatycznego owocu.

W tym miesiącu maleństwo odkrywa bogaty świat dźwięków. Słyszy odgłosy dobiegające z ciała mamy, ale także jej głos. Docierają też do niego dźwięki ze świata zewnętrznego, uczy się je rozpoznawać i odróżnia przyjemne od niemiłych. Na te głośne i ostre reaguje przyspieszonym biciem serca i drżeniem całego ciała. Przyjemne natomiast sprawiają mu radość. Najmilsze są te o niskich częstotliwościach - jak gra na flecie, fagocie, wiolonczeli i kontrabasie. Wszystkie bodźce dźwiękowe stymulują rozwój ośrodków słuchowych w jego mózgu.
Na główce zaczynają rosnąć włosy, są już brwi i białe rzęsy. Maluszek potrafi poruszać gałkami ocznymi.

Choć płeć dziecka jest zdeterminowana od momentu zapłodnienia, to dopiero w tym miesiącu zaczynają się kształtować zewnętrzne narządy płciowe. W połowie ciąży są już na tyle ukształtowane, że podczas badania USG niemal ze 100% pewnością można określić czy maluch jest chłopcem czy dziewczynką. Jądra chłopca nadal pozostają w jamie brzusznej, ale zawierają już pierwotne plemniki i produkują męskie hormony płciowe. W jajnikach dziewczynek znajdują się już pierwotne komórki jajowe.''
Gratulacje
Hm to ciekawe, jeśli w tym miesiącu dopiero kształtują się zewnętrzne narządy płciowe, to niektóre z nas mają lekarzy jasnowidzów
A z tymi tymbarkami to kojarzy mi się jedna sytuacja. Jako że w okres letni siedzimy z sąsiadkami z dziećmi na podwórku do nocy, to nieraz jak były upały i już byliśmy zgrają pod blokiem, to wypijałyśmy po zimnym piwku. Pewnego razu przyjechał z Niemiec mąż jednej, jako że jest żadko, a już zakupy dla niego to abstrakcja nie wie co jest w sklepach. Kasia wysłała go do Biedry, no i jedna z dziewczyn poprosiła go aby jej kupił Tymbarka wiśnia-jabłko. Ten do mnie z pytaniem czy też chcę. No cóż, chce mu się dźwigać to ok, niech kupi. Robert wraca, Tymbarków brak, za to w siatce malinowe piwa. Stwierdził że piwa Tymbark nie było to takie kupił Do tej pory tymbark to u nas piwo

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Mam zaraz wizyte o 9.45 trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok i zebym dowiedziala sie ze mam córeczke
za Twoją wizytę i wszystkie inne dzisiejsze.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Helooouł!
Ile dzisiaj wizyt boziuniu! To i ja sie nie mogę doczekać tych waszych spotkan z doktorkami bo jezdem rządna informacji na temat waszych dzidków u mnie dizsiaj zimno musoiałam rano skrobac szyby w aucie no wyobrażacie sobie???
A u mnie takie słońce, że żaluzje musiałam zasłonić. Okna umyłam to słońce teraz daje
Stary 2012-03-26, 09:35   #3490
lourose
Wtajemniczenie

Cześć melduję się dziś i ja.
Wizyta jutro, w środę z powrotem do pracy.. ech.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:36   #3491
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

colds gratuluje:jup i:
za wizyty
Anusia gdzie jesteś?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:45   #3492
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Dobry
Paula w nocy miała tylko lekką gorączkę, za to kaszel się przyplątał. Uziemienia w domu tak więc ciąg dalszy.
Matko czy to pełnia dziś była??? Pół nocy grasowałam, łóżko niewygodne, sikać się chciało, mój w nocy jeszcze do pracy wybywal gabaryty puszczać przez miasto. Wrócił to tłukł się, ledwo się położył, znów budzik, bo normalnie do pracy trzeba wstać. Cała noc do dupy. Muszę sprawdzić czy ta pełnia była, bo ja bardzo na nią reaguję.

Bardzo dobry ten krem. Jak pracowałam w szpitalu i całe dnie w rękawiczkach ręce miałam, to ten krem je uratował

Gratulacje
Hm to ciekawe, jeśli w tym miesiącu dopiero kształtują się zewnętrzne narządy płciowe, to niektóre z nas mają lekarzy jasnowidzów
A z tymi tymbarkami to kojarzy mi się jedna sytuacja. Jako że w okres letni siedzimy z sąsiadkami z dziećmi na podwórku do nocy, to nieraz jak były upały i już byliśmy zgrają pod blokiem, to wypijałyśmy po zimnym piwku. Pewnego razu przyjechał z Niemiec mąż jednej, jako że jest żadko, a już zakupy dla niego to abstrakcja nie wie co jest w sklepach. Kasia wysłała go do Biedry, no i jedna z dziewczyn poprosiła go aby jej kupił Tymbarka wiśnia-jabłko. Ten do mnie z pytaniem czy też chcę. No cóż, chce mu się dźwigać to ok, niech kupi. Robert wraca, Tymbarków brak, za to w siatce malinowe piwa. Stwierdził że piwa Tymbark nie było to takie kupił Do tej pory tymbark to u nas piwo

za Twoją wizytę i wszystkie inne dzisiejsze.

A u mnie takie słońce, że żaluzje musiałam zasłonić. Okna umyłam to słońce teraz daje
Niestety nie pełnia, księżyc wygląda jak wychudzony rogalik, ale witaj w klubie ja też miałam nockę do ja nie wiem czy to ta zmiana czasu czy jakie cudo, ale porażka do kwadratu

Tamlin jednym słowem Tymbark górą

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-03-26 o 09:46
Stary 2012-03-26, 09:45   #3493
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, dziś nie pełnia. Dopiero pierwsza kwadra za 2 dni, a pełnia za 10 dni Wiem, bo też podczas pełni gorzej sypiam.

Dziewczyny pocieszcie mnie trochę. Ostatnio miewam takie delikatne bóle miesiączkowe i trochę się przestraszyłam Niby wyczytałam, że to może być pęcherz, na który rosnąca macica naciska (taki sam ból), ale nadal się boję czy wszystko jest ok...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:52   #3494
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witam się i ja, dzisiaj na 17 idę do ginka. Nockę miała taką sobie, albo żołądek albo coś obok żołądka mnie kłuło, nie umiałam sobie przez to miejsca znaleźć. Z racji tego rano mi się zdarzyło ale czułam że tak będzie bo w nocy było mi nie dobrze.
Ja mam wizytę o 11 tej. Już się szykuję. Odewę się wieczorkiem.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:57   #3495
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Witam sie i ja
caly week mnie tu nie bylo, ale nadrabialismy zaleglosci z Tz nie pamietam kiedy spedzilismy caly weekend razem zaczynajac od piatku bylismy zamowic bukiet , beda to tulipany jednak w kolorze fioletowym i takim kremowym co by mi do sukienki pasowaly chcialam zeby byly bardziej intensywne te kremowe , wiec pani do mnie przedzwoni jeszcze w kwiaciarni jak beda miec takie zywsze to wtedy podjade i zdecyduje z ktorych maja robic
no i chcielismy zamowic torta .. myslelismy ze dobrze ze wczesniej pojechalismy bo wiadomo swieta ita itd a ona ze po swietach mamy przyjechac takze nici
sobota minela tak szybko ze nawet niewiem kiedy
a wczoraj najpierw pojechalismy na meczyk, pozniej obiadek na miescie i tez zlecial dzien aa no i zapomnialam ze rano bylam w kosciele, ale w polowie mszy musialam wyjsc bo nogi mi sie jak z waty zrobily i slabo strasznie..gdyby nie ten incydent to zapomnialabym ze w ciazy jestem
rozpisalam sie strasznie-wybaczcie

ale doczytalam ze dzis duzo wizyt - 3mam kciuki
i za rozpoczete tygodnie
ide zjesc jakies sniadanko i wpadne tu pozniej

ps.wkurzylam sie na te suwaczki nic nie widac ;/sa takie rozmazane ze szok i zmienilam, tylko szkoda ze tu nie ma opisow co dzieje sie w danym tygodniu(

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 09:59   #3496
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:00   #3497
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

Colds gratuluję!!!!

Jak mi się nie chce do pracy
Stary 2012-03-26, 10:05   #3498
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie, dziś nie pełnia. Dopiero pierwsza kwadra za 2 dni, a pełnia za 10 dni Wiem, bo też podczas pełni gorzej sypiam.

Dziewczyny pocieszcie mnie trochę. Ostatnio miewam takie delikatne bóle miesiączkowe i trochę się przestraszyłam Niby wyczytałam, że to może być pęcherz, na który rosnąca macica naciska (taki sam ból), ale nadal się boję czy wszystko jest ok...
ja myślę ze to pęcherz
bo tez odczuwam go jak jest pełny
jak go opróżnię to tez boli póki się nie uspokoi, dwa ruchy jelit też mogą byc

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-26, 10:17   #3499
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

Relaksik, ja też miewam takie bóle, a brzuch jak rósł tak rośnie wraz z cyckami

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Colds cóż za powitanie przyłączam się do imprezki!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
aa no i zapomnialam ze rano bylam w kosciele, ale w polowie mszy musialam wyjsc bo nogi mi sie jak z waty zrobily i slabo strasznie..
Hehe u mnie dokładnie to samo. W połowie mszy zrobiło mi się słabo i czułam że jestem bliska omdlenia, także wyszliśmy z mężem.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Ja po 1,5 tygodniowym siedzeniu w domu miałam nawet ochotę przyjść do pracy o dziwo
Słoneczko za oknem piękne, także jest przyjemnie.

Powodzenia na wizytach dziewczyny!
Stary 2012-03-26, 10:18   #3500
tamlin111
Zakorzenienie

Kopnijcie mnie w dupę abym wzięła się za jakąś robotę, jak już siedzę w domu a nie pasjansa układała
Stary 2012-03-26, 10:20   #3501
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hello
Kurde ja zaś spać nie moge
Wczoraj padłam przed 22 i od tej godziny do 4 rano 6x z pęcherzem biegałam.
Normalnie koń by sie uśmiał.
Tak sie rozbudziłam że sobie tu weszłam.
Czy ja zaczne już co noc normalnie spać???
Wczoraj zamówilismy sobie pizze do domu (a mieliśmy isc na kebaba ) i tak obrzydliwie sie objedlismy że do tej pory odbija mi sie tą pizzą.
Czuje że obiadu nie zrobie bo po co
Eh pogram se w coś bo nie ma co robić :P

widzę, że po mnie obrałaś nocne wojaże ... strasznie męczące to jest ale mi póki co przeszło, na noc długo wietrzymy pokój i pościel więc później śpię jak zabita oczywiście wizyty w toalecie obowiązkowo, jak przetrzymam chwile to mnie brzuch napierdziela więc nie eksperymentuje bo nie wiem czy to normalne

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
U mnie słoneczko już świeci,ale mi humor nie dopisuje.
Teraz chyba ja jakiś kryzys w związku przechodze.
A w ogóle jest do :dupa:.
To tyle z mojego pozytywnego nastawienia.
Miłego dnia dziewczynki
Anuś co się podziało? kryzys nie wskazany więc do pionu się postawić trzeba, tak ???

Cytat:

IMPREZKAAAA!!!

gratuluję ... i łapie tego tymbarka a co

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
pewnie już w trakcie oglądania dzidziolka jest nasza zieloniutka

Cytat:

oglądanko kolejne będzie, fajnie Wam
wiesz, że ja w nocy tez miałam przygodę z żołądkiem... masakra leżałam na prawym boku i coś mnie obudziło, okazało się że mnie coś boli/kuje nie wiem jak to określić - strasznie mi się niedobrze zrobiło poszłam do toalety ale nic nie pomogło wróciłam do łóżka, oblał mnie pot i przeszło ... brzuch mnie bolał nic nie ciągnęło tylko tuż pod mostkiem mnie zabolało ... czy żołądek tak wysoko się mieści ??? po 10 minutach zasnęłam jakby nigdy nic

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka ja też mam dzis wizyte ale na 16,45 dopiero nie wiem jak doczekam
czekamy na r elację

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
są tacy rodzice i to wszędzie - moja córka nie może po chorobie od dwóch miesięcy zagrzać miejsca na dłużej w żłobku, bo zaraz podłapie coś od innych dzieci i lekarz ją przetrzymuje po wyzdrowieniu w domu, ale wraca do żłobka a tam dzieci z żólto-zielonymi gilami do pasa i kaszlem jak gruźlik to jak ma czegoś nie złapać
ja rozumiem, że praca ważna, ale jeśli teraz będą dzieci w takim stanie puszczać do żłobka to się prędzej czy później odbije na ich zdrowiu

prawdopodobnie w przyszłym tygodniu się dowiemy czy córka została przyjęta do jakiegoś przedszkola czy nie - trzymajcie kciuki

dziś wizyta u gina - mam nadzieje, że coś poradzi na moje kiepskie samopoczucie fizyczne
Właśnie tu zaczynają się schody w zastanawianiu nad żłobkiem ... teściowa chce być przy maleństwie jak wrócę do pracy ale ja podchodzę sceptycznie bo mimo, że już nie pracuje to przy maleństwie trzeba się naskakać a ona jednak też zmęczona już bywa .. ale jak słyszę o tych choróbskach w żłobkach to mnie telepie - dlaczego chore dzieci zostają w żłobku? przecież opiekunki nie powinny przyjąć takiego malucha tylko rodzica odesłać do lekarza nie ? nikt nad tym nie czuwa ???

Cytat:

Muszę tę pełnię zaobserwować czy na mnie to też nie wpływa negatywnie ... Co do bólu to myślę że to rosnąca macica ja też tak miałam i zaraz się ból pachwin pojawił

Byłam oddać krew ... yhhh godzinę się tam wyczekałam tyle ludzi już więcej w poniedziałek nie pojadę do laboratorium mija się to z celem ...
ale w nagrodę kupiłam sobie arbuza

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Kopnijcie mnie w dupę abym wzięła się za jakąś robotę, jak już siedzę w domu a nie pasjansa układała
mój papcio by Ci powiedział, korzystaj póki możesz od września nie będziesz wiedziała co to pasjans
Stary 2012-03-26, 10:27   #3502
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Konczi, to mogły być nawet kolki jelitowe, u mnie tak potrafi zaboleć jak mi gazy penetrują jelita, że aż słabo mi się robi.

Ogólnie poczytałam, że w ciąży kolki jelitowe są normalnym objawem, a ja wieczorem no cóż mądrością się nie wykazałam zeżarłam pieczone ziemniaki z jajcem. Dobre było, ale całonocna revolution - więc kolkom jelitowym mówimy stanowcze NIE, zaczynam pić herbatkę z kopru chyba sobie zakupie koper włoski do picia i skończę z piciem gazowanej mineralnej (a ona mi tak smakuje )

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

U mnie też z chodzeniem do kościoła kiepsko, więcej mnie w nim niema jak jestem, w kościele to mnie dobijają mieszaniny zapachów (różnych ) za to uwielbiam, ten zapach kadzidła. A z racji że mieszkam w małym miasteczku, to kościół o każdej mszy jest nabity, dwa Kościoł do dużych nie należy więc ścisk a głowni wierni to 3/4 to starsi ludzie, u których z higieną jest .... różnie i jak przychodzi babcia, która pryska się na przepocone ciało "panią Walewska" albo "Być może' to sorry

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-03-26 o 10:30
Stary 2012-03-26, 10:29   #3503
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi, to mogły być nawet kolki jelitowe, u mnie tak potrafi zaboleć jak mi gazy penetrują jelita, że aż słabo mi się robi.

Ogólnie poczytałam, że w ciąży kolki jelitowe są normalnym objawem, a ja wieczorem no cóż mądrością się nie wykazałam zeżarłam pieczone ziemniaki z jajcem. Dobre było, ale całonocna revolution - więc kolkom jelitowym mówimy stanowcze NIE, zaczynam pić herbatkę z kopru chyba sobie zakupie koper włoski do picia i skończę z piciem gazowanej mineralnej (a ona mi tak smakuje )

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

U mnie też z chodzeniem do kościoła kiepsko, więcej mnie w nim niema jak jestem, w kościele to mnie dobijają mieszaniny zapachów (różnych ) za to uwielbiam, ten zapach kadzidła
hmmm czyli myślisz że to mogło być od gazowanego? a ja tak lubię mineralkę z cytryną i miętą ...

ja wczoraj nie poszłam do kościółka bo mieliśmy z teściami iść no i jak do nich dojechaliśmy to się okazało że coś tam teściowa szykowała później kazali mi jeść obiad no i w rezultacie mięliśmy wrócić wcześniej i na wieczorną u nas iść ale wróciliśmy później no i nie poszłam masakra mówiłam memu mężowi że zły pomysł jechać do nich tak wcześnie ale się uparł ... dzisiaj sobie pójdę będzie mniej człowieków i sobie usiądę
Stary 2012-03-26, 10:32   #3504
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Konczi, może być tak, że te bąbelki wariują w naszych leniwych jelitach i dają nam popalić, bo ja często czuję jaka zapowietrzona jestem - szczególnie jak mi się odbija pustym żołądkiem to się zastanawiam, skąd tyle powietrza produkuje mój żolądek

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-26, 10:36   #3505
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi, może być tak, że te bąbelki wariują w naszych leniwych jelitach i dają nam popalić, bo ja często czuję jaka zapowietrzona jestem - szczególnie jak mi się odbija pustym żołądkiem to się zastanawiam, skąd tyle powietrza produkuje mój żolądek
więc będę musiała zrezygnować z mojego kojącego napoju ... zobaczymy czy coś się w tej kwestii zmieni ...

jejku zjadłam pół arbuza
Stary 2012-03-26, 10:39   #3506
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Właśnie tu zaczynają się schody w zastanawianiu nad żłobkiem ... teściowa chce być przy maleństwie jak wrócę do pracy ale ja podchodzę sceptycznie bo mimo, że już nie pracuje to przy maleństwie trzeba się naskakać a ona jednak też zmęczona już bywa .. ale jak słyszę o tych choróbskach w żłobkach to mnie telepie - dlaczego chore dzieci zostają w żłobku? przecież opiekunki nie powinny przyjąć takiego malucha tylko rodzica odesłać do lekarza nie ? nikt nad tym nie czuwa ??

a czuwa, czuwa tylko rodzice niektórzy kombinują na potęgę
1. jeśli dziecko ma niepokojące objawy to dzwonią ze żłobka z prośbą o odebranie - ja korzystając z komunikacji miejskiej i samochodu dojeżdżam do żłobka w ok. 1 godzinę, ale są tacy to "nie mogą" i przyjeżdżają po pracy
2. po zaobserwowaniu niepokojących objawów lub po chorobie dziecko należy dostarczyć z kartką od pediatry , że dziecko jest zdrowe i może uczęszczać do żłobka - tu często widzę chore dziecko z kartą że zdrowe (znajomy lekarz) - i to nie są alergie, bo jestem alergiczką i wiem jak alergia się objawia
3. nie przynoszą kartki, bo po zmianie przepisów, można dziecko zwolnić bez podania powodu, więc je zwalniają nie mówiąc że są chore i jak im się trochę polepszy to z powrotem do żłobka

ale moje koleżanki opisują dokładnie to samo w przedszkolach

ale są też rodzice uczciwi i chwała im za to tylko co z tego jak wystarczy jeden kaszląco - kichający żeby zarazić resztę
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-03-26, 10:45   #3507
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
a czuwa, czuwa tylko rodzice niektórzy kombinują na potęgę
1. jeśli dziecko ma niepokojące objawy to dzwonią ze żłobka z prośbą o odebranie - ja korzystając z komunikacji miejskiej i samochodu dojeżdżam do żłobka w ok. 1 godzinę, ale są tacy to "nie mogą" i przyjeżdżają po pracy
2. po zaobserwowaniu niepokojących objawów lub po chorobie dziecko należy dostarczyć z kartką od pediatry , że dziecko jest zdrowe i może uczęszczać do żłobka - tu często widzę chore dziecko z kartą że zdrowe (znajomy lekarz) - i to nie są alergie, bo jestem alergiczką i wiem jak alergia się objawia
3. nie przynoszą kartki, bo po zmianie przepisów, można dziecko zwolnić bez podania powodu, więc je zwalniają nie mówiąc że są chore i jak im się trochę polepszy to z powrotem do żłobka

ale moje koleżanki opisują dokładnie to samo w przedszkolach

ale są też rodzice uczciwi i chwała im za to tylko co z tego jak wystarczy jeden kaszląco - kichający żeby zarazić resztę
ehhhh ... więc widzę że mimo tych procedur i tak lipa jest ... nie wiem ... musimy już decydować się czy zapisujemy bo każdy dzień się liczy a ja jakoś nie potrafię
Stary 2012-03-26, 10:48   #3508
Enigmama
Raczkowanie

Heeelołłł
Trzymam kciuki mocno za wizyty Wasze! Ja mam za 4 dni nie mogę się doczekać
Ja także spędziłam z rodzinką super miły weekend bardzo rodzinny
I w sobote dostałam w pożyczkę trochę ubrań ciązowych od koleżanki która urodziła w grudniu i także miała ode mnie ubranka więc humorek się poprawil trochę a w niedziele przyjęłam Błogosławieństwo dla przyszłych mam i spłakalam się okropnie ale jestem szczęśliwa
No i cala niedziela parwie na świeżym powietrzu
skońcyliśmy 13 tygodni i zaczynamy 4 miesiąc i 2 trymestr HUUUURRRAAA!!!
Jutro moja czterolatka ma urodzinki Jak ten czas leci a tak było 4 lata temu :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niedziela 006.jpg (30,9 KB, 36 załadowań)

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-26 o 10:50
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:48   #3509
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:

kurcze, Was też tak brzuchy swędzą?
oj strasznie ale zakupiłam sobie oliwkę w żelu ujędrniającą i robię codziennie masażyk coby dzidziola trochę wymacać i brzuch nawilżyć, skóra przez jakiś czas się jeszcze lepi ale ta gładkość
Cytat:
też o tym pomyślałam
Cytat:

U mnie też z chodzeniem do kościoła kiepsko, więcej mnie w nim niema jak jestem, w kościele to mnie dobijają mieszaniny zapachów (różnych ) za to uwielbiam, ten zapach kadzidła. A z racji że mieszkam w małym miasteczku, to kościół o każdej mszy jest nabity, dwa Kościoł do dużych nie należy więc ścisk a głowni wierni to 3/4 to starsi ludzie, u których z higieną jest .... różnie i jak przychodzi babcia, która pryska się na przepocone ciało "panią Walewska" albo "Być może' to sorry
też mam ten problem dlatego zawsze staję z tyłu blisko drzwi żeby w razie czego wyjść
Stary 2012-03-26, 10:50   #3510
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Heeelołłł
Trzymam kciuki mocno za wizyty Wasze! Ja mam za 4 dni nie mogę się doczekać
Ja także spędziłam z rodzinką super miły weekend bardzo rodzinny
I w sobote dostałam w pożyczkę trochę ubrań ciązowych od koleżanki która urodziła w grudniu i także miała ode mnie ubranka więc humorek się poprawil trochę a w niedziele przyjęłam Błogosławieństwo dla przyszłych mam i spłakalam się okropnie ale jestem szczęśliwa
No i cala niedziela parwie na świeżym powietrzu
Jutro moja czterolatka ma urodzinki Jak ten czas leci a tak było 4 lata temu :

ale śliczności jejku aż się wzruszyłam ....
czyli masz urodzinki i imprezkę jutro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości