|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2
oj Miszus jak ja mam teraz wytrzymac az paczka przyjdzie.....bede tuptac przy drzwiach i czekac na listonosza
![]() karpatka wyszla wysmienita, goscie pozerali az milo bylo patrzec bylismy potem na dlugachnym spacerze i teraz najchetniej poszlabym spac Tigg masz masz tyle z siebie dajesz tym wszystkim biednym i porzuconym zwierzakom .....niewiele osob by sie zdobylo na taki wysilek .... i do tego potrzebne jest nie tylko wielkie ale przeogromne serducho ... zapomnialam ze jutro mam depilacje i umowilam sie ze z corka do Wro pojade....kurcze ani jedno ani drugie nie da sie przelozyc.....co tu wykombinowac.....bede dzwonic do gabinetu od rana moze na pojutrze mnie przeloza ....oby.... |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Beti pisałam do Ciebie smsa o 23..i teraz patrze ze nie wysłało..byłam skłonna jak widzisz bezczelnie Cie obudzic
oglądałas ostatni odc Gotowych???matko święta zryczałam sie jak głupia |
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Kawa ....
Wiatr szaleje u nas , czuję się okropnie ![]() Głowa boli .... buuuuuuuu I jeszcze @ ..... Ostatecznie Wspaniałemu mówię: NIE !!!!! Idzie na włosy .... ![]() Dużo lepiej działa na mnie olejek arganowy i olej z pestek malin ... W następnym zamówieniu z BU będzie olej z róży rdzawej i eliksir winogronowy ... Tak sobie oglądam youtube - spodobały mi się recenzje użytkowniczki megilounge .... I ona chwali sobie produkty firmy Alverde ( zwłaszcza do włosów) Zajrzałam na allegro , produkty bardzo tanie , maja świetne składy .... Próbowałyście ? |
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
hello
a ja dziś bez kawy .... źle się czuje od wczoraj , mam kłopoty z bólami brzucha ...głównie jelitka mi dokuczają ...to już dość długo się u mnie ciągnie ale ostatno jest gorzej i postanowilam zrezygnować z kawy na kilka dni i jeść kaszę jaglaną ...może to coś pomoże bo już nie wiem ...podobno kasza jaglana oczyszcza jelita ... sorry ,że taki temat od rana ....może ktoraś w Was ma podobny problem i coś mi poradzi ???? gdzieś czytałam ,że to może być zbyt mała ilość enzymów trawiennych ... tylko mnie nie wysyłajcie do lekarza |
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Lapi , czasem jelita się buntują ot tak ......
Mleka, mam nadzieję, nie pijesz ? Najszybciej - kup sobie Colon C w aptece - na pewno pomoże ... Odstaw kawę z mlekiem - jeśli pijasz z mlekiem , czarną można, najlepiej ze szczyptą cynamonu ....... Jak nie chce Ci się biec do apteki po colon C to zaparz sobie siemię lniane i wypij glutka ( wcale nie jest takie niedobre , a działa świetnie na żoładek i na jelita)Odstaw na parę dni surowe owoce i warzywa , zwłaszcza jablka... Warzywa gotuj na parze ..... To podstawowe zasady... No i jednak owsianka chyba jednak rano .na wodzie ... Ja robię tak : Woda - gotuje się , ścieram do niej jabłko ze skórką , rodzynki , śliwki suszone , morele suszone, siemię lniane ( co tam mam), cynamon ..... Wieczorem gotuję , jest o wiele lepsza na drugi dzień. Rano podgrzewam ... Można , do już podgrzanej owsianki dodać jogurtu naturalnego ... |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Tig
mleka nie piję ale do kawki lubie ...będę musiała jakiś czas bez mleka pić i zobaczę czy będzie różnica ... kasze jaglaną też na wodzie gotuję i płatki też dam radę bez mleka .... dobra i owocki odstawiam w takim razie ... jakieś oczyszczanie muszę przeprowadzić ...Bati a to nie Ty przypadkiem kiedyś oczyszczałaś się kaszą jaglaną ???? jesli tak to pisz jak długo i w ogóle czy to ma sens ??? Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-03-26 o 11:19 |
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Na oczyszczanie organizmu w ogóle ( krwi) , ale także jelit, jest owsianka na wodzie z jagodami ( teraz to tylko szukać mrożonych )
|
|
|
|
#218 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z żołądkiem/trawieniem/przemianą materii mam problemy nieustające i generalnie wiem, czego nie powinnam jeść, co nie znaczy, że tego nie jem Ale teraz pije tylko herbatkę na poprawę przemiany herbapolu.Planuję zakup ..laxinat.,.jakoś tak to się nazywa. Cytat:
Cytat:
A, Lapi, trochę pomaga danone activia. Ja jem to z właśnie z płatkami zalanymi gorącą wodą...Tylko to tez trzeba codziennie taką porcyjkę skonsumować... |
|||
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Beti , najlepsze są płatki owsiane górskie , które niestety trzeba gotować , ale tak jak pisałam wcześniej - wieczorkiem można , bo nawet lepsza w smaku jest rano . Ja ścieram jabłko i gotuję , bo gotowane jabłko też dobrze robi na układ pokarmowy , w przeciwieństwie do surowych ( to mój ból ogromny , bo ubóstwiam jabłka , ale wiem na 100% , ze surowych jeśc nie mogę
Jemy to jako śniadanie, czyli przynajmniej raz dziennie - można więcej ... Płatki błyskawiczn, których nie trzeba gotowaće są jednak przetworzone , więc to już nie to samo .... Spróbuj odstawić mleko całkowicie na tydzień... Czy mleko szkodzi , łatwo się zorientować ...., Po mleku brzuch pobolewa , są wzdęcia i odczuwa się duży dyskomfort w jelitach .... Na jelita i zaparcia , bardzo dobrze działa , kupiony w sklepie zielarskim preparat o nazwie ISPAGUL , to są nasiona babki lanc. ... Ale niestety roztwór jest ciężki do przełknięcia (bleeeeeeee) , ale naprawdę działa .... No i jest w 100% naturalny i mało inwazyjny ... No i jeszcze raz powtórzę - siemię lniane , ale NIE mielone .... Wypić rano na czczo ciepły glut .... Edytowane przez Tigerr Czas edycji: 2012-03-26 o 12:04 |
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Beti laxinat miałam ...nic ....activia próbowałam kilka razy ...nic ...
chyba jednak kupie te enzymy trawienne ...to się nazywa enzostystem lub gastric .... no coś muszę sobia zaaplikować bo już mam dość tych dolegliwości ... Tig , siemie jest lnianie fuj .... jak to można przełknąć ....i to na śniadanie .... dobra owsianka z jagodami to jak najbardziej ...kupię dziś jagodki mrożone i płatkie górskie i będę kręcić owsiankę ...o albo z tym tartym jabłuszkiem to też mi się podoba .... Tig ja też jabłka uwielbiam ...i co teraz surowych nie jeść ....łeeeeeeeee Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-03-26 o 12:11 |
|
|
|
#221 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż żarłam przez parę tygodni ostropest, a delicjami trudno go nazwać![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Zamarzam dzisiaj, dzewczyny, słońce świeci, ale jest potwornie zimno! Kiepsko się ubrałam, tzn. dość ładnie , ale nie na tę temperaturę i wiatr
|
||
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie , to siemię nie jest takie złe .....naprawdę ...i jak pomaga ...
A co do pogody, to właśnie jadę na zakupy i zamierzam włożyć czapkę , bo wiatr artktyczny u mnie , a zatoki tylko czyhają ..... |
|
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
Szalik i rękawiczki też, Tigi, koniecznie
Zapominam wam napisać.. Oglądam od jakiegoś czasu serial SMASH. O musicalu o Marylin Monroe, nieważne. Gra tam niejaki Jack Davenport i głównie dla niego oglądam, a właściwie jego brytyjskiego akcentu Grał m.in. komodora w Piratach z Karaibów, ale tam chyba z takim akcentem nie mówił.... |
|
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
Przy czestych bulach brzucha to ja bym jednak do lekarza poszla. U moeich tesciow sasiad zmarl na raka jelita, ale pijak byl, wiec kazdy wie dlaczego go dostal. jego zona za rok do niego dolaczyla. Alkoholu nie pila, a tez miala raka jelita. Chodzila dlugo z bolem brzucha, ale nie chciala isc do lekarza, az wkoncu sasiadla sie wkurzyla i zadzwonila po pogotowie, Wzieli ja, zbadali, poszla na stol , otworzyli i zaszyli, bylo juz za pozno.
Dlatego ja radze nie kombinowac. Jesli to nie jest nietolerancja mleka, a brzuch mimo lekkiej diety i tak boli, to ja radze udac sie do lekarza i sie porzadnie przebadac. |
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Lanzul tabletki sobie kupcie ,pomagają i przestaje bolec!!!!!!!!!!!!! brzuch,jelita,żołądek,pom aga na wszystko w dobie nerwowego zycia -pomocne te tabsy!!!!!!KAMA<ABI paczki poszły do Was..Kama dziekuje za przysłanie probek
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Abi jak ten podkład shiseido perfect refining foundation???przerazająco bezczelnie poprosze o probkę mogę Ci lancome wysłac jak chcesz w zamian..i ciągle czeka słoik od majonezu ze złotkiem,bałam sie do paczki włozyc zreszta nic wiecej bym nie upchneła jak Tig przyjedzie powitam Cie majonezowo
|
|
|
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
Niestety, Monika, nie lubię lekarzy
Ale najpierw odstawię mleko |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Beti ja Ci dam umierac, wczoraj naoglądałam się pogrzebu Mayka,naryczałam więc kup jednak ten lanzul..a jelita no cóz kolonoskopia kochane jedynie..Niemen zmarł na ta chorobę,D.Trafanowska..ta kze jak kogos mega boli trzeba dupkę wypiąć..mnie to z nerwów wiec lanzul pomocny..Lapi shiseido Ty jaki kolor uzywasz?Kama ten jest 060?sa oznaczenia O,B,I (jak ulubiony market mojego męza hi hi)nie kumam tego prawde mowiąc ale ten 60 ciemny nie jest..a jak wygląda 50???? miałas?tez 050 czy jak?
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- ktore z nich mają podtony żółtego?O B czy I???? |
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co o niej myślicie? Spodobała mi się od razu, problem polega na tym, że jest pomarańczowa, choć ponoć nie żarówiasta... Skórzana jest |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
20120324282.jpg
wiosenne buziaki w końcu wiosna to czas miłości więc nam odwaliło w samochodzie
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Beata2906
Niestety, Monika, nie lubię lekarzy Ale najpierw odstawię mleko ......................... ..... ja też nie lubię ta kapka mleka do kawy mówisz nam te jelitka męczy ...kurka no ![]() moje objawy pasują do zespołu jelita drażliwego ....a to nie prowadzi do raka z tego co wyczytałam ...raczej na podłożu nerwowym ... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-03-26 o 15:20 |
|
|
|
#233 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
kup lanzul Lapi uwierz..zadziała ,w mojej rodzinie medykow nie brakuje...Beti ,zaś... tez nie podoba mi sie wizja
a torba kolorem świetna..teraz takie kolory ostre dominują..buty,spodnie wszystko skrzy i az woła ..popatrz na mnie apaszke sobie dokup do kompletu i basta..ponoc nie w modzie juz łączyc torbe z butami??!!!! Cati Szymcio sliczny...
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, dziewczyny, znam ispagul, znam laxinat, ale to na regulacje przy zaparciach, to chyba wiecie...? to nie jest kuracja oczyszczajaca, a juz na pewno nie przy dolegliwosciach jelitowych czy braku enzymow trawiacych mleko! Ja biore regulujace, bo na wyjazdach zawsze mnie zatyka, ale przy dolegliwosciach niewiadomego pochodzenia - nie wziełabym! to juz lepiej odstawiac i obserwowac, jak reagujecie na poszczegolne pokarmy...
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Lanzul Miszka to na żołądek jest chyba a nie na jelita ....
Kama branie tabletek z enzymami coś da Twoim zdaniem ??? w sensie na jelitka pomorze ??? póki co herbatke na jelitka sobie parzę ...z lnem i czarnym bzem |
|
|
|
#237 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi tak naprawde diagnoza czy to jelita czy nerwica żóładka,czy wrzody czy bakteria
Helikobakter Pyroli ,czy skaza białkowa..to juz zadanie lekarza..podpowiadam Ci z autopsji co mnie pomogło..a siemię lniane do picia osłania scianki zoładka wiec tez sie nada.. |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapi tak naprawde diagnoza czy to jelita czy nerwica żóładka,czy wrzody czy bakteria ..................... no nie przekonasz mnie ...tylko człowieka obganiają a i tak nie wiedzą co Ci jest ... problemy jelitowe moga mieć różne podłoże i nie wierze ,że jakiś lekarz trafi za pierwszym podejściem ... na bakterie można kupic sobie test i chyba to zrobię ... |
|
|
|
#240 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma potrzeby łączyć torebki i butów, ja nie łączę, chyba że w zimie czernie ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

oglądałas ostatni odc Gotowych???matko święta zryczałam sie jak głupia