|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
Co do pierwszego tańca to ja nie jestem za jakimiś wyuczonymi układami (choć jeśli ktoś o tym marzy to ok ) . My na pewno zatańczymy jakiegoś przytulańca , choć podobno dobrze tańczymy i śmiało moglibyśmy sobie jakiś układ strzelić ale chcemy się pobujać przy czymś na luzie i nie zastanawiać się czy nie pomylimy kroków .Poza tym myślę ,że jeśli twój partner alergicznie reaguje a ty również nie uważasz tego za konieczność to bym odpuściła , i pobujała się bez stresu do jakiegoś fajnego kawałka ![]() A już na pewno nie zmuszałabym faceta do uczenia się jakiegoś układu. |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle nie jestem fanką wyuczonych układów, bo zazwyczaj wychodzą nienaturalnie, chyba że ktos naprawdę ma talent i nie stresują go "widzowie".Z drugiej strony moja koleżanka uważa, że po kursie będzie się czuła pewniej na parkiecie. Ale czy rzeczywiście jej totak bardzo pomoże to się dopiero okaże w październiku
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny ale pędzicie z tymi wpisami weekend w domu i już nie mogę Was nadrobić Gregia śliczne te Twoje zaproszenia, ale jeśli mam być szczera myśleliśmy nad czymś jeszcze tańszym ![]() Tusiamar Twoje też bardzo ładne, skromne i delikatne no i cena jak najbardziej przystępna dla nas dziękuję bardzo i najprawdopodobniej skorzystamy z Twojej rady![]() a oni na to, że mieszkają ponad 100 kilometrów od swoich domów rodzinnych i nie stać ich na wynajmowanie dwóch mieszkań, a ten do mojej koleżanki, że zrezygnowała z pracy, poszukała coś w swojej rodzinnej miejscowości i wyprowadziła się do rodziców... no w jakim świecie oni żyjąDziękuję Qmpela86 za słowa otuchy i zrozumienia |
|
|
|
|
#1084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama chcialam,mielismy isc oczywiscie na lekcje tanca,bo za dobrze to my nie tanczymy,ale niestety im blizej tym "topnieja" nasze fundusze:/wiec sila rzeczy musimy sobie odpuscic,albo bedzie bujanie na boki,albo sami tego walca potrenujemy,jak znajde jakis program do nauki tanca w domu![]() ale napewno nie uznawalabym wyuczonego ukladu jako koniecznosc,ten pierwszy tanie to tak naprawde rozpoczecie wesela przz panstwa mlodych-uroczyste,symboliczne,ale nie rozumiem zupelnie takiego wyscigu jaki sie zrobil i presji wsrod mlodych par.niestety widzialam nagranie znajomych,ktorych uklad mial byc smieszny (w ich zalozeniu),a jedne co bylo widac to przede wszystkim stres olbrzymi i "sztucznosc" calej sytuacji...napewno jestem na nie dla walca,przerwanego nagle zacinajaca sie plyta(i tu ma byc element zaskoczenia,ktory jest juz dobrze znany wszyskim) i szybki uklad po tym |
|
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a to moja kreacja na poprawiny
poproszę o szczere opinie, czy ok, czy coś dodać zmienić i takie tam![]() Ja wiem już teraz, że muszę zmienić brzuszek, ale albo uda mi się to osiągnąć do września leciutką dietą i ćwiczeniami albo gorsetem
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już wogóle nie rozumiem, tańczę, bo mama/tata/ ciocia tak sobie życzą to czyj wkońcu teń ślub Twój czy taty?---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Ewula pięknie wyglądasz :slina :![]()
|
|
#1087 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- ha! czy to sukienka z Orsay?! Przymierzałam ją ale mam za małe cycki i jakoś lipnie się układała. Ale buty super!! |
|
|
|
|
#1088 |
|
Rozeznanie
|
Kobietko jestem tego samego zdania co moje przedmówczynie. Jeśli Wam by się to podobało, jeśli byście chcieli i czuli się na siłach to czemu nie... Widziałam tańce wyuczone gdzie młodzi naprawdę albo się nie stresowali, albo umieli doskonale to ukryć i widać było, że dobrze się przy tym bawią, ale widziałam też tańce gdzie młodzi w oczach, na twarzach w sztucznych wymuszonych uśmiechach mieli wypisany ogromny stres i dla mnie wyglądało to kiepsko. Ja na pewno nie tańczyłabym "bo tata chce". My z TŻ też myśleliśmy, żeby pójść gdzieś uczuć się jakiegoś układu ale doszliśmy do wniosku, że oboje będziemy zestresowani na maksa, więc po ślubie i tym wszystkim lepiej przytulić się do swojego MĘŻA
![]() Gregia dziękuję bardzo! ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33145331]ja z tz na naszych naukach, bylismy jedna z mlodszych par. a byly takie juz po czterdziestke, bo rzypatrzylam sie liscie obecnosci na kartach jak sie pesel wpisywalo. i tacy ludzie mieszkaja ze soba juz od X czasu. i co im mowia? ja tez mieszkam z tz.. moze powiem, ze od kwietnia spimy oddzielnie? nie mam pojecia.. ha! czy to sukienka z Orsay?! Przymierzałam ją ale mam za małe cycki i jakoś lipnie się układała. Ale buty super!![/QUOTE] Może nie będzie Was o to pytał, ja mam nadzieję, że mnie też nie mniej jednak już teraz trochę się tym stresuję... Tak, to sukienka Orsay Ja cycuszków tez nie mam "ola boga" na tym zdjęciu jeszcze jestem bez biustonosza, ale jakie są takie są
|
|
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33144264]u mnie jest tak, że to tz karze mi sie uczyc!! a ja nie chce....... ma byc walc. o ile to jakos wytrzymam:| Czy ktoras z Was jest juz po przedslubnej spowiedzi? Mi probosz powiedzial, ze moge sieknac za jednym zamachem i na bierzmowanie i na ślub, czyli dziś, ale ja nie jestem przekonana do czegos takiego jak spowiedź w ogole:/[/QUOTE] Dla mnie sama spowiedź jest czymś dziwnym ale moje poglądy na temat instytucji kościoła są specyficzne dlatego pewnie ja bym poszła tylko do jednej spowiedzi na Twoim miejscu ale super butki |
||
|
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
buty
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Konto usunięte
|
no ja mam zrobic wlasnie jedna tylko, choc moje poglady dalekie sa do religijnych wiec ciezko mi sie tam wybrac.
|
|
|
|
#1092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie przez ten brak biustonosza się tak pomarszczyła ta góra jak zakładam ją w biustonoszu wszystko jest wyprostowane oprócz tych dwóch zakładeczek pod katem które w sumie na tym zdjęciu mogą tez wydawać się pomarszczeniem, jeśli ktoś nie widział tej sukienki w innym ujęciu![]() Pradip również dziękuję bardzo |
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33146798]no ja mam zrobic wlasnie jedna tylko, choc moje poglady dalekie sa do religijnych wiec ciezko mi sie tam wybrac.[/QUOTE]
Doskonale Cię rozumiem ja na ostatniej spowiedzi usłyszałam że wiara nie ma nic wspólnego z uczuciami, "spowiedź to nie jest doroczne święto lasu" (dosłownie!!!) i kto mi tak nagadał że Jezus wszystkim wybaczał. Brak mi słów po prostu... Znów Ci napiszę że proboszcz w naszej katedrze wydaje się ok i akceptuje wspólne mieszkanie więc może do niego spróbuj iść |
|
|
|
#1094 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33148088]dzis nie zdarza, jade od razy na te probe i powinnam byc juz po spowiedzi, ale zas sie kurde doczytalam, że bierzmowania nie moze brac osoba w zwiazku nieformalnym! ze najpierw slub potem bierzmowanie. tak, jak mowil mi ksiadz z nauk. a proboszcz chce koniecznie przed
Jak to najpierw ślub a potem bierzmowanie? gdzie tak jest napisane? Przecież przygotowanie do bierzmowania jakoś w gimnazjum chyba jest |
|
|
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(przepraszam za wyrażenie ale mnie zatkało)....Aż się boję tej spowiedzi... A w międzyczasie... Wrzucam propozycję wystroju Sali i Kościoła, którą wysłałam dekoratorce mam nadzieję, że nie będzie problemów…
|
|
|
|
|
#1097 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33095883]
ooo, a gdzie? i kiedy? bo może razem będziemy bierzmowac [COLOR="Silver"][/QUOTE] ja mam a ursynowie ale bierzmowanie dopiero 17 maja a kiedy próba to nawet nie wiem ..więc pewnie nie to samo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja piątek i sobotę spędziłam na rozwożeniu zaproszeń , oczywiście mam małe utrudnienie bo jeździmy z dzieckiem , więc troszkę ciężko ,ale najgorzej jest z tą przeklętą teściową , zrobiła awanturę o zaproszenia że za mało i tż się tak wkurzył że samochodowa awantura trwała godzinę drogi i poszło już o wszystko , co za kobieta ,najchętniej sama by wszystko wybrała i sama o wszystkim zadecydowała współczuję jej sobie do końca życia już Psuje mi cały nastrój i chęci do tego ślubu , jeszcze z najpiękniejszego dnia zrobi najgorszy dzień w życiu człowieka Powiedźcie czy złoty z pudrowym różem jakoś się zgra ? Niżej pokazuję moje zbiory jak bym chciała zestawić ,tyle póki co . Kwiatki to miej więcej jak te w lewym górnym rogu + chciała bym do ich konwalie a no i sukienka śnieżno biała będzie a jak na fotce ;P Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2012-03-26 o 15:34 |
|||
|
|
|
#1098 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jest w gimnazjum, ale to odnosi się do bierzmowania dla dorosłych UWAGA! 1. Przygotowanie do bierzmowania osoby, która ma przyjąć ten sakrament w katedrze, spoczywa na proboszczu parafii, w której ta osoba aktualnie zamieszkuje. Prosimy, aby ksiądz Proboszcz dobrze rozeznał sytuację życiową kandydata do bierzmowania - czy czasami nie żyje w związku niesakramentalnym (mając tylko kontrakt cywilny, albo nawet bez takiego kontraktu). Kapłani spowiadający w katedrze na chwilę przed bierzmowaniem stawiani są niekiedy w sytuacji, w której nie mogą udzielić rozgrzeszenia. W przypadku zatem żyjących w związkach niesakramentalnych, osoby takie powinny przyjąć bierzmowanie w pierwszym możliwym terminie po ślubie. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- kurcze, az zaluje, ze nie mam dziurek w uszach
|
|||
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33148088]dzis nie zdarza, jade od razy na te probe i powinnam byc juz po spowiedzi, ale zas sie kurde doczytalam, że bierzmowania nie moze brac osoba w zwiazku nieformalnym! ze najpierw slub potem bierzmowanie. tak, jak mowil mi ksiadz z nauk. a proboszcz chce koniecznie przed
u mnie też był problem z tym , jak byłam we wrześniu u proboszcza z tż i dzieckiem i mówiliśmy o ślubie i o tym że ja chciała bym też bierzmowanie to powiedział że ok że się wyrobimy bo bierzmowanie w maju ślub w czerwcu , po 3 spotkaniu bierzm., ksiądz mówi że musi ze mną pogadać , mówi mi że bierzm. przed ślubem nie dostane bo i tak się nie rozstaniemy do czasu ślubu bo mamy dziecko i razem mieszkamy , że da mi pozwolenie na bierzm. w innej parafii już po ślubie(w bazylice na pradze) . ok ale zagadałam z nim ostatnio , że proboszcz nić mi nie mówił , to powiedział że ok , tylko musimy się powstrzymać od współżycia hihih i się jakoś udało . Bo tak głupio chodzić z grupą ludzi którą już się poznało a potem jechać w obce miejsce na bierzmowanie , a wiadomo po ślubie może bym nie poszła znowu :/ ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33149361]jest w gimnazjum, ale to odnosi się do bierzmowania dla dorosłych UWAGA! 1. Przygotowanie do bierzmowania osoby, która ma przyjąć ten sakrament w katedrze, spoczywa na proboszczu parafii, w której ta osoba aktualnie zamieszkuje. Prosimy, aby ksiądz Proboszcz dobrze rozeznał sytuację życiową kandydata do bierzmowania - czy czasami nie żyje w związku niesakramentalnym (mając tylko kontrakt cywilny, albo nawet bez takiego kontraktu). Kapłani spowiadający w katedrze na chwilę przed bierzmowaniem stawiani są niekiedy w sytuacji, w której nie mogą udzielić rozgrzeszenia. W przypadku zatem żyjących w związkach niesakramentalnych, osoby takie powinny przyjąć bierzmowanie w pierwszym możliwym terminie po ślubie. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- a szkoda, ja dzis jade na te probe na stare miasto ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- a matko z corka, toż to mozna oszalec! trzeba bylo ja wysadzic po drodze ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- kurcze, az zaluje, ze nie mam dziurek w uszach [/QUOTE]coś ty dobrze że jej nie wysadziłam , przynajmiej tż ze wściekłości w kłótni tak krzyczał że aż pluł na nią no i w końcu ktoś jej prawdę powiedział ![]() Kochana a uszy się przekuwa w 3 minnuty nic straconego Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2012-03-26 o 16:22 |
|
|
|
#1100 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33149787]wim, wim, tylko nie wim jak to sie bedzie goilo.
powiedzialam sobie, ze jak zrobie zeby to potem siekne uszy, ale jakos nie sieklam... ide 4 kwietnia do mojej zaufanej kosmetyczki, moze ja poprosze.[/QUOTE] u sumie racje i chyba trzeba miesiąc czasu chodzić w tych jednych
|
|
#1102 |
|
Konto usunięte
|
niby tak, choc wiem jak moja mama przekluwala sobie sama, potem chodzla w jednych tydzien i wymieniala na kolejne. potem przekula uszy siostrze i ta tez zmianiala, wsio sie jej zagoilo w tydzien. szkoda, ze nie wpadla na pomysl by mi przekluc jak bylam mala:| kurde, o aparacie na zeby tez nie pomysleli....eh:/
|
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33144264]u mnie jest tak, że to tz karze mi sie uczyc!! a ja nie chce....... ma byc walc. o ile to jakos wytrzymam:|
[/QUOTE] Ehh ... no właśnie: kto to wymyślił ? Mam wrażenie, że z tego wesela to jeden wielki cyrk wyjdzie
|
|
|
|
#1104 |
|
Konto usunięte
|
przyszla kolezanka z pracy do mnie do pokoju i "kurde poszlabym na jakas impreze, zaszalec - moze gdzies zorganizujemy bibe" a ja na to "wiesz, bylas zapraszana na panienski, ktory jest w piatek-odmowilas, na wesele za 3tyg tez nie nie idziesz, a teraz mowisz, ze chcesz sie bawić, no sorry....
|
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33150954]przyszla kolezanka z pracy do mnie do pokoju i "kurde poszlabym na jakas impreze, zaszalec - moze gdzies zorganizujemy bibe" a ja na to "wiesz, bylas zapraszana na panienski, ktory jest w piatek-odmowilas, na wesele za 3tyg tez nie nie idziesz, a teraz mowisz, ze chcesz sie bawić, no sorry....[/QUOTE]
oooo jaka"świnia" było powiedzieć to miłej zabawy bo my się będziemy bawić a panieńskim a ją było
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te dekoracje z tulipanami piękne!! niby tylko tulpany, ale za to jaki efekt! Bardzo mi sie podoba![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Ewcia gdzie kupiłaś swoje butki i ile kosztowały? Wogóle wygodne są? bo obcas niebiański ![]()
POMÓŻ NAKARMIC ZWIERZAKI ![]() www.psiklik.pl www.kociklik.pl www.zbiorkanaburka.pl www.karmiepsiaki.pl www.pustamiska.pl Edytowane przez gregia Czas edycji: 2012-03-26 o 17:17 |
|
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33142867]no wlasnie, chyba w okularach. nie moge sie przemoc aby isc do okulisty. zwlaszcza, ze w okularach podobam sie sobie bardziej niz bez... bez nich czuje sie bardzo dzwine.. znajomi mowia nawet ze bez okularow to jakos tak nieswojo. nie wiem. mam tylko 3 tyg wiec to chyba za pozno by cos moc z tym zrobic
z reszta, boje sie, ze jak juz to wsadze, to potem nie wyjme. ale z drugiej strony, to duze ograniczenie w tancu np. tz tez ma okulary, ale on nie moze nosic soczewek, wiec tu sie sparawa rozwiazuje.---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- pamietam... ale z tz jest coraz gorzej mi sie goadac, kurcze.... jeszcze tak malo czasu zostalo do tej uroczystosci a ja sie zastanawiam, czy ja na prawde chce tego slubu i czy to mnie uszczesliwi... ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- slyszalam, ze nauki maja byc 6-cio miesieczne, o zgrozo! ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- buty super, ale nie boisz sie noskow odkrytych? mi zawsze noga leci do przodu i sie paluszki obcieraja ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- dobre sa na pewno! ja tez zawsze gadam, ze cos zle, cos nie tak. baby juz tak maja, ze im nie dogodzisz [/QUOTE]też mam ten problem, ponieważ jestem tzw. "okularnicą" i nie wiem czy iść w okularach czy nie, chodź w okularach czuję się lepiej i uważam że lepiej w nich wyglądam.. może to przyzwyczajenie... a jeżeli chodzi o buty, to większość takich mam i już jestem przyzwyczajona do nich więc się nie boję
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
dziś zamówiliśmy smoking dla TŻ- ta
jeszcze tylko koszula spinki i buty
|
|
|
|
#1109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny a ja mam taki problem: Tż nie chce abym jechała z nim po garnitur bo on nie jechał ze mną po sukienkę jak mam mu wytłumaczyć ze powinnam z nim jechać.. ja mu powtarzam że nie ma takiej tradycji ze panna młoda nie może zobaczyć młodek przed slubem ale to na niego nie działa |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a one są z zamszu? jaki mają obcas? gdzie kupiłaś, jeśli można wiedzieć...i czy nie spadają Ci ze stóp??
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

) . My na pewno zatańczymy jakiegoś przytulańca , choć podobno dobrze tańczymy i śmiało moglibyśmy sobie jakiś układ strzelić
ale chcemy się pobujać przy czymś na luzie i nie zastanawiać się czy nie pomylimy kroków .

weekend w domu i już nie mogę Was nadrobić
a już wogóle nie rozumiem, tańczę, bo mama/tata/ ciocia tak sobie życzą
:slina :

(przepraszam za wyrażenie ale mnie zatkało)....
w ogóle wkurza mnie że w jednej aukcji jest tyle różnych do wyboru ja jak pierwsze zdjęcie nie przykuło mojej uwagi to nie wchodziłam na aukcje i jak widać przez to takie perełki ominęłam..