|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)
Cytat:
za Wasze nałogi
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
taki bałagan na forum mamy, ze omijasz takie ważne informacje o mojej osobie
![]() do Egiptu lecę na tydzień - 18 maja ![]() Cytat:
własnie mama z moją koleżanką rozmawiały, żebym firmę organizującą wieczory i śluby otworzyła
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Crozee?
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziołchy
![]() spotkałam sie własnie ze Smerfikiem w tramwaju wygląda ślicznie i kwitnąco![]() Ilsa mój tata był górnikiem, mój dziadek był górnikiem, mój wujek... całe osiedle ojców górników znam i jakoś nie zauważyłam, żeby chodzili upierniczeni od stóp do głów wysokie zarobki? pfffffffffffff!!!!!!!!!!! !!!!!! Tyle Ci powiem. a co do górniczych ubezpieczeń - sory ale jest to zawód wysokiego ryzyka. Moge Ci opowiedzieć kilka histori o ludziach, którzy stracili na maszynach palce, ręce, głowy... i ich koledzy musieli ich wynosić do góry... słyszałam o walącej się ścianie, o uwięzionych górnikach, o tąpnięciach, o zalewaniu chodników podziemnych... mój tata nie raz miał wypadek. kiedyś przy wykonywaniu pracy spadł ze zbiornika i połamał połowę żeber. jego ostatni wypadek miał miejse dwa lata temu, kiedy przy upadku uderzył podstawą czaski o ziemię, doszło do krwotoku, miał operowane dwa guzy... nigdy do siebie nie wrócił, a ten wypadek poniekąd był początkiem końca... tato jak wiesz zmarł. I teraz gdyby nie jego ubezpieczenie i to, ze mieszkanie jest ze spółdzielni górniczej, to bylibyśmy na lodzie, pod mostem i bez chleba. Natomiast kilka razy w trakcie leczenia taty było tak, że nam brakło pieniędzy. Bo na odszkodowanie się czeka. Nikt wpadków w pracy nie chce zgłaszać, bo chce tę prace mieć, a szefostwo nie ma ochoty na problemowych pracownikó. Nic nie jest takie różowe jak Ci sie zdaje. Nie raz byliśmy na utrzymaniu tylko mamy. A mój tata zdarzało się, że przynosił do domu miesięcznie niecałe 2 tysiące złotych. Uważasz, ze to tak cholernie dużo?? Bo nigdy 5 tysiecy od ojca nie było. Nie mamy mieszkania własnosciowego, samochodu, ja zaczełam na drugim roku dziennych studiów pracować, bo nie było kasy. Nie raz to ja pożyczałam mamie do pierwszego... Nie raz nie miałam na buty w zimie. Zastanów sie. a co do wielkiego odszkodowania po śmierci ojca.... JA PIER**** takie moja mama wielkie odszkodowanie dostała, ze w zeszłym miesiacu pożyczyła od nas 500zł i nie ma za co oddac i dla Twojej wiadomości nierentowne kopalnie zostały w większości zamknięte, rentowne przekształcone w koncerny węglowe. Kopalnia w mojej miejscowości wchodzi w skład koncernu trzech kopalń i jest super rentowna. i ciekawa jestem jakbyś przekształciła zaowodowo całe miasteczko górnicze? Naprawde znalazłabyś tyle miejsc pracy? i jeszcze jedno: mój brat najmłodszy który mieszka z mamą nie pracuje, bo w naszej okolicy pracy po prostu nie ma. ani dla piekarzy, ani dla rolników, ślusarzy, szklarzy nic. Nie pracuje, bo nie chce iść na kopalnie. a na kopalni przyjęcia są ciągle tak widziałam kiedyś, zeby ktoś po studiach chciał sie zatrudnić w sklepie/przy wywozie nieczystości/na budowie. Bo pracy po prostu w moim regionie NIE MA - dla nikogo. Ludzie łapią co jest. i jestem za tym, żeby zrobić rewolucję i w miejsce kopalń stworzyć inne miejsca pracy, tak by górnicy mogli pracować w normalnych warunkach za normalne pieniądze. Chyba sobie nie wyobrażasz jak psychodeliczne jest siedzenie ilkeś metrów pod ziemią w ciemnościach, wilgoci, brudzie... A elektrownie wiatrowe moja droga szkodzą środowisku. W holandii okazuje się, że zmieniają klimat, z jednej strony elektrowni tworzą się sztucznie chmury, z drugiej nie, chmury się skraplają powstaje deszcz, którego by normalnie nie było. I teraz jest wielkie wtf i co zrobić z wiatrakami uf sie oburzyłam przepraszam z góry urażone ide dalej nadrabiać
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tymbardziej że potem te wielkie czwartki i etc. i tutaj będzie trzeba o Świętach myśleć i zakupy zacząć robić
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2012-03-26 o 15:05 |
|
|
|
|
#1388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zawsze chciałam być taką wedding plannerką jak J.Lo. w "powiedz tak"
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Caprioszku, zależy. Teraz już mniej. Tak normalnie w tygodniu to ze 2-3 papierosy wieczorem, odkąd uznałam, że rzucam, to pierwsze 3 dni nic, a potem 1 papieros dziennie. Wczoraj na torze może ze 3. Dziś do tej pory nic i raczej nie zapalę. A Ty dużo palisz?
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po zajęciach
z oglądania mieszkania nici, bo już je widzieliśmy ![]() Właśnie - jadę sobie tramwajem, patrze wsiada laska jakaś, wysoka, wypiękniona - Zuzik we własnej osobie i mi się głupio zrobiło, bo ja wyszłam po 7 i nie zdążyłam się nawet umalować a ona taka śliczna
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
fiu fiu Mamuśka nieżle sie odstawilas, super fiu fiu Mamuśka nieżle sie odstawilas, super masz moje blogoslawienstwo
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1394 |
|
MBZ♥
|
Gwizdak ładnie wyglądasz w tej marynarce
i w pomarańczu. Coś mi nie gra z długością spodni-tzn z fasonem tych spodni akurat do takich butów![]() Zuuuu
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie nurkuj, błagam Cię!
|
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sporo - paczka mi starcza na niecałe 2 dni, ale często paczkę dziennie palę bywa, że na imprezach więcej ![]() Cytat:
ja tam chcę! )
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naiwnie myślałam, że mam mało czasu Moje dziecko śpi już prawie 3h
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Capri, no... to ja nie palę rzeczywiście
często nawet fajek nie kupuję tylko sępię pojedyncze ale na imprezach to dużo, paczka, czasem więcej.
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko spoko, jakieś opóźnienie się wdarło w tym gąszczu postów
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tata dostał skierowanie do instytutu reumatologii. Heh
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś tak pasowało, ale to zuuuoooo wiem
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
BY ale fajnie znalazłaś! Bo ja chce zmienić parafie, w mojej rodzinnej jest tragizny po prostu TRAGICZNY proboszcz i on na nic sie nie zgadza. Na pogrzeb nam sie nie zgodził gdzie indziej, na ślub też mi sie nie zgodzi, a ja tam nie chce. To sie kurna przepisze a co!
![]() Najka racja. mój dziadek np miał też emeryture górniczą, ale: on pracował w czasach,kiedy były inne stawki, wiec ta emerytura z innych stawek była obliczona i była wysoka. Ponoć tato jak za kawalera pracował na kopalni to był brdzo bogaty Ale ja tych czasów nie kojarze![]() kurna kumpela ze studiów zerwała z chłopem i przykro mi strasznie. Ide dzisiaj na pocieszanie. Ostatnio zauważam, ze wokół mnie albo wszyscy po ślubie, albo ślub biorą, albo się definitywnie rozstają. Chyba taki czas poważnych decyzji nastał. Aż się boję ![]() Jusia jak masz takich bogatych klientów, to zrób sobie w biurku słoik na drobne i dorzucaj na koniec miesiaca pójdziecie na piwo, skoro Wam stawiają my tak w księgarni robiliśmy i czesto nam sie zdarzały darmowe piwka, albo nawet pizze![]() musze sie wziąć za pieczenie szarlotki z pianką ![]() wszystko mam, chce mi sie jeść, a nie moge wstac![]() Smerf jaja sobie robisz? a ja sie zastanawiałam, co masz na sobie, że Ci tak twarz promienieje bardzo korzystnie wyglądasz![]() Carmi Smerf jest fajan oferta na gruponie na kolację na Karmelickiej w Enso http://gruper.pl/x.php/1,17923/Krako...&grid=27375598 zobaczcie sobie, ja sie chyba zdecyduję
Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2012-03-26 o 15:26 |
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, co, wiecie co, wiecie, co?
TŻ w przyszły poniedziałek ma pierwszą rozmowę o pracę
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Med aaa będą
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a znasz może te restauracje? oferta fajna
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, kciuki z pewnością się przydadzą. Bo to akurat firma polska i nie wiercą nigdzie poza Europą
Potem to już są rozmowy z firmami zagranicznymi, więc dobrze by było, by był jednym wybranym z 12 osób, których potrzebują ![]() Naj, doczytałam - o wow, będzie przyklęk, będzie radość, będzie dżampreza
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

TŻ mnie ściga strasznie, więc jak już zamieszkamy razem to mam nadzieję będzie mi łatwiej rzucić

za Wasze nałogi

chyba Cię wynajmnę na mój panieński
własnie mama z moją koleżanką rozmawiały, żebym firmę organizującą wieczory i śluby otworzyła
a zapewne chciałybyście o porze w której słonko świeci