|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Idę smażyć kotlety, bo TZ zaraz będzie z pracy a tu tylko zupka
![]() Wieczorkiem jak sie uda na pewno zajrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |||
Zakorzenienie
|
Widzę Kobietki, że wzięłyście się za porządkowanie wątku
![]() depoison masz śliczny brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo fajna lista. Potrzebna jest taka rzeczowa, z rzeczami niezbędnymi, a nie bajerami. Ja kompletnie nie mam pojęcia co i ile potrzebuję dla maleństwa. A fajnie byłoby skorzystać z czyjegoś doświadczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego, ale muszę iść kupić sobie myszkę. W sobotę nie kupiłam, bo moja stara odżyła, ale dzisiaj zaś padła. A przy okazji skoczę do lumpa, a nuż coś kupię dla maleństwa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w polowaniu na ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4505 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje syneczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() byłam dzis na glukozie i było ok ten roztwor jak dla mnie wcale nie jest taki okropny ![]() no i wynik mam dobry ![]() ale mi sie spac chce !
#4507 |
Zakorzenienie
|
Mamy wózek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja sobie w końcu kupiłam legginsy i jestem taka szczęśliwa ![]() ![]() Mam nadzieje, że u Was jest tak samo pięknie jak u Nas...wiosna normalnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Dziecię uciekało a pielęgniarka się wkurzala
![]() ![]() kolacja jedzie. a ja nie głodna ![]()
#4510 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o infekcję, to ja kiedyś miałam tak, że clotrimazol (globulki)w ogóle na mnie nie działał i dostałam natamycynę, bardzo sobie chwalę ten lek, od czasu leczenia nim nie miałam nawrotów Cytat:
![]() Co do wody to miałam takie zalecenie przed pierwszym genetycznym- wypić litr wody-przy następnym badaniu byłam też z pełnym pęcherzem i mi powiedział, żebym sie wysikała, bo już to nie ma takiego znaczenia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokażesz? ![]() Cytat:
![]() Mocne kciuki za wizytę i żeby się odpowiednio dzidziuś rozkraczył ![]() A jak te spodnie ciążowe, które licytowałaś, brzuszek już dorósł do nich? |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Pokażę, tylko muszę go wyczyścić-stał u koleżanki w pracy, a ona pracuje w pierkarni
![]() Napiszę tylko że to wózek Peg Perego Aria. Ma dwie osobne budki. Musimy tylko dokupić miękką gondolę dla maluszka. Jestem zadowolona i jeden wydatek mamy z głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki!
nitka super wieści! Gratuluję! Ciastek Ty żarłoku! ![]() ![]() Ja już wróciłam do domu - znaczy się do teściów i mojego tż. U mojej mamy jakoś dziwnie mi było - szczególnie w nocy hehe. Ogólnie to dużo spacerowałyśmy, chodziłyśmy na kawki i lody, w końcu trochę czasu poświęciłam sobie co bym wyglądała jak człowiek ![]() ![]() Dziś zamówię chyba tę sukienkę na ślub http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...Margerita/1087 i bolerko do tego i zobaczymy co nam z tego zamawiania wyjdzie ![]() Póki co mykam bo coś mnie głód dopada. Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale wiadomo kazdy moze miec inne zdanie na ten temat Cytat:
dziękuje ![]()
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie na 1 usg (12tc) musialam miec pelny pecherz a na drugim (20 tc) przed badaniem kazali oproznic pecherz....
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
te pierwsze są na posiew, a te drugie na zwykłą morfologię są jeszcze jałowe poj. ze specjalną płytką na posiew, niektóre laboratoria sobie życzą takich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |||||
Branzoletka
|
Kurcze ale pędzicie
![]() Pisałyście o przebarwieniach ciążowych. Ja mam dwie plamki na policzku i chyba raczej po połączeniu tabsów na depreche i anty ![]() ![]() Palenie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wyprawki, to nie wtrące się, bo ja już nie pamiętam co i ile ale fajnie, że na forum dochodzicie do konsensusu dzięki czemu mam obraz co i jak ![]() Idzie mi jak krew z nosa to nadrabianie ale powoli ogarnę wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Trochę posmutniałam dzisiaj jak się dowiedziałam w pracy, że nici z mojego planu, czyli pracowania 4h dziennie będąc na L4. Za duża firma, nie przejdzie, a jedyne co wchodzi w grę to zmniejszenie etatu, czyli mniej kasy, czyli w ogóle mi się to nie opłaca. Szkoda, bo myślałam, że się tak uda i będę mogła sobie spokojnie pracować "do końca". A tak? Pewnie pociągnę do maja... No trudno. Po pracy grzecznie poszłam do łóżka i leżę zamiast się włóczyć po mieście. Brzuch mi twardniał kilka razy w ciągu dnia, gdy za długo siedziałam. jutro idę na kolejny posiew, powtórkę, by potwierdzić wytępienie bakterii. A tak mi się nie chce... Ale mam jedną spoko wiadomość. Od piątku do 10 kwietnia mam wolne !!!! Sielanka pełną parą ![]() Houserka, jak to mozliwe, że Ty jeszcze płci nie znasz??? Jesteś w tak zaawansowanej ciąży jak ja ![]() Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-03-26 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
Kurde, dupa mnie już boli od siedzenia na krześle przed komputerem, ale muszę skończyć prace na studia..czemu ja tego wcześniej nie zrobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina. W badaniu wszystko ok, szyjka ładna, bez zmian. Dostałam receptę na Furagin, po przeleczeniu sie mam powtórzyć badanie moczu i zrobić pozostałe czyli morfo, glukozę, toxoplazmozę - toxo już 3 raz
![]() Potwierdził że infekcje dróg moczowych zwiększają ryzyko porodu przedwczesnego, natomiast pomijając to zagrozenie, innych nie ma. Muszę szybko się przeleczyć, zrobić badania ponownie i jeśli nie pomoże - to wtedy antybiotyk... Szyjka ładna to cieszy. Słuchałam bicia serduszka, Mała uciekała, pływała a ja nawet tego nie czułam ![]() ![]() Gin stwierdził że ciąża jest ładnie wysoko, a Mała ma jeszcze dużo miejsca. Co do infekcji to stwierdził, że "zdarza sie w najlepszych rodzinach" najważniejsze żeby skutecznie wyleczyć. Cytat:
no właśnie teraz na to muszę zwrócić uwagę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A wiesz, jak sierściuch będzie teraz tęsknić za Tobą? Mój kocurek po wyjeździe od mamy szukał mnie nawet za tapczanem. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-26 o 17:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nie czytałaś ale też mam infekcję dróg moczowych Ty chyba też miałaś wyszły mi bakterie liczne, i leukocyty też liczne (aż 45 przy normie do 5) powiedz jak Twoja infekcja, jakie miałaś pierwsze wyniki?? gin (byłam dziś) powiedział mi że brzuch może też twardnieć od infekcji, chociaż nie musi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do infekcji, to szybciutko się podleczysz i wszystko będzie oki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Pumas szkoda ze nie wyjdzie jak chciałas, chociaż na miejscu firmy to tez bym na to nie pozwolila
![]() Linka to fajnie ze masz lek, mam nadzieje ze Ci pomoze, stosowalam wilokrotnie ten lek ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- była u Ciebie w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ponoć moja kicia mnie nie szukała - tak mama mówi ale chyba trochę ściemnia bo jak byłam w domu to nawet mojej na ręce wziąć nie mogła bo ją gryzła a wcześniej jako tako się to udawało. Linka super, że z Małą ok i z szyjką również. Z infekcją szybko się rozprawisz i już ![]() Edytowane przez karmeelek Czas edycji: 2012-03-26 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za 9 dni zrobię badnanie jeśli bedą złe wyniki to pędem do gina ![]() Kupiłam żurawinę, sok no i wodę Jana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Linka, nie mam przed soba wyników, ale Ci podam pozniej. Ale miałam liczne bakterie, a leukocytów to nie pamietam. Leczyłam się keflexem i wytępiłam dziady w tydzień, natomiast teraz po 2 tygodniach od kuracji mam znowu badanie powtorzyc, czy to aby nie chwilowa poprawa. Infekcję przechodziłam bezobjawowo i ginka mi powiedziała, że ta bakteria, która miałam, nie jest leczona u normalnych ludzi, bo jest jej na tyle mało, że nie ma sensu, natomiast u kobiety w ciazy nie robi tez nic złego, ale bliskosc płodu i układu moczowego powoduje zwiększoną czujność i stąd to leczenie.
Phdwao, Od tego piątku, także jakoś muszę jeszcze te 3 dni wytrzymać, a później hulanki ![]() Karolina, no właśnie wiem, że tak wg prawa nie można, jednak wolałam spytać, bo okazjonalnie jeden czy dwa dni to czemu nie, no ale na stałe nie da rady... U Ciebie trochę inaczej było, bo Ty na działalności, więc mogłabyś naciągać faktycznie, a ja? I tak bym dostawała wypłatę i tak, robiąc jeszcze przy tym dobrze mojej firmie, bo nie dość, że oni nie musieliby płacić, to jeszcze mieliby za friko pracownika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.