|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
Kojarzę Lotnię ![]() Z kolei super zielarski jest też na Przymorzu - Fragaria, po drugiej stronie ul. Chłopskiej, niż Galeria Przymorze I można zamówić sobie u nich na stronce fragaria.pl i odebrać w sklepie ![]() Nie widziałam Cię, poznałabym po włosach
|
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
wątpię, na żywo wyglądają gorzej
![]()
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś po 12 było jeszcze 10 sztuk ![]() Na Kilińskiego nie byłam... w sumie ciekawe czy tam są Muszę to nadrobić
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie
![]() w którą stronę byście poszły z włosami na moim miejscu? Mam teraz dziwny kolor, zależy od dnia ( ) i światła itp. Na razie 2 zdjęcia w różnym trybie, aparat też nie do końca łapie mój kolor, jednym słowem raz są żółte, raz złote, a raz rude. Nie wiem co z nimi począć. Nie pasuje mi ani blond (czarne brwi) ani ciemne włosy, bo wyglądam smutno i nijako. I nie wiem czy je stopniowo przyciemniać domowymi sposobami, dalej rozjaśniać czy jakieś płukanki niwelujące żółć/rudość (jakie?) ale raczej mam ciepły typ urody.Na miny nie zwracajcie uwagi, jestem niefotogeniczna
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We Fragarii ustrzelilam swoje pierwsze wlosomaniackie zamowienie ![]() Jakbys ustrzelila gdzies Bingo lub Glorie to bardzo prosze o wiadomosc ![]() Nie wiesz czy sa w Auchan? To straaaasznie daleko ode mnie i zastanawiam sie czy warto jechac
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przefarbowałam Cię w fotoszopie Ja Ciebie widzę w takich kolorach, może nie koniecznie idealnie taki ton w ton, ale chodzi o to, żeby był raczej zimny
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będę, to na pewno zwrócę uwagę
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Fubizka rzeczywiście, fajnie w takim kolorze
|
#4870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
no na przerobionym zdjęciu wszystko ładnie pięknie, ale miałam podobny kolor włosów i wychodzi z tego smętny odcień cery, bardziej ziemisty, a oczy się gdzieś gubią :/ Dziękuję, że Ci się chciało
![]() chociaż ja nie bardzo umiem odróżnić zimny brąz od ciepłego :p |
|
|
|
#4872 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Jak na moje oko idź w chłodne odcienie, może trochę przyciemnij... Dzięki Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Ta jest
|
|||||
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to jest wada zdjęć, że przekłamują odcień cery i oczu. U mnie w galerii też na każdym zdjęciu inny kolor a ja koloru nie zmieniałam
U mnie w mieście są teraz jakieś warsztaty z analizą kolorystyczną, teraz wiosna więc wiele firm, salonów kosmetycznych i fryzjerskich robi sobie taką promocję. Może poszukaj? ![]() I jeszcze... Ja np wiem jak wyglądałabym w platynowym blondzie bo... Przymierzałam sobie perukę To też jest jakaś metoda
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-26 o 18:33 |
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
poszukam swoich starych zdjęć w ciemnych włosach do porównania... no właśnie u mnie ciężko dobrać, bo mam wrażenie, że nic do siebie nie pasuje
także przez czarne brwi
|
|
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki masz naturalny kolor? Bo po odroście widzę, że chyba właśnie zimny ciemny blond.
Ja w ogóle nie rozumiem swoich włosów, 3 tygodnie temu obcięłam za mocno grzywkę, była za krótka. Teraz już mi zakrywa oczy. A pozostałe włosy w miejscu stoją ![]() Nie kruszą się na pewno, przynajmniej nie wszystkie, żeby to zatrzymywało widoczność porostu. Ja sobie zdaję sprawę, że teoria przyspieszania wzrostu od podcinania jest totalnie bezsensowna z punktu widzenia biologii, ale to co się dzieje na mojej głowie totalnie mnie zakręciło
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Dinulka jakie rzęsy
|
#4878 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
a tak serio, dla mnie Pottersowe balsamy są lepsze do mycia niż np. Isana z bobassu (wolę ją nakładać po myciu).---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Wiem, że problematyczne, ale czego nie robi się dla urody...
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie, że zdjęcie głupie. To są moje naturalki
Dziękuję Rock ![]() a w jakim sensie podrasować? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-26 o 18:59 |
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, nic się nie martw
Ostatnio kupiłam 4 ![]() Chyba, że zrobić Ci na złość
Jesteśmy jedno, jedno z betonu Co trzyma ciężko dach nieboskłonu, Jesteśmy jedno, jedno z kamienia, Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia. ♡ Edytowane przez 88_akwE Czas edycji: 2012-03-26 o 19:02 |
|
|
|
#4881 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie no żartuje ale ja już myślałam, że będę się wybierać po nią aż do Krakowa, a dzisiaj w końcu ją znalazłam, kupiłam 2 opakowania a cały rządek był, no ale ja z zachodniego krańca Polski, dzisiaj testuje![]() Boże, jakie Ty masz piękne włosy, pamiętam, że na blogu Anwen oglądałam je z zachwytem
|
|
#4882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że nie byłoby łatwo... Albo podrasować kolor kredką, ale tu chyba tylko przyciemnić. No nie wiem, ale brwi też można dopasować do koloru włosów, niekoniecznie odwrotnie.
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach, slabo ten Gdansk jest zaopatrzony
|
|
|
|
|
#4884 | ||||
|
Zadomowienie
|
Redhaired Witch - genialne
też bym podcięła w U, nie cieniowała, ale ja się nie znam ![]() Narek - świetny kolor! i włosyy! Dinulka - dobrze w tym zimnym brazie i fajnie wyglądają świeczka - co raz lepsze Cytat:
ehh, co zrobić.Cytat:
następne zamówienie z ZSK będzie twarzowe, bo to było bardziej włosowe. ej ej ej, moja siostra będzie wieczorem, więc nie wykup wcześniej Cytat:
) i obserwować efekty ![]() Cytat:
gdzie tu sprawiedliwość? Przyszło mi zamówienie z ZSK! to bardzo mało!mam pytanko: jeśli elastynę, keratynę mam przechowywać w temp. 10-20 stopni, w domu mam tak 20-21, a w lodówce 5, to co mam zrobić?
|
||||
|
|
|
#4885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Która oczywiście była w sklepie, a ja nie mogłam sobie przypomnieć
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podrasować w sensie koloryzować, ja brwi zawsze przyciemniam różnymi sposobami, bez tego z domu nie wychodzę ![]() Wrzucam Cię jeszcze w rudości i brązie ![]() Ale ja rudości tutaj jakoś nie widzę. Cytat:
![]() Chociaż może dowieźli już? Mam koleżankę na Chełmie, jak u niej będę, to zajadę do tego Tesco
|
||
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Od 29.03 w Superpharm bedzie promocja: za 11,99zl mozna kupic 2 opakowania serum Biovax (Fubizka pytalas dzis o nie
).Taka sama promocja dotyczy kremu do rzes L'biotica - 2 sztuki za 12,99zl. Z tych mniej ciekawych (niedawno byly przecenione): w promocji beda szampony i odzywki dwufazowe Biovax, (14,99) Joanny Rzepy (-15%; moze pojawi sie wcierka??) i czarna seria GlissKura (psikacza nie widze w gazetce ).Zreszta: http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_072012_1.pdf |
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dinulka, w brązy delikatne idź |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jedynie na serum może się skuszę, bo chciałam ostatnio kupić ale wzięłam jednak jedwab biovaxa, czyli miesiąc temu
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam raczej o takich bardziej marchewkowych, ale chyba masz rację... Ale za ciemnych też bym nie robiła, może jakieś średnie brązy, coś w stylu Khadi?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

) i światła itp. Na razie 2 zdjęcia w różnym trybie, aparat też nie do końca łapie mój kolor, jednym słowem raz są żółte, raz złote, a raz rude. Nie wiem co z nimi począć. Nie pasuje mi ani blond (czarne brwi) ani ciemne włosy, bo wyglądam smutno i nijako. I nie wiem czy je stopniowo przyciemniać domowymi sposobami, dalej rozjaśniać czy jakieś płukanki niwelujące żółć/rudość (jakie?)
ale raczej mam ciepły typ urody.

Chwilowo zapuszczam (chcę jeszcze 10-15 cm) i myślałam, żeby je wygładzać i ścinać na równo ale dużo roboty z tym wygładzaniem a do wiedźmiej drobnicy chyba U lepsze, c'nie? A może warstwy jakieś sobie zrobić...?

Nie rób warstw bo będziesz miała takie rzadkie końcówki, co jest zmorą kręconych włosów i mi się zawsze nie podoba
Teraz masz takie gęste przy końcach i ten skręt - 

To się po prostu nakłada wacikiem jak tonik, czy zmywa później?
to bardzo mało!
).