|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
!Cytat:
|
||
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Jesli chodzi o smoczek, w szpitalu sama zmusiłam małą do ssania smoka, bo zmuszała mnie abym dawała jej pocycać dla samego cycania pierś. A z takimi ranami, jakie mi zrobiła (nie miałam kompletnie nic, zero pokramu i zero siary po porodzie) musiałam ją jakoś uspokoić. Dobrze, że po jakimś czasie położne się zlitowały i dały mi po wielu prośbach sztuczne mleko bo nie wiem jakbyśmy dały radę. Zastanawia mnie tylko jak one nakarmiły ją 40 ml mleka skoro w domu potrzeuje wypić nawet 100 ml piersiowego nie wiem skąd ja tyle go wezmę
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jednak tłumaczy dlaczego moja Basia była wczoraj taka płaczliwa... Co do laktacji to myślę, że skoro udało się już ściągnąć 150 ml to mleczka będzie coraz więcej. A zmuszanie córy do smoka u mnie niestety się nie udaje bo wkładam jej tego smoka do buzi a ona nic żadnej reakcji albo wypada z buzi albo wypluje albo zaczyna ją brać na wymioty... Próbuję już z tydzień a tu nadal nic.
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Tikki super fotka
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do tych co rodziły.
Jakoś od 15:00 godziny zaczęły mnie boleć plecy na dole, tak jakby krzyże. Do tego ból podbrzusza mam, brzuch mi się stawia raz za czas i mała się wypina... wzięłam dość ciepłą kąpiel, bóle nie ustąpiły, ale jako tako nie potrafię odczytać czy są to skurcze czy nie Czyżby coś się zbliżało???
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
koniakonia a jak mi wróżysz?
kiedy urodzę?
|
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
Nowaken czy twój tz to gruby stary po 50 siwy dziadek ? Bo mojemu teściowi stało się to samo przed 15
karo89 - ja mam tak od 2 dni tylko ciągły ból brzucha jak na okres. Ból pleców w dole ból pachwin.. I końca nie widać. brzuch mi się dzisiaj często stawia. Chciałabym już w nocy napisać wam że odeszły mi wody ale jak narazie to mam nadmiar moczu jak sikam a nie wody :p
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa lata po 30. Jednym słowem co te baby widzą że wjeżdżają dziadom w tył |
|
|
|
|
#2411 | |||||
|
Gang Iren
|
O nie,krew blee..
Cytat:
Super,ze wszystko ok! Cytat:
Cytat:
Ma racje.Jak tak mozna spokoj dziecku zaklocac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak mialam dzisiaj przez 8 godzin.Juz mi przeszlo. I mimo,ze to druga ciaza to zielona jestem,bo w pierwszej wcale nie mialam boli wczesniej,pierwszy bol to byl jak porod sie zaczynal.Wiec teraz ciagle mysle,ze cos sie zaczyna,a tu d.upa.
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczynki
![]() wow Tynka ale szybko poszlo - gratulacje!!!! Chiqua kciuki za Mame!! ciekawe jak gosica ja do sutek stosuje lansinoh, swoje mleko i obmywam letnia woda sutki kilka razy dziennie. do pupki Hani bepanthen. co do brzucha w ostatnim miesiacu to nie rosl jakos bardzo. Asika na kolki zaczelam uzywac kropelek infacol - nie wiem czy sa w Polsce. Hania nie ma jako tako kolek, raz - dwa razy dziennie wrzeszczala bo pierdzioszki nie chcialy wyjsc, teraz juz jest lepiej. |
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
gosia261282 to zostaje mi czekać jak się rozwinie sytuacja...
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Boli Cię mocniej jak zmieniasz pozycję? Bo podobno ból przy skurczach nasila się wtedy.
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będę obserwować...
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-26 o 19:19 |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zakończyłam pakowanie torby do szpitala - przede wszystkim tej mojej na teraz, ale też prawie całą dla Maleńkiej spakowałam, bo nie wiem kiedy mi wyznaczą termin cesarki....
A jutro mam się zgłosić na IP więc może się okazać, że już nie będę miała okazji pakować rzeczy dziecięcych - a nie wiem czy mój M. by sobie poradził ![]() I mimo no-spy forte mam dziś takie dziwne skurcze - nie bolą jakoś niesamowicie, ale nie mogę złapać oddechu i bolą mnie krzyże niesamowicie - szczególnie w czasie skurczu... Mała jest aktywna, ale Jej ruchy są dużo wolniejsze i takie jakby z namaszczeniem... No i biegam co chwila do toalety i wcale nie na siku Tak się zastanawiam czy to coś oznacza... zwłaszcza, że efektami ubocznymi mojego mięsniaka miały być właśnie wczesne skurcze i zagrożenie przedwczesnym porodem.... Zaczynam się coraz bardziej stresowac |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
gosica502 będzie miała jednak cesarke i prosi o trzymanie kciuków, po wszystkim da znać.
|
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka wszystko będzie dobrze!
|
|
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero wstałam i brzuch mnie boli jak na @ idę zaraz zrobić coś do jedzenia tylko się ockne
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że przejdzie Super fotka ![]() Cytat:
co za babsztyl jeden ![]() ![]() ![]() Cytat:
trzymam kciuki za gosice ![]() nowaken super fotka a jaki brzuszek ładny ![]() evvcia słodką masz córeczke !! śliczności
|
|||
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
ja też do końca nie wiem.
w sumie raz za czas ten ból odpuszcza, a jak się pojawia to zapisuję godzinę, ale nie wiem czy to skurcze mam głupie może pytanie A skurcze muszą być "bardzo" bolesne?
|
#2426 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zaczął boleć mnie brzuch jak na okres
ale znając życie to nic takiego u mnie i boli kręgosłup taki dziwny klujacy ból
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
mnie raz boli jak na okres raz nie raz mniej raz bardziej i bądź tu mądry
![]() ja nie wiem jak wyglądają całe te skurcze... idę zrobić coś do jedzenia
|
|
|
|
#2428 |
|
Konto usunięte
|
Hej
),skurcz y brak porodowych tylko przepowiadajace, ale dziecko juz prawie chce wyjsc, tylko nie ma jak . Na szczescie najprawdopodobniej jutro mnie mój ginekolog ktory prowadzil mi ciaze wezmie do szpitala bo ma dyzur chyba na wywolanie- okaze sie jutro. Nie spodziewalabym sie wcześniej ,ze bede 3mac kciuki za to,zeby mnie przyjeli do szpitala i wcale mi sie to nie podoba. A na wywiadzie ktory mi zrobili dzis na izbie przyjec napisal mi lekarz co mial dyzur ze zaleca znalezienie sobie szpitala przez numer pogotowia. Powiedzial mi,ze na wlasna odpowiedzialność sobie dzis innego szpitala nie znajde ,ze cos moze sie stac jak sie gdzies nie poloze a tutaj z miejscami to ciezko tylko z akcja porodowa przyjmuja (a z zagrozeniem juz nie). Takze ja mam nadzieje,ze odezwe sie by potwierdzic Wam za pare dni,ze mój Syn już jest obok mnie. Pozdrawiam i 3mam za Was kciuki
|
|
|
|
#2429 |
|
Rozeznanie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33156176]Hej
),skurcz y brak porodowych tylko przepowiadajace, ale dziecko juz prawie chce wyjsc, tylko nie ma jak . Na szczescie najprawdopodobniej jutro mnie mój ginekolog ktory prowadzil mi ciaze wezmie do szpitala bo ma dyzur chyba na wywolanie- okaze sie jutro. Nie spodziewalabym sie wcześniej ,ze bede 3mac kciuki za to,zeby mnie przyjeli do szpitala i wcale mi sie to nie podoba. A na wywiadzie ktory mi zrobili dzis na izbie przyjec napisal mi lekarz co mial dyzur ze zaleca znalezienie sobie szpitala przez numer pogotowia. Powiedzial mi,ze na wlasna odpowiedzialność sobie dzis innego szpitala nie znajde ,ze cos moze sie stac jak sie gdzies nie poloze a tutaj z miejscami to ciezko tylko z akcja porodowa przyjmuja (a z zagrozeniem juz nie). Takze ja mam nadzieje,ze odezwe sie by potwierdzic Wam za pare dni,ze mój Syn już jest obok mnie. Pozdrawiam i 3mam za Was kciuki [/QUOTE]ojej a z którego szpitala Cię tak odesłali? bo widzę, że z Dolnego Śląska jesteś, więc pewnie we Wrocławiu jakiś - Borowska? |
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Claudia, chyba obydwie się przeterminujemy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

!

nie wiem skąd ja tyle go wezmę

. 70,6kg, czyli +11 kg. Niunia waży 2900 czyli w 2 tyg przybrała 300g

Jakoś od 15:00 godziny zaczęły mnie boleć plecy na dole, tak jakby krzyże. Do tego ból podbrzusza mam, brzuch mi się stawia raz za czas i mała się wypina... wzięłam dość ciepłą kąpiel, bóle nie ustąpiły, ale jako tako nie potrafię odczytać czy są to skurcze czy nie

Nogi i pupa szczupłe jak zawsze a biodra szerokie 

,ze cos moze sie stac jak sie gdzies nie poloze a tutaj z miejscami to ciezko tylko z akcja porodowa przyjmuja (a z zagrozeniem juz nie).