|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobiety poweekendowo!
Dzisiaj byliśmy na wizycie i tak się podjarałam widokiem maluszka, że nawet nie spytałam, jaki już duży jest a zdjęcia tym razem nie dał, więc sobie nie sprawdzę ale za to jaki cudny jest, główką na boczki sobie kiwał, rączulki miał malutkie i nóżką sobie kopał do przodu, tyłkiem się odwracał bardziej, więc za dużo nie popodglądaliśmy, ale lekarz mówi, że wszystko w jak najlepszym porządku jest. Kregosłupik ma wyraźny i nawet kości czaszki widzieliśmy. Teraz usg będzie dopiero połówkowe, bo na następnej wizycie powiedział, że tylko serduszka posłuchamy. Najważniejsze, że rośnie sobie ładnie więc spokojnie niech rozwija się dalej |
|
|
|
#3575 |
|
Konto usunięte
|
czytam sobie dziewczyny o tych waszych wizytach i sie rozczulam.ja już bym znów swojego malca chciała zobaczyc ale czekam cierpliwie do 11 kwietnia.
zielona daj znać jak bedziesz po tej kolonoskopii bo jestem ciekawa a z tym szczepieniem na raka szyjki macicy to szczepić się powinno dziewczynki jeszcze,takie kobitki które jeszcze nie współżyły bo potem to juz jest ''po fakcie'' i sczepionka nie ma sensu a tak w ogóle to się ciesze bo zaczyna mi widać brzuszek |
|
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
biore, biore. od poltora miesiaca biore 4 razy dziennie duphastol, 2 raz magnez i no spe w razie boli. ale jak widac na niewiele sie to zdaje...
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33153978]czytam sobie dziewczyny o tych waszych wizytach i sie rozczulam.ja już bym znów swojego malca chciała zobaczyc ale czekam cierpliwie do 11 kwietnia.
zielona daj znać jak bedziesz po tej kolonoskopii bo jestem ciekawa a z tym szczepieniem na raka szyjki macicy to szczepić się powinno dziewczynki jeszcze,takie kobitki które jeszcze nie współżyły bo potem to juz jest ''po fakcie'' i sczepionka nie ma sensu a tak w ogóle to się ciesze bo zaczyna mi widać brzuszek no dam znac,pojde w przyszlym tygodniu. az wstyd sie przyznac ale caly czas mysle o tym ze to nie dziewczynka, kurde no nie sadzilam ze az tak mnie to rozczaruje. Oczywiscie ze bardzo ciesze sie z drugiego synka,ale tak jakos rozowego mi brak i lalek. Ja bym przy corci caly czas siedziala i z nia sie bawila-moze niespelnione marzenia z dziecinswa chociaz wiem ze corki w etapie dorastania nie sa juz takie slodkie,balabym sie ze moze jej jakis facet zrobic krzywde wiec pewnie nie wypuszczalabym jej z domu,wiec moze lepiej jednak ze to chlopak
|
|
|
|
#3578 |
|
Konto usunięte
|
zielona wydaje mi się że to normalne,szczególnie że to Twoje drugie dzidzi.przy pierwszym nie ważnze tylko żeby zdrowe było a przy drugim oprócz zdrowka żeby do parki było
![]() ja to np.to się zastanawiam czy podołam w wychowaniu chłopaka(jeśli się potwierdzi że to on) bo u mnie w rodzinie same dziewczynki i tak jakoś intuicyjnie wiem co i jak a dzidek leon bedzie dla mnie wyzwaniem wiekszym niz dzidek gaja.nie wiem,moze sobie niepotrzebnie jakies bariery stawiam.jak to jest mieć chłopca? Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-26 o 19:35 |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Ja tylko na chwilkę niestety. Ale za to świeżo po wizycie. ![]() Chyba pół godziny miałam robione usg, bo maluch tak fikał, że cięzko było Pani dr zrobic jakikolwiek pomiar. No, ale w końcu się udało i wszystko jest ok, przeziernośc karkowa w normie tak że jest super. ![]() Maluszek nie ujawnił się co do płci, tzn Pani dr powiedziała, że ma podejrzenia, ale nie chce tak wcześnie mówic, więc powie na następnej wizycie, gdy będzie pewna. W sumie dla nas to bez znaczenia, ważne że wszystko ok. A oto nasze cudo. Zdjęcia trochę niewyraźne.
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33154515]zielona wydaje mi się że to normalne,szczególnie że to Twoje drugie dzidzi.przy pierwszym nie ważnze tylko żeby zdrowe było a przy drugim oprócz zdrowka żeby do parki było
![]() ja to np.to się zastanawiam czy podołam w wychowaniu chłopaka(jeśli się potwierdzi że to on) bo u mnie w rodzinie same dziewczynki i tak jakoś intoicyjnie wiem co i jak a dzidek leon bedzie dla mnie wyzwaniem wiekszym niz dzidek gaja.nie wiem,moze sobie niepotrzebnie jakies bariery stawiam.jak to jest mieć chłopca?[/QUOTE] ja wlasnie przy pierwszej chcialam miec chlopca i o malo z fotela nie spadłam ze szczescia jak sie dowiedzialam ze moja dzidzia ma jajuchy ![]() chlopca miec to fajna rzecz.Pamietaj ze chlopcy sa podobni z natury bardziej do mamy,synek napewno bedzie chcial sie z Toba ozenic i bedziesz dla niego najpiekniejsza kobieta na swiecie.To bedzie Twoj maly rycerz. Nie na darmo mowi "syneczek mamusi" |
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu nie wiedziałam, że w ciąży tyle stresu będzie chociaż staram sie nie denerwować. A słuchaj, jak leżysz to też plamisz czy nie? Ja leże od pięciu godzin i nic nie widać, nawet do wc jak ide i sprawdzam to jest ok. A który to Twój tydzień?? |
|
|
|
|
#3582 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Siemka babeczki.
Na poznanie płci Iskierki trzeba poczekać do 30 kwietnia. Wtedy mam kolejną wizytę i USG genetyczne tzw połówkowe. Wtedy Pani doktor raczy sprawdzić. Lubię kobitę ale dziś to jestem zła na nią. Tak się strasznie spieszyła, że z wrażenia nawet zapomniała powiedzieć co dalej z duphastonem. Brać czy odstawić. Dopiero ja ją zapytałam bo już mi mówiła do widzenia. Po zastanowieniu powiedział, że w sumie zagrożenia żadnego nie widzi, więc odstawiamy. Zresztą i tak brałam małą dawkę więc nie trzeba powoli, można tak od razu. A ja się boję od razu. Kurde. Na 12 tą miała rehabilitaję, spore opóźnienie w kolejce pacjentek. Miałam wejść na 11 tą a weszłam jakieś 20 minut później. Miałam całą listę pytań, odpowiedzi szybkie, suche i podnadlające typu "następne pytanie". Widać że była zniecierpliwiona. Nie będę jej oceniać, bo to w sumie pierwszy raz, każdy może mieć gorszy dzień. Tylko, szkoda, że trafiło na mnie. Zbadała mnie, powiedziała, że wszystko jest dobrze i to jest dobra widomość na dziś. Kazała się ubrać, zapytałam czy będzie robiła USG. Dziś tylko zbadam tętno. Zrobiła to na urządzeniu USG, dlatego widziałam Iskierkę i przepływy krwi w serduszku. I to też jest super wiadomośc, że wszystko jest prawidłowo. Nawet nie próbowała poglądać płci maluszka. Powiedziała, że przy mojej nadwadze (brrrr) to tak dopiero w 24 tygodniu mi powie. Dlatego umówiła na 30 kwietnia. Ech. Niby mogła bym iść do innego gin tylko po to aby sprawdzić, ale chyba będę się ćwiczyć w cierpliwości i poczekamy. To pewnie u mnie się ostatnie dowiemy
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy badaniu delikatny-nic nie boli,a przede wszystkim poswieca pacjentkom sporo czasu( zaznaczam ze na NFZ) jakos 20minut na pacjentke dla mnie na nfz to sporo bo poprzednia 5 minut i do chaupy
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ogładałm wczoraj pamietniki z wakacji i był tam właśnie taki syneczek mamusi a mamusia z kolei w niego wpatrzona jak obraz a koleszka miał już coś z 17 lat zreszta nie trzeba ogłądać takich programów żeby takie przykłady oglądać...![]() Almariel gratuluje wizyty ![]() alfabia ważne że z dzidkiem wszystko dobrze a baba niech spada na drzewo |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33153978]czytam sobie dziewczyny o tych waszych wizytach i sie rozczulam.ja już bym znów swojego malca chciała zobaczyc ale czekam cierpliwie do 11 kwietnia.
zielona daj znać jak bedziesz po tej kolonoskopii bo jestem ciekawa a z tym szczepieniem na raka szyjki macicy to szczepić się powinno dziewczynki jeszcze,takie kobitki które jeszcze nie współżyły bo potem to juz jest ''po fakcie'' i sczepionka nie ma sensu[/QUOTE] Kolonoskopia to badanie jelita przez odbyt, zielona będzie miała kolposkopię ![]() Co do tego co napisałaś o szczepieniu nie zgodzę się. Trzeba spełnić określone wymogi, aby szczepienie miało sens. Nie tylko dziewczynki dziewice, ale dojrzałe kobiety z małą liczbą partnerów seksualnych też się kwalifikują. Na 100% dyskwalifikuje rak szyjki macicy. Ale sama nadżerka na przykład nie. Byłam szczepiona w klinice położnictwa, przebadana pod każdym względem, i mimo nadżerki, mimo współżycia zostałam zaszczepiona. Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33154981]hehe brzmi słodko
ogładałm wczoraj pamietniki z wakacji i był tam właśnie taki syneczek mamusi a mamusia z kolei w niego wpatrzona jak obraz a koleszka miał już coś z 17 lat zreszta nie trzeba ogłądać takich programów żeby takie przykłady oglądać...![]() Almariel gratuluje wizyty ![]() alfabia ważne że z dzidkiem wszystko dobrze a baba niech spada na drzewo[/QUOTE] prawie kazda mamusia marzy chociaz o jednym synku,ale dwoch to troche za duzo i dlatego wlasnie ja licze nadal na córcie
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
alfabia a co Twoja nadwaga ma do płci dzieciaczka? Chyba pani doktor ma coś ze wzrokiem. Inne części ciała widać przez tłuszczyk, a tą akurat nie? Bzdura.
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Ja już po wizycie. Maluszek ma już prawie 9 cm i jest taki śliczny. Poza tym wszystko w porządku,więc jestem zadowolona.
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Almariel i marta1986222 gratuluję wizyt! Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-03-26 o 19:56 |
|
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również gratuluję udanej wizyty. Cytat:
Też zmieniłam ginekologa po 1 wizycie, tamten w ogóle nie był kontaktowy, nic nie mówił, trzeba było go ciągnąc za język, zdjęcia z usg nie dał ani nic i po 5 minutach do widzenia, a wizyta 150 zł. ![]() Teraz chodzę do świetnej Pani dr. ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33154981] Almariel gratuluje wizyty ![]() [/QUOTE] |
||
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zazdroszczę Wam usg i podglądania maluszków...
a ja dziś mocno się poddenerwowałam i zastanawiam się co będzie. Nieciekawą mamy sytuacje w firmie. Jestem na l4 więc wypowiedzenia otrzymać nie mogę, ale mozliwe, ze firmie grozi upadłość, a wówczas kodeks w żaden sposób mnie nie chroni i wypowiedzenie mogę otrzymać...... z jednej pensji nie będziemy w stanie się utrzymać (kredyt, rachunki itp pochłaniają połowę naszych dochodów; jak moje odpadną, to nie będzie za co żyć
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze..
U mnie to chyba nie jelita, ani nic innego.. Czuje takie dziwne jakby ciagniecia ponizej pepka. Raz po jednej stronie, raz po drugiej. I z pewnością nie jest to Dzidek, bo poki, co czuje Go w inny sposob .Na poczatku myslalam, ze moze od gazow. ![]() Pozniej, ze biodrowki za ciasne - to sobie odpielam. Ale zauwazylam, juz w domu, ze jak chodze to tylko mam takie uczucie.. Jak siedze czy tez leze to jest wszystko okej.. Ech.. |
|
|
|
#3596 |
|
Konto usunięte
|
tamlin masz racje.pomyliłam się ale miałam na myśli kolposkopię
![]() a co do tej szczepionki to już to słyszałam od dwóch lekarzy i miałam o tym na studiach dosc obszernie więc moim zdaniem to jest nabijanie ludzi w butelke bo taka sczepionka tania nie jest |
|
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dwie kobietki już w domu to by się trzeciego synka chciało ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Wiem Tamlin, wiem też że nawt nie próbowała, strasznie się spieszyła. Dotąd byłam z niej zadowolona. To pierwsza wpadka, nie chcę pochopnie podejmować decyzji o zmianie. Rozważam jednak aby iść też dodatkow na NFZ. Tylko gdzie cholerka przyjmuje ktoś w miarę przyzwoity na NFZ w Płocku. Przerabiałam już 6 płockich lekarzy i dupa dupa. Dopiero ta do której teraz chodzę zdawała mi się ok. Nie chcę oceniać za szybko. |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że nie dojdzie do takiej sytuacji,nie denerwuj się kochana,wiem że łatwo się mówi ale może wszystko się ułoży,musi
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
chyba tak się dzisiaj emocjonowałam, że teraz już mnie całkiem siły opadły więc zmykam się myć i do łóżka. Dobranocka piękne mamusie!
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w najgorszym razie jeśli się bardzo martwisz to zadzwoń może do swojego gina?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

przeciez to sa jakies jaja,mogliby poczekac do porodu a nie
przez ten stres to niewiem czy nie zwariuje.
ale za to jaki cudny jest, główką na boczki sobie kiwał, rączulki miał malutkie i nóżką sobie kopał do przodu, tyłkiem się odwracał bardziej, więc za dużo nie popodglądaliśmy, ale lekarz mówi, że wszystko w jak najlepszym porządku jest. Kregosłupik ma wyraźny i nawet kości czaszki widzieliśmy. Teraz usg będzie dopiero połówkowe, bo na następnej wizycie powiedział, że tylko serduszka posłuchamy. Najważniejsze, że rośnie sobie ładnie więc spokojnie niech rozwija się dalej
chociaz wiem ze corki w etapie dorastania nie sa juz takie slodkie,balabym sie ze moze jej jakis facet zrobic krzywde wiec pewnie nie wypuszczalabym jej z domu,wiec moze lepiej jednak ze to chlopak

zreszta nie trzeba ogłądać takich programów żeby takie przykłady oglądać...