Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 18:15   #3571
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a jezeli powiem ze kolposkopie moga mi zrobic a wycinek po porodzie? boje sie jak fiks,jeszcze wiem jaka ginekolog ma mi to robic to juz wiem ze przezyje horror przeciez to sa jakies jaja,mogliby poczekac do porodu a nie przez ten stres to niewiem czy nie zwariuje.
i czy daja jakies znieczulenie?
Nie dają bo to nie boli. Jest mało przyjemne, ale nie boli. Jejku niewiem do czego porównać Wkładają taki jakby wziernik z otworem, patrzą, patrzą, patrzą przez tą dziurę a no koniec biorą takie szczypczyki i Cię ukłują i wycinek już jest. Nie stresuj się, bo na prawdę nie jest tak źle. A do porodu nie ma wskazań aby czekać, to normalne badanie. Spokojnie, nie będzie tak źle. Na kiedy masz wyznaczony termin?
Stary 2012-03-26, 18:22   #3572
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie dają bo to nie boli. Jest mało przyjemne, ale nie boli. Jejku niewiem do czego porównać Wkładają taki jakby wziernik z otworem, patrzą, patrzą, patrzą przez tą dziurę a no koniec biorą takie szczypczyki i Cię ukłują i wycinek już jest. Nie stresuj się, bo na prawdę nie jest tak źle. A do porodu nie ma wskazań aby czekać, to normalne badanie. Spokojnie, nie będzie tak źle. Na kiedy masz wyznaczony termin?
kazal mi isc w jakas srode,ale powiedzial ze sie nie spieszy wiec pojde na nastepna srode.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:34   #3573
gda
Zakorzenienie

Cytat:
kazal mi isc w jakas srode,ale powiedzial ze sie nie spieszy wiec pojde na nastepna srode.
Nie bój się kochana, lepiej jak najszybciej sprawdzić czy wszystko jest ok!

Dziewczynki, umieściłam ankietę na mailu, także jak będziecie miały chwilkę, to zapraszam
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:58   #3574
lidka0308
Zadomowienie

Witam kobiety poweekendowo!
Dzisiaj byliśmy na wizycie i tak się podjarałam widokiem maluszka, że nawet nie spytałam, jaki już duży jest a zdjęcia tym razem nie dał, więc sobie nie sprawdzę ale za to jaki cudny jest, główką na boczki sobie kiwał, rączulki miał malutkie i nóżką sobie kopał do przodu, tyłkiem się odwracał bardziej, więc za dużo nie popodglądaliśmy, ale lekarz mówi, że wszystko w jak najlepszym porządku jest. Kregosłupik ma wyraźny i nawet kości czaszki widzieliśmy. Teraz usg będzie dopiero połówkowe, bo na następnej wizycie powiedział, że tylko serduszka posłuchamy. Najważniejsze, że rośnie sobie ładnie więc spokojnie niech rozwija się dalej
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:07   #3575
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

czytam sobie dziewczyny o tych waszych wizytach i sie rozczulam.ja już bym znów swojego malca chciała zobaczyc ale czekam cierpliwie do 11 kwietnia.

zielona daj znać jak bedziesz po tej kolonoskopii bo jestem ciekawa

a z tym szczepieniem na raka szyjki macicy to szczepić się powinno dziewczynki jeszcze,takie kobitki które jeszcze nie współżyły bo potem to juz jest ''po fakcie'' i sczepionka nie ma sensu

a tak w ogóle to się ciesze bo zaczyna mi widać brzuszek
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:13   #3576
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurcze a co Ci lekarz na to powiedział?? Bierzesz jakieś leki?
Ja mam wizyte dopiero po świętach ale jak nie przejdzie to sie wybiore wcześniej.
Jak leże to nic sie nie dzieje.
biore, biore. od poltora miesiaca biore 4 razy dziennie duphastol, 2 raz magnez i no spe w razie boli. ale jak widac na niewiele sie to zdaje...
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:17   #3577
zielona1911
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33153978]czytam sobie dziewczyny o tych waszych wizytach i sie rozczulam.ja już bym znów swojego malca chciała zobaczyc ale czekam cierpliwie do 11 kwietnia.

a z tym szczepieniem na raka szyjki macicy to szczepić się powinno dziewczynki jeszcze,takie kobitki które jeszcze nie współżyły bo potem to juz jest ''po fakcie'' i sczepionka nie ma sensu

a tak w ogóle to się ciesze bo zaczyna mi widać brzuszek[/QUOTE]

no dam znac,pojde w przyszlym tygodniu.
az wstyd sie przyznac ale caly czas mysle o tym ze to nie dziewczynka, kurde no nie sadzilam ze az tak mnie to rozczaruje. Oczywiscie ze bardzo ciesze sie z drugiego synka,ale tak jakos rozowego mi brak i lalek. Ja bym przy corci caly czas siedziala i z nia sie bawila-moze niespelnione marzenia z dziecinswa chociaz wiem ze corki w etapie dorastania nie sa juz takie slodkie,balabym sie ze moze jej jakis facet zrobic krzywde wiec pewnie nie wypuszczalabym jej z domu,wiec moze lepiej jednak ze to chlopak
Stary 2012-03-26, 19:29   #3578
Konto usunięte

zielona wydaje mi się że to normalne,szczególnie że to Twoje drugie dzidzi.przy pierwszym nie ważnze tylko żeby zdrowe było a przy drugim oprócz zdrowka żeby do parki było
ja to np.to się zastanawiam czy podołam w wychowaniu chłopaka(jeśli się potwierdzi że to on) bo u mnie w rodzinie same dziewczynki i tak jakoś intuicyjnie wiem co i jak a dzidek leon bedzie dla mnie wyzwaniem wiekszym niz dzidek gaja.nie wiem,moze sobie niepotrzebnie jakies bariery stawiam.jak to jest mieć chłopca?

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-03-26 o 19:35
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:29   #3579
Almariel
Zakorzenienie

Heeej

Ja tylko na chwilkę niestety. Ale za to świeżo po wizycie.
Chyba pół godziny miałam robione usg, bo maluch tak fikał, że cięzko było Pani dr zrobic jakikolwiek pomiar. No, ale w końcu się udało i wszystko jest ok, przeziernośc karkowa w normie tak że jest super.
Maluszek nie ujawnił się co do płci, tzn Pani dr powiedziała, że ma podejrzenia, ale nie chce tak wcześnie mówic, więc powie na następnej wizycie, gdy będzie pewna. W sumie dla nas to bez znaczenia, ważne że wszystko ok.

A oto nasze cudo.
Zdjęcia trochę niewyraźne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3260048.jpg (66,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3260052.jpg (65,0 KB, 28 załadowań)
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:34   #3580
zielona1911
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33154515]zielona wydaje mi się że to normalne,szczególnie że to Twoje drugie dzidzi.przy pierwszym nie ważnze tylko żeby zdrowe było a przy drugim oprócz zdrowka żeby do parki było
ja to np.to się zastanawiam czy podołam w wychowaniu chłopaka(jeśli się potwierdzi że to on) bo u mnie w rodzinie same dziewczynki i tak jakoś intoicyjnie wiem co i jak a dzidek leon bedzie dla mnie wyzwaniem wiekszym niz dzidek gaja.nie wiem,moze sobie niepotrzebnie jakies bariery stawiam.jak to jest mieć chłopca?[/QUOTE]

ja wlasnie przy pierwszej chcialam miec chlopca i o malo z fotela nie spadłam ze szczescia jak sie dowiedzialam ze moja dzidzia ma jajuchy
chlopca miec to fajna rzecz.Pamietaj ze chlopcy sa podobni z natury bardziej do mamy,synek napewno bedzie chcial sie z Toba ozenic i bedziesz dla niego najpiekniejsza kobieta na swiecie.To bedzie Twoj maly rycerz.
Nie na darmo mowi "syneczek mamusi"
Stary 2012-03-26, 19:34   #3581
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
biore, biore. od poltora miesiaca biore 4 razy dziennie duphastol, 2 raz magnez i no spe w razie boli. ale jak widac na niewiele sie to zdaje...
Skąd sie to bierze dziadostwo
W życiu nie wiedziałam, że w ciąży tyle stresu będzie chociaż staram sie nie denerwować.
A słuchaj, jak leżysz to też plamisz czy nie? Ja leże od pięciu godzin i nic nie widać, nawet do wc jak ide i sprawdzam to jest ok. A który to Twój tydzień??
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:37   #3582
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie bój się kochana, lepiej jak najszybciej sprawdzić czy wszystko jest ok!

Dziewczynki, umieściłam ankietę na mailu, także jak będziecie miały chwilkę, to zapraszam
wypełniona!

Cytat:
będzie dobrze. Nie zamartwiaj się, bo to nie służy Dzidzi! pamiętaj - MYŚL POZYTYWNIE!

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam kobiety poweekendowo!
Dzisiaj byliśmy na wizycie i tak się podjarałam widokiem maluszka, że nawet nie spytałam, jaki już duży jest a zdjęcia tym razem nie dał, więc sobie nie sprawdzę ale za to jaki cudny jest, główką na boczki sobie kiwał, rączulki miał malutkie i nóżką sobie kopał do przodu, tyłkiem się odwracał bardziej, więc za dużo nie popodglądaliśmy, ale lekarz mówi, że wszystko w jak najlepszym porządku jest. Kregosłupik ma wyraźny i nawet kości czaszki widzieliśmy. Teraz usg będzie dopiero połówkowe, bo na następnej wizycie powiedział, że tylko serduszka posłuchamy. Najważniejsze, że rośnie sobie ładnie więc spokojnie niech rozwija się dalej
gratuluję udanej wizyty
Stary 2012-03-26, 19:39   #3583
alfabia
Raczkowanie

Siemka babeczki.
Na poznanie płci Iskierki trzeba poczekać do 30 kwietnia. Wtedy mam kolejną wizytę i USG genetyczne tzw połówkowe. Wtedy Pani doktor raczy sprawdzić.
Lubię kobitę ale dziś to jestem zła na nią.
Tak się strasznie spieszyła, że z wrażenia nawet zapomniała powiedzieć co dalej z duphastonem. Brać czy odstawić. Dopiero ja ją zapytałam bo już mi mówiła do widzenia. Po zastanowieniu powiedział, że w sumie zagrożenia żadnego nie widzi, więc odstawiamy. Zresztą i tak brałam małą dawkę więc nie trzeba powoli, można tak od razu. A ja się boję od razu. Kurde.

Na 12 tą miała rehabilitaję, spore opóźnienie w kolejce pacjentek. Miałam wejść na 11 tą a weszłam jakieś 20 minut później. Miałam całą listę pytań, odpowiedzi szybkie, suche i podnadlające typu "następne pytanie". Widać że była zniecierpliwiona. Nie będę jej oceniać, bo to w sumie pierwszy raz, każdy może mieć gorszy dzień. Tylko, szkoda, że trafiło na mnie.
Zbadała mnie, powiedziała, że wszystko jest dobrze i to jest dobra widomość na dziś.
Kazała się ubrać, zapytałam czy będzie robiła USG. Dziś tylko zbadam tętno. Zrobiła to na urządzeniu USG, dlatego widziałam Iskierkę i przepływy krwi w serduszku. I to też jest super wiadomośc, że wszystko jest prawidłowo.
Nawet nie próbowała poglądać płci maluszka. Powiedziała, że przy mojej nadwadze (brrrr) to tak dopiero w 24 tygodniu mi powie. Dlatego umówiła na 30 kwietnia. Ech.
Niby mogła bym iść do innego gin tylko po to aby sprawdzić, ale chyba będę się ćwiczyć w cierpliwości i poczekamy.

To pewnie u mnie się ostatnie dowiemy
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:44   #3584
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Heeej

Chyba pół godziny miałam robione usg, bo maluch tak fikał, że cięzko było Pani dr zrobic jakikolwiek pomiar. No, ale w końcu się udało i wszystko jest ok, przeziernośc karkowa w normie tak że jest super.
Maluszek nie ujawnił się co do płci, tzn Pani dr powiedziała, że ma podejrzenia, ale nie chce tak wcześnie mówic, więc powie na następnej wizycie, gdy będzie pewna. W sumie dla nas to bez znaczenia, ważne że wszystko ok.

A oto nasze cudo.
Dokładnie taki sam widok i ja dzisiaj zobaczyłam i jeszcze tak sobie mój maluch główką na boczki kiwał fajnie, normalnie się podjarałam, jakbym tylko ja jedna takie rzeczy widziała hihihi i też jeszcze nie wiemy, co mamy w brzuszku ale najważniejsze, że wszystko dobrze więc rośnijmy dalej!
Stary 2012-03-26, 19:45   #3585
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Siemka babeczki.
Na poznanie płci Iskierki trzeba poczekać do 30 kwietnia. Wtedy mam kolejną wizytę i USG genetyczne tzw połówkowe. Wtedy Pani doktor raczy sprawdzić.
Tak się strasznie spieszyła, że z wrażenia nawet zapomniała powiedzieć co dalej z duphastonem. Brać czy odstawić. Dopiero ja ją zapytałam bo już mi mówiła do widzenia. Po zastanowieniu powiedział, że w sumie zagrożenia żadnego nie widzi, więc odstawiamy. Zresztą i tak brałam małą dawkę więc nie trzeba powoli, można tak od razu. A ja się boję od razu. Kurde.

Na 12 tą miała rehabilitaję, spore opóźnienie w kolejce pacjentek. Miałam wejść na 11 tą a weszłam jakieś 20 minut później. Miałam całą listę pytań, odpowiedzi szybkie, suche i podnadlające typu "następne pytanie". Widać że była zniecierpliwiona. Nie będę jej oceniać, bo to w sumie pierwszy raz, każdy może mieć gorszy dzień. Tylko, szkoda, że trafiło na mnie.
Zbadała mnie, powiedziała, że wszystko jest dobrze i to jest dobra widomość na dziś.
Kazała się ubrać, zapytałam czy będzie robiła USG. Dziś tylko zbadam tętno. Zrobiła to na urządzeniu USG, dlatego widziałam Iskierkę i przepływy krwi w serduszku. I to też jest super wiadomośc, że wszystko jest prawidłowo.
Nawet nie próbowała poglądać płci maluszka. Powiedziała, że przy mojej nadwadze (brrrr) to tak dopiero w 24 tygodniu mi powie. Dlatego umówiła na 30 kwietnia. Ech.
Niby mogła bym iść do innego gin tylko po to aby sprawdzić, ale chyba będę się ćwiczyć w cierpliwości i poczekamy.

zmien ginekologa jak mozesz,ja zmienilam i teraz nie zamienilabym tego lekaeza na zadnego innego.Wszystko mi powie,wytlumaczy,wypyta,z a kazdym razem dokladnie mi pokazuje maluszka na usg "tu ma rączke i pania pozdrawia,tu ma nózki,sliczne wymiary tylko gratulowac" i az chce sie chodzic do niego przy badaniu delikatny-nic nie boli,a przede wszystkim poswieca pacjentkom sporo czasu( zaznaczam ze na NFZ) jakos 20minut na pacjentke dla mnie na nfz to sporo bo poprzednia 5 minut i do chaupy
Stary 2012-03-26, 19:46   #3586
Konto usunięte

Cytat:
ja wlasnie przy pierwszej chcialam miec chlopca i o malo z fotela nie spadłam ze szczescia jak sie dowiedzialam ze moja dzidzia ma jajuchy
chlopca miec to fajna rzecz.Pamietaj ze chlopcy sa podobni z natury bardziej do mamy,synek napewno bedzie chcial sie z Toba ozenic i bedziesz dla niego najpiekniejsza kobieta na swiecie.To bedzie Twoj maly rycerz.
Nie na darmo mowi "syneczek mamusi"
hehe brzmi słodkotaki mały bejbik mówi tak do mamusi.
ogładałm wczoraj pamietniki z wakacji i był tam właśnie taki syneczek mamusi a mamusia z kolei w niego wpatrzona jak obraz a koleszka miał już coś z 17 lat zreszta nie trzeba ogłądać takich programów żeby takie przykłady oglądać...

Almariel gratuluje wizyty
alfabia ważne że z dzidkiem wszystko dobrze a baba niech spada na drzewo
Stary 2012-03-26, 19:49   #3587
tamlin111
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33153978]czytam sobie dziewczyny o tych waszych wizytach i sie rozczulam.ja już bym znów swojego malca chciała zobaczyc ale czekam cierpliwie do 11 kwietnia.

a z tym szczepieniem na raka szyjki macicy to szczepić się powinno dziewczynki jeszcze,takie kobitki które jeszcze nie współżyły bo potem to juz jest ''po fakcie'' i sczepionka nie ma sensu[/QUOTE]
Kolonoskopia to badanie jelita przez odbyt, zielona będzie miała kolposkopię
Co do tego co napisałaś o szczepieniu nie zgodzę się. Trzeba spełnić określone wymogi, aby szczepienie miało sens. Nie tylko dziewczynki dziewice, ale dojrzałe kobiety z małą liczbą partnerów seksualnych też się kwalifikują. Na 100% dyskwalifikuje rak szyjki macicy. Ale sama nadżerka na przykład nie. Byłam szczepiona w klinice położnictwa, przebadana pod każdym względem, i mimo nadżerki, mimo współżycia zostałam zaszczepiona.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

A oto nasze cudo.
Jakie niewyraźne? Piękne
Stary 2012-03-26, 19:50   #3588
zielona1911
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33154981]hehe brzmi słodkotaki mały bejbik mówi tak do mamusi.
ogładałm wczoraj pamietniki z wakacji i był tam właśnie taki syneczek mamusi a mamusia z kolei w niego wpatrzona jak obraz a koleszka miał już coś z 17 lat zreszta nie trzeba ogłądać takich programów żeby takie przykłady oglądać...

alfabia ważne że z dzidkiem wszystko dobrze a baba niech spada na drzewo[/QUOTE]

prawie kazda mamusia marzy chociaz o jednym synku,ale dwoch to troche za duzo i dlatego wlasnie ja licze nadal na córcie
Stary 2012-03-26, 19:51   #3589
tamlin111
Zakorzenienie

alfabia a co Twoja nadwaga ma do płci dzieciaczka? Chyba pani doktor ma coś ze wzrokiem. Inne części ciała widać przez tłuszczyk, a tą akurat nie? Bzdura.
Stary 2012-03-26, 19:52   #3590
marta1986222
Zakorzenienie

Witam ponownie

Ja już po wizycie.

Maluszek ma już prawie 9 cm i jest taki śliczny.

Poza tym wszystko w porządku,więc jestem zadowolona.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:54   #3591
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Siemka babeczki.

u mnie że to dziewczynka jest pewne w 70%. Ale pewne będzie to dopiero przy następnym USG czyli w maju, także spokojnie ostatnia nie będziesz... Z resztą czy to takie ważne?

Almariel i marta1986222 gratuluję wizyt!

Edytowane przez Filusia88
Czas edycji: 2012-03-26 o 19:56
Filusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:55   #3592
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Dokładnie taki sam widok i ja dzisiaj zobaczyłam i jeszcze tak sobie mój maluch główką na boczki kiwał fajnie, normalnie się podjarałam, jakbym tylko ja jedna takie rzeczy widziała hihihi i też jeszcze nie wiemy, co mamy w brzuszku ale najważniejsze, że wszystko dobrze więc rośnijmy dalej!
Dokładnie !
Również gratuluję udanej wizyty.

Cytat:
zmien ginekologa jak mozesz,ja zmienilam i teraz nie zamienilabym tego lekaeza na zadnego innego.Wszystko mi powie,wytlumaczy,wypyta,z a kazdym razem dokladnie mi pokazuje maluszka na usg "tu ma rączke i pania pozdrawia,tu ma nózki,sliczne wymiary tylko gratulowac" i az chce sie chodzic do niego przy badaniu delikatny-nic nie boli,a przede wszystkim poswieca pacjentkom sporo czasu( zaznaczam ze na NFZ) jakos 20minut na pacjentke dla mnie na nfz to sporo bo poprzednia 5 minut i do chaupy
Ja dzisiaj byłam na NFZ i wyszłam z gabinetu po godzinie. Też zmieniłam ginekologa po 1 wizycie, tamten w ogóle nie był kontaktowy, nic nie mówił, trzeba było go ciągnąc za język, zdjęcia z usg nie dał ani nic i po 5 minutach do widzenia, a wizyta 150 zł.
Teraz chodzę do świetnej Pani dr.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33154981]
[/QUOTE]

Stary 2012-03-26, 19:55   #3593
maggie123
Zakorzenienie

dziewczyny, zazdroszczę Wam usg i podglądania maluszków...
a ja dziś mocno się poddenerwowałam i zastanawiam się co będzie. Nieciekawą mamy sytuacje w firmie. Jestem na l4 więc wypowiedzenia otrzymać nie mogę, ale mozliwe, ze firmie grozi upadłość, a wówczas kodeks w żaden sposób mnie nie chroni i wypowiedzenie mogę otrzymać...... z jednej pensji nie będziemy w stanie się utrzymać (kredyt, rachunki itp pochłaniają połowę naszych dochodów; jak moje odpadną, to nie będzie za co żyć) a taki miałam piękny plan... poród na przełomie sierpnia i września, macierzyński 24 tygodnie, wykorzystanie 14 dni urlopu za 2011 rok + 26 dni za 2012 (to byłyby dodatkowych 8 tygodni z dzidziusiem maleńkim)... no a tu taka lipa może być.... a wszystko przez przekręty i matactwa właściciela...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:55   #3594
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

Almariel gratuluję!
Stary 2012-03-26, 19:57   #3595
colds
Zakorzenienie

Kurcze..
U mnie to chyba nie jelita, ani nic innego..

Czuje takie dziwne jakby ciagniecia ponizej pepka. Raz po jednej stronie, raz po drugiej. I z pewnością nie jest to Dzidek, bo poki, co czuje Go w inny sposob .
Na poczatku myslalam, ze moze od gazow.
Pozniej, ze biodrowki za ciasne - to sobie odpielam.
Ale zauwazylam, juz w domu, ze jak chodze to tylko mam takie uczucie.. Jak siedze czy tez leze to jest wszystko okej..
Ech..
Stary 2012-03-26, 19:59   #3596
Konto usunięte

tamlin masz racje.pomyliłam się ale miałam na myśli kolposkopię
a co do tej szczepionki to już to słyszałam od dwóch lekarzy i miałam o tym na studiach dosc obszernie więc moim zdaniem to jest nabijanie ludzi w butelke bo taka sczepionka tania nie jest
Stary 2012-03-26, 20:08   #3597
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
u mnie że to dziewczynka jest pewne w 70%. Ale pewne będzie to dopiero przy następnym USG czyli w maju, także spokojnie ostatnia nie będziesz... Z resztą czy to takie ważne?

Almariel i marta1986222 gratuluję wizyt!
Jakoś tak trochę ważne Mam dwie kobietki już w domu to by się trzeciego synka chciało

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
alfabia a co Twoja nadwaga ma do płci dzieciaczka? Chyba pani doktor ma coś ze wzrokiem. Inne części ciała widać przez tłuszczyk, a tą akurat nie? Bzdura.
Wiem Tamlin, wiem też że nawt nie próbowała, strasznie się spieszyła. Dotąd byłam z niej zadowolona. To pierwsza wpadka, nie chcę pochopnie podejmować decyzji o zmianie. Rozważam jednak aby iść też dodatkow na NFZ. Tylko gdzie cholerka przyjmuje ktoś w miarę przyzwoity na NFZ w Płocku. Przerabiałam już 6 płockich lekarzy i dupa dupa. Dopiero ta do której teraz chodzę zdawała mi się ok. Nie chcę oceniać za szybko.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:08   #3598
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a ja dziś mocno się poddenerwowałam i zastanawiam się co będzie. Nieciekawą mamy sytuacje w firmie. Jestem na l4 więc wypowiedzenia otrzymać nie mogę, ale mozliwe, ze firmie grozi upadłość, a wówczas kodeks w żaden sposób mnie nie chroni i wypowiedzenie mogę otrzymać...... z jednej pensji nie będziemy w stanie się utrzymać (kredyt, rachunki itp pochłaniają połowę naszych dochodów; jak moje odpadną, to nie będzie za co żyć) a taki miałam piękny plan... poród na przełomie sierpnia i września, macierzyński 24 tygodnie, wykorzystanie 14 dni urlopu za 2011 rok + 26 dni za 2012 (to byłyby dodatkowych 8 tygodni z dzidziusiem maleńkim)... no a tu taka lipa może być.... a wszystko przez przekręty i matactwa właściciela...

Mam nadzieję że nie dojdzie do takiej sytuacji,nie denerwuj się kochana,wiem że łatwo się mówi ale może wszystko się ułoży,musi

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:10   #3599
lidka0308
Zadomowienie

chyba tak się dzisiaj emocjonowałam, że teraz już mnie całkiem siły opadły więc zmykam się myć i do łóżka. Dobranocka piękne mamusie!
Stary 2012-03-26, 20:11   #3600
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas! Nawet jeśli spełnią się najgorsze scenariusze to jakoś sobie poradzicie... Rodzina i znajomi pomogą i przetrwacie ten trudny okres :ehehm: głowa do góry! A może nie będzie aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Kurcze..
U mnie to chyba nie jelita, ani nic innego..

Czuje takie dziwne jakby ciagniecia ponizej pepka. Raz po jednej stronie, raz po drugiej. I z pewnością nie jest to Dzidek, bo poki, co czuje Go w inny sposob .
Na poczatku myslalam, ze moze od gazow.
Pozniej, ze biodrowki za ciasne - to sobie odpielam.
Ale zauwazylam, juz w domu, ze jak chodze to tylko mam takie uczucie.. Jak siedze czy tez leze to jest wszystko okej..
Ech..
och... ja niestety nie pomogę za bardzo. Może któraś miała podobne problemy i coś Ci doradzi w najgorszym razie jeśli się bardzo martwisz to zadzwoń może do swojego gina?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości