|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Zaczynam i ja do walke o piękne włosy.Wczoraj je podcięłam i pozbyłam sie zniszczonych końcówek.Teraz pora zainwestować w odżywki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. Gratuluję włosów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do niespinania włosów na noc (post Agusi007), to ja nie wyobrażam sobie nie mieć związanych włosów w nocy, bo później bym się nie rozczesała. Kiedy mam w nocy rozpuszczone włosy, to rano wyrywam sobie połowę przy czesaniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Przyczajenie
|
no to i ja zaczynam tę walkę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
Niunia77 ja też ostatnio powiedziałam NIE suszarce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Przyczajenie
|
hehehe no wlasnie... bedziemy sie wzajemnie motywować... w końcu czego sie nie robi dla zdrowych wlosow :P pozdrawiam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1958 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to juz było w tym watku, bo nie przegladałam całego, ale co sadzicie o kosmetykach CHI??? ja mam prostownice z tej firmy , jedwab a teraz kupiłam spray do stosowania przed prostowaniem i chwale sobie ta firme , wsumie moja fryzjerka bardzo ja zachwalala i dlatego sie skusiłam. Czy ktoras z Was tez uzywa tych kosmetyków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Raczkowanie
|
niunia17 polecam Ci balsam do włosów Seboradin, ten pomarańczowy dla włosow zniszczonych farbowaniem i modelowaniem, do tego wskazany jeszcze jest Lotion tez pomarańczowy. Jak dla mnie te kosmetyki sa siwetne i kosztuja tylko ok 13zł w aptece. Bo balsamie wlosy sa gładziutkie i lśniące. Nie przesadze jak powiem,ze lepsze niz po absollucie L'oreala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Przyczajenie
|
szancjer a czy te kosmetyki dostepne są ogolnie w aptekach?? mieszkam w miescie sredniej wielkosci, wiec nie wiem czy nasze apteki sa tak dobrze zaopatrzone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Raczkowanie
|
Tak, w wiekszosci powinne byc dostępne, bo to sa znane kosmetyki. jak nie bedzie w jednej aptece to popytaj w inych,musza byc. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
jaki watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Przyczajenie
|
alufa, mysleże coś na pewno da radę ...
dzieki szancjer, popytam... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zadomowienie
|
a co poradzicie na to ??
bo ostatnio zauważyłam że mam jakoś mniej włosów, przerzedziły sie i strasznie wypadają, a po za tym to tak przy głowie mam włosy strasznie twarde, takie dziwne (powiem że to raczej moje naturalne bo akurat mam odrost/rozjaśniam ;-)) |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Możesz powiedzieć coś więcej na temat prostownicy CHI? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Raczkowanie
|
witam
Mam do wa spytanie rozjasnilam pol roku temu wlosy mam je pierzaste suche zniszczone cienkie;/ zawsze mialam geste grube wlosy lecz teraz... jednak mam wrazenie ze odrosty sa duzo mocniejsze czy jest to mozliwe,aby wyrastaly mi na odrostach znowu grube wlosy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zadomowienie
|
czy ten Seboradin pomarańczowy obciąza włosy? z jednej strony powinnam stosowac szampon do włosów zniszczonych, ale z drugiej nie chcę żeby mi sie za bardzo przełuszczały. a takie szampony do włosów zniszczonych kojarzą mi się z lekkim natłuszczaniem, od którego włoski wyglądają na przyklapnięte...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja posiadam odżywkę do włosów bez spłukiwania CHI i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Raczkowanie
|
no coz brutalna prawda jest taka, ze pierwszy krokiem powinno byc wyrzucenie kosmetykow drogeryjnych i zastapienie ich profesjonalnymi
w przypadku wlosow - prawdziwa przepasc jesli chodzi o dzialanie no ale u mnie prawdziwa roznice zrobilo zaopatrzenie sie w Indiach w ichniejsze specyfiki z olejem do wlosow na czele no taka prawda, ze zadne maski Kerastase,etc nie uczynily z moimi wlosami tego co zwykly olej kokosowy z cytryna i ziolami oraz rosliny tonik do skory glowy ![]() zaopatrzylam sie w dwie wielkie butle oleju Vatika na zapas i nic mi wiecej do szczescia nie potrzeba ![]() o wlasnie, a czy ta odzywka bez splukiwania CHI bylaby ok dla ciezkich prostych jak druty z tendencja do utraty objetosci wlosow?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Mi znowu zaczęły okrutnie wypadać włosy.Muszę zaopatrzyć się w jakieś witaminy,tylko tyle tego jest,że nie wiem co wybrać.Możecie mi coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Raczkowanie
|
Prosze bardzo
http://www.ekologiczny.pl/x_C_Dz__P_...136010014.html Cytat:
![]() http://www.wegetarianin.pl/sklep/pop...ge.php/pID/208 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytałam też w którymś poście wyżej o szampon i odżywkę, których używasz. To te z ekologiczny.pl, do których link podałaś Justin Timberlake? Mam na nie oko od jakiegoś czasu, ale zastanawiam też się nad innymi i jakoś nie mogę zdecydować. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Raczkowanie
|
CZeść
![]() jestem tu nowa więc witam wszystkie dziewczyny ![]() Jeśli chodzi o moją pielegnacje włosów to: Codziennie myje[ niestety mam juz tak że jak mam nie umyte to się zle czuje ] Uzywam szamponu z garniera nutri gladki i z tej samej serii odżywkę... włosy myje pierw jeden raz splukuje potem rozczesuje[jak są mokre] i na roszczesane wlosy znowu nakładam szampon i myje drugi raz... a potem spłukuje wszystko i nakładam odzywke dobrze wmasowuje ją we włosy potem rozczesuje zostawiam na 1minutke i zmywam wszystko ![]() nie susze juz suszarką staram sie aby wlosy same wyschły [choć nie zawsze się to udaje ] prostownicy uzywam tylko wtedy jak mam czas czyli gdzieś 2 razy w tygodniu włosy miałam rozjaśniane w wakacje [niestety była to moja wielka pomyłka] potem farbowałam chyba z 4 razy a jakieś 3 miesiące temu pomalowałam na mój naturalny kolor i już teraz nie maluje na początku miałam włosy bardzo zniszczone wręcz straszne szorskie i wogle beznadziejne teraz mam szczeże mowiąc zdrowe włosy posiadam naturalne fale z których nie jestem zadowolona bo bym wolała proste wlosy albo takie loczki no ale coz ogolnie jestem juz zadowolona z moich włosow ... ![]() i kilka porad: kupcie sobie szampon i odzywke specjalnie dobrana do rodzaju włosów i efektu jaki chcemy uzyskać co pare miesiecy podcinajmy koncówki i raz na tydzien pozwolny włosą zeby sie przetłuściły i nie suszcie suszarkami i chyba na tyle ![]() mam nadzieje że ktoś mnie zrozumie bo wiem że pisze troche nie tak heh pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję Ci za odpowiedź Maybebaby
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Raczkowanie
|
[quote=vLain;3321739]Dzięki za link
![]() Pytałam też w którymś poście wyżej o szampon i odżywkę, których używasz. To te z ekologiczny.pl, do których link podałaś Justin Timberlake? quote] Tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Aktulanie odstawiłam na 2 mycia olej żeby włoski troche 'odpoczęły' ![]() Dla mnie jest numerem jeden jeśli chodzi o odżywki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za instrukcje
![]() ![]() Przepraszam, że takie przesłuchanie robię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() .....pozwalam od czasu do czasu przetłuścić się moim włosom, ale to raczej z lenistwa ![]() Któraś z Was pytała o odżywki Kallos. Właśnie zużyłam 800 ml Placenty i jestem nią zachwycona. Tylko jej zapach trochę mi przeszkadza. Teraz używam Latte i muszę przyznać, że też jest niczego sobie, a zapach ma cudowny!! Jak Ptasie Mleczko - za każdym razem jak wkładam rękę do słoiczka, to mam ochotę ją oblizać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.