|
|
#991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
przepiękna
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Mysti wporzo!
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
kamilka90 a ja dopeiro teraz zauwazylas ze Ty tez wstawilas zdjatko swojej slicznotki, jaka ona slodziutka
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie wrocilam ze spacerku, wczesniej sie godzine zdrzemnelam po czym jak sie obudzilam wpadlam w płacz nie wiedziec czemu az tz sie wystraszyl...nie wiem smutno mi wogole jutro tz wyjezdza i znow czekanie do piątku...ech. ja sobie wlasnie zrobilam kukurydze z majonezem-taka mialam ochote ze nie wiem.nie wiem czemu akurat na to ale musialam ))
|
|
|
|
|
#994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie
Cytat:
Pewnie dziadkowie się mega ucieszą Cytat:
Cytat:
Podobno nie ważne jest ile beta wynosi, ale jak przyrasta. Także zrób kolejne badanie za 3 dni np. (po 72 godzinach powinna wzrosnąć o mniej więcej 114%) i wtedy będzie wiedziała więcej i będziesz spokojniejsza Poza tym widzę, że faktycznie każde laboratorium ma inne widełki ![]() Cytat:
Odpoczywaj jak najwięcej. jeśli organizm tego potrzebuje to śpij ile trzeba Jesteśmy już po rozmowie ![]() Bardzo się bałam, jak zareagują rodzice. Ale po pierwszym szoku (ich miny bezcenne Ustaliliśmy, że teraz spotkamy się wszyscy (my z TŻ i nasi rodzice) za dwa tygodnie w poniedzałek wielkanocny, aby porozmawiać i ustalić pewne rzeczy w szerszym gronie. Ale chyba w największym szoku był mój brat, jak mu powiedzieliśmy, że będzie wujkiem ![]() I chyba wyjdzie na to, że jeszcze w tym roku zostanę mężatką ![]() Dzięki jeszcze raz Wszystkim za wsparnie |
||||
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze ![]() ale to planujecie weselicho czy slub cywilny? |
|
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie było się czym stresować. Ale dużo zmian przed Tobą w tym roku
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstępnie chcemy wziąć konkordatowy i po tym jakieś skromne przyjęcie dla najbliższych Cytat:
No dużo zmian ![]() W ogóle odkąd TŻ pojawił się w moim życiu to zmienił je o 180 stopni. Na szczęście na lepsze
|
||
|
|
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam stracha,jak bylam w toalecie,zauwazylam na wkladce brazowy sluz.Juz biore luteine 2*1 ,ale teraz wzielam 2.Mam nadzieje ze to plamienie zniknie.W dodatku mam troche otwarta szyjke.Chyba oszaleje.
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz jakos możliwość skonsultować się z ginekologiem? Trzymam mocno kciuki, żeby plamienie ustąpiło i wszystko było w porządku
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przepraszam, że pytam - ale jak Ty wyczułaś, że masz otwartą szyjkę? Chyba ja się nie znam na swoim ciele.
|
|
#1001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o szyjke to zbadalam ja tak jak przy wyznaczaniu dni plodnych i czuje ze jest lekko otwarta,a powinna byc zamknieta.Zobacze rano jak to bedzie wygladalo.Mam nadzieje ze luteina pomoze.
|
|
|
|
#1004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
Today_Tommorow dokładnie to mieszkam w Pile a Ty?
kamikak90 Nadia to piękne imię - dla mnie pierwsza trójka imiom dla dziewczynki na dzień dzisiejszy- tylko mój TŻ kręci nosem. A jak mówicie do córci - zdrabniacie jakoś? Dzięki Wam uświadomiłam sobie dlaczego mnie skóra na brzuchu czasem swędzi - myślałm, że to od słońca bo wróciliśmy z Egiptu 1,5 tyg. temu a tu jednak okazuje się coś innego ![]() My teściom powieliśmy w sb a moim rodzicom wczoraj - wszyscy bardzo się ucieszyli. Teściowa to nawet się popłakała - zaraz zaczęła mi jabłuszka i gruszki obierać ![]() swoją drogą Dziewczyny tempo macie niesamowite, jak tak dalej pójdzie to niedługo będą nam drugą częśc wątku otwierać |
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny po prostu szok!!!!
Dziś przeczytałam sobie opis poprzedniej wizyty, bo chiałam sprawdzić jakie mam porobić badania. czytam, a tam w opisie USG jest cos takiego: "krwiak wielkości 14x6 mm" !!!!!! Przeraziłam się, bo na badaniu gin mi nic nie powiedziała ![]() Kazała przyjść za tydzień do kontroli, ale ja myślałam że chodzi o kontrolę ciąży, a nie o tego krwiaka. Pierwsza rzecz to od razu internet - i zaczęłam czytac o krwiakach. Teraz żałuję, że w ogóle ruszyłam ten temat, bo to co przeczytałam pewnie nie da mi spokojnie zasnąć. ![]() Boję się!!! A wizyte mam dopiero w nastepny wtorek
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za lekarz ze ci tego nie powiedzial i teraz sie denerwujesz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() juz sie cieszylam ze mi humory przeszly a znow to samo.......!!!!! dziewczyny czy njadal macie skurcze/bole podbrzusza, bo ja pare dni mialam slabe teraz znow czuje mocniej jak raz mnie wzial to tak naprawde mocno..nie wiem czy jest ok troche sie martwie.jak nie bolalo tez sie oczywiscie martwilam. nie dogodzisz. |
||
|
|
|
#1008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie czytaj już tych głupot w internecie, musisz być dobrej myśli. Może to nic poważnego Ja już zmykam, bo zmęczona jestem, a jeszcze muszę z psem wyjść na dwór. Dobrej nocy Dziewczyny |
||||
|
|
|
#1009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W necie wszędzie piszą, że przy krwiaku koniecznie trzeba leżec plackiem! Więc chyba po prostu znów przeleżę kolejny tydzień, do następnej wizyty. Jeju, ależ ta moja ciąża jest stresująca. |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie-nie dogodzisz
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie tylko Twoja niestety
Co do krwiaka to może to nic poważnego i dlatego gin Ci nie powiedział - żebyś się nie stresowała. Ale jeśli rzeczywiście trzeba przy tym leżeć, to mógł Ci coś wspomnieć
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może ten krwiak jest mały i dlatego nie muszę się go bać. Nie wiem. Jak ja wytrzymam do nast. wtorku??? Jeszcze z moją wybujałą fantazją i skłonnością do czarnych scenariuszy.... eeeeehhh A jak Ty się czujesz? Też masz niespokojna ciążę.. :/ |
|
|
|
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście nie krwawię, plamienia brązowe tylko mam, ale już jakby coraz mniej ich (tfu tfu, żeby nie zapeszyć). Może to leżenie plackiem jednak pomaga... ![]() Idę powoli spać. Spokojnej nocy wszystkim
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-03-26 o 21:33 |
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny, ja też już padam i jakoś zrobiło mi sie niedobrze po bekonowych chrupkach
|
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
natala super ze rodzice i tescie sie tak ucieszyli
Poni nie martw sie kochana na zapas ja rowniez sadze ze jak by ten krwiaczek byl powazny to by Ci o nim powiedziala |
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, pozostaje jakoś przeczekać ten tydzień. Nic mi się nie dzieje, brzuch nie boli, nic nie plami, więc czuję się bezpiecznie.
Dobrej nocki! |
|
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
Ale napisalyscie duzo ale juz nadrobilam, wstalam o 5 bo nie moglam spac
Wczoraj bylam klepbkiem nerwow, juz wam pisze co sie stalo. A wiec jak glupia tak jak wy latam do lazienki i sprawdzam czy nic nie ma na, no i wykrakalam !!!! ok 16 polecialm i zauwazylam rozowo blady kolor na papierze toaletowym, to bylo straszne, od razu wrocily do mnie 4 wczesniejsze poronienia, tylko wczesniej byl kolor brunatny. Ale nie czekajac do nastepnego dnia wybralam sie do szpitala, w rejestracji powiedzialam o co chodzi, i po 2,5h czekania w koncu przyjecli mnie, z tamtad wyslali na patologie ciazy, odczekalam nastepne 4 h na korytarzu i w koncu mnie przyjeli. A wiec w skrocie beta powyzej 1000, (dla nich powyzej 1000 oznacza ze mozna wyslac na usg,) nie powiedzieli mi dokladnie ile. Prog 33!!!!! starsznie bylam zdziwiona bo przy ostatnim poronieniu byl tylko 4, a wiec troche mi ulzylo. Szyjka macicy zamknieta, ale nadal nie wiem z kad ten rozowy kolor, moze nadzerka, no nic najwazniejsze jest to ze jutro mam USG . Ach troszke naklamalam ich i powiedzialam ze ciaza o tydzien starsza czyli, nie 4 tydzien i 4 dni tylko, 5 tydzien i 3 dni, takie male klamstewko, ale podzialalo. Inaczej pewnie by mnie odeslali do domu. Ach i musze pochwalic pania ktora pobierala krew, jako jedyna wbila sie do zylki glownej z wenflonem. Zazwyczaj zakladali mi wenflon na dloni, albo w polowie miedzy reka a lokciem, (nie wspomne jak szukaja zylek , metoda prob i bledow). Nadal bede brala dupka, magnez, i czekam na jutrzejsze usg. Pozdarwiam |
|
|
|
#1018 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki z rana !
Ja już w pracy z kubkiem czarnej herbaty z plasterkami imbiru. Dzisiaj był straszny poranek dla mnie, bo jak tylko otworzyłam oczy miałam takie mdłości, że siedziałam z 30 minut przy kibelku, no ale niestety nie wymiotowałam.. Miałam nadzieję, że po tym by mi przeszło.. wyglądam dzisiaj jak śmierć i nie wiem jak wytrzymam 8 godzin przy biurku..![]() Cytat:
dla zmian które Cię czekają w tym roku !Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||||
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak długo utrzymuje sie wyższa temperatura?
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co się orientuję, to w przypadku zagnieżdżenia się jejeczka nie spada progesteron, który tez podnosi temperature ciała, można ja określić mierząc tempke codziennie rano w pochwie. Skrupulatna i oczytana kobieta potrafi "wyłapać" ciąże już po dwóch trzech dniach wyższej temperatury, jeżeli pod koniec cyklu ta nie spada, (oznacza to prawdopodobnie ciąże) Wyższa temperatura utrzymuję sie jeszcze przez kilka tygodni pierwszego trymestru.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

nie mam parcia żeby mieć parke, wszyscy mówią to teraz chłopak, a mi to obojętne bo dziewczynki są cudne a jakby był chłopak to byłoby sprawiedliwie, bo dwie kobietki i dwóch facetów w domu, ważne żeby było zdrowe.
bo nie wyrabiam:P wpadlam tylko na chwile zobaczysz czy ktos do dopiski na pierwszy poscik jest a tu tyle do nadrobienie ze napewno tego nie zrobie
wiec jak ktos pisal w postach prosze na PW
to ja tez przedstawie swoja 5 letnia krolewne

tempo macie niesamowite, jak tak dalej pójdzie to niedługo będą nam drugą częśc wątku otwierać

. Ach troszke naklamalam ich i powiedzialam ze ciaza o tydzien starsza czyli, nie 4 tydzien i 4 dni tylko, 5 tydzien i 3 dni, takie male klamstewko, ale podzialalo. Inaczej pewnie by mnie odeslali do domu. Ach i musze pochwalic pania ktora pobierala krew, jako jedyna wbila sie do zylki glownej z wenflonem. Zazwyczaj zakladali mi wenflon na dloni, albo w polowie miedzy reka a lokciem, (nie wspomne jak szukaja zylek , metoda prob i bledow).