Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 11:07   #1051
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Być może coś w tym jest. Dlaczego jednak jedne źródła mówią, że plemniki z chromosomem damskim są bardziej żywotne, a inne że te z męskim Ja do tej pory cały czas słyszałam, że te z męskim. Dopiero dzisiaj od was się dowiedziałam, że jednak te z damskim
Ja też słyszałam wersję, że damskie są żywotniejsze

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
To niedługo jeszcze przeprowadzka Cię czeka
tak

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Po necie krąży tabelka, gdzie na podstawie wieku matki i ojca można określić płeć dziecka. Ale to raczej tak na jaja bardziej..

Dziewczyny, czy Wy też czasem czujecie taki tępy ból w okolicach krocza/pachwin? Czytałam, że to podobno wiązadła się rozciągają i stąd ten ból. Też tak macie?
Też mam czasem taki ból
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:13   #1052
karolla12
Rozeznanie

[QUOTE=madzius90;33165567]o to ja właśnie mam takie przeczucie, że będzie dziewczynka u nas

To może u Was będą bliźniaki skoro 50/50 - parka

Oooo nie.Zresztą widziałam chyba jedno serducho?? Właśnie,czy na tym etapie można stwierdzić,czy będzie jedno czy więcej dzieci?
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:19   #1053
marti86
Zakorzenienie

Lauretka dziekuje za komplementy

Jestesmy po wizycie Wszystko ok - jedno dzidzi 6tydzien 2 dni (a wiec trafilam z poczesciem i wiem kiedy ) serduszka jeszcze nie widac niestety, tylko sam pecherzyk wielkosci 20mm
Wogole to moja cora mnie zaskakuje ciagle sie pyta jak mama sie czuje i mowi ze musi byc grzeczna zebym sie nie denerwowala i zeby dzidzius byl spokojny.w przedszkolu wszyscy juz wiedza Dzis rano niania ktora ja odbiera po przedszkolu mowila mi ze wczoraj zaczepiala wszystkie kobiety z wozkami i mowila "Pani juz urodzila - moja mama tez jest w ciazy i bede miala siostrzyczke albo braciszka"
Mdlosci mnie trzymaja calymi dniami-ale tragedii nie mam-najwazniejsze ze wymiotow brak.pozatym ok jakos ostatnio mam duzo energii - i spanie odpuscilo.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Trzymam za wizytę!

Śliczną masz córeczkę

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

O jesteśmy z tego samego rejonu
Kochana a skad dokladnie jestes??

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Kochana chyba jest wszystko dobrze No zobacz mieścisz się w normie 5 tygodnia chyba. Tak więc myślę, że wszystko ok.
......................... ......................... ....................

Ja już po obiadku Moja mama dała nam żurek, ale po paru łyżkach mnie zemdliło więc usmażyłam sobie chleb maczany w jajku Mój przysmak Najadłam się a teraz leżę w łóżeczku i popijam wodę z imbirem

Kamila tez uwielbiam smazony chleb-u nas robi sie go na dwa sposoby. W jajku badz w ciescie nalesnikowym tylko wiadomo gestrzym - i jest mozna jesc na slodko z drzemem np albo z serem badz szynka - sproboj a nie pozalujesz
polecam rowniez nalesniki z jogurtem biszkoptowym

Cytat:
Dzięki za wsparcie

Pewnie dziadkowie się mega ucieszą

Jesteśmy już po rozmowie
Bardzo się bałam, jak zareagują rodzice. Ale po pierwszym szoku (ich miny bezcenne ) powiedzieli, że się cieszą, że oczywiście nam pomogą, jak będzie trzeba
Ustaliliśmy, że teraz spotkamy się wszyscy (my z TŻ i nasi rodzice) za dwa tygodnie w poniedzałek wielkanocny, aby porozmawiać i ustalić pewne rzeczy w szerszym gronie.
Ale chyba w największym szoku był mój brat, jak mu powiedzieliśmy, że będzie wujkiem

I chyba wyjdzie na to, że jeszcze w tym roku zostanę mężatką

Dzięki jeszcze raz Wszystkim za wsparnie
To gratuluje kochana Moze sukni slubnej potrzebujesz mam na zbyciu swoja hehe

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Ale mam stracha,jak bylam w toalecie,zauwazylam na wkladce brazowy sluz.Juz biore luteine 2*1 ,ale teraz wzielam 2.Mam nadzieje ze to plamienie zniknie.W dodatku mam troche otwarta szyjke.Chyba oszaleje.
Trzymam kciuki zeby wszytsko bylo dobrze

Cytat:
Dziewczyny po prostu szok!!!!

Dziś przeczytałam sobie opis poprzedniej wizyty, bo chiałam sprawdzić jakie mam porobić badania. czytam, a tam w opisie USG jest cos takiego:
"krwiak wielkości 14x6 mm" !!!!!! Przeraziłam się, bo na badaniu gin mi nic nie powiedziała
Kazała przyjść za tydzień do kontroli, ale ja myślałam że chodzi o kontrolę ciąży, a nie o tego krwiaka.
Pierwsza rzecz to od razu internet - i zaczęłam czytac o krwiakach. Teraz żałuję, że w ogóle ruszyłam ten temat, bo to co przeczytałam pewnie nie da mi spokojnie zasnąć.
Boję się!!! A wizyte mam dopiero w nastepny wtorek
Mysle tak samo jak poprzedniczki-skoro gin nie wspomnial tzn ze to nic powaznego - inaczej napewno by poinformowal

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:19   #1054
kaaamila1
Zakorzenienie

karolla- powiedz czy opieka nad chłopcem czy dziewczynką jest łatwiejsza?

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:20   #1055
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Ale napisalyscie duzo ale juz nadrobilam, wstalam o 5 bo nie moglam spac
Wczoraj bylam klepbkiem nerwow, juz wam pisze co sie stalo. A wiec jak glupia tak jak wy latam do lazienki i sprawdzam czy nic nie ma na, no i wykrakalam !!!! ok 16 polecialm i zauwazylam rozowo blady kolor na papierze toaletowym, to bylo straszne, od razu wrocily do mnie 4 wczesniejsze poronienia, tylko wczesniej byl kolor brunatny. Ale nie czekajac do nastepnego dnia wybralam sie do szpitala, w rejestracji powiedzialam o co chodzi, i po 2,5h czekania w koncu przyjecli mnie, z tamtad wyslali na patologie ciazy, odczekalam nastepne 4 h na korytarzu i w koncu mnie przyjeli. A wiec w skrocie beta powyzej 1000, (dla nich powyzej 1000 oznacza ze mozna wyslac na usg,) nie powiedzieli mi dokladnie ile. Prog 33!!!!! starsznie bylam zdziwiona bo przy ostatnim poronieniu byl tylko 4, a wiec troche mi ulzylo. Szyjka macicy zamknieta, ale nadal nie wiem z kad ten rozowy kolor, moze nadzerka, no nic najwazniejsze jest to ze jutro mam USG. Ach troszke naklamalam ich i powiedzialam ze ciaza o tydzien starsza czyli, nie 4 tydzien i 4 dni tylko, 5 tydzien i 3 dni, takie male klamstewko, ale podzialalo. Inaczej pewnie by mnie odeslali do domu. Ach i musze pochwalic pania ktora pobierala krew, jako jedyna wbila sie do zylki glownej z wenflonem. Zazwyczaj zakladali mi wenflon na dloni, albo w polowie miedzy reka a lokciem, (nie wspomne jak szukaja zylek , metoda prob i bledow).
Nadal bede brala dupka, magnez, i czekam na jutrzejsze usg.

Pozdarwiam
w takim razie zycze aby czas szybciutko uplynal do jutra - a bedzie napewno wszystko ok

Cytat:
cześć

Moja mam wczuwa już się w rolę babci
Wczoraj wieczorem zaproponowała mi, że zapisze mnie dziś do ginekologa i pójdzie ze mną na usg
Moja tesciowa tez chciala jechac ale wybilam jej to z glowy

Cytat:
Bo wyszło na to, że z TŻ przytulaliśmy się przed owulką
to jest szansa na dziewczynke

Stary 2012-03-27, 11:21   #1056
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Po necie krąży tabelka, gdzie na podstawie wieku matki i ojca można określić płeć dziecka. Ale to raczej tak na jaja bardziej..

Dziewczyny, czy Wy też czasem czujecie taki tępy ból w okolicach krocza/pachwin? Czytałam, że to podobno wiązadła się rozciągają i stąd ten ból. Też tak macie?
tak, mnie az jakby w srodku boli , takie dziwne uczucie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:21   #1057
weronika23
Zakorzenienie

dziendobry dziewczynki

ale wy lecicie od wczoraj nie zagladalam bylam po tate na lotnisku a wyyy tyle naskrobalyscie ze sie poglubilam i nie wiem ktorej cooo pisac

madzia gratuluje super ale bedziesz miala roook zmian
lezacy duzo cierpliwosci i trzymam mocno w kciuki

kurde ja mam wizyte nasteopna dopiero 23 kwietnia ale miedzy czasie udam sie chyba na fundusz zeby dostac skieroowanie na badania bo masakra ile tego na pewno na hiv i reszte tych drogich pojde do gin na fundusz i niech mi wypisze bo jak psbie pomysle ile kasy to masakra

ja wlasnie zaglebiam sie w temaatt rezygnacji z wychowawczego
co do plci to ja nie mam rzadnego przeczucie nic a nic, kiedy sie stalo tez nie mam pojecia bylam swiecie przekonana ze nie jestem w ciazy, dni plodne u mnie rozponac-czarna magia, zreszta jakos nie mialabym ochoty bawic sie termometrem bleeee nie obrazajac nikogo oczywiscie
a jakby patrzyl na brzuch czy pryszcze to powinnam miec syna kazdy mi mowil ze bedzie chlopak a tu masz los siostra i 2 kuzynki i szwagierka maja synow a ja corcie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:22   #1058
kaaamila1
Zakorzenienie

Marti chętnie spróbuje z tym ciastem naleśnikowym Smaka mi narobiłaś!

Super, że zadowolona jesteś z wizyty ! Kiedy następna?

Poni ja również czasami odczuwam taki ból!

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:24
Stary 2012-03-27, 11:27   #1059
madzius90
Zakorzenienie

[QUOTE=karolla12;33165756]
Cytat:
o to ja właśnie mam takie przeczucie, że będzie dziewczynka u nas

To może u Was będą bliźniaki skoro 50/50 - parka

Oooo nie.Zresztą widziałam chyba jedno serducho?? Właśnie,czy na tym etapie można stwierdzić,czy będzie jedno czy więcej dzieci?
Wydaje mi się, że na tym etapie gin już może stwierdzić, czy jest jedno dzidzi czy więcej

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Jestesmy po wizycie Wszystko ok - jedno dzidzi 6tydzien 2 dni (a wiec trafilam z poczesciem i wiem kiedy ) serduszka jeszcze nie widac niestety, tylko sam pecherzyk wielkosci 20mm
Wogole to moja cora mnie zaskakuje ciagle sie pyta jak mama sie czuje i mowi ze musi byc grzeczna zebym sie nie denerwowala i zeby dzidzius byl spokojny.w przedszkolu wszyscy juz wiedza Dzis rano niania ktora ja odbiera po przedszkolu mowila mi ze wczoraj zaczepiala wszystkie kobiety z wozkami i mowila "Pani juz urodzila - moja mama tez jest w ciazy i bede miala siostrzyczke albo braciszka"
Mdlosci mnie trzymaja calymi dniami-ale tragedii nie mam-najwazniejsze ze wymiotow brak.pozatym ok jakos ostatnio mam duzo energii - i spanie odpuscilo.
Super, że wszystko ok

Cytat:
Kochana a skad dokladnie jestes??
Z Mazur

Cytat:
Kamila tez uwielbiam smazony chleb-u nas robi sie go na dwa sposoby. W jajku badz w ciescie nalesnikowym tylko wiadomo gestrzym - i jest mozna jesc na slodko z drzemem np albo z serem badz szynka - sproboj a nie pozalujesz
polecam rowniez nalesniki z jogurtem biszkoptowym
same pychoty

Cytat:
To gratuluje kochana Moze sukni slubnej potrzebujesz mam na zbyciu swoja hehe

Rozważe Twoją propozycję, tylko obawiam się, że rozmiar może być zbyt mały

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Moja tesciowa tez chciala jechac ale wybilam jej to z glowy

z mama to troszkę inaczej.
Tymbardziej, że TŻ nie będzie mógł być przy mnie to niech będzie mama

Cytat:
to jest szansa na dziewczynke
Skoro doświadczona Mamusia tak mówi

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
madzia gratuluje super ale bedziesz miala roook zmian
lezacy duzo cierpliwosci i trzymam mocno w kciuki
To fakt- rok pod znakiem zmian- a właściwie to rewolucji w życiu

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kurde ja mam wizyte nasteopna dopiero 23 kwietnia ale miedzy czasie udam sie chyba na fundusz zeby dostac skieroowanie na badania bo masakra ile tego na pewno na hiv i reszte tych drogich pojde do gin na fundusz i niech mi wypisze bo jak psbie pomysle ile kasy to masakra
To jeszcze prawie miesiąc do wizyty

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:39
Stary 2012-03-27, 11:31   #1060
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
karolla- powiedz czy opieka nad chłopcem czy dziewczynką jest łatwiejsza?
Z tym różnie bywa...
U mnie córka od początku była bardzo grzeczna,nigdy nie miałam z nią problemów.Teraz mimo swojego wieku (14lat) ma bardzo poukładane w głowie,zawsze mogę na nią liczyć.
Natomiast co do chłopca,to mój syn ma charakterek od zawsze wiedział czego chce,ma własne zdanie,jest zupełnie inny od córki,ale w końcu to chłopak i tak naprawdę nie wyobrażam sobie,żeby byl inny.Kocham go właśnie takiego
Natomiast moja siostra ma 3letnią corkę i! to jest dopierodiabeł w ludzkiej skórze
Stary 2012-03-27, 11:31   #1061
neseczka
Raczkowanie

Widzę, że większość dziewczyn nie pracuje. Ja mam pytanie do tych pracujących: jak sobie radzicie z sennością i mdłościami? U mnie najgorzej z tym pierwszym. Jak przychodzę do pracy (a ma na 10 więc nie tak wcześnie) to już czuje się jakby była 22 a po pracy to już wogóle najchętniej nie wstaje z kanapy. Czy to mija? Jestem w 5t i 6d
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:35   #1062
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
Widzę, że większość dziewczyn nie pracuje. Ja mam pytanie do tych pracujących: jak sobie radzicie z sennością i mdłościami? U mnie najgorzej z tym pierwszym. Jak przychodzę do pracy (a ma na 10 więc nie tak wcześnie) to już czuje się jakby była 22 a po pracy to już wogóle najchętniej nie wstaje z kanapy. Czy to mija? Jestem w 5t i 6d
Ja w pracy jakoś nie odczuwam senności, a jeśli już to jakoś daję sobie z nią radę. Gorzej z tym na studiach

Natomiast jeśli chodzi o mdłości- to akurat na tym etapie mam bardzo słabe, więc też daję radę

Z reguły mdłości i senność mija po pierwszym trymestrze Także jeszcze troszkę przed Tobą.
Stary 2012-03-27, 11:35   #1063
marti86
Zakorzenienie

co do zywotnosci i ruchliwosci plemnikow to fakt-zenskie zywotniejsze, meskie szybsze
ciekawa jestem jak bedzie u nas bo my mielismy intensywny tydzien staran ale mialam przeczucie ze do zaplodnienia doszlo w niedziele jak mialam owolke(tylko juz w poblizu komorki mogly czychac te z poprzednich dni:P)
ja organizm swoj znam na wylot, potrafie idealnie okreslic ktorego dnia mam owulacje.moj maz pracuje za granica i teraz wlasnie wyliczalam w ktore dni ma zjechac zeby byla szansa na poczecie i udalo sie
a jeszcze co do ksztaltu brzuszka i zachcianek...mi do konca mowiona w poprzedniej ze napewno chlopak bo vardzo szczuplo chodzila.przytylam niecale 9 kg, brzuch w ksztalcie gruszki ze zebra bylo widac no i z "chlopiecego" ksztaltu brzuszka i zachcianek wyskoczyla mala dziewczynka

Madzius a juz mialam nadzieje ze z okolic olsztyna jestes a to jednak troszke dalej

Ja tez jakos sobie w pracy radze jak narazie.pocieszam sie ze jeszcze 2 miesiace i i 2 tyg zwolnienie-wylenie sie za wszystkie czasy

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:42
Stary 2012-03-27, 11:39   #1064
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
co do zywotnosci i ruchliwosci plemnikow to fakt-zenskie zywotniejsze, meskie szybsze
ciekawa jestem jak bedzie u nas bo my mielismy intensywny tydzien staran ale mialam przeczucie ze do zaplodnienia doszlo w niedziele jak mialam owolke(tylko juz w poblizu komorki mogly czychac te z poprzednich dni:P)
ja organizm swoj znam na wylot, potrafie idealnie okreslic ktorego dnia mam owulacje.moj maz pracuje za granica i teraz wlasnie wyliczalam w ktore dni ma zjechac zeby byla szansa na poczecie i udalo sie
a jeszcze co do ksztaltu brzuszka i zachcianek...mi do konca mowiona w poprzedniej ze napewno chlopak bo vardzo szczuplo chodzila.przytylam niecale 9 kg, brzuch w ksztalcie gruszki ze zebra bylo widac no i z "chlopiecego" ksztaltu brzuszka i zachcianek wyskoczyla mala dziewczynka
To super

A mąż na stałe pracuje za granicą?
Na długo wyjeżdża?
Stary 2012-03-27, 11:40   #1065
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Z tym różnie bywa...
U mnie córka od początku była bardzo grzeczna,nigdy nie miałam z nią problemów.Teraz mimo swojego wieku (14lat) ma bardzo poukładane w głowie,zawsze mogę na nią liczyć.
Natomiast co do chłopca,to mój syn ma charakterek od zawsze wiedział czego chce,ma własne zdanie,jest zupełnie inny od córki,ale w końcu to chłopak i tak naprawdę nie wyobrażam sobie,żeby byl inny.Kocham go właśnie takiego
Natomiast moja siostra ma 3letnią corkę i! to jest dopierodiabeł w ludzkiej skórze
Mojej koleżanki ciotka jest ginekologiem i rozmawiała z nią kiedyś na temat płci itd. No i ciotka miała pierwszego syna, którego kocha nad życie, ale w drugiej ciąży urodziła bliźniaczki. Powiedziała jej, że życzy jej córki, dlatego, że każda matka powinna doświadczyć posiadania dziewczynki. Ich pomoc, czułość i delikatność były jej potrzebne i dopiero teraz czuje się spełniona w macierzyństwie.

Cytat:
Ja pracuje ale dzięki temu, że jestem sama w biurze, mogę się trochę poobijać... Kryje moje złe samopoczucie i jak ktoś wchodzi staram się ładnie uśmiechać.. jest ciężko, ale jeszcze tydzień muszę wytrzymać..
Na mdłości piję herbatkę z imbirem i staram się nie czuć głodu, bo wtedy mnie znowu muli..

Ponoć mija, ale kiedy..

Stary 2012-03-27, 11:40   #1066
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jestem już po pierwszej wizycie u lekarza. Niestety wiele się nie dowiedziałam, mam zrobić badania, m.in. HCG, grupę krwi (wiem jaką mam, ale chyba nie mam już tego świstka, a musi być udokumentowane) i coś tam jeszcze i za tydzień przyjść na usg może zobaczę serduszko No i mam brać kwas foliowy i póki co tyle.

Doczytałam, że pisałyście o "przytulankach". U nas nic odkąd robiłam test ciążowy. Ale jakoś mnie to nie martwi, chwilowo chyba nie czujemy takiej potrzeby a jak nas najdzie to będzie.

Mam sporo do nadrobienia, więc jeszcze doczytam co pisałyście.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:43   #1067
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
neseczka chyba mamy podobny termin-kiedy mialas miesiaczke?
ja nie daje rady..naprawde przychodze do pracy po czym po godzinie oczy mi sie kleja.nawet juz wypilam dzis kawe na sile bo myslalam ze padne
Stary 2012-03-27, 11:43   #1068
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Ja na szczęście pracuję w firmie męża i siedzę w domu przy komputerze
Godziny pracy mogę dostosować do mojego samopoczucia np.rano ciężko mi było wstać,to zaczęłam pracę o 10.30 (ja teraz pracuję)
A nie chce mi się No ale cóż,trzeba się brać,bo robota czeka!
Współczuję dziewczynom,które wcześnie wstawać,pamiętam z pierwszej ciąży-MASAKRA!
Stary 2012-03-27, 11:46   #1069
marti86
Zakorzenienie

Madzius tak na stale. Jestesmy osobno juz 4 lata i jeszcze troche pobedziemy dopoki nie skonczymy budowy domu :/ ale tak to jest jak mlodzi sa calkowicie zdani finansowo sami na siebie

Stary 2012-03-27, 11:48   #1070
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jestem już po pierwszej wizycie u lekarza. Niestety wiele się nie dowiedziałam, mam zrobić badania, m.in. HCG, grupę krwi (wiem jaką mam, ale chyba nie mam już tego świstka, a musi być udokumentowane) i coś tam jeszcze i za tydzień przyjść na usg może zobaczę serduszko No i mam brać kwas foliowy i póki co tyle.

Doczytałam, że pisałyście o "przytulankach". U nas nic odkąd robiłam test ciążowy. Ale jakoś mnie to nie martwi, chwilowo chyba nie czujemy takiej potrzeby a jak nas najdzie to będzie.

A dostałaś skierowanie na te badania czy musisz zrobić prywatnie?

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Ja na szczęście pracuję w firmie męża i siedzę w domu przy komputerze
Godziny pracy mogę dostosować do mojego samopoczucia np.rano ciężko mi było wstać,to zaczęłam pracę o 10.30 (ja teraz pracuję)
A nie chce mi się No ale cóż,trzeba się brać,bo robota czeka!
Współczuję dziewczynom,które wcześnie wstawać,pamiętam z pierwszej ciąży-MASAKRA!
Ale fajowo

Ja również pracuję w biurze, także w miarę spokojna praca (czasem tylko jakiś klient podniesie ciśnienie albo współpracownik )

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Madzius tak na stale. Jestesmy osobno juz 4 lata i jeszcze troche pobedziemy dopoki nie skonczymy budowy domu :/ ale tak to jest jak mlodzi sa calkowicie zdani finansowo sami na siebie
O kurcze to pewnie jest Wam ciężko
Podziwiam Was!

Życzę powodzenia z budowie domu, aby jak najszybciej się zakończyła i żebyście mogli jak najszybciej w nim zamieszkać całą rodzinką
Stary 2012-03-27, 11:49   #1071
marti86
Zakorzenienie

ja tez na szczescie mam spokojna prace - rok temu jeszcze pacowalam w banku i ciesze sie ze juz mnie tam nie ma w obecnym stanie...

Stary 2012-03-27, 11:53   #1072
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Najważniejsze, ze wszystko jest dobrze !

Cytat:
Współczuje takiej rozłąki. Tak naprawdę musisz często liczyć sama na siebie..

My kupiliśmy w styczniu działkę budowlaną,. ale z budową musimy jeszcze sporo poczekać.. przeraża mnie wizja wieeeeelkiego kredytu, który będę spłacać do końca życia.. mamy póki co mieszkanie wiec zobaczymy co życie pokaże. Chociaż przyznam szczerze, że ja całe życie mieszkałam w domku jednorodzinnym i teraz mieszkając w bloku tęsknie do tego..

Stary 2012-03-27, 11:54   #1073
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez na szczescie mam spokojna prace - rok temu jeszcze pacowalam w banku i ciesze sie ze juz mnie tam nie ma w obecnym stanie...
Aż tak źle było?
Stary 2012-03-27, 11:54   #1074
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Szybko minieTak to już jest jak się jest na dorobku. Mój mąz na początku pracował za granicą,później niby był ze mną,ale często wyjeżdżał,a w tym czasie ja byłam sama najpierw z jednym,później z dwójką dzieci.A teraz od sześciu lat mieszkamy we własnym domku razem
Stary 2012-03-27, 12:04   #1075
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

moj ukochany co tydz wyjezdza-taka ma prace.nie ma go od poniedzialku/wtorku do piatku, czyli widzimy sie w weekendy.niby sporo, ale jest mi tez ciezko troche , sama w mieszkaniu ciagle....na dodatek jak przyjezdza to wszyscy kumple chca sie z nim widziec i ja sie denerwuje , bp najchetniej te trzy dni przyssalabym sie do niego
wiem ze tż kocha swoja prace, robi to co lubi i jest jego pasja a to chyba rzadkie.oczywisci9e ze daje rade i pewnie dam, chociaz coraz czesciej boje sie jak male sie urodzi i ja co? sama w chacie przy dziecku ciagle...
marti-nie zazdroszce.ale masz córcie i to taka fajniusia, na pewno nie jest ci smutno
Stary 2012-03-27, 12:05   #1076
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
moj ukochany co tydz wyjezdza-taka ma prace.nie ma go od poniedzialku/wtorku do piatku, czyli widzimy sie w weekendy.niby sporo, ale jest mi tez ciezko troche , sama w mieszkaniu ciagle....na dodatek jak przyjezdza to wszyscy kumple chca sie z nim widziec i ja sie denerwuje , bp najchetniej te trzy dni przyssalabym sie do niego
wiem ze tż kocha swoja prace, robi to co lubi i jest jego pasja a to chyba rzadkie.oczywisci9e ze daje rade i pewnie dam, chociaz coraz czesciej boje sie jak male sie urodzi i ja co? sama w chacie przy dziecku ciagle...
marti-nie zazdroszce.ale masz córcie i to taka fajniusia, na pewno nie jest ci smutno
Może jak maleństwo się urodzi to mąż też będzie chciał być częściej przy Was.
Stary 2012-03-27, 12:09   #1077
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Super, że wszystko w porządku A Laura słodka

Cytat:
za wizytę

Cytat:
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Współczuję dziewczyny, musi być wam ciężko :/ Ale przynajmniej jak się już widzicie to nie marnujecie pewnie czasu na głupie kłótnie Też tak miałam jak widywaliśmy się tylko w weekendy.
Stary 2012-03-27, 12:10   #1078
Poni
Raczkowanie

Cytat:
My kupiliśmy w styczniu działkę budowlaną,. ale z budową musimy jeszcze sporo poczekać.. przeraża mnie wizja wieeeeelkiego kredytu, który będę spłacać do końca życia.. mamy póki co mieszkanie wiec zobaczymy co życie pokaże. Chociaż przyznam szczerze, że ja całe życie mieszkałam w domku jednorodzinnym i teraz mieszkając w bloku tęsknie do tego..
Zazdroszczę Wam tej działeczki. Zawsze to jakiś krok do przodu w kwestii własnego domku.

Ja zawsze uważałam się za "miejską" dziewczynę. Uwielbiałam zycie w centrum miasta i nie wyobrażałam sobie innej opcji. Ale teraz..... studia się skończyły, imprezy też... i trochę zaczęłam tęsknić za spokojem. A jak już zaszłam w ciążę to coraz częściej marzę w wyprowadzce za miasto. Tylko skąd wziąć na to kasę.....
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:13   #1079
weronika23
Zakorzenienie

kaaamila1 my tez robimy tak chleb w ciescie nalesnikowym tylko jak przewracam to klade szybko plasterek zoltego serka zeby sie roztopil pozniej ketchup pychota

madzia nooo mieisiac ale najwazniejsze ze serduszko widzilam i ze bije

kurde ale mam smaka na frytki chyba wieczorem zrobie bo dzis pierozki z kapustka
martiii bank mowisz ehhh poszlam na wychowawczy ale wroce tam z wypowiedzeniem nigdy wiecej a teraz chce zeby mnie od maja przywrocili i od razu l4
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:15   #1080
madzius90
Zakorzenienie

Ja całe życie spędziłam w mieście.
Ale zawsze marzyło mi się, aby mieć dom na wsi- cisza, spokój. Mamy dużo rodziny na wsi, także miałam porównanie

A teraz jak przeprowadzę się do TŻ to moje marzenie się spełni

I na przykładzie TŻ widzę, jakie przyzwyczajenie do domu jest silne. On całe życie mieszkał w domu, na wsi i teraz nie wyobraża sobie życia w mieście, w bloku. Jak przyjechał do mnie na weekend, czy jak pojechaliśmy do jego brata to strasznie się męczył
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości