|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Cytat:
Hania świetna ![]() Cytat:
![]() no nieźle Tymuś odkrył swój smakCytat:
strasznie współczuję takim ludziom, którzy chcą miec dzieci, a nie mogą![]() Cytat:
3. ale pozytywna energia bije od Ciebie jak piszesz o swojej pracy nie ma to jak zrobić sobie dobrze ![]() Cytat:
Witam wtorkowo Cisza jak makiem zasiał, co jest?? Będziecie dołączać do mojego skromnego grona, dlatego tak cicho na forum? ![]() Nie napiszę jak dzisiaj spała Julcia, bo zapeszę ![]() W czwartek gin-już się nie mogę doczekać....
|
||||||
|
|
|
#992 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dobry
![]() Niezmiernie si ciesze z nie tylko Zuz bezzebny ![]() Cytat:
kilka lat. dla mojego organizmu rewelacja nic ni przytylam a nawet schudlam pryszcze mi poznikaly, wlosy wzmocnily. Jedyny minus - cena kto mnie oswieci bo nie jestem az tyle wstecz poinformowana... gdzie znika Natka ze az sie pożegnała ???
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Natka wróciła do pracy i nie będzie miała dla nas czasu do czerwca.
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Pospałyśmy dziś do 7 ale w nocy był milion pobudek i cyc cały czas w natarciu więc gwiazda pewnie musiała odespać ![]() Dzięki za wszystkie odpowiedzi dotyczące odparzenia pupci póki co zostajemy jednak na bephantenie i będziemy obserwować ![]() Poza tym cieszę się, że tak mało piszecie bo ja w dzień cały czas biegam za Mają i nie mam czasu na necie siedzieć, czasami tylko wieczorem w telefonie podczytam... Teraz śpi więc korzystam ![]() A tak w ogóle to nic nowego u nas od wczoraj ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
hejo
![]() Karoline współczuję pobudek w nocy...mam nadzieję, że to się kiedyś - niedługo! - skończy. Karolcia dzisiaj zrobiła święto lasu i tylko raz się zbudziła inna jakość życia![]() a tu Karolcia ze swoim nowym odgłosem paszczą ![]() http://youtu.be/Vxk0fUWjtIA No i katar mi nieodpuszcza, kicham jak z armaty.
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
My na 12 idziemy do lekarza. Z nosa cieknie woda i nie wiem czy to zębowo czy chorobowo. Niby humorek ma bo sie bawi, ale nic jeszcze dziś nie jadła
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z katarkowa dzień 9.
Ja chyba nic pozytywnego dzisiaj nie napisze , ale wypada się przywitać.U kogo dzisiaj 17 stopni? to co u nas się dzieje na dworze można określic jednym brzydkim słowem - w y p i z d ó w. Wiatr odstrasza, zimny, wręcz jakby mrozem pachnąco - śmierdzący. Patrząc na pogodę nie zapowiada się na szybką poprawę. Marina gdzie jesteś? jak praca? Zanetaa hop hop Dziubek wanted !
|
#998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie mąż ma katar |
|||
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko nie smakował
Szymon wziął łyczka, skwasił się i nie dał już sobie więcej wsadzić smoka do buzi Rajskie podniebienie ma to moje dziecko Za to mamusi smakował Dzień dobry, Szymon wstał dzisiaj o 8.30 ( nie chce zapeszać, ale przesypia już ładnie całe noce bez jedzonka ). Popsuł Nam się bojler i czekam na fachowca - ma być między 8, a 13 - super
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ellika ale Karolinka robi brbrbr Powiedz mi często Karolinka tak siada nóżki na zewnątrz a pupa w środku? Bo taki siad podobno krzywi nóżki, tak nam rehabilitantka mówiła.
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
Ellika a ja nic nie słyszę, bo nie mam głośników w pracy
Ale za to obejrzałam i śliczna ta Twoja pannica Patik u mnie też zimno i beznadziejnie. Na weekend zaplanowałam mycie okien a śnieg ma spaść Nie mam w planach choroby, więc pewnie sobie odpuszczę do następnego tygodnia, a coś w mieszkaniu uprzątnę.Cookie tęskniłam
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-03-27 o 11:04 |
|
|
|
#1003 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za lekarza, i życzę zdrówka, ciesze się ,że powiedziała Haneczka"baba" , i że zaczeła raczkowac,no i brawa za prysznic, teraz to prawdziwa kobietka mała ,a na avatarze to ja ![]() troche to chaotyczne, ale mam nadzieje,że w miarę zrozumiale napisałam ![]() Cytat:
![]() a Tymuś , no chłop jak się patrzy, i jaki już dorosły, ![]() Cytat:
a z bankami to i ja muszę spróbować, mam takie kupne, ale chyba lepiej zrobić swoje, bo mniej tej chemii, a takie spa to fajna sprawa, mozna się suuuper odprężyć, troszkę zazdroszczę bo u mnie w domu mały szpital, i wieczorem padnięta jestem i marzę tylko o łóżku, Cytat:
a co taka zdolowana?? Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#1004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy się! Z kolejną śliwą pod okiem ![]() Nataszka u nas butelka z wodą przebija telefon komórkowy ![]() BrumekEwa mogłaby jesc tylko ziemniaczki albo z masełkiem, albo z koperkiem, pietruszką-wszelkie wariacje...nawet z samym żółtkiem-moja mama sie śmieje, ze jajak przyjezdzałam do dziadków na wies to biegłam po maslo i do parownika![]() a jak mnie ktoś pytal co dziś jadłam to mówiłam- -na śniadanie ziemniaczki -na obiad pyrki -a na kolacje kartofelki więc nie dziwi mnie miłość do ziemniaka ![]() telik ostatnio trzymałam w sklepie to ustrojstwo do robienia baniek i nie kupilam...a trzeba było elika czyli wszystkie dzieci wspinaja sie po kroczu??????? ![]() Ewie chyba minął lęk separacyjny!!!Wczoraj przyjechały do Nas ciocie z Warszawy-pierwsze odwiedziny-a moje dziecie jak cygański przylepek wędrowało od jednej do drugiej cioteczki zauroczone, my z tż w szoku-pierwszy raz o mnie zapomniała i nie szukała mnie wzrokiem teraz jeszcze ja musze się pozbyć lęku........i żanetki brakuje...i nerolki...i beatki... |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam, nie przytyłam po nich, libido wprawdzie bylo niewysokie po nich ale było (wczesniej brałam jakies inne i byly do niczego)
|
|
|
|
#1006 |
|
Rozeznanie
|
agadus a dziękuje, ze pytasz
kicham, prycham, gardło boli-ja nie karmiąca więc się faszeruje...współczuje wszystkim mamom karmiącym... |
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Przytłacza mnie brak czasu. Serio nie wyrabiam na zakrętach. Mieszkanie prosi się o gruntowne sprzątanie, balkon też. W szafach jakby huragan przeszedł.
Mnie też by się przydało odświeżyć A jak wracam z pracy to sił i czasu ledwo starcza na zabawę z Domkiem, kąpiel i usypianie. Potem "ogarniam" bieżący bałagan i padam z ryjkiem w poduszce. A bałagan rośnie jak kumulacja w totka. No i skóra mi wisi na brzuchu, na udach. I nie mam kasy, a chcę buty kupić, kosmetyki się kończą. Dominik z wszystkiego wyrasta. Takie tam babskie marudzenie
|
#1008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no mam nadzieję! ![]() mała śpi a ja zamiast dom ogarnąć, sama się pozbierać to siedzę jak ten troll na necie ![]() znając życie jak się zaraz podniosę by coś zrobić to mała sie obudzi...no to siedzę dalej
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam, nam kazali potem jak najczesciej dziecko uczyc siadac po turecku (ale juz mocno starsze)
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
tż dzwonił co na obiad...czekoladki! |
||
|
|
|
#1011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam się przywitać,
dzień dobry ![]() u nas zastrzyków ciąg dalszy, już 12 wzieła ma jeszcze 2, mam nadzieje,że juz koniec, Oliwka antybiotyk, ja antybiotyk, masakra jakaś, ale nie ma co narzekac, będzie dobrze, przynajmniej staram sie tak myśleć ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
, fajnie, bo jak pokazuja pogodę to wrocław i okolice zawsze piękne słońce i cieplutko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na obiad czekoladki hmmm. muszę kiedys wypróbować
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka a jak Ty się czujesz?? bo nie doczytałam,
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- znaczy jak Wy się czujecie
|
|
|
|
#1014 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już spieszę z pomocą i Ci wymierzylam ![]() rozłożone razem z bokami 66x126 więc wielkość samego środka materacyka klasycznie 60x120 wysokość 75, torba fajna do przenoszenia rozglądałam się dość dlugo za zakupem bo oprocz funkcji chciałam żeby bylo po prostu ładne, juz je niby wybralam i miałam zamawiać przez net i tego dnia natrafiliśmy na nie w świecie dziecka i zdecydowanie na żywo z innymi wygrało ![]() a teraz po rozłożeniu w domu mogę powiedziec, że jest naprawde dobre jeśli chodzi o rozkladanie i składanie, bo idzie gładko a mamy takie zwyklejsze z all chrześniaka no i w nim ciezko się te boki sklada/rozkłada także tu od razu wszyscy zauważyli dużą przewagę szkoda tylko że nie ma w zestawie moskitiery, bo przydaje się na prawde na letnie wyjazdy, dokupiliśmy osobno. wybraliśmy uniseksa to turkusowe z kotkiem ![]() podoba mi się jeszcze beżowe z misiem ale smutniejsze na żywo no a rózowe u nas odpadało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a teraz chyba akurat przechodzi zaobserwowałam bo to tak chyba ksiązkowo ok 9 miesiącu znowu mija? w weekend w sklepie zauważyłam, że zaczepiał po prostu wszystkich co jakaś Pani go zaczepiła gadal zawadiackie uśmiechy, a jakiś czas mu się nie zdażało płakal jak ktokolwiek obcy się do niego odezwał ba nawet spojrzał! ![]() bodziaki - a moze takie w romby? my się nie moglismy oprzeć i kupiliśmy, normalnie taki przystojniak na święta![]() a własnie byłam w promenadzie w wekend, a wysyp mam z wozeczkami spacerowo na całej dzielnicy, zastanawiałam się czy was nie spotkam i jakoś intuicyjnie nie rozpoznam ![]() ![]() Cytat:
bym się chętnie wybrała
|
||||
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
zgrzeszyłam, zjadlam 2 kawałki sernika.. czekam na
|
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
Ellika fajowe brrrrrrrrrrrrr
![]() Oliweczko kciuki za ginekologa fajnie przezywać znowu te emocje wyczekiwanie ![]() a wiesz że w pierwszym momencie też pomyślalam hmmm że to ja coś napisałam Dzień dobry wiem, że tutaj sie dzieci nie chwali no ale muszę ![]() to juz druga noc Jaś PRZESPAŁ OD 8 DO 8! zadnego wstawania jedzenia nic nie wiem jak on to zrobił ale przeszedł tak na czas letni mój dorosły chłopak oduczyl się chyba na dobre już jedzenia w nocy (żeby nie zapeszać) ![]() co jeszcze u nas: -w swoją 9 miesięcznice Jaśko na dobre zrobil swoje pierwsze kolejne kroczki, tak mu się podobało nie dal się odstawić puszczał odrazu robił ze 3 kroczki i rzucał się wslizgiem w miske z praniem chcihral się przy tym,w lózeczku turystycznym rozlożonym u babci własnie cały czas się puszczał zarył tyle razy noskiem o materac a się śmiał )- stoi już coraz częściej sobie po prostu od tak bez trzymanki z pół minutki już spokojnie -na spacerach najbardziej jest oglądanie pociągow, myslałam ze się będzie bal no ale tyle się przy tym dzieje że strasznie go to fascynuje! ![]() tyle z grubsza ![]() -a jeszcze mąż mi wczoraj umyl wszystkie okna AgaG gratulacje dla Antka za raczkowanie wstawanie! ![]() Sygine mój Jaś też się tak podciąga na uchwycie od piekarnika bo chce się dostać do wyświetlacza co jest wyżej, noramalnie musze ciagle za nmi ganiać żeby tego nie robił i nie uderzył o płytki w kuchni![]() co do bucikow widze że dziewczyny juz doradziły ![]() co do bucików to przekonalyscie mnie bardzo... też podąże zakupić elefanteny ![]() co do telefonów to u nas też oczywiście by rządził (jak i laptop) u mnie natomiast w szpitalu na noworodkach połozne i pediatrzy zabraniali korzystać przy małych dzieciach z komórek że to bardzo szkodliwie promieniowanie na mózg dziecka, moj tz tak wziął to sobie do serca ze jest na to tak uczulony i ciągle zabrania Jasiowi tel jak tylko się zblizy ![]() Patik a ty dołączyłaś do mojej frakcji? ![]() tylko jaki to smerf byle optymistycznie nie maruda ![]() ![]() milego dnia dziewczynki Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-03-27 o 11:54 |
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bym w ciąży nie była.a może akurat wysypki nie będzie Cytat:
brawa dla Jasia ![]() odnośnie telefonów u nas tak samo było na porodowce-dziewczyny nie mogły smsa wyslać, że urodziły |
||
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już teraz chodze za Lenką i mówię i poprawiam: nóżki do przodu... Nie wiem czy Ona cokolwiek teraz rozumie.
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. u nas też, nawet opierdziel dostawalysmy ze nie wolno telefonu trzymac jak sie karmi bo maaaaaaaaasa bakterii. dobrze że wyparzać rąk nie kazały
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
i duzo całusow dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów
![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

). Hania zadowolona bo babcia wybawia wnuczkę za wszystkie czasy, a ja też mam labę

strasznie współczuję takim ludziom, którzy chcą miec dzieci, a nie mogą

póki co zostajemy jednak na bephantenie i będziemy obserwować
zębole

chyba o tym samym co Ty, tylko okazało się, że to, to nie jest TO 

, i że zaczeła raczkowac,no i brawa za prysznic, teraz to prawdziwa kobietka mała