|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Antka karmiłam piersią miesiąc i przeszłam tylko i wyłącznie na bebiko a teraz nie mam w ogóle parcia na karmienie piersią więc zobaczymy co to będzie
|
|
|
|
#2492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
ale w koncu spi w swoim lozeczku ufff niby nie powinno byc kolek u nas po kropelkach i herbatce ![]() Cytat:
za wizyte Tynka super ze wszystko w porzadku u was
|
|||
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam sposob na spokojna kapiel mojego dziecka
jako ze mala podczas kapieli darla sie w nieboglosy, dzisiaj postanowilam ja wykapac w duzej wannie na lezaczku tylko - dziecka nie ma! A jeszcze jak jej zasymulowalam plywanie na pleckach - dziecko zachwycone
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam to samo... w dzień jakoś sobie radzę z mlekiem ale w nocy ![]() przed wczoraj w srodku nocy grzałam sobie mleko a wczoraj wieczorem stwierdziłam, że mam to gdzieś i zapodałam sobie sodę oczyszczoną (1/2 szkl. ciepłej wody + 1/2 łyżeczki sody)... łyknęłam i zgaga odpuściła na całą noc i nadal jej nie ma póki co ![]() gdyby nie te biodra... ![]() jeśli zaś chodzi o siku... trzymam do oporu... Gorzej jest w ciągu dnia bo wtedy to chodzę ze 3 x na godzinę ale w nocy mi to nie dokucza specjalnie... chodzę raz, dwa razy za potrzebą ![]() mój lekarz generalnie odradził mi łykanie no-spy tłumacząc mi, że i owszem ma ona działanie rozkurczowe na macicę ale działa też rozkurczowo na szyjkę i wszystkie mięśnie gładkie... od czasu do czasu nie ma sprawy ale nie stale bo po prostu szyjka może zaczać puszczać... ![]() Cytat:
moja torba już czeka, lista na lodówce co trzeba dopakować jest, nawet torbę dla maluszka zapakowałam hmmm... ok 15 też poczekacie na wiadomości ![]() najbardziej mi się marzy, żebyśmy zdecydowali kiedy robimy tą cesarkę ![]() gdybym znała już dzień inaczej by mi się żyło i pewnie nagle uświadomiłabym sobie ile rzeczy mam jeszcze do zrobienia i że się nie wyrobię ![]() *** ale u mnie wiejeee ![]() wyniosłam juz pościel teraz idę powiesić pranie cz.I... muszę 2x więcej spinaczy zużyć
|
||
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Desia super,że nastrój dobry wrócił, bo wrócił ? prawda?
Lena mnie bolała górka i w sumie pachwiny też, kurczę cięzko jest to opisywać, bym Ci musiała pokazać ![]() Mamy sukces Nina zawołała ,że chce E EŚ i zrobiła na nocnik wielkie siku |
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o swoich dowiem się jutro, oczywiście najbardziej ciekawi mnie pacior;/No właśnie jak się ma już dzieciaczka to pewnie szybciej czas leci zawsze coś jest do zrobienia. Żałuję strassznie że moja mama nie mieszka w tym samym mieście, tak bym sobie do niej poszła czasem na kawkę, pogaduchy.. eh..W tym tygodniu mamy z tż poplanowanych parę rzeczy, więc mam nadzieję, że szybciej czas minie. |
|
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
Po 4 wszystko przeszło jak ręką odjął.. Dzisiaj usg i ktg niech mi jakieś mocne skurcze ktg odczyta bo tylko się mecze aaa ! Chce już małego przy sobie. Adaikaka desia jeszcze nie jestem na porodówce
gosia - ja też nie liczę ile trwają czasu :p bo to taki świdrujacy ból pojawia się i znika
|
|
|
|
#2498 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() A szczerze wpolczuje.A ty nie korzystasz,nie odsypiasz nocki? Cytat:
![]() Cytat:
Zuch dziewczynka!
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra fajnie ze sie dogadalyscie
Konia gratuluje nocnika ![]() gosia przesypiałam po pol godziny w ciagu nocy i teraz nad ranem teraz pije kawę i jak wrócę od pediatry to pójdę spać pewnie jak tylko Wiktorek zdecyduje sie pospać w swoim łóżeczku Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-27 o 10:37 |
|
|
|
#2500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też chciałabym wiedziec kiedy urodzę! jakoś lżej by wtedy było, a tak to wielka niewiadoma! Ty się kochana lada chwila dowiesz ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Brawa dla Ninki!!!
|
||
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie duma mnie rozpiera a teraz sobie smacznie spi w ogole to wczoraj byl dzien kapieli, ale mala caly wieczor byla taka marudna, ze mialam stracha ja jeszcze kapiela denerwowac, ale teraz juz wiem jak to zrobic zeby dziecko sie odprezylo
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czekam na powrót słońca u nas i też się biorę za mojego małego bo w pieluchy ciągle robi ![]() no chyba, że urodzę wcześniej... to się za niego wezmę jak już wyrobię sobie rytm... może zechce braciszkowi pokazywać jak ładnie robi siku do kibelka ![]() *** dobrze, że mam spore obciążenie bo by mnie ten wiatr porwał |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Claudia, na ktora idzisz na usg i ktg? Lena ja na paciorka chyba teraz bede miala pobrane, bo mowil ze mi pobierze. Mame mam 25 min samochodem, wiec odwiedzam, dzisiaj Adas jest u Niej bo sobie zazyczyl odwiedzic babcie i ja go po poludniu odbiore, to moze jeszcze skorzystam bo wiem ze miala pomidorowke robic Tak, jak ma sie dziecko to szybciej przeleci, mam jeszcze w planach w przyszlym tygodniu zalatwic wizyte u psychologa, kazde zerowkowe dziecko musi to miec przed przyjeciem do I klasy,oraz moja wizyte okulistyczna, musze tez wybrac sie do salonu orange , wiec tak to sobie rozplanuje na kolejne dni po prostu! Konia, dziekuje, czuje sie juz lepiej Wielkie brawa dla Niny ![]() Adaikaka, to nie wiedzialam ze mozna sode w ciazy. Moze i ja sprobuje w takim razie! Cytrynka, no to masz malego Wiktorka- przytulaczka, mam nadzieje ze znajdziecie jakis sposob na samodzielne spanie synka Pempek, jaka Milenka slodziutka , w wozku - aniolek malutki Nowaken fajny brzuszek, a Antek faktycznie wysoki! Evvcia - Laura sliczna Wiktorek to juz duzy chlopak, na ostatnim zdjeciu wyglada jakby tanczyl przeslodki z Niego maluszekKonia, zdecydowanie sa dziewczyny podobne! Jakbys nie mowila to bym pomyslala ze to zdjecie jednego dziecka Obydwa malenstwa sliczne!
|
|
#2504 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny co o tym sadzicie.Kolezanka poradzila mi wypic lampke czerwonego wina na przyspieszenie porodu,bo mowi ze u niej podzialalo.
Ja generalnie jestem przeciw alkoholowi w ciazy.W Anglii jest dopuszczalny limit dla ciezarnej.Ale kurcze sama nie wiem.Pomysle do czwartku,bo w czwartek bede w markecie,a tam sa takie malutkie buteleczki wina,bo w sklepach kolo domu same duze,a u mnie nikt wina nie lubi. A jak wy myslicie o tym sposobie?
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
cudne dzieciaczki na mailu
Konia - jak dwie krople wody ! ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() swoja droga wyjasnila jak niby wino ma dzialac porodogennie?
|
|
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie probowala wina, jesli mowi to jedna osoba tylko to wedlug mnie najprawdopodobniej zbieg okolicznosci ze akurat porod sie zaczal.
|
|
#2507 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ale nie wiem czy warto faszerować się lekarstwami. Ja w ciągu całej ciąży jeszcze nie wzięłam ani jednej no-spy ani nic przeciwbólowegoCytat:
...ciekawe czy już po...Cytat:
.Migdałów nie próbowałam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
![]() Idę do położnej, bo mam wizytę na 11.45 . Ciekawe po co jak wczoraj mnie ważyli i badali siusiu.
|
|||||||||
|
|
|
#2508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to jedyny ratunek ![]() Cytat:
z drugiej strony... sama nie wiem... to jest ciężki temat... |
||
|
|
|
#2509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ogromne brawa Cytat:
oby u Ciebie coś ruszyło dzień dobry u mnie się uspokoiło można powiedzieć, że całkowicie. Bo spałam spokojnie tzn. jak na tyle co spałam w nocy, to można powiedzieć, że był to spokojny sen bez bóli od rana też spokój ![]() jakież to uparte moje dziecię, no nie mogę, ciekawe po kim takie jest ![]() ![]()
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!!
Po pierwsze gratulacje dla nowych mamusiek: tynki (powalające tempo, kochana nic tylko dzieci rodzić ![]() ), rybki i gosi Ja wracam do zywych Na nadrabianie nawet siły nie mam... u nas wszystko zaczyna się układać. Julek powoli łapie rytm... Dziś tylko troche olał system i od 3 nie spał, tylko stękał mruczał i rozglądał się na wszystkie strony... w ogóle jak na tak male dziecko to on bardzo długo potrafi mieć oczka otwarte... A wczoraj sie uśmiechnął do mnie, i dziś teżA no i pepuszek się zagoił! Wczoraj odpadł. Ale mieliśmy chwile grozy w sobotę,bo kikut zaczął się maślić i smierdziec. połozna powiedziała że wszystko jest ok,ale jakoś mnie to nie przekonało.octanisept nie dawał rady,więc po babcinemu roztwór spirytusu zastosowalismy i dało radę Oczywiście jak na histeryczkę mamuśke pierwsza wizyta na emergency juz za nami. tego samego dnia co wyszliśmy ze szpitala Julek zwymiotował czyms brunatnym. Ja juz cała spanikowana byłam,ale okazało się że to mojej krwi się nałykał i dlatego. Aaa i mam pytanie do mamuś karmiących: czy Wasze dzieciatka tez tak bardzo ulewają po karmieniu i zaraz potem znów są glodne? co do karmienia własnie to mam podobny problem co i tynka-te sutki mam jak guziczki normlanie i malutki nie ma za co złapać... dobrze że laktator mam bo by było ciężko. A mleka mam teraz tyle,że nawet jak Julek zaczyna płakać to mi leci jak z kranu...
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam tez kikut brzydko pachnial - ale to od zasikania bylo ! dwa dni pozniej odpadl sam z siebie
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. tak jak napisałaś o tym sposobie na kąpiel - może kiedyś mi się przyda taki sposób Cytat:
dla Niny
|
||
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
gosica GRATULACJE!
karolca mam pytannko do ciebie, mineło ci to mrowienie w palcach, chodzi mi o ten brak czucia? bo ja ciągle tak jakbym miała brak czucia w koniuszkach dwóch palcy ![]() cytrynka współczuje, ja mojego też nosiłam ale od 12 do 2 a i tak czuje się fatalnie kurcze ja mam ciągle schizy co jeść a co nie wiem że większość z was je normalnie tak? ja mam właśnie ochote na banana i sie bije z myślami czy małemu zaszkodzi czy nie?
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojemu sie ulewa a za 10 minut znow chce jesc
|
|
|
|
|
#2515 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bo wino dziala rozkurczowo. Robie dziennie duzo kilometrow,sprzatam,biega m po schodach,uprawiam sex,biore goraca kapiel i nic! Przeszlo mi to przez glowe,ale chyba jednak dam sobie spokoj,bo Eryk musialby wypic ze mna. Ale z drugiej strony,to jak kobieta pali czy pije to zaraz jest krzyk. A jak czesto kobiety zle sie odzywiaja i dziecko razem z nimi przeciez i wtedy jest wszystko cacy.A to tez nie jest dobre jak dziecko je chinskie zupki,chipsy czy slodycze,nie?Tak mnie naszla refleksja. Cytat:
O tym to juz slyszalam od starszych osob,kiedys zalecali ogolnie picie lampki wina w ciazy. Ale jednak sie nie zdecyduje,mialabym wyrzuty sumienia. Cytat:
za kikut!A spacerkow z maluszkiem zazdroszcze,jak wszystkim ktore juz moga ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Ale banan jest calkowicie bezpieczny.Na 100 % !
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gosia bo jak Ty robisz wszystko takie "przyspieszajace" porod przez cala ciaze to chyba nie dziala dlatego ![]() Mam na mysli spacery, sex, schody, goraca kapiel. Bo juz nie wiem, albo po prostu na niektore kobiety nic nie dziala, albo wszystkie te sposoby sa nic nie warte i nawet jakby niektore kobiety nie stosowaly przyspieszaczy to by dzieci tak samo szybko wyszly, kto wie? A co do jedzenia to pewnie masz racje ze to dla dzecka niezbyt dobrze ztym smieciowym jedzeniem, to sie zgodze!
|
|
#2517 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapewne Robert Nam zorganizuje jakas imprezke na 4 czerwca![]() Cytat:
no sa takie kompresy z NUKa, Aguska tez o tym pisala wczesniej. Sama korzystałam- super sprawa,wygodne.Mi tez ten 2-3mc jakos sie wydawal ok. Dobrze jednak czasem zasiegnac opinii innych. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Julka urocza Cytat:
Cytat:
buziaki dla WasCytat:
Cytat:
Cytat:
evcia fajnie,ze w domku jestescie,a Malutka jest slodziak! w mamunie sie wdala Dzien dobry tak w ogole ![]() Nadrobilam zaleglosci. T.wczoraj poszedl pierwszy dzien do pracy i musze sie jakos zorganizowac. Wczoraj nawet obiadu nie mialam kiedy zrobic,bo Robertos "zagadywal" caly czas. Zaliczylismy jednak spacer.. a dzis konczymy 3 tyg No,a tak poza tym z newsow to....moj tata oswiadczyl sie mojej tesciowej . Wiec nasza "dziwna historia" nabiera tempa..i wczoraj jakos puscily mi emocje i przeryczalam pol wieczoru (w sumie to nie wiem czemu,ale chyba za duzo nowych sytuacji ostatnio. Maly, niedospanie z nocy i tak sie skumulowalo). Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej...sama nie wiem to wszystko jest dziwne.Ok,koniec uzalania sie nad soba Jutro przyjezdza moja mlodsza siostra i zostaje do pt. Spedzimy troszke czasu razem i w koncu pozna swojego chrzesniaka. ciekawe jak Jej sie nocne pobudki spodobaja hehe.. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- znalazlam stronke z obrazkami dla dzieci .Jakby ktoras z Was chciala to http://lovelife.typepad.com/my_weblo...ig-dreams.html do stymulowania Maluszka wobec Jego widzenia kontrastowych barw. Dzis przetestujemy na Mlodym jak T wydrukuje.Ponadto mam namiary na faaaajny sklep(niestety ceny juz fajne nie sa;/) ale moze komus sie przyda http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
|
|
#2518 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ta sama kolezanka od wina przyslala mi eske,ze jej kolezance na przyspieszenie porodu pomogla jajecznica z cebula
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bardziej z pierwszego dziecka , teraz czasu mam mniej i mniej rozmyślam o tych rzeczach , które mnie denerwują np. praca i to że muszę zakomunikować ,że biorę wychowawczy , zaczynam rozmyślać i albo jedna woła albo druga , pewnie to dla mojej psychiki bardzo dobre ![]() A jeszcze chciałam o chrzcinach napisać, że my robimy pewnie w czerwcu, bo potem wakacje i różnie to z wyjazdami jest, chrzestna ma coś zaplanowane, więc jakoś to musimy dopasować, a w maju za to są komunie i lokale pozajmowane na niedziele, a będziemy robić w niedziele , bo u nas można albo na mszy wieczorem w sobotę w nieziele w południe Aalegna banan powinien być ok, ja odstawiłam na parę dni mleczne produkty, ale i tak pewna nie jestem od czego ma te wysypkę , bo ogólnie może być od wszystkiego i od niczego , w sensie od hormonów ten trądzik Balbinka hej hej, moja Kaja nie ulewa mocno, ale odbekuję Ją z 3 razy w czasie karmienia , odbekuj często, może to pomoże, dwa razy zwymiotowała ( nie ulała , ale normalnie zwymiotowała pod ciśnieniem ) i nie dałam po od razu tylko karmienie następne przyspieszyłam,mimo że wyleciało mnóstwo mleka spała 2 godziny po takim rzygu , więc coś tam zostało i chyba nawet dużo....po ulaniu dałabym , ale tylko dwa trzy łyki, żeby tylko tak popiło dziecko , przepukało gardelko
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie ... hamburgera tez mu nie wcisniesz, ale zle odzywianie moim zdaniem jest mniejszym zlem nizeli uzywki ... o wiele mniejszym zlem ... zwlaszcza ze nie wiadomo jaka ilosc alkoholu szkodzi dziecku ... jednemu nie zaszkodzi jak kobieta bedzie pila codziennie a innemu zaszkodzi lyk ... ja bym po prostu nie ryzykowala... a porod i tak nastapi sam z siebie - ja tez cuda wianki robilam, hektolitry herbaty z lisci malin, wiesiolek, skakanie na pilce, sprzatanie i co- zaczelo sie jak samo chcialo ponoc zeby porod nastapil musi z mozgu dziecka pojsc impuls
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

Urodziła się przez cesarskie cięcie. Nie znam jeszcze dokładnych wymiarów ale waży 3600g o dostała 10pkt
Gratulacje 
ale w koncu spi w swoim lozeczku ufff 

za wizyte 

też poczekacie na wiadomości
eh..

klask i: