|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)
Cytat:
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam za formę załatwienia sprawy, ale od decyzji sie nie odżegnuje. |
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Frezyjko przepraszam Cię bardzo ale musze zadaĆ pytanie: kogo mamy pytać jak nie Was, kazda teraz moze napisac nie pytajcie mnie. My nadal nie wiemy o co jesteśmy oskarżone i dlaczego zostałyśmy tak potraktowane. Wychodzi na to że wpuściłyście Nas do klubu i przestałyście się tam czuć jak w domu, że my rozwaliłyśmy Wam bezpieczeństwo wpisów. Najbardziej to szkoda mi BYou, jest z Wami (Nami) długo, jest przesympatyczną osobą, zawsze jest z dobrym słowem,. pocieszeniem, każda trzyma za nią kciuki a teraz jest w kręgu podejrzeń |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Wstałam o 5 rano i poszłam na seminarium, którego nie było
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
zuken
![]() wpierdzielam śniadanie do tego kawucha.... ej nudzi mi się samej w domu nie bardzo wiem co mam powiedzieć w sprawie klubu... chcę byście to wyjaśniły jak najszybciej i by został ten świetny klimat, który był. bo kurde baby, jestescie fajne, ale nie wolno tak wszystkich odtrącać. żalu jakoby nie mam żadnego idę dziś na bilard z tż-em ![]() i trzymam kciuki za wyjaśnienie sprawy!
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, poniższa wiadomość odzwierciedla tylko moje odczucia. Nie wypowiadam się w imieniu dziewczyn, które z moją wypowiedzią mogą się zgadzać lub nie.
Cytat:
Potraficie powiedzieć coś więcej o tym co się dzieje, działo w moim/ich życiu?Co wydarzy się niedługo? podejrzewam że nie... dawno temu wstąpienie do klubu było przywilejem, potem stało się niestety tradycją. Zagubiło się przez to atmosferę prywatności, swojskości, poczucia bezpieczeństwa (co nie jest równoznaczne z tym że źle się z Wami rozmawiało czy Was nie lubiło). część z nas źle się z tym czuło i nie pisało o sobie i swoich problemach. Dodatkowo pojawiła się osoba która bardzo nabrudziła w życiu jednej z nas. Jeśli będzie chciała to się ujawni, powie kto to. Nie będzie chciała, trudno. Jej decyzja. Osobiście wolałabym żeby to powiedziała. Ale wszystko to spowodowało że wróciłyśmy do korzeni. Podjęto decyzję. Mniej lub bardziej słuszną. Nie było łatwo i przez długi czas nie będzie. Wy macie żal do nas, my do siebie samych. To jak część z Was się zachowuje pokazuje jak bardzo zależało Wam na Nas, a jak na klubie. Niektóre przyjęły to ze zrozumieniem, chcąc dalej pisać dla nas samych, dla atmosfery , część ze słusznym żalem domagała się wytłumaczenia. Ale za pozostałe mi wstyd i tyle. W starym klubie nie ma nikogo, a wasze dane zostały usunięte. Jeśli któraś będzie chciała się wygadać, ma fb wielu z nas, jest PW. O telefon, meila, adres można poprosić. To nie problem. Wystarczą chęci. I wola spróbowania zrozumienia dlaczego podjęte zostały takie działania i wczucia się to co my czułyśmy podejmując taką decyzję. |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaż mi post, w którym pisze jasno i klarownie, że ktoś was oskarża?
Poza Ilsy postem nie ma takowego. Ale m.in. ja się z nim nie zgdzam. Nikt nikogo nie oskarża. Biorąc pod uwagę wszystkie posty z punktu oskarżania o występek ja mam taką samą sytuację jak Ty czy Frezi czy Gwizdak i każda inna.
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam tylko, że są większe problemy niż jakiś pier%#%^lony klub. |
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zwiało Cię? U mnie masakrycznie wieje ![]() Cieszę się że umyłam okna wczoraj. |
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Dziewczyny pozwólcie, że się odniosę do całej sytuacji, bo niedobrze się czuję od tej całej sprawy (zresztą jak większość zapewne)... Stało się jak się stało - może powinnyśmy to trochę inaczej przeprowadzić, tak żeby jak najmniej zranić inne zazdrośnice, ale teraz już czasu nie cofniemy. Należą Wam się oczywiście słowa wyjaśnienia. Tak jak Frezi napisała - kret to nie jest główny powód usunięcia starego klubu. To był tylko impuls, który skłonił nas do rozmyślań. Tak, zaczęłyśmy osobną dyskusję, w której to okazało się, że większość z nas, "starszych" zazdrośnic, od jakiegoś czasu nie chce/boi się pisać w klubie - nie dlatego, że boimy się konkretnej osoby czy nowe zazdrośnice są gorsze - po prostu zmieniła się atmosfera, nie czułyśmy już się tak pewnie, jak u siebie... ciężko to wyjaśnić, ale skoro doszłyśmy do tego, że wiele z nas podziela te odczucia i zwyczajnie tęskni za dawną atmosferą - stwierdziłyśmy, że za bardzo zależy nam na sobie, żeby dłużej tę sytuację ciągnąć. Tak, popełniłyśmy błąd, że zbyt szybko przyjmowałyśmy nowe dziewczyny do klubu. Nie ma w tym waszej winy, to było po prostu zbyt otwarte podejście, zbyt pochopne decyzje... Tak, popełniłyśmy błąd, że w taki sposób zostałyście postawione przed faktem dokonanym - taką podjęłyśmy decyzję, której skutki będziemy odczuwać pewnie jeszcze jakiś czas. Ale postawmy sprawę jasno - nikt Was nie oskarża, nikt nie mówi, że jesteście gorsze - po prostu starałyśmy się odtworzyć dawne grono, w którym każda bedzie się czuła dobrze.... Nowy klub nie będzie zamknięty - z wieloma z Was niektóre dziewczyny są zżyte, znacie się osobiście - nie widzę przeszkód. Ale na to potrzeba czasu, bo trzeba brać pod uwagę poczucie bezpieczeństwa większości. Wcześniej decyzje były zbyt pochopne i zatraciłyśmy w tym siebie... Wiem, że chaotycznie, ale wybaczcie ciężarnej... mam nadzieję, że z czasem nas zrozumiecie. Przepraszam ze swojej strony za formę, w której ta "rewolucja" została przeprowadzona. Nie było to do końca fair, ale tak wydawało nam się wtedy najrozsądniej. Sama sytuacja prędzej czy później by się pewnie wydarzyła, bo po prostu czułyśmy się z tym źle. Wybaczcie, wiem że ciężko to teraz zrozumieć, ale taka jest prawda i taka nasza decyzja. Mam nadzieję, że z nami zostaniecie, ale zrozumiem, jeśli to będzie za duży dla Was cios. Tylko proszę wszystkie zazdrośnice, żebyśmy nie urządzały takich przepychanek słownych i nie raniły się nawzajem... większość nie czuje się dobrze po tej całej akcji, postarajmy się jakoś z tego wybrnąć i nie zatracić tego, co mamy tu na wątku... Carmi jestem w ogromnym szoku! Trzymam kciuki za poprawkę w takim razie i tulę...
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa że w nowym klubie są osoby, które nie były w pierwotnym klubie trzy nie mogłyście nam tego napisać cztery - zależy mi na was - pisze rok, przyjaxnie się, zwierzam a WY mnie wywalać ni z tego ni z owego, bez uprzedzenia, informacji - tak mnie i inne potraktowałyście - i ja mam byc wdzięczna za to teraz? bo nie rozumiem, przecież jestem tu dalej i chcę się czegoś dowiedziec - co w tym dziwnego? myślałam że stałam się Wam troche bliższa, opowiadałam o wszystkim i mi niby nie zależy teraz? to nie fair
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Gotka, czemu nie było?
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
ale to jak? już do swojego klubu nikogo nie wpuscicie?
przeciez jakas osoba niewpuszczona zostanie wiec wiadomo bedzie kto jest podejrzany.. o co tu do cholery moglo chodzic? przeciez to jest przesada ,rozpier...c nasze więzi dla czego? dla śmiechu? bo czy ten ktoś dziewczyny mial inna korzyść z tego? mozemy chociaz to wiedziec? |
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
TAK przyznajemy, że do klubu zbyt pochopnie zostały dopuszczane nowe osoby. Była nas już taka ilość, że część z nas poczuła się mniej swojsko niż kiedyś - nie przyznawały się tylko po prostu nie pisały. I dopiero teraz za sprawą domniemanego "kreta" wyszło to na jaw.
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz powiedzenie - Mądry Polak po szkodzie? Jakie osoby są w nowym klubie, których nie ma w pierwotnym??? Trzy Glen przecież napisała czemu tak a nie inaczej.
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
emocje powoli opadają i opadną, z punktu widzenia kreta powiem tylko, że nic już nie będzie takie jak dawniej. Rozumiem teraz, że zostałam wywalona personalnie, bo większość z Was się ze mną źle czuła, rozumiem. Natomiast Glenia nastanie czas "po" rewolucji i nawet jeśli wątek będzie istniał, to każdej z nas - po tej, czy tamtej stronie barykady ciężko będzie zaufać.
Osobiście chyba nie widzę dla siebie miejsca na tym wątku, skoro jasno została określona sytuacja, że większością głosów nie jestem mile widziana. Każdej z Was z osobna życzę samych dobroci - Choji Tobie wspaniałego ślubu, znalezienia wymarzonej pracy, tego żeby wspólnymi siłami konstruowany lM przyniósł Ci taką pracę o jakiej marzysz
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Glenia chyba to najlepiej wyjaśniła
więc nie ma co tu już rozkminiać dziewczynyZwieś a dlaczego ten puder to tylko Twoje marzenie? i nie kupisz? chociaż kogo ja pytam gdzie nowe miejsce znajdziesz
Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2012-03-27 o 11:53 |
|
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
W sprawie klubu napiszę tylko jedno. Jest mi przykro, w szczególności, że jestem z wami od 14 części. Nie wiem jak "starą" trzeba być
Amen. Carmi przykro
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzenie, bo ma bardzo fajny skład i przyzwoitą cenę. Kupię, kupię, tylko ja wydaję nawet i 300zł miesięcznie na kosmetyki i staram się ograniczać i dlatego już nie kupuję na hurra. Obecnie mam 7gram podkładu Meow, resztki Marizy, 1gram czegoś z EDMu, jakieś próbki, około 1gram wykończeniowego pudru plus podkład plus krem z alterry. No chcę chociaż pokończyć. Ale się czaję i czaję ![]() Mam na wish liście.
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast nie zgodzę się z tym, że nie jesteś tu mile widziana... myślę, że w większości przypadków po prostu chodzi o to, że zbyt mało zżyłyśmy się z osobami nowymi przed wpuszczaniem do klubu. I takie są tego efekty. Nie chodzi o lubienie lub nie - po prostu o bliskość. Tak jak mówię - tę bliskość można wypracować w różnym czasie, na pewno z wieloma dziewczynami ją odczuwałaś - ale stwierdziłyśmy, że jednak trzeba liczyć się ze zdaniem większości... mam nadzieję, że jednak zostaniesz - ale jeśli taka Twoja decyzja, że nie czujesz się z nami dobrze - zrozumiem... liczyłyśmy się z tym, że mogą być takie reakcje, i przyjmiemy to na klatę, chociaż na pewno będzie żal, gdy jakaś zazdrośnica nas opuści... po prostu kierowałyśmy się dobrem większości, zawsze ktoś czuje się pokrzywdzony w takich sytuacjach, jest to przykre i cholernie boli obie strony, ale w tej sytuacji nie dało się tego uniknąć...
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny ale się narobiło
laboga:Wczoraj wrocilam z pracy pojechalismy z Bartkiem do china town po coś do jedzenia wróciłam klub pojawiał się i znikał z mojej perspektywy wyglądało to tak: Są dziewczyny ktore czuły się zle w klubie jest jedna ktora ma ładnie teraz "nasrane" przez "kreta" i tyle dowiedziałam się ja. dostałam dostęp do klubu i bardzo mi miło z tego powodu, nie wiem o co chodzi co się stało jak dlaczego i jak dziewczyny się dogadały aby usunąc klub, skoro poczuły taką potrzebę to tak zrobiły claris zarządzała klubem więc miała prawo usunąc go. Może chciały zobaczyć reakcje nasze jak zachowamy się bez dostępu do klubu moja kandydatura tez była rozważana i nie mam im tego za złe ze chcą się w swoim gronie czuć dobrze i nikt nie powinien mieć bo to wątek nas zbliżył, nie klub nie żadne tajemnice tylko chęć posiadania pierscienia i dzielenia się tymi faktami z wami, to na wątku powstawały przyjaźnie na wątku chwalimy się pierścieniami, rodzimy wszystko dzieje się tu a nie w klubie, w ktorym i ja za dużo nie pisałam bo wszystkie z was były na wątku. i zrzyłam się z wami wszystkimi i z każdą z osobna i boli mnie fakt, ze nagle na siebie najeżdzacie z takiego czy innego powodu nie chce wymieniać tu moich "ulubionych" zazdrośnic ale bardzo dobry kontakt mam z wieloma zazdro ( ![]() ![]() ) i chcę aby tak pozostało bo jak mówiłam poznałyśmy się i polubiłysmy tutaj na zazrośnicach a nie w klubie i mam nadzieję, że zawsze z moimi problemami bede mogła do was przyjsc i nie napsizecie mi bo ty jestes w tym elitarnym klubie spadaj.... bo to nie tak ma wszystko być wątek ma nas łączyć nie dzielić i cholernie przykre jest to co się tutaj dzieje i chcę aby było si sionirty!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Zaręczyny 11.10.2013 

, część ze słusznym żalem domagała się wytłumaczenia. Ale za pozostałe mi wstyd i tyle. 

No ale cóż
złość piękności szkodzi
laboga: