|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
![]() Wchodzę już prawie do sklepu, i podchodzi nagle do mnie szybkim krokiem jakiś facet - aż się wystraszyłam, bo wyglądało jakby coś chciał ode mnie. Stanął na chwilę i taki tekst do mnie "Powiem pani jedno. Będzie miała pani piękne dzieci.." i poszedł... ![]() Się uśmiałam! ![]() ![]() ![]() balbinka fajnie, że piszesz! ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluję 3 tygodni ![]() ![]() no a z Tatą i Teściową to niezła historia! Ale stety czy niestety nie mamy prawa się wtrącac w życie rodziców.. A w sumie wszystko się może fajnie ułożyc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
ja też zgagi nie mam w ogóle, ciekawe czy moja córcia będzie miała włoski!? ![]() fajnie że u Was coraz lepiej, jeśli chodzi o kupki, to pamiętam że któraś z dziewczyn pisała że tych kupek szczególnie na początku jest dużo, nawet do 10 (pamiętam jak się zdziwiłam jak zobaczyłam tę liczbe w jakimś poście ) z bioderkami to nie mam pojęcia, tez własnie mnie to wszstko zastanawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Ma któraś z Was stelaż pod wanienke? A może zamawiała z allegro?
Zastanawiam się nad tym no i czy taki stelaż jest wytrzymały. |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena też bym się wytarszyła najpierw, a potem pewnie uśmiechnęła, tak jak i Ty ![]() haha no może ![]()
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() na razie nie jem tylko smażonego, ale powoli i do tego zmierzam - w tym tygodniu jest plan na naleśniki takie blade ![]() ![]() co do kup - podobno jak się karmi piersią to kupa może być przy każdym karmieniu i jest to normalne, czyli nawet 8-10 dziennie, zależy jak często maluszek je co do usg bioderek - mi powiedziano, żeby zrobić je u ortopedy, który od razu oceni czy wszystko w porządku, a nie oddzielnie usg i wizyta i w sumie idziemy już za tydzień, bo udało nam się zdobyć termin, co prawda mały będzie miał dopiero 4 tygodnie, ale czasami robią nawet od razu (jak dziecko było pośladkowo ułożone) aha i pediatra ma Ci obowiązek wystawić skierowanie (tak mi położna powiedziała) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
wróciliśmy od pediatry, młody wazy 4200gr
![]() ![]() ![]() ![]() ide odsypiać noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
dziś wróci TŻ to muszę się z nim to skonsultować bo szczerze teraz tak myślę, że by mi się przydał taki nawet bardzo a na allegro są już od ok 50zł w góre chyba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Raczkowanie
|
witajcie mamusie!!! dawno mnie nie było bo tż był z nami w domu, dziś pierwszy dzień poszedł do pracy
gratulacje dla wszystkich mamuś ![]() Dominik ma już miesiąc i ciągle uczymy się współpracować. Dziennie idzie nam nawet 15 pieluch bo nasz książę nie uśnie nawet jak w chwili usypiania ma choć trochę wilgotno i jak chcemy go uśpić to ciągle a to siku a to kupa... Tak nie chcę go rozpieszczać, ale niestety nie zawsze się udaje bo: - nie uśnie sam w łóżeczku nawet jak jest śpiący tylko trzeba go mieć na rękach, ale przynajmniej można siedzieć, nie trzeba z nim chodzić - potrzebuje bliskości - dopiero potem go odkładamy - jak jest przemęczony nie uśnie póki nie dostanie z butelki kilku łyków mojego mleka - nie mam zamiaru wisieć nad łóżeczkiem z moim cycem w jego buzi jak moja mama robiła ze mną Niestety ma ciemieniuchę i codziennie oliwimy mu główkę i wyczesujemy łuski. Miał też wysypkę na brzuszku od czegoś co zjadłam i sama nie wiem od czego. Na twarzy ma delikatny trądzik niemowlęcy. Jutro jadę na kontrolę. To sie jeszczę pożalę: wszyscy strasznie w.ieprzaja się nam w wychowanie. Teść zachowuje się jakbym była tylko opiekunką JEGO dziecka i mam ochotę ![]() ![]() A ponieważ trzeba jakos żyć to pozwoliłam mu wziąc małego dziś na dół, a on obiecał że mi go odniesie jak się obudzi i nie ma ich juz 4 godziny! Cały czas mam przed oczami wizje że go terepie na rekach, buja i daje zwykłe mleko w proszku żeby nie płakał. Każdy mi go wyrywa jak nakarmiony i przewinięty. A ja czuje się jak restauracja + toaleta dla małego.
#2561 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Nie nadgonię Was za chiny ludowe ![]() Agatka już skończyła 5 tygodni, zaliczyliśmy USG bioderek- wszystko w porządku. Za tydzień mamy szczepienie.Rośnie jak na drożdżach, ubranka z tygodnia na tydzień coraz mniejsze sie wydają. Karmię systemem 4/4, czyli 4 butle i 4 cycki ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam, buziaki!!!
![]() |
#2562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale miał rację nie da się ukryć ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||||||||
Raczkowanie
|
Hej, ja po ktg, wszystko ok, tylko ciśnienie miałam wysokie i mam kontrolować w domu... Gin do mnie, kiedy mam termin. Ja, że wg OM 2.04 a wg USG genetycznego 30.03 więc on, najpierw, że tak myslałem
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle to chciałam się gina o to zapytać, ale zapomniałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
wg mnie wyglądam teraz jak "idź stąd i nie wracaj", także te piękne dzieci to nie wiem skąd wymyślił
![]() Ale humor mi trochę poprawił ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z tym ciśnieniem nic poważnego nie będzie się działo ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- aaaga współczuję akcji z teściami ;/ Ale najważniejsze że u Was ok. A jak Ty się czujesz??? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- kumkura jak fajnie się czyta Twojego posta ![]() super że wszystko tak łądnie się układa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() już miesiąc? wow jak to leci ![]() Co do teścia, to też bym się wkurzyła, jakby mnie ktoś tak traktował ![]() zobaczymy jak to u nas będzie, bo mam w rodzinie takie "ciocie-wszystkowiedzące" ![]() Ale główka do góry, oby w końcu dali Ci spokój ![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze ![]() ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-27 o 14:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale może kupiłabym nową ![]() więc jak masz tam gdzieś linka to możesz podesłać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daj jakies zdjecie Agatki,to juz jest duza panna!
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś zamówie chyba albo jutro to może przed porodem jeszcze przyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Pisała do mnie Flowerbombka!
![]() Ale spokojnie - pisze, bo coś Jej się z netem dzieje i nie wie kiedy będzie miała z powrotem. Jedzie właśnie na ostatnią wizytę, dowie się co z Synkiem i paciorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Co tu tak ucichło? Jecie wszystkie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
a u mnie właśnie zaczęło się wypytywanie jak się czuje, czy urodziłam itp.
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ja nie jem, ale chętnie bym zjadła bo ostatnio jakoś wiecznie głodna jestem. Flowerbombka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.