|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Cytat:
ja w niedzielę mam dzień bez ćwiczen no czasami jeszcze 1 innym dzień w tygodniu zależy jak się czuję i jakie mam chęci a co do A6W to mnie czasami kręgosłup pobolewa i już wiem że napewno całego nie zrobię ale żebym do połowy doszła to będę bardzo dumna z siebie wogóle dziś zauważyłam że jak wciągnę brzuchol to mi mięśnie widać i aż posprzątałam cały pokój i teraz tak pachnie w nim prontem ![]() Puchatek, dobrze że podwieczorek a nie kolacja ![]() A tak wyglądałam w sobotę ale zdjęcie troszkę słabej jakości bo sama sobie robiłam pierwszy raz w życiu....i taka troszkę duża wyszłam bo aparat był za nisko ale co tam
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2012-03-27 o 12:14 |
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfetka talię i brzuszek masz malutki i fajne nogi
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ale nie zauważyłam że stanik mi prześwituje ale przez czarną bluzkę?? ![]() A co do serków żółtych to zaczynamy szamać ![]() I po IIŚ 2 kromeczki jedna z dżemem truskawkowym domowym a druga z szyneczką i papryczką konserwową do tego zielona z pigwą ![]() Na obiad będą łazanki albo zupka jarzynowa nie wiem na co się zdecydować
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2012-03-27 o 13:22 |
|
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
ja już po fryzjerze
pokaże efekt jak mama wróci i mi zdjęcie zrobi tyłu ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- smerfetka, super wyglądasz
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetko jak zwykle pięknie się prezentujesz
![]() a mnie owsianka zapchała i dopiero po niecałych 5h poczułam głód... ale dość wilczy, więc przed chwilą zjadłam plaster sera pleśniowego (mniam, kocham wszelkie sery!!!), koktajl z dwóch łodyżek selera naciowego i dwóch kiwi z 2 łyżkami miodu, do tego ok. 100g serka wiejskiego (co bybiałko było) i z 10 winogron czerwonych, bo mama przyniosła pełno owoców dzisiaj... a jutro zmiana planów - owsianka będzie z pomarańczą )już mam książeczkę zdrowia wypełnioną, więc czas poszukać pracy... planuję dziś z jedzenia jeszcze kaszę gryczaną z kurczakiem w sosie pomidorowym z brokułami i jajecznicę z warzywkami jakimiś - cebulka, szczypiorek, papryka, może oliwki czarne? swoją drogą, nie lubię zielonych oliwek :Pa teraz idę na spacer na wf, bardziej się zmęczę tym spacerem niż wfem... no ale obowiązek to obowiązek.
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja nadal nie wiem czy lazanki czy zupa jarzynowa to i to niezbyt zdrowe bo tu makaron zwykły a tu zabielana śmietaną ale w sumie przed chwilą była skakanka x 900 więc może skuszę się na te łazaneczki![]() Acha i dziękuję Wam za miłe slowa nawet nie wiecie ile one dla mnie znaczą dlatego was uwielbiam i nie wyobrażam sobie ani dnia bez Was jesteście na mnie skazane
|
|
#1477 |
|
Rozeznanie
|
pasemka sobie odświeżyłam i troszke podcięłam
|
#1478 |
|
Rozeznanie
|
oczywiście aparat przekłamuje kolor ale co tam
ciekawe co mężuś na blondynke powie
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Ty masz dłuugie włoski
a gdzie buziunia? czemu zakryta? ![]() a co mężuś Cię w blondzie nie widział?? ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- A co tam w rogu stoi?? puzzle?
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
nie miał okazji mnie widzieć
tak to puzzle, stoją oparte o ścianę bo nie wiem gdzie powiesić ![]() i czy gdzieś będą pasowały
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pieknie wygladacie!! co za figury
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puzzle wszędzie pasują uwielbiam je
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ...chociaż nie jest powiedziane, że nie przyjadę w odwiedziny do PL chociaż tak na tydzień. W sumie to ledwo tu przyjechałam, a zaczęłam planować kiedy wpadnę do Polski Jakie wy jesteście szczuplutkie. Niedługo jak będziecie nadal dietkować to znikniecie ![]() minimini333, śliczny kolorek, taki słoneczny
|
|
#1485 |
|
amor vincit omnia
|
smerfetka to na wątku od zawsze jest ważenie w sobotę
taka 'tradycja' od paru części już... wiadomo, czasem znajdzie się ktoś kto waży się w inny dzień, ale z czasem wbija się w sobotni rytm
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też posprzątałam salon, wszystkie szafki obleciałam, poukładałam. Jest odświeżone . Mój pokój i szafy ciuchowe wciąż czekają na moją litość... ![]() ...w ogóle jaki lachon Następny lachon! ![]() jeu - treningu jeszcze nie było, będzie tak za godzinkę, dwie, bo na razie mi się nie chce . Chyba pobiegam
|
|
|
|
|
#1487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam Cię za to że tak pojechałaś też byłam i nigdy więcej chyba że na wakacje ale to ja będę lachonem w 100% ![]() Cytat:
![]() To może Ty się też pokaż lachonku?? coo??
|
|
#1488 | ||
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
poza tym każdy może się ważyć jak chce, byle mu pasował dany dzień ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
se se seNo kurcze ale w sumie mnie cały kręgosłup nie boli a kark
|
|
#1490 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
smerfetka - pokażę się, jak będę miała jakieś foty na pewno
![]() Jak mi się nie chce ćwiczyć, masakra |
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
smerfetka Ty też już jesteś szczuplakiem skurczybyku!
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, minimini - świetna figurka i superaśne włosy
![]() Little, też mi się nie chce ćwiczyć, ale o 19 się za to wezmę, bo przed chwilą jadłam. ;p trochę mi wpadło nadprogramowo do tego kurczaka z kaszą doszły dwa plastry szynki z kurczaka z warzywami (taka kolorowa szynka i b. smaczna!) i 2 plastry żółtego sera, cóż... jak mówiłam, jestem cholernie uzależniona od wszelkich serów a po treningu może zamiast omleta zjem sobie tą sałatkę z jajek, awokado, cebuli i tuńczyka skropioną sokiem z cytryny ![]() a teraz idę się uczyć przez te 1,5h
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj tam nie chce się chce chce ja to wiem do roboty ![]() Cytat:
ale teraz mój TŻ nie lubi blondynek więc zostane przy tym kolorku jadłam ta szynkę przepyszna jest jejq
|
|
#1495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jutro powinno byc już całkiem całkiem, więc z rana TF a wieczorkiem bieg zaliczę sobie, o!Powodzenia, też zamierzam poruszyć swoje szare komóreczki właśnie ![]() Dzięki za baty, zmobilizowałam się choć trochę i poskakałam ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Wykombinowałam jadło na jutro ![]() Rano: szklanka wody z cyryną Ś: owsianka (2 łyżki płatków, lyżka siemienia i otrębów, lyżka orzechów mielonych i słonecznika - wszystko zalane wodą) z twarożkiem (rozmieszany z jogurtem naturalnym), cynamonem, miodem i jabłkiem TF ![]() IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z tuńczykiem i ogóraskiem konserwowym O: zupa jarzynowa na rosole + jajecznica z 2 jaj/omlet P: serek homogenizowany ze slodzikiem, kakaem, słonecznikiem, orzechami ![]() Bieganie - z 40 minut pewnie zejdzie ![]() K: sałatka: chipsy wędlinowe (zrobię sporo, z 3 plasterków może), pomidor, ogórek co tam będzie . Zastanawiam się nad jajkiem jeszcze, ale mam już 2 w obiedzie...Wychodzi ok 1600 kcal
Edytowane przez LittleWoman Czas edycji: 2012-03-27 o 18:47 |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co podsumowałam dzisiejszy mój jadło wg "ile waży" i wyszło mi 1200kcal
a mi się wydawało że tak dużo dzisiaj zjadłam nawet te moje lazanki nie były aż tak bardzo kaloryczne ![]() ale nie wiem czy dobrze i tu pytanie do Jeu boś Ty to taka obcykana w tym a więc B: 47,3g T: 35,4g W: 174,7g Bł: 8,3g ale chyba mało białka co nie?? ![]() Little, fajny ten jadło i się zastanawiam jak się robi chipsy wędlinowe? ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- jednak moje pałaszowanie muszę wzbogacić o białka ewidentnie ich jest za mało
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2012-03-27 o 19:31 |
|
|
|
#1497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.W tym jutrzejszym wyglądam tak: B:107 g T:77,7 g W:140,1 g Bł:23 g kcal: 1605, według ilewazy.pl Wydaje mi się, że ok? Chipsy wędlinowe? Kroisz wędlinkę na kawałki i smażysz na suchej patelni teflonowej. Fajny patent ![]() Właśnie pałaszuję tuńczyka na kolację
Edytowane przez LittleWoman Czas edycji: 2012-03-27 o 20:09 |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro obiecuję poprawę aaaa to tak się robi to jutro na IIś sobie zrobie coś takiego
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A na łazanki od czasu do czasu możesz sobie przecież pozwolić ![]() Smacznego IIŚniadania ![]() Obliczyłam sobie swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Wychodzi mi aż 1944,6 (10 x masa ciała) + (6,25 X wzrost w cm) - (5 x wiek) - 161 To co wyjdzie ze wzoru mnoży się przez współczynnik aktywności nieaktywna 1,3 aktywna 2-3 lekkie treningi 1,4 bardzo aktywna 4-5 1,5 To jest tylko wzór, ale można od tego zacząć i potem w miarę efektów korygować kaloryczność tj. jeśli po 2 tygodniach nie ma spadku wagi to odejmujemy 100 kcal, jeśli spadek jest to nic nie robimy i tak aż dojdziemy do celu. - napisane kieeeedyś przez Pingwinka. Wydaje mi się to aż nieprawdopodobne dooooobra, spadam do nauki Edytowane przez LittleWoman Czas edycji: 2012-03-27 o 20:33 |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

ja kiedyś ćwiczyłam i nigdy nie dobrnęłam do końca, ale po 2 tygodniach ćwiczeń widziałam efekty w postaci mięśni.... co prawda ukrytych pod tłuszczykiem, ale co z tego
dlatego trochę obawiam się tego systemu, ale na razie będę walczyć z moją obsesją wchodzenia na wagę

a co do A6W to mnie czasami kręgosłup pobolewa i już wiem że napewno całego nie zrobię ale żebym do połowy doszła to będę bardzo dumna z siebie
i aż posprzątałam cały pokój i teraz tak pachnie w nim prontem 

a druga z szyneczką i papryczką konserwową do tego zielona z pigwą
dlatego was uwielbiam i nie wyobrażam sobie ani dnia bez Was