O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 15:18   #2221
kefii
Wtajemniczenie

Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
ja chyba też wolałabym naturalnie, ale jeśli lekarz powie, że trzeba będzie zrobić cc to nie mam nic przeciwko, wszystko dla dobra maluszka

Swarovska ja też mam zdiagnozowaną dyskopatię, kręgosłup mi dokucza ale to rzadko, czasem mam taki ból jakby kto szpilkami mnie nakłuwał i on promieniuje od kręgosłupa przez całą nogę. Nie jest to zbyt przyjemne, ale da się żyć zobaczymy jak to będzie w ciąży, bo pewnie jak maluszek będzie rósł to i bóle będą częstsze i silniejsze, jakby nie patrzeć parę kilo będzie się dźwigać przez kilka miesięcy.
Neurolog mi powiedział, że tego nie da się wyleczyć, bo to jest po prostu starzenie się kręgosłupa. Można tylko pomagać sobie ćwiczeniami wzmacniającymi mięśnie kręgosłupa lędźwiowego i piersiowego, no i pływanie też jest wskazane Tylko, że teraz to ja nie bardzo sobie poćwiczę :P

co dobrego na obiad szykujecie? bo ja właśnie upichciłam zupę pomidorową z ryżem mmm... pyszota, przez te mdłości dawno już nic sama nie gotowałam, ale od kilku dni miałam chęć na pomidorową i wyszła pyszna reflektujecie?
wlasne dla dobra maluszka wszytsko
a ja dzis mam resztki pomidorówki
i jakas zapiekanke robie ale smaka na nia nie mam

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:23   #2222
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
naprawdę 2500? to nie tak dużo w ddtvn mówili o kwotach od 10tyś nie wiem co to za kliniki były, ogólnie pełna opieka przed i po porodzie, znieczulenia itd wszystko w cenie

PAKIET DO PORODU DROGAMI NATURY – CENA: 3.200,00 zł Obejmuje:
  • znieczulenie zewnątrzoponowe do porodu (przy braku przeciwwskazań medycznych),
  • indywidualną opiekę lekarza w czasie porodu,
  • indywidualną opiekę położnej w czasie porodu,
  • indywidualną opiekę pielęgnacyjną w Oddziale Położniczo-Noworodkowym,
  • porady laktacyjne,
  • pobyt Pacjentki w sali o podwyższonym standardzie,
  • możliwość wyboru menu.
PAKIET DO PORODU DROGĄ CIĘCIA CESARSKIEGO – CENA: 3.900,00 zł Obejmuje:
  • poród drogą planowego cięcia cesarskiego,
  • porady laktacyjne,
  • możliwość wyboru menu.
Troszkę ceny poszły w górę ale i tak wydaje mi się że warto
http://www.salve.pl/ a tu adres jeżeli któraś z łódzkiego
reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:23   #2223
Emma 1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek20004 Pokaż wiadomość
Emma dobrze że juz jesteś bo sie martwić zaczęłam że sie tyle nie odzywasz
a z Kami co się dzieje tez juz dawno nie odzywała?
no własnie też się zdziwiłam jak nadrobiłam i zobaczyłam że jej nie ma od kilku dni
że ich miłość to nie wiatr
pragną wszystkich powiadomić,
że chcą razem iść przez świat.."
Emma 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:34   #2224
gosiaczek20004
Zadomowienie

uciekam na razie kobitki ale zajrze później
gosiaczek20004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:38   #2225
Emma 1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek20004 Pokaż wiadomość
uciekam na razie kobitki ale zajrze później
paaa!
że ich miłość to nie wiatr
pragną wszystkich powiadomić,
że chcą razem iść przez świat.."
Emma 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:58   #2226
Monika_uk
Rozeznanie

Hej dziewczyny. Wpadlam tutaj na chwilke bo nie dam rady poki co na raz nadrobic tego co nabazgralyscie. Napisalam do Was w klubie

22,03,2012 Aniołek
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:03   #2227
beautystyleandme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny Istraa moje najszczersze gratulację, beta to juz tylko formalność, tak się cieszę Po dlugiej nieobecności, za namową Misi postanowiłam wrócić na watek czym jestem bardzo podekscytowana. Dla tych które mnie nie znają przedstawiam się ponownie. Mam na imię Marta, po odstawieniu tabletek, które brałam ok. 6 lat udalo nam się z mężem ujrzeć II kreseczki w 3 cyklu strań, co dla mnie było wiecznością, gdyż strasznie się nakręcalam i @ była dla mnie tragedią. Po poczatkowym pobycie w szpitalu i kupie nerwów obecnie jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie w 19 tc. Dziś kolejna wizyta u gin. Mam nadzieje, że szybko uda mi się zlapać kontakt z nowymi dziewczynami, bo o "stare" się nie martwie
matko... nie wierzę że to już 19tc kiedy to zleciało
Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziekuje Kochana za wsparcie Jak cos to moge isc do szpitala. Nigdy w nim nie lezalam i nawet nie wiem jak to jest byc w szpitalu ale dla mojego Dzidka zrobie wszystko Siedze jak na szpilkach i zastanawiam sie czy zadzwonia dzisiaj czy nie.
Akurat moj malz zakupil wczoraj drugi maly laptop jak mi pozwola to bede miala kontakt z Wami. Chociaz mam nadzieje, ze jednak nie bede musiala nigdzie isc. Z drugiej strony tak slabo sie czuje, strasznie sie mecze, ze nie wiem czy to nie bedzie lepsze. Zobaczymy.
trzymam kciuki!!! mega mocno będzie dobrze!!!
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Istra jeszcze raz wielkie gratulacje!Super!

Monamur
po pierwsze nie myśl zaraz o najgorszym. Wiele kobiet zmaga się z problemami. Po pierwsze nie jest to pewne że nie masz owu później niż w tym książkowym 14 dc. Po drugie PCO to nie wyrok, moja koleżanka zachodzi przy tym w ciąże bez problemu. A żeby zdiagnozować PCO potrzebny jest nie tylko obraz USG ale wyniki hormonów w tym testosteronu oraz obserwacja cykli. Zmierzam do tego, że to co lekarz tam wypatrzył w sumie nie jest nczym nadzwyczajnym. Jeżeli on nie czuje się na siłach to lepiej, że się przyznał. Nie każdy gin specjalizuje się w takich sprawach. Być może Twój problem(o ile taki jest) da się szybko rozwiązać wprawnemu lekarzowi. wiem co mówię. Trzeba spiąć tyłek i szukać pomocy!Nie ma powodu do płaczu-masz jajniki, masz macicę?To już jest bdb wiadomość. Do tego pęcherzyk rośnie i jest. A to druga świetna. Punkt wyjścia naprawdę dobry.

Co to ja jeszcze chciałam?gdzie Kami?
no właśnie.. gdzie Kammi i Emma?

a nie.. cofam! jednak Emma się odezwała

właśnie wróciłam z całodniowego maratonu po urzędach! nie pytajcie w jakim jestem stanie nooossszzzz szlag mnie trafia jak mam załatwiać coś w ZUS czy US! wyjechałam po 9.00 z domu i niedawno wróciłam! 3 godziny stałam w kolejce!
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:04   #2228
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
PAKIET DO PORODU DROGAMI NATURY – CENA: 3.200,00 zł Obejmuje:
  • znieczulenie zewnątrzoponowe do porodu (przy braku przeciwwskazań medycznych),
  • indywidualną opiekę położnej w czasie porodu,
  • porady laktacyjne,
  • możliwość wyboru menu.
PAKIET DO PORODU DROGĄ CIĘCIA CESARSKIEGO – CENA: 3.900,00 zł Obejmuje:
  • poród drogą planowego cięcia cesarskiego,
  • porady laktacyjne,
  • możliwość wyboru menu.
Troszkę ceny poszły w górę ale i tak wydaje mi się że warto
http://www.salve.pl/ a tu adres jeżeli któraś z łódzkiego

mój tż własnie poszukał sam tej kliniki w necie i mi zapowiedział ze za niedługo (jak nic nie wyjdzie) tez mnie tam zabiera i sprawdzamy plemniczki i pewnie przy okazji mnie. mam nadzieje ze nie bedzie to potrzebne
a tak w ogóle to skąd jestes? z łodzi?
misia20l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:06   #2229
kooocur
Zakorzenienie

Jak zaczełyście tak pisać o chorobach to przypomnialam sobie, że ja mam osteoporoze....też chyba będzie ciezko...zwłaszcza, ze mam duże prawdopodobieństwo bliźniaków...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:09   #2230
Elmiria
Raczkowanie

Cześc laseczki!
Ja dalej się męczę z bólem głowy. Boje się, że to może być ciśnienie, a nie chce mi się jechać do centrum do apteki, żeby zmierzyć. Ogólnie już się cieszyłam ,zę drugi trymesyt, to raj, ale niestety nie dla mnie
Ale i tak jestem meeeegaaaa szczęśliwa, że będę mamusią

Ja dziś znalazłam fajną szkołę rodzenia, jest w przychodni do kótej często chodziłam. Fajna oferta, różnorodna. Wykwalifikowany personel. Koszt to 350zł. i kurs zaczyna się gdzieś w 26-28 tyg. trwa 10tyg. Można być z osobą towarzyszącą
A wy planujecie się zapisać do szkoły rodzenia?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja po wizicie,moge leki odstawic,nie ma sladu po krwiaku ani po odklejajacej sie kosmówce jestem prze szczesliwa.
jedyne co mnie troszke rozczarowalo to to ze moja Maja ma cypelek miedzy nogami i prawdopodobnie Maja zamieni sie w Nikodema.
I Jak na zlosc moja kolezanka,za ktora nie przepadam ma dziewczynke (a chciala chlopca).
Przedstawiam Wam mojego mezczyzne
Gratuluję córuni Może się jeszcze zmieni Ja odwrotnie chcę synka, bo mąż marzy bardzo i chcę spełnić jego marzenie... bo mi tak naprawdę obojetne, byle by było zdrowe

Cytat:
Zaczęłaś starania zaraz po odstawieniu tabletek czy robiłaś jakąś przerwę?
A jak było u innych dziewczyn które mają doświadczenie z pigułami?
Ja odstawiłam tabletki i początkowo poprostu kochaliśmy się wtedy, kiedy nam się chciało, po kilku miesiącach utworzyły się torbelki, więc je leczyłam, a potem się okazało, że jest fasolka. Udało nam się w 7m cyklu, w sumie z tegoego 3były z prawdziwymi starankami - tempka, kalendarzyk A udało się wtedy, kiedy się na to brzydko mówiąc wylaliśmy

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Beta HCG: 892,2

3-4 tydzień [9-130]
4-5 tydzień [75-2600]
5-6 tydzień [850-20 800]

Myślicie, że to dobra beta? Bo mnie zmartwiła troszkę
Misti, przestań się zamartwiać betą Ciesz się fasolką. Ja robiłam tylko raz, żeby potwierdzić ciążę i potem czekałam na wizytę u lekarza, bo to jest najważniejsze Więc dla wlaśnego spokoju radzę nie robić bety, jeśli nie masz plamień Każde laboratorium i tak podaje swoją rozpiskę, więc po co dodatkowy stres Będzie dobrze kochana

Cytat:
Napisane przez istraa Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!

Długo nie zagladałam, ale to przez sytuację, o której wiecie. Z babcią nadal nie za dobrze. Na czwartek ma wyznaczoną operację. Boję się jak nie wiem...Ewka znowu chora, ropna angina. Ręce mi opadają.

A teraz NAJWAŻNIEJSZE!!!!

Obudziły mnie dzisiaj mega mdłości, polecaiałam do wc i , niby 11 d fl, ale3 stwierdziłam raz kozie śmierć, miałam czekać z testem, ale co tam mam ich sporo, więc siknęłam nie licząc na wiele.......

I SĄ II !!!!!

Ta druga bledziutka, ale niezaprzeczalnie JEST!

Tak się zestresowałam, że poleciałam od razu na betę! Wyniki będę miała koło 15, plissss trzymajcie kciukasy.

Staram się załadować zdjęcie, ale cholera się nie chce zgrać!

Ja i tutaj pogratuluję Super MAMUSIU
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:17   #2231
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia20l Pokaż wiadomość
mój tż własnie poszukał sam tej kliniki w necie i mi zapowiedział ze za niedługo (jak nic nie wyjdzie) tez mnie tam zabiera i sprawdzamy plemniczki i pewnie przy okazji mnie. mam nadzieje ze nie bedzie to potrzebne
a tak w ogóle to skąd jestes? z łodzi?
z Piotrkowa a Ty?
Stary 2012-03-27, 16:25   #2232
misia20l
Zadomowienie

Elmira u mnie w powiatowym szpitalu jest szkoła rodzenia. moja kol. chodziła-10godzin za 100zł, równiez były z partnerami kiedy było np o przewijaniu, ubieraniu, kąpaniu itp. była wycieczka na góre na oddział gin.-poł., pokazywali kobietom wszystkie sale, warunki, sprzęty, sale porodowe, co mają itp., poznawały wszystkie położne, lekarzy gin. i bardzo sobie chwaliła te spotkania i mówiła ze bardzo bardzo jej to pomogło no i położna równiez-bo jak sie znały to i inaczej na nią patrzyła i jej pomogła urodzic.
ja w przyszłości tez planuje skorzystac z tego tymbardziej ze to nie pieniądze a wiedza-nieoceniona

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
z Piotrkowa a Ty?

o to blisko ja od strony tomaszowa, spały...
była tu tez dziewczyna z tomaszowa samego ale popisała pare dni i znikła, nie wciągnęła sie
Stary 2012-03-27, 16:31   #2233
reven24111
Raczkowanie

No to faktycznie blisko
Stary 2012-03-27, 16:36   #2234
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie każda chciałaby urodzic naturalnie, ale nie każda bedzie mogła, albo po prostu nie da rady, bo jakby nie patrzec trzeba byc silnym
nieprawda bo ja nie chce rodzic sn! Juz raz mialam cesarke(na zyczenie) i teraz tez chce miec,panicznie boje sie bolu,tak panicznie ze juz wole nie miec wiecej dzieci niz rodzic naturalnie. Jestem straszna panikara. Teraz mam isc do szpitala na wycinek i juz kombinuje co by tu zrobic zeby nie isc bo sie k. boje jak szlak! tak samo jutro ide na wycięcie paznokcia u stopy i wiem ze bedzie bolalo,jak zreszta co pol roku i juz wiem ze cala noc nie przespie ze strachu
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:40   #2235
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Wpadlam tutaj na chwilke bo nie dam rady poki co na raz nadrobic tego co nabazgralyscie. Napisalam do Was w klubie
o 2witaj odezwałas sie
to napisz chociaz czy u ciebie wszytsko w porzadku bo ja do klubu wstepu nie mam

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

jak mnie boli lewy jajnik chyba owulka
cos mi sie przesunęła przez tel leki ale to możne i dobrze
no nic trza zacisnać zęby i do męża wieczorkiem do łóżka

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-03-27, 16:49   #2236
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
nieprawda bo ja nie chce rodzic sn! Juz raz mialam cesarke(na zyczenie) i teraz tez chce miec,panicznie boje sie bolu,tak panicznie ze juz wole nie miec wiecej dzieci niz rodzic naturalnie. Jestem straszna panikara. Teraz mam isc do szpitala na wycinek i juz kombinuje co by tu zrobic zeby nie isc bo sie k. boje jak szlak! tak samo jutro ide na wycięcie paznokcia u stopy i wiem ze bedzie bolalo,jak zreszta co pol roku i juz wiem ze cala noc nie przespie ze strachu

napisałam ze chciałaby bo to jest zapewne inne uczucie, urodzic dziecko naturalnie niz operacyjnie, chodzi mi o samo przezycie, (nie uwzględniając w tym ból), uczucie i w ogóle, nie wiem jak to ując omijałam wszelkie "przeciw" czyli własnie ból itp. wiadomo ze tez bym wolała sie nie meczyc i miec cc ale chodzi mi o samo przezycie, no nie wiem, samo to że dałam rade i takie tam...
Stary 2012-03-27, 16:53   #2237
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
Monia wątki pędzą do przodu jak dobrze, że się odezwałaś kochana pędzę zobaczyć co tam napisałaś
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:56   #2238
Malemalenstwo
Zadomowienie

Hej dziewczyny.
Już jesem po usg. Wszystko z dzidziolkim oki. Przezierność też dobra wyszła. Prawdopdobnie to chłopczyk, bo ma cypelek między nogami Więc mój synek będzie miał kompana do łobuzowaniaSame chłopaki na wątku No i jest o tydzień starszy niż z ostatniej @. Termin porodu teraz mam na 20 września. Czyli wychodzi u mnie 14t 5 dni z usg.

Pierwszeujęcie mój dzidziolek w całej okazałości. Drugie ujęcie pokazane co ma między nóżkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000937.jpg (68,3 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez Malemalenstwo
Czas edycji: 2012-03-27 o 16:59
Malemalenstwo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 17:02   #2239
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
napisałam ze chciałaby bo to jest zapewne inne uczucie, urodzic dziecko naturalnie niz operacyjnie, chodzi mi o samo przezycie, (nie uwzględniając w tym ból), uczucie i w ogóle, nie wiem jak to ując omijałam wszelkie "przeciw" czyli własnie ból itp. wiadomo ze tez bym wolała sie nie meczyc i miec cc ale chodzi mi o samo przezycie, no nie wiem, samo to że dałam rade i takie tam...
no wiem wiem o co chodzi,ale jakos to przezycie mi sie nie wydaje jakos wspaniale,moze jestem inna.Mi porod naturalny kojarzy sie z bolem jak fiks,parciem,meczeniem sie tyle godzin i pocietym kroczem.Chyba za duzo naogladalam sie TLC nawet ze znieczuleniem nie chce. Jestem moze psychiczna,ale wole miec dzidzie po 15 minutach bez cierpien (z wyjatkiem sciaganiem cewnika ałłaaa)
Stary 2012-03-27, 17:04   #2240
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Już jesem po usg. Wszystko z dzidziolkim oki. Przezierność też dobra wyszła. Prawdopdobnie to chłopczyk, bo ma cypelek między nogami Więc mój synek będzie miał kompana do łobuzowaniaSame chłopaki na wątku No i jest o tydzień starszy niż z ostatniej @. Termin porodu teraz mam na 20 września. Czyli wychodzi u mnie 14t 5 dni z usg.

Pierwszeujęcie mój dzidziolek w całej okazałości. Drugie ujęcie pokazane co ma między nóżkami

cudny dzidziolek
Stary 2012-03-27, 17:04   #2241
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

no to gratuluje! a na tym pierwszym zdjątku tez mu cos wystaje,to jest własnie sikus? ile ma cm? moj ma 8cm i termin porodu mi sie nie zmienil,w kazdym razie nic mi nie powiedzial
Stary 2012-03-27, 17:07   #2242
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
no wiem wiem o co chodzi,ale jakos to przezycie mi sie nie wydaje jakos wspaniale,moze jestem inna.Mi porod naturalny kojarzy sie z bolem jak fiks,parciem,meczeniem sie tyle godzin i pocietym kroczem.Chyba za duzo naogladalam sie TLC nawet ze znieczuleniem nie chce. Jestem moze psychiczna,ale wole miec dzidzie po 15 minutach bez cierpien (z wyjatkiem sciaganiem cewnika ałłaaa)

no ale jakby nie patrzec, czy by rodzic sn czy przez cc to i tak ból jest i tak, wiadomo ze sn musisz sie nameczyc, za to szybciej pozniej dochodzisz do siebie i chyba mniej bola gnaty a przez cc łatwiejszy poród za to potem rozrywa podobno galancie i jest nie fajnie wiec tak czy tak nigdy nie bedzie nam tak wspaniale jak to by każda chciała
Stary 2012-03-27, 17:11   #2243
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
no to gratuluje! a na tym pierwszym zdjątku tez mu cos wystaje,to jest własnie sikus? ile ma cm? moj ma 8cm i termin porodu mi sie nie zmienil,w kazdym razie nic mi nie powiedzial
no chyba sisiolek mu wystaje. Zresztą powiem wam, że miałam takie przeczucie co do chłopca. U męża są same chłopaki, ma mocne męskie geny
Dzidziolek ma 9cm
Stary 2012-03-27, 17:11   #2244
misia20l
Zadomowienie

a ja jestem dzis zadowolona bo zrobiłam cos dla urody i wybrałam sie do fryzjerki na podcinanie włosków i farbowanie
zawsze troszke nastrój poprawiło, zwłaszcza jak fryzjer zrobi własnie tak jak to sie chciało
Stary 2012-03-27, 17:12   #2245
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
no ale jakby nie patrzec, czy by rodzic sn czy przez cc to i tak ból jest i tak, wiadomo ze sn musisz sie nameczyc, za to szybciej pozniej dochodzisz do siebie i chyba mniej bola gnaty a przez cc łatwiejszy poród za to potem rozrywa podobno galancie i jest nie fajnie wiec tak czy tak nigdy nie bedzie nam tak wspaniale jak to by każda chciała
oj tam oj tam ja szybko doszlam do siebie po niecalym miesiacu wnosilam wozek z dzieckiem na 3 pietro
Wszystko zalezy czy sie ruszasz czy nie. Ja zaraz po przyjsciu do domu ze spzitala (3dni po cc) mylam naczynia i zmienialam posciel,zgarbiona ale dałam rade.Normalnie nosilam malego,chociaz bylam tak zgięta ze wygladalam jak Gargamel
ja zawsze podziwialam te kobiety ktore rodza naturalnie,dla mnie to straszny wyczyn i wogole szacun dla tych kobiet.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
no chyba sisiolek mu wystaje. Zresztą powiem wam, że miałam takie przeczucie co do chłopca. U męża są same chłopaki, ma mocne męskie geny
Dzidziolek ma 9cm
Moj maz tez ma 3 braci,ale ja nadal mam nadzieje ze cypelek to lechtaczka. u mnie nie bylo tak tego widac jak u Ciebie
Stary 2012-03-27, 17:20   #2246
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
Dzidziolek ma 9cm

ja za to mysle ze emilia i natalia bedą miały małe baby
chociazby przez te mdłosci i rzyganko emilka to napewno, wróze dziewczynke, no a co natalki to jestem troszke mniej pewna ale równie wydaje mi sie ze bedzie dziewczynka

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

gdzie te wszystkie dziołchy sie podziewają???
nudno tu. nie ma z kim poplotkowac...
poczuły wiosne i pouciekały..
Stary 2012-03-27, 17:23   #2247
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny.

ale fajnie ciesze sie ze wszytsko dobrze i jaki juz duzy

Cytat:
Cytat:
a ja jestem dzis zadowolona bo zrobiłam cos dla urody i wybrałam sie do fryzjerki na podcinanie włosków i farbowanie
zawsze troszke nastrój poprawiło, zwłaszcza jak fryzjer zrobi własnie tak jak to sie chciało
a ja mam fryzjeza na poniedzialek i to pare kroków od domu -- moja siostre ciekawe co mi znowu zrobi bo ostatnio jakies eksperymenty na mnie robi
narazie to jak szara myszka wyglądam

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
chociazby przez te mdłosci i rzyganko emilka to napewno, wróze dziewczynke, no a co natalki to jestem troszke mniej pewna ale równie wydaje mi sie ze bedzie dziewczynka

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

a ja ja jestem

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-03-27, 17:32   #2248
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie misia tak chyba do konca nie jest ja przy oskarzem nie mialam wogole mdlosci,bylam piekna i kwitnaca a teraz mdlosci mialam calymi dniami,myslalam ze umre,zbrzydlam,wypadaja mi wlosy,mam pryszcze i co? i tez facet prawdopodobnie
moja kolezanka zero mdlosci i dziewczynka
Stary 2012-03-27, 17:35   #2249
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie misia tak chyba do konca nie jest ja przy oskarzem nie mialam wogole mdlosci,bylam piekna i kwitnaca a teraz mdlosci mialam calymi dniami,myslalam ze umre,zbrzydlam,wypadaja mi wlosy,mam pryszcze i co? i tez facet prawdopodobnie
moja kolezanka zero mdlosci i dziewczynka
tym sie nie nalezy sugerowac choc czasem to sie sprawdza
wazne zeby bywły zdorwe

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-03-27, 17:37   #2250
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
tym sie nie nalezy sugerowac choc czasem to sie sprawdza
wazne zeby bywły zdorwe
no czasem sie sprawdza bo zawsze jest 50% na 50%
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości