|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
Cytat:
a ja dzis mam resztki pomidorówki i jakas zapiekanke robie ale smaka na nia nie mam |
|
|
|
|
#2222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PAKIET DO PORODU DROGAMI NATURY – CENA: 3.200,00 zł Obejmuje:
http://www.salve.pl/ a tu adres jeżeli któraś z łódzkiego
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Rozeznanie
|
no własnie też się zdziwiłam jak nadrobiłam i zobaczyłam że jej nie ma od kilku dni
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
uciekam na razie kobitki ale zajrze później
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2226 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Wpadlam tutaj na chwilke bo nie dam rady poki co na raz nadrobic tego co nabazgralyscie. Napisalam do Was w klubie
|
#2227 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy to zleciałoCytat:
Cytat:
![]() a nie.. cofam! jednak Emma się odezwaławłaśnie wróciłam z całodniowego maratonu po urzędach! nie pytajcie w jakim jestem stanie nooossszzzz szlag mnie trafia jak mam załatwiać coś w ZUS czy US! wyjechałam po 9.00 z domu i niedawno wróciłam! 3 godziny stałam w kolejce! |
|||
|
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tż własnie poszukał sam tej kliniki w necie i mi zapowiedział ze za niedługo (jak nic nie wyjdzie) tez mnie tam zabiera i sprawdzamy plemniczki i pewnie przy okazji mnie. mam nadzieje ze nie bedzie to potrzebne ![]() a tak w ogóle to skąd jestes? z łodzi? |
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaczełyście tak pisać o chorobach to przypomnialam sobie, że ja mam osteoporoze....też chyba będzie ciezko...zwłaszcza, ze mam duże prawdopodobieństwo bliźniaków...
|
|
|
|
#2230 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześc laseczki!
Ja dalej się męczę z bólem głowy. Boje się, że to może być ciśnienie, a nie chce mi się jechać do centrum do apteki, żeby zmierzyć. Ogólnie już się cieszyłam ,zę drugi trymesyt, to raj, ale niestety nie dla mnie Ale i tak jestem meeeegaaaa szczęśliwa, że będę mamusią Ja dziś znalazłam fajną szkołę rodzenia, jest w przychodni do kótej często chodziłam. Fajna oferta, różnorodna. Wykwalifikowany personel. Koszt to 350zł. i kurs zaczyna się gdzieś w 26-28 tyg. trwa 10tyg. Można być z osobą towarzyszącą ![]() A wy planujecie się zapisać do szkoły rodzenia? Cytat:
Ja odwrotnie chcę synka, bo mąż marzy bardzo i chcę spełnić jego marzenie... bo mi tak naprawdę obojetne, byle by było zdrowe![]() Cytat:
A udało się wtedy, kiedy się na to brzydko mówiąc wylaliśmy![]() Cytat:
Będzie dobrze kochanaCytat:
|
||||
|
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty?
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Elmira u mnie w powiatowym szpitalu jest szkoła rodzenia. moja kol. chodziła-10godzin za 100zł, równiez były z partnerami kiedy było np o przewijaniu, ubieraniu, kąpaniu itp. była wycieczka na góre na oddział gin.-poł., pokazywali kobietom wszystkie sale, warunki, sprzęty, sale porodowe, co mają itp., poznawały wszystkie położne, lekarzy gin. i bardzo sobie chwaliła te spotkania i mówiła ze bardzo bardzo jej to pomogło no i położna równiez-bo jak sie znały to i inaczej na nią patrzyła i jej pomogła urodzic.
ja w przyszłości tez planuje skorzystac z tego tymbardziej ze to nie pieniądze a wiedza-nieoceniona ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- o to blisko była tu tez dziewczyna z tomaszowa samego ale popisała pare dni i znikła, nie wciągnęła sie
|
|
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
No to faktycznie blisko
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
nieprawda bo ja nie chce rodzic sn! Juz raz mialam cesarke(na zyczenie) i teraz tez chce miec,panicznie boje sie bolu,tak panicznie ze juz wole nie miec wiecej dzieci niz rodzic naturalnie. Jestem straszna panikara. Teraz mam isc do szpitala na wycinek i juz kombinuje co by tu zrobic zeby nie isc bo sie k. boje jak szlak! tak samo jutro ide na wycięcie paznokcia u stopy i wiem ze bedzie bolalo,jak zreszta co pol roku i juz wiem ze cala noc nie przespie ze strachu
|
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to napisz chociaz czy u ciebie wszytsko w porzadku bo ja do klubu wstepu nie mam ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- jak mnie boli lewy jajnik chyba owulka cos mi sie przesunęła przez tel leki ale to możne i dobrze no nic trza zacisnać zęby i do męża wieczorkiem do łóżka |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisałam ze chciałaby bo to jest zapewne inne uczucie, urodzic dziecko naturalnie niz operacyjnie, chodzi mi o samo przezycie, (nie uwzględniając w tym ból), uczucie i w ogóle, nie wiem jak to ując omijałam wszelkie "przeciw" czyli własnie ból itp. wiadomo ze tez bym wolała sie nie meczyc i miec cc ale chodzi mi o samo przezycie, no nie wiem, samo to że dałam rade i takie tam...
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dobrze, że się odezwałaś kochana |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Już jesem po usg. Wszystko z dzidziolkim oki. Przezierność też dobra wyszła. Prawdopdobnie to chłopczyk, bo ma cypelek między nogami Więc mój synek będzie miał kompana do łobuzowania Same chłopaki na wątku No i jest o tydzień starszy niż z ostatniej @. Termin porodu teraz mam na 20 września. Czyli wychodzi u mnie 14t 5 dni z usg.Pierwszeujęcie mój dzidziolek w całej okazałości. Drugie ujęcie pokazane co ma między nóżkami
Edytowane przez Malemalenstwo Czas edycji: 2012-03-27 o 16:59 |
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet ze znieczuleniem nie chce. Jestem moze psychiczna,ale wole miec dzidzie po 15 minutach bez cierpien (z wyjatkiem sciaganiem cewnika ałłaaa)
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudny dzidziolek |
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale jakby nie patrzec, czy by rodzic sn czy przez cc to i tak ból jest i tak, wiadomo ze sn musisz sie nameczyc, za to szybciej pozniej dochodzisz do siebie i chyba mniej bola gnaty a przez cc łatwiejszy poród za to potem rozrywa podobno galancie i jest nie fajnie wiec tak czy tak nigdy nie bedzie nam tak wspaniale jak to by każda chciała![]()
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzidziolek ma 9cm |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem dzis zadowolona bo zrobiłam cos dla urody i wybrałam sie do fryzjerki na podcinanie włosków i farbowanie
![]() zawsze troszke nastrój poprawiło, zwłaszcza jak fryzjer zrobi własnie tak jak to sie chciało
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szybko doszlam do siebie po niecalym miesiacu wnosilam wozek z dzieckiem na 3 pietro![]() Wszystko zalezy czy sie ruszasz czy nie. Ja zaraz po przyjsciu do domu ze spzitala (3dni po cc) mylam naczynia i zmienialam posciel,zgarbiona ale dałam rade.Normalnie nosilam malego,chociaz bylam tak zgięta ze wygladalam jak Gargamel ja zawsze podziwialam te kobiety ktore rodza naturalnie,dla mnie to straszny wyczyn i wogole szacun dla tych kobiet. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Moj maz tez ma 3 braci,ale ja nadal mam nadzieje ze cypelek to lechtaczka. u mnie nie bylo tak tego widac jak u Ciebie |
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja za to mysle ze emilia i natalia bedą miały małe baby chociazby przez te mdłosci i rzyganko emilka to napewno, wróze dziewczynke, no a co natalki to jestem troszke mniej pewna ale równie wydaje mi sie ze bedzie dziewczynka---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- gdzie te wszystkie dziołchy sie podziewają??? nudno tu. nie ma z kim poplotkowac... poczuły wiosne i pouciekały.. |
|
|
|
|
#2247 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
narazie to jak szara myszka wyglądam ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz mdlosci mialam calymi dniami,myslalam ze umre,zbrzydlam,wypadaja mi wlosy,mam pryszcze i co? i tez facet prawdopodobnie![]() moja kolezanka zero mdlosci i dziewczynka |
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wazne zeby bywły zdorwe |
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

mmm... pyszota, przez te mdłości dawno już nic sama nie gotowałam, ale od kilku dni miałam chęć na pomidorową i wyszła pyszna 

kiedy to zleciało
Siedze jak na szpilkach i zastanawiam sie czy zadzwonia dzisiaj czy nie.
nooossszzzz szlag mnie trafia jak mam załatwiać coś w ZUS czy US!

, niby 11 d fl, ale3 stwierdziłam raz kozie śmierć, miałam czekać z testem, ale co tam mam ich sporo, więc siknęłam nie licząc na wiele.......

Więc mój synek będzie miał kompana do łobuzowania
po niecalym miesiacu wnosilam wozek z dzieckiem na 3 pietro