|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zanka testuje Alterrę
Witam serdecznie w moim wątku
![]() Jestem niezwykle zaszczycona, że mam możliwość testowania produktów firmy Alterra dostępnych w sieciach Rossmann. Dopiero dziś udało mi się odebrać kosmetyki, ale już nadrabiam zaległości i chwalę się moimi nabytkami. No to zaczynamy ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanka testuje Alterrę
Najpierw chciałabym przedstawić każdy produkt, który będę testowała, oraz kilka słów od producenta.
1. Rumiankowa pomadka do ust Pielęgnacyjna pomadka do ust pozbawiona jest syntetycznych środków konserwujących, nie zawiera również sztucznych barwników i środków zapachowych. Pomadka zawiera między innymi olejek kokosowy, olejek jojoba, witaminę E, ekstrakt z rumianku. 2. Krem do rąk z granatem i aloesem, 75 ml Krem opracowany specjalnie do zniszczonej skóry dłoni. Połączenie substancji czynnych takich jak olejek z pestek granatu*, ekstrakt z aloesu* i masło shea* pielęgnują skórę, czyniąc ją aksamitnie miękką. Krem do rąk Alterra szybko się wchłania, nie pozostawiając śladów na skórze. * z kontrolowanych biologicznie upraw. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. 3. Maseczka nawilżająca do skóry suchej i wrażliwej z aloesem, 2x 5 ml Maseczka nawilżająca Alterra z wyciągiem z aloesu to kojąca i dostarczająca równowagi pielęgnacja opracowana z myślą o szczególnych potrzebach skóry suchej i wrażliwej. Roślinna gliceryna trwale równoważy gospodarkę wodną skóry. Wartościowy olejek z jojoby w połączeniu z masłem shea i masłem kakaowym wygładzają ją. Olejek migdałowy, oliwa z oliwek i olejek sojowy dostarczają ponadto dodatkowej dawki pielęgnacji. 4. Brązujący krem na dzień z brzoskwinią, 50 ml Krem z wartościowym olejem z pestek brzoskwini oraz odświeżającym ekstraktem z arbuza nadaje cerze lekkiego kolorytu posiadając dodatkowo właściwości matujące. Dzięki starannie opracowanej kompozycji roślinnych substancji aktywnych krem pielęgnuje skórę. Zestaw pigmentów identycznych z naturalnymi nadaje skórze delikatny koloryt i pozwala pokryć jej niedoskonałości. Wartościowe połączenie oliwy z oliwek (z kontrolowanej biologicznie uprawy), oleju z jojoby z woskiem pszczelim nadaje skórze sprężystości. Roślinna gliceryna dostarcza jej dobroczynnego nawilżenia. Delikatny, owocowy zapach zapewnia uczucie przyjemnej pielęgnacji. 5. Peeling do ciała Żurawina i Figa, 200 ml Peeling do ciała z nasionami żurawiny* i wartościowym wyciągiem z figi to łagodny peeling pod prysznic. Substancje myjące na bazie roślinnej delikatnie myją Twoje ciało, usuwając w sposób łagodny obumarłe komórki naskórka. Peeling do ciała ze szlachetnym olejkiem z jojoby nada Twojej skórze uczucie gładkości i czystości. Gliceryna roślinna dostarcza długotrwałego nawilżenia. Owocowy naturalny zapach rozpieści i zrównoważy Twoje zmysły. 6. Szampon nawilżający do włosów suchych i zniszczonych, Granat i Aloes, 200 ml Szampon zawiera specjalnie dobrane składniki najwyższej jakości: wartościowa kompozycja pielęgnacyjna z wyciągami z aloesu*,granatu* i kwiatów akacji* pielęgnuje włosy, nawilża je i dostarcza włosom zniszczonym nowej energii.*z kontrolowanej biologicznie uprawy. Gwarantowane cechy produktu:nie zawiera syntetycznych barwników, substancji zapachowych i konserwujących bez silikonów, parafiny i innych związków olejów mineralnych łagodne związki powierzchniowo czynne i substancje aktywnie myjące z surowców roślinnych dobra tolerancja przez skórę potwierdzona dermatologicznie produkt nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego. informacje zaczerpnięte z: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...3-produkty.php
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-03-19 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A teraz coś ode mnie.
Szampon nawilżający do włosów suchych i zniszczonych stosuję już od kilku miesięcy. Załamana stanem swoich włosów po rozjaśnianiu, farbowaniu oraz prostowaniu szukałam skutecznego produktu w przystępnej cenie, który pozbawiony będzie parabenów, parafiny i silikonów. W końcu za sprawą wizażu znalazłam swój ideał. Ten szampon na prawdę poprawił stan włosów, wzmocnił je i sprawił, że są bardziej nawilżone. Dla wzmocnienia efektu używam odżywki z tej samej serii i mogę z ręką na sercu polecić te produkty innym. W skład szamponu wchodzą: Aqua, Lauryl Glucoside, Sodium Coco Sulfate, cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lauroyl Sarcosine, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbadensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Alcohol*, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**. * surowce pochodzące z uprawy kontrolowanej biologicznie. ** naturalne olejki eteryczne. Jedynym minusem jaki widzę to zapach. Dla mnie jest nieprzyjemny, ale oczywiście to kwestia gustu. Na szczęście nie jest to zapach bardzo denerwujący i przyzwyczaiłam się do niego.
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-03-19 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hej Zanka
![]() Mi również bardzo podoba się skład tego szamponu- rewelacyjny! Użyłam go dopiero raz- w niedziele wieczorem. Zazwyczaj włosy myję o dwa dni. Jutro rano okaże się, czy będę miała "kluski" ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziś podzielę się opinią na temat dwóch kolejnych produktów.
Na pierwszy ogień idzie rumiankowa pomadka do ust. Pierwsze wrażenia są całkiem ok. Zapach rewelacyjny, bardzo przyjemny i słodki. Pomadka ładnie pokrywa usta, nawilża je, jest bardzo lekka i delikatna. Doskonała do codziennego użytkowania. Niestety obecnie jestem po przebytym maga katarze i moje usta są bardzo przesuszone, dlatego muszę dość często je smarować. Dlatego uważam, że to pomadka delikatnie nawilżająca, nie na poważne problemy. Opakowanie estetyczne, wygodne. Skład: Ricinus Communis Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Cera Alba, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Candelilla Cera, Palmitic Acid, Stearic Acid, Butyrospermum Parkii, Olea Europaea Fruit Oil*, Tocopheryl Acetate, Aroma, Helianthus Annuus Seed Oil, Chamomilla Recutita Oil*, Daucus Carota Sativa roqt Extract, Beta-Carotene, Tocopherol * z certyfikowanych upraw ekologicznych
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kolejnym produktem, który udało mi się wypróbować jest krem do rąk z granatem i aloesem.
W związku z tym, że krem posiada tą samą gamę zapachową co szampon (granat i aloes) zapach mnie nie przekonuje. Na szczęście szybko wietrzeje i nie sprawia mi to problemów. Krem rewelacyjnie się rozprowadza, bardzo szybko wchłania. Nawilża skórę dłoni i pozostawia je delikatne. Wystarczy niewielka ilość by dokładnie pokryć całe dłonie, więc produkt jest bardzo wydajny. Opakowanie bardzo poręczne, nie za duże, zmieści się w każdej torebce. Skład: Demineralisiertes Wasser, Sojaoel*, pflanzliches Glycerin, Weingeist*, Fettalkohol, Olivenoel*, Cellulose, Glycerinfettsaeureester, Disteloel*, Granatapfelkernoel*, Xanthan, Sheabutter*, Aloe Vera Extrakt*, Beerenwachs, Granatapfelextrakt*, Ginkoextrakt, Jojobaoel*, Sonnenblumenoel, Vitamin E, Vitamin C, Mischung aetherischer Oele *z kontrolowanej biologicznie uprawy
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie, ze zamiescilas juz recenzje szamponu, bo z tych wszystkich rzeczy chyba tylko on jest mi potrzebny - dziekuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- o nie... wlasnie doczytalam, ze szampon nie lapie sie na ten rabat 20% ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziś czas na kilka słów na temat brązującego kremu na dzień z brzoskwinią.
Nigdy nie używałam kremów brązujących do twarzy, więc byłam bardzo ciekawa możliwości tego produktu. Krem ma delikatną konsystencję, wydaje się być bardzo wydajny. Doskonale rozprowadza się na skórze, wygładza ją, ujednolica, delikatnie brązuje, a to plus, bo bałam się, że twarz po nałożeniu będzie brzydko odznaczała się od reszty ciała. Nie tworzy efektu maski. Cera wygląda bardzo zdrowo, świeżo. Prawie nie widać niedoskonałości, przebarwień. Zapach delikatny, dość przyjemny. Dodatkowym plusem jest efekt zmatowienia skóry, dla mnie rewelacja. Z powodzeniem można używać tego krem zamiast podkładu pod makijaż jeśli zależy nam na naturalnym efekcie. Jestem bardzo zaskoczona, pozytywnie oczywiście możliwościami produktu. Opakowanie jest dość małe. Skład: Aqua, Alcohol, Glycerin, Talc, Elaeis Guineensis Oil*, CI 77891, Sesamum Indicum Seed Oil*, Cetearyl Alcohol, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Magnesium Aluminium Silicate, Prunus Persica Kernel Oil, Lysolecithin, Olea Europaea Fruit Oil*, Tapioca Starch, Parfum**, CI 77492, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Citric Acid, Limonene**, Cera Alba, CI 77491, CI 77499, Tocopherol, Linalool*, Helianthus Annus Seed Oil, Geraniol**, Citrullus Lanatus Fruit Extract * z kontrolowanej biologicznie uprawy. ** z naturalnych olejków.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś myślałam, że im droższy szampon tym lepszy, a tu się okazuje, że wcale tak nie jest. Największym plusem Aterry jest to, że są to produkty bardzo naturalne. Uważam, że warto spróbować, bo może i dla Ciebie okaże się ideałem. Szampon to produkt o którym mogę dużo powiedzieć, bo używam go już długo więc wiem dokładnie jak działa na mnie, jakie ma zalety i wady. Inne produkty to dla mnie nowości, więc dopiero się poznajemy ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Właśnie siedzę z maseczką na twarzy i później podzielę się pierwszymi spostrzeżeniami. Mam nadzieję, że będzie działała nawilżająco, ponieważ po ostatnim katarze okolice nosa bardzo się przesuszyły od stosowania chusteczek.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() idę do siebie recenzować ją właśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No to czas na maseczkę nawilżającą do skóry suchej i wrażliwej z aloesem.
Siedziałam z maseczką z 20 minut, bo zaczytałam się na wizażu ![]() Ale zacznę od konsystencji, która przypomina jakiś krem, balsam, jednak dobrze się rozsmarowuje na twarzy. Teraz już wiem, że to aloes nadaje kosmetykom Alterry charakterystyczny zapach, który mnie nie przekonuje. Ale podobnie jak przy szamponie, kremie do rąk nie jest to dla mnie większym problemem. Po zmyciu maseczki skóra jest jędrna, napięta, wygładzona, miękka, nawilżona i gładka. Zdecydowanie jestem na tak, a to dopiero pierwsze użycie. Mam nadzieję, że kolejna próba utwierdzi mnie w przekonaniu, że to dobry produkt. Skład: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis oil, Zea Mays Germ Oil, Glycerin, Glycine Soja Oil, Alcohol, Olea Europaea Fruit Oil, Sorbitol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Xanthan Gum, Bisabolol, Linalool, P-Anisic Acid, Sodium Lactate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Limonene, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Geraniol, Helianthus Annuus Seed Oil, Lactic Acid, Citronellol, Citral.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W weekend nie było mnie w domu, więc zaległości w opiniowaniu się porobiły. Już nadrabiam
![]() Czas na kilka słów o peelingu do ciała Żurawiną i Figą. Zdążyłam go użyć kilka razy i pierwsze co rzuca się w oczy to to, że jest bardzo delikatny. Lubię peelingi, które są dość agresywne, a peeling Alterry wypada przy nich dość słabo. Dlatego nie jestem z niego zadowolona. Zapach jest całkiem przyjemny, tubka wygodna w użyciu, jednak nie jestem przekonana do jego skuteczności. Na pewno lekko złuszcza martwy naskórek, jednak nie jest to efekt spektakularny. Ciężko mi napisać coś więcej, bo nie jestem pod jego wrażeniem. Skład: Aqua, Alcohol, Glycerin Coco Glucoside, Xanthan, Gum, Glyceryl Oleate, Silicia, Sodium Cocoyl Glutamate, Parfum, Vaccinium Macarpon Fruit Extract, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Tics Carica Fruit Extract Dispodium Cocoyl Glutamate, Linalool, Sodium Citrate, Citric Acid, Limonene, Geraniol
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem zadowolona
![]() |
![]() |
#15 |
Nie depcze krokusów
|
A ja na pewno skuszę się na inne szampony z serii
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.