|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
jest ich pełno a jak masz gdzies pod ręką leroya czy castoramę lub praktikera to na bank kupisz!! zresztą one sa ogólnodostępne!! tylko że czasami kosztuja nawet 20zł!
Fiolusiek bo może za dużo podlewasz na bank skoro Ci zgnił!! musisz troszkę tak żeby tylko woda przeleciała przez niego!! a też zależy od kwiatka bo czasem te tanie to sa badziewie!! mi właśnie przekwita a 2 stoją w miejscu nic nie wykwitaja ani nic...
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
fioluś- ja własnie słyszałam juz kilka razy, że storczyki nie lubią częstego podlewania...
chciałabym sobie kupić ładną sukienkę- może być z rozciągliwego materiału ale nic nie mogę znaleźć na Allegro, ostatnio mierzyłam dwie w sklepie i super leżały ale były krótkie- muszę mieć długość sporo za kolano... a cena też była zachęcająca- wyprzedaż 39zł ...
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie Agatka ma rację (ja jestem w teorii obryta)
"wilgotne pomieszczenia", ale przelewać nie należy. Im rzadziej tym lepiej i bardziej parowanie niż podlewanie ![]() Fiolusiek, a byłaś w storczykarni w Łańcucie http://www.storczykarnia.pl/galeria,maj_2010.html
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, ale ja nie martwię się noclegiem, tylko zorganizowaniem imprezy w mieszkaniu
ode mnie ze slaska beda tylko 4 osoby, wiec luz...Zeberko, myslelismy o lokalu, ale cenowo jednak duzo drozej wyjdzie, bo mam kolezanke, ktora robi zarelko na imprezy(jest po gastronomii) i mi pomoze, praktycznie za free, bo to zona chrzesnego malej ![]() wrocilam od gina. jestem przeszczesliwa, bo moge cwiczyc!! nawet brzuszki ( ). zadnych przeciwwskazan nie ma. takze od dzis zabieram sie za siebie alonko, nita- super torebki!! uwielbiam taki kolor skory berbie, twoja tez fajna, taka wiosenna ![]() maksi, twoja tez- szary to tez moj kolor... w ogóle lubie torebki
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka a moze te krótki i geterki do tego i wtedy jako tuniczka bedzie?
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra aha bo sa tez te osłonki plastikowe ale ich czasem nie kupuj bo sa nie stabilne!! kup sobie szklaną
są różne kolorki LUCY uhm a no to jakoś to będziesz musiała ich usadzic hehe
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
aha, sluchajcie. dostalismy wczoraj kase na konto z us za pity - po 6 dniach od wyslania zeznania
niezly szokenagatko, jak nie uda nam sie zalatwic takiego duzego stolu i krzesel z pewnego miejsca, to zastaje knajpa:/ |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy o kurde ale szybko ja też bym już chciała!!
kasę od US!!ehe a kiedy robicie??
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kl aski: super niusy!!!! Znaczy, że wszystko gra i buczy ![]() Cytat:
hehhhhh a w tamtym roku 1300 zł mi wpadło.... (konkubentowi 0,50 zł)
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze mam potrzebę zakrywania kolan- no jak już Mama i Siostra mówią, że moje kolana nie nadają sie do pokazywania to chyba coś w tym jest a getry i tak zdradzą kształtya po drugie chciałam żeby to było takie trochę bardziej eleganckie a nie do biegania po sklepach ![]() żebym w tym mogła do kościoła na majówki śmigać albo w Boże Ciało na procesję ubrać a jak zdążę to i na wesele do kuzynki - tydzień przed tp![]() to co mierzyłam to była typowa wioseno-letnia sukienka więc z getrami śmieszie by wyglądała, była super tyle że ciut nad kolano a brzuszek mi rośnie więc za parę tygodni wyglądałaby jak mini ![]() ewentualnie będę szukać białych lnianych spodni i tuniki ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Lucy- to jak masz taką pomoc to też inna sprawa chociaż ostatnio siostra Tz robiła w domu dla rodziny 18-tkę synowi na 40 osób i chociaż ona ekspertka i w plackach i w mięsach to się przyznała, że mogła sie zdecydowac na restaurację jak w przypadku poprzedniego syna bo cenowo wyszłoby podobnie a roboty dużo mniej. Tyle, ze w restauracji takich rarytasów pewnie by nie było jak u niej ![]() A stół i krzesła to z jakiejś szkoły wypożycz - znajomi w bloku tak robią tyle, że akurat oni w szkole pracująsuper, że u gina wszystko ok - to pewnie niebawem ruszycie z inutil na wygibasy![]() agatko - zwrócę uwagę aby były szklane dziewczyny a nasze pity nadal nie rozliczone...musze się tym zająć...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-03-27 o 13:44 |
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, chcielibyśmy w ost. tygodniu maja. 26.maja, sobota.
Pani, tak. wszystko buczy i gra. chociaz jestem mega zaskoczona, bo slyszalam, ze po cc nie mozna cwiczyc nawet przez pol roku!! a ona mi haslo, ze moge brzuszki robic Jest dobrym specjalista, wiec jej zaufam. najwyzej bedzie mnie zszywac, jak popekam tu i owdzie ![]() Kochane, poradzcie mi co mozna posadzić na wiosne poza zerzucha, by ozdobic mieszkanie na swieta? mam takie blaszane osłonki z ikea http://alejka.pl/ikea-oslonka-doniczki-socker.html ![]() zmykam na spacer, buzka!! |
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
LUCY piękna data
a co do ćwiczeń to zacznij np od 10 i zobaczysz jak będziesz sie czuła
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on konkurencyjną w knajpie?! ![]() Cytat:
![]() Udanego spacerku!
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my zapraszaliśmy 180 a obecnych było 145![]() ta 18-tka to była rodzinna impreza - 20 osób od siostry Tz-a drugie tyle od szwagra - najbliżsi Jubilat był obecny![]() impreza dla znajomych - rówieśników -była wcześniej i faktycznie chyba w knajpie nie wiem bo nie byłam![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Lucy- zgadzam się z paniką - owies, do tego wbijesz kurczaki na pikach i będzie cudaśne , miałam taką dekorację rok temu---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Lucy- tylko nie szalej na Dzień Dobry z tymi brzuszkami, powoli sie rozkręcaj ![]() a data....cóż mogę powiedzieć- wyjątkowa...
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no bo jak 18stka na 40
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
u Was też tak zimno?
Miałam iść koło domu pospacerować, na skalniaki pozaglądać ale tak zimno, że nawet okno zamknęłam...
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie z US wróciłam
mało ludzi było, a szkoda bo byłam ciekawa czy kartka o kobietach w ciąży obsługiwanych poza kolejką jest przestrzegana będę miała okazję to jeszcze sprawdzić bo vzm muszę jeszcze zanieść jakoś nie długo
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiecie co... byłam na mieście w sklepie kosmetycznym i przy okazji test sobie kupiłam (tak nawiasem to lepsze są strumieniowe czy płytkowe??), włożyłam go sobie do torebki i teraz babcia moja coś tam chciała mi włożyć do torebki a tam test na wierzchu ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- ja wręcz zgrzałam się:P nie ale serio jest ciepło, tylko trochę wiatr wieje
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko ja znalazłam na allegro takie sukienki
http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...234142764.html http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...219782689.html https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1331124830 A co do storczyków i kwiatów to trzeba mieć rękę do nich.. Ja w sumie nie lubie grzebać w ziemi
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
W czerwcu i we wrześniu mamy 2 wesela i chciałabym kupić jakąś sukienke, jedną, ale lepszą
Jak myslicie dobrze bedzie brzuszek wyglądał w takim fasonie
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę że będzie ok
nie będziesz miała takiego mega brzucha także taka sukienka raczej sprawdzi się
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków
TSH mi spadło aż do 0,7. Usg tarczycy nie wykazało żadnych guzków, więc jest ok. W razie ciąży mam natychmiast się zgłosić do endo, dalej biorę dawkę 50A spać poszłam nawet szybko, koło 24 na mnie kawa jakoś specjalnie nie działa pobudzająco. Piję, bo uwielbiam jej smak ![]() Cytat:
a dlaczego niby mają być szklane? Ja podlewam, jak mi się przypomni, nie mam ręki do kwiatów, a kwitną mi jak głupie ![]() Podziwiam Cytat:
a brzuch już miałam spory
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
W czerwcu w sumie bedę już 6 ms a we wrześniu w 8 ms, a mi się wydaję, że brzuch i tak mi podrósł, TŻ tak nawet mówi
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
fioluś- te trzy pierwsze fajne ale jak dla mnie troszkę krótkie
![]() ta na wesele ślicza
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
eseska a Ty byłaś u lekarza?
Fiolusiek no to brzuch będziesz już na pewno miała. Zwróć uwagę, żeby w pasie była w miarę szeroka, bo będzie Cię na brzuch uciskał. Najlepsza by była tak odcinana pod biustem
|
|
#1466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- aaa dzieki dziewczyny za liste tabletek na gardlo, zakupilam cholinex intense z mysla ze mi szybko i skutecznie pomoze (cholinex zwykle szybko likwiduje bol gardla) a tu gucio, nie widze roznicy, a za godzine mam stomatologa, nie wiem czy mozna isc z takim gardlem na wiercenie
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie już mam brzuch jakbym zaraz miała rodzić, więc mam nadzieję, że mi aż tyle nie urośnie
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzisz, nie doczytałam
![]() Ja dzisiaj przez tą wizytę u endo nie mam korepetycji, bo nie wiedziałam o której wrócę i aż nie wiem co ze sobą zrobić już sobie wymyśliłam prasowanie, robię sałatkę i obiad
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
17,5 ale arktyczny wiatr :/
pewnie, że tak! jednemu rosną jak dzikie, a mi zdychają jak rzadko mimo wszelkich zaleceń, odżywek, nawozów ![]() na necie będzie koło 19ej
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
owies powiadacie? hmmm, a gdzie ja mogę coś takiego kupić? sieje się tak jak zerzuche? wyrośnie do świąt?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

...
ode mnie ze slaska beda tylko 4 osoby, wiec luz...
). zadnych przeciwwskazan nie ma. takze od dzis zabieram sie za siebie
niezly szoken

kasę od US!!
kl aski: super niusy!!!! Znaczy, że wszystko gra i buczy
hehhhhh a w tamtym roku 1300 zł mi wpadło.... (konkubentowi 0,50 zł)

mało ludzi było, a szkoda bo byłam ciekawa czy kartka o kobietach w ciąży obsługiwanych poza kolejką jest przestrzegana 
TSH mi spadło aż do 0,7. Usg tarczycy nie wykazało żadnych guzków, więc jest ok. W razie ciąży mam natychmiast się zgłosić do endo, dalej biorę dawkę 50