|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Raczkowanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
lena_mi jak wyparzasz ten laktator żeby nie było białych smug?
Wiesz co, mam sterylizator wiec go użyję. Ale po tym co piszą dziewczyny to zastanawiam się czy był sens wydawać kasę, skoro tak czy tak można wygotowywać we wrzątku. A smugi, nie wiem czy będę mieć smugi...napisze jak jutro odpalę maszynerię. Dziewczyny, wy jak odciągacie pokarm, to macie jakieś specjalne pojemniczki na to? ja gdzieś dostałam taki jeden malutki i tak się zastanawiam w co ten pokarm będę odciągać i przechowywać. Napiszcie ile takich pojemniczków/buteleczek powinnam mieć.
http://enpr.pl/1607 38 tydzień http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kyh3bf9pv.png![]() Edytowane przez srubokretka Czas edycji: 2012-03-27 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
a miałaś badnie? bo może po tym troszkę krwawisz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co to oznacza? Jakas niedoinformowana jestem ![]() Na moim nie ma bialych smug,ale to chyba zalezy od wody.
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
gosiu a jak wyparzałaś? wrzucałaś do wrzątku na 5 min, czy jakoś inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Tak sobie was właśnie podczytuję i co do ulewania u dzieciaczków to moja je na 3 powroty i 3 razy czekam aż się odbije ( choć czasem trwa to długo) i wtedy jest ok. Czasami jednak się uleje i zaraz po tym musi stratę nadrobić. Co do bolących brodawek to ja używałam maści bepanthen zaledwię parę razy i smarowałam je również własnym mlekiem i o dziwo tym razem bardzo szybko się zagoiły. Dobrze jest też je często przemywać ( ja używałam szarego mydła bo działa ściągająco) i wietrzyć ![]() Ja się tym razem na teściową i wtrącanie nie skarżę. Przy synu mocno mi się narzucała i prawiłą mądrości. Nawet nie chciałam zbytnio ze szpitala wracać z córką bo myślałam, że znowu się zacznie to samo a jednak nie. Nie lata z butelką bo trzeba przepajać nie wyciąga mi małej z łóżeczka i kołyszę za każdym razem gdy zapłaczę tylko jak ja np, jem to zajrzy ew. małą pogłaszczę i jak śpi to wychodzi, a jak płacze i się wierci to wtedy już ją weźmie na ręce ale mówi do niej. Posłuchała się na szczęście ![]() I mała wydaje mi się, że przez to jest spokojniejsza od mojego syna bo tamten szybko polubił kołysanie i noszenie. Claudia co do Ciebie mam wrażenie, że poród zbliża się wielkimi krokami bo jednak organizm się już do niego przygotowuję a zazwyczaj chłopcy lubią wychodzić na świat po terminie. Mój syn urodził się aż całe 14 dni po terminie bo jak dali mi kroplówkę z oksy 9 dni po to nic nie dała ale ruszyła mój organizm i dopiero po tym odszedł mi czop i zaczęło pobolewać jak na @. A teraz jak byłam w szpitalu z córką to przy badaniu okazało się, że mam 4 cm rozwarcia i żadnych bóli. To był dopiero 38 tydz ale córka pewnie i tak urodziła by się przed terminem gdyby nie to odklejające łożysko. I odnośnie zgagi to u mnie też się sprawdziło. Z synem miałam zgagę znośną i sporadycznie i miał tylko na czubku trochę białych włosków. A z córką to zgagę miałam taką, że czułam palenie w przełyku to było nie do zniesienia i męczyło praktycznie dzień w dzień no i córcia ma włoski ciemniejszy blond i na całej główce nie wielkie za to z tyłu główki to gęstsze i takie na 2-3 cm długie.
![]() |
#2616 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
To moze porod sie zacznie? Cytat:
Ide z Wiki do parku,bo mnie meczy.Pobiegalabym,zeby ruszyc porod,ale jest taki upal,ze nie wiem czy bedzie mi sie chcialo ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Kumkura sliczna Agatka i duza juz dziewczynka.A Adas miesci sie do wozka,to mozesz ich na zmiane wozic ![]() ![]() Asika slicznie Zuzia spi,a ty super wygladasz!
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zgagi, to karolcia i evvcia obaliły już tę teorię ![]() a właśnie - Aguśka! a jak Twoja teściowa? ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Asika ale Zuzieńka jest słodka! ![]() i Agatka kumkury, sama słodycz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Tż jest jedynakiem, i jedynym wnukiem od strony jego mamy ![]() ![]() Ale muszę powiedzieć, że jako tako na jedynaka się nie zachowuje, chociaż jest rozpieszczony przez mamę, bo ona wszystko za niego robiła, gotowała, prała, prasowała... no wsio, więc miałam ciężki orzech do zgryzienia, ale już lepiej. Chce się uczyć, i na prawdę sporo umie i robi, jego mama jest wręcz w ciężkim szoku, że on potrafi np prasować ![]() Monika miałam właśnie też pytać, czy miałaś badanie, bo może po tym badaniu masz te plamienia?! ![]()
![]() |
#2619 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U moich rodziców i teściów to też debiut w roli dziadków. Najbardziej boję się że teściowa za bardzo przejmie się rolą babci ![]() ![]() Był u Nas kolega TŻ na chwilę (TŻ wystawiał mu felgi na all) i tak się śmiałam z ich rozmowy że w pewnym momencie TŻ mówi do niego "nie rozśmieszaj mi tak żony bo ona jest zaciążona i nie może aż tak się śmiać bo cały brzuch jej się rusza" ![]() Ja sobie pomyślałam że może to i dobrze prędzej urodzę ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-27 o 16:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a tak w ogóle co Wy myślicie o tym aby noworodkowi na wyjście ze szpitala oprócz kaftanika i śpioszków ubrać spodenki i bluzę polarową?? Czy można takiemu maluchowi ubierać spodenki i bluzę?? bo teściowa już mi truła że jak ja chcę dziecko ubrać przecież to nie odpowiednie itp. i w sumie już sama nie wiem .... Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-27 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
mi też cola pomaga na żołądek
![]() w ogóle to przez całą ciąże potwornie chciało mi sie coli, non stop.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
Mój M. jest jednym z siedmiu synów a i tak jest rozpieszczony. U niego w domu wszystko robiła mama i 3 siostry, a faceci byli tylko do jedzenia i brudzenia. Na szczęście M. szybko się przestawia i teraz mogę powiedzieć, że potrafię z nim wytrzymać. Czasami zmyje naczynia, posprząta w mieszkaniu...no i co najważniejsze - sprząta po sobie.
Ja cieszę się, że u mnie jest mama, bo mamie powiem wprost, że coś mi się nie podoba i wiem, że się nie obrazi ani nic, a nie wiem czy umiałabym teściowej zwrócić uwagę...no i czy ona by mnie posłuchała. Z drugiej strony teściowa powinna wykładać na Akademii Rodzica po 10 porodach ![]() Gosia261282...w sumie wtajemniczenie nic nie oznacza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Co do porodu: mój M. dziś do mnie dzwoni i pyta co robię na co ja (zresztą jak zwykle) odpowiedziałam, że nic, bo w sumie siedziałam i czytałam wizaż, na co on "no to rusz się, bo kiedy urodzisz" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |||||
Wtajemniczenie
|
Zapisałam do przychodni na Leszczynowej (to tutaj na Białołęce), ale panie bardzo miłe, pediatrzy mają dobre opinie w Internecie, nie ma kolejek i udzielają wszystkich informacji nawet jak ja zadaję bzdurne pytania
![]() Cytat:
![]() Co do tego USG to pójdziemy tam 7 maja do tego ortopedy i chyba mają tam USG skoro chciałam się na nie zapisać i najpierw powiedziała, że ok tylko od jakiego lekarza skierowanie i potem to co napisałam, więc jak coś będzie nie tak to nam zrobią, nie? Jak myślicie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asika super wyglądasz! Zuziaczek słodziusi! Kumkura słodka Agatka i synuś. Ja dziś widziałam babkę z 2 dzieci. Miała wózek dla bliźniaków. Starsze dziecko jechało z przodu w spacerówce a młodsze z tyłu w foteliku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mały Szymonek to duuuzy głodomorek. Dzis w nocy zaczal jesc przed 2 a skonczyl o 4 i po 6 znow.... W dzien to samo, potrafi jesc i jesc...i konca nie widac ![]() W nocy mialam kryzys i stwierdzilam, ze przejde na butle, bo nie jestem w stanie dac mu siebie 24 godz. na dobe, majac małego Filipa ktory ciagle tez cos chce ![]() Teraz jeszcze do konca marca jest ze mna mąż, ale co potem jak wroci do pracy, nie mam pojecia ![]() gosica gratulacje! ![]() A zaciazonym dziewczynom gratuluje udanych wizyt i ktg i ujemnych wynikow z wymazow ![]() konia ciesze sie ze pomysl ze stanikami byl trafiony ![]() ![]() brawa dla Ninki za siusiu na nocniczku ![]() evvcia oj ja wiem doskonale jak to jest z dzieckiem spioszkiem od urodzenia. Na mojego Filipa nic nie dzialalo. Ciumkal z butli moje odciagniete mleko (bo do cyca sie budzic absolutnie nie mial zamiaru) i ciumkal to moje mleko po 5 czy 10 ml i zasypial. I tak karmienie moglo trwac i trwac i przedluzalo sie ze jedno karmienie 2 godziny trwalo. Najgorsze to nocki byly... ![]() Co do kupek, Szymonek potrafi zrobic okolo 10 na dobe i to jest normalne. Co do usg bioderek: skierowanie musi ci wypisac pediatra, no chyba ze chcesz isc prywatnie do ortopedy wtedy skierowania nie potrzebujesz. lenka no ciekawe czy cos w tej zgadze jest czy nie ![]() Co do bolu pachwin, to ja mialam juz ten bol od ok 25 tygodnia ciazy bo maly byl coraz nizej i uciskal...im blizej porodu tym bardziej to odczuwalam. A jak lezalam plackiem, to pachwiny przestaly wogole bolec. Takze mysle, ze u Ciebie mała jest niżej i stad ten bol. Kciuki za jutrzejsza wizyte! ![]() A Pan w drogerii Ci powiedzial fajnie ![]() Co do tesciowej, to nas nie nawiedza i nie wiedzialam czemu ale mama mi powiedziala ze ona rozmawiala z tesciami zeby nas tak nie nachodzili ale delikatnie i przyjaznie i zrozumieli ![]() ![]() nowaken mozna wiedziec czemu teraz nie chcesz karmic piersia? balbinka super ze do nas powrocilas ![]() ![]() Mravka gratulacje z okazji 3 tygodni Robercika ![]() No a rodzice Wam psikusa teraz zrobili ![]() aaagga wspoczuje sytuacji z tesciem ![]()
#2627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja Jula jak ktos nas odwiedzal i bral ja na rece itp to pozniej byly cyrki - mala byla zestresowana ![]() ![]() teraz tesciowa zaczyna doskwierac... dzwoni mi codziennie i wypytuje o Julke, ja wiem ze sie martwi ale niech da mi swiety spokoj do cholerki przeciez z dnia na dzien dziecko sie nie zmieni a jak cos by bylo to sami zadzwonimy ![]() ![]() tez o tym pomyslalam byla polozna - ponoc macica juz sie calkiem obkurczyla, tzn jest juz za wzgorkiem lonowym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Claudia, ja cos czuje ze jutro bedziemy mialy wiesci od Ciebie ze urodzilas - i tego Ci zycze ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tikki słuchaj się męża ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Dziewczyny, a jak karmicie piersią i chcecie iśc z dzidzią na dłuższy spacer, albo na zakupy itp, to jak t jest z tym karmieniem wtedy?? odciągacie i dajecie z butli? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest to meczace, bo chce wyjsc z domu o 10 i nie moge czesto, bo zaczynam go karmic a ten je i je i w ostatecznosci wychodze o 12 bo ten dopiero porzadnie sie najadł ![]() konia rzeczywiscie bardzo podobne Ninka z Kajunia ![]() ![]()
![]() |
#2631 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-03-27 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena powodzenia na wizycie jutro, ja też idę ![]() Aguś to masz głodomorka, a może On sobie tak ciumka , co? bo te żoładeczki to są malutkie i czy by Mu się tyle wmieściło ?ale w sumie ,strawić zdąży i znów jest głodny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałabym wam jutro dać znać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | ||
Raczkowanie
|
Akurat tata przyszedł pomóc mi wypełnić PIT-a i nie miałam jak odpisać
![]() Cytat:
Cytat:
mąż jak mu zakomunikowałam już zaczął po domu latać, ale przeczytał w notatkach z SR, że to może być nawet 2tyg przed porodem i się uspokoił, a ja się śmiałam, że widzę, że będę mogła liczyć na jego spokój i opanowanie ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Napiszcie proszę jak wyglądał u was ten cały czop śluzowy?? Bo oczywiście zaczęłam się denerwować czy to jednak nie coś złego związanego np. z moim wysokim ciśnieniem przedtem...
![]() |
#2635 |
Rozeznanie
|
No my już po wizycie połoznej i badaniu słuchu. Mały przybrał na wadze 150g,pobrała mu krew na jakieś badanie (z piętki nie wiem czemu
![]() ![]() A teraz obiecana relacja z porodu: W poniedziałek 19-go połozna przyszła na masaż. Ja od rana czułam się dziwnie. Zemdlałam pod prysznicem,ale myślałam że to chwilowe.. Ale potem jak ona zaczęła masować to mnie znów gorąco uderzyło i fajt! no i krew zaczęła mi lecieć i ciśnienie spadać. W jednym momencie było nawet 90/55. Więc położna zdecydowała że idę do szpitala. Tam mnie dali najpierw na porodówkę,ale że niec się nie działo to stwierdzili że mogę iść do domu. A po godzinie przyszła jakaś śnięta lekarka i zarządziła że jednak zostaję dopóki nie urodzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale powiem Wam,że było warto! Nie uważam,żebym jakoś bardzo bolesny poród miała. Wg mnie lepszy nie mógł być. I myślę że za 4-5lat będziemy kombinować rodzeństwo dla Juleczka ![]() się rozpisałam nie ma co...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-27 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Ja u siebie żadnego czopa nie widziałam i nie widzę i ciekawi mnie czy wogóle zobacze
![]() Czuję dzisiaj czasami dziwne uczucie między nogami i nie wiem co to jest czy czasami nie jakaś infekcja? ale dziwne bo raz czuje a za chwile przez dłuzszy czas nie i tak w kółko... Właśnie skończyłam jeść obiado-kolacje kotlety mielone z ziemniaczkami i surówką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Balbinka20 to miałaś przeboje, ale byłaś dzielna
![]() Jolkaaa ja też czopa nie widziałam. Dziś miałam chyba 2 skurcze jak szłam z mamą do sklepu. Zabolało całkiem mocno po obu stronach brzucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
balbinka niezłe przeżycia miałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | ||
Raczkowanie
|
Balbinka, fajnie, że tak na chłodno poród wspominasz, dzielna byłaś i tyle, a przeboje z tym gazem mieli z Tobą
![]() Cytat:
Cytat:
![]() też myślałam, że mnie czop ominie i pewnie wody mi nie odejdą tylko wszystko się na porodówce rozegra, no ale może będzie inaczej... Jolkaaa ja też mam takie dziwne uczucie co jakiś czas, takie parcie delikatne (bez bólu), raczej nie pełność, ale to jest takie chwilowe i zaraz przechodzi...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.