Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 15:31   #2431
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dzielę się!
Jesteś boska

Ale teraz mam jeszcze większą ochotę na sushi Muszę meżą w piątek wyciągnąć, tylko najpierw muszę sprawdzić nasz budżet

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:38   #2432
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie. Wzięłam już zwolnienie do pracy. Powiedziałam o skurczach, ale gin powiedział, ze to normalne bo to te skurcze Braxa jakiegoś tam i to norma bo macica to mięsień i ma pracować. Więc kilka dziennie nie bolących (to ważne) to ok. Ale jakby bolało, to nospa. (nawet w karcie ciąży mi to zapisał). Sprawdzał mi szyjkę baaardzo dokładnie. I to nie na fotelu, to powiedział, że tak dokładnie sprawdzić nie można, bo czasami kobieta ma jakąś lejkowatą budową i niby jest ok, a z drugiej strony się rozwarcie robi. Więc miałam usg wewnętrzne (bo jest dokładniejsze). Szyjka mi sie skróciła niestety. I mam teraz bardzo dużo odpoczywać. Nic nie sprzątać, nie dźwigać itp. Bo inaczej mogę mieć poród przedwczesny. Co prawda nie jest jakaś krótka abym się bała, ale na wszelkie co mam się oszczędzać. Rozwarcia na szczęście nie mam. Następną wizytę mam dlatego za 3 tyg a nie za 4 tyg. Potem miałam usg normalne. Mała dalej jest dziewczynką Patrzył serduszko, nerki itp. Ilość wód płodowych, ale wszystko jest dobrze. Dostałam liste badań jakie mam zrobić na następną wizytę i to tyle aa i mała dalej głowkowo ułożona
Fajnie, że Maja zdrowa i że wszystko jest ok. Ale pamietaj, że lekarz kazał dużo odpoczywać!
No!

Cytat:
emigruś wiem, wiem. Ale jednak dokładne sprzątanie przed świętami sobie daruję
Gin nie kazał mi tylko leżeć , tylko oszczędzać się. Bo teraz to za bardzo aktywna chyba byłam Jeszcze wczoraj przed wizytą sprzątałam mieszkanie i szorowałam meble na kolanach.
Chyba czułaś co Ci lekarz powie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
O właśnie! Jak mogłam o Tobie zapomnieć
Mam tak samo więc mąż od razu by mnie "wyczaił" Ale jak pomyślę o robieniu testu z nim to wiem że chyba bym rozchlapała te siki na całą łazienkę bo już go widzę jak by panikował i mnie rozpraszał

Cytat:

Wklejam zdjęcia pokoiku Majki Wczoraj sie okazało, ze kabelek był zepsuty. Mąz znalazł inny i od razu wykryło aparat. Tylko pościeli w łożeczku nie ma, bo za wcześnie. Bedzie kocyk.
Piękny pokoik Efekt jest rewelacyjny.. Czyli teraz już pozostaje Wam czekać na Majkę

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja Was bardzo przepraszam, że tak mocno po łepkach odpisuje ale albo pisze na szybko (nielegalnie) z pracy, albo mam chwilke wieczorem między sprzątaniem, gotowaniem, prasowaniem.... ja już nie pamiętam, kiedy tak naprawdę odpoczęłam... wracam z pracy koło 17 i mam 2,2-5 h dla Marysi. Potem młoda idzie spać (jakie szczeście, że tak wcześnie....) a ja zaczynam przygotowywać jej obiad na następny dzień, sprzątać i robić całą resztę, którą w domu zrobić trzeba przez to mam poczucie, że nie mogę się z Wami zgrać, być na bieżąco... ale ale, mam już chytry plan wysłac Marysię do żłobka na pół dnia od września więc może trochę odetchnę....
no to się wyżaliłam
Podziwiam Cię! Opieka nad Marysią, praca, sprzątanie, gotowanie..
Nie wiem jak ja bym sobie na Twoim miejscu poradziła

Cytat:
Dziewczyny, zapraszam na kawkę i ciasto - pogrzeszcie ze mną
ale mi smaka zrobiłaś!
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:39   #2433
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wykapalam Julke niedawno - znalazlysmy sposob na jej darcie sie podczas kapieli - chyba bedzie plywaczka, bo bardzo jej sie podobalo pluskanie w duzej wannie teraz sobie smacznie spi a ja zamiast wziac sie za sprzatanie to siedze przy kompie o 15 przyjdzie polozna, a po 16 idziemy na spacerek
Drogie Panie (Emigra, Gucia) składam oficjalną skargę! Zdecydowanie za mało piszecie o swoich Dziewczynkach

Bika widzę że dziś Ci smutno jakoś.. nie martw się na początku Maluszek nie potrzebuje dużo miejsca. Macie jeszcze trochę czasu, żeby się zastanowić nad przygotowaniem mieszkania

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Agnusek 100 lat

Emigra, wyrazy wspolczucia

Tynkusia, ogromnie gratuluje

to zalezy...

jesli nie ma przeciwwskazan, to czemu nie. Ja jezdzilam na rowerze jeszcze w 7-8 miesiacu i to z przyczepka i Sandra w srodku... jednynie co, to musialam zmienic kierownice na taka jak w rowerze miejskim, czyli wysoka, zebym mogla siedziec wyprostowana, inaczej cisnal mnie pecherz

sliczny

lo matko... zaraz u Ciebie jestem

kochana, dacie rade... a porzadkiem (tudziez balaganem) sie nie przejmuj...
ja od kiedy jest Sandra nie jestem w stanie ogarnac wszystkiego w 100%... bo albo nie ma czasu, albo jak sie posprzata, to Sandra zaraz rozsiewa zabawki gdzie tylko mozna

no i my w sumie stosujemy zasade: miec tak czysto, zeby byc zdrowym i tak brudno, zeby byc szczesliwym ...

Złota zasada - zapamiętam sobie
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:40   #2434
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

zaaaabcia - pięknie wyglądasz! brzusio zgrabniusi!
!
dziekuje kochana

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Super, że wszystko w porządku
A na zdjęciu promieniejesz!
bardzo dziekuje

Cytat:

Zabcia a Tobie sprawdza szyjkę co wizyta??

Wczoraj byłam na wizycie. Wzięłam już zwolnienie do pracy. Powiedziałam o skurczach, ale gin powiedział, ze to normalne bo to te skurcze Braxa jakiegoś tam i to norma bo macica to mięsień i ma pracować. Więc kilka dziennie nie bolących (to ważne) to ok. Ale jakby bolało, to nospa. (nawet w karcie ciąży mi to zapisał). Sprawdzał mi szyjkę baaardzo dokładnie. I to nie na fotelu, to powiedział, że tak dokładnie sprawdzić nie można, bo czasami kobieta ma jakąś lejkowatą budową i niby jest ok, a z drugiej strony się rozwarcie robi. Więc miałam usg wewnętrzne (bo jest dokładniejsze). Szyjka mi sie skróciła niestety. I mam teraz bardzo dużo odpoczywać. Nic nie sprzątać, nie dźwigać itp. Bo inaczej mogę mieć poród przedwczesny. Co prawda nie jest jakaś krótka abym się bała, ale na wszelkie co mam się oszczędzać. Rozwarcia na szczęście nie mam. Następną wizytę mam dlatego za 3 tyg a nie za 4 tyg. Potem miałam usg normalne. Mała dalej jest dziewczynką Patrzył serduszko, nerki itp. Ilość wód płodowych, ale wszystko jest dobrze. Dostałam liste badań jakie mam zrobić na następną wizytę i to tyle aa i mała dalej głowkowo ułożona
Ostatnio mi sprawdzal wczoraj nie Ja teraz wizyty bede miala co 2 tyg.

Super ze wizyta udana A jak z waga?

A i pokoik mi sie podoba Jedynie co to tak jak gucia karuzele bym wziela w odcienach pokoju bo ten zielony nie pasuje mi troche.

Cytat:
Żabcia - słodkie foto i ślicznie wyglądasz - bardzo promiennie

bardzo dziekuje kochana

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Żabciu naprawdę promieniejesz kochana Zazdroszczę Ci brzucholka
dziekuje slicznie i Ty zaniedlugo bedziesz miala taki

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Żabcia co do babci to może tak jak chce byłoby dla niej lepiej. Strata ogromna ale ona już nie będzie cierpieć i będzie szczęśliwa!
Babcia ma 9 dzieci i nikt sie nia nie chcial zajac musieli wynajac pielegniarke zeby z nia mieszkala .. A ona nie nauczona do tego zeby mieszkac z kims obcym mysle ze to ja troche dobilo ...

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Gucia od poczatku jest Oliver
czasem mamy inne pomysly, ale po czasie znowu wracamy do Oliverka, ja juz tez tak mowie do brzusia i wszyscy wokolo wiedza, ze bedzie Oliver, chociaz nigdy nie wiadomo, moze sie cos jeszcze zmieni...
Sliczne imie Sama myslalam nad Oliverem dla malego ale tak .. jak kiedys bedzie corcia Olivka to juz by smiesznie wygladalo

emilka - super fotelik , moje kolory

agnesuk - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochana!!

Witajcie
Wczoraj przyszla ta sukienka i .. du..a jest za mala ale znalazlam juz inna wlasnie zamowilam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:43   #2435
Gucia0987
Zakorzenienie

Żabcia przykre to strasznie...

A co do sukienki, to szkoda, że za mała... a jaką zamówiłaś??

Stary 2012-03-27, 15:53   #2436
Amani
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Agnusek - wszystkie naj, najlepszego z okazji urodzin

Madzialenka - aaaaale śliczny pokoik! Super wyszedł! I ten różowy konik czekający na dzidziusia - słodkie!

Bika83 - tak jak dziewczyny piszą, może dostawka albo kosz mojżesza? Zamartwiasz się a skończy się na tym, że obojętnie gdzie będzie stało łóżeczko, bo dzidziuś skończy w Waszym łóżku i tak a co do mieszkania, to wczoraj oglądałam ceny domów i działek w okolicy... masakra a etapy budowania domów... na wszystko trzeba mieć oko, wszystko przypilnować, chyba bym się wykończyła nerwowo! Gdybyśmy się zdecydowali zostać w PL to idę do pracy i bierzemy kredyt.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:53   #2437
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia przykre to strasznie...

A co do sukienki, to szkoda, że za mała... a jaką zamówiłaś??
No wlasnie szkoda kurde ale kolor tez sie roznil nie byl taki jasny fiolet jak na necie pokazany. A zamowilam taka teraz http://www.destinationmaternity.com/...tegory_Id=9996 i jeszcze taka bluzeczke http://www.destinationmaternity.com/...tegory_Id=9996 .

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-27, 16:20   #2438
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bika83 - tak jak dziewczyny piszą, może dostawka albo kosz mojżesza?
Eh, nic z tego, tż stwierdził, że forum źle na mnie wpływa, że najpierw jak się staraliśmy a Wy zaciążałyście to ciągle ryczałam, a teraz jak Dziewczynki mają pokoje dla dzieci a ja nie będę miała to znów rycze. Powiedział, że nie potrafię docenić tego co mam tylko ciągle mi mało czy jakoś tak. Ma rację, do innych warunków życiowych byłam przyzwyczajona i ciężko mi sie cieszyć z tego co mam i jeszcze wyrobić sobie przekonanie, że inni mają gorzej, bo w mojej rodzinie, to wszyscy mają lepiej, a na prawdę sporo mam kuzynostwa do porównywania. Eh, no to się wyżaliłam. A, no i nie opuszczę Was
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:27   #2439
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Eh, nic z tego, tż stwierdził, że forum źle na mnie wpływa, że najpierw jak się staraliśmy a Wy zaciążałyście to ciągle ryczałam, a teraz jak Dziewczynki mają pokoje dla dzieci a ja nie będę miała to znów rycze. Powiedział, że nie potrafię docenić tego co mam tylko ciągle mi mało czy jakoś tak. Ma rację, do innych warunków życiowych byłam przyzwyczajona i ciężko mi sie cieszyć z tego co mam i jeszcze wyrobić sobie przekonanie, że inni mają gorzej, bo w mojej rodzinie, to wszyscy mają lepiej, a na prawdę sporo mam kuzynostwa do porównywania. Eh, no to się wyżaliłam. A, no i nie opuszczę Was
Maz chyba ma troche racji w tym co mowi .. Kochana najwazniejsze ze dzidzia w drodze a to ze nie bedzie mialo swojego pokoju to najmniejszy problem.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-27, 16:43   #2440
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Maz chyba ma troche racji w tym co mowi .. Kochana najwazniejsze ze dzidzia w drodze a to ze nie bedzie mialo swojego pokoju to najmniejszy problem.
Wiem patrząc rozsądkowo to dokładnie tak, ale mi tu kurcze czegoś brakuje i to nie odkąd jestemm w ciąży - bo od samego początku narzekam na gabaryty mieszkania.
Uprzedzając kolejne pytanie - nie kupiliśmy większego mieszkania, bo to wykupiliśmy z gminy z bonifikatą 70%.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-27, 16:55   #2441
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Bika ja sie zgadzam z Twoim mezem
I naprawde ciesz sie kochana ze jestescie na swoim a nie mieszkacie z rodzicami czy tesciamiCo z tego jakbys miala wieksze do dyspozycji dzielac je z tesciami/rodzicami?Sama wiesz ile to potrafi sklocic. Tak macie ciasne ale wlasne i wierze,ze dacie rade
A Wy nie mozecie przeniesc sie do salonu,a dziecku odstapic pokoj?Macie 2 tak?

Bylismy w bankuMam nadzieje,ze teraz juz bedzie dobrze, bo tescie nie mogli Nam kasy przelac na konto

Piekna pogoda i siedzimy w ogródku

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-03-27 o 16:56
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:59   #2442
gold-fish
Zakorzenienie

Madziu, śliczny pokoik

nie miałam dziś czasu na czytanie wątku

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 17:10   #2443
kotekk81
Zakorzenienie

Agusia dziekuje za zyczenia zdrowka dla Mai dzis miala chyba jakies apogeum bo wymiotuje po kazdym posilku...juz nie mam sily

Bikus nie przejmuj sie gabarytami Waszego mieszkania my mamy nie lepsze warunki i tez siedze czasem i rycze....mamy niby 3 pokoje ale mieszkamy w jednym wiec z jednej strony Cie rozumiem a z drugiej wiem ze nie warto plakac z tego powodu

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 17:11   #2444
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

cześć Słoneczka, panna Martyna, znów dziś zabiegana. Narazie nie będę nadrabiać bo jeszcze mam kilka kursów a potem się pochwale co dziś robiłam
Stary 2012-03-27, 17:11   #2445
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
A Wy nie mozecie przeniesc sie do salonu,a dziecku odstapic pokoj?Macie 2 tak?

Piekna pogoda i siedzimy w ogródku
Możemy, i właśnie tak zamierzam zrobić, ale tż się upiera, żeby spać w jednym pokoju z dzieckiem.

O i tego Ci zazdroszczę, bo my tu nawet balkonu nie mamy a ja baba ze wsi jestem, ogóle jest ok, ale czasami mnie dopada taki dół jak dziś.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-27, 17:16   #2446
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Możemy, i właśnie tak zamierzam zrobić, ale tż się upiera, żeby spać w jednym pokoju z dzieckiem.

O i tego Ci zazdroszczę, bo my tu nawet balkonu nie mamy a ja baba ze wsi jestem, ogóle jest ok, ale czasami mnie dopada taki dół jak dziś.
Na poczatku to lepiej spac w jednym, bedziesz miala dziecko na wyciagniecie reki
Bika ja byc moze niedlugo tez nie bede miała. tzn cos tam bedzie,ale nie takie jak tutajMimo tego bedzie SWOJE
Stary 2012-03-27, 17:30   #2447
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie szkoda kurde ale kolor tez sie roznil nie byl taki jasny fiolet jak na necie pokazany. A zamowilam taka teraz http://www.destinationmaternity.com/...tegory_Id=9996 i jeszcze taka bluzeczke http://www.destinationmaternity.com/...tegory_Id=9996 .
Super ta sukienka, taka elegancka! Na weselo-chrzciny w sam raz! Będziesz w niej ładnie wyglądać

Cytat:
Bikuś troszke racji Twój TŻ ma... ale wiesz co! Ja też mam 2 pokoje! Myślalam, że Wy macie kawalerkę, jeden pokój, a jak są 2 pokoje, to przeca można super pokombinować. Ja wiem na 100%, że naszą sypialnie oddamy kiedyś dziecku. Od razu użądzimy tam pokoik a my przniesiemy się do salonu.
Początkowo moglibyśmy spać w jednym pokoju, bo łóżeczko byłoby gdzie postawić, ale ja nie chcę! Dziecko od razu będzie miało swój pokój. Także kochana! Głowa do góry! Nie można mieć od razu wszystkiego

Ale rozumiem Cię świetnie bo marzyło mi się 3 pokojowe mieszkanie

Stary 2012-03-27, 17:32   #2448
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Wiem patrząc rozsądkowo to dokładnie tak, ale mi tu kurcze czegoś brakuje i to nie odkąd jestemm w ciąży - bo od samego początku narzekam na gabaryty mieszkania.
Uprzedzając kolejne pytanie - nie kupiliśmy większego mieszkania, bo to wykupiliśmy z gminy z bonifikatą 70%.
trochę TŻ ma rację... O ile wcześniej Twój smutek był zrozumiały, tak po zajściu w ciążę to może też wina hormonów? Zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma, zawsze znajdzie się ktoś, kto pozornie ma lepiej pod danym względem (a nie widzimy, że np. pod innym ma gorzej od nas). Rozumiem, że ciężko mieszkać w małym mieszkanku, ja u rodziców mam ogromne przestrzenie a u TŻa mieszkaliśmy do niedawna w 1 pokoju, teraz mamy dwa... Ale wy macie super sytuację, bo mieszkanie jest Wasze i to wykupione po okazyjnej cenie (super Wam się udało!!!!!!!!!!!! zazdroszczę!). Wiec to nie tylko 4 ściany, ale i pewna wartość. Kiedyś możecie je sprzedać, dołożyć do większego (nawet jeśli miałby to być kredyt - cóż to jest 5 lat spłacania w porównaniu do 35lat, gdy ktoś nie ma żadnej gotówki?). Naprawdę jesteście w bardzo komfortowej sytuacji! A małe mieszkanko, jeśli jest zadbane to jest bardzo urocze! A przy małym dziecku same plusy, bo ciągle masz je na oku, słyszysz co robi itd.
Rzeczywiście powinnas popatrzeć jak wiele już macie. Zawsze warto równać w górę, ale jest tyle ludzi, którzy wynajmują albo mieszkają z rodzinami i muszą wziąć kredyt na całe życie...

-26kg

Stary 2012-03-27, 17:33   #2449
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia6 dałabym sie teraz pociąć za sushi.

Gucia nam sie tak podoba inaczej byśmy jej nie brali.

Agnusek zaśliniłam się.

Tomalinko dziękuję. Oj tak, czekamy na małą. Ja jestem w szoku , że tego czekania już tak mało zostało

Zabcia z wagą super. Ważne, że mała rośnie. Ja przy mojej wadze wyjściowej powinnam przytyć w ciąży 10-13 kg. Więc wagę mam idealną. Bo mam teraz 10 kg na plusie A jak ci bada szyjkę?? Szkoda, że sukienka za mała.

Amani Dziękuję a konik jest boski.

Bikuś

Gold dziękuję Jak sie czujesz??

strong coś zamówiłaś??

Blonde zgadzam się, na początku lepiej spać z dzieckiem w pokoju.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2012-03-27 o 17:34
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 17:37   #2450
Amani
Zakorzenienie

Dziewczyny - gdzie wywołujecie zdjęcia? ja mam zaległości od 2005 roku także chciałabym się za to wziąć hurtowo czyli chodzi mi o jakieś 1000 zdjęć

-26kg

Stary 2012-03-27, 17:41   #2451
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Super ta sukienka, taka elegancka! Na weselo-chrzciny w sam raz! Będziesz w niej ładnie wyglądać

Bikuś troszke racji Twój TŻ ma... ale wiesz co! Ja też mam 2 pokoje! Myślalam, że Wy macie kawalerkę, jeden pokój, a jak są 2 pokoje, to przeca można super pokombinować. Ja wiem na 100%, że naszą sypialnie oddamy kiedyś dziecku. Od razu użądzimy tam pokoik a my przniesiemy się do salonu.
Początkowo moglibyśmy spać w jednym pokoju, bo łóżeczko byłoby gdzie postawić, ale ja nie chcę! Dziecko od razu będzie miało swój pokój. Także kochana! Głowa do góry! Nie można mieć od razu wszystkiego

Ale rozumiem Cię świetnie bo marzyło mi się 3 pokojowe mieszkanie

Wiem, że tż ma rację.

Dokładnie tak chce zrobić, ale tż sie uparł, żeby spać w jednym pokoju a to ni chu.... wykonalne nie jest.... nawet wpadłam na pomysł, żebym na materacu obok łóżeczka spała jak tak bardzo chce spać razem, no ale nie. A od tego pokoju do salonu to nas ściana dzieli - nawet drzwi nie ma... chyba zrobię fotki, może coś doradzicie.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-27, 17:43   #2452
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje ze ta bedzie juz dobra

Cytat:

Zabcia z wagą super. Ważne, że mała rośnie. Ja przy mojej wadze wyjściowej powinnam przytyć w ciąży 10-13 kg. Więc wagę mam idealną. Bo mam teraz 10 kg na plusie A jak ci bada szyjkę?? Szkoda, że sukienka za mała.
.
To super

A szyjke mi padal recznie na fotelu ( niezbyt to przyjemne bylo musze przyznac )

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-27, 17:43   #2453
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
trochę TŻ ma rację... O ile wcześniej Twój smutek był zrozumiały, tak po zajściu w ciążę to może też wina hormonów? Zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma, zawsze znajdzie się ktoś, kto pozornie ma lepiej pod danym względem (a nie widzimy, że np. pod innym ma gorzej od nas). Rozumiem, że ciężko mieszkać w małym mieszkanku, ja u rodziców mam ogromne przestrzenie a u TŻa mieszkaliśmy do niedawna w 1 pokoju, teraz mamy dwa... Ale wy macie super sytuację, bo mieszkanie jest Wasze i to wykupione po okazyjnej cenie (super Wam się udało!!!!!!!!!!!! zazdroszczę!). Wiec to nie tylko 4 ściany, ale i pewna wartość. Kiedyś możecie je sprzedać, dołożyć do większego (nawet jeśli miałby to być kredyt - cóż to jest 5 lat spłacania w porównaniu do 35lat, gdy ktoś nie ma żadnej gotówki?). Naprawdę jesteście w bardzo komfortowej sytuacji! A małe mieszkanko, jeśli jest zadbane to jest bardzo urocze! A przy małym dziecku same plusy, bo ciągle masz je na oku, słyszysz co robi itd.
Rzeczywiście powinnas popatrzeć jak wiele już macie. Zawsze warto równać w górę, ale jest tyle ludzi, którzy wynajmują albo mieszkają z rodzinami i muszą wziąć kredyt na całe życie...
Wiem, że TŻ ma rację, ale tu punkt widzenia ewidentnie zależy od punktu siedzienia - on wychował się w blokach - do 5 roku życia miaszkał w 1 pokoju z rodzicami i starszym o 6 lat bratem - a za ścianą babcia - więc teraz ma luksus. Za to ja od urodzenia mieszkałam tylko z rodzicami i siostrą w piętrowym 200mk domu z ogrodem i zwierzakami. No wiec dla mnie obecne warunki nie są komfortowe.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-27, 17:44   #2454
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zrobię fotki, może coś doradzicie.
zrób
Stary 2012-03-27, 17:44   #2455
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia w początkowej fazie mi tez na fotelu badał. Ale teraz mówi, że to nie jest dokładne badanie i trzeba usg wewnętrzne zrobić.

Bika wklej zdjęcie. I ja cię do kosza namawiam.

Stary 2012-03-27, 17:46   #2456
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Dziewczyny - gdzie wywołujecie zdjęcia? ja mam zaległości od 2005 roku także chciałabym się za to wziąć hurtowo czyli chodzi mi o jakieś 1000 zdjęć
Ja wywoływałam hurtem prawie 2000 zdjęć tu http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=3376096
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-27, 17:47   #2457
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia w początkowej fazie mi tez na fotelu badał. Ale teraz mówi, że to nie jest dokładne badanie i trzeba usg wewnętrzne zrobić.
.
U mnie ubezpieczenie nie chce pokrywac dodatkowych usg ( jesli ciaza przebiega wporzadku ) wiec tylko tak moze mi sprawdzac.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-03-27, 17:47   #2458
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bika wklej zdjęcie. I ja cię do kosza namawiam.
TŻ jest na NIE
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-03-27, 17:50   #2459
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Juz jest prawie 18?? o matko jak mi dzień zleciał za godzinę mam ang.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
U mnie ubezpieczenie nie chce pokrywac dodatkowych usg ( jesli ciaza przebiega wporzadku ) wiec tylko tak moze mi sprawdzac.
szkoda... Bo mi wczoraj mówił, że czasami kobieta ma taką budową, że przy badaniu na fotelu jest spoko, a dopiero na usg wychodzi, że od drugiej strony sie rozwarcie robi.
Cytat:
TŻ jest na NIE
daj mi go tu.

Stary 2012-03-27, 17:54   #2460
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wywoływałam hurtem prawie 2000 zdjęć tu http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=3376096
wow! ogromne dzięki! cena jest o wiele tańsza niż poza allegro. Poza wyszło mi 600zł ok 180zł a tu niewiele ponad 100....

-26kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości