|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
słabo.... w 2 brakuje warzywka, w 3 tragedia, do jogurtu bym dodala czegos do srodka, jakies warzywko, bulke z ziarnami...no i brakuje 5 posiłku - jakiejś rybki z warzywkami na przykład...
![]() Edytowane przez rudaaa90 Czas edycji: 2012-03-27 o 11:05 |
|
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
po przewertowaniu porad na dietetyce zamieszczam zmieniony jadłospis z pytaniem, czy nadaje sie na Redukcję:
ś:bułka pełnoziarnista posmarowana serkiem, połówka z serkiem capri i pomidorem,połowa z szynką drobiową i ogórkiem 2ś owsianka z serkiem homo nat dynią, zurawiną i słonecznikiem,kiwi O:pół torbki kaszy, warzywa na patelnię i pierś z kurczaka podw: garść orzechów kol: twarozek z rzodkiewką,pomidorem i szczypiorkiem |
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Who I am, moim zdaniem bardzo fajny jadlosps, jedynie moze zbyt duzo nabialu: serek kanapkowy, homo, twarozek, ale na to mozna chyba przymknac oko
![]() Wstawiam moje wczorajsze, srednio chyba udane R (nic nie planowalam, tak wyszlo....) : 1. 2 kromki chlebka ciemnego z orzechami wloskimi, posmarowane maslem i oblozone sardynkami w pomidorach, do tego garsc rzodkiewek, zielona herbata 2. kawa z mlekiem, jablko 3. serek wiejski light, woda 4. grillowany stek z tunczyka, ryz basmatti (ok 4 kopiastych lyzek ugotowanego ) z warzywami podsmazonymi na patelni (kalafior, cukinia, cebulka, sos pomidorowy), kakao naturalne. 5. (mialam wielka ochote na cos orzezwiajacego) pol grejpfruta i cala pomarancza, herbatka ziolowa na sen
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-03-27 o 12:12 |
|
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jadłospis ok Zaciekawiła mnie owsianka z dynią. Ciekawe połaączenie.
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o ocenę mojego R:
Ś: 1 bułka razowa: pół z serkiem puszystym campresi warmia brzoskwiniowym i dżemem brzoskwiniowym; pół z serem gouda light i bananem całym; 1 mandarynka; kawa parzona z mlekiem IIŚ: 1 jogurt actiregularis musli; 1 jabłko zielone; kawa parzona z mlekiem O: makaron świderki pełnoziarniste darum; gulasz wieprzowy chudy na oliwce z pieczarkami i cebulką; 1 ogórek konserwowy K: Kawałek duży owalny razowego chleba z mozzarellą i wędliną drobiową na to rzodkiewka; 1 surowa marchewka; 1 ogórek konserwowy; 1 pomidor; 1 twarożek lekki 2h ćwiczenia aeroby Ś: miska płatków kukurydzianych cornflakes z joguretem całym naturalnym; 1 jabłuszkiem; rodzynkami i opruszone cynamonem; 1 mandarynka; kawa parzona z mlekiem IIŚ: kawałek duży chleba razowego z mozzarellą, miodem i bananem; 1 surowa marchew; 1 kiwi; kawa parzona z mlekiem O: ryż dziki; marchewka gotowana; pierś z kurczaka gotowana K: Kawałek chleba razowego z masłem i solą; 1 twarożek domowy piątnicy z 2 plasterkami wkrojonej wędliny; 1 surowa marchewka; 1 pomidorek 2h ćwiczenia aeroby i jak? proszę o zerknięcie
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-03-27 o 13:36 |
|
|
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsza eReczka:
I: resztka wiejskiego (1/2 opakowania), troche jogurtu nat, kawalek mango, garsc bran flakes i 2 lyzki otrab. II: mala grahamka na pol: na jednej polowie bieluch i 4 plastry wedliny z indyka plus pomidor; na drugiej gruba warstwa twarozku domowego i lyzeczka miodu. III: 2 kawalki morszczuka pieczonego, pol opakowania warzyw na patelnie z ziemniakami. IV: salatka z pekinskiej, ogorka, pomidora, papryki, zielonego groszku, odrobiny kukurydzy i 1/2 puszki tunczyka z sosem na oliwie. V: chyba beda 2 jajka w koszulkach z zielenina. Woda, 3 kawy, 2x35 min szybkiego marszu I dzisiejszy: I: owsianka z 3 łyżek płatków, 1 otrębów, 3 łyżek niesłodzonego musli, z 1/2 op. wiejskiego i kawałkiem mango. II: późno wstałam i nie byłam zbyt głodna kawałek dukanowskiego serniczka ; małe opakowanie homo nat. z kilkoma truskawami i łyżeczką wiórków kokosowych.III: domowy hamburger: bułeczka żytnia, pierś z kurczaka grillowana, plaster sera Hit z Ryk (13% tłuszczu), pomidor, cebula, ogórek konserwowy. IV: porcja sałatki greckiej. V: kawałek wędzonego łososia z warzywami albo kilka roladek z filetu z indyka i twarogu z przyprawami. Tradycyjnie 3 kawy, woda, 2x35 min szybkiego marszu, wieczorem będzie 30days shred. Proszę o ocenę
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R,
Bardzo proszę o ocenę, rady woda z cytryną I- Omlet z 2 jajek z warzywami na patelnie, szynką i odrobiną startego sera żółtego, herbata czerwona niesłodzona II- Sałatka- mix sałat, rzodkiewka, ogórek, odrobina oliwy z oliwek, otręby owsiane, ziarna słonecznika III- Wątróbka drobiowa smażona, duża papryka, mizeria (z jogurtem nat.), herbata czarna niesłodzona IV- Makrela wędzona (tak około ćwiartki dużej makreli) V- Twarożek (półtłusty) z rzodkiewką i szczypiorkiem Poza tym 1,5L wody gazowanej i szklanka soku jabłkowego.
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po co codziennie 2 h aerobów? rozumiem, że bynajmniej nie chodzi Ci o spacerki? ^^
|
|
|
#2739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A już na pewno nie 1kg na tydzień Z masłem, dżemem, rodzynkami!? ![]() Ale swoją drogą te aeroby muszą dużo dawać. Motywujące - nic tylko ruszyć zadek
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsze U
I 2 kanapki z żytnim, masło lurpak, szynka, żółty ser, pół ogórka swieżego, kawa z mlekiem 3,2% II pół torebki kaszy jęczmiennej, kawałki piersi z kurczaka w sosie, marchewka z groszkiem III kanapka z żółtym serem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką IV kawałek wędzonej piersi z kurczaka, "warzywa na patelnię", 2 ćwiartki jabłka V 2 kromki wasy z serem twarogowym
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
U:
śniadanie: miska otrębianko-owsianka na mleku z jabłkiem, 2 kromki razowca / 1 z serem żółtym i szynką, 2 z serkiem kanapkowym, kawa zbożowa II śniad : 2 kromki żytniego razowego z serkiem kanapkowym jabłko Obiad : micha gęstego krupniku, potem marchew Podwieczorek : budyń czekoladowy ( z kubka mleka , łyżeczki cukru, całej paczki proszku ) , łycha dżemu, jabłkoKolacja : będzie serek wiejski ze szczypiorkiem i omlet z 2 jajek z szynką i ketchupem W ciągu dnia : jabłko i marchewka I jak?
|
|
|
|
#2742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech zyje vitalia ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() Wy tu wszystkie serio macie az tak spaczone pojecie jedzenia? ![]() w tych jadlospisach nie ma nic niezdrowego,no moze poza chorobowa iloscia ruchu.
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I- 2 kromki białego chleba z miodem, marchewka surowa i duża papryka (miód mi tylko do białego pasował a jakoś tak mnie naszło )II- Sałatka- mix sałat, rzodkiewka, ogórek, odrobina oliwy z oliwek, otręby owsiane, ziarna słonecznika III- Wątróbka drobiowa smażona, mizeria z jogurtem nat, cztery rzodkiewki IV (podwieczorek)- jajko na twardo, duża papryka V- mała cukinia pieczona z mielonym mięsem (mięso+cebula) Może ktoś zerknie na oba?
|
|
#2744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubie jeść i nie mam paranoi. Próbuje schudnąć od stycznia, jem sporo, ale zdrowo, i chudnę baardzo powoli. A tu masełko, tu dżem, tu kokos to niedużo, ale przez cały dzień tak się nazbiera, wystarczająco dla mnie, żeby nie schudnąć.
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Moje U/P, bo troszkę schudłam niepotrzebnie ostatnio i muszę wrócić do wagi ( bo nia ma @ ;/)
śniadanie: 6 łyżek kaszy mannej, 300 ml mleka, łyżka miodu drugie śniadanie: ogromne jabłko, danio brzoskwiniowe z garścią corn flakesów obiad: duża porcja kapuśniaku z kawałkami kurczaka z bułką białą - 100 g migdałów kolacja: duża grahamka- pół z makrelą, pół z serem żółtym, serek wiejski 200 g z łyżką miodu Czy może być? Nie chcę dużo przytyć, jakieś 2 kg, więc nie będę przesadzać. Proszę Was bardzo o oceny. |
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje U: I owsianka na mleku 2% z serkiem wiejskim, posiekanymi orzechami włoskimi, duużo malin mrożonych II dwie i pół podójnej kanapki z polędwicą, twarogiem, rzodkiewką, ogórkiem; jabłko III z 12 pierogów ruskich ze szklanką barszczu czerwonegoIV pewnie zjem serek homo waniliowy z mrożonymi borówkami i jakimiś dodatkami i jakiś owoc V a mam ochotę na 2 jaja na twardo z chlebem z masełkiem i sałatką gyros
|
|
|
#2748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby przytyć "jakieś 2kg", musiałabyś zjeść koło 15 kebabów (albo ponad 25 tabliczek czekolady)!
|
|
|
#2749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Cytat:
Miód oczywiście zabroniony ![]() a jaja raczej są zalecane na miękko lub jajecznica, ale to góra 2 - 3 razy w tygodniu. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śniadanie (6:00) * płatki pszenne pełnoziarniste z orzechami włoskimi, suszonymi śliwkami i daktylami, ziarnami słonecznika i siemieniem lnianym, zalane szklanką gorącego chudego mleka II Śniadanie (na uczelni, 10:00) * serek wiejski z garścią mieszanki studenckiej (orzechy laskowe i arachidowe, nerkowce, migdały, rodzynki, suszona żurawina i ananas), pałeczkami wielozbożowymi i poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym * jabłko Obiad (15:00) * gotowany kawałek udźca z indyka, z 60g kaszy jęczmiennej i mieszanką warzyw gotowanych na parze (kalafior, brokuły, marchew) Podwieczorek (17:30) * kubek kawowej gorącej czekolady Kolacja (20:00) * jajecznica z 2 jaj na oliwie, ze szczypiorkiem i plasterkiem boczku * 2 wafle ryżowe z serkami śmietankowymi (pomidorowo-paprykowo-bazyliowym i cebulowo-ziołowym) i rzodkiewką Do picia: woda, zielona herbata, 2x herbata owocowa, herbata ziołowa, witaminy musujące I na jutro (już zaplanowane, bo od 8smej do ok. 20stej mam zajęcia na uczelni... )Śniadanie (6:00) * pełnoziarniste płatki jęczmienne, pszenne i żytnie z orzechami włoskimi, suszonymi śliwkami i daktylami, ziarnami słonecznika i siemieniem lnianym, zalane szklanką gorącego chudego mleka Na uczelni: * jabłko * serek wiejski 200g z garścią mieszanki studenckiej (orzechy laskowe i arachidowe, nerkowce, migdały, rodzynki, suszona żurawina i ananas), pałeczkami wielozbożowymi i poduszeczkami cynamonowymi z nadzieniem orzechowym * razowa szneka z serem, masą makową i powidłami * jogurt bananowo-orzechowy 150g Obiadokolacja (po powrocie do domu) * barszcz czerwony z ziemniakami, marchwią, natką pietruszki i boczkiem Do picia: duuużo wody, zielona herbata, czarna kawa, witaminy musujące Ten boczek tak się powtarza w ostatnich dniach, bo po prostu mam trochę tego w lodówce, a nie cierpię marnowania się jedzenia. Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-03-27 o 19:02 |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
R
I 7:00 : owsianka z wieśniakiem i jabłkiem, duża kawa z mlekiem II 10:00 : 2 kanapki chleba ciemnego słonecznikowego z jajkiem na twardo i rzodkiewką, jabłko III 15:00 : ryż brązowy, brokuły na parze, duszona pierś z kurczaka IV 18:00 : 5 placuszków marchewkowych (mogą być na R? ) V 21:00 : 100g twarogu jutrzejsza R I 6:00: owsianka z mlekiem 1,5% i pomarańczą, duża kawa z mlekiem II 9:00 11:00 : 2 podwójne kanapki chleba ciemnego słonecznikowego z polędwicą drobiową i ogórkiem III 16:00 : omlet z warzywami i do tego duszony kurczak IV 19:00 : brokuły na parze z migdałami, świeży sok z marchewki V 22:00 : wieśniak z pestkami dyni |
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
R'ka na jutrzejszy dzień, zaplanowany od A do Z. Czasem tak bywa
![]() Rano: szklanka wody z cyryną Ś: owsianka (2 łyżki płatków, lyżka siemienia i otrębów, lyżka orzechów mielonych i słonecznika - wszystko zalane wodą) z twarożkiem (rozmieszany z jogurtem naturalnym), cynamonem, miodem i jabłkiem TF - 30 minut fire+10 min stretch IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z tuńczykiem i ogóraskiem konserwowym O: zupa jarzynowa na rosole + jajecznica z 2 jaj/omlet P: serek homogenizowany ze slodzikiem, kakaem, słonecznikiem, orzechami Bieganie - z 40 minut pewnie zejdzie K: sałatka: chipsy wędlinowe (zrobię sporo, z 3 plasterków może), pomidor, ogórek co tam będzie. Zastanawiam się nad jajkiem jeszcze, ale mam już 2 w obiedzie... + woda, herbata zielona |
|
|
|
#2753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsza eReczka:
I: resztka wiejskiego (1/2 opakowania), troche jogurtu nat, kawalek mango, garsc bran flakes i 2 lyzki otrab. II: mala grahamka na pol: na jednej polowie bieluch i 4 plastry wedliny z indyka plus pomidor; na drugiej gruba warstwa twarozku domowego i lyzeczka miodu. III: 2 kawalki morszczuka pieczonego, pol opakowania warzyw na patelnie z ziemniakami. IV: salatka z pekinskiej, ogorka, pomidora, papryki, zielonego groszku, odrobiny kukurydzy i 1/2 puszki tunczyka z sosem na oliwie. V: chyba beda 2 jajka w koszulkach z zielenina. Woda, 3 kawy, 2x35 min szybkiego marszu I dzisiejszy: I: owsianka z 3 łyżek płatków, 1 otrębów, 3 łyżek niesłodzonego musli, z 1/2 op. wiejskiego i kawałkiem mango. II: późno wstałam i nie byłam zbyt głodna kawałek dukanowskiego serniczka ; małe opakowanie homo nat. z kilkoma truskawami i łyżeczką wiórków kokosowych.III: domowy hamburger: bułeczka żytnia, pierś z kurczaka grillowana, plaster sera Hit z Ryk (13% tłuszczu), pomidor, cebula, ogórek konserwowy. IV: porcja sałatki greckiej. V: kawałek wędzonego łososia z warzywami albo kilka roladek z filetu z indyka i twarogu z przyprawami. Tradycyjnie 3 kawy, woda, 2x35 min szybkiego marszu, wieczorem będzie 30days shred. Proszę o ocenę ![]() ___ up
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Paprykę mam w domu, więc dodam sobie . zastanawiałam się czy nie za mało białka w tej sałatce jak na potreningowy, stąd moje wątpliwości.
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Jaja jako samodzielne danie można jeść max. 2 razy w tygodniu ale oczywiście nie można też przesadzać z ich ilością. To może dorzucić sobie do tej sałatki kawałek jakiegoś mięsa, jeśli martwisz się o małą zawartość białka.
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
No kaman, plasterka żółtego sera rano na śniadanie nie można na r'ce?
Ja rozumiem, jak ktoś zje tego sera 4 plasterki, ale jeden? oO
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
r
ocenicie? |
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Plasterek w ciągu dnia jest ok, tylko jeśli się tak napisze to wtedy taka osoba może pomyśleć że żółty ser jest w porządku i go zjadać codziennie. A codziennie kawałek żółtego sera raczej jest przeciwwskazany na R.
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Zaciekawiła mnie owsianka z dynią. Ciekawe połaączenie.
; małe opakowanie homo nat. z kilkoma truskawami i łyżeczką wiórków kokosowych.

Z masłem, dżemem, rodzynkami!?