|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rossmann - cz. XII
Tak nie "blokuje" pocenia tak jak antyperspiranty z aluminium. Tylko neutralizuje zapachy, jednak np. Alterra naturalnie zapobiega poceniu dzięki zawartych w nim ziołach. Ja jednak polecałabym kryształ na okres cieplejszy.
Chociaż jeśli nie masz strasznego problemu z poceniem to oba będą ok. To naprawdę nie jest tak, że dezodoranty nic nie robią. Antyperspiranty z drogerii też do końca nie zapobiegają poceniu, jednak skutecznie neutralizują zapach. I o to chodzi. Dezodoranty też sobie świetnie radzą z zapachem ( no chyba, że ten beznajdziejny Garnier BIO)
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
Ja mam w kulce z szałwią
![]()
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
Alterra to dobry wybór, jeśli masz standardowe pocenie
![]() ![]() Ja też nie wiedziałam długi czas, ale jednak dawały mi do myślenia dezodoranty z różową wstążką z aprobacją instytutu onkologii, ale co tam człowiek będzie przywiązywał wagę do tego, jak nic nie słyszał. Później lekarz mnie uświadomił, program na discovery i książki, które zaczęłam czytać, np. "Antyrak" polecam ( jest tam lista kilku kroków, które należy wdrożyć w życie, aby obniżyć ryzyko zachorowalności- pierwszy z kroków - rezygnacja z dezodorantów z aluminium i związków pochodnych) .
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
jofka, evcia_poziomcia dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a który to ten z ALterry bez aluminium? wiecie co troche sie przestraszyłam tego co piszecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem zaczęłam czytać o filtrach ( u mnie sprawdzają się tylko chemiczne) teraz używam już tylko spf 50. Nadszedł czas też na czytanie składów kosmetyków do twarzy ciała i znów rewolucja. Dopiero teraz wiem jak te żele do mycia wysuszają skórę. Nie wiem czy to jest głupi szał czy chęć życia w zgodzie z naturą ale wydaje mi się że raczej gorzej na tym nie wyjdę więc czemu mam nie spróbować. Żele do mycia trarzy i micele zamieniłam na OCM. Ta metoda bardzo mi podpasowała, na początku miałam wysyp ale teraz już jest ok. Czeka mnie jeszcze przegląd kolorówki a po wypłacie spore zamówienie z Biochemii Urody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak mówisz, że rossmannowe są dobre, to nie będę specjalnie gnać do Natury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zadomowienie
|
[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;3316423 0]Pierwszy test już za mną. Ostatnio choruję i leje się ze mnie pot jak z wodospadu i gdy wstaję to normalnie czuć ten zapach blee . Po kąpieli posmarowałam się kryształem i teraz wącham pachy (tak wiem ha ha ha) ale powiem Wam że nie czuję ani zapachu potu na pasze ani na koszulce do spania więc uważam że jest ok.
Szkoda że jest teraz tak 'zimno' i nie można porównać jak będzie zachowywał się na skórze podczas upałów. Ale jak będzie ciepło dam Wam znać co i jak bo sama gdy chciałam go kupić to znalazłam może 3 informacje o nim. Wiem już jedno, że choćby miał tylko niwelować zapach potu to będę go używać z obawy wpływu aluminium na piersi i węzły chłonne, wolę tego uniknąć ponieważ moja mama miała guzy a babci niedawno usunęli pierś. Boję się jak cholera ale skoro mogę wyeliminować potencjalnie szkodliwy składnik to czemu tego nie zrobić.[/QUOTE] Dziękuję za opinie ![]() [1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;3316550 5] A Crystal to ten: http://www.rossnet.pl/Produkt/CRYSTA...ztyfcie,107934[/QUOTE] Trochę mnie cena zdziwiła przyznaje ale chciałabym go wypróbować. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Rozeznanie
|
[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;3317212 1]Ja od czasu kiedy trafiłam na bloga Anwen, zaczęłam czytać o składach kosmetyków do włosów, wywaliłam pół szafki pianek, żeli lakierów jedwabi itp.
Potem zaczęłam czytać o filtrach ( u mnie sprawdzają się tylko chemiczne) teraz używam już tylko spf 50. Nadszedł czas też na czytanie składów kosmetyków do twarzy ciała i znów rewolucja. Dopiero teraz wiem jak te żele do mycia wysuszają skórę. Nie wiem czy to jest głupi szał czy chęć życia w zgodzie z naturą ale wydaje mi się że raczej gorzej na tym nie wyjdę więc czemu mam nie spróbować. Żele do mycia trarzy i micele zamieniłam na OCM. Ta metoda bardzo mi podpasowała, na początku miałam wysyp ale teraz już jest ok. Czeka mnie jeszcze przegląd kolorówki a po wypłacie spore zamówienie z Biochemii Urody.[/QUOTE] I tu zasieję ziarnko ( a może od razu fasolkę ) niepewności bo radzę też poczytać o ogromnej szkodliwości filtrów, które są odpowiedzialne za powstawanie raka skóry! Nie wiem ile w tym prawdy i na ile to sprawdzone, ale wejdź na bloga " cudowne diety" to jest dopiero skarbnica wiedzy o wszystkim w tym o szkodliwych właściwościach filtrów, fluoru i paru innych rzeczy, które używamy na codzień. I nasuwa się wniosek, że albo wszystko nam szkodzi, a producenci nakładają taki ogrom kasy na reklamę, że my tego nie widzimy bo te informacje do nas po prostu nie docierają, albo z drugiej strony nie trzeba popadać w skrajności i używać i filtrów i dezodorantów z aluminium, ale rozsądnie. No to teraz czas na przemyślenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Męczyłam się tak do tej pory aż w końcu zaczęłam używać filtrów i problem się nie pogłębia. Miejscowe plamy rozjaśniałam różnymi specyfikami z kwasami i po plamach ślad zaginął. Po mineralnych mnie tak wysypywało że nie dawałam rady a stosowałam kilka raczej z wyższej półki. Dlatego zrezygnowałam z nich na rzecz chemicznych. O szkodliwości czytałam wiele artykułów i jest to mit który został obalony ponieważ testy filtrów chemicznych robione są metodą doustną bądź w warunkach in vitro i substancje zawarte w filtrze chemicznym nie są wchłaniane w głąb skóry. Substancja szkodliwa PABA została wycofana i zabroniona przez EU. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak czy siak wcieranie aluminium na pewno nic dobrego nie daje, a filtry jednak chronią nas przed szkodliwym wpływem UV, które już bez wątpienia jest rakotwórczy. Rak skóry od opalania jest powszechny natomiast nie słyszałam o takim, który powstał na skutek używania filtrów Zresztą filtr filtrowi nie równy.
||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
Dokładnie...
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Raczkowanie
|
dezodoranty zwykłe nic nie dają, już wolę ryzyko ponosić niż pachnieć cały czas potem i mieć mokre pachy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Raczkowanie
|
No to jestem w d... bo mam spory problem z poceniem, a eliminują go tylko dezodoranty zawierające aluminium w skladzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak racja, wybór należy do każdego. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Kociara
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Kociara
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym kupiłam zachwalaną przez Was oliwkę z BabyDream oraz dobrą oliwę z oliwek (spożywczak) i olej rycynowy (apteka). Aaaa i miła niespodzianka - udało mi się dziś fartem trafić w dziale z ziółkami na pokrzywę w saszetkach. ![]() ![]() ![]() Wszystkim dziewczynom udzielającym mi porad i wskazówek serdeczne dzięki! Dałyście mi wiarę, iż los włosów leży w moich rękach. Wystarczy tylko chcieć. Już nie mogę doczekać się rezultatów (dziś drugie olejowanko). ![]() Z drobnych zakupów to zafundowałam sobie jeszcze krem Bambino z tlenkiem cynku. Któraś z Was wspominała, że super sprawdza się pod podkład Rimmel Match Perfection, zatem trzeba było wypróbować. ![]() Mogę oficjalnie się przyznać, iż przez wizaż stałam się totalną Rossmanniaczką! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-03-27 o 20:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem kiedy ale kupie tego Crystala.
ponawiam pytanie, który deo ALterry nie ma alluminium? ![]()
![]() |
#4498 |
Zadomowienie
|
Nt. filtrów, antyperspirantów itd mam takie zdanie, że nie należy popadać w skrajność. Na co dzień używam antyperspirantu, jednak kiedy wracam z uczelni to od razu go zmywam, a jeśli mam wolniejszy dzień i nie mam zamiaru nigdzie wychodzić to nie stosuję niczego. Problem z nadmierną potliwością miałam, ale wg mnie miał bardziej podłoże psychiczne niż fizyczne. Filtry owszem, stosuję, po wielu testach, czytaniu opinii itd znalazłam idealny dla mnie- ten z Sorayi SPF 45+. Z olejami nie szaleję
![]() A jeżeli już mowa o szkodliwych substancjach, to pomyślcie, że tabletki zawierają aceton ![]() Wczoraj kupiłam podkład Rimmela za 28,99 ![]() ![]()
#4499 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Ad.2 Ten żelowy? Ja go bardzo lubię na jakieś wyjścia, wcale nie podkreśla skórek wg.mnie a miewam z tym problem. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
A wizaż to skarbnica wiedzy, bardzo go lubię i szanuję dziewczyny które tak ochoczo wypowiadają się w wątkach i doradzają. Lepsze to niż KWC o któym też była mowa że to marketing szeptany. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio w Rossmanie natrafiłam na Cristal w saszetkach w formie chusteczki za około 1.50 zł wiec na spróbowanie jak najbardziej sie nadaje, sama wziełam 2 ale na razie nie testowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.