|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IV
Cytat:
to nie jest takie lepiszcze ze splywajacym brokatem. w ogole ten kolor, ktory ja mam, nie ma jakichs wyraznych drobinek nawet. kolor karmelowy blyszczal sie mocniej, a dawal mniej koloru na przyklad. ale zaden sztyft nie obkleil mi reki. zostal tam, gdzie go nalozylam.jesli chodzi o pielegnacje, to jak dla mnie wystarczajaca. moze nie mam wygorowanych wymagan, ale wiele szminek mi jednak usta troszke wysuszalo. a tutaj mam pielegnacje i lekki makijaz w jednym (nawet z naturalnych takie szminki mi nie zawsze sluzyly - mialam np. w kolorze brazowym lavera i jakas taka se ... nie zuzylam jej) |
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa
myślałam, że zmieniasz image ![]() jakąs lepszą maskę sobie nałóż potem, bo z Twoją tendencją do wysuszania włosków po hennie możesz mieć z tym kłopot.
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie co do masek algowych bielendy
dlaczego wszystkie, które pokazujecie mają inne etykiety? znalazłam sobie hurtownie kosmetyczną, w której maske mogę kupić stacjonarnie, tylko ta wygląda inaczej niż te dwie, które jp91 wkleiła... jest problem z orginalnością produktów czy zwyczajnie bielenda okleja każdą partię produktów inną etykietą? http://www.abant.pl/sklep/category.php?id_category=334 tutaj są opakowania uzupełniające za 40zł/500 ml, a Wy ile płaciłyście? |
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
kusza mnie ostatnio szampony... i dzisiaj sobie wzielam tylko tak na probe lavera basis sensitiv do wlosow cienkich, zeby miec cos lagodzacego, ale widzialam cattiera, farfalla czy jak to sie zwalo, urtekam itp itd wlosy mam cieniusienkie bidulki, przetluszczaja sie baaardzo no i ciekawie wygladal cattier z glinka... taki blotkowaty szkoda, ze kuomaye nie mieli
|
|
|
|
#4715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektorzy są zdania, że na allegro są podróbki, ale ja nie widzę problemu. Moja maska jest taka sama jak kupiona w hurtowni kosmetycznej. Opakowanie uzupełniające ma 190 a nie 500ml. 500ml to opakowanie w wiaderku. Ceny są na allegro od około 40zł za 190.
Justyna ![]() Edytowane przez jp91 Czas edycji: 2012-03-27 o 21:21 |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście, że napisałam, a w odpowiedzi zwrotnej: prosimy przesłać skan paragonu |
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Urtekram z glinką rhassoul zostawia fajne, takie trochę "grubsze" włoski, ale z kolei nie zmniejszy przetłuszczania. Miałam od Grazynki potężna próbke urtekram z brązowym cukrem i był fajny bardzo - troszke usztywniał włosy, w takim pozytywnym znaczeniu A Ty chyba lubisz szampony z kofeiną - nie interesuje Cię alva? Farfalla czy jak to sie zwało nie znam.---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu sprawdziłam cenę szamponów Cattiera i płaciłyśmy na targach 23 zł
Czekam na efekty hennowania cassią u klolci ![]()
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sie tak ucieszyłam, że u mnie w sklepie pod pracą tak tanio juz sie nie cieszę ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Dziewczyny tak robiły Myślę, że spokojnie możesz też nałożyć sobie maskę na spokojnie jutro - przez jeden dzień nic się nie stanie a rozłożysz sobie siedzenie z cudami na włosach na 2 dni
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko do KORAH
![]() Kiedy i na jakich zasadach można skorzystać z atrakcyjnych zniżek w Phenome (pisałaś w swojej recenzji o peelingu enzymatycznym, że udało Ci się go nabyć z 50% zniżką )Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
29 zł bym za niego nie zapłaciła na pewno, sknerusek ze mnie![]() Cytat:
albo podczas dni ze zniżkami![]() Przeszukaj wątek pod hasłem Phenome, albo po prostu się cofnij, na pewno znajdziesz zdarzają się też różne promocje- info dziewczyny też tu wstawiają A jeśli masz pytanie do kogoś konkretne to pamiętaj, ze jest jeszcze pw
|
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam ten ekstrakt z soku z truskawki i tak się zastanawiam do czego go tu użyć..może mała podpowiedź ?
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chcialam najpierw sie poradzic. z ta objetoscia to u mnie i tak jesli jest, to tylko przez pierwsze pol godziny... wiec nie bede sie spodziewala ![]() czyli z urtekamu musialabym wyprobowac z rhassoul i z cukrem... spoko... u mnie nic nie zmniejszy przetluszczania, i tak bede myla klaki codziennie rano byle skalp nie marudzil...a alve predzej czy pozniej wyprobuje - tez widzialam w tym sklepie i tez kusil. musze zrobic sobie wish-list.......... hihi ![]() |
|
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli wyszło na to, że ja na widok szamponu głupieję i trace kontakt z rzeczywistością, skoro nawet cen nie pamietam nie jest to zresztą zbyt dalekie od prawdy Cytat:
Ja bardzo lubiłam maseczki z ekstraktami - tylko uwazaj na stężenia, bo nie wszystkie można używac solo. No i ostroznie, bo nie każda skóra lubi takie ekstrakty.
|
|
#4726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można dodać do hydrolatu, na zsk jest napisane do czego i w jakim stężeniu można go wykorzystaćKto tam miał problem z ZSK i paragonem? Ty? Bo przeczytałam, ale nie wiem kto. Przecież zrobiłaś przelew, masz dowód w mailu o potwierdzenie takich a nie innych zakupów za taką i taką kwotę. Mogę się pocałować z tym paragonem. Bądź twarda i nie daj się, walcz o swoje.
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-03-27 o 22:21 |
|
|
|
|
#4728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak to ja mam problem z ZKS z paragonem, do zamówienia nie dołożyli mi kolagenu z elastyną, a bardzo chciałam go mieć i mamę uszczęśliwić może i sam bym wypróbowała. W zamian dostałam 5 g mocznika, taka mini próbeczka..nie wiem czy to miał być gratis czy może w zamian.
|
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Rozeznanie
|
Niestety nie wyślą mi mojego kolagenu z elastyną ..
chyba obrażę się na nich.."Zawsze przy takich sytuacjach prosimy o przesłanie dokumentu zamówienia. Na tym dokumencie są notatki osób pakujących wraz z wagą przesyłki. Jedynie na takiej podstawie możemy przyjąć reklamację i ją wyjaśnić. W przypadku potwierdzenia braku możemy przedstawić osobom pakującym dowód braku danego surowca w paczce." Eh dam sobie spokój z tym, a najwyżej się obrażę na nich na jakiś czas
|
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mocznik dostałaś jako gratis, zawsze jest jakiś gratis. Ja bym walczyła, a co.
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj im numer zamówienia, date przelewu i napisz, że paragon wyrzuciłas, ale masz specyfikację zamówienia w mailu. Niech nie będa tacy cwani.........
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Vanilia, widzę ze co sklep to inaczej. Ja kiedyś zrobiłam skan paragonu, bo paragony niestety blakną nawet jak nie leżą na słońcu. Po roku musiałam iść zareklamować buty, a paragon oczywiście ledwo żywy, więc poszłam na wszelki wypadek z tym skanem, a oni do mnie, że skan przyjąć nie mogą.
Za to przyjęli paragon, na którym prawie nic nie było widać. Dziwna filozofia.
|
|
#4735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy następnym zamówieniu mi dorzucą. Tu pewnie chodzi o to, że koszt wysyłki przewyższa wartość produktu. Może jak mi przejdzie, to coś zamówię i mi go "oddadzą". Póki co, dziś nie mam siły już z nimi gadać, ciężki dzień miałam, może jutro nabiorę ochoty do walki o te kilka złotówek
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie ostatnio na naszym wątku, biorąc pod uwagę Wasze możliwości. Mam nadzieję, że po zakończeniu postu coś się ruszy
Ja się pięknie melduję z moim kwasowo-Gaiowym pamiętnikiem. Buzia pięknie się uspokoiła, nie mam ani jednego pryszczyka Poczyniłam znów zamówienia, ale to bardziej dla synka i domu. Mąż też się dopominał o zdrowe kosmetyki
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona Cytat:
Popatrz jeszcze w regulamin sklepu i sprawdź czy napewno jest tam taki zapis, ze skan paragonu jest jedyną podstawą przyjęcia reklamacji. Wiesz to nie chodzi o wartość - skoro teraz zamówiłaś to znaczy, że teraz jest Ci potrzebny. A nie za 3 miesiące jak będziesz miała kolejna potrzebe coś od nich kupić! Wyśpij sie i odpocznij dzisiaj a jutro do boju żartuję oczywiście - po prostu nie lubie jak sie z klientów robi idiotów. Dorzuca przy nastepnym zamówienie - a tacy są pewni, że jeszcze u nich zamówisz????
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-03-27 o 22:37 |
||
|
|
|
#4738 | |||||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym do toników dodała
|
|||||
|
|
|
#4739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4740 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
A jak jest z próbkami na mazidłach? Wiecie może? Ja nie dostałam żadnej, ale tez nie prosiłam o nic ![]() Cytat:
Cytat:
A ja od toniku 5% nie widzę żadnych rezultatów kompletnie nic |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

to nie jest takie lepiszcze ze splywajacym brokatem. w ogole ten kolor, ktory ja mam, nie ma jakichs wyraznych drobinek nawet. kolor karmelowy blyszczal sie mocniej, a dawal mniej koloru na przyklad. ale zaden sztyft nie obkleil mi reki. zostal tam, gdzie go nalozylam.
myślałam, że zmieniasz image 
kusza mnie ostatnio szampony... i dzisiaj sobie wzielam tylko tak na probe lavera basis sensitiv do wlosow cienkich, zeby miec cos lagodzacego, ale widzialam cattiera, farfalla czy jak to sie zwalo, urtekam itp itd
wlosy mam cieniusienkie bidulki, przetluszczaja sie baaardzo no i ciekawie wygladal cattier z glinka... taki blotkowaty

)

chyba obrażę się na nich..
Za to przyjęli paragon, na którym prawie nic nie było widać. Dziwna filozofia.