|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
|
|
|
|
#2792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raz obiad o 13, raz o 16, raz śniadanie o 7, raz o 9 (zależy na która trzeba wstać :P ) itd. bo ja mam tak codziennie inaczej, w sumie z większością posiłków, jedynie przerwy między posiłkami są regularne, a to chyba najważniejsze w tym przypadku? |
|
|
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
rzucicie okiem, bardzo proszę ![]() ? |
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze R:
śniadanie 7:30: dwie kanapki z chleba pszenno-żytniego posmarowane cieniutko masłem, z szczypiorkiem i rzodkiewką, na jednej serek natralny na drugiej plasterek żółtego sera ii śniadanie 11:00: serek naturalny homogenizowany 0% z bananem obiad 14:00: z jadłodajni: kasza gryczana z sosem pieczarkowym (poprosiłam małą ilość sosu), wzięłam ze względu na kaszę, nic lepszego nie było :P podwieczorek 17:00: owsianka na mleku z garścią laskowych i odrobiną miodu i odrobiną słonecznika ZUMBA 20:00 kolacja po 21:00 - serek homogenizowany naturalny 0% ze szczypiorkiem i 4 pomidorkami koktajlowymi Będzie z tego R czy nie bardzo?
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
następnym ważnym punktem jest to, by jeść produkty kaloryczne, ale wtedy, gdy jest się głodnym, a nie z zegarkiem w ręku. o regularność możesz się (ewentualnie) martwić, kiedy w brzuchu będzie ci ciągle burczało, więc regularność będzie taka, że będziesz jeść co 5 minut.
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
ok, a do ilu przejść z dnia na dzień, tak by przytyć tyle ile napisałam?
wiem, że żeby to osiągnąć muszę już całkowicie się starać, bo takim tempem to będę za rok w tym samym punkcie... |
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
zastosuj się po prostu do rad, które udzielamy Ci od roku (jak nie lepiej?)
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie pierwszy raz tutaj jestem czy to jest ok ?
I owsianka z activi (taki jakby jogurt) 150kcal II sałatka: 2 ogórki 1 pomidor do tego chudy ser wyliczyłam ze to ok 115kcal III 2 jabłka dosc duze ok 184kcal IV dwie kromki ciemnego chleba z pasztetem ok 300kcal razem to daje 749kcal na cały dzień i wiem, ze to mało i powinnam zjeść więcej szczególnie, że do tego ćwicze ale problem w tym, że nie jestem głodna i nie zebym sie głodziła czy cos i miała żołądek wielkości łyżeczki który jestem w stanie zapchać kęsem chleba. Tak właściwie to zawsze dużo jadłam i teraz postanowiłam to troszke zacząć kontrolować. Więc jeśli ktoś mógłby mi doradzić co z tymi zrobić i jak kontrolowac, do którego posiłku dołożyć jeszcze jakies jedzenie zeby sie zaraz nie okazało ze bede jesc 500kcal bo nie bede głodna... to będę wdzięczna
ha! Edytowane przez Dziewucha Czas edycji: 2012-03-27 o 23:15 |
|
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgłaszam i na KZ, jeny, czy tak trudno przeczytać podwieszone wątki?
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu mam wrażenie ze bardziej najadam się tym co jem teraz niz kiedy tak bezmyslnie co mi wpadło w rece ale wiem ze to jest troche mało i chciałam się dowiedzieć co wiecej zdrowego mozna zjesc i do którego posiłku lub co ogólnie zmienić, ale spoko jesli to problem.
ha! Edytowane przez Dziewucha Czas edycji: 2012-03-27 o 23:38 |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... opcji jest mnóstwo.
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za ocenki
r- kuje z tego powodu, że nie najlepiej się czuję, ale nie zamierzam nie jeść tego, tego i tam tego, bo nic nie jest tak straszne dla organizmu i psychiki jak poczucie straty. nie wiem nie czuję się objedzona i chwilami czuję nawet ssanie w żołądku, dlatego wiem, że nie jest to za dużo. poza tym ćwiczę i ostatni posiłek jem ok 18- 19stej, nie podjadam i staram się by choć w 50% było zdrowo. postanowiłam zacząć suplementować, bo na lato jadę do ginekologa i chcemy z mężem zacząć majsterkować potomstowo, nie mam okresu od 2- prawie 3 miesięcy znowu muszę jeszcze bardziej dbać o siebie. pragnę ciąży jak chyba nic innego.a właśnie mam pytanie odnośnie dań stimeria czy nadają się na r od czasy do czasu?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież dziewczyna jest na U. Nie popadajmy w paranoje. Wiadomo, że frytki są niezdrowe ale jak zje raz na jakis czas nic się nie stanie
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.grahamka z maslem,wedlina,jajkiem,sa lata,pomidorem,papryka,ru kola,szczypiorkiem 2.serek wiejski z jagodami,jablkiem i cynamonem 3.makaron razowy z twarogiem poltlustym,jagodami i cukrem 4.2tosty pelnoziarniste z wedlina,salata,pomidorem, ogorkiem i rukola ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#2807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: Spora bułka razowa ze słonecznikiem: pół z twarogiem chudym, serem gouda light i pieprzem świeżo zmielonym; pół z masłem orzechowym, twarogiem chudym i miodem; 1 mandarynka; 1 pomidor; kawa parzona z mlekiem IIŚ: 1 jogurt truskawkowo- kiwi musli jogobelli; 1 kiwi; garstka płatków kukurydzianych w to; kawa parzona z mlekiem O: zupa gęsta krupnik z warzywami; z kawałkami mięsa z piersi kurczaka i parówką 89% mięsa drobiowego i z cielęciny 2h ćwiczenia K: 1 kawałek chleba razowego z serkiem włoskim capri i wędliną drobiową; 1 twarożek lekki; 1 surowa marchew; 1 ogórek konserwowy; 1 pomidor.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2809 |
|
Rozeznanie
|
R:
I: opakowanie wiejskiego, 50g niesłodzonego musli, kilka truskawek. II: bułeczka żytnia na pół: połowa z bieluchem ,3 plastrami indyka wędzonego i pomidorem posmarowana lekko keczupem; druga połowa z grubą warstwą twarożku domowego i ogórkiem. III: filet z kurczaka duszony w przecierze pomidorowym z 1/2op. warzyw z suszonymi pomidorami. IV: kawałek dukanowskiego sernika (twaróg, jajka, słodzik) i Activia naturalna. V: mam ochotę na wiejski z rzodkiewkami i szczypiorkiem ale chyba byłoby za dużo nabiału... pewnie będą 2 jajka z warzywami. Do picia woda, kawa z mlekiem, wieczorem zrobię 30days shred. Ostatnio nikt nie ocenia moich jadłospisów i tak się zastanawiam czy to dobrze, czy wręcz przeciwnie
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U:
I Śn.: dwie kromki razowego z masłem, twarogiem półtłustym, kawałkiem papryki i kilkoma plastrami ogórka. herbata + 2 duże pierniki w czekoladzie jabłko Obiad: dwa talerze zupy pomidorowej z makaronem herbata, dwa cukierki czekoladowe Kolacja: dwie kromki żytniego razowego z masłem, jajkiem na twardo, pieprzem + kawałek papryki i kilka ogórków konserwowych po: pomarańcza ![]() w ciągu dnia kilka herbat i mnóstwo wody (ostatnio strasznie chce mi się pić )
|
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
a ja nadciągnęłam sobie ściągno achillesa i teraz muszę ograniczyć ruch
No to moje U ( przy niewielkiej aktywności ) :śniadanie : miseczka zdrowego błonnika, otrąb, pł.kukurydzianych z jog.nat - 180g, jabłko, kromka chleba żytniego z serkiem wiejskim i dżemem, kawa zbożowa Szkoła : - 2 kromki razowca z serkiem topionym - lód - rożek straciatella z algidy - jabłko - jogurt pitny truskawkowy- 400g Obiad : talerzyk ( czubaty ) brązowego ryżu i surówki, 3 małe pulpeciki, 4 -5 ogórków kiszonych Po : wafel ryżowy, jabłko Kolacja : serek wiejski, kromka chleba , surówka z marchwii i selera, pewnie parę ogórasów kiszonych I jak ? ![]() Ja chcę mieć już zdrową nogę ! I znowu będe musiała zacząć biegac od początku Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-03-28 o 16:49 |
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli na tym co jesz trzymasz wagę to ok
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Takie radosne sa ![]() U I opiekana razowa bułka orkiszowa ze słonecznikiem na pół - kilkoma plastrami podpieczonej wędliny drobiowej, pomidorem i musztarda francuską / fetą, oliwkami, szczypiorkiem + rzodkiewki , duża kawa II activia do picia jeżyna cos tam ;d , paczka sucharków bieszczadzkich z kminkiem III razowy makaron gryczany grube rurki z wedzonym łososiem, szpinakiem, oliwkami i czosnkiem IV banan zmiksowany z mrożonymi malinami na to orzechy brazylijskie ![]() V bedzie chyba omlet z resztą łososia i pomidorkami bo mam ochote , ewentualnie łososia przerobię na pastę i zjem z nalesnikiem i warzywami
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
staram sie podkręcic ten metabolizm, bo niestety mam zupełnie rozkręcony ;p nieregularne posiłki, brak ruchu, przejadanie sie, słodycze, fastfoody i bummm, a całe 2 lata trzymałam sie,a teraz... Zaczęłam chodzic na siłownie od grudnia, ale bez normalnej diety to może mi kg poleciał ;(
R I omlet z 2 białek, 1 zółtka,2 plastry poledwicy, przyprawa do gyrosa, 2 małe kromki razowca,(jedna z odrobina masła), kawa z mlekiem 2% II jabłko, kawa z mlekiem IIItunczyk w sosie pomidorowym z bazylia,oregano i czosnkiem, 1/3 torebki ryżu białego (mam refluks przełykowo-zoladkowy, wiec powinnam unikac pełnoziarnistych rzeczy, ale je uwielbiam !) 1 h rower IV sałatka z gotowana piersia z kury,kukurydza, ogórek,papryka, sos vinegrett V pół kostki twarogu z jog,nat, z 10 g słonecznika I jak to sie przedstawia ?? PS. Ucze sie całymi dniami do matury teraz, wiec nie wiem czy powinnamm tez cos zmienic ze względy na to ?
Edytowane przez quetepassa Czas edycji: 2012-03-28 o 17:50 |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oddawaj III, IV i V ![]() Moje bezmięsne U (chyba wyszło słabo) I owsianka z jabłkiem, serkiem wiejskim, delicją szampańską II 3 kromki żytniego z łososiem wędzonym, jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym i szczypiorem (bez masła bo się skończyło)jabłko III micha risotto z warzywami IV owocowa sałatka z makaronem i sosem tiramisu (cała micha 0,7 l) V będą 3 kromki żytniego z twarożkiem, łososiem, pomidorem, szczypiorkiem W ciągu dnia orzechy
|
|
#2818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie smacznie tylko mnie by chyba zmuliło po makaronie z owocami
|
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
od dzisiaj jestem kontuzjowana , więc nie wiem czy trzymam czy tyje, czy chudne
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- : Cytat:
ja z kolei lubię TWoje jadło
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
bardzo proszę o sprawdzenie
![]() Redukcja: I miska rosołu II bułka z dżemem niskokalorycznym(nie jestem pewna co do tego dżemu, ale czytałam, że mozna go jesc na diecie) III 2 parowki morlinki + ketchup IV zjem warzywa na patelnie + biegałam dzisiaj 15 min, więcej nie dałam rady. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

)

i nie zebym sie głodziła czy cos i miała żołądek wielkości łyżeczki który jestem w stanie zapchać kęsem chleba. Tak właściwie to zawsze dużo jadłam i teraz postanowiłam to troszke zacząć kontrolować. Więc jeśli ktoś mógłby mi doradzić co z tymi zrobić i jak kontrolowac, do którego posiłku dołożyć jeszcze jakies jedzenie zeby sie zaraz nie okazało ze bede jesc 500kcal bo nie bede głodna... to będę wdzięczna 

... opcji jest mnóstwo.
muszę jeszcze bardziej dbać o siebie. pragnę ciąży jak chyba nic innego.
ja z kolei lubię TWoje jadło