Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 21:32   #2791
ewelajnek
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
ale chcesz w sumie przytyć 2 kg czy 2kg na tydzień czy jak bo nie rozumiem do końca.
2 kg ogólnie, bo tyle schudłam przez stres i musze wrócić do wagi
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:58   #2792
N_tt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Mam prośbę (nie wyrzucajcie mnie od razu, proszę )
chodzi o to,że obecnie jem ok 1500 kcal i do ilu kalorii dojść z dnia na dzień, żeby na prawdę zacząć regularnie tyć???
Taki przeskok o dobrych kilkaset??? Może dziewczyny z P się wypowiedzą?
Mam ok 3 miesiące na przytycie 4-4,5 kg... to jakiś tam (kolejny? ) próg oczywiście (nie docelowy!!!)

Pozdrawiam!
i też tak macie dziewczyny, że prawie każdego dnia każdy posiłek jecie o innej porze?:P
raz obiad o 13, raz o 16, raz śniadanie o 7, raz o 9 (zależy na która trzeba wstać :P ) itd.
bo ja mam tak codziennie inaczej, w sumie z większością posiłków, jedynie przerwy między posiłkami są regularne, a to chyba najważniejsze w tym przypadku?
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:12   #2793
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • łosoś wędzony - brzuszek, grahamka z masłem, dżemem kiwi, jabłko
  • parówka cielęca z chrzanem wasabi, 2 plastry sera Gouda z keczupem, 4 marchewki
  • niestety, fast food wpadł w postaci kubeczka frytek podczas dłuuuugiej jazdy autem
  • naleśnik ze szpinakiem i czosnkiem, polany jogurtem naturalnym z dodatkiem czosnku
  • sałatka: mix sałat, grillowany kurczak, pomidor, ogórek, kukurydza, oliwa z oliwek -mały talerzyk sałatki + 2 jaja na miękko

rzucicie okiem, bardzo proszę
?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:13   #2794
uroczysko
Zadomowienie

Moje dzisiejsze R:
śniadanie 7:30: dwie kanapki z chleba pszenno-żytniego posmarowane cieniutko masłem, z szczypiorkiem i rzodkiewką, na jednej serek natralny na drugiej plasterek żółtego sera
ii śniadanie 11:00: serek naturalny homogenizowany 0% z bananem
obiad 14:00: z jadłodajni: kasza gryczana z sosem pieczarkowym (poprosiłam małą ilość sosu), wzięłam ze względu na kaszę, nic lepszego nie było :P
podwieczorek 17:00: owsianka na mleku z garścią laskowych i odrobiną miodu i odrobiną słonecznika
ZUMBA 20:00
kolacja po 21:00 - serek homogenizowany naturalny 0% ze szczypiorkiem i 4 pomidorkami koktajlowymi

Będzie z tego R czy nie bardzo?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:38   #2795
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
i też tak macie dziewczyny, że prawie każdego dnia każdy posiłek jecie o innej porze?:P
raz obiad o 13, raz o 16, raz śniadanie o 7, raz o 9 (zależy na która trzeba wstać :P ) itd.
bo ja mam tak codziennie inaczej, w sumie z większością posiłków, jedynie przerwy między posiłkami są regularne, a to chyba najważniejsze w tym przypadku?
najważniejsze jest to, by jeść i tyć, jeśli wygłodzony organizm tego się domaga.
następnym ważnym punktem jest to, by jeść produkty kaloryczne, ale wtedy, gdy jest się głodnym, a nie z zegarkiem w ręku.
o regularność możesz się (ewentualnie) martwić, kiedy w brzuchu będzie ci ciągle burczało, więc regularność będzie taka, że będziesz jeść co 5 minut.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:48   #2796
N_tt
Raczkowanie

ok, a do ilu przejść z dnia na dzień, tak by przytyć tyle ile napisałam?
wiem, że żeby to osiągnąć muszę już całkowicie się starać, bo takim tempem to będę za rok w tym samym punkcie...
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:58   #2797
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  • łosoś wędzony - brzuszek, grahamka z masłem, dżemem kiwi, jabłko
  • parówka cielęca z chrzanem wasabi, 2 plastry sera Gouda z keczupem, 4 marchewki
  • niestety, fast food wpadł w postaci kubeczka frytek podczas dłuuuugiej jazdy autem
  • naleśnik ze szpinakiem i czosnkiem, polany jogurtem naturalnym z dodatkiem czosnku
  • sałatka: mix sałat, grillowany kurczak, pomidor, ogórek, kukurydza, oliwa z oliwek -mały talerzyk sałatki + 2 jaja na miękko

rzucicie okiem, bardzo proszę
?
fast food i parówka out

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 23:00   #2798
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
fast food i parówka out
Nawet takiej Jedynki z (teoretycznie) dużą zawartością mięsa?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 23:12   #2799
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
ok, a do ilu przejść z dnia na dzień, tak by przytyć tyle ile napisałam?
wiem, że żeby to osiągnąć muszę już całkowicie się starać, bo takim tempem to będę za rok w tym samym punkcie...
zastosuj się po prostu do rad, które udzielamy Ci od roku (jak nie lepiej?)

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 23:14   #2800
Dziewucha
Zakorzenienie

Mam takie pytanie pierwszy raz tutaj jestem czy to jest ok ?
I owsianka z activi (taki jakby jogurt) 150kcal
II sałatka: 2 ogórki 1 pomidor do tego chudy ser wyliczyłam ze to ok 115kcal
III 2 jabłka dosc duze ok 184kcal
IV dwie kromki ciemnego chleba z pasztetem ok 300kcal

razem to daje 749kcal na cały dzień i wiem, ze to mało i powinnam zjeść więcej szczególnie, że do tego ćwicze ale problem w tym, że nie jestem głodna i nie zebym sie głodziła czy cos i miała żołądek wielkości łyżeczki który jestem w stanie zapchać kęsem chleba. Tak właściwie to zawsze dużo jadłam i teraz postanowiłam to troszke zacząć kontrolować. Więc jeśli ktoś mógłby mi doradzić co z tymi zrobić i jak kontrolowac, do którego posiłku dołożyć jeszcze jakies jedzenie zeby sie zaraz nie okazało ze bede jesc 500kcal bo nie bede głodna... to będę wdzięczna

Edytowane przez Dziewucha
Czas edycji: 2012-03-27 o 23:15
Dziewucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 23:26   #2801
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewucha Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie pierwszy raz tutaj jestem czy to jest ok ?
I owsianka z activi (taki jakby jogurt) 150kcal
II sałatka: 2 ogórki 1 pomidor do tego chudy ser wyliczyłam ze to ok 115kcal
III 2 jabłka dosc duze ok 184kcal
IV dwie kromki ciemnego chleba z pasztetem ok 300kcal

razem to daje 749kcal na cały dzień i wiem, ze to mało i powinnam zjeść więcej szczególnie, że do tego ćwicze ale problem w tym, że nie jestem głodna i nie zebym sie głodziła czy cos i miała żołądek wielkości łyżeczki który jestem w stanie zapchać kęsem chleba. Tak właściwie to zawsze dużo jadłam i teraz postanowiłam to troszke zacząć kontrolować. Więc jeśli ktoś mógłby mi doradzić co z tymi zrobić i jak kontrolowac, do którego posiłku dołożyć jeszcze jakies jedzenie zeby sie zaraz nie okazało ze bede jesc 500kcal bo nie bede głodna... to będę wdzięczna
tak 'nagle' straciłaś apetyt?
zgłaszam i na KZ, jeny, czy tak trudno przeczytać podwieszone wątki?
Stary 2012-03-27, 23:36   #2802
Dziewucha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
tak 'nagle' straciłaś apetyt?
zgłaszam i na KZ, jeny, czy tak trudno przeczytać podwieszone wątki?
Nie czyta się trudno, ale ja nie mam problemów z jedzeniem, ze sobie odmawiam czy sie objadam albo stosuje jakies diety głodówkowe zeby pytac na KZ.
Po prostu mam wrażenie ze bardziej najadam się tym co jem teraz niz kiedy tak bezmyslnie co mi wpadło w rece ale wiem ze to jest troche mało i chciałam się dowiedzieć co wiecej zdrowego mozna zjesc i do którego posiłku lub co ogólnie zmienić, ale spoko jesli to problem.

Edytowane przez Dziewucha
Czas edycji: 2012-03-27 o 23:38
Dziewucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 07:19   #2803
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Nie czyta się trudno, ale ja nie mam problemów z jedzeniem, ze sobie odmawiam czy sie objadam albo stosuje jakies diety głodówkowe zeby pytac na KZ.
Po prostu mam wrażenie ze bardziej najadam się tym co jem teraz niz kiedy tak bezmyslnie co mi wpadło w rece ale wiem ze to jest troche mało i chciałam się dowiedzieć co wiecej zdrowego mozna zjesc i do którego posiłku lub co ogólnie zmienić, ale spoko jesli to problem.
orzechy, tłuste ryby, NORMALNA owsianka zamiast gotowca, jajko lub dwa do sałatki, OBIAD ... opcji jest mnóstwo.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 08:26   #2804
mpati86
Zadomowienie

Dziękuję za ocenki r- kuje z tego powodu, że nie najlepiej się czuję, ale nie zamierzam nie jeść tego, tego i tam tego, bo nic nie jest tak straszne dla organizmu i psychiki jak poczucie straty. nie wiem nie czuję się objedzona i chwilami czuję nawet ssanie w żołądku, dlatego wiem, że nie jest to za dużo. poza tym ćwiczę i ostatni posiłek jem ok 18- 19stej, nie podjadam i staram się by choć w 50% było zdrowo. postanowiłam zacząć suplementować, bo na lato jadę do ginekologa i chcemy z mężem zacząć majsterkować potomstowo, nie mam okresu od 2- prawie 3 miesięcy znowu muszę jeszcze bardziej dbać o siebie. pragnę ciąży jak chyba nic innego.

a właśnie mam pytanie odnośnie dań stimeria czy nadają się na r od czasy do czasu?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 08:45   #2805
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
fast food i parówka out
Przecież dziewczyna jest na U. Nie popadajmy w paranoje. Wiadomo, że frytki są niezdrowe ale jak zje raz na jakis czas nic się nie stanie

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Eeee 700 kcal to głodówka - głodzisz organizm dostarczając mu mniej kcal niz jest niezbędne do prawidłowego codzienniego funkcjonowania. Jedyna rada: jedz więcej.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:58   #2806
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

1.grahamka z maslem,wedlina,jajkiem,sa lata,pomidorem,papryka,ru kola,szczypiorkiem
2.serek wiejski z jagodami,jablkiem i cynamonem
3.makaron razowy z twarogiem poltlustym,jagodami i cukrem
4.2tosty pelnoziarniste z wedlina,salata,pomidorem, ogorkiem i rukola

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Przecież dziewczyna jest na U. Nie popadajmy w paranoje. Wiadomo, że frytki są niezdrowe ale jak zje raz na jakis czas nic się nie stanie
j.
no, jednak jest tu kilkoro ludzi z normalnym pojeciem jedzenia,myslalam ze wszystkim troche juz odbija
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:48   #2807
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Ostatnio sobie nie radziłam i waga znowu mi spadła. Mam nadzieje że teraz znowu będzie rosła . Moje P:

Ś: wielka bułka( była naprawde spora ), pół z serem gouda i szynką , pół z szynką , ogórkiem , pomidorem ; kromka pszennego z serkiem twój smak ; banan , herbata z miodem i cytryną

w szkole : 450 ml nutridrinka

O: 2 chochle zupy wiosennej z makaronem ; ziemniaki , kotlet schabowy , buraki , marchewka z groszkiem , szklanka soku

P: jogurt naturalny z owocami z puszki , 2 szklanki soku

K: 3 kromki chleba pszennego , 1 z serkiem twój smak , 2 z szynką , ogórkiem i pomidorem ; omlet z 1 jajka z szynką smażony na maśle , herbata z miodem i cytryną

I jak ?
Zobaczy ktoś ?
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:23   #2808
mpati86
Zadomowienie

R:

Ś: Spora bułka razowa ze słonecznikiem: pół z twarogiem chudym, serem gouda light i pieprzem świeżo zmielonym; pół z masłem orzechowym, twarogiem chudym i miodem; 1 mandarynka; 1 pomidor; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 jogurt truskawkowo- kiwi musli jogobelli; 1 kiwi; garstka płatków kukurydzianych w to; kawa parzona z mlekiem
O: zupa gęsta krupnik z warzywami; z kawałkami mięsa z piersi kurczaka i parówką 89% mięsa drobiowego i z cielęciny
2h ćwiczenia
K: 1 kawałek chleba razowego z serkiem włoskim capri i wędliną drobiową; 1 twarożek lekki; 1 surowa marchew; 1 ogórek konserwowy; 1 pomidor.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:16   #2809
AshtrayGirl86
Rozeznanie

R:

I: opakowanie wiejskiego, 50g niesłodzonego musli, kilka truskawek.

II: bułeczka żytnia na pół: połowa z bieluchem ,3 plastrami indyka wędzonego i pomidorem posmarowana lekko keczupem; druga połowa z grubą warstwą twarożku domowego i ogórkiem.

III: filet z kurczaka duszony w przecierze pomidorowym z 1/2op. warzyw z suszonymi pomidorami.

IV: kawałek dukanowskiego sernika (twaróg, jajka, słodzik) i Activia naturalna.

V: mam ochotę na wiejski z rzodkiewkami i szczypiorkiem ale chyba byłoby za dużo nabiału... pewnie będą 2 jajka z warzywami.

Do picia woda, kawa z mlekiem, wieczorem zrobię 30days shred.
Ostatnio nikt nie ocenia moich jadłospisów i tak się zastanawiam czy to dobrze, czy wręcz przeciwnie
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 16:33   #2810
kasiekasiek
Zadomowienie

Moje wczorajsze U:

I Śn.: dwie kromki razowego z masłem, twarogiem półtłustym, kawałkiem papryki i kilkoma plastrami ogórka.

herbata + 2 duże pierniki w czekoladzie
jabłko

Obiad: dwa talerze zupy pomidorowej z makaronem

herbata, dwa cukierki czekoladowe

Kolacja: dwie kromki żytniego razowego z masłem, jajkiem na twardo, pieprzem + kawałek papryki i kilka ogórków konserwowych

po: pomarańcza

w ciągu dnia kilka herbat i mnóstwo wody (ostatnio strasznie chce mi się pić)
kasiekasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 16:47   #2811
nikol12
Rozeznanie

a ja nadciągnęłam sobie ściągno achillesa i teraz muszę ograniczyć ruch

No to moje U ( przy niewielkiej aktywności ) :
śniadanie : miseczka zdrowego błonnika, otrąb, pł.kukurydzianych z jog.nat - 180g, jabłko, kromka chleba żytniego z serkiem wiejskim i dżemem, kawa zbożowa
Szkoła : - 2 kromki razowca z serkiem topionym
- lód - rożek straciatella z algidy
- jabłko
- jogurt pitny truskawkowy- 400g
Obiad : talerzyk ( czubaty ) brązowego ryżu i surówki, 3 małe pulpeciki, 4 -5 ogórków kiszonych
Po : wafel ryżowy, jabłko
Kolacja : serek wiejski, kromka chleba , surówka z marchwii i selera, pewnie parę ogórasów kiszonych

I jak ?
Ja chcę mieć już zdrową nogę ! I znowu będe musiała zacząć biegac od początku a biegałam już 20 min - dość szybko bez przerwy . no cóż... muszę to przeżyć ...

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-03-28 o 16:49
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:01   #2812
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość

śniadanie : miseczka zdrowego błonnika, otrąb, pł.kukurydzianych z jog.nat - 180g, jabłko, kromka chleba żytniego z serkiem wiejskim i dżemem, kawa zbożowa
- jabłko
Obiad : talerzyk ( czubaty ) brązowego ryżu i surówki, 3 małe pulpeciki, 4 -5 ogórków kiszonych
Kolacja : serek wiejski, kromka chleba , surówka z marchwii i selera, pewnie parę ogórasów kiszonych

I jak ?
Ja chcę mieć już zdrową nogę ! I znowu będe musiała zacząć biegac od początku a biegałam już 20 min - dość szybko bez przerwy . no cóż... muszę to przeżyć ...
Czemu jesz na talerzykach??? Po to by nałożyć mniej??? Osoby na diecie powinny jeść na małych by nakładac mniejsze porcje. Na U spokojnie mozesz jeść na tych większych.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:10   #2813
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Czemu jesz na talerzykach??? Po to by nałożyć mniej??? Osoby na diecie powinny jeść na małych by nakładac mniejsze porcje. Na U spokojnie mozesz jeść na tych większych.
mama mi nakładała . po drugie było tego napradę sporo. a po trzecie teraz nie mogę się ruszać więc nie potrzebuję tyle jedzenia co wcześniej
Stary 2012-03-28, 17:34   #2814
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
mama mi nakładała . po drugie było tego napradę sporo. a po trzecie teraz nie mogę się ruszać więc nie potrzebuję tyle jedzenia co wcześniej
Ok... jesli na tym co jesz trzymasz wagę to ok

Stary 2012-03-28, 17:44   #2815
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:

- jabłko

I jak ?
LUBIE CZYTAĆ tWOJE JADŁOSPISY Takie radosne sa

U
I opiekana razowa bułka orkiszowa ze słonecznikiem na pół - kilkoma plastrami podpieczonej wędliny drobiowej, pomidorem i musztarda francuską / fetą, oliwkami, szczypiorkiem + rzodkiewki , duża kawa

II activia do picia jeżyna cos tam ;d , paczka sucharków bieszczadzkich z kminkiem

III razowy makaron gryczany grube rurki z wedzonym łososiem, szpinakiem, oliwkami i czosnkiem

IV banan zmiksowany z mrożonymi malinami na to orzechy brazylijskie

V bedzie chyba omlet z resztą łososia i pomidorkami bo mam ochote , ewentualnie łososia przerobię na pastę i zjem z nalesnikiem i warzywami
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:49   #2816
quetepassa
Raczkowanie

staram sie podkręcic ten metabolizm, bo niestety mam zupełnie rozkręcony ;p nieregularne posiłki, brak ruchu, przejadanie sie, słodycze, fastfoody i bummm, a całe 2 lata trzymałam sie,a teraz... Zaczęłam chodzic na siłownie od grudnia, ale bez normalnej diety to może mi kg poleciał ;(

R

I omlet z 2 białek, 1 zółtka,2 plastry poledwicy, przyprawa do gyrosa, 2 małe kromki razowca,(jedna z odrobina masła), kawa z mlekiem 2%
II jabłko, kawa z mlekiem
IIItunczyk w sosie pomidorowym z bazylia,oregano i czosnkiem, 1/3 torebki ryżu białego (mam refluks przełykowo-zoladkowy, wiec powinnam unikac pełnoziarnistych rzeczy, ale je uwielbiam !)

1 h rower
IV sałatka z gotowana piersia z kury,kukurydza, ogórek,papryka, sos vinegrett
V pół kostki twarogu z jog,nat, z 10 g słonecznika

I jak to sie przedstawia ??

PS. Ucze sie całymi dniami do matury teraz, wiec nie wiem czy powinnamm tez cos zmienic ze względy na to ?

Edytowane przez quetepassa
Czas edycji: 2012-03-28 o 17:50
quetepassa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:51   #2817
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość

U
I opiekana razowa bułka orkiszowa ze słonecznikiem na pół - kilkoma plastrami podpieczonej wędliny drobiowej, pomidorem i musztarda francuską / fetą, oliwkami, szczypiorkiem + rzodkiewki , duża kawa

II activia do picia jeżyna cos tam ;d , paczka sucharków bieszczadzkich z kminkiem

III razowy makaron gryczany grube rurki z wedzonym łososiem, szpinakiem, oliwkami i czosnkiem ( :ślina: )

V bedzie chyba omlet z resztą łososia i pomidorkami bo mam ochote , ewentualnie łososia przerobię na pastę i zjem z nalesnikiem i warzywami

Oddawaj III, IV i V

Moje bezmięsne U (chyba wyszło słabo)

I owsianka z jabłkiem, serkiem wiejskim, delicją szampańską
II 3 kromki żytniego z łososiem wędzonym, jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym i szczypiorem (bez masła bo się skończyło)jabłko
III micha risotto z warzywami
IV owocowa sałatka z makaronem i sosem tiramisu (cała micha 0,7 l)
V będą 3 kromki żytniego z twarożkiem, łososiem, pomidorem, szczypiorkiem

W ciągu dnia orzechy

Stary 2012-03-28, 18:03   #2818
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:

Moje bezmięsne U (chyba wyszło słabo)

I owsianka z jabłkiem, serkiem wiejskim, delicją szampańską
II 3 kromki żytniego z łososiem wędzonym, jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym i szczypiorem (bez masła bo się skończyło)jabłko
III micha risotto z warzywami
IV owocowa sałatka z makaronem i sosem tiramisu (cała micha 0,7 l)
V będą 3 kromki żytniego z twarożkiem, łososiem, pomidorem, szczypiorkiem

W ciągu dnia orzechy
mało na śniadanie, ono powinno dostarczyć Ci energii na początek dnia, a Twoje wygląda skromnie. Tak samo obiad- też nic konkretnego. Jeden ze słabszych Twoich jadłospisów, ale czasem są takie dni.
Ogólnie smacznie tylko mnie by chyba zmuliło po makaronie z owocami

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:43   #2819
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Ok... jesli na tym co jesz trzymasz wagę to ok
od dzisiaj jestem kontuzjowana , więc nie wiem czy trzymam czy tyje, czy chudne

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

:
Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość

U

III razowy makaron gryczany grube rurki z wedzonym łososiem, szpinakiem, oliwkami i czosnkiem

Dzięki ja z kolei lubię TWoje jadło a 1 i 4 ..mmmm....mniam
Stary 2012-03-28, 18:44   #2820
Sylwia16_
Zadomowienie

bardzo proszę o sprawdzenie
Redukcja:
I miska rosołu
II bułka z dżemem niskokalorycznym(nie jestem pewna co do tego dżemu, ale czytałam, że mozna go jesc na diecie)
III 2 parowki morlinki + ketchup
IV zjem warzywa na patelnie
+ biegałam dzisiaj 15 min, więcej nie dałam rady.
Sylwia16_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości