|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Zielona ślicznie wyglądasz szczypioreczku
zresztą tu wszystkie super laseczki a brzuszki urocze dzisiaj dostałam zaproszonko na ślub sis ... świadkować będę tylko czy ja w coś się wbiję masakrejszyn .... za wszystkie udane wizyty ...mam dzisiaj zły dzień
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Przepraszam nie nadrobie nadrobilam po lebkach, ake jestem od 3 dni sama w domku z Zuzia i do tego przed wyjazde do irlandii i wogole brak czasu na cokolwiek. Jutro wylatujemy jesli bedzie tam wifi uda mi sie do was napisac czasami. Widzialam brzuszki cudnie a te niektore taaakie duze super ja w srode dolacza,m do 5-miesiecznych ciaz buziaki moje mamusie
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Paula przed chwilą przyszłą do pokoju i mówi: "Stachu światło w łazience zostawiłeś zapalone" i ten karcący wzrok
Córeczka mamusi, mała terrorystka ![]() Asiulka a po co Ty do tej Irlandii? Na długo nam uciekasz? |
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie się właśnie zachciało jeść, więc wstałam i wszamałam dwie kanapki o 5 ![]() Cytat:
Aga_ton właśnie miałam pytać jak się czujesz... pocieszę Cię, że z wymiotami mam może spokój, ale dopadł mnie ślinotok i tak chodzę w dzień po mieście z chusteczką w ustach, którą zmieniam co 10 min. Niektórzy mają spojrzenie typu:"ooo bidulka pewnie wyszła od dentysty", a niektórzy w twarz mi się śmieją, ale co tam. skóre wokół ust mam już tak czerwona, że masakra, a non stop smaruję kremem. zbankrutuje na te chusteczki Miłego dnia wszystkim Wam życzę! a ja wracam do łożka
|
|
#3786 | |
|
Rozeznanie
|
Hej witam się i ja. Dziś też mnie będzie bardzo malutko, bo jadę sobie do mamy trochę posiedzieć. W sumie podobno ostatni dzień bez deszczu więc trochę skorzystam.
Cytat:
Ja korzystając z okazji, że byłam we Wrocławiu mierzyłam tą miętową sukienkę z River Island, myślałam że może ją sobie kupie, bo ładna. Mąż skwitował, że wyglądam jak w piżamie. Strasznie szeroka. Zrobiłam tylko kilkadziesiąt zdjęć, dziś kupie materiał w jakimś żywszym kolorze, wprowadze kilka modyfikacji i krawcowa-babcia uszyje Więc będzie na wesele jak znalazł I koszt jej wyniesie około 70zł a nie 250 ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Tylko że jestem strasznie blada. A smarujecie się samoopalaczami?
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
...to tak jak ja, najchętniej zaszyłabym się pod kołdrą w piżamie i w samotności przesiedziała cały dzień
![]() W piątek mam wiztę po 4,5 tygodnia jestem nerwowa, nakrzyczałam niepotrzebnie rano na starszą córcie, mogłam sobie odpuścić. Po za tym mam dziś kolokwium z beznadziejnego materiału które do niczego mi się nie przyda, w dodatku nie chodziłam na zajęcia bo źle się czułam i nic z tego nie wiem. Po za tym mój mąż znowu jest chory i całą noc kaszlał, nie wyspalam się i mam stresa że znowu mnie zarazi. To jest jeden z tych dni, które chce żeby juz minęły. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- śliczna ale uszyj sobie dłuższą moze bo przy wiekszym brzuszku jeszzcze sie z przodu podniesie kolorek boski ale mi pewnie by nie pasował ... za blada jestem
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sukienka dla mnie też za blada, w tym różowym kolorze nie było. Uszyje ja trochę dłuższą ![]() Spadam laseczki myć włoski i idę...nie chce mi się w tym bloku siedzieć, tylko słoneczko gdzieś uciekło
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Śliczna ta sukienka.
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
ja teraz nie bywam często,bo jakiegoś lenia mam ogromnego .No nic mi się nie chce . Dzisiaj piękna u Nas pogoda,to pojedziemy pewnie do mamci mojej posiedzieć sobie na wieś .Przyszła mi wczoraj sukieneczka,którą zamówiłam sobie ciążową na allegro. I pisało na aukcji,że rozmiar taki ogromny to mówie do męża,że na koniec ciąży będzie dobra. Ja ją przymierzam,a ona dobra wcale nie taka wielka,ale jak się naciągnie to miejsca na brzuch dużo![]() .Ale teraz mam proble bo butów do niej nie mam .Muszę mieszkanko ogarnąc troche,bo cos bałaganik jest .Któras pisała,jak to jest mieć synka,więc ja pisze,że cudownie .Co do cen wizyt to mój całą ciąże kosztuje 100 zł. A później badanie tętna darmowe . Teraz ide na wizyte 6,to będzie 13 tydz i będę mieć te wszystkie pomiary,oby było dobrze .Co do opieki nad dziećmi,to ja siedze w domu z małym od początku,nigdy nie planowałam opiekunki albo żłobka,bo chce byc przy nim dopóki nie pójdzie do przedszkola. Teraz ma dwa latka,dlatego zdecydowaliśmy się na drugie. Dlatego jeszcze kilka lat siedzenia przede mną . Ale powiem szczerze,że nie mam dość. Odchowam dwójeczke,pójdą do przedszkola,a ja do pracy. Chyba,że teraz będzie drugi synek to za kilka lat planujemy trzecie .No a teraz ide się wziąść za robote .A może zjem sobie jeszcze naleśniczka wczo raj robiłam z serkiem i dżemem a mąż do tego zrobił pyszną pomidoróweA i tort musze zamówić z myszką miki dla małego na dwa latka
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ale nam brzuszki rosną. Ja się nie mogę ze swoim oswoić. Postaram się też niedługo wstawić swój balonik. |
|
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
wczoraj nie udało mi sie nadrobić co do mojego L4 - albo ostatnio za bardzo się wymęczyłam albo mi się spojenie rozłazi tylko jak odpocząć z 2,5 latką w domu - ale juz jest zdrowa na moje oko, więc mam nadzieję, że lekarz ją od poniedziałku puści do dzieci
|
|
#3795 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaj! czo jezd???
Cytat:
juz widziałąm w sumie jak zaczeliśmy sie starać o dziecko no zatrzęsienie ciężarnych, noworodków masakra jakas do sklepu wyjść nie mogłam bo saqme ciężarówy widziałam i plakaty z dzidkami i w telewizji w kazdym filmie same dzidki i baby z brzuchami a tu nie tylko ja to mam ![]() Cytat:
Cytat:
a ile masz wzrostu? bo ja mam 160 cm w kapeluszu i ważę aktualnie 76,5 kg a całkiem niedawno ważyłam właśnie 68 i mówiłam ze taaaaaka jestem gruba ale jak wazyłam 54 to tez się odchudzałam bardzo łądna ta sukienka ja tysz se cosik musze uszyć na te wesela ale ja juz mam mniej wiecej kiecore upaczoną ino materiał musze kupić czarny w białe grochy jejeje obowiązkowo będzie kukarda nananana
|
|||
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33175262]hehe spoko bejbe aż tak to się nie przejełam
no to mi ulżyło ![]() fajna szczególnie kolor Cytat:
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
no a co do tej opieki całej no to jednak tesciowa nie bedzie sie zajmowała bo raz ze daleko, dwa ona juz schorowana, 3 to nie ma doświadczenia z maluszkiem takim. No to z ONYM na opiekunkę sie chyba zdecydujemy chociaz ja bym tez bardzo chciała zostać z dzieckiem jak najdłużej... no ale niestety musze wrócić po macierzyńskim do pracy.... no chyba ze onemu si ę tak dobrze firma rozwinie ze będę sobbie mogłą pozwolić na posiedzenie dłuższe w domku
no zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
wreszcie wysłałam zdjęcie na majla
co prawda z przed trzech tygodni, ale lepsze takie niż żadne
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do reszty to znów mnie rozbawiłaś na nogach też szybko mi rosną takie haszcze, TŻ w nocy się ociera o moje nogi i się drapie
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
mogę dołączyć do was? ![]() jestem w 17 tc. i planowany termin na wrzesień ![]() Wczoraj byłam u lekarza i z dzidzią wszystko ok, ale mam nisko położone łożysko i bardzo się martwię. Nie mam z kim pogadać, bo w pracy nikt nie wie, męża trudno ciągle męczyć a mamy nie chcę martwić
|
#3801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
no siemasz jasne ze możesz my tu chętne do rozmowy zawszeeee ![]() nisko położone łozysko to co to oznacza? że możesz mieć łożysko przodujące??? czy co? |
||
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostaję szału
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie jest na tylnej ścianie i podobno ma się ruszyć w górę jak będzie się powiększała macica. No ale czasem się zdarza, że się nie ruszy. Rany ja chyba osiwnę przez 3tygodnie.
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprzeć też nie mam gdzie bo...no nie ma i już, a stojak od lusterka złamany więc mi sie dziadostwo klapuje i zamiast bobra widze sufit. Nie dość że nic nie widze to juz maszynka tępa jak nie wiem, więc se wziełam elektryczną od chłopa do włosów. Mało se dzyndzelka nie przycięłam bo pozycje takie strzelałam że sama z siebie ubaw miałam. Ale za to prace zrobioną pięęęknie mam
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki,
Anusia dzięki za informacje odnośnie chowania synka, ja mam córeczkę więc gdyby się trafił synek to będzie zupełnie inne doświadczenie. Co prawda, trochę przeraża mnie, bo mam na razie kiepskie przykłady gdzie rodzice wychowują synów i niestety jak na razie trafiły się dwa ciężkie przypadki i jak stawiam moją córkę to widzę przepaść. No ale z drugiej strony nasze dzieci zachowują się tak jak my je wychowamy. A nie mówiłam jeszcze, przytyłam 1,70 od poczatku ciazy
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
no
ale jak idę się myć i wie że będę się golić to mówi: oj nie gol się bo znowu cię godzinę nie będzie, mi twoje włoski nie przeszkadzają" no wcale, bo potem może się podrapać
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry kochane
Wczoraj byłam cały dzień w pracy więc nie pisałam. Teraz wzięłam się za mycie okien bo w domu nic nie zrobione i musiałam się zmobilizować. Dzisiaj wstawię zdjęcie brzuszka jak mąż zrobi aktualne. A popołudniu idę odwiedzić miesięcznego dzidziusia Już się nie mogę doczekać. Miłego dnia.
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz mało nie spadłam z wanny bo usiadłam na samym brzegu
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rany już macie takie brzuszki, ja to wyglądam jak bym się dobrze najadła Ale dzidzia zdrowa, wczoraj do mnie machała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

zresztą tu wszystkie super laseczki
masakrejszyn ....
za wszystkie udane wizyty ...

super
Córeczka mamusi, mała terrorystka 

.
. Dzisiaj piękna u Nas pogoda,to pojedziemy pewnie do mamci mojej posiedzieć sobie na wieś