|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
1 - pewnie że dumny ![]() a kto powiedział że nie możesz? Może się uda kiedyś ![]() ![]() 2 - to mi się też w Ikei podoba ![]() ![]() ![]() 3 - biedny Tymcio.. ucaluj go! ![]() Cytat:
masakra, aż tyle podnieść ![]() oby ten katar poszedł wreszcie! Jak chcesz biust odchudzić to możesz mi dać troszkę ![]() Cytat:
obstawiałabym raczej że była ze zbyt zdrowego - bo długo żyjącego - zwierzaka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe23180.html Łatwo, pysznie i szybko ![]() a granola to ta: http://kuchnianaplazy.blox.pl/2012/0...-z-melasa.html Cytat:
granolę właśnie z tż'tem zajadamy - chyba nawet jogurtu nie ujży ![]() 2. dooookładnie ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj miałam naprawdę miły dzień ![]() Idę poczytać gazetkę w łóżku ![]() dobranoc |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | ||||
Zadomowienie
|
I kolejny chorowitek
![]() ![]() Cytat:
![]() Widzę, że Tymek rozsmakował się na całego w stałych pokarmach. ![]() 2. Jakbym o Hani czytała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Najważniejsze, że widać poprawę. Coraz cieplej na dworze to i choróbska odpuszczą. ![]() 3. Eh, słyszałam już jakiś czas temu o tych podwyżkach. Niestety polityka prorodzinna w naszym kraju kuleje. ![]() 4. To może lepiej idź się wyspać, serial możesz w każdej chwili obejrzeć na tvnplayer.pl. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z cielęciną masz może jakieś doświadczenie? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
Marzena napisałabyś mi jak się dodaje filmik na you tube ?
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ellika dzięki za przepisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Zyski nie zyski, podoba mi się że dbają o nie właśnie TAK ![]() 3. ![]() Cytat:
![]() Uff, już drugi wieczór z rzędu tak się najadłam, że pękam w szwach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() 2. Cudna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tymuś też lubi, jak się w niego czymś rzuca. I to bardziej "w niego" niż Twój mąż w Hanie, bo on lubi faktycznie dostać takim przedmiotem ![]() ![]() Dziś rozbawiło go do łez, kiedy gryzł ucho swojego słonia zabawkowego, a ja położyłam się obok i zaczęłam gryźć go w drugie ucho. Najpierw go wmurowało, a potem śmiał się jak opętany. Mąż akurat wracał do domu i mówił, że na klatce, już na parterze, było nas słychać ![]() Koleżanko Telikowa - a Ty gdzie? ![]() . ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Aaniu - mam pytanie, czy myślisz że w ramach sławetnej ekspozycji n agluten można dawać dziecku upieczone na mące pszennej ciasteczka? Bo ja się nie bawię w kaszę mannę do posiłków. I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było np. dać mu jedno ciasteczko dziennie (sama bym upiekła, żeby nie miało białka jaja kurzego i cukru), co? Tylko zastanawiam się, jak obliczyć ile glutenu takie 1 ciacho zawiera? ![]() A i jeszcze pytanie z ciekawości: czemu żółtka nie wolno podawać codziennie, tylko co drugi dzień? ![]()
![]() |
#1056 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() moj tez w piatek pomyl mi wszystkie okna i w dodatku w sobote z rana powiesil wszystkie firnaki ![]() Cytat:
![]() Witam sie. Bylam dzis w zlobku po wniosek. Od 2 przyjecia, musze TZ wyslac, bo pani mi skromnie powiedziala, ze liczy sie zasada " kto pierwszy ten lepszy". i juz uslyszlam, ze krzywde robie dziecku jak je oddam do zlobka, bo dzieci chodza tam brudne, zas.rane i przebieraja je panie jak rodzice maja dzieci odebrac ![]() ![]() Ponadto - nie wiem co mialam wam pisac. pobieznie poczytalam i tyle tego, ze nic w mej glowie nie zostalo. ![]() Marys juz sie ciut lepiej czuje, ja na wadze nie widze zebym schudla, natomiast po ubraniach tak i mama jak mnie dzis zobaczyla, to sie pyta co sie ze mna stalo.... Lece spac laseczki, moze rano mi sie uda wpasc do was
![]() |
#1057 |
Wtajemniczenie
|
Kawusia
![]() edit: i poszła ![]()
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Ja też spadam Lila się obudziła i tż ją uspokaja, coś ją męczy i nie wiem czy pośpi dziś tak ładnie...
brumek tak tż super radzi sobie z dzieciakami, nie ma problemów aby mu je zostawić, radzi sobie z dwójką i wszystko przy nich zrobi ![]() Ja lubię jak on się nimi zajmuje bo widzę że on zachęca ich do rzeczy których ja się boję, bo uważam że są jeszcze za mali, np zjeżdzał z Lilą ze zjeżdzalni na basenie, woził ją w przyczepce rowerowej, super rozwija Filipa na basenie itd.
#1059 |
Zadomowienie
|
Ellika, Brumek, Eveewe.
![]() Lili, film instruktażowy http://www.youtube.com/watch?v=54MsZCRJ7xI. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas z tymi nowościami jest dokładnie na odwrót, bo ja i Tymuś sie od nich rwiemy, a mąż zawsze pełen obaw ![]() ![]() Za to ja go od razu na głęboką wodę rzucam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- A w ogóle to mi odbiło - od kilku dni siedzę i wymyślam imiona dla potencjalnego dziecka ![]() Teeeeeeeeliiiikkkk! ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- I Stronczka nie ma ![]()
![]() |
#1061 | |
Raczkowanie
|
Witam się wieczornie.
Cytat:
Aaaa i właśnie- mój tż też myje okna ![]()
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-03-27 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
hejo!
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- EDITKA STO LAT KOCHANA NASZA ŚLICZNOTKO!!! Aniu dziękuję!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Nie no, tylko kilka postów przez noc? ![]() Cytat:
a, bo doczytałam że to o polędwicę chodziło - to mogło tak być ![]() Z cielęciną tylko teoretyczne, bo nie jadam ![]() ![]() Cytat:
1 - dokładnie ![]() 2 - pewnie że możesz. Kasza manna jest najłatwiejsza do obliczenia, stąd wszędzie podawana. A z ciachem jest tak - w dużym uproszczeniu - jeśli sama pieczesz, to mniej więcej obliczyć ile masz mąki w jednym i na tej podstawie - znając rodzaj mąki z jakiej robiłaś - % zawartość glutenu. Średnio w mące pszennej jest 25-30% glutenu. 3 - co do żółtka nie ma wyraźnych przeciwwskazań do podawania, jedynie zalecenia IMiDz żeby podawać max 2 żółtka na tydzień, od 9 m-ca można podawać taką ilość codziennie a 11 m-c 3-4 całe jajka na tydzień. Myślę że wynika to m.in. z dużej zawartości tłuszczu i cholesterolu w żółtku, połowa takim maluchom wystarczy ![]() koleżanka nas bardzo lubi chyba ![]() kiedy coś napiszesz?? Cytat:
![]() Marinko ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Jasiu, Antosiu, wszystkiego najlepszego!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z Maruderem Domkiem na kolanach
![]() W nocy pobudki co godzinę, ale obyło się bez jedzenia ![]() Chyba się nie wyspałam. Editka sto lat ![]() Johny, Antoś ![]()
#1066 |
Wtajemniczenie
|
Jasiu sto lat!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkiego najlepszego dla Editki! Sto lat kochana! ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów - Jasia i Antosia - rośnijcie zdrowo maluszki! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zadomowienie
|
Sto lat dla Jasia i Antosia!
![]() ![]() ![]() ![]() Może to kogoś zaciekawi: http://endo.pl/?utm_source=1620312&utm_m edium=wp&utm_content=mail ing&utm_campaign=CPM&utm_ term={referer} http://www.groupon.pl/deals/cala-pol..._0_0_88&a=1661 |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zaglądaj do Nas ![]() ![]() Cytat:
![]() To fajnie w tej ikei ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie zaznaczyło mi Marinki kochana wielki szacun dla Ciebie za to, że poszłaś do tej pracy-niejedna siedziała by na d...w domu i narzekała(tak jak napisała chyba Marzenka). A może akurat ktoś Cię zauważy i zaproponuje lepszą pracę?różnie w życiu bywa, ale siedzeniem w domu napewno nic byś nie zdziałała. ![]() Dzień Dobry. Byłam dzisiaj rano u krwiopijców ![]() ![]() Robiłam TSH, bo jutro endo i Betę, bo jutro gin., ale wyniki niestety dopiero jutro ![]() JAŚ, ANTOŚ wszystkiego dobrego chłopaczki ![]() Editka samych radości Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-28 o 08:22 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Editko wszystkiego najlepszego STO LAT ![]() ![]() Jaś i Antos ![]() Doczytalam Brumku ze o mnie pisalas. Nie bylo mnie wczoraj bo net mi cos szwankowal a i komputer maż mial w oblężeniu. Musze teraz leciec bo moja Jęczysława wzywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zadomowienie
|
Editka sto lat!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Oliweczko tak chce oddac Marys do zlobka. Tesciowa miala miec zmiany pod Marysie i mnie, a siedzi i pilnuje wnuczka, wiec my jakos sobie radzimy bez niej. A pobadto we wrzesniu juz bedzie miala skonczony rok, to czemu nie. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1073 |
Zadomowienie
|
Hej!
Ja tak na szybko z łóżka: dorwała mnie chyba angina - wczoraj dr stwierdzil ze to jakas wirusowka, al gardlo boli tak że nie moge łykać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szybkiego powrotu do zdrówka i z tego co piszesz, to chyba rzeczywiście angina ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Wtajemniczenie
|
Zuza chyba załapała od Kuby chorobę. Pół nocy kaszlała, na koniec zwymiotowała na łóżko całą butelkę mleka i kolejne 2 godziny nie spała, tylko żałośnie się do mnie tuliła, płakała i kaszlała. Teraz Tż pojechał z nią do lekarza.
Cholerna pogoda ![]() Ledwo żyję a dzisiaj sama jestem (w sumie jak co dzień) z nimi ![]()
![]() |
#1076 |
Zadomowienie
|
Dzięki Oliweczko, widzisz, ten mój lekarz niedouczony na maxa, tylko ręce rozkładał, to samo w ciąży było. Muszę poszukać innego, choć u tego dobrze jest ze zwolnieniami - nie ma problemów z wystawianiem :P
Aż mi głupio iść do niego i powiedzieć co ma mi wypisać - to przecież on ten mądrzejszy... ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Iustyna i u Was widzę szpital... zdrówka! |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I być może to z zębów, no ale przy jedynkach dolnych tego nie było. Brak mi pomysłów. Aż taka podwyżka ceny? pogięło ich.. Carmela a co u Was po lekarzu? Wodaqua zdrówka, no ja się nie znam ale duomox jest bezpieczny.. Jak w pracy? na l4 teraz jesteś? Iustyna ![]() ![]() Eveee ale teściowa w prost powiedziała że nie będzie się Marią zajmować? Coś chciałam ale nie wiem co. Byłam u dentysty ( prywatnie) . Nie wiadomo co mnie tam może pobolewać( ja nie umiem nawet zlokalizować który to ząb) , bo wszystkie zęby mam zdrowe ![]() Mam zrobić dla pewności zdjęcie rtg, na pierwszy rzut oka jest cacy, brak dziur itp. Cieszę się, że przez rok mi się nic nie popsuło. uUsunął mi kamień tylko. To sprawdzony, dobry dentysta, inny by grzebał w zdrowym zębie rzekomo bolącym aby na kasę naciągnąć ![]() Z dobrych wieści to na tyle. Editka najlepszego ![]() ![]() Antoni i Jan ( ale piękne imiona) najlepszego chłopaki ![]() Rzeczywiście puchy na wizażu. Marzena ale śmieszka chochotka z Hani. Kocham dziecięce śmiechy ![]()
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iustyna zdrówka dla dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Wtajemniczenie
|
No i Tż dzwonił po wizycie. Mała też ma zapalenie gardła i ten sam antybiotyk co Kuba
![]() ![]()
![]() |
#1080 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
U Nas kolejna przespana noc ![]() ![]() ![]() Ale tu ostatnio puściutko... Brumku i jakie imiona wybrałaś? ![]() Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o antybiotyki to brałam je w ciąży, podczas karmienia piersią nie. Ale skoro można w ciąży to może i podczas karmienia piersią nie zaszkodzą ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.