|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może by tak jakiś Silveksik? ;))))
Dziewczęta, ja pędzę do lekarza, więc póki co po tabelce możecie sobie jeszcze hasać - zajmę się nią jak wrócę, pewno koło południa
Mirellaj - wpisz sobie te ogniwka, bo jeśli chcesz to ja Ci te bigle wpiszę jak wrócę Myślałam, że już wcześniej ktoś to zrobił
|
|
|
|
|
#122 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są ładne i delikatniejsze od BA 1, a do tego ładnie chodzą, nie rozsprężynowały się jeszcze, choć kolczyki zakładam często ![]() Cytat:
Magic Glossa używałam Czy wydajny to nie wiem, nie wiem jak to liczyć Zalezy jak duże elementy zalewasz Ja dopiero kończę pierwszą buteleczkę, chociaż trochę eksperymentów już robiłam A skomplikowane nie jest, teraz nawet lampy nie będziesz potrzebować, bo słonko odwali robotę Trzeba tylko trochę wprawy przy zalewaniu grafiki, bo może się zdarzyć, że gdy góra jest już zastygnięta, od dołu wyjdzie bąbelek i trzeba ściągać cały kożuszek żywicy z góry, żeby go usunąć ![]() U mnie najtrudniejszą częścią jest pilnowanie, żeby do zastygającej żywicy przez kwadrans żaden z kotów czegoś nie wtranżolił i nie przewrócił tego, na czym biżut leży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja je przeliczam na końcu z faktycznie oplaconych faktur, gdy już wiadomo, po jakiej cenie zostały policzone i ile czego jest (czasem się zdarza, że coś jest lżejsze lub cięższe niż waga podana na stronie Silveksu i ceny wychodzą przez to ciut wyższe lub niższe; zdarza sie też, że przychodzi pół pary bigla albo któryś element jest wadliwy - wtedy się ustala co z fantem począć - czasem ktoś takiego nieparzystego chce, a czasem nie, a to też ciut ciut wpływa na cenę). Ogólnie to, co jest w tabelce, nalezy traktować orientacyjnie, bo wszystkie koszty będą podliczone szczegółowo na koniec i wtedy też będę się z Wami dokładnie rozliczać, zwracając nadpłaty i czekając na dopłaty ![]() No właśnie ja nie wiem gdzie się podziały zwyczajowe targi i przekupstwa To chyba mozliwość zamawiania małych paczek tak wpływa na lud albo po prostu zabrakło największych przekup Hmmm... pomyślmy zatem, kto nimi był ![]() Cytat:
A ja będę sprzątać resztę tabelki ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
A teraz ORGANIZACYJNIE
![]() Wpisałam przed chwilą do tabelki to, co ja chciałam brać. Rychło w czas, więc pewnie chętnych nie będzie, ale moooooże jednak ktoś się skusi Te rzeczy, któe wpisałam (łącznie z biglami mirellaj) oznaczyłam w ramach reklamy na brzoskwiniowo, czy jaki to tam kolor jest )Dodam jeszcze, że są to same bicony i roundy w kolorach ślubnych (crystal, crystal AB, golden shadow), więc na teraz jak znalazł, nie ma się co zastanawiać Roundy są w rozmiarach, które normalnie dość trudno kupić, a jak są, to dwa razy droższe, więc tym bardziej trzeba chwytać okazję ![]() Bicony crystal 6 mm będę brać na pewno, choćbym miała sama paczke brać, więc w razie czego one są pewne i można się śmiało dopisywać ![]() Ogarnęłam też trochę tabelkę ogólnie - posegregowałam Swary rodzajami, żeby łatwiej się było zorientować co i jak i wprowadziłam oznaczenia kolorystyczne: - na ciemnoszaro zaznaczyłam nazwy i ilości rzeczy, które bierzemy na pewno, bo rozdrapałysmy całe paczki ![]() - na średnioszaro zaznaczyłam ilości w rzeczach, które się jeszcze nie uzbierały do zera, żeby je wziąć, ale brakuje stosunkowo mało - zwróćcie na nie szczególną uwagę, bo szkoda je przepuścić ![]() - bez zmian kolorystycznych zostały rzeczy, którym jeszcze dużo brakuje do zamówienia. Przemyślcie, czy chcecie je brać w mniejszych paczkach, jeśli cena przez to podskoczy do góry. No albo zgarniajcie, żeby zostało zero ![]() W biconach widać, że jest wzięte na przykład po trochę z każdego koloru i pewnie ostatecznie żadnego nie kupimy Trza by się więc może zdecydować na jeden (najlepiej na golden shadow )Ja podobierałam parę rzeczy, którym niedużo brakowało - jakieś rivoli i bicony moonlight plus coś tam ze srebra, ale wszystkiego nie dam rady, już i tak (jak zwykle) znacząco przekroczyłam budżet ![]() Ja wieczorem zerknę jeszcze do tabelki i będziemy dumać co i jak Wieczorem dostaniecie też dane do przelewów, więc na jutro szykujcie karty kodów czy co to tam macie ![]() ![]() I co to ja jeszcze chciałam? A nie wiem... ale jak sobie przypomnę, to jeszcze napiszę
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrobię to po 23 ok?
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Rivoli i większość magatam sama wpisywałam więc wezmę na pewno nawet po wyższych cenach
Jeszcze muszę ogarnąć nowości biconowe więc możliwe że coś dobiorę, na pewno golden shadow :P
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Dopisałam się w ostatniej chwileczce i parę koralików wzięłam, ok?
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie, do wieczora jest spokojnie czas na dopisywanie się i zmiany
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Oki, znalazłam chwilę zeby to ogarnąc na już. Czy osoby które brały miyuki, a nie zebrała się tak zwana "niższa cena" mają coś przeciwko zmianie ceny na wyższą? Zwykle to jest rożnica około 60-80 groszy na paczce, (tila podrożeją wiecej, ok 2-3zł).
Dotyczy to: Bilq, Silverka, shachownica, Rusa48, magdalenstwo, zanna4. Niższą cenę mają produkty oznaczone w miyukach na ciemnoszaro.
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie, do kiedy będzie można rezygnować z rzeczy jeżeli cena nie będzie satysfakcjonująca? Czy po zamknięciu tabeli? Bo ja chyba zrezygnuję z kilku rzeczy jeżeli nie uzbierają się osoby na nie. A tak w ogóle... zresztą pewnie wiecie... a jak nie wiecie to Wam powiem, że w Hopei też teraz jest grupowe zamówienie
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Jeżeli się nikt jeszcze nie zdecyduje to ja chyba zrezygnuję z tych sztyftów podwieszanych z talerzykiem (poz. 8 w tab), no i z bigli "lira" (poz. 6 tab). To może w Hopei zamówię jak nie ma chętnych. No i nie wiem... może z ogniwek jeszcze tam gdzie dużo brakuje - ale ogniwka bym chciała, także proszę się poważnie zastanowić nad ogniwkami i przepatrzeć swoje zapasy, bo na pewno takich Wam brakuje, a jak nie brakuje to kiedyś na pewno będzie
|
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja tez zapytam
Czy na ogniwa ozdobne są chętne jeśli będą w wyższej cenie? Bo wychodzi, że wzięłyśmy 34 szt. - czyli albo dobrane zostaną do pełnej trzeciej paczki (ja już nie dam rady bo kryzys dopadł mój portfel A one takie ładne som ![]()
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
A ja namawiam na ogniwka KC-0,80x3,50 9 gram zostało do lepszej ceny
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz namawiam na rurki proste - tylko 20 zostało - może się kto skusi?
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc jeszcze nie zamykam, żebyście mogły same powypisywać się swobodnie z rzeczy, z których rezygnujecie, gdy ceny skoczą (myślę, że teraz już widać, co się nie zbierze czarno na białym). Ja jak wrócę od lekarza (mam ostatnio tydzień pielgrzymek ku niemu) to pozmieniam ceny na wyższe, chyba, że ktoś ma za dużo wolnego czasu i mnie uprzedzi
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, ze sie nie zebraly po 4 paczuszki, ale trudno.. wykasowalam sie z drozszych magatamek a dobralam za to jeszcze jedna paczuszke 8/0 crystal silverlined, ktore w ten sposob wskakuja w nizsza cene. 11/0 crystal silverlined biore nawet jak sa drozsze.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Poz. 61 - była wybrana do wczoraj, teraz zostało 5 sztuksów - skusi się ktoś? Bicony z dziurką do góry, top drilled, mają wiele zastosowań
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Werka wzięłam
Wyzerowałam jeszcze kilka pozycji i chyba z torbami pójdę ![]() Czy April może wziąć parzystą liczbę sztyftów z talerzykiem 4 mm bo został 1 do jaj pary? Ja wzięłam 12, żeby wyzerować. Edytowane przez Rusa48 Czas edycji: 2012-03-28 o 09:37 |
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrezygnowałam z zakończeń do rzemieni 3,9 mm będę zamawiać w Hopei.
|
|
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
A co z rurkami 1 cm? Ja za tę cenę zrezygnuję, bo można znaleźć taniej
![]() A tak poza tym to się na siebie pożalę, może mi ulży moja wina, bo się nie grzebie na śpiącego |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
A czy one nie są właśnie w parach [w opisie - cena za parę]?
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
To może mi się coś pokrochmaliło, bo gdzieś była połówka
Sorki. C hodziłam po tej tabelce tam i nazad i zerowałam, więc mogłam oczopląsu dostać w pewnym momencie i coś pomylić Już wiem- tam bigli jest 1,5 pary, a te sztyfty były po 1,5 zł ale rubrykę obok I ślepocie się pomieszało Jakby ktos chciał to mogę trochę tych steckerów odstąpić, bo aż tyle to mi chyba nie potrzeba ![]() Wyzerowałam jeszcze rivioli olivin. Będę korzonki jadła
Edytowane przez Rusa48 Czas edycji: 2012-03-28 o 14:50 |
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przeleciałam się po tabelce i tak:
- te rzeczy, które widać było, że ewidentnie się nie zbiorą bo wzięte było bardzo mało, wyzerwoałam tym, którzy brali (żeby się kwotowo nie liczyło) i ukryłam wersy. Jesli jednak będziecie je chciały i zbierze się ludzi choć na najmniejszą paczkę, to potem dopiszę, mam spisane, kto ile chciał zanim usunęłam. Ogólnie w razie jakichkolwiek sprzeciwów w związku z tym, co zaszło, proszę krzyczeć ![]() - dokolorowałam na ciemnoszaro to, co weźmiemy, bo się zebrało. Są tam jakieś bigle, których zostało 1,5 pary - to jest drobiazg, bo ile bigli będzie to się okaże jak przyjdą i wtedy będziemy dumać Gdzieniegdzie są ilości ujemne bo trzeba było zmniejszyć ilość paczek - tam albo ktoś sam się zrzecze, albo jak zwykle będę losować kogo pozbawię fantów ![]() - zostawiłam jeszcze trochę rzeczy, w których nie tak wiele brakuje, albo trochę brakuje, ale mogłabym jeszcze ciut dobrać może i wtedy brakowałoby mniej - rzućcie na nie okiem, może ktoś jeszcze stwierdzi, że nie może bez nich żyć Jeśli nie - wieczorem albo zmniejszę ilości paczek, albo je usunę, zależnie co się będzie dało ![]() Te rzeczy są zaznaczone na różowawo-malinowo czy jakoś tak ![]() - pozmieniałam ceny tego, co w mniejszych paczkach wyjdzie drożej. I teraz BARDZO PROSZĘ, żeby każdy zerknął na swoją kolumnę i sprawdził, czy tak jak jest mu pasuje. Jeśli nie, niech się wypisze, jeśli ok, niechaj robi wpłatę Dane do wpłaty wyśle Wam w PW Kasia - Skidblandir, bo ona pomaga mi w ogarnięciu tego od tej strony, ja jestem słaba w odznaczniu takich dyrdymałów Pamiętajcie, żeby sprawdzić, czy adresatem PW do Was jest na pewno ona - tylko skidblandir będzie pisać w tej sprawie, nikt inny, i ona też, jak już wyśle PW, zamelduje tu, że poszło ![]() I teraz WAŻNE - kto się już sprawdził, niech się zaznaczy na żółto w tabelce, tak jak jestem zaznaczona ja Albo po prostu niech tu napisze, żebym wiedziała, że jest sprawdzone ![]() - kto się sprawdził, jest ok i zrobił już wpłatę - niech się odznaczy na zielono, tak jak jest Kasia - Skidi. Albo też niech tu napisze, jeśli inaczej nie umie, to ja go odznaczę To drobiazg, ale bardzo nam ułatwi ogarnięcie tematu Z góry dzięki ![]() A teraz znikam, zostawiam Wam tabelkę i będę z wieczorka
|
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Zżółkłam
![]() co do karabińczyków i perełek to więcej nie przełknę, więc dostosuję się do decyzji ogółu - jeśli wypadną to trudno, ale maleńko zostało więc może jeszcze ktoś się skusi
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie - 74 się nie zbierze
Karabińczyki wybrałam
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-03-28 o 16:44 |
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
U mnie wszystko OK, zaznaczyłam się na żółto - poproszę dane do przelewu
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Bry. Zaczynam właśnie rozsyłać dane do przelewu. Zapomło mi się do pw dopisać drugiej prośby - nie piszcie mi proszę wiadomości z informacją, że poszło, bo mi się skrzynka zapycha
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Trza by się więc może zdecydować na jeden