|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
claudia gratulacje!
![]() oby! dzięki ![]() Cytat:
hihi mecz będziecie oglądac, czy mąż Ci daruje? mój też kibic ![]() desia czekam na wieści!!!
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Karo89 widać musisz czekać na mnie, Gosie i Jolkę
|
|
|
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na oddziale w szpitalu dowiedziałam się też o takim urządzeniu- kateter się to nazywa. tu masz linka: http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php?t=188990 ale od razu mówię - dla mnie to trochę zbyt... Dziewczyny, staram się podczytywać, ale humor dalej nie ten, doszły do tego bezsenne nocki i przespane dnie. Dziś do 3 w nocy sprzątałam łazienkę. Nastepna w kolei - kuchnia. mogę tam codzień szorować godzinę - TŻ gotuje... |
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam dziś 37 tydzień..
i czekam z niecieprliwością na dzisiejszą wizytę u ginki.. byłam dziś już u neuro i dostałam zaświadczenie o braku przeciwskazań do znieczulenia i sn.. ufff Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-28 o 11:50 |
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
claudia gratulacje
![]() Asika współczuje że mała tak płacze mój wczoraj wył przez 4 godz a ja sama zostałam bo mąż do pracy poszedł i już mnie krew zalewała.... bo ja głodna on też non stop na cycu chciał wisieć, ostatnią godzinę wyliśmy oboje
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sprzątanie o 3.00 w nocy . Nieźle. Ale co robić w nocy jak cierpi się na bezsenność.
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Cottonpuma dawno nie pisałas, myślałam co tam u Ciebie, bo my w końcu podobnie z terminami.. współczuję nieprzespanych nocy! Trzymaj się jakoś, choc wiem że nie łatwo. Podziwiam Cię..!
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie oglądal ![]() ja czasami się obawiam że mogę czasami nie zauważyc płaczu dziecka po prostu mam zdolnośc wyłączania słuchu ale mysle ze po porodzie zmysly mi sie wyczulą i ze dzidzia juz w brzuszku troszke do tego hałasu sie przyzwyczaja oby
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O wlasnie,jak pracowalam w sklepie dzieciecym to nawet sie sprzedawaly te katetery,ale z kilkoma klientkami rozmawialam i to tak losowo,jednym sie to sprawdzalo,innym nie.Ale sprobowac mozna. Biedna jestes z ta bezsennoscia,moze meliska przed snem,cieple mleczko czy cos w tym stylu?
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza i z zakupów
Co u lekarza to oczywiście co do porodu to ani widu ani słychu jedynie co to te skurcze ale to nic wielkiego. Mam się sugerować datą 8 kwiecień a nie 2 !! - więc muszę to zmienić.Kolejna wizyta 4 kwietnia. Zwolnienie mam już wypisane do 8 kwietnia i jak nie urodzę do 8 kwietnia to wchodzę na macierzyński. Zapytałam go o USG i mi zrobił i nawet Mąż zobaczył ![]() Synek jest Synkiem Wszystko z Nim ok i waży prawie 3kg Z gorszych rzeczy te pieczenie całe to infekcja cholerna jakaś Przepisał mi globulki i maść do smarowania o dziwo zapłaciłam za to nie całe 9zł w aptece. Co do mojej wagi od ostatniej wizyty która była w piątek przytyłam nie całe 0,5kg więc nie jest źle choć moja waga i tak mnie nie zadowala bo to już +19kg ![]() No więc nie urodzę tak szybko chyba
|
|
|
|
#2741 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie miałam nic pokarmu, ale wypiłam w szpitalu ok. 6 litrów wody przez dobę, 3 herbatki na laktację z Hippa granulowane (całkiem smaczne), przystawiałam małą jak tylko się budziła i na drugi dzień z rana miałam nawał pokarmu! Aż myślałam, że umrę... Więc pij kochana jak najwięcej i karm małego jak tylko to możliwe, masuj pod ciepłym prysznicem piersi może coś ruszy
Cytat:
mam nadzieję, że to naprawdę przejściowe i wszystko się unormuje. trzymam kciuki za Was kochane ![]() Cytat:
już czas, już pora Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje Mamuśka jednak jeżdżenie w kółko przyniosło rezultat! może wywołało poród he he zdrówka dla Was Hej u nas noc w miarę... karmienie co 3 godziny, ale ja to zasypiam normalnie padam na twarz w nocy jak karmię tż przebiera małą, przystawia mi ją, ja karmię tak 20-40 min zależy ile zje, odkłada małą do łóżka, odciągamy jeszcze minimalnie jak czuję, że mi ciężko w tej piersi, którą karmiłam, rozmasowuje guziki w drugiej i mleko samo wypływa (czasem tryska na wszystkie strony), jak nie czuję ulgi to trochę odciagamy laktatorem i tak to wygląda. Czy Wam też robią się takie zastoje/guziki? Minie to czy już będzie zawsze? ![]() Mamy codziennie trochę odwiedzin, ale w dzień jest ok, więc jak ktoś wpada na chwilkę to mi miło jest
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz się chyba popłaczę...
już nawet nie wiem czym się mam zająć, żeby nie myśleć o tym, wszystko mam posprzątane, przygotowane... oszaleć można z tego czekania ![]() ![]() Puma dzięki za podpowiedź, może ja też powinnam w nocy za sprzątanie się wziąć, skoro też nie śpię ?!
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro mały waży ok 3 kg to może jeszcze troszkę chcieć posiedzieć w brzuszku, może mu to potrzebne mamusi ćwiczy cierpliwość Kobieto wagą się nie przejmuj! Ja przytyłam 21kg ponad, miałam na wadze 84,5 kg a dzisiaj już mam 76,5kg i nic nie robię, jem 3 większe posiłki i 3 lekkie przekąski + owoc/warzywo. Wczoraj miałam o 1kg więcej, więc spada, spada i oby tak dalej
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje pieczenie okazało się infekcją ![]() Cytat:
gratulacje z okazji rocznicy ![]() Cytat:
Chyba nie bo u mnie się nie zanosi widocznie ![]() Urodzę na święta jak nie po
|
|||
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli może na święta będziesz rodziła ![]() A ja tu chyba zaraz urodzę - ale się wkurzyłam a taki smak miałam na bagietkę a ona po 2 min się dosłownie spaliła ale dobrze że pożar nie wybuchł czy coś ....
|
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z wagą tak czy siak nic nie zrobię i będę martwić się po porodzie ![]() Oby tylko ładnie znikały te kg ![]() A mały chyba chce jeszcze posiedzieć no cóż trudno. Kupiłam dzisiaj ananasa ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
właśnie może i na święta, a ja tak bardzo chciałam przed świętami a tu chyba zanosi się inaczej ![]() bagietka z czosnkiem pychotka dobrze, że nic się nie stało |
||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkaaa
![]() ja też jutro przyniose takie wieści coś czuje... wyzamykana na 7 spustów, a wszystkie dolegliwości które mnie maltretują to taki urok tej ciąży... i przede mną 4 tygodnie walki jeszcze... Moja mama już mi mówi, żebym się nie cieszyła bo przed terminem lekarz mi CC nie zrobi... no chyba, że zacznie się coś dziać albo bedzie zagrożenie życia mojego lub dziecka... w sumie ma racje... nie wiem dlaczego miałam taką nadzieje, że najpóźniej w tygodniu po świętach mnie rozwiąże ![]() Dzisiaj jestem w marnym nastroju więc sorki za trucie ![]() po prostu czuje co jutro lekarz powie... "Szyjka ma się świetnie, tu nic się nie dzieje" idę sobie |
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2749 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Super,ze mogliscie synka zobaczyc i ze wszystko z malym ok. Mnie tesciowa pocieszyla,ze chlopcy na swiat sie nie spiesza i pewnie przenosze.Ona przenosila dwoch synow. No Wiki to juz byla na swiecie 2 tyg wczesniej.A tu zostalo 11 dni do terminu i nic! Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak kiedys robilam.Zreszta bulki do wypieku tez czasem kupuje i w mikrofali to one by sie raczej nie zrobily. Cytat:
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
mama już po usg ma już założony wenflon i powiedziała że lekarz jej taką dużą igłą z taka kotwiczką wbił w pierś i zachaczył o ten guzek nie wiem po co ale mama mówi że antenka z cycka jej wystaje teraz
no i że lekarz fajny konkretny. teraz czeka aż się sala zwolni dzięki dziewczynki za kciuki ![]()
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja po wizycie, niestety szyjka dluga (nie wiem ile) zamknieta, czyli nic sie nie dzieje Mala ma 2900, czyli w normie, nereczki nadal tak samo, nie powiekszaja sie KTG jednak mi zrobi ( przepraszam ze pisalam ze nie robi ) 6.04 w szpitalu, wymaz pobrany i wyniki ladne.Generalnie to radzi zeby sie uzbroic w cierpliwosc bo jak narazie nic nie zapowiada porodu a do terminu jeszcze 3 tygodnie, wiec nie ma co jeszcze wielce sie stresowac ![]() No i za 2 tygodnie znowu wizyta. Teraz ide ponadrabiac, ciekawe czy ktoras urodzila?
|
#2752 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Ale czasem z szyjka to chyba moze szybko sie zmieniac,prawda? Dobrze,ze wszystko ok.No i dobra wiesc z nerkami
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze pewnie przenosze i urodze 16 super ![]() tak mnie głowa boli nie wytrzymam - można brać apap albo ibuprom?---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
ale CC chyba nie powinno się robić przed terminem a zwłaszcza, że masz jeszcze sporo czasu |
||
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Jolkaaa no co za wstretna infekcja
.Adaikaka Evvcia no czas i pora ale Andrea woli fikac koziolki w brzuszku a nie w lozeczku. Taka piekna pogoda. Moznabybylo pospacerowac bez balastu, poopalac sie... a tu nic. Bole ucichly. Chyba bede musiala pobiegac z Pelka w parku . Albo tak jak wczoraj wieczorem w gore po schodach.
|
|
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() I nie wiem skąd może dlatego, że przez 2 dni użyłam innego płynu zawsze używam lactacyd ten pomarańczowy, ale mi się skończył i miałam ten niebieski to przez 2 dni go użyłam a potem znowu ten pomarańczowy i od wczoraj coś się dzieje a ja już myślałam, że tu jakaś akcja będzie ![]() tikki Ty urodzisz przede mną wiem to
|
|
|
|
#2757 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie, muszę kupić maślankę. Na nocne podjadanie... Cytat:
też mnie męczy czekanie, podewjrzewam,że hormony, dolegliwości, finanse, rodizna mnie dobijają. Chciałabym móc to wyłączyć, ale wizja nadchodzących świat i pajęczyn w portfelu nie pomaga. |
|||
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cale szczescie bo juz meczyl ja pobyt w szpitalu
|
|
|
|
#2759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja torba w aucie jest już bo jak jechaliśmy na ten egzamin ostatnio to włożyłam w razie wu, no i już jej nie wyciągaliśmy. Ja muszę dołożyć raptem takie rzeczy, które codziennie używam, tj krem do buzi, szczotka do włosów... reszta też już jest przygotowana...Cytat:
![]() no i gratki rocznicy ślubu ![]() Cytat:
Jolka możesz na pewno apap zażyć. U mnie bigosik się gotuje, więc wymyślanie obiadu mam z głowy. ![]() Wyparzę butelki i smoczki, to jakoś czas zleci
|
|
#2760 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Mozna brac leki ktore maja w skladzie paracetamol,wiec apap tak,ibuprom nie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

żebyście nie byly wyzamykane na 7 spustów 

mój wczoraj wył przez 4 godz a ja sama zostałam bo mąż do pracy poszedł i już mnie krew zalewała.... bo ja głodna on też non stop na cycu chciał wisieć, ostatnią godzinę wyliśmy oboje
. Nieźle. Ale co robić w nocy jak cierpi się na bezsenność.

- więc muszę to zmienić.
he he zdrówka dla Was 

a taki smak miałam na bagietkę a ona po 2 min się dosłownie spaliła
pychotka