![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
Dobrym pomyslem bylo by dawanie do podpisania przedwsepnej umowy i w niej powinny byc takie wlasnie wyznaczniki , ze jezeli dziecko ma katar czy kaszel to poprostu nie zostaje ono wpuszczone do zlobka, przedszkola. Czarne na bialym podpisane przez rodzicow. Wtedy kazdy wie na co sie decyduje i potem kombinuje jak mu dziecko katar zalapie ![]() ![]() Dobrze ze mnie to nie dotyczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Mnie też jeszcze długo to nie będzie dotyczyć.
Co prawda żłobek/przedszkole u nas juz wybudowany stoi w stanie surowym z dachem ale kiedy go skończą nie wiadomo ,może moje dziecko się już wiekowo nie załapie. Z chęcią bym go posłała żeby się trochę uspołecznił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
To będzie niepoprawne politycznie ale muszę się z Anią zgodzić. Nie powinno się chorych ( w sensie zakatarzonych itp.) dzieci przyjmować w placówkach prywatnych.
Mi Zosia raczej nie choruje a ja już jestem chora jak pomyślę że pójdzie do przedszkola i się zacznie. Nie powinnam się tym martwić. Moja mama nieraz opowiadała co "kochane" mamusie potrafią zrobić żeby dziecko tylko w żłobku zostało. I to nie wszystkie mamy były takie potrzebujące ![]() Cytat:
![]() Pod warunkiem że ktoś nie spali w piecu albo nie zaleje ![]() Cytat:
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Iza a widzisz nie wiedzialam nawet ze takie cus jest
![]() ![]() Ania no wlasnie o tym pisze ![]() Moj starszy ostatnio mial kaszel przez ok miesiac ? bylam z nim kilka razy u lekarza , pluca ,oskrzela czyste, dawac paracetamol i do szkoly ma isc. Jakbym go w domu trzymala to by mial miech do tylu i bylby problem. Nie on jeden lekko przeziebiony w szkole. Jak jest z nim cos nie tak to dzwonia do mnie i odrazu jest odbierany i lecimy do lekarza bo czasem w trakcie szkoly dziecko zle sie poczuje ![]() A i jak dziecko wymiotowalo w nocy, wieczorem czy mialo biegunke a rano czuje sie dobrze to musi jeden dzien w domu siedziec i trzeba szkole powiadomic. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Coś o katarku
![]() i o zarazie z przedszkola http://bachormagazyn.pl/2012/03/10/a...dnej/#comments Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2012-03-27 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda z musztardą – oczywiście nie do picia , wy durne barany. ![]() Swietne hehe, nie ma jak poczucie humoru . Libra kupilam te ala blaszki http://www.baco.co.uk/products/product_29.shtml , myslisz ze beda dobre? aaa zeby biszkopty w nim piec , na ten kolorowy tort. O super wizjer leci o tych 2 chlopakach ktorych skazano na smierc. Jednego zabili nie wiem co z drugim. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-27 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
witam i ja na nowym wątku...
niestety zaległości mam nie do nadrobienia... z 20 str jak nie więcej a czasu prawie w ogóle... szkołę mam co tydzień i ciągle coś mamy do roboty a to prezentacja a to kolokwium (trzymajcie kciuki żebym zaliczyła to z farmakologii!!) a przed świętami trzeba też coś w domu porobić... jeszcze 2 okna do umycia mi zostały... a w szafach chyba jednak porządku nie zrobię;/ tym bardziej jak ładna pogoda to siedzimy z kalą na dworze... ostatnio jak poszłyśmy ok 10 to po 17 dopiero do domu poszła... zaliczyła jeszcze drzemkę w samochodzie... (marcin jechał zawieźć mamę na rehabilitacje i wsadziłam małą do fotelika żeby obiad w spokoju zrobić a ta zasnęła) obiad zjadła siedząc w piaskownicy... na spacery już nie chce chodzić jak w ogródku jest huśtawka i piaskownica.. ale niestety nie mogę jej zostawić samej i w domu sobie coś robić bo po 1 nie mam drzwi na taras wiec musiałabym biegać dookoła domu.. a po 2gie u nas jest tyle graciarstwa na ogrodzie że nawet jak z nią siedzę na dworze to nie spuszczam jej z oka... z tego co wpadło mi w oko jak przeglądałam str pop- gratuluje 1szego kilograma!! teraz już będzie z górki! ![]() tylkooliwka- jaki danielek elegancki!! śliczny jest... ![]() sara- za miałam te barwniki co libra ci pokazała... tylko że ja miałam z allegro... i bardzo intensywne są! nie doczytałam czy pisałaś jakie ty miałaś? ale tort super ci wyszedł! Zosia taka dorosłą! evitka- Lenka to wykapana ty! a jakie ma kiteczki ![]() madzia- ojj trzymam kciuki za starszaka! mój marcin po tym jak na rowerze przeleciał nad samochodem i pół twarzy zdarł nie wsiadł na rower... jeszcze nie udało mi się go namówić na wycieczkę rowerową... wszystkim chorym życzę zdrówka... u mnie tz chory a z nim gorzej niż z dzieckiem..;/ a solenizantom życzę sto lat! i duuużo uśmiechu na twarzy! aaa pisałyście o ubieraniu dzieci... kala dalej w kozakach chodziła do wczoraj...dziś wyciągnęłam jesienne butki które jeszcze ma dobre.. byłyśmy ostatnio na zakupach ale ona nie chciała nic przymierzyć!! wszystkie buty są 'za duzie'... nic poza swoimi kozakami nie ubrała.. więc wzięłam wkładkę z jej papuci i przymierzyłam do bucików i oczywiście są za duże..;/ kala ma 24 a my wzięliśmy 25 żeby lekki zapas był ale jednak za duze są.. i teraz się zastanawiam czy je wymieniać czy zostawić na jesień? boje się że aż tak jej noga do jesieni nie urośnie a na wiosnę już będą za małe... (jak kala ubierze buta to ja moge kciuka włożyć i jeszcze troszkę luzu jest;/ ) a z takich jej ciekawszych spostrzeżeń zakupowych... jakaś kobieta szła z córką która wyła żeby jej mama coś kupiła... zatrzymały się przed nami i matka wycierała nos córce... na co kała 'dziecko jest smutne i ma koze' ![]() później w sklepie kala stwierdziła że wszystkie ciuszki i buty są na nią za duże bo ona jest 'bardzo malutka'... a jak coś jej się nie podoba to mówi 'mam tego dość'... no i moje dziecko już wie kiedy powiedzieć 'no kujde'... ;/ dziś chodziła i mówiła 'panie boże panie boże'... dobra ja już się wystarczająco rozpisałam... uciekam spać!! |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie śpię od 4 rano ![]() ![]() Erwina wcześniej położyliśmy spać bo nie spał w dzień, i mamy za swoje ![]() Libra foty najbezpieczniej na dysku trzymac. My mamy specjalnie do tego zakupowany ![]() idę kawe mocna turecka wypic zeby przetrwać ![]() monka ja kupilam blachy zwykłe do tarty szt za 5 zł,do pizzy sie beda nadawaly pozniej ![]() jak eryk chodził do przedszkola to normalnie jak widzialam w jakim stanie rodzice dzieci do przedszkola puszczaja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam to trochę specyficzne poczucie humoru nie wszystkim może odpowiadać ![]() nie wiem o jakich chłopaków chodzi o ten zamach na białorusi? Cytat:
![]() może lepiej wymień bo na następną wiosnę na pewno już nie będą dobre Cytat:
![]() Tak w sumie te do tarty też by się nadawały one tanie są i wielorazowe będą |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Libra - jeszcze chyba ![]() ![]() ![]() Machaj - kciuki trzymam mocno za wszystkie możliwe egzaminy, kolokwia, zaliczenia itp. Kalinka ma wspaniałe teksty ![]() Madzia - to była esencja - skoro rodzice nie martwią się o własne dzieci to jak będą się martwiły o inne w przedszkolach ![]() Trzymaj się jakoś, może Erwi zaśnie i będziesz miała chwilkę. ![]()
#132 |
Raczkowanie
|
sara- juz chyba wiem dlaczego nie wyszły ci tak intensywne kolory tortu... bo ty chyba robiłaś biszkoptowy? ja dziś zrobiłam mały biszkopcik miał być czerwony a wyszedł blady łososiowy... a dałam taka samą ilość barwnika do do tortu...
libra- może na jesień będą ![]() dobra biszkopt się studzi a my uciekamy na dwór... jakoś się chmurzy;/ ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- aa za kciuki dziękuję... hehe jak zaliczę to napisze a jak nie to znowu będę siedzieć i się uczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak moje dziecko miało gorączkę < tylko dwa dni> a potem sam katar i lekki kaszel, nie bylo widać ,że jest chora, to ja mimo, że nie mogłam iść na L4 jej do przedszkola nie posłałam, wozilam ja do pracy ze sobą, by tylko katarem innych dzieci nie zaraziła, a jak miała temperaturę, to była u babci, albo z Tżtem w domu siedziała Cytat:
![]()
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Nie chwailiłam się dietą, bo to ta najgorsza z możliwych. Nikomu jej nie poleciłam, nie polecam i nie polecę. Po prostu miałam już dość tego, że 3 razy w tygodniu chodziłam na treningi spalające, starałam się nie jeść wieczorami, a i tak byłam gruba.
Postanowiłam spróbować diety Dr. D z pełną odpowiedzialnością i ze świadomością możliwych jej konsekwencji. Efekt- -11 kg w dwa i pół miesiąca i to mnie motywuje. Do tego nie chodzę głodna, jem zróżnicowane potrawy (nie jak większośc młodych dziewczyn - jaja i kurczak, bleeee). Biorę witaminy (dla karmiących i ciezarnych ![]() Kiedyś Wam pisałam, że kuzynka urodziła zbyt wcześnie - a była na tej diecie-dlatego wiem, że młode kobiety, planujące dzieci powinny to 1000 razy przemyśleć. Sara- zapisałam sobie kiedyś tą firmę od okien, którą polecałaś. Wyślę do nich zapytanie - niech mi obliczą jakie byłyby koszty kupna i montażu w naszym domku. Nadal jesteście zdecydowani kupić u nich? Ja myślę, żeby tynki zrobić po wakacjach i wstawić okna przed zimą, jak tynki podeschną. Takie plany, ale życie pokaże jak będzie. Oparzenie Oluni zaczęło się ładnie goić. Został szeroki na 1 cm i długi na jakieś 8 cm pasek z raną/blizną. Na szczęście ładnie przysycha. W aptece mi polecili i kupiłam na wszelki wypadek taki żółty proszek ( na trudno gojące się rany, gdy rana sie sączy i nie chce zasychać). Aha, może pomyślicie, że to metody szamańskie, ale moja mama przyznała się, że zaraz po oparzeniu posmarowała jej rączkę roztrzepanym żółtkiem. Oczywiście TŻ stukał się w czoło, ale chyba jednak trochę pomogło ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
O, zapomniałabym - moja córcia waży 18 kg i ma 97 cm wzrostu... Chyba niechlubnie prowadzi w tej kategorii ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
drcron ja tez taka stopke wycieta mam,szkoda ze nie zawsze portfel biore
![]() dzisiaj chce isc do h&M zobaczyc balerinki moze by jej wlazly na stopke na chrzciny by miala fajne.
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe że ciasto biszkoptowe nie będzie miało tak intensywnych kolorów Cytat:
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
My między zakupami a spacerem no i oczywiście sikanie i małe conieco na ząbek
![]() Cytat:
![]() ![]() Buty podobnie kupuję. To sposób jeszcze naszych babć kiedy się na zakupy z dzieckiem nie chodziło albo rzucali cokolwiek i trzeba było kupić bez mierzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cóż "szamańskich" metod leczenia oparzeń też nie polecam. Doktorzy ostrzegają przed smarowaniem czymkolwiek bo można szybko ranę zakazić i dodatkowo nie traci ona ciepła, które powinna tracić zeby zniwelować oparzenie. Jedyne czym można to polewać zimną wodą. Sama się poparzyłam i z tego co mama zawsze wspomina to lekarz chwalił ze niczym nie pozwoliła mnie dotknąć tylko ojciec mnie pod kran wsadził. Blizny miałbym dużo wieksze a o zagrożeniu życia nie wspominając.
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
madzia- współczuję szybkiej pobudki. Wiem do jakiej "depresji" to może doprowadzić
![]() Twój to różnie potrafi spać. Czasem bardzo długo (jak na moje dziecko) a czasem przesadzi w drugą stronę ![]() ![]() machaj- kala ma zabójcze teksty ![]() Trzymam kciuki za zaliczenia ![]() A buciki to ja bym chyba jednak mimo wszystko wymieniła. Może trafisz na inną ekspedientkę ![]() dusia- nie znam tej diety, w ogóle się na nich nie znam (bo na razie nie potrzebuję) ale z tego co piszesz to chyba zbyt bezpieczna i zdrowa nie jest. mam nadzieję, że wiesz co robisz... gratuluję 11 kg i życzę tych kolejnych 5 wymarzonych ![]() My już po 3 godzinnym spacerku. Mała padła jak kawka wymęczona zabawą na placyku. dzieci było dziś bardzo dużo i same dwulatki, jedna tylko 3 letnia. tak więc było wesolo. Moja oczywiście rządziła. Ale jestem dumna z niej jaka jest opiekuńcza i ugodowa. Nawet babcie dwóch dziewczynek przeżywały, że taka opiekuńcza. jak jakieś dziecko nie miało zabawki to zanosiła i mówiła "plosie, wiaderko/łopatka". jak dziewczynka się przewrócila to pobiegla, otrzepała jej rączki i przytuliła. W ogole obcalowywała wszystkich. na zjeżdżalnie wpuszczała przed kolejkę... byłam w szoku. Była taka "dorosła" ![]() A w domu dostaje rogów i od rana tylko histerie odwalała. Na dworze anioł ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- izz- to Zosia juz z drzemek totalnie zrezygnowała?? Z jednej strony czasem jestem zla na tą Werci drzemkę o 12 bo wtedy najcieplej a my wmusimy wracać do domu i śpi do 3 przeważnie. Ale z drugiej to moze niech tak jeszcze zostanie ![]()
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- monka- a jak wasze postępy nocnikowe?? Zostało juz tak dobrze jak było?? U nas nadal ok, mała cale dnie załatwia się na nocnik lub kibelek ale po spaniu zawsze pielucha pełna... ze dwa razy nawet z kupą. no i jeszcze się nie odważyłam wyjść na dwór bez pieluchy... może już powinnam??
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Eryk w domu. Wygląda już całkiem nieźle, tylko kilka strupów. Kołnierz będzie musiał nosić przynajmiej 3 mc ![]() ![]() ![]() Rowerek biegowy kupiłam dla Erwinka, i jak na złość został tylko czerwony z żółtym, a chciałam czarny ![]() ![]() ![]() Eryk dostał od nas na przywitanie nowego lapka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rowerek z Aldi kupiłaś? Fajny? Miałam jechać zobaczyć (Misiek dostanie kasę na ur na rowerek) ale uziemiona jestem bo tz cały dzień poza domem ![]() Libra robiłaś te bułeczki? http://mojewypieki.blox.pl/2008/04/B...m-lnianym.html Właśnie sobie rosną ![]() ![]()
![]() |
#144 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak bedziesz chciala te blaszki a nie zjadziesz to ci moge kupic, tylko nie wiem czy wytrzymaja przesylke ![]() ![]() Cytat:
Co z osobami ktore maja 3 dzieci i kazde po koleji dostaje tylko kataru , kazdy ma ok 10 dni katar , co powiedz pracodawcy ? przepraszam ale moje dziecko ma katar i potrzebuje miesiaca wolnego ? hehe no tak powodzenia. Co zrobisz jak ci Jula teraz bedzie miala przez 14 dni katar nie wyslesz jej do przedszkola szkoly? Wiesz Ania dobrze napisala bo jest katar i katar tak samo zkaszlem. Jak widze ze moj jest lekko przeziebiony i lekarz mowi ze do szkoly ma isc bo siedzenie w domu w niczym nie pomoze . Ja poprostu wiem ze sa rozni ludzi i sa w roznych sytuacjach , oczywiscie powinno sie potepic takie matki o ktorych Madzia pisala, ale wiecej chyba zrozumienia dla tych ktoree poprostu nie moga, a sa takie. Machaj nie mam zielonego pojecia jak zrobic z tymi butami, ja bym tz-ta wyslala zeby oddal ![]() ![]() Poszlam wczoraj na reklamie super wizjera, melago sprawdzic , wchodze a tam smrod , nie wiedzialam czy ma uciekac czy rpzestac oddychac. Maly dupa do gory spal, caly osrany. Rzadzinka taka. Musialam go wykapac , potem siedzial ze mna. Z rana zadzwonilam do lekarza i ok 16 mam wizyte zeby mi go sprawdzil, a wczoraj u lekarza bylam ![]() Maly spi na kanapie ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
A no mialam ci napisac, ze masz strasznie kochaniutka mala, a narzekasz ze ona taka bezuczuciowa ![]() Dzis ma pampka z powodu stanu zdrowia, wczoraj mial bo bylismy na zakupach, ale w domu super wola ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie ze mlody juz w domu, matko jakie powitanie ![]() ![]() ![]() O Mi tez dzis rowerek przyszedl , Tz zabral go do roboty i ma zlozyc ![]() Kurcze ide sprzatac bo wsstalam dzis z rana syrop malemu dalam, sniadnaia nie chcial i tz sie nim zajmowal, a ja spalam do prawie 12 tej ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
tz teraz nawet na remont wolnego nie ma tylko robi miedzy jedna a 2 praca,na magazyn dziecka nie wezmie na wyjazdy calodniowe po pl tez nie ,gdybym pracowala w tym omencie tez nie mialabym jak malej wziac ze soba obie babcie pracuja a moj ojciec zostanie z jedna,z dwoma sie boi i sytuacja bez wyjscia....
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nie wiem jak można tak długo spac. Ja jak żyję nie spalam dłuzej niż do 10. Nawet po imprezach zakrapianych. A teraz jak mała nie budzi się do 6.30 to ja już nie śpię (często juz od 5.30) tylko kotluję się w wyrze żeby wreszcie włączyć tv. nawet jak malą sprzedamy do dziadków to juz od minimum 7 na nogach jesteśmy, często po sniadaniu. I po kim ona ma długo spać?? ![]()
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i nie mówię tu o sytuacji kiedy dziecko ma grypę czy 39 stopni gorączki, ale to są sytuacje kiedy dziecko w ogóle powinny w domu siedzieć.
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rowerek tylko w częściach widziałam. Bardzo porządnie wygląda, tak jak hudory te z hamulcem http://allegro.pl/rowerek-biegowy-ra...206783320.html. Jak macie u siebie w sklepie bierz czarny jest śliczny ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że gdyby ranka na rączce była zakażona, to byłaby czerwona. Mam nadzieję, że nie będzie blizny ![]() Iz- Twoja Zosia to już taka dorosła dziewczynka jest, skoro nie potrzebuje w dzień snu. Nam się taki dzień zdarza raz na tydzień. A wieczorem nie chodzi jak pijany zając, nie jest bardziej markotna? Trochę szkoda bo jak dziecko śpi można w domu spokojnie coś zrobić. Cytat:
![]() A Wercia jest grzeczna, tylko w domu się dzieciom nudzi. A na dworze mozna robić codziennie coś innego, spotkać dzieci, wejść z mamą/ babcią do sklepu. Właśnie dostałam telefon - OPla zrzuciła z parapetu doniczkę. Oczywiście z kwitnącym storczykiem. Taka doniczka... i taki piękny Phalaenopsis ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Madzia strasznie dlugo jak 3 miechy , mlody pewnie za jakis czas bedzie rozdrazniony, jak on przyzwyczajony do aktywnego spedzania czasu a tu dupa anie roweru ani deskorolki , cieplo sie zrobi, chlopaki beda latac szalec a on wszystko z umiarem. Oby nie bylo za goraco , na to wychodzi ze do konca czerwca ma nosic.
Wiecie co , jak bylismy teraz w pl , moja mama wziela mlodego do pracy, chcial isc z nia wiec go wziela ![]() ![]() ![]() ![]() Asiulek poczekaj jak sie cieplej zrobi i potem w reklamowce mozesz miec jakies spodnie i majteczki na przebranie i ja nawet w przebrac gdzies w ukryciu , zeby do domu nie leciec. Ja pozno chodze spac , a drugie ze ja zawsze spalam w dzien, chyba taki typ. Jedni nie potrafia w dzien spac, inni nie potrafia dlugo spac jak Darusia ![]() ![]() Maly wlasnie w pampku lerzal, ale przyszedl i pokazal ze chce SI (siku) , pielucha sucha, zrobil ladnie na nocik. Dzis rano wstal z sucha , ale to pewnie przez goraczke, tak to wstaje z mokra. Ja mu daje czas do maja czerwca - sierpnia . No nie wiem ile to bedzie trwac i kiedy powiem ze my jzu WOGOLE pieluch nie uzywamy. Lind oo ciekawa jestem jak buleczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.