|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Lukrecja na samą myśl boli mnie krocze
![]() Mnie na szkołę rodzenia nawet wołami nie zaciągną Muszę popracować, a tak mi się nie chce. Jeszcze mnie wieczorem czeka rajd po castoramie, bo w końcu trzeba poddasze remontować. Inaczej będziemy się gnietli w trójkę w jednym pokoju. Z teściową za ścianą ...
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
WITAM KOCHANE
![]() Już nie wiem,która pytała o stosowanie samoopalacza.Ja nigdy nie używałam,(wole słoneczko)ale nie wiem,czy w ciąży można stosować? A i mam pytanie:myślicie,że można używać w ciąży kremów do depilacji,np.veet?bo maszynką ja zawsze się zacinam ![]() Wczoraj po obejrzeniu "Przepisu na życie" i depresji Beatki,przyśniło mi się,że urodziłam synka i też miałam depresję poporodową!!! Bo jak tak marzę o córeczce,że chyba miewam takie koszmary ![]() choć jeśli w brzuchu mam chłopaczka,to też dla mnie wielkie szczęście,ale żeby takie sny???to chyba moja podświadomość... MIŁEGO DNIA
|
#3844 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziś jest ciepło mega, ale niestety od jutra coraz zimniej! ![]() Co robicie na obiad? szukam inspiracji ![]() Śliczna!!!!! Ja też muszę się rozejrzeć, bo jak na złość już kilka lat nie byliśmy na weselach, a tu jak w ciąży jestem to na 3wesela nas zaproszono!!!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I zauważyłam, że w ogóle ostatnio temat depresji poporodowej staje się bardzo popularny. Wszędzie o tym słysze |
||||||
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
witam drogie mamuski
troszke mnie nie bylo i mam juz chyba ze 100 stron nie przeczytanych tempo macie szalone.my dzis zaczynamy 19 tydzien
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-03-28 o 12:49 |
|
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=
Cytat:
no ![]() zapomniaąłm ze trzeba dzisiaj obiad ugotować więc ja ugotuję sobie ARBUZA a onemu zrobię cyca z kukuryka z ziemniakiem i surówka z marchewki i dżabka
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-03-28 o 12:54 |
|
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- A ja znów nakarmiłam siebie serkiem tym razem wiejskim ziarnistym oczywiście nie mogło zabraknąć mego ulubionego wsadu czyli szczypiorku a w domu zapodam sobie twarożek grani z rzodkiewką -
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-28 o 12:55 |
|
|
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam ochot.e na sałatę i na gruszkę i na arbuza i na ananasa i na pomarańcze i sok pomarańczowy
a potem będę miałąmega zgagę
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jaka zdrowa - ja teraz żerem winogrona - trzeba rozruszać perystaltykę moich rozleniwionych jelit i coś się ruszyło wreszcie
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
witam mamuśki
może mnie już nie pamiętacie, ale melduje się, że żyję. Podczytuje was cały czas, ale jakoś weny brak na pisanie. Wczoraj byłam na usg i prawdopodobnie to chłopczyk. Jest nawet starszy o tydzień. Termin porodu zmienił mi się na 20 września. Oto mój dzidek w całej okazałości. Drugie ujęcie to co ma między nóżkami, więc chyba z płcią nic się już nie zmieni. |
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3856 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj Panów tak ciężko namówić na zmianę diety, chyba że Twój jada głównie to co Ty przyrządzisz to powinno być łatwiej. |
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to się później z tym chodzi? jak to się goi? i jak to wygląda?
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Na szczęście ja jestem u steru - a on myslę że da się namówić, jestem pewna że wysłucha tyrady od lekarza medycyny pracy i kto wie czy nie będzie musiał tych badań powtórzyć. Jedno jest dobre, trzy lata temu rzucił palenie i teraz wyłazi to wszystko. Raz że przybrał na wadzę a dwa powoli metabolizm u niego zwalnia (zbliża się ku 40 wielkimi krokami) i teraz już tak łatwo nie spala kalorii jak to miało miejsce jeszcze kilka lat temu.
|
|
#3862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja mam ochote na jakiś dobry obiad który mi bedzie smakował
![]() Nie żebym marudziła ale od wczoraj jem jakieś beznadziejne obiady. Mój chopek kupił w sklepie chyba zepsute gołąbki bo kapucha kwaśna a farsz jakiś niedorobiony. Sos zrobił z jakichś chyba popsutych pieczarków i ni cholery se nie pojadłam i byłam zła. A dziaiaj kutwa jasna wiecie co moj chopek se ubzdurał na obiad??????? Kotlety sojowe ![]() Nie wiem może ktoś to lubi jak nie lubi mięsa ale ja myślałam że zdechne normalnie. Gdyby nie to że musze troche w łóżku poleżeć to bym zrobiła coś smacznego a tak to od dwóch dni mam obiady do d.... I błagam nie mówcie mi o nacinaniu krocza bo na samą myśl mnie w tyłku szczypie :P Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- A jak już tak zachciankowo się zrobiło - to za mną chodzi pieczony pstrąg z masełkiem i pietruszką w środku tylko, chyba muszę na weekend poczekać bo przez tydzień teściowa gotuje.
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elena pstrąg w tym wydaniu jak widziałam u Gesslerowej takiego pstragala w panierce z migdałów to normalnie myślałam , że pożre ekran .A co do mężczyzn, ich ciężko na kierunkować na zdrowsze odżywianie. fakt oni więcej mięśni mają ale niestety bardzo szybko zaczynają mięśnie zamieniać w tłuszcz.
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
why się nikt nie jara moim brzucholem spożywczociążowym???????? ?Czuję się zawiedziona ...
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
se łobadam w chałupie
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
noooo
bym goły bdziuch wsadziła ale aparat został w robocie i nien cykłam foty w stringach |
|
|
|
#3869 | |
|
Raczkowanie
|
nynka ja bylam nacinana i samego naciecia zle nie wspominam (gorzej gojenie) ale wole byc nacinana niz pęknąć...
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja po poniedziałkowej wizycie u ginka naskarżyłam się mu o moich zagazowanych i leniwych jelitach i poradził mi, wieczorem lyżeczkę miodu zalac przegotowana letnią wodą zostawić na noc i rano na czczo wypić, dwa wcinać suszone śliwki, winogron. Zakupić w aptece błonnik w tabletkach i przede wszystkim jeść surówkę z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką do tego trochę oliwy. Na razie winogron poszedł w ruch i jest deczko lepiej, bo ruszyła perystaltyka i mi mniej brzuch wybija bo czasem mam wrażenie, że chce mi pęknąć jest tak wzdęty o kolkach nie wspomnę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

bo na SR sie zapytałam o to położnych no bo moja kolezanka sobie masaż krocza robiła prawie od początku ciązy chociaz powinno się od 37 tc chyba
no i nic jej to nie dało
a mówią ze czasami tylko nacinają dosłownie 2 milimetry i samą skórę.. czasem konieczne razem z mięśniami nacięcie ale zazwyczaj sama skórę wystarczy odrobinkę naciąć jak już główka podchodzi

tylko, chyba muszę na weekend poczekać bo przez tydzień teściowa gotuje.
jak widziałam u Gesslerowej takiego pstragala w panierce z migdałów to normalnie myślałam , że pożre ekran
se łobadam w chałupie