|
|
#241 |
|
Pani Buka
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
dobrze
ogólnie mam ostatnio naprawdę fajne włosy po myciu, niestety jeszcze nie znalazłam metody na szybkie przetłuszczanie się i rozdwajające się jak głupie końcówki.gg pisze do mnie już któryś raz, żebym jej coś pożyczyła, a ja pomimo najszczerszych chęci nie mogę "pożyczysz mopa?" - "yyyy... no... nie mam" "pożyczysz stołek? - "yyy... właśnie niedawno mi się rozwalił i nie mam nowego" "pożyczysz kieliszki" - "tak! ale yyy... w sumie to ja nie mam kieliszków" "pożyczysz miednicę?" -"aaa, hurra, mam jedną, pożyczę!" to mi dopiero uświadamia, z jakim minimum sprzętu domowego żyję
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33188994]Tak właśnie sobie pomyślałam, że ciężko w necie znaleźć zebrane podstawy [/QUOTE] O super, to coś dla mnie
|
|
|
|
|
#243 |
|
Konto usunięte
|
yy przez to durne przeziębienie nie idę na fitness w tym tygodniu i czuję się z tym źle :/
|
|
|
|
#244 |
|
Nie depcze krokusów
|
To poćwicz w domu
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
tiaa, nie mam siły ćwiczyć jak jestem chora
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Ma Ktoś ochotę iść na Gersona do Zumba4life na Zumbatonic na 18:00?
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Co do olejowania.. Naprawdę to polubiłam, tak jak OMD
Generalnie nie wiem, kiedy zaczynają mi się rozdwajać końcówki, ale póki co - po 3,5 mies. od wizyty u fryzjera - nadal są pojedyńcze ![]() Olej zawsze zmywam babydreamem, więc nakładam później jeszcze maskę - coco albo creme al latte, bo bym nie rozczesała
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#248 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że dzięki temu kupuję zawsze tonik do zmywania paznokci, który bardzo lubięOdżywki używam ale nakładam ją od połowy długości włosów Strasznie mi się włosy przetłuszczają, już nie wiem co mam z nimi robić![]() Cytat:
Jak można żyć bez kieliszków?
|
||
|
|
|
#250 |
|
Nie depcze krokusów
|
To nie czuj się źle z braku fitnessu, skoro wystarczająco źle czujesz się przez mikroby... Po co dokładać sobie negatywnej energii
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33189847]Czyli mam podobnie kur&%$#@ wzrok? Ona ma wzrok "nie zamierzam z Tobą gadać, przyd.pasie"
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-28 o 13:54 |
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skończyłam III rozdział, został mi tylko jeszcze jeden
|
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#253 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja mam 2
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33190057]No właśnie! A ja jestem miła dla otoczenia i się do wszystkich szeroko usmiecham Zapomniałaś dodać, że szyderczo
|
|
#254 |
|
Pani Buka
|
no nie wiem, jak pijemy wino we dwójkę, to mamy takie ładne szklaneczki (w ogóle mam sporo szklanek) ale w sumie bardziej mnie zastanawia że mojemu mężczyźnie nie robi różnicy czy wódkę z kolegami pije z kieliszka czy z dna szklanki
|
#255 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#256 | |||||
|
Konto usunięte
|
hej, dawno mnie nie było
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale oprócz lakierów mają fajne pomadki, kilka kolekcji. Są mniej trwałe niż mój pomadkowy faworyt - mac ale za to jakie piękne mają kolorki Cytat:
![]() Cytat:
Własnie miałam taką zajawkę na oleje, kupiłam różnych cały koszyczek i co? Nie zawsze stosuje przede wszytkim dlatego, ze wstaję wczesnie rano a nie mam czasu ( nie chce mi się ) myć włosów i dodatkowo je suszyć a potem wychodziś na zewnątrz jak temperatura jest jeszcze niska.Muszę spróbować olejowania na kilka godzin wieczorem, może rezultaty będą podobne chociaż uwielbiam ten zapach na włosach kiedy kładę się spać Cytat:
Edytowane przez 201608010929 Czas edycji: 2012-03-28 o 15:50 |
|||||
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie dałam przyrzeczenie że do końca maja żadnych kosmetyków (oprócz tych które się zużyją w trakcie a nie będę mieć zamiennika). Marcowe zakupy powinny mi spokojnie wystarczyć do tego czasu, zwłaszcza że dziś odebrałam zapas kremów i jeszcze czekam na korektor i bb cream
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-03-28 o 16:05 |
|
|
|
|
#258 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Zastanawiałam się nad magnetycznymi lakierami, ale musiałabym na własne oczy zobaczyć, jak wywoływany jest efekt - wszędzie czytam, że lepszy niż Essence. Same lakiery są różniaste - różne kolory, wykończenia, a co ważne dla mnie, także objętości. Wiele z nich kryje słabo i na paznokciu jest mdła, ale wybór jest ogromny, np. unikatowy czarny holograficzny. Błękitny eyeliner bije na głowę Wibo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
A jak do tej pory stosowałam do olejowania dobrej jakości oliwę z oliwek, bo zawsze pod ręką i jestem zadowolona z efektów, to który z wymienionych w poście prostych i dostepnych od ręki olejów byś mi hiper (lub ktoś inny
) poleciła? Może jakiś inny jadalny albo tą oliwkę z Rossmanna?
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki ładny wstępniak
Witam w nowej części
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Chyba sobie poczytam najnowszy numer "Renowacji i Zabytków"
chociaz tyle przyjemności mi zostało nie byłam w Urzędzie Miasta na prelekcjach EGiR bo raz że zapomniałam a dwa że dużo pracy a trzy żem chora :/ ale za to mam gazetkę. Na zakupach kosmetycznych nie byłam dawno i póki co nie planuję.
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jeść chleba
Dla mnie to właśnie chleb jest podstawą diety (razem z kaszami, brązowym ryżem, razowym makaronem, fasolami i grochami), koniecznie ciemny, gruboziarnisty Do tego dużo warzyw, ryba, sushi, miód, twaróg, muesli własnoręcznej roboty, czasem jakiś owoc i właściwie tylko to jem, ale chleb pochłaniam tonami ![]() Ostatnio zaszalałam i kupiłam dżem truskawkowy. Nie jadam i nie lubię dżemów, truskawkowy jest chwalebnym wyjątkiem.
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2012-03-28 o 17:07 |
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Mall, podeślę Ci na gadu link do moich pazurów maźniętych magnetycznym GR. Dla mnie o niebo lepsze niż z essence, no ale rzecz gustu
Fajnie kryje, wysechł mi w 15 minut (!) i wzorki wyszły praktycznie od razu (a tym z essence mi nie chciały wyjść za ch... wafla i musiałam się mordować po 5 razy przemalowując każdy pazur zanim uzyskałam jako taki zadowalający efekt) i dobrze się trzyma - malowałam 2 dni temu i tylko leciutko końce się zdarły na pół mm I nie odpryskuje. Ten z essence na drugi dzień miał już odpryśnięte kropki
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wprowadzam w życie plan wypicia co najmniej jednej butelki wody mineralnej dziennie (2-2,5l) + peeling twarzy 2x w tyg, 2x w tyg glinka i nawilżacze na buzię + absolutne ZERO słodyczy. Po maratonie czekoladowym moja twarz wygląda paskudnie. Zrobiła mi się sucha kaszka na prawym policzku, 2 pryszcze, skóra jest przesuszona pomimo jej intensywnego nawilżania, nos mi się paskudnie łuszczy (a mam mieszaną cerę). Macie jeszcze jakieś wskazówki?
|
#265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do pracy na drugie śniadanie biorę najczęściej pojemniczek do którego wkładam garść mieszanych sałat ( kupuję w almie za ok 7 zł taką mieszankę, gotową, czystą, starcza mi to na 4-5 dni), do tego wkrajam pół pomidorka, wędlinę w kostkę lub zawiniętą w ruloniki, tak samo żółty ser, czasem dokładam kiełki, cebulkę itd. Można pokombinować żeby nie wyglądało i nie smakowało tak samo codziennie bo szybko by się znudziło. Dodatkowo jako drugi posiłek w pracy zabieram owoc ( obowiązkowo: gruszkę, kiwi, banana, jabłko, grapefruit lub pół melona, zależy co mam w domu). Czasami zamiast sałatki biorę jakiś jogurt. I w zasadzie może tu nie chodzi o jakieś odchudzanie bo tak naprawdę to moją dietę zaprzepaściłam na ostatnim poligonie. Na badaniach okresowych wyszedł mi taki cholesterol że aż oczy przecierałam ze zdumienia. Sprawia mi to przyjemność, że nie jem byle czego, że są to zdrowe produkty a nie batonik z automatu na korytarzu. Dziewczyny które zamawiały BU - zapraszam po odbiór
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ma któraś pożyczyć prof. Henry'ego
?
|
#267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego kiedyś z nudów napisałam sobie moją tygodniową rozpiskę - na każdy dzień zaplanowałam, co powinnam zrobić dla siebie w ciągu dnia. I wtedy wychodzi regularnie peeling, masaż stóp, manicure, glinki, maski. To oczywista sprawa ale namawiam do zrobienia sobie takiej listy bo czasami zapominamy o jakiejś kosmetycznej przyjemności a dzięki temu mamy domowe spa regularnie Nie przepadam za słodyczami tak jak niektóre z Was ale mam jedną zasadę: do kawy coś słodkiego zawsze muszę zjeść i to jest mój mały ale wybaczalny grzech
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Konto usunięte
|
Pfff... Ja? Nigdy...
Cytat:
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka rozpiska to świetny pomysł, zaraz sobie taką sprawię, tylko przejrzę jakie kosmetyki mam do wykorzystania Myślalam jeszcze o jakichś suplementach wspomagających, polecacie coś?
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33194856]Przede wszystkim Alterrę z Rossmanna [/QUOTE]Dzięki! .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

ogólnie mam ostatnio naprawdę fajne włosy po myciu, niestety jeszcze nie znalazłam metody na szybkie przetłuszczanie się i rozdwajające się jak głupie końcówki.

Generalnie nie wiem, kiedy zaczynają mi się rozdwajać końcówki, ale póki co - po 3,5 mies. od wizyty u fryzjera - nadal są pojedyńcze 

A jak już byłam w tym rossmannie to się okazało, że mają przeceniony krem do rąk z Dove