Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 14:12   #481
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
eeee, juz to przerabialismy
wcale nieprawda
ja moje bujalam do spania w domu, a na dworze ani razu, i wogule nie bylo problemu. I pozostane uparta - wózek musi sie miekko poruszac

Co do skretnych kol tez roznie bywa bo jak zle zrobione to potem skrecaja nie tam gdzie trzeba (choc wydaje mi sie ze powinny miec blokowanie) na pewno male kolka sa upierdliwe jak sie kreca, bo odbijaja na kazdym kamieniu (w mojej spacerowce tak bylo. Jezdzilam z zablokowanymi caly czas w zasadzie)
Moje fajnie jezdza. Ale niektore faktycznie sa beznadziejne, kolezanka ma takie, lataja w kolko
Jesli chodzi o bujanie to moze jeszcze zalezy od dziecka, ale sama musisz przyznac ze teraz prawie kazda mamuska telepie wozkiem jak tylko stanie, a co przestanie to dzieci placza Bratowa tak miala z dwojka, wlasnie w takim wozku jak byl na zdjeciu. I corka i synek plakali jak sie zatrzymywala.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:15   #482
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
hehhe
jakbyś znalazła regułe to daj znaćJA chce z kolei synka

Adaś
He,he, he to możemy wymienić sie spostrzeżeniami. ja nawet zastanawiam sie nad tym żeby założyc taki wątek "badawczy" na którym każda chętna wizazanka podzieli się swoimi doświadczeniami, tzn. ile ma lat, jak odżywiała sie przed ciążą, jak odżywiał się partner, jakie miała cykle, kiedy doszło do zapłodnienia- tzn. w którym dniu cyklu itd........ Jeśli każda z uczestniczek tego doświadczenia odpowiedziałaby na te same pytania, można by spróbować wysnuć z tego jakieś wnioski
Ja chyba jutro założę taki wątek i podeśle Wam link. Chętne będą się mogły wpisywać
Może uda się zaplanować płeć Ja gdybym miala szanse na córcie, to podjęłabym jescze 1 próbę - czwartą i ostatnią
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:16   #483
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojego prawie nie widzialam ostatnio ... nawet sie nie ruszal... lekarz ledwo znalazl bijace serce...
biedny jest owiniety gdzies naokolo mojego kregoslupa (nie wiem jak on to zrobil..)

jejku, tak sie boje ze jak sie juz urodzi zeby byl zdrowy....
Kochana wszystkie tutaj trzymamy za Was kciuki. Na pewno bedzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Całą noc nie spałam, synuś stukał, pukał, fikał koziołki a ja......zastanawiałam się jak to jest, czy są kobiety którym dane jest rodzić samych synów? Czy istnieje jakiś sposób na córcie
Ja chce poznac sposob na corcie Szykuje sie drugi syn... Moze za trzecim podejsciem bedzie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dla mnie to bujda na resorach, a trochę się na tym znam
Są tysiące badań klinicznych, in vivo potwierdzających że pomaga, nie mówiąc już o doświadczeniach własnych na podstawie obserwacji przy pracy. Sorry, ale c..j mnie strzela jak czytam takie rzeczy
jak to dobrze miec Ciebie tutaj

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-28, 14:18   #484
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja dziś średnio się czuję i brzuch mnie trochę pobolewa więc staram się unikać kompa za to leżakuję ile mogę - w nocy zresztą też średnio spałąm przez brzuch.
Mamusiom po wizytach gratuluję dobrych wieści i zdrowych pociech Cocobella jak dla mnie Krystian ale wybrane przez Ciebie są równie fajne - zresztą ja miałam być Adamem hehe
Dzięki za gratki z okazji połówki i Karolina oczywiście gratki dla Ciebie
Dzwonili dzisiaj, że mamy już obrączki do odbioru ale zobaczymy czy dziś po nie pojedziemy.
Buziaki dla Was! Ja wracam do łóżeczka...
oj Mnie też coś brzuch boli. Leze , Wzielam nospe i czekam aż przejdzie. oby Ci brzuszek przeszedł !
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja to jem i lecę z TŻ na rozmowę o pracę, bo to znajoma mojej mamy Może mu się uda
3mam kciuki!
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Kurcze chyba trzeba będzie zaopatrzyć się we wkładki laktacyjne, bo mi coraz bardziej siara zaczyna cieknąć
A mi jeszcze nie. to źle?

zrobiłam zdjecie ubrań ale nie wszystkich bo część wypralam zanim się opamiętałam ze muszę zrobić zdjecie. więc poczekam aż wyschna i zrobie całości . wstawie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:18   #485
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
He,he, he to możemy wymienić sie spostrzeżeniami. ja nawet zastanawiam sie nad tym żeby założyc taki wątek "badawczy" na którym każda chętna wizazanka podzieli się swoimi doświadczeniami, tzn. ile ma lat, jak odżywiała sie przed ciążą, jak odżywiał się partner, jakie miała cykle, kiedy doszło do zapłodnienia- tzn. w którym dniu cyklu itd........ Jeśli każda z uczestniczek tego doświadczenia odpowiedziałaby na te same pytania, można by spróbować wysnuć z tego jakieś wnioski
Ja chyba jutro założę taki wątek i podeśle Wam link. Chętne będą się mogły wpisywać
Może uda się zaplanować płeć Ja gdybym miala szanse na córcie, to podjęłabym jescze 1 próbę - czwartą i ostatnią
To ja bym nie mogla odpowiedziec na wszystko
Nie mam pojecia kiedy moglam zajsc...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-28, 14:19   #486
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
nie. To sprawa bardzo indywidualna, równie dobrze może zacząć lecieć dopiero po porodzie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:19   #487
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
mieszkam w Niemcach, Ziajka tu nieosiągalna...
No tak... Wiesz ten kremik ma 10% D-panthenolu(+lanolinę), który jest znany z łagodzenia różnych stanów zapalnych więc musiałabyś poszukać w aptece coś właśnie z nim.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny podoba mi sie strasznie ten wózek, ale boje sie ze proste koła bede przeklinac szybko
Ale dlaczego? To, że się same nie kręcą to nie znaczy, że wózek będzie ciężko chodził. Ja nie miałam takich kółek jakie teraz są prawie w każdym wózku ale pompowane koła i dobre amortyzatory"załatwiały"s prawę, wózkiem świetnie się skręcało Tylko trzeba uważać i nie bujać na postojach dzieciaka jak zapłacze, bo się nauczy i będziesz musiała bujać i bujać
A wózeczek ładny.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Daj mi ten krupnik
Już go wysłałam faksem

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Mama puchnie z dumy
Tylko że tak to ona wyglądała ponad rok temu A teraz jest taka (obowiązkowo na kanapie i z pilotem )
Ee tam jest dalej taka słodka

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:20   #488
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moje fajnie jezdza. Ale niektore faktycznie sa beznadziejne, kolezanka ma takie, lataja w kolko
Jesli chodzi o bujanie to moze jeszcze zalezy od dziecka, ale sama musisz przyznac ze teraz prawie kazda mamuska telepie wozkiem jak tylko stanie, a co przestanie to dzieci placza Bratowa tak miala z dwojka, wlasnie w takim wozku jak byl na zdjeciu. I corka i synek plakali jak sie zatrzymywala.
heh, jakos nie zauwazylam
ale moze nie zwracalam uwagi
ja nigdy nie mialam problemu z tej kategorii.
Dzieciaki plakaly glownie jak sie zaczynaly nudzic ale wtedy dostawal w reke chrupka, butelke albo jakas zabawke i byl spokoj. Zwlaszcza chrupki byly remedium na kazdy lumpex ktory chcialam w spokoju przejrzec :P
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:20   #489
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko że tak to ona wyglądała ponad rok temu A teraz jest taka (obowiązkowo na kanapie i z pilotem )
śliczna!ja już nie mogę sie doczekać mojego maluszka
Cytat:
Co dziś dobrego gotujecie? Nam zostały gołąbki z wczoraj, ale już szukam inspiracji na kolejne dni
ja dzisiaj zrobiłam gulasz z ziemniakami nic specjalnego
Cytat:
dziewczyny podoba mi sie strasznie ten wózek, ale boje sie ze proste koła bede przeklinac szybko
wózek ładny,ale ja też jestem za skrętnymi kołami
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:22   #490
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Te pogrubione mi się podobają Ale najbardziej chyba Adam, bo jest pięknym imieniem samym w sobie i dodatkowo fajnie się zdrabnia.
Kajtek mi się też podoba, ale do tego jest to głupie przezwisko "Kajtek bez majtek"

Dobrze wiedziec Adam to nasz typ

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Paula a może spróbuj lactovaginal-to są pałeczki kwasu mlekowego i chyba nie aż tak mocne jak inne leki?? I zadzwon do swojego gina. Chyba za telefon nie każe ci zapłacic?
Nie, nie. On jest bardzo mily Oddzwoni nawet, gdybym napisala tylko smsa
Jesli jest jakis problem, np. plamienie, on kaze pozniej pisac smsa czy juz sie poprawilo. W ogole to wyjatkowo sympatyczny lekarz.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-28, 14:23   #491
cocobella
Raczkowanie

Cytat:

ADAM to jest nasz typ, wiec mi sie baaardzo podoba
Pierwsze imie dla chlopca, ktore wybralismy.
Do tego:
CYPRIAN, OSKAR, OLIWIER , ALEKSANDER, KRYSTIAN... Cudowne imiona
Nie podoba mi sie imie Kajetan i Alan.
Paula nie dość, że obie mamy po 2 chłopców, to jeszcze podobny gust do imion
Stary 2012-03-28, 14:23   #492
Maciejka__
Zakorzenienie

Karolina - obecności pojedynczych komórek rakowych w czasie badania palpacyjnego, to nawet mój onkolog by nie stwierdził. Zakładam, że jest i będzie dobrze.
Dodam jednak, że kiedyś kazał mi się rozebrać, a sam rozmawiał przez telefon o jakiejś pacjentce - na USG fibroadenoma, w biopsji fibroadenoma (pamiętam, bo to mam), a po wycięciu... rak. I decyzja "świecimy ją". Trochę mnie to wtedy zmroziło. U mnie o tyle nie ma powodu do obaw, że guz się nie zmienia, a pierwszy wycięty 8 lat temu też był włókniakiem, tylko znacznie większym.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Tak twierdzi mój gin, bada mnie ginekologiczne co 3 tyg i mówi że pewne rzeczy on jest w stanie stwierdzić lub chociaż podejrzewać
Wierzę, bo przecież widzi stan szyjki i śluz.
Cytat:
ja w dzieciństwie, zamiast w lesie zbierac jagody, bawiłam się z zukami i gąsienicami-które nazywałam Magda, a żukom robiłam wyścigidziś za chiny bym takiego ro ręki nie wzięła
Takie wyścigi robiłam żuczkom z babci podwórka, tylko nie zawsze chciały iść we właściwym kierunku. Oczywiście w czasie wakacji łapałam i hodowałam różne małe zwierzątka.
Cytat:
A więc kochane zdrowy syn o wadze 460 g z terminem porodu na 1 sierpnia, tak jak wyszło z OM
Gratuluję.
Cytat:
Najprostszy przykład - stan zebów dzikich plemion.
Tak pisali, a ja jestem w stanie przyznac im racje.
Dzikie plemiona nie jedzą słodyczy, ani żywności mocno przetworzonej, tylko to, co uda im się zdobyć, więc to akurat marny przykład.
I akurat szisiaj umówiłam się z moją panią stomatolog na leczenie ząbków, które nawet nie bolą.
Cytat:
Potrzebuję głosu kogoś, kto się zna - a Wy znacie się na wszystkim. W trakcie rozwodu kobieta rodzi dziecko obecnemu partnerowi. Co zrobić, by to on był prawnie ojcem? Co powinien zawierać wniosek do Sądu Rodzinnego?
A czy ta kobieta ma męża? Ewentualnie czy miała go w ciągu 300 dni poprzedzających poród? Jeśli tak, to jest trochę więcj do załatwienia, a jeśli nie, to mężczyzna może uznać dziecko w sądzie, albo nawet przed kierownikiem USC - przed lub po porodzie. Czytałam, że do uznania przed porodem potrzebne są dowody i aktualne odpisy aktów urodzenia obojga rodziców, a poza tym zaświadczenie o ciąży. Po porodzie oczywiście zestaw dokumentów jest trochę inny. Upewnij się we właściwym USC. Akt urodzenia wydaje USC, ale ja chciałabym, żeby moja kruszynka miała nazwisko ojca już na tych mało istotnych dokumentach ze szpitala, więc wolałabym to załatwić przed porodem.
Cytat:
biust mnie swędzi!!! i tylko KarolinaPW się tym zainteresowałanajgo rsze, że wapna nie mam w domu:/

może inne dziewczyny coś mi zaradzą???
Skoro to reakcja uczuleniowa, to hydrokortyzon powinien pomóc, ale to jednak steryd. Chyba posmarowałabym amolem lub czystym spirytusem, albo maścią cynkową. Ropne na twarzy gin pozwolił potraktować davercinem (antybiotyk w żelu), ale używam bardzo rzadko.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-03-28 o 14:55
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:24   #493
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie mi z wyglądu podobają się wózki z prostymi kołami,ale przy założeniu ,że będę musiała maszerować do sklepu i kombinować takim między regałami,wole jednak mieć skrętne koła

Oooo widzisz, jak dobrze posłuchać kogoś mądrego
Cieszę się że moje doświadczenie i rady Wam się przydają

Dla mnie skrętne koła w wózku to podstawa Ale może też kwestia przyzwyczajenia, bo od początku tak jeździliśmy i teraz już nie umiem z zablokowanymi
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:24   #494
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No dobra, kurier nie przyszedł (czyli jutro też muszę warować, bo ostatnio nie zostawiają u sąsiadów, tylko trzeba lecieć na pocztę po odbiór, jeśli nikogo nie ma w domu). No to się zbieram. Tylko jeszcze coś przekąszę przed wyjściem
A mnie szlag trafiał jak zostawiali u sąsiadów!!!

Cytat:
Co dziś dobrego gotujecie? Nam zostały gołąbki z wczoraj, ale już szukam inspiracji na kolejne dni
Ja mam barszczyk z wczoraj i do tego zrobię roladę z ciasta francuskiego z pieczarkami.

Cytat:
Te wózki są fajne, bo mają z reguły większą gondolę. Jednak, jak poczułam porządne skrętne koła, to na pewno nie zdecydowałabym się na takie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:25   #495
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
malwina_a współczuje przeżyć, oby już wszystko było dobrze...
moja siostra nawiedzona wymyśla dziwne imiona dla mojej niuni typu Noemi czy Pryscylla
Ta Pryscylla to mi się z pryszczem skojarzyła
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
dzisiaj musze opplacic rachunki i inne oplaty, jak podliczylam to wszystko to sie przerazilam ile tego wszystkiego wyszlo.... ale trzeba, niestety....
Ja wczoraj się wziełam za płacenie rachunków. Już sie w tym wszystkim gubię mimo że mam pozakładane różne teczki bo płacę zarówno rachunki w Polsce jak i w Irlandii. Generalnie w Polsce mieszkanie, garaż, gaz, prąd, kablówka no i w Irl mieszkanie, prąd, telewizja n. Teraz jeszcze ubezpieczenie samochodu, ubezpieczenie mieszkania i jakieś podatki od mieszkania i działki. Normalnie pogubić się mozna...no i wlasnie sobie przypomnialam ze teraz w kwietniu jeszcze podatek muszę zaplacic od wynajmu mieszkania .

Dziewczyny nie mam zdjęcia w nowych bluzeczkach ale wstawiam zdjęcie sprzed półtora tyogodnia tygodnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Iphone 010.jpg (54,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Iphone 012.jpg (60,2 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-03-28, 14:25   #496
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
karolka ja nie wiem co można poradzić na ten swędzący biust bo nigdy tak nie miałam, pewnie wapno by pomogło może idź do apteki i zapytaj co mogą Ci polecić?

cocobella mi najbardziej podoba się Oskar i Adam,sama miałam dylemat między tymi dwoma
Czyli mozliwe ze bedzie 3 Adamow w naszym watku

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-28, 14:26   #497
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
oj Mnie też coś brzuch boli. Leze , Wzielam nospe i czekam aż przejdzie. oby Ci brzuszek przeszedł !

mi lekarz przepisał asparaginian - potas+magnez - przeciwskurczowo.

co do siary - mi nigdy nic nie lecialo przed porodem, wiec spokojnie. Teraz mam tylko takie zolte twarde male kulki
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:27   #498
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mam zdjęcia w nowych bluzeczkach ale wstawiam zdjęcie sprzed półtora tyogodnia tygodnia.
Super

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-28, 14:30   #499
agunia82
Zakorzenienie

Norniczka jakie maleństwo śliczne

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 14:30   #500
KarolinaPW
Zadomowienie

Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie gratulacje
Soleilka- za rozmowę tż wiekie kciuki!!!
Cytat:
Sliczna wtedy i teraz
Cytat:
Aguś a ten stolik jest stabilny??
Nie do mnie ale też mam stolik, z Ikei, właściwie śniadaniowy, plastikowy na metalowych nóżkach, za ok 20zł
Cytat:
Roan MArita to mój faworyt, drugi na liście, jak mi się nie uda tanio dorwać Bebecara (na duże koła i skrętne) to go biorę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:31   #501
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, właśnie się okazało, że dziecko urodziło się po rozwodzie, ale poczęło się w trakcie i dostało nazwisko matki, która ma nazwisko po mężu. W szpitalu nie zgłoszono inaczej, więc do USC wysłano dokument, jakby były mąż był ojcem. Chyba bez porady prawnej się kobieta nie obędzie.
Odpisywałam na raty i właśnie dotarłam do tej informacji. W takim wypadku najpierw trzeba w sądzie założyć sprawę o zaprzeczenie ojcostwa, czy jak to się zwie, a dopiero później nowy partner będzie mógł je uznać. Czytałam o tym ostatnio, ale teraz nie znajdę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:31   #502
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam

Aguś a ten stolik jest stabilny??

Haniu ale Dorotka cudnie wyszła I taki łóżeczko nie przewróci się jak dziecko tak wstaje??

Bułeczki na parze?? Dobre są?
Cytat:
Hanjah - Dorotka prześliczna!!!
Cytat:
ładny też mi się z takich podobają ale właśnie te koła . moja kuzynka ma z takich jest zadowolona niby ale ja nie mam z nią takiego kontaktu by się spotkać i powozic więc nie wiem jak się Taki sprawuje
Cytat:
Dziewczyny ja odchodze z watku. Wychodze na troche i zaraz tyle stron

)
ja ci dam odchodzę

Cytat:
ide po wyniki
3 Mam kciuki!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-28, 14:31   #503
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam barszczyk z wczoraj i do tego zrobię roladę z ciasta francuskiego z pieczarkami.
Podziel się przepisem Zaraz idę do sklepu to bym kupiła co trzeba
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 14:34   #504
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Już go wysłałam faksem

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A czy ta kobieta ma męża? Ewentualnie czy miała go w ciągu 300 dni poprzedzających poród? Jeśli tak, to jest trochę więcj do załatwienia, a jeśli nie, to mężczyzna może uznać dziecko w sądzie, albo nawet przed kierownikiem USC - przed lub po porodzie. Czytałam, że do uznania przed porodem potrzebne są dowody i aktualne odpisy aktów urodzenia obojga rodziców, a poza tym zaświadczenie o ciąży. Po porodzie oczywiście zestaw dokumentów jest trochę inny. Upewnij się we właściwym USC. Akt urodzenia wydaje USC, ale ja chciałabym, żeby moja kruszynka miała nazwisko ojca już na tych mało istotnych dokumentach ze szpitala, więc wolałabym to załatwić przed porodem.
Miała wtedy tego, który nie jest ojcem. Wiesz co się okazało?!? Jej były mąż uznał dziecko, żeby dostać kasę z ubezpieczenia

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:

O matko, jakie Wy zgrabne jesteście Brzuszek rośnie ładniutko
Stary 2012-03-28, 14:36   #505
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Kochana wszystkie tutaj trzymamy za Was kciuki. Na pewno bedzie dobrze.

Ja chce poznac sposob na corcie Szykuje sie drugi syn... Moze za trzecim podejsciem bedzie dziewczynka

Paula, Karola!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Do Was piszę, bo wiem że będziecie mieć siuraski a marzycie o dziewczynkach Może pomożecie mi w tym o czym pisałam wcześniej, żeby założyć ten wątek badawczy Z pewnością wiele dziewczyn byłoby zachwyconych
Stary 2012-03-28, 14:36   #506
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Odpisywałam na raty i właśnie dotarłam do tej informacji. W takim wypadku najpierw trzeba w sądzie założyć sprawę o zaprzeczenie ojcostwa, czy jak to się zwie, a dopiero później nowy partner będzie mógł je uznać. Czytałam o tym ostatnio, ale teraz nie znajdę.
Tak właśnie coś znalazłam. Dziękuję

Cytat:
Podziel się przepisem Zaraz idę do sklepu to bym kupiła co trzeba
Chyba nie mam przepisu - pierwszy raz będę robić. Zamierzam pokroić pieczarki i cebulkę, podsmażyć i posmarować tym gotowe ciasto. Zawinąć w roladę i wrzucić na 180 stopni do zrumienienia do piekarnika.
Stary 2012-03-28, 14:37   #507
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
nie. To sprawa bardzo indywidualna, równie dobrze może zacząć lecieć dopiero po porodzie
to dobrze
Cytat:
mi lekarz przepisał asparaginian - potas+magnez - przeciwskurczowo.

co do siary - mi nigdy nic nie lecialo przed porodem, wiec spokojnie. Teraz mam tylko takie zolte twarde male kulki
Mi się sutki luszcza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 14:38   #508
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, Karola!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Do Was piszę, bo wiem że będziecie mieć siuraski a marzycie o dziewczynkach Może pomożecie mi w tym o czym pisałam wcześniej, żeby założyć ten wątek badawczy Z pewnością wiele dziewczyn byłoby zachwyconych
Ja z checia, ale na pewno moje odpowiedzi nie beda pomocne. Nie obserwowalam cyklu, nie planowalismy drugiego dziecka, zabezpieczalismy sie i nawet nie wiem kiedy moglam zajsc

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-28, 14:44   #509
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Miło mi
Cytat:
Można spróbować, ale nie wiem, czy tak sie uda uśrednić, my się staralismy 16 cykli, pojęcia nie mam dlaczego akurat w tym zaskoczyło, co miesiąc było tak samo, wyniki tez mieliśmy przez ten cały czas oboje dobre
Cytat:
Karolina - obecności pojedynczych komrek rakowych w czasie badania palpacyjnego, to nawet mój onkolog by nie stwierdził. Zakładam, że jest i będzie dobrze.
Dodam jednak, że kiedyś kazał mi się rozebrać, a sam rozmawiał przez telefon o jakiejś pacjentce - na USG fibroadenoma, w biopsji fibroadenoma (pamiętam, bo to mam), a po wycięciu... rak. I decyzja "świecimy ją". Trochę mnie to wtedy zmroziło. U mnie o tyle nie ma powodu do obaw, że guz się nie zmienia, a pierwszy wycięty 8 lat temu też był włókniakiem, tylko znacznie większym.
.
Źle doczytałam, myślałam, że jakieś inne badania zrobił nie tylko palpacyjne. W każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Super, zgrabniutki brzuś
Widzę, że masz tą lampę z bąbelkami jak jesteśmy gdzieś w sklepie to mój mąż sie gapi na takie lampy jak dziecko autystyczne
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:45   #510
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
jestem od 6.30 na nogach bylam na tej wstrętnej glukozie ale odziwo wypilam bez cytrynki , ciekawe jakie bede miala wyniki
pochodzilam po sklepach, ale nie znalzlam nic dla siebie niestety tak przybralam,ze szok z tylu nawet nie widac bo pupa nie drgnela, za to przod z dnia na dzien wiekszy nie mowiąć juz obiuscie jak cos jest nawet dobre w pasie i brzuch sie miesci to nie dopne sie przez biust masakra jakas.... a waga wciaz rosnie
Cytat:
A więc po kolei:
Jechałam z TZ na to USG, nie powiem - byłam troszkę przestraszona.
Wizyta opóźniona była o 45 minut, więc sie jeszcze trochę postresowałam w poczekalni
Kiedy weszlismy lekarz zapytał, czy chcemy znać płeć, a ja na to że nie wiem
Położyłam się na tej kozetce i nagle na wielkim wyswietlaczu ujrzałam buziunie mojej dzidzi niesamowity widok
Choć nie znałam płci poczulam że to SYNEK
Lekarz ponownie spytał, czy chcą państwo znać płeć? Na to ja: no dobrze, niech będzie, ale ja i tak juz wiedziałam
Moje przeczucia były nieomylne - 3 raz z rzędu chłopczyk
A więc kochane zdrowy syn o wadze 460 g z terminem porodu na 1 sierpnia, tak jak wyszło z OM
Gratuluję synka super
Cytat:
ja mojego prawie nie widzialam ostatnio ... nawet sie nie ruszal... lekarz ledwo znalazl bijace serce...
biedny jest owiniety gdzies naokolo mojego kregoslupa (nie wiem jak on to zrobil..)

jejku, tak sie boje ze jak sie juz urodzi zeby byl zdrowy....
oj to dziwne, ale napewno bedzie caly i zdrowe!!!

Cytat:
dziękuję za wszystkie Gratulacje
Z tego wszystkiego zapomniałam dodać, że dzisiaj z przystojniakiem stawiamy
Dziś rozpoczynamy 23 tydzień, a tym samym 6 miesiąc !!!
to imprezka
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Mi też, na piżamie wczoraj miałam plamkę i na stanikach coraz częściej się pojawia , choć dużo tego nie ma;-) zaczyna się ha ha
ja mialam taka niespodzianke z sb na niedziele budze sie bo cos mi mokro na biuscie i.. polalo sie

Cytat:
ślicznotka

Cytat:
ja dzis przywiozlam od babci fasolke po bretonsku
Cytat:
chudzinka z ciebie ze slicznym brzuszkiem tez tak chce...ja jestem jak slon
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości