|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
nie, w h&m. kosztowała jakieś 30zł
|
|
|
|
#4562 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Leżałam przez niegrzeczną macicę ponad tydzień w szpitalu, a do teraz i do końca ciąży właściwie biorę z tego powodu Fenoterol i Nospę. Generalnie stawiająca się macica to nie problem, ale u mnie powodowała skracanie szyjki.Moje dziecko ma z kolei wód w dolnej granicy i boję się, że się nie obróci. A tak właściwie to mi wszystko jedno, bo być może i tak będę musiała mieć cc i tak. |
|
|
|
|
#4563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś się płaci teraz za urlop? Cytat:
![]() Cytat:
o wszystko się potykam, uderzam albo wszystko leci mi z rąk, jeszcze trochę i obiad na małych talerzach będziemy jeść
|
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
o fajnie , że napisałaś, ja ostatnio wcinam rennie jak dropsy 48 tabletek na tydzien, może to mleczko pomoże
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takiego lenia że nawet pisać mi się nie chce
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i że wprost idealne jak na ciąże- jak mi to przeszkadza to mogę strzelić czasem mocniejszą kawę ale to tylko dla lepszego samopoczucia a jeżeli chodzi o dzidziusia to niskie jest najlepsze- pewno są jakieś granice "niskości" ale to na bank nie tyle także nie masz się raczej czym martwić |
|
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
oo gdyby nie cukier to też bym wtrąciła....
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33192080]O stawianiu się macicy to z kolei ja bym mogła pisać artykuły Leżałam przez niegrzeczną macicę ponad tydzień w szpitalu, a do teraz i do końca ciąży właściwie biorę z tego powodu Fenoterol i Nospę. Generalnie stawiająca się macica to nie problem, ale u mnie powodowała skracanie szyjki.Moje dziecko ma z kolei wód w dolnej granicy i boję się, że się nie obróci. A tak właściwie to mi wszystko jedno, bo być może i tak będę musiała mieć cc i tak.[/QUOTE] u mnie też się skróciła od tego stawiania, ale ja leże w domu, od początku biorę duphaston i luteinę, doraźnie no spę i jakoś jeszcze sobie funkcjonujemy w dwupaku dzięki Bogu. Mam nadzieję ze jeszcze z 7 tygodni pobędziemy tak razem
|
|
|
|
#4568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale mówi się trudno...Znam ten ból ![]() A w ogóle to nie mówiłam Wam, śniło mi się dzisiaj, że karmiłam piersią. No i mój Filipek znowu był dziewczynką w tym śnie wyrodna matka ze mnie
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracaj szybko do domu kochana! Czesc mamuski
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy wy tez tak źle się czujecie?mimo że kawę dziś piłam to wczoraj i dziś masakra jakaś, trzy noce pod rząd bezsenne co przewracanie się z boku na bok to pobudka na porodówkę pojadę jak zombi
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
urlop dziekański po prostu należy się studentowi tylko chyba nie można przekroczyć razem 2 lat tego urlopu czy coś takiego... u mnie póki co z więzadłami w rękach jest dobrze ale gorzej z nogami
|
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pon cały dom wysprzątałam ale z pon na wt od tej nocy już dętka jestem
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
dawno Cię nie było, co u Ciebie? Jak mały??Ja od dwóch dni mogłabym spać tylko... A tu się zaraz na wizytę do okulisty muszę zbierać, nawet tego jutrzejszego fryzjera mi się odechciało...
|
#4576 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zaszalałam dziś na allegro i kupiłam dwie pary butów i 3 bluzki w tym 2 mam nadzieje nadające się do karmieniaja mam po dwóch godzinach cukier 9,1, i mój lekarz kompletnie nic sobie z tego nie robi. Pytałam go wiele razy czy aby na pewno nie muszę iść do poradni, czy jest wszystko ok itp. On kazał mi tylko ograniczyć węglowodany i cukier. Mierzyłam sobie przez jakiś czas cukry na własną rękę, o czym też go poinformowałam. Wyniki były różne, ale raczej niskie niż wysokie. W końcu uznałam że on musi wiedzieć co robi i że trzeba mu zaufać (choć ciężko). nie wiem może znaczenie też ma to, że u mnie nie było przekroczonych norm w glukozie na czczo ani nie było cukru w moczu??? Cytat:
. Koślawa jestem jakaś
Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-03-28 o 16:34 |
||
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj z M. spaliśmy oddzielnie, bo ja tak smarkałam, że biedak ciągle się budził. Tak mnie to wkurzało, że go budzę, że się wzięłam ze swoimi rzeczami i poszłam do drugiego pokoju
|
|
|
|
#4578 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff, nasprzątałam się dziś znowu i padam... A do tego przyszedł pan kończyć drobne prace remontowe u mnie w kuchni i łazience przy okazji remontu u Kaja - jakieś dziury ponawiercać, coś tam podoklejać itp., a ja nie wiedziałam, że będzie dziś, więc jak skończy, to zaczynam sprzątanie tego co nabrudził przy pracach od nowa...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To masz okazję, żeby konto założyć ![]() Cytat:
i dlatego też będzie sako.Cytat:
Odpoczywaj!Cytat:
![]() Super! Cytat:
Cytat:
![]() Ja tylko pytałam, o którym Mutsy myślałaś ale na pewno wiele dziewczyn myślących o X-landerach z chęcią Twojego posta przeczytało, wiele ciekawych uwag w nim jest. Zgadzam się co do minusów Transportera, toteż ja też go odrzuciłam... Jedną z moich głównych wytycznych była jednak waga wózka... Chciałam nie więcej niż 10 kg spacerówki! Ja też mieszkam w bloku, ale od windy na dół jest jeszcze pół piętra... jak w większości bloków, a miasto kryje masę miejsc, gdzie wózek trzeba przenieść, ale odkrywa się je dopiero chodząc z wózkiem, czasem nawet niby jest podjazd, ale za wąski lub za szeroki i tak trzeba wózek nieść I ja tak podsumowując powiem Ci, że zdecydowałam się na 2 wózki, uważam, że nie ma idealnego. Ale już tu nieraz o tym pisałam, więc nie chcę powtarzać. Też się przymierzałam do Mega Sako i przyznaję, że wydał mi się ogromnie wygodny i cieszę się, że to potwierdzasz, ale wolę większy trochę, więc biorę z pufoteki 4XL. Pufoteka też ma świetne opinie, a Ecopuf nie ma większego niż Mega Sako, ale o tym kształcie ![]() Cytat:
Mają pomóc przy porodzie!Jesteś w ciąży - możesz mieć lenia ![]() Hej zabciu A co Ty nam tak ucichłaś? Coś ostatnio mało piszesz co u Ciebie...
|
||||||||
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa przestanrę oglądać tv chyba, albo się wkurzę i załączę holenderską (nie rozumiem za wiele, ale co tam). Nowych celebrytów mamy nagle w PL, mianowicie.... rodziców Madzi z Sosnowca
, nawet u Drzyzgi będą się wywnętrzać. Aż mi ciśnienie podnieśli, jasna cholera. A potem się dziwią, że ludzie na nich psy wieszają . Jak widzę tą Kasię, to normalnie .
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli chcesz mozesz sobie pojsc po skierowanie do lekarza rodzinnego , i skonsultować dla świętego spokoju wyniki w poradni diabetologicznej na Kopernika.
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaraz przyjdzie P. z pracy i będzie mył ostatnie okno nareszcie
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie pyt. zakładajac ze jak urodze bedzie upalnie, to dziecko w szpitalu tez mi ubiora w długi rekaw? Czy moze mam tez wziasc koszulki z krótkim tez? No i po wyjsciu ze szpitala, w domu moge założyc z krótkim ubranko? |
|
|
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będziesz do nas pisać w Polsce czy mamy się nastawić na Twoją dłuższą nieobecność?
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
tak, to gadulstwo mnie kiedyś zgubi
czasem lepiej mnie o zdanie nie pytać ,bo kilka godzin z głowy haha. Będzie pan zadowolony z tego pufa Dzieciak też http://www.pufydladzieci.pl/grafika/...a-krowka-3.jpg |
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
begie, dzięki za współczucie
Właśnie pan wyszedł, więc zabieram się za to... Nie jest źle... Podłogi miałam wypucowane, więc teraz przejadę tylko na mokro, bo pan jak to tacy panowie chodził w butach, do tego łazienka i kuchnia... Na obiad nie miałam dziś siły, zresztą w kuchni też było wiercenie i jest pół kuchni zakurzone, więc nawet nie miałabym za bardzo jak go zrobić, więc tż niedługo wracając z pracy przywiezie obiad z naszego ulubionego baru mlecznego ![]() A przynajmniej mam wreszcie naprawione i zamontowane każdą półeczkę, dziurkę, drzwiczki, itp.
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy w życiu nie łykałam regularnie nawet witamin. W ciąży biorę pół apteki. Cytat:
Nie wiecie, co tam u Gaabbi? Mój mały wciąż się nie rusza. Mówię - oszaleję. |
||
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z miasta, zjadłam obiadek, i deserek
lodki Zaraz się kładę na chwilę, bo zmęczona jestem. Zrobiłam w końcu tylko podstawowe zakupy spożywcze, plus dla siebie płyn miceralny i krem, dla dzidzi dwie paczki chusteczek nawilżających. Do tego truskawki i winogrona mam słabe zasoby kuchenne powoli uzupełniam. Jeszcze zszywacz, taśmę klejącą, linijkę, markery, bo jak potrzebujemy to nie mamy sierotki a grosze zapłaciłam za to.Miłego popołudnia ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33194234]Ja też, na początku dupek, potem luteina, teraz fenoterol i nospa... Nigdy w życiu nie łykałam regularnie nawet witamin. W ciąży biorę pół apteki. Witaj w klubie, ja bym ją udusiła gołymi rękami. Nie wiem, po co ciągną ten cyrk, przecież wszyscy wiedzą, co się stało, teraz kwestia udowodnienia tego.... Nie wiecie, co tam u Gaabbi? Mój mały wciąż się nie rusza. Mówię - oszaleję.[/QUOTE] Zjedz coś słodkiego i połóż się na boku. Sól fizjologiczną kupujecie w 5ml ampułkach? Ile szt w paczce?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-28 o 17:48 |
|
|
|
#4588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33194234]
Mój mały wciąż się nie rusza. Mówię - oszaleję.[/QUOTE] Mój też dziś nieruchliwy, al mi się wydaje, że to wszystko przez skoki ciśnień i temperatur i przez ta zmienną pogodę, więc czekam do wieczora, bo wtedy pokazuje, że jest i ma się dobrze. Ja w ogóle w ciągu ostatniego tygodnia tak urosłam, że jestem przerażona, kupiłam 2 tygodnie temu luźną tunikę,a dziś ledwo mi się na brzuch zmieściła, do tego sił mi brakuje, czuję się jak babcinka, a gadzie tam koniec
|
|
|
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
edit: tak sobie teraz myślę że ja chyba zabiore z długim i będę kontrolować kark czy sie nie poci itp, tak jak to radziły tu dziewczyny, a jak coś to będę mieć w gotowości z krótkim rękawem... chyba Ci nie pomogłam ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-03-28 o 18:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Jakoś to będzie.
czuje sie jak slon. 

13.08.2011 

. Koślawa jestem jakaś

Odpoczywaj!
, nawet u Drzyzgi będą się wywnętrzać. Aż mi ciśnienie podnieśli, jasna cholera. A potem się dziwią, że ludzie na nich psy wieszają