|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzień dobry
![]() Czasu na nadrabianie na razie nie mam, tylko przybiegłam złożyć życzenia ![]() Jasieńku cudowny - STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() Antosiu raczkujący - STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() I teściówko nasza Editko - wszystkiego najlepszego ![]() ![]()
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Witam.
Jestem,podczytuje natomiast jakoś się wbić nie umiem. Spacerujemy z Emilie tyle ile się da, siedzimy sobie na ogródku, załatwiamy małe sprawy na mieście i tak dni mijają. Co u Nas? Albo dama tak reaguje na zęby które raczej jej idą, albo przestawia się na to żeby nie pić mleka w nocy, bo więcej mi butlę ssie niż pije, a jak podam herbatkę to wypija i śpi dalej,bo generalnie inne posiłki je normalnie a jak przychodzi co do mleka to nie bardzo jej się to widzi, jak wypijała 200ml na noc tak teraz 150ml a w dzień max 100ml.Zobaczymy jak będzie dalej...Co raz szybciej raczkuje,przez co będę musiała się zaopatrzyć raczej w bramki na schody. Patik kiedyś pytałaś po co Pani w aptece pyta o wiek dziecka, natomiast mnie prawie za każdym razem zadaję to pytanie, aby upewnić się czy lek który sprzedaje jej adekwatny do wieku dziecka. Co do zęba, mnie kiedyś też bolał ząb ale na "oko" był zdrowy, psikał mi jakimś zimnym, mroźnym powietrzem sprawdzić czy coś jest na rzeczy, stwierdził że wg jego nic się nie dzieje, więc stwierdziłam to niech wymieni mi srebrną plombę , podczas borowania okazało się że w kanałach się zaczynało coś dziać i wyszło leczenie kanałowe,więc jeżeli Cię boli moim zdaniem coś się dzieje. wodauqa życzę dużo zdrówka ![]() ![]() i nie wiem co dalej... Nie obiecuję,że będzie mnie więcej, bo po prostu wolę siedzieć na świeżym powietrzu niż przed komputerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tesciowa pierwszy raz została z Julcia, bo P. juz do pracy poszedł, ale napewno sobie świetnie poradzą
![]() Damulka obudziła się o 5:30 i tak nie dała się uśpic az do przyjścia teściowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na szczęście nie musze jeszcze decydować bo typów mam co najmniej po kilka dla obu płci ![]() ![]() A Ty Oliweczko te dwa typy to już murowane masz, czy jeszcze się zastanawiacie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciężkie dni przez Tobą, biedaczyno ![]()
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Brumku Bernard, ciekawe, nawet by mi do głowy nie wpadło takie imię. A Pola to rewelacja już całkiem. Mi się b. podoba.
Justyna ależ się na Ciebie zwaliło. Najgorzej właśnie, jak dzieciaki chore. Wtedy się żyć odechciewa. Ja też z☠☠☠*** dzisiaj jestem. Pogoda paskudna, zimno, wiatrzysko. Nawet nie wychodzę z Iggsem. Dziewczyny, zamówiłam wózek! ![]() ![]() Tak się cieszę, że nie macie pojęcia. To prezent od mamy na roczek. http://allegro.pl/wozek-spacerowka-e...210898173.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ![]() Jak dojdzie to poproszę o recenzję tych piankowych kół. Przez to mieszkam na takim za**piu to na wszystko musze patrzeć.
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Jasne bella. Mi zależało głównie na lekkości, żeby mi było z 3 p. łatwo znosić wózek.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Jaś i Antoś wszystkiego najlepszego!
Editko dla Ciebie 100 lat ![]()
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1092 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuje rady, a gdzie ja znajde jak nie tu?
Co myslicie O TYM? nadaje sie dla dziecka ktore prawie juz siedzi? niby to od 0 jest i ma dwie pozycje, taka na wpol lezaca. musze kupic na gwalt bu chyba za tydzien do PL jedziemy a Wiki ma tylko stare nosidlo w ktore ledwo juz wlazi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
patik miala siedziec z nia wczoraj po pracy od 18 do 21 jak wroce. Zadzwonila rano, ze musi isc na druga zmiane bo nie ma kto siedziec z N. Mowie ok, dzwonie do mamy i mowie przyjedz podmien artka bo nie mam co z mala zrobic. Akurat mojej mamie pasuje popoludnia bo do 15 pracuje.
Nie chodzi mi juz o nia tylko o szwgaierke, wiem ze jej przeszkadza, ze nie ma teraz mamusi na wylacznosc do swojego malego. (ona jest o wszystko zazdrosna o czym mi powiedziala babcia TZ - a musiala cos przy niej mowic - a mnie to tak szczerze juz wisi, ja sobie zawsze dam rade). Wole zeby poszla do zlobka, byla miedzy dziecmi bo tak to po pierwszej zmianie ja ja bede odbierac, a jak druga zmiane bede miec to moja mama. Nie chce sie martwic i prosic zeby ktos z nia siedzial. Bo to jest najgorsze jak w ostatniej chwili sie dowiadujesz ze ktos nie moze zostac. Zreszta ja od poczatku mialam zalozenie ze chce mala dac do zlobka i juz, zeby uniknac takich sytuacji. Taka zosia samosia ze mnie. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- marina wozek super ![]() editka sto lat ![]()
#1094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Zanetaa wtedy w aptece ja kupowałam leki tylko dla siebie, tż koło mnie się kręcił z Sara na rękach i świrkował, i farmaceutka tak z ciekawości zapytała, bez przyczyny, co mnie zdziwiło. Zazwyczaj się pyta np o imię
![]() A ząb no właśnie mam tam jedną starą plombę z amalgantu i pod spodem może się coś właśnie dziać. To już parę lat siedzi, robione przez dentystkę taką mało dokładną. Nic, rtg pokaże chyba czy coś jest na rzeczy. To nie jest taki ból non stop. tak mnie czasami momentami ćmi po prostu, nie umiem tego określić. Sara mi nadal nie chce jeść ![]() Stronczek ja sie nie znam na tym, nie pomogę.
#1096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Patik miałam dokładnie to samo. Bolało mnie raz mocniej raz mniej, nie raz tylko jak coś bardzo zimnego zjadłam albo coś ciepłego taka nadwrażliwość i właśnie pod tą srebrną plombą się coś działo, nie wysyłał mnie na żadne zdjęcia bo stwierdził, że nic nie widzi...a potem jak wpakował się w minę, to aż dosłownie podskoczyłam na fotelu, bo wiercił myślał że to jeszcze ząb a to okazał się już nerw
![]() Nic idę damę nakarmić i wyruszamy w świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | ||||
Zakorzenienie
|
wodaqua, zdrówka!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kwitnę na uczelni..grrrrr.....
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | ||
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Jasia i Antka
![]() ![]() U nas noc spokojna, po tym jak Lila się obudziła przed północą to zasnęła i spała już spokojnie do rana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
o kurcze współczuję ![]() jak dzieci są chore to żyć się odechciewa ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Marina fajny ten wóżeczek ![]()
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisalam drugi raz bo poprzednio chyba i posta wcieło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() ![]() jak Kubuś już coś lepiej? Jasiu Antoś sto lat chłopaki ![]() Marina wózek fajny a za to że poszłaś do tej roboty ![]() ![]() ![]() młody mi wstaje tak ze 4 razy w nocy nic nie je nie chwalę ![]()
![]() |
#1103 |
Rozeznanie
|
Jasiek,Antoś 100 lat chlopaki!!!!!!!!!!!!
dziekuje za zyczenia dziewczynki |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny za życzenia zdrowia
![]() Przepisał mi ten duomox z wielką łaską, że jeszcze za wcześnie, że nie ma potrzeby i że on mi mówił, że może mi dać taki dla karmiącej, a ja dokładnie pamiętam, że powiedział o odstawieniu od piersi, no co za dziad!!! Jestem na l4 do końca tygodnia ![]() A z takich nowości u nas to Zosia pożegnała się z wiaderkiem i kąpie się pod prysznicem, ale ma ubaw, na siedząco łapie pianę i zwala nasze kosmetyki. Od przedwczoraj nagminnie gada "babbabbababba" i "mammamamma", wydziera się w niebogłosy do kubka z kotem, tańczy nie tylko kiwając się na boki ale też jak rasowy punkrockowiec góra-dół. Teraz zajmuje się nią mąż i pieknie sobie radzi, choć przyznał, że trzeba umieć się wyrabiać ![]() Acha, byłyśmy na randce z Kubusiem - pamiętacie - to ten od operacji na serduchu, za którego tak skutecznie trzymałyście kciuki - chłopakiwi nic nie brakuje, rozwija się dobrze, mają na dniach kontrolę. A jak sie cy=udnie do siebie dzieciaczki uśmiechały ![]() Teraz pewnie będzie mnie z Wami trochę więcej ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Och no właśnie - Panie Janie i Panie Antoni - sto lat!!! Edytko, przyjmij serdeczne życzenia!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Antosiu- nasz bliźniaku wizażowy najlepsze życzenia i buziaki ![]() editko wszystkiego naj ![]() Jaś dziękuje za wszystkie życzenia ![]() a ja proszę o wybaczenie wczorajszej nieobecności o 21 zasnełam na ipadzie w łóżku w okularach(nawet kuchni nie posprzątałam-na szczeście mój mąż prawie to zrobił) Cytat:
![]() ![]() Marinko super hero jesteś dla mnie wiesz ![]() u nas apetyt mlekowy powrócił ![]() obiecuje być wieczorem ide ogarnąć kuchnie bo kongo jakich mało
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczynki moje dzięki Wam za wsparcie, ale ja naprawdę nic takiego nie robię. To tylko w pon i pt sprzątanie, także nie ma nie wiadomo ile pracy
![]() ![]() I też pędzę sprzątać kuchnię, bo dziecko dorwało dziś chrupki i podłoga się lepi...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie worki próżniowe z all polecacie?
#1109 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() A wózek super!!! Teraz w ramach solidarności z Patik pomarudzę i ja. Jeżeli komuś się nie chce czytać marudzenia, to może pominąć dalszą część posta ![]() Dziewczyny padam fizycznie, nie mam już sił. Od 9 miesięcy nie przespałam całej nocy. Ja wiem, że wiele z Was też. Po prostu muszę sobie popisać ![]() Wczoraj zapomniałam zjeść kolację, bo obiad był późno. W nocy o 4.00 jak robiłam małej mleko, to prawie zemdlałam. Przerwałam robienie mleka i położyłam się na chwilę. Ledwo ją nakarmiłam, bo tak słabo mi było i o 4.20 poszłam zjeść kanapkę. Po kanapce teoretycznie poczułam się lepiej, ale wtedy Zuza zaczęła kaszleć i gorączkować, no i zwymiotowała mleko. Potem 2 godziny ją nosiłam, tuliłam, kładłam na sobie. Zasnęła po 6.00 a ja miałam ochotę płakać ze zmęczenia. Bo oczywiście głupek (czyt. ja) położył się po 1.00 w nocy. Ja wiem, że to wszystko nie jest tragedią, tylko jestem tak zmęczona, że muszę się gdzieś wygadać. Prawie całe dnie jestem sama z nimi, Tż pomaga jak może a że mało czasu ma, to pomaga mało. Ale mam dzisiaj doła. Jeszcze mnie choroba rozkłada. Łeb mi pęka i zaczyna mi się gorączka. Koniec marudzenia. Dziękuję za uwagę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
iustyna - porada: spij ile wlezie! jak dzieci spia, jak tylko mozesz!!! dom niech zarasta, naczynia niech krasnoludki umyją, obiad moze byc w formie pizzy. jeden dzien laby ci sie należy!!! ja w niedziele tydzien temu bylam wypompowana na tyle ze myslalam by nie isc z mezem i dzieckiem do domu tylko zostac w samochodzie, w ktorym akurat zasnela kinga (wracalismy z koscioła) i tez pospac, ale znajac zycie jakis bezduszny przechodzień by mnie obudzil pytaniem "nic pani nie jest?"
![]() mam pomysł (pomyst jak mowi artur) - zapędzimy chore dzieci i zrobimy im kwarantanne w jednym miejscu, jedna matka na godzine bedzie czuwac a reszta sobie pospi ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-28 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.