W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 10:11   #1081
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dzień dobry
Czasu na nadrabianie na razie nie mam, tylko przybiegłam złożyć życzenia

Jasieńku cudowny - STO LAT!!!

Antosiu raczkujący - STO LAT!!!

I teściówko nasza Editko - wszystkiego najlepszego
Stary 2012-03-28, 10:13   #1082
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Witam.

Jestem,podczytuje natomiast jakoś się wbić nie umiem.
Spacerujemy z Emilie tyle ile się da, siedzimy sobie na ogródku,
załatwiamy małe sprawy na mieście i tak dni mijają.

Co u Nas?
Albo dama tak reaguje na zęby które raczej jej idą, albo przestawia się na to żeby nie pić mleka w nocy, bo więcej mi butlę ssie niż pije, a jak podam herbatkę to wypija i śpi dalej,bo generalnie inne posiłki je normalnie a jak przychodzi co do mleka to nie bardzo jej się to widzi, jak wypijała 200ml na noc tak teraz 150ml a w dzień max 100ml.Zobaczymy jak będzie dalej...Co raz szybciej raczkuje,przez co będę musiała się zaopatrzyć raczej w bramki na schody.

Patik kiedyś pytałaś po co Pani w aptece pyta o wiek dziecka, natomiast mnie prawie za każdym razem zadaję to pytanie, aby upewnić się czy lek który sprzedaje jej adekwatny do wieku dziecka. Co do zęba, mnie kiedyś też bolał ząb ale na "oko" był zdrowy, psikał mi jakimś zimnym, mroźnym powietrzem sprawdzić czy coś jest na rzeczy, stwierdził że wg jego nic się nie dzieje, więc stwierdziłam to niech wymieni mi srebrną plombę , podczas borowania okazało się że w kanałach się zaczynało coś dziać i wyszło leczenie kanałowe,więc jeżeli Cię boli moim zdaniem coś się dzieje.

wodauqa życzę dużo zdrówka i trzymam kciuki aby na damę nie przeszło Ja brałam doumox kiedy miałam te cholerne zapalenia i nawet sam ginekolog mi ten antybiotyk przepisał, kiedy pytałam czy ma wpływ na karmienie mówił, że nie.

i nie wiem co dalej...

Nie obiecuję,że będzie mnie więcej, bo po prostu wolę siedzieć na świeżym powietrzu niż przed komputerem ale podczytuje Was.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:16   #1083
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzisiaj tesciowa pierwszy raz została z Julcia, bo P. juz do pracy poszedł, ale napewno sobie świetnie poradzą

Damulka obudziła się o 5:30 i tak nie dała się uśpic az do przyjścia teściowej, ale na szczęście wyrobiłam się do pracy i wyjść z psem.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:20   #1084
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ledwo żyję a dzisiaj sama jestem (w sumie jak co dzień) z nimi

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Doczytalam Brumku ze o mnie pisalas. Nie bylo mnie wczoraj bo net mi cos szwankowal a i komputer maż mial w oblężeniu.
Musze teraz leciec bo moja Jęczysława wzywa...
No dobra, usprawiedliwiona

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko z łóżka: dorwała mnie chyba angina - wczoraj dr stwierdzil ze to jakas wirusowka, al gardlo boli tak że nie moge łykać
Jakaś epidemia ostatnio Współczuję bardzo

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

2 - pewnie że możesz. Kasza manna jest najłatwiejsza do obliczenia, stąd wszędzie podawana. A z ciachem jest tak - w dużym uproszczeniu - jeśli sama pieczesz, to mniej więcej obliczyć ile masz mąki w jednym i na tej podstawie - znając rodzaj mąki z jakiej robiłaś - % zawartość glutenu. Średnio w mące pszennej jest 25-30% glutenu.
3 - co do żółtka nie ma wyraźnych przeciwwskazań do podawania, jedynie zalecenia IMiDz żeby podawać max 2 żółtka na tydzień, od 9 m-ca można podawać taką ilość codziennie a 11 m-c 3-4 całe jajka na tydzień.
Myślę że wynika to m.in. z dużej zawartości tłuszczu i cholesterolu w żółtku, połowa takim maluchom wystarczy
Dzięki Aniu za obie informacje Jesteś niezastąpiona

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
i co wymyśliłaś?
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
i jakie przodują na Twojej liscie
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku i jakie imiona wybrałaś?
Na szczęście nie musze jeszcze decydować bo typów mam co najmniej po kilka dla obu płci Przy czym kilka na pewno i tak by nie przeszło, bo moje ukochane męskie imię Jan odpada, bo mąż nie przepada. Tak samo żeńskie: ja lubię Polę. on nie. Podoba nam sie Adam, Bernard. Mi Błażej, ale nie mam pojęcia jak to fajnie zdrobnić, więc też odpada. Ale fajnie tak sobie powymyślać

A Ty Oliweczko te dwa typy to już murowane masz, czy jeszcze się zastanawiacie?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Byłam u dentysty ( prywatnie) . Nie wiadomo co mnie tam może pobolewać( ja nie umiem nawet zlokalizować który to ząb) , bo wszystkie zęby mam zdrowe
Mam zrobić dla pewności zdjęcie rtg, na pierwszy rzut oka jest cacy, brak dziur itp. Cieszę się, że przez rok mi się nic nie popsuło. uUsunął mi kamień tylko.
Może po prostu nadwrażliwe

Cytat:
No i Tż dzwonił po wizycie. Mała też ma zapalenie gardła i ten sam antybiotyk co Kuba . Ale jestem zła. Oby tylko w nocy spała, bo ja ledwo na oczy widzę . Dzisiaj idę spać z kurami, czyt. z dziećmi.
O nie To fatalnie do kwadratu
Ciężkie dni przez Tobą, biedaczyno
Stary 2012-03-28, 10:25   #1085
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A Ty Oliweczko te dwa typy to już murowane masz, czy jeszcze się zastanawiacie?

murowane to nie, ale mąż do brzuszka zwraca się Kubuś , nawet nie ma opcji, żeby była dziewczynka

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-28, 10:28   #1086
Marina1
Zakorzenienie

Brumku Bernard, ciekawe, nawet by mi do głowy nie wpadło takie imię. A Pola to rewelacja już całkiem. Mi się b. podoba.

Justyna ależ się na Ciebie zwaliło. Najgorzej właśnie, jak dzieciaki chore. Wtedy się żyć odechciewa.

Ja też z☠☠☠*** dzisiaj jestem. Pogoda paskudna, zimno, wiatrzysko. Nawet nie wychodzę z Iggsem.

Dziewczyny, zamówiłam wózek!
Tak się cieszę, że nie macie pojęcia. To prezent od mamy na roczek. http://allegro.pl/wozek-spacerowka-e...210898173.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:32   #1087
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumku Bernard, ciekawe, nawet by mi do głowy nie wpadło takie imię. A Pola to rewelacja już całkiem. Mi się b. podoba.

Justyna ależ się na Ciebie zwaliło. Najgorzej właśnie, jak dzieciaki chore. Wtedy się żyć odechciewa.

Ja też z☠☠☠*** dzisiaj jestem. Pogoda paskudna, zimno, wiatrzysko. Nawet nie wychodzę z Iggsem.

Tak się cieszę, że nie macie pojęcia. To prezent od mamy na roczek. http://allegro.pl/wozek-spacerowka-e...210898173.html

Hej

Jak dojdzie to poproszę o recenzję tych piankowych kół.
Przez to mieszkam na takim za**piu to na wszystko musze patrzeć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 10:34   #1088
Marina1
Zakorzenienie

Jasne bella. Mi zależało głównie na lekkości, żeby mi było z 3 p. łatwo znosić wózek.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-03-28, 10:37   #1089
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Jaś i Antoś wszystkiego najlepszego!

Editko dla Ciebie 100 lat
Stary 2012-03-28, 10:38   #1090
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
super

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-28, 10:38   #1091
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Jasne bella. Mi zależało głównie na lekkości, żeby mi było z 3 p. łatwo znosić wózek.
Dziękuję a spacerówka fajna bo nad taka tez się zastanawialiśmy tylko DUO

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 10:43   #1092
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Dziewczyny potrzebuje rady, a gdzie ja znajde jak nie tu?

Co myslicie O TYM? nadaje sie dla dziecka ktore prawie juz siedzi? niby to od 0 jest i ma dwie pozycje, taka na wpol lezaca.

musze kupic na gwalt bu chyba za tydzien do PL jedziemy a Wiki ma tylko stare nosidlo w ktore ledwo juz wlazi.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:57   #1093
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

patik miala siedziec z nia wczoraj po pracy od 18 do 21 jak wroce. Zadzwonila rano, ze musi isc na druga zmiane bo nie ma kto siedziec z N. Mowie ok, dzwonie do mamy i mowie przyjedz podmien artka bo nie mam co z mala zrobic. Akurat mojej mamie pasuje popoludnia bo do 15 pracuje.
Nie chodzi mi juz o nia tylko o szwgaierke, wiem ze jej przeszkadza, ze nie ma teraz mamusi na wylacznosc do swojego malego. (ona jest o wszystko zazdrosna o czym mi powiedziala babcia TZ - a musiala cos przy niej mowic - a mnie to tak szczerze juz wisi, ja sobie zawsze dam rade). Wole zeby poszla do zlobka, byla miedzy dziecmi bo tak to po pierwszej zmianie ja ja bede odbierac, a jak druga zmiane bede miec to moja mama. Nie chce sie martwic i prosic zeby ktos z nia siedzial. Bo to jest najgorsze jak w ostatniej chwili sie dowiadujesz ze ktos nie moze zostac. Zreszta ja od poczatku mialam zalozenie ze chce mala dac do zlobka i juz, zeby uniknac takich sytuacji. Taka zosia samosia ze mnie.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

marina wozek super
editka sto lat

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:03   #1094
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
patik miala siedziec z nia wczoraj po pracy od 18 do 21 jak wroce. Zadzwonila rano, ze musi isc na druga zmiane bo nie ma kto siedziec z N. Mowie ok, dzwonie do mamy i mowie przyjedz podmien artka bo nie mam co z mala zrobic. Akurat mojej mamie pasuje popoludnia bo do 15 pracuje.
Nie chodzi mi juz o nia tylko o szwgaierke, wiem ze jej przeszkadza, ze nie ma teraz mamusi na wylacznosc do swojego malego. (ona jest o wszystko zazdrosna o czym mi powiedziala babcia TZ - a musiala cos przy niej mowic - a mnie to tak szczerze juz wisi, ja sobie zawsze dam rade). Wole zeby poszla do zlobka, byla miedzy dziecmi bo tak to po pierwszej zmianie ja ja bede odbierac, a jak druga zmiane bede miec to moja mama. Nie chce sie martwic i prosic zeby ktos z nia siedzial. Bo to jest najgorsze jak w ostatniej chwili sie dowiadujesz ze ktos nie moze zostac. Zreszta ja od poczatku mialam zalozenie ze chce mala dac do zlobka i juz, zeby uniknac takich sytuacji. Taka zosia samosia ze mnie.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

marina wozek super
editka sto lat
No co za babsztyl, a ta szwagierke to bym
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:16   #1095
patik87
Zakorzenienie

Zanetaa wtedy w aptece ja kupowałam leki tylko dla siebie, tż koło mnie się kręcił z Sara na rękach i świrkował, i farmaceutka tak z ciekawości zapytała, bez przyczyny, co mnie zdziwiło. Zazwyczaj się pyta np o imię

A ząb no właśnie mam tam jedną starą plombę z amalgantu i pod spodem może się coś właśnie dziać. To już parę lat siedzi, robione przez dentystkę taką mało dokładną. Nic, rtg pokaże chyba czy coś jest na rzeczy.
To nie jest taki ból non stop. tak mnie czasami momentami ćmi po prostu, nie umiem tego określić.

Sara mi nadal nie chce jeść

Stronczek
ja sie nie znam na tym, nie pomogę.
Stary 2012-03-28, 11:34   #1096
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kajool, nie pamiętam czy pisałam- dziękuję Ci za wskazówki na temat olejowania włosów. Już dwa razy stosowałam i jestem zachwycona efektem. Włosy lśniące, lekkie i mięciutkie. Bałam się efektu przetłuszczonych włosów, jak widać niepotrzebnie.
Powiedz jakie oleje u Ciebie sprawdzają się najlepiej?
jak masz to w jakiejs formie pisanej np. na pw wysłanej to przeslij i mi bo moje sie przetłuszczały. nie wiem czy zle zmywam czy co. ale ogolnie kondycja lepsza

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
[/COLOR]Aaniu - mam pytanie, czy myślisz że w ramach sławetnej ekspozycji n agluten można dawać dziecku upieczone na mące pszennej ciasteczka? Bo ja się nie bawię w kaszę mannę do posiłków. I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było np. dać mu jedno ciasteczko dziennie (sama bym upiekła, żeby nie miało białka jaja kurzego i cukru), co? Tylko zastanawiam się, jak obliczyć ile glutenu takie 1 ciacho zawiera?

A i jeszcze pytanie z ciekawości: czemu żółtka nie wolno podawać codziennie, tylko co drugi dzień? Ciekawa jestem, a nie chce mi się szukać w necie.
ja nie ania ale odpowiem ze my w niedziele glutenowalismy sie wlasnie wlasnym ciastkiem, o zgrozo: z całym jajkiem i masłem nawet (a tu nuby alergia na mleko...). mała ukontantowana i do dzis nic jej nie wysypało (moze po mooim serniku tez nic jej nie bedzie? jeszcze 2 dni poobserwuje...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:37   #1097
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik miałam dokładnie to samo. Bolało mnie raz mocniej raz mniej, nie raz tylko jak coś bardzo zimnego zjadłam albo coś ciepłego taka nadwrażliwość i właśnie pod tą srebrną plombą się coś działo, nie wysyłał mnie na żadne zdjęcia bo stwierdził, że nic nie widzi...a potem jak wpakował się w minę, to aż dosłownie podskoczyłam na fotelu, bo wiercił myślał że to jeszcze ząb a to okazał się już nerw nie martw się że ktoś się pyta o wiek dziecka w sensie, bo mam wrażenie że od razu myślisz że jak jak powiesz, że ma tyle a on Ci powie " i nie raczkuje, moje już raczkowało" mnie bardzo często pytają ile dama ma, ostatnio nawet starsza kobieta zaczepiła mnie na ulicy, bo tak dama jej się spodobała i zaczęła do niej coś mówić a potem właśnie"ile ma ślicznotka" inni się dziwią jak widzą, że dama chce chodzić, drudzy mówią że za szybko...odpowiadam " uwierz mi rozwija się prawidłowo" i mam w nosie różne komentarze...

Nic idę damę nakarmić i wyruszamy w świat

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:41   #1098
aania_20
Zakorzenienie

wodaqua, zdrówka!!!

Cytat:
Zuza chyba załapała od Kuby chorobę. Pół nocy kaszlała, na koniec zwymiotowała na łóżko całą butelkę mleka i kolejne 2 godziny nie spała, tylko żałośnie się do mnie tuliła, płakała i kaszlała. Teraz Tż pojechał z nią do lekarza.
.
biedactwa zdrówka!
Cytat:
Na szczęście nie musze jeszcze decydować bo typów mam co najmniej po kilka dla obu płci Przy czym kilka na pewno i tak by nie przeszło, bo moje ukochane męskie imię Jan odpada, bo mąż nie przepada. Tak samo żeńskie: ja lubię Polę. on nie. Podoba nam sie Adam, Bernard. Mi Błażej, ale nie mam pojęcia jak to fajnie zdrobnić, więc też odpada. Ale fajnie tak sobie powymyślać
Pola mi się bardzo podoba a z męskich łatwo zgadnąć które
Cytat:
super!
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zanetaa wtedy w aptece ja kupowałam leki tylko dla siebie, tż koło mnie się kręcił z Sara na rękach i świrkował, i farmaceutka tak z ciekawości zapytała, bez przyczyny, co mnie zdziwiło. Zazwyczaj się pyta np o imię
No a pani chciała być nietypowa i spytała o wiek

kwitnę na uczelni..grrrrr.....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:44   #1099
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Ja tak na szybko z łóżka: dorwała mnie chyba angina - wczoraj dr stwierdzil ze to jakas wirusowka, al gardlo boli tak że nie moge łykać Nie dał mi antybiotyku bo karmiąc nie mogę ponoć nic brać, ale już`widze, że bez konkretnrgo leczenia sie nie obejdzie. Moj dr troche niedouczony wiec poszukałam u dr google i okazuje sie ze moge brac augmentin lub duomox - mamy karmiące - brałyście może? Musze sie szybko wyleczyc zeby Zosia nie ucierpiała. Dzis znowu ide do tego barana zeby mi cos wypisał jednak, bo sie wykoncze, a przez to bolace gardlo mało jem i pije i już`widze r\óznice w piersiach
kiedys bralam wlasnie duomox. pomogł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 12:40   #1100
youyou
Zakorzenienie

Sto lat dla Jasia i Antka

U nas noc spokojna, po tym jak Lila się obudziła przed północą to zasnęła i spała już spokojnie do rana wiec jedzenie nocne mamy już za sobą

Cytat:
Hej!
Ja tak na szybko z łóżka: dorwała mnie chyba angina - wczoraj dr stwierdzil ze to jakas wirusowka, al gardlo boli tak że nie moge łykać Nie dał mi antybiotyku bo karmiąc nie mogę ponoć nic brać, ale już`widze, że bez konkretnrgo leczenia sie nie obejdzie. Moj dr troche niedouczony wiec poszukałam u dr google i okazuje sie ze moge brac augmentin lub duomox - mamy karmiące - brałyście może? Musze sie szybko wyleczyc zeby Zosia nie ucierpiała. Dzis znowu ide do tego barana zeby mi cos wypisał jednak, bo sie wykoncze, a przez to bolace gardlo mało jem i pije i już`widze r\óznice w piersiach
duużo zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Zuza chyba załapała od Kuby chorobę. Pół nocy kaszlała, na koniec zwymiotowała na łóżko całą butelkę mleka i kolejne 2 godziny nie spała, tylko żałośnie się do mnie tuliła, płakała i kaszlała. Teraz Tż pojechał z nią do lekarza.

Cholerna pogoda .

Ledwo żyję a dzisiaj sama jestem (w sumie jak co dzień) z nimi .

o kurcze współczuję
jak dzieci są chore to żyć się odechciewa

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Marina fajny ten wóżeczek
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:09   #1101
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
i juz uslyszlam, ze krzywde robie dziecku jak je oddam do zlobka, bo dzieci chodza tam brudne, zas.rane i przebieraja je panie jak rodzice maja dzieci odebrac
powiem z wlasnego doswiadczenia i doswiadczenia dobrej znajomej - to prawda. ja mam dzieci w zlobku prywatnym, znajoma miala z nami i rpzeniosla do miejskiego. niebo a ziemia! dzieciaka trzymali w jednym pampersie bo pani "zapomniala powiedziec że sie skonczyły" albo caly dzien chodzila w zalanej zupą bluzce bo nie ma na przebranie a "oni nie uzywaja sliniaków, dziecko zlobkowe (1,5 roku!) musi samo umiec jesc!". jeszcze znajoma dostała bure, ze jak to ona chce dziecko gorzej ubierac by mogla sie ubabrac jedzeniem, dzieci powinno sie ładnie ubierac! dzieci tez przyprowadzamy do 8 bo to "burzy porzadek dnia!". od sekretarki w firmie wiem, ze dzieci są przewijane na konkretna godzine, a nie jak nas.ra czy przesika się... w poze drzemki panie tak pilnowaly dzieci że jedno zjadło gumke do wlosow drugiej i zaczeło sie dusic w prywatnym (nota bene 3x drozszym niz miejski niestety) jak braklo pampersow, pani pozyczala od kogos innego i potem oddawala te 2-3, jak dziecko wszystko ubrudzilo, nawet z przebieralni, to mieli ciuchy zapasowe (czasem za krótkie spodnie albo za długie, ale suche!) albo zwyczajnie pozyczali od kogos, a ciuchy zabrudzone troche przeprały i sie suszyły (zakupkowane juz nie). mi (pewnie wiekszosci z nas) obojętnie czy ktos inny to wypierze... byle dziecko w suchym chodziło!

napisalam drugi raz bo poprzednio chyba i posta wcieło

Stary 2012-03-28, 13:14   #1102
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Co tu się dzieje
K

Z dziewczyn codziennie bywających nie było ostatnio jeszcze Sweet i Żanety, i Scio, i Shiry...
Bo rozumiem, że reszta to jeszcze dziś dotrze, co?
kochana ja pisałam, że mamy ciocię i będzie mnie mało wczoraj pojechała a mamy taką pogodę, że babcia ze Żbikiem jeżdżą na spacery a ja z tż rąbiemy drewno stare deski z budowy jeszcze jak dach zrzucali przydają się na składanie ognia miło że o mnie pytasz!

Cytat:

Ps. Kuba do poniedziałku na antybiotyku - zapalenie gardła .

jak Kubuś już coś lepiej?

Jasiu Antoś sto lat chłopaki

Marina wózek fajny a za to że poszłaś do tej roboty j esteś super mama!!!

młody mi wstaje tak ze 4 razy w nocy nic nie je nie chwalę
Stary 2012-03-28, 13:20   #1103
editka2022
Rozeznanie

Jasiek,Antoś 100 lat chlopaki!!!!!!!!!!!!

dziekuje za zyczenia dziewczynki
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:28   #1104
wodaqua
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny za życzenia zdrowia
Przepisał mi ten duomox z wielką łaską, że jeszcze za wcześnie, że nie ma potrzeby i że on mi mówił, że może mi dać taki dla karmiącej, a ja dokładnie pamiętam, że powiedział o odstawieniu od piersi, no co za dziad!!!
Jestem na l4 do końca tygodnia
A z takich nowości u nas to Zosia pożegnała się z wiaderkiem i kąpie się pod prysznicem, ale ma ubaw, na siedząco łapie pianę i zwala nasze kosmetyki. Od przedwczoraj nagminnie gada "babbabbababba" i "mammamamma", wydziera się w niebogłosy do kubka z kotem, tańczy nie tylko kiwając się na boki ale też jak rasowy punkrockowiec góra-dół. Teraz zajmuje się nią mąż i pieknie sobie radzi, choć przyznał, że trzeba umieć się wyrabiać - ploecam mężulkom, który bagatelizują ciężar opieki nad dzieckiem.
Acha, byłyśmy na randce z Kubusiem - pamiętacie - to ten od operacji na serduchu, za którego tak skutecznie trzymałyście kciuki - chłopakiwi nic nie brakuje, rozwija się dobrze, mają na dniach kontrolę. A jak sie cy=udnie do siebie dzieciaczki uśmiechały takie to słodkie było, od razu nić porozumienia się zawiązała, tylko potem Zośka zaczęła podryw w mało subtelny sposób i się KUba troszkę bał, ale jednak bardzo ciekawił.
Teraz pewnie będzie mnie z Wami trochę więcej

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Och no właśnie - Panie Janie i Panie Antoni - sto lat!!!
Edytko, przyjmij serdeczne życzenia!!!!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:49   #1105
83monia
Zakorzenienie

bank mleka http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Stary 2012-03-28, 14:06   #1106
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Antosiu- nasz bliźniaku wizażowy najlepsze życzenia i buziaki

editko wszystkiego naj

Jaś dziękuje za wszystkie życzenia

a ja proszę o wybaczenie wczorajszej nieobecności o 21 zasnełam na ipadzie w łóżku w okularach(nawet kuchni nie posprzątałam-na szczeście mój mąż prawie to zrobił)

Cytat:

gratuluje wózka wygląda fajnie

Marinko super hero jesteś dla mnie wiesz

u nas apetyt mlekowy powrócił

obiecuje być wieczorem
ide ogarnąć kuchnie bo kongo jakich mało
Stary 2012-03-28, 14:19   #1107
Marina1
Zakorzenienie

Kurcze, dziewczynki moje dzięki Wam za wsparcie, ale ja naprawdę nic takiego nie robię. To tylko w pon i pt sprzątanie, także nie ma nie wiadomo ile pracy szczerze, to się zastanawiam, gdzie mogę jeszcze dorwać coś dorywczego. Ale wiadomo, to tylko godziny wieczorne, bo inaczej się nie da. Na razie czujnie się rozglądam

I też pędzę sprzątać kuchnię, bo dziecko dorwało dziś chrupki i podłoga się lepi...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 14:28   #1108
patik87
Zakorzenienie

dziewczyny jakie worki próżniowe z all polecacie?
Stary 2012-03-28, 14:49   #1109
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie To fatalnie do kwadratu
Ciężkie dni przez Tobą, biedaczyno

Cytat:

no do bani

A wózek super!!!

Teraz w ramach solidarności z Patik pomarudzę i ja. Jeżeli komuś się nie chce czytać marudzenia, to może pominąć dalszą część posta .

Dziewczyny padam fizycznie, nie mam już sił. Od 9 miesięcy nie przespałam całej nocy. Ja wiem, że wiele z Was też.
Po prostu muszę sobie popisać .

Wczoraj zapomniałam zjeść kolację, bo obiad był późno. W nocy o 4.00 jak robiłam małej mleko, to prawie zemdlałam. Przerwałam robienie mleka i położyłam się na chwilę. Ledwo ją nakarmiłam, bo tak słabo mi było i o 4.20 poszłam zjeść kanapkę. Po kanapce teoretycznie poczułam się lepiej, ale wtedy Zuza zaczęła kaszleć i gorączkować, no i zwymiotowała mleko. Potem 2 godziny ją nosiłam, tuliłam, kładłam na sobie. Zasnęła po 6.00 a ja miałam ochotę płakać ze zmęczenia. Bo oczywiście głupek (czyt. ja) położył się po 1.00 w nocy.

Ja wiem, że to wszystko nie jest tragedią, tylko jestem tak zmęczona, że muszę się gdzieś wygadać. Prawie całe dnie jestem sama z nimi, Tż pomaga jak może a że mało czasu ma, to pomaga mało.

Ale mam dzisiaj doła. Jeszcze mnie choroba rozkłada. Łeb mi pęka i zaczyna mi się gorączka. Koniec marudzenia. Dziękuję za uwagę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:57   #1110
83monia
Zakorzenienie

iustyna - porada: spij ile wlezie! jak dzieci spia, jak tylko mozesz!!! dom niech zarasta, naczynia niech krasnoludki umyją, obiad moze byc w formie pizzy. jeden dzien laby ci sie należy!!! ja w niedziele tydzien temu bylam wypompowana na tyle ze myslalam by nie isc z mezem i dzieckiem do domu tylko zostac w samochodzie, w ktorym akurat zasnela kinga (wracalismy z koscioła) i tez pospac, ale znajac zycie jakis bezduszny przechodzień by mnie obudzil pytaniem "nic pani nie jest?"

mam pomysł (pomyst jak mowi artur) - zapędzimy chore dzieci i zrobimy im kwarantanne w jednym miejscu, jedna matka na godzine bedzie czuwac a reszta sobie pospi

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-28 o 14:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości