Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 19:33   #2671
kuleczkka
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Czy staniki Ewy Michalak są raczej ścisłe?
bo niestety rozmiarówka karmników zaczyna się od 65 Potrzebuję 60 bo 65 są luźnawe.

Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 20:21   #2672
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
bo niestety rozmiarówka karmników zaczyna się od 65 Potrzebuję 60 bo 65 są luźnawe.

bardzo ścisłe, niektóre moje 65tki effuniaka rozciągają się maks do 66-68cm
xzora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 21:01   #2673
Madaaa
Zakorzenienie

Zalezy dla kogo. Dla mnie nie za bardzo. Ale mam tylko jeden stanik od Ewy, nie wiem jak reszta, czy jest taka sama czy nie. Mierzylam drugi to byl bardziej scisly jak ten co mam, mimo, ze byl uzywany.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 21:11   #2674
mnka
Zakorzenienie

Cytat:

Napisz do niej lub zadzwoń- nie będzie problemu z uszyciem 60

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Przynajmniej niedawno nie było problemu
mnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 23:16   #2675
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
bardzo ścisłe, niektóre moje 65tki effuniaka rozciągają się maks do 66-68cm
Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Zalezy dla kogo. Dla mnie nie za bardzo. Ale mam tylko jeden stanik od Ewy, nie wiem jak reszta, czy jest taka sama czy nie. Mierzylam drugi to byl bardziej scisly jak ten co mam, mimo, ze byl uzywany.
ja mam podobne doswiadczenia jak xzora. wiekszosc 75 - tek, ktore mierzylam, rozciagaly sie maksymalnie do okolo 77 cm...
Stary 2012-03-28, 10:54   #2676
Lenka87
Rozeznanie

Czy wiecie może jak się ma rozmiarówka Ewy Bień do Ewy Michalak?
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 18:10   #2677
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka87 Pokaż wiadomość
Czy wiecie może jak się ma rozmiarówka Ewy Bień do Ewy Michalak?
nijak
Ewa Michalak ma rozmiarówkę brytyjską ze ścisłymi obwodami, a u Ewy Bień dużo zależy od konkretnego modelu. Na pewno nie jest to rozmiarówka europejska, bo miski wychodzą na sporo większe, brytyjska też nie.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 19:34   #2678
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mnka Pokaż wiadomość
Napisz do niej lub zadzwoń- nie będzie problemu z uszyciem 60

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Przynajmniej niedawno nie było problemu
Niestety 60 - stek nie mozna zwracac. TRoche nieopłacalne i ryzykowne.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja mam podobne doswiadczenia jak xzora. wiekszosc 75 - tek, ktore mierzylam, rozciagaly sie maksymalnie do okolo 77 cm...
az zmierzyłam moj uzywany toffi i rozmiar 65 ma w spoczynku 56, rozciagniety 75................szalu nie robi, dlatego nie czuje sie w nim dobrze i mi podjeżdża

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2012-03-28 o 18:26
Stary 2012-03-28, 23:56   #2679
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
az zmierzyłam moj uzywany toffi i rozmiar 65 ma w spoczynku 56, rozciagniety 75................szalu nie robi, dlatego nie czuje sie w nim dobrze i mi podjeżdża
o_O
to sie juz nie dziwie, ze narzekasz na 65 - tki...
Stary 2012-03-29, 10:42   #2680
wontrubka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a znacie się może na biustonoszach sportowych? Nie chcę, żeby mnie zrujnował (do 100zł max), ale chcę, żeby był naprawdę dobrej jakości. Możecie polecić jakieś firmy? Z tego co się orientowałam, najbardziej by mnie interesował typ "firm support" bo sport jaki uprawiam to taniec piersi mam raczej drobne

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 11:29   #2681
kuleczkka
Rozeznanie

dzięki za odpowiedzi - nie znałam tych staników wiec to zawsze jakaś alternatywa
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 11:34   #2682
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedzi - nie znałam tych staników wiec to zawsze jakaś alternatywa
Bedziesz kupowac effuniaka? Ja czekam na wyplate i mam zamiar kupic jakis stanik, bo nie mam w czym chodzic Wszyscy chwala effuniaki, a ja sie boje zamawiac, bo znowu trafi mi sie jakis rozciagliwiec, a szkoda mi tyle pieniedzy wywalac... A te staniki jako jedyne tak fajnie ksztaltuja biust....Daj znac jak cos kupisz, bo interesuja mnie te staniki i zastanawiaam sie czy dac szanse innym modelom Poki co cielaczek mi potrzebny pod jasne przezroczyste bluzki, wiec chyba na only her sie zdecyduje ....

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2012-03-29 o 11:36
Stary 2012-03-29, 11:54   #2683
aniolusiek_
Zakorzenienie

moim zdaniem nowsze modele Effuniaków są już standardowe a nie ścisłe; Perełka i Cielisty PL mogę faktycznie zaliczyć do ścisłych biustonoszy, ale Puder HP, Czarny HP czy Koralik są już standardowe i obwód kupuję taki jak na La Senzie np.

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 18:30   #2684
BeforeIForget
jesterhead

Witajcie dziewczyny
Jutro wybieram się na zakupy i z ciekawości policzyłam w kalkulatorze swój rozmiar. Wyszło mi 30D(65D). Ciężko jest dostać stanik w takim rozmiarze? Zawsze nosiłam słynne 75B przy wymiarach 71/85. Ostatnio trochę schudłam. Myślicie, że 65D będzie dobry? Jestem zielona w tym temacie i chciałabym posłuchać rady kogoś kto się zna

To błogosławieństwo, że nie słychać myśli.
BeforeIForget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 21:01   #2685
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
moim zdaniem nowsze modele Effuniaków są już standardowe a nie ścisłe; Perełka i Cielisty PL mogę faktycznie zaliczyć do ścisłych biustonoszy, ale Puder HP, Czarny HP czy Koralik są już standardowe i obwód kupuję taki jak na La Senzie np.
Szkoda ze Ewa nie chce szyć 60stek w standardowej rozmiarowce. Na pewno bylo by duzo chetnych.
Stary 2012-03-29, 21:27   #2686
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda ze Ewa nie chce szyć 60stek w standardowej rozmiarowce. Na pewno bylo by duzo chetnych.
a wiadomo jaki jest powód nie szycia 60? może właśnie zbyt mało chętnych, nie opłaca się...
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 22:02   #2687
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
a wiadomo jaki jest powód nie szycia 60? może właśnie zbyt mało chętnych, nie opłaca się...
taki wlasnie byl powod, ale wczesniej effuniak szyl ekstremalnie waskie obwody, wiem bo sama mierzyłam,ledwo zapielam taka 60stke. Wiec wycofano bo nikt nie chcial brac, tez bym kupowala 65 bo nie dalo rady oddychac w takim. Tylko te nowsze modele juz nie byly tak samo ciasne jak te pierwsze.
Stary 2012-03-29, 22:45   #2688
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
taki wlasnie byl powod, ale wczesniej effuniak szyl ekstremalnie waskie obwody, wiem bo sama mierzyłam,ledwo zapielam taka 60stke. Wiec wycofano bo nikt nie chcial brac, tez bym kupowala 65 bo nie dalo rady oddychac w takim. Tylko te nowsze modele juz nie byly tak samo ciasne jak te pierwsze.
no tak, rozumiem, teraz pewnie więcej osób kupowałoby 60, może trzeba na to zwrócić uwagę Ewy, pisząc maile w tej sprawie, bądź na facebooku.
bo to ryzykowne, gdy nie można zwrócić...
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 13:47   #2689
manymanyways
Rozeznanie

witam się u mnie to było tak, że ze standardowego B ileś tam najpierw zeszłam na C 75, potem na 70DD, ale stwierdziłam że cholera, też niedobrze, z miseczki się trochę wylewa a obwód zapięty na pierwszą haftkę jest jednak luźny (ha, a jak ten stanik kupiłam i zapinałam na ostatnią haftkę to jak mi ciasno było ). No to do dobrego sklepu z miłą obsługą, gdzie mnie obmierzono itp. i wyszłam z dwoma stanikami w rozmiarze... 65 E i teraz to już chyba naprawdę dobry rozmiar... Nawet nie chcę pomyśleć ile kasy mnie kosztowało to stopniowe znajdowanie staników mam nadzieję, że teraz się będzie już dobrze nosić (chociaż ja ogólnie staników nie cierpię ).
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 13:57   #2690
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manymanyways Pokaż wiadomość
witam się u mnie to było tak, że ze standardowego B ileś tam najpierw zeszłam na C 75, potem na 70DD, ale stwierdziłam że cholera, też niedobrze, z miseczki się trochę wylewa a obwód zapięty na pierwszą haftkę jest jednak luźny (ha, a jak ten stanik kupiłam i zapinałam na ostatnią haftkę to jak mi ciasno było ). No to do dobrego sklepu z miłą obsługą, gdzie mnie obmierzono itp. i wyszłam z dwoma stanikami w rozmiarze... 65 E i teraz to już chyba naprawdę dobry rozmiar... Nawet nie chcę pomyśleć ile kasy mnie kosztowało to stopniowe znajdowanie staników mam nadzieję, że teraz się będzie już dobrze nosić (chociaż ja ogólnie staników nie cierpię ).
Ale to jest normalne
Mi na poczatku bylo mega ciasno, teraz widze ze obwod mi sie zmniejszyl (pomimo tego ze jestem w ciazy) i na 100% stanik sie nie rozciagnal, wiec po ciazy bede kupowac dalej zmieniac miseczki i obwody

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 14:08   #2691
manymanyways
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ale to jest normalne
Mi na poczatku bylo mega ciasno, teraz widze ze obwod mi sie zmniejszyl (pomimo tego ze jestem w ciazy) i na 100% stanik sie nie rozciagnal, wiec po ciazy bede kupowac dalej zmieniac miseczki i obwody
pamiętam jak babka w jednym sklepie określając mój rozmiar (wtedy nosiłam 75C ) zmierzyła mnie pod biustem i mówi "będzie 70, albo i 65". A ja szok i myślę że babeczka nienormalna jakaś, niby jak z 75 nagle chce mnie wepchnąć w 65 stanęło na 70dd wtedy i było mi tak ciasno i niewygodnie w obwodzie że ciągle myślałam, że do 65 to chyba musiałabym sobie coś amputować z pleców a teraz proszę, dziś mój portfel zeszczuplał wprost proporcjonalnie do obwodu moich nowych staników
Stary 2012-03-30, 14:32   #2692
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Przybij piątkę. Ja też nienawidzę staników, i chodzę bez jak tylko mam taką możliwość.
I tez obecnie nosze 70DD, ale rozpatruję zmianę na 65E, bo mi się jakoś luźno zaczyna robić. Ale to dlatego, ze trochę schudłam.
Znalezienie 70DD w normalnej cenie to katorga. Więc już się boje poszukiwań 65E. Zdecydowanie nie chcę wydawać majątku na stanik.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 14:53   #2693
manymanyways
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Przybij piątkę. Ja też nienawidzę staników, i chodzę bez jak tylko mam taką możliwość.
I tez obecnie nosze 70DD, ale rozpatruję zmianę na 65E, bo mi się jakoś luźno zaczyna robić. Ale to dlatego, ze trochę schudłam.
Znalezienie 70DD w normalnej cenie to katorga. Więc już się boje poszukiwań 65E. Zdecydowanie nie chcę wydawać majątku na stanik.
no u mnie zdjęcie stanika to jedna z pierwszych rzeczy jakie robię przy wejściu do domu taaaak... pewnie, że nie powinnam, ale trudno
w ogóle staniki wymyślił facet, i ja zawsze przeżywając PMS i zakładając stanik (który w owe dni wyjątkowo mnei drażni, mam wtedy ochotę rozszarpać go zębami i podpalić) mówię do TŻ że oczywiście tylko facet mógł wymyślić taki kretynizm jak biustonosz, ja zaraz wymyślę jakieś podtrzymywacze na jądra i też będziecie się mierzyć i ściskające obręcze nosić, i przymierzać setki różnych i wydawać masę kasy
Stary 2012-03-30, 17:37   #2694
nicko
Zadomowienie

A ja mam zupełnie odwrotnie, ja uwielbiam moje piękne staniczki i uwielbiam w nich chodzić Zdejmuję dopiero jak idę spać. Mi w nich jest bardzo wygodnie, właściwie ich nie czuję, więc po co mam ściągać?
Co do obwodów to ja najpierw kupowałam 60tki, nie było mi za ciasno, ale potem przeszłam na ciaśniejsze 65tki i jest ok.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 17:51   #2695
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie zdjęcie stanika to jedna z pierwszych rzeczy jakie robię przy wejściu do domu taaaak... pewnie, że nie powinnam, ale trudno
w ogóle staniki wymyślił facet, i ja zawsze przeżywając PMS i zakładając stanik (który w owe dni wyjątkowo mnei drażni, mam wtedy ochotę rozszarpać go zębami i podpalić) mówię do TŻ że oczywiście tylko facet mógł wymyślić taki kretynizm jak biustonosz, ja zaraz wymyślę jakieś podtrzymywacze na jądra i też będziecie się mierzyć i ściskające obręcze nosić, i przymierzać setki różnych i wydawać masę kasy
Mi się wydaje, ze tylko dzięki temu, że nie nosze ciągle stanika mam taki biust jaki mam, czyli jędrny jak u nastolatki. Koleżanki w moim wieku z podobnym rozmiarem, po latach w staniku, mają flaczki.
Owszem, przy duzym biuscie biustonosz jest konieczny, ale przy takim jak mój nie koniecznie.
W LO nosiłam stanik tylko na w-f, a w życiu dorosłym tylko do pracy oraz na wyjścia. Jak zakładam dżiny i bluzę, to na 100% nie mam stanika.

Ja w ogóle nienawidzę szwów, metek, wszystkie ubrania doprowadzają mnie do szału. Wszystko mnie drapie, gryzie i uwiera. A stanik już w ogóle. Żeby nie wiem jak doskonale dobrany, dotyka mojego ciała, a to już wystarczy.
Może jakbym się za jakimś bezszwowym rozejrzała to byłoby lepiej.
Żeby było ciekawiej to drugą rzeczą, która doprowadza mnie do szału są majtki Ale bez majtek nie chodzę bo to niehigieniczne

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-03-30, 18:03   #2696
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeforeIForget Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Jutro wybieram się na zakupy i z ciekawości policzyłam w kalkulatorze swój rozmiar. Wyszło mi 30D(65D). Ciężko jest dostać stanik w takim rozmiarze? Zawsze nosiłam słynne 75B przy wymiarach 71/85. Ostatnio trochę schudłam. Myślicie, że 65D będzie dobry? Jestem zielona w tym temacie i chciałabym posłuchać rady kogoś kto się zna
Co do dostania - spójrz na stanikową mapę, trafisz na odpowiedni sklep to i staniki będą A jak cena Cię zwali z nóg, to można coś kupić taniej przez internet- też mam rozmiar 65d i nabyłam jeden stanik na asosie za ok 50zł podczas wyprzedaży (firmy panache, więc bardzo okazyjnie), a na ebayu pour moi za ok 45zł trafiłam Teraz się zastanawiam nad kolejnym zakupem, potrzebuję jakiegoś cielaczka
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 18:49   #2697
manymanyways
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, ze tylko dzięki temu, że nie nosze ciągle stanika mam taki biust jaki mam, czyli jędrny jak u nastolatki. Koleżanki w moim wieku z podobnym rozmiarem, po latach w staniku, mają flaczki.
Owszem, przy duzym biuscie biustonosz jest konieczny, ale przy takim jak mój nie koniecznie.
W LO nosiłam stanik tylko na w-f, a w życiu dorosłym tylko do pracy oraz na wyjścia. Jak zakładam dżiny i bluzę, to na 100% nie mam stanika.

Ja w ogóle nienawidzę szwów, metek, wszystkie ubrania doprowadzają mnie do szału. Wszystko mnie drapie, gryzie i uwiera. A stanik już w ogóle. Żeby nie wiem jak doskonale dobrany, dotyka mojego ciała, a to już wystarczy.
Może jakbym się za jakimś bezszwowym rozejrzała to byłoby lepiej.
Żeby było ciekawiej to drugą rzeczą, która doprowadza mnie do szału są majtki Ale bez majtek nie chodzę bo to niehigieniczne
to odważnie z tą bluzą, ja bez stanika odważę się tylko do sklepu zimą jak mam wielką zimową kurtkę
mam zupełnie tak samo, najchętniej nosiłabym staniki-topy w tym stylu, ale nie ma takich duzo, zresztą nie wiem czy można takie nosić codziennie (nie zaszkodzi piersiom). Albo stanik sportowy, o wiele wygodniejsze niż te wszystkie "normalne"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg top.jpg (37,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-03-30, 18:55   #2698
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
to odważnie z tą bluzą, ja bez stanika odważę się tylko do sklepu zimą jak mam wielką zimową kurtkę
mam zupełnie tak samo, najchętniej nosiłabym staniki-topy w tym stylu, ale nie ma takich duzo, zresztą nie wiem czy można takie nosić codziennie (nie zaszkodzi piersiom). Albo stanik sportowy, o wiele wygodniejsze niż te wszystkie "normalne"
Porządny stanik sportowy powinien być dobry.

Ja ostatnio kupiłam sportowy, ale koło porządnego, to on nawet nie leżał. Oczywiście nie było rozmiarówki, więc trochę płaszczy, ale to mi musi wystarczyć do momentu kiedy dorobię się jakiegoś shock absorbera, czy czegoś takiego.
Cierpiałam katusze podczas ćwiczeń w normalnym staniku. A w tym jest fajnie i wygodnie, tylko jestem płaska.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Upatrzyłam już sobie model SA. Chcę N102. Level3.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-03-30, 19:14   #2699
manymanyways
Rozeznanie

a taki top na codzień to pewnie niefajnie?
no właśnie, w sportowym jest ten minus że strasznie spłaszcza (przynajmniej ten co ja mam...), zresztą one są zwykle dość "masywne" (ramiączka, bokserki z tyłu itp.) i niektórych bluzek już bym do sportowego nie ubrała.
Stary 2012-03-30, 19:21   #2700
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
a taki top na codzień to pewnie niefajnie?
no właśnie, w sportowym jest ten minus że strasznie spłaszcza (przynajmniej ten co ja mam...), zresztą one są zwykle dość "masywne" (ramiączka, bokserki z tyłu itp.) i niektórych bluzek już bym do sportowego nie ubrała.
Są modele , które nie spłaszczają.
Tak jak Shock Absorbery. W niektórych biust wygląda niczego sobie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości