Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 17:41   #2431
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

dzięki
No to tak: Weselisko mamy 8 września tego roku, restauracja, kapela, fotograf, kamerzysta już są Sukieneczkę tez już zakupiłam, biżu "chyba" wybrane ale jeszcze niekupione, butki waham się, fryzurka każdego dnia inna a na bukiet to zdecyduje sie chyba dzień przed ślubem bo wg to prawie szystkie są piękneee . A mój A "ma czas" .. jak On to mówi Czyli goły i wesoły
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:43   #2432
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

a jaką suknię wybrałaś ??

zastrzegamy sobie że my tu bardzo lubimy oglądać footyyy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:46   #2433
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Macie miejsce na swoim superwątku dla jeszcze jednej zabłąkanej Pmki z Małopolski? Bardzo fajnie się Was czyta A ile się dzięki Wam dowiedziałam
witaj i opowiadaj wszystko

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a jaką suknię wybrałaś ??

zastrzegamy sobie że my tu bardzo lubimy oglądać footyyy
: D

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:51   #2434
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

hehhe to jestem we właściwym miejscu bo tez uwielbiam oglądać foty wszystkich rzeczy związanych ze ślubami, weselami no wsio. Wklejam zdjątko mojej sukieneczki, jest w kolorze ecru tylko odpuszczam sobie ten tren, dziwnie wygląda.. jak spadochron i bedzie jeszcze paseczek w kolorze krewetkowym, no jakos tak przynajmniej się nazywał
Myślę nad takimi butkami jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2387101049_1_1_3.jpg (11,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butkos2.jpg (7,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (20,8 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pasek.jpg (17,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-03-28, 17:53   #2435
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
hehhe to jestem we właściwym miejscu bo tez uwielbiam oglądać foty wszystkich rzeczy związanych ze ślubami, weselami no wsio. Wklejam zdjątko mojej sukieneczki, jest w kolorze ecru tylko odpuszczam sobie ten tren, dziwnie wygląda.. jak spadochron i bedzie jeszcze paseczek w kolorze krewetkowym, no jakos tak przynajmniej się nazywał
fajna kiecka
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:56   #2436
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, z Kindziowa krewetka mi sie skojarzylo

Piekna sukienka, dekolt serduszko to jest to co kocham

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:59   #2437
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
też tak miałam

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 18:00   #2438
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziś mam 4 miesiące do ślubu...
O żesz... ja też

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Raczej nie zamierzam traktować tego jako wynagrodzenie. Swoje wynagrodzenie dostana takie jakie jest ustalone (pieniężne). A jak ja miałabym słabiej pracować, bo w pracy nie dostaje darmowych posiłków, to bym ich wyśmiała I całkowicie posiłków nie zamierzam im zabierać tylko tak jak wyżej napisałam o jednej, lub dwa mniej

Ale warto poznać jak Wy to widzicie i jak to u Was wygląda. A czy wódka też będzie na stole u nich?
Zgadzam się w zupełności z tym, że posiłek dla orkiestry itp. nie powinien być traktowany jako element wynagrodzenia. Ja nie dostaję od pracodawcy posiłków (swoją drogą porządnych), więc dlaczego tu miałoby być inaczej ? Z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby orkiestrze nie zapewnić ciepłych posiłków i kazać im jeść kanapki My płacimy 50% za orkiestrę, fotografa i kamerzystę, ale nie przypominam sobie żeby właścicielka coś mówiła o tym, że jedzenia dla nich będzie mniej...

Żadnej wódki u nich nie będzie. Są przecież w pracy. Alkohol być może dostaną po weselu, jak będziemy zadowoleni z ich usług

Dostaliśmy dziś pierwsze, oficjalne potwierdzenie od gości od mojej koleżanki ze studiów. Ale radocha

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:05   #2439
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładna suknia i pas też

Cytat:

Piekna sukienka, dekolt serduszko to jest to co kocham

Stary 2012-03-28, 18:08   #2440
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Ale warto poznać jak Wy to widzicie i jak to u Was wygląda. A czy wódka też będzie na stole u nich?
"obsługa" dostaje normalnie wszystko to co goście. A co do wódki to się zastanawiamy. Tzn. fotograf i kamerzysta będą prowadzić także i tak raczej by nie pili. No a zespół to nie wiem. Z jednej strony są w pracy. No ale może jakaś symboliczna butelka na cały dzień..
Stary 2012-03-28, 18:24   #2441
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hejka Laski

jeszcze 2 dni i spadamy z tej pieprzonej Norwegii do domu! mam już dość!!!

Nena i LadyStar świetne zestawienia ja za 8 dni mam 100 dniowkę, a jestem daleko w polu ze wszystkim, wiec zrobie zestawienie dopeiro jak wroce z Pl, mam nadzieje, ze wtedy bede miala juz 99% rzeczy zalatwionych, bo to moj ostatni moment na to

Wiktusiaczku
szczerze Ci powiem, ze jak kiedyś zalączylas foto w swojej sukni to myslalam, ze padne na zawal z wrazenia, bo wyglądalaś w niej jak MODELKA!! naprawde , szczerze Ci to piszę. Wiec niezależnie od tego co z nią zrobisz bedzesz wyglądac super, bo masz extra figure do niej! Ja osobiscie kocham pasy i postawilabym na gladką gore + pas, ale najlepeij iść i przymierzyc jeszcze raz, wtedy zdecydujesz

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
I pytanie z serii durne
Jak zapraszam to piszę: AnnE czy AnnĘ? bo sama nie wiem już ztego wszystkiego.

haha mialam to samo! jak drugą godzinę pisalam liste gości to sama sie Was pytalam czy pisze sie Ewe czy Ewę bo zglupialam, a nastepnego dnia sobie mysle o jakie glupoty sie Was pytalam

Cytat:

Kamerzyscie, foto i Dj normalen posilki, a wodki nie stawiamy

Cytat:
Podeszlam ambitnie do sprawy i.... zrobilam zestawienie 100 dniowkowe Zaraz wklejam wszystko

Beda na nim od razu rzeczy ktorych jeszcze nie widzialyscie: zaproszenia i obraczki niestety zdjecia telefoniczne, ale moj aparat jak zwykle rozladowany

Opowiem Wam znow historie zwizazana z TZ i jego znajomoscia nazewnictwa odziezowego
Mowie mu, ze musimy pojechac do galerii, bo chce sobie kupic bezowy trencz.
TZ - to jest to cos do sukni? Zdecydowalas ze jednak bedzie z trenczem?
JA - Kochanie do sukni jest TREN i tego sie w galerii nie da kupic
TZ - Aaa..
i tutaj nasapilo zobrazowanie czym jest trencz, nawiazanie do czasow PRLu, pokazanie kilku osob w trenczach na ulicy i edukacja na tym sie zakonczyla.
Dzis TZ dzwoni do mnie:
TZ - Wiesz... snilo mi sie ze oboje kupilismy sobie to PONCZO, o ktorym wczoraj mi opowiadalas, ja sobie kupilem takie do kostek
JA -
Wyobrazilam sobie TZ w ponczo do kostek i nie moglam przestac sie smiac przez 10 min.
padlam:ha haha:

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny po prostu musze sobie do was napisac bo cos mi sie robi.

Hit dnia nr1. Mimo, że już zdecydowalismy, że nie bierzemy dekoratorki to dostalam dzisiaj kolejną odpowiedz na moje zapytanie. Ja Wam skopiuję, co pisałam.
"Witam. Interesuje mnie dekoracja sali weselnej. Jest to okrąglak w
korzecku. Data 22.09.2012
W załączniku przesyłam zdjęcia interesującej mnie dekoracji i już
wyjaśniam

Ze zdj3 chcielibyśmy aby tak wygladał stół (bez tych podoczepianych
kwiatków). Ze zdj1 chcielibyśmy aby tak wygladała dekoracja za nami.
Czyli na firance zawieszony taki materiał, na którym w połowie
mógłby
wisiec jakiś taki stroik, mógłby być trochę większy, bo
rezygnowalibyśmy z bukietu głównego. Bez tych brązowych materiałów,
bo mogą zostać zasłonki restauracji. Przewidujemy właśnie taki układ
stołów. Jeden długi pod oknem i pod ścianą drugi, zapewne krótszy.
Jeśli chodzi o bukiety na stoły to mogłoby to być coś takiego jak na
zdj2, może inne kolory... I pokrowce na cztery krzesła. Bardzo proszę o
podanie kosztów związanych z taką dekoracją jaką podałam.
Pozdrawiam
"

A oto odpowiedz jaką otrzymałam
"Witam.
Zapoznałam się z przesłanymi mi zdjęciami. Przykro mi , lecz nie będę
mogła podjąć się tego zadania , o które mnie Pani prosi, bo to co
zobaczyłam jest szczytem braku elegancji, to po prostu kicz..
Jestem florystką, pracuję na kwiatach żywych, i nie powielam pomysłów
innych osób. To co robię ma wygląd, gust i smak.
Pomysłów mi też nie brakuje.Jeśli jest Pani rzeczywiście
zainteresowana ładną dekoracją sali to zapraszam do mojej pracowni
florystycznej i pokaże Pani jak powinna wyglądać taka dekoracja.
"

ale Ci dosrala.. mogla jakoś inaczej to ująć.. olej ją

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Przysięgam, że jak TŻ dalej będzie mi tak rozpierniczał cały system usadzenia dości to własnymi rękami go udusze i do ślubu nie dojdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gdyby jeszcze swoich usadzał to ok, ale on mi dyktuje jak ja mam rozsadzić moich i tym samym totalnie mi to piepszy!!!!!!!!!!!!

wdech i wyech Goszu
Cytat:
mi tez

wogole witam nowe PMki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 18:29   #2442
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

dziękuję dziewczynki ale szczerze mówiąc ostatnio miewam wątpliwości co do sukni.. Podoba mi się jeszcze jedna, podoba mi sie nawet bardziej ale jest też drugie tyle droższa Pani w sklepie powiedziała, że do 2 tygodni przed ślubem mogę zmienić suknie na jakąkolwiek z salonu. Ta druga to 3622 Sincerity. A i wygląda o niebo lepiej w realu
Może Wy mi doradzicie?

A o co chodzi z Kindziową krewetką, nie kojarze .. bejbik??

Edytowane przez CarrieBradshaw86
Czas edycji: 2012-03-28 o 18:31
Stary 2012-03-28, 18:29   #2443
Agis88
Raczkowanie

STUDNIÓWKA? JUŻ!? Byłam pewna że mamy jutro...
nie wiem czy zdążę dzisiaj wkleić moje podsumowanie ale postaram się zanim Was nadrobię bardziej szczegółowo chce się podzielić pewną nowiną.... ZMIENIŁAM SUKNIE...
ale po kolei... Tydzien temu przechodzilam sobie Narutowicza, miałam kilka spraw do załatwienia ogólnie rozglądalam sie trochę za butkami i nagle ja ci pacze a na wystawie widzę moje cudo.... naprawde aż przystanełam no ale po chwili namysłu poszlam sobie dalej, no bo przecież mam już wymarzoną sukienkę.... Jednak od tamtej chwili cały czas myślałam o tamtej, oglądałam ją na necie itp. Ogólnie strasznie się męczyłam i biłam z myślami tak jak teraz Wiktusiaczek.... Aż w końcu dzisiaj się odważyłam poszłam tam z powrotem, przemierzyłam i poczułam ze to ta Z tamtej sukni już zrezygnowałam zaliczka niestety przepadła ale z tym sie niestety musialam liczyc, naszczescie nie była to duza kwota....
Moja nowa suknia w załaczniku, co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dalbyc.jpg (48,9 KB, 83 załadowań)
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:34   #2444
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
nie wiem czy zdążę dzisiaj wkleić moje podsumowanie ale postaram się zanim Was nadrobię bardziej szczegółowo chce się podzielić pewną nowiną.... ZMIENIŁAM SUKNIE...
ale po kolei... Tydzien temu przechodzilam sobie Narutowicza, miałam kilka spraw do załatwienia ogólnie rozglądalam sie trochę za butkami i nagle ja ci pacze a na wystawie widzę moje cudo.... naprawde aż przystanełam no ale po chwili namysłu poszlam sobie dalej, no bo przecież mam już wymarzoną sukienkę.... Jednak od tamtej chwili cały czas myślałam o tamtej, oglądałam ją na necie itp. Ogólnie strasznie się męczyłam i biłam z myślami tak jak teraz Wiktusiaczek.... Aż w końcu dzisiaj się odważyłam poszłam tam z powrotem, przemierzyłam i poczułam ze to ta Z tamtej sukni już zrezygnowałam zaliczka niestety przepadła ale z tym sie niestety musialam liczyc, naszczescie nie była to duza kwota....
Nie widziałam poprzedniej ale ta jest naprawdę pikna
Stary 2012-03-28, 18:34   #2445
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tutaj cięzko powiedziec, ale patrzac na kamerzyste i reszte, to i barmani też beda w pracy całą noc, i skoro tamci beda miec posiłki to i im by się przydały.
W sumie tak, tylko tak pomyślałam, że właśnie w trakcie przerwy może gości by szli najbardziej po drinki. Ale w sumie potem barmani będą cały czas do dyspozycji, więc kto będzie chciał to sobie zamówi jakiś koktajl. Czyli u mnie wychodzi 6 dodatkowych osób (dj, wodzirej, kamerzysta, fotograf i dwójka barmanów). Muszę sobie ich wpisać na listę gości, żeby o nich nie zapomnieć

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33191856]
u mnie też. fotograf i dj z wodzierejem będą mieli to samo, co goście. bez przesady. oni się nie bawia a pracują, więc muszą mieć coś porządnego do jedzenia. a nad flaszką nie myślałam, w sumie to jednak praca, wiec powinnobyć bez alkoholu. chyba, że tak samo jak ty - symblicznie.
[/QUOTE]

Dokładnie, tym bardziej, że np. dj z wodzirejem przyjadą na salę o wiele wcześniej, żeby rozkładać sprzęt, potem zacznie się impreza, więc do tego obiadu na pewno zgłodnieją, co najmniej tak samo jak i my. Zresztą kamerzysta i foto też będą nam towarzyszyć od dość wczesnej godziny - pd ubierania Pana Młodego, czyli powiedzmy od 14.00. A potem to głupio by mi było, że wszystkim gościom serwują dania w przerwach, a im nie.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Barmanom chyba też, jeżeli nie są pracownikami sali w której masz wesele, a wnioskuję że nie?
Nie, to niezależna firma

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A jeszcze kwestia papieru, mam do wyboru: ryps, kratka, skóra, len
w sumie skóra i kratka wiem jak wyglądają na żywo, a reszta? Jak myślicie które się najlepiej nada?
Jak dla mnie kratka, skóra lub len, w tej kolejności. Ryps mi się nie podoba.

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33193598]
zależy czy w umowie masz napisane że musisz im zapewnić posiłki
[/QUOTE]

Nie mam, ale żeby uniknąć niezręcznych sytuacji to albo wszystkim trzeba zaserwować te posiłki albo nikomu, więc też ich doliczę do listy.

Cytat:
Cześć dziewczynki Macie miejsce na swoim superwątku dla jeszcze jednej zabłąkanej Pmki z Małopolski? Bardzo fajnie się Was czyta A ile się dzięki Wam dowiedziałam
Witaj!

kindziu
, drugie butki

nena, ladystar, gratuluję pięknych zestawień To teraz 99, 98, 97... Coś mi się wydaje, że od dwucyfrowych liczb czas będzie leciał jak szalony. Dobrze, że mam jeszcze 2 tygodnie do tego momentu
Stary 2012-03-28, 18:37   #2446
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
W sumie tak, tylko tak pomyślałam, że właśnie w trakcie przerwy może gości by szli najbardziej po drinki. Ale w sumie potem barmani będą cały czas do dyspozycji, więc kto będzie chciał to sobie zamówi jakiś koktajl. Czyli u mnie wychodzi 6 dodatkowych osób (dj, wodzirej, kamerzysta, fotograf i dwójka barmanów). Muszę sobie ich wpisać na listę gości, żeby o nich nie zapomnieć

Dokładnie, tym bardziej, że np. dj z wodzirejem przyjadą na salę o wiele wcześniej, żeby rozkładać sprzęt, potem zacznie się impreza, więc do tego obiadu na pewno zgłodnieją, co najmniej tak samo jak i my. Zresztą kamerzysta i foto też będą nam towarzyszyć od dość wczesnej godziny - pd ubierania Pana Młodego, czyli powiedzmy od 14.00. A potem to głupio by mi było, że wszystkim gościom serwują dania w przerwach, a im nie.

Nie, to niezależna firma

Jak dla mnie kratka, skóra lub len, w tej kolejności. Ryps mi się nie podoba.

Nie mam, ale żeby uniknąć niezręcznych sytuacji to albo wszystkim trzeba zaserwować te posiłki albo nikomu, więc też ich doliczę do listy.

Witaj!

kindziu
, drugie butki

nena, ladystar, gratuluję pięknych zestawień To teraz 99, 98, 97... Coś mi się wydaje, że od dwucyfrowych liczb czas będzie leciał jak szalony. Dobrze, że mam jeszcze 2 tygodnie do tego momentu
zawsze możesz ich zapytać czy życzą sobie posiłek bo jak nie mają w umowie napisane o wyżywieniu to mogą nic nie zjeść, a Ty za nich bd płaciła
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:38   #2447
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajna, ale chyba meeega droga? Mierzyłam jedną suknię tej firmy na Narutowicza (poznaję po tym charakterystycznym pasie). Też mi się jedna strasznie spodobała na wystawie, ale na szczęście po przymierzeniu okazało się, że fason kompletnie nie pasuje na dziewczynę takiego wzrostu jak ja Tamta chyba 5800 zł z pasem kosztowała.
Stary 2012-03-28, 18:39   #2448
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

jeszcze 2 dni i spadamy z tej pieprzonej Norwegii do domu! mam już dość!!!

wogole witam nowe PMki
dziekuję Zobaczyłam słówko"Norwegii" i od razu mi sie oczka zaświciły Bo ja aktualnie też w krainie ludzi lodu pomieszkuję Gdzie mieszkacie jesli moge zapytać? I czemu pieprzonej? Przeciez tu wszystko jest kjempe bra a Ty zawsze jestes flink, buhaha śmieje się oczywiście

Edytowane przez CarrieBradshaw86
Czas edycji: 2012-03-28 o 20:07
Stary 2012-03-28, 18:48   #2449
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję dziewczynki ale szczerze mówiąc ostatnio miewam wątpliwości co do sukni.. Podoba mi się jeszcze jedna, podoba mi sie nawet bardziej ale jest też drugie tyle droższa Pani w sklepie powiedziała, że do 2 tygodni przed ślubem mogę zmienić suknie na jakąkolwiek z salonu. Ta druga to 3622 Sincerity. A i wygląda o niebo lepiej w realu
Może Wy mi doradzicie?

A o co chodzi z Kindziową krewetką, nie kojarze .. bejbik??

moim zdaniem ta któą wybrałaś jest ładniejsza

Cytat:

zasadniczo studniówkę macie jutro tylko nena jutro nie ma czasu wstawić zestawienia

chyba ja widziałam na narutowicza któregoś dnia jak przejeżdżałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 18:51   #2450
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Posyłam linka do świetnej stronki ze ślubnymi inspiracjami, żeby Wam troszkę namieszać w główkach żartuję. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie.
Mnóstwo pięknych zdjęć

http://pinterest.com/search/?q=wedding+inspirations
Stary 2012-03-28, 18:55   #2451
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Kochane za opinie Czyli pas odpada.... A mi się kiecka przestała podobać i mimo, że każdy mówi, że jest super, to ja czuję, że to nie to - taki stan już od miesiąca. Nie przeszło i mam doła
Wiktusiaczek jeżeli to tak długo trwa to nie bój się zaryzykowac, musisz byc pewna ze to ta Ja tez próbowałam odgonic od siebie mysli o tej drugiej sukni ale jednoczesnie planowalam do niej buty, welon, makijaz itp... Skoro ja zmienilam suknie na 100 dni przed slubem to Ty tez mozesz to zrobic, tym bardziej ze masz wiecej czasu do slubu niz ja... Przemysl to dobrze jeszcze raz, nie chce Cie do niczego namawiac tylko dodac otuchy bo wiem jak czlowiek sie meczy z takim problemem
Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Wiktusiaczku jak masz watpliwosci to idz moze pomierzyc jakies suknie i wtedy sie przekonasz ze jednak kazda porownujesz do swojej i to byl jednak strzal w 10?

Dziewczyny teraz ja potrzebuje pomocy... dodaje moja suknie w zalaczniku, pomozcie dobrac mi welon, moje propozycje:
1. http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-...220828098.html
2. http://allegro.pl/welon-efektowny-me...233153371.html
3. http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-...220828104.html
4. http://allegro.pl/welon-slubny-ciety...232635501.html

chyba najb. by mi sie podobal taki do pasa zakonczony krysztalkami... jak myslicie?
Mi sie widzi nr 2
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
super zestawienie
A nie powiem, że po ostatniej wizycie w kwiaciarni chyba zrezygnuję z bukietu z tulipanów na rzecz gerberów.
I teraz pytanie do naszej specjalistki - Jagodzi - czy na początku maja dostanę gerbery? Jak któraś z Was to wie, to niech się pochwali bo ja już po prostu nie wydalam z tym wszystkim....
Wracając do tulipanów - kiedyś wam pokazywałam bukiet z tulipanów, który bardzo mi się podobał, ale okazało się, że po pierwsze początek maja to już nie jest sezon na tulipany i żeby wytrzymały całą imprezę trzeba je obwiązać drutami, po drugie kształt bukietu powodowałby, że musiałabym go całą imprezę opierać o drugą rękę i trochę by mnie blokwał... A, że bukiety z tulipanów w kształcie kuli nie bardzo mi się podobają, to szukam alternatywy w postaci np. bukietu z białych gerberów z delikatnymi elementami koloru niebieskiego.

Zapożyczyłam zdjęcia z innych stron, więc je za jakiś moment usunę.

C o tym myślicie??
Fajne nie wiedzialam ze te kwiatki mogą tak ładnie wygladac
Cytat:
U nas normalnie na 100% obsługa będzie miała posiłki, takie same jak reszta gości. Co do wódki, to nie wiem jeszcze jak to będzie, może postawimy im jedną flaszkę symbolicznie, ale bez donoszenia. Ale to się jeszcze zastanowimy, bo będzie też drink bar, więc może jak będą chcieli to po prostu z niego skorzystają w przerwie pracy. Nie wiem też czy barmanom zapewniać posiłki
U nas tez placimy pol ceny za foto, video i orkiestrę i raczej wódki dla nich nie przewiduję, może jedna butelke symbolicznie...
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Wiktusiaczek - tak na szybkiego zrobiłam przykładowy pas do Twojej sukni i wymazałam krysztalki ( moze którejś by to lepiej wyszło ale na prawde zaraz uciekam z kompa ) mam nadzieje ze chociaż trochę Ci to przybliży kwestie pasa w sukni ale nie wiem na jakiej wysokosci chcesz go miec wiec to tylko przyklad
Fajnie Ci to wyszło, mi przeróbki w paincie juz taknie idą a sukienka w takiej wersji tez mi sie podoba
Cytat:
Podeszlam ambitnie do sprawy i.... zrobilam zestawienie 100 dniowkowe Zaraz wklejam wszystko

Beda na nim od razu rzeczy ktorych jeszcze nie widzialyscie: zaproszenia i obraczki niestety zdjecia telefoniczne, ale moj aparat jak zwykle rozladowany

Opowiem Wam znow historie zwizazana z TZ i jego znajomoscia nazewnictwa odziezowego
Mowie mu, ze musimy pojechac do galerii, bo chce sobie kupic bezowy trencz.
TZ - to jest to cos do sukni? Zdecydowalas ze jednak bedzie z trenczem?
JA - Kochanie do sukni jest TREN i tego sie w galerii nie da kupic
TZ - Aaa..
i tutaj nasapilo zobrazowanie czym jest trencz, nawiazanie do czasow PRLu, pokazanie kilku osob w trenczach na ulicy i edukacja na tym sie zakonczyla.
Dzis TZ dzwoni do mnie:
TZ - Wiesz... snilo mi sie ze oboje kupilismy sobie to PONCZO, o ktorym wczoraj mi opowiadalas, ja sobie kupilem takie do kostek
JA -
Wyobrazilam sobie TZ w ponczo do kostek i nie moglam przestac sie smiac przez 10 min.
Agent z Twojego Tż
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny po prostu musze sobie do was napisac bo cos mi sie robi.
No wiesz! Ależ baba niby taka artystka 'ą ę' ale zero kultury, chyba nie zalezy jej na klientach...
Cytat:
Pas

Nena, LadyStar piękne podsumowania, jak tak czytalam wasze podsumowania to sie zestresowalam bo już macie dużo załatwione, muszę podkręcic tempo

Witam także nowe PM
Stary 2012-03-28, 18:57   #2452
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:

tak mówisz? kurcze mam trochę mętlik w głowie.. tu są zdjęcia tej drugiej sukieneczki, bardziej zbliżone do prawdy
Ogólnie to obie są bardzoo podobne

http://www.rkbridal.com/bridal-colle...622-11081.html
Stary 2012-03-28, 18:59   #2453
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj w naszym gronie

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:00   #2454
kindziulindzia
Zakorzenienie

no tak kindziowa kreweta wymiata

za zestawienia

a teraz tadam wybrałam takie buciki:
- będą wygodne i nie będę się męczyć na własnym weselu będę mogła biegać skakać i kopnąć TŻ w dupę jak mnie wkurzy
- bez dodatków ze względu na moją halkę, żeby nic mi się nie zaczepiało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fae32b5c70617b0d4e4bffe7716e516e.jpg (40,9 KB, 35 załadowań)
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:01   #2455
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Fajna, ale chyba meeega droga? Mierzyłam jedną suknię tej firmy na Narutowicza (poznaję po tym charakterystycznym pasie). Też mi się jedna strasznie spodobała na wystawie, ale na szczęście po przymierzeniu okazało się, że fason kompletnie nie pasuje na dziewczynę takiego wzrostu jak ja Tamta chyba 5800 zł z pasem kosztowała.
Nie aż tak źle nie jest, tyle to już dla mnie zdecydowanie za dużo za samą suknie a gdzie reszta...
Cytat:

zasadniczo studniówkę macie jutro tylko nena jutro nie ma czasu wstawić zestawienia

chyba ja widziałam na narutowicza któregoś dnia jak przejeżdżałam
No własnie przeliczyłam jeszcze raz dni i cos mi sie nie zgadzało to będę usprawiedliwiona jak dzisiaj nie zdąże
Stary 2012-03-28, 19:01   #2456
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
tak mówisz? kurcze mam trochę mętlik w głowie.. tu są zdjęcia tej drugiej sukieneczki, bardziej zbliżone do prawdy
Ogólnie to obie są bardzoo podobne

http://www.rkbridal.com/bridal-colle...622-11081.html

powiem CI tak ja ogólnie nie jestem fanką takich sukienek (chodzi mi o materiał) ta sincerity strasznie sie błyszczy nie wiem jak ta Twoja ale ogólnie bardziej mi się podoba jak jest ta uszyta którą wybrałaś ... szczególnie dekolt ... także wiesz zależy która bardziej się Tobie podoba

Stary 2012-03-28, 19:08   #2457
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Chatka butki super! Bym brała ten kolor

Post_Blue i CarrieBradshaw86 witajcie! Carrie ślubujemy tego samego dnia

kindzia ja bym zdecydowanie wybrała ten fason z zakrytą platfromą https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1332925764

nena suuuper zestawionko

ladystar Twój Tż wymiata z trenczem przy sukni i ponczo do kostek

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:09   #2458
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Jakie książki? Nie dość, że musimy zapłacić 50 zł to jeszcze nic nie dostaliśmy... :pala
jakieś wykresy i inne duperele
Stary 2012-03-28, 19:11   #2459
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
jakieś wykresy i inne duperele

my dostaliśmy książke o wychowaniu dzieci

Stary 2012-03-28, 19:14   #2460
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mam 4 miesiące do ślubu...

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej kochane
w tym tygodniu mam wariacki czas i nie bardzo mam kiedy i jak Was nadrobić. Jutro kompletnie nie będę miała czasu, a to ważny dzień, bo STUDNIÓWECZKA

W związku z tym już dziś wstawiam liste swoich załatwionych i niezałatwionych spraw wraz z ostatnim kolażem zdjęć (Zubi - mogłabyś podmienić )

Moje inspiracje ślubne

data: 7 lipca 2012 r.
kolor przewodni :black&white

Kościół- Św. Mikołaja, godz. 16.00
Sala- Dworek Ujazdowski
Zespół - Texas http://zespoltexas.pl/
kwartet smyczkowy - http://laprimavera.nets.pl/
Obrączki- klasyczne, masywne i ścięte po bokach żółte złoto szer. 5 mm
Kolczyki - etsy
Szarfa - etsy
grzebyczek do włosów - etsy
clipy do butów - etsy
spinki do mankietów - etsy
Bukiet ślubny - biało-czarne anemony lub gerbery (gdy nie dostanę anemonów)
Pierwszy Taniec - "Flightless bird" Iron&wine (z filmu "Twilight")
Auto do ślubu - daimler conquest 1953 r.
Winietki/zaproszenia/menu - własnoręcznie
pudełka na ciasta - allegro (ryban2)
welon - mgiełka cięty - nr 1. allegro (sewek-1980) i nr 2. wizaż
bielizna - intimissimi i gatta (pończochy)
tuby róż - allegro (gavena)
ciasta i tort - cukiernia Paluszyńscy http://www.paluszynski.com.pl/
wino - białe (pinot grigio Provincia di Pavia) i czerwone (chianti fiasco Caldirola)
wódka - STOCK
hotel dla gości - http://www.hotelrenesans.pl/
strój dla Tżta - jest komplet!

Na 100 dni przed nie mamy:
- podziękowań dla rodziców (pomysł już jest - fotoksiążki)
- graweru na obrączkach (pomysł też już jest)
- dekoracji kościoła i sali
- szampana
- dokumentów USC
- sfinalizowanej poradni
- spisanego protokołu przedślubnego
- zawartej umowy na transport gości
- i pewnie jeszcze całej masy rzeczy o których nie pamiętam

miłego dnia

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości