|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
proszę, ocencie moją R
![]() Ś: grahamka z serem (dwa plasterki), do tego kawałek pomidora, pół jabłka, kawa II Ś: serek grani ze szczypiorkiem O: schab pieczony w folii plus duuuuża porcja surówki z czerwonej kapusty P/K : jajko gotowane ze szczypiorkiem, pół serka wiejskiego z migdłami Późno wstałam, stąd tylko cztery posiłki
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
niektóre eRki to chyba skrót od "rąbnęłam się w głowę.."
|
|
#2825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Przede wszystkim mało wartosciowe to jedzenie. |
|
|
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę mojej R (miałam zwiększyć kaloryczność i źle się skonczyło...)
I śniadanie : owsianka z budyniem + łyżka sera białego II śniadanie: 5 plastrów ananasa + jogurt naturalny Obiad: talerz fasoli białej gotowanej + pół piersi z kurczaka + marchew z chrzanem i łyżką kukurydzy + trochę ketchupu (i tu , chyba z nudów zjadłam pół dużego słoika smażonych jabłek małosłodzonych trening: ok. 40 min rowerek i orbitrek Kolacja: kilka migdałów, pół piersi z kurczaka + 150 g sera białego + chrzan + marchew i papryka Bardzo źle?? jutro postaram się żeby było idealnie ... |
|
|
|
#2828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj wyjątkowo tak bo ciągle ryż, makaron i kasze, to dziś ... fasola, a pierś została to zjadłam na kolację...Ananas oczywiście świeży ![]() A pod względem kalorii to nie za dużo ich? Mam nadzieje że trochę spaliłam i sie wyrównało
Edytowane przez Cammila123 Czas edycji: 2012-03-28 o 19:31 |
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
II bułka z dżemem niskokalorycznym(nie jestem pewna co do tego dżemu, ale czytałam, że mozna go jesc na diecie) jaka bułka? dżem to nie tragedia ale gdzie warzywa, owoce, białko? III 2 parowki morlinki + ketchup raz na jakis czas parówki ok ale nie na obiad! gdzie białko i warzywa? IV zjem warzywa na patelnie białko? + biegałam dzisiaj 15 min, więcej nie dałam rady. W twoim jadłospisie w ogóle nie ma białka. Węgle jedynie w postaci bułki. Jedyne warzywa na kolację. Nawet jednego owoca brak. Nie ma tu nic wartosciowego a ilosc kcal na pewno nie przekracza 1000. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Chociaż w sumie tez tak czasem mam
|
||
|
|
|
#2832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I mam jeszcze małe pytanie: otóż na kolację zazwyczaj jadam ser biały z papryką, marchewką, kilka migdałów lub tuńczyka z warzywami i po tym jedzeniu czuje że mam brzuch jak balon. Przecież to nie jest ciężkie i zazwyczaj jem po treningu. Czy to może być spowodowane że po treningu nie mam żadnej aktywności aż do pójścia spać bo uczę się i jedzenie się tak wolno trawi? |
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
to już swoją drogą.
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zjadłam na kolację: http://www.tomekwozniak.com/pl/ugotu...-lososiem.html
Pycha! Zrobiłam z jednego jajka i odpowiednio mniejszej ilości całej reszty. |
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszla mi cała micha 0,7 l tak samo na obiad Ale sama widze że menu wyszło słabsze
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę mojego U/ lekkiego P:
śniadanie: duża drożdżówka z kokosem, budyniem i polewą czekoladową, kawa z mlekiem, jabłko szkoła: grahamka z pasztetem, banan, marchewki obiad: pół woreczka białego ryżu, porcja potrawki z kurczaka z warzywami po: małe jabłko, jogobella 150 g - 1 h fitness kolacja: serek wiejski 150 g, bułka sojowa z szynką i ogórkiem - chrupię jabłko, może wpadną jakieś warzywa wieczorem( marchew, rzodkiewka, brokuły) Proszę bardzo o oceny. |
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
I śniadanie: owsianka z pomarańczami, z serkiem naturalnym homogenizowanym
II śniadanie: bułeczka orkiszowa z serkiem Capri i rzodkiewką 15 minut na skakance Obiad: zupa pomidorowa na udku z kurczaka, z warzywami, z makaronem pełnoziarnistym Podwieczorek: nic.. Kolacja: to udko z zupy plus sałatka z brokułów, pomidorów i jajka zalana odrobiną jogurtu naturalnego w ciągu dnia 3 x dziennie herbata czerwona nie chudnę! co mam zmienić jeszcze??
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
czy mogę wstawić tu jadłospis do oceny?
wolę najpierw spytać, żeby nie dostać ostrzeżenia lub bana... |
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
a wstawiaj 'se' czego dusza zapragnie, inna sprawa, jaki w tym cel? gdybym ja miała śmiertelną niedowagę to raczej skonsultowałabym się z lekarzem i to jemu zaprezentowała swoje jadłospisy. co Ci dadzą rady zwykłych Wizażanek jeśli tak czy siak się do nich nie zastosujesz, gdyż wciąż masz bardzo chorobowe myślenie?
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze... ma być P, póki co staram się jeść bez wyrzutów sumienia, widzę, że ze mną coraz lepiej
Śn. kromka razowca ze słonecznikiem, masłem, rzodkiewkami i solą ok 4 łyżek domowego musli z bakaliami, kilka orzechów włoskich i suszonych sliwek z serkiem homo naturalnym kawa parzona czarna, gorzka (innej nie tknę) II śn. pół drożdżówki z serem& rodzynkami i lukrem, pomarańcza, czekoladka kokosowa, kisiel Słodka chwila kawa again O. micha ogórkowej zabielanej z mięsem z żeberek z furą warzyw z ok szklanką makaronu pełne ziarno mięta, szklanka herbaty instant Ekoland Podw. kromka razowca z masłem i pół słoika domowej sałatki szwedzkiej, spore jabłko Kol. 2 wielkie naleśniki: z dżemem truskawkowym/ słodkim serem, polane sosem toffi z bitą śmietaną i owocami z puszki (zasłodzenie ma maxa) dodatkowo biorę multiwitaminę i magnez, piję czarne i owocowe herbaty Jak pisze tu jadłospis to mi łatwiej bo mam na to pogląd... Proszę o ocenkę ! |
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale grunt że są postępy i ze jesz na luzie i to na co masz ochotę
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
U/R (w sumie R bez wyrzeczeń ;P)
śniadanie: 2 tosty z pełnoziarnistego chleba z plasterkami sera żółtego & serek wiejski lekki z pomidorem i bazylią, czarna kawa II śniadanie: mega ciastko gigant z mąki razowej z wanilią i słonecznikiem (<3) & latte obiad: koszulki naan z pikantnym indyjskim kurczakiem i surówką z sosem jogurtowym kawa (wiem, stanowczo jej za dużo...) kolacja: serek wiejski lekki z cynamonem i marchewka & w ciagu dnia jakieś zioła i woda mineralna jestem ciekawa co sądzicie o takim jadłospisie czekam na Wasze uwagi
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-03-29 o 10:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

co mam zmienić jeszcze??