|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Każda ciąża inna więc na pewno Ci urośnie globusik
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Zaproponujcie coś na kolacje
bo nie mam pomysłu
|
|
|
|
#3903 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny. internet już mam, to nadrabiam
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o samopoczucie, to u mnie różnie, raz lepiej, raz gorzej. wczoraj zwymiotowałam wszystko co zjadłam a dziś pochodziłam nawet po mieście. zakupiłam sobie 3 staniki za ponad 200 i humor mi się poprawił. to sobie zaszalałam, co nie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
marta, ja też płaska. czasem się zastanawiam czy ten dzieciak tam faktycznie jest? zdjęcia brzucha na maila nie wstawiam bo go zwyczajnie nie ma [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33185630]co do kataru to ja mam zatkany niemalże od początku ciąży a atak kichania co rano jak w zegarku więc też myśle że nie jest to do konca kwestia przeziebienia tylko właśnie powiekszonych naczynek nosie[/QUOTE] dołączam do klubu zasmarkańców, u mnie to samo ![]() Cytat:
Cytat:
do tej pory bałam się bólu podczas porodu, później że narobię pod siebie w obecności tż a teraz że rozedrę się na pół. i jak ja mam się nie stresować Cytat:
a ja dzisiaj byłam odebrać wyniki moczu i wszystko wyszło w porządku. bardzo się cieszę ale z drugiej strony jestem zdziwiona, że tak jest. na tyle co mnie męczy to wyniki mam naprawdę rewelacyjne. a spodziewałam się apokalipsy ![]() zmieniłam sobie jeden z suwaczków bo mnie strasznie irytował taki rozmazany Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-28 o 18:02 |
|||||||
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sojka nic się nie martw,jak wyskoczy to jeszcze będziesz narzekać na ból nóg i kręgosłupa,zobaczysz:cmok : Moja jedna znajoma była taka szczuplutka a w brzuchu jakby piłkę miała-serio,ja też bym tak chciała a nie przytyć po całości,choć w łydki mi nie idzieDziś w sklepie nasze krajowe pomidorki się do mnie uśmiechały,więc wzięłam jednego,co by wypróbować a on 2,70!1pomidorek...ale jaki pyszny a sałata prawie 5zł i nie była za dobra...gda ankieta posłana wczoraj,no,trochę długa
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-28 o 18:11 |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tragedii nie było i wygląda git
|
|
|
|
|
#3906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
niestety sytuacja w firmie dalej wygląda nieciekawie. cały poniedziałek i wtorek spędziłam na zamartwianiu się. Dziś już wszystko wiem, co mogę i co mi przysługuję i już jestem spokojna
Cytat:
z gorszych inf. to dziś w zusie dowiedziałam się, że od roku firma nie płąci składek. Ale z innymi pracownikami będziemy walczyć o swoje. Cytat:
wczoraj chciałam kupić spodnie ciążowe. w jeansy sprzed ciąży jeszcze zz trudem się mieszczę, ale nie czuję się komfortowo. Brzuszek widać delikatnie (może cyknę fotkę, to wrzucę na maila) ale myślałam, że 18 tc to już dobry czas na takie zakupy. I guzik... złaziłam pół miasta i nic! w sklepach z ubraniami ciążowymi wszystko wygląda jak wory (a ja tylko chciałam jeansowe rurki). w H&M również lipa. Pokusiłam się na przymierzenie łącznie 3 par ![]() no i jeszcze jedna Cytat:
Cytat:
natomiast na temat tako warior jakieś negatywne opinie o odpadających śrubkach z przednich kół czytałam...
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na coś ochotę ale niewiem na co |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny te "stare" i te "nowe"
ja już zakup spodni ciążowych mam za sobą, ale oczywiście muszę skrócić z jakieś 15 cm nogawki a do tego muszę kupić najpierw buty, bo przy przeprowadzce wszystkie posiadane półbuty poszły w końcu do kosza i szczerze już im się należało tam wylądować a u mnie z butami to istny szał jest, no bo gdzie dorosła kobieta lat prawie 30 ma kupić pantofelki o romiarze 34? kiedyś nosiłam 35 ale się rozmiarówka pozmieniała i w 35 wchodzi mi półtorej stopy normalnie. Za każdym razem zakup eleganckich butów to dla mnie masakra jakaś, bo się muszę nałazić jak szwędacz jakiś i też nie powiedziane, że znajdę coś ładnego. Kiedyś miałam dobrze, bo w stolicy KDT było w samym centrum i tam bez problemu buty kupowałam w mini rozmiarach, no ale straszyło to pod pałacem i rozebrali a ci kupcy teraz porozrzucani po całym mieście, że odechciewa się ich szukać szkoda że w ciąży stopy nie rosną może mój problem sam by się rozwiązał, no ale wzdłuż na pewno nie urosną, co najwyżej spuchną
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, podobno migdały pomagają na mdłości. próbowałyście może? i ile tego trzeba zjeść bo ja wepchałam już połowę paczki ale obawiam się, że mogę przesadzić w drugą stronę.
już wszystkiego się chwytam |
|
|
|
#3910 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale on jeszcze młody (28 lat)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie to samo mogę napisać o sobie jak powiedziałam TŻowi o tym narobieniu pod siebie przy nim to się roześmiał i powiedział żebym wymyślam sobie i żebym się nie przejmowała takimi rzeczami, bo najważniejsze żeby mi i maleństwu nic się nie stało podczas porodu ale potem jednak zaczął się ze mnie nabijać żebym może już zaczęła ćwiczyć to potem mnie to nie zestresuje Cytat:
jak ja bym chciała już z TŻ wózki pooglądać
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, nie chcę marudzić, ale mi tam niestety nic nie pomagało na mdłości a miałam je od rana do nocy i jadłam tylko cytrusy, bo dałam radę i chleb bez niczego ewentualnie bułki no i tak do czasu aż samo przeszło, czyli po około 12 tygodniu
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie królują dzisiaj tosty z serkiem
![]() Witam nową ciężarówkę ![]() Tak sobie dzisiaj myślałam.. Już się nie mogę doczekać następnego USG
|
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, jeszcze jedno pytanko. wczoraj zauważyłam na brodawkach takie jakby małe strupki, ranki,pęknięcia, zaczerwienienie (już sama nie wiem jak to określić). czy to możliwe, że ma to związek z tworzącym się pokarmem? nie za wcześnie na to? a czy mogę czymś brodawki smarować? tylko czym? |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mnie to w ogóle całe ciało swędzi, najgorzej cyce, nogi całe (szczególnie łydki)
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weszłam przed chwilą na naszego maila. śliczne brzuszki macie ja też taki chcę ![]() chcę, żeby wszyscy już widzieli, że ciężarną jestem ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- oj masz rację, swędzi jak cholera, zapomniałam o tym napisać. smarujesz to czymś? bo ja tylko kremem nivea, ale niewiele daje... |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Ja się cła traktuje oliwką dla dzieci, czuje delikatną ulgę jak się tak wysmaruje
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
W Rossmanie masz krem do pielęgnacji brodawek dla kobiet w ciąży. Pomaga też sudocrem i linomag.
Tak w ogóle lekarz zwrócił mi uwagę aby zacząć już hartować sutki. Tak jakby je wyciągać. Ja mam piękne suty do karmienia, więc nie muszę, ale tak jakoś mi się przypomniało. Też czytałam na wątku bodajże lipcowych mamuś że wkładają takie szorstkie wkładki do stanika, aby sutki trochę utwardzić, przed spotkaniem z małymi ssakami
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim mamusiom!
Nie jestem w stanie Was nadrobić. Jest mnóstwo specyfików do brodawek. Maltan, specyfik musteli, Floslek Formum, Mamma Mia Ziaji. Ja używałam Bephantenu - to mi dali w aptece - i służyło później to pupy maleństwa. Maggie123 przecież są znieczulenia dla ciężarnych. I sorry, ale jak można kobiecie w ciąży fundować taki stres i ból. Też jestem zasmarkana ![]() Kupiłam ostatnio arbuza z Biedronki i po rozkrojeniu niestety już sfermentowany to ja tu tacham tyle kilo, a tu taki numer
|
|
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a sutków to ja chyba hartować nie będę musiała. mam tak wyciągnięte do przodu jakby mówiły tylko mnie weź |
|
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam dziś kupić spodnie ciążowe.
Mierzyłam ze 3 pary z różnych materiałów i krojów (H&M) w końcu nie kupiłam żadnych i tylko się zdenerwowałam ![]() Teraz noszę rozmiar 38, to jakie ciążowe spodnie mam kupić? Te mierzone 38 były na styk w łydkach i pupie (no nie powiem, całkiem zgrabnie to wyglądało) ale ta część z pasem odstaje, a pas mogę sobie na cycki naciągnąć. Więc zanim brzuch mi urośnie na tyle, że spodnie będą leżeć, to już przez łydki nie przejdą Nie chce kupować nie wiadomo ile par, najlepiej 1 dzinsy na całą ciążę bo już mnie te normalne cisną ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Haha, moje to samo :P |
|
|
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
Hartujcie, hartujcie - bez względu na wygląd.
Moje też bez problemu młody łapał i najadał się żarłok za pięciu. Za to ja przez ponad 2 miesiące ryczałam z bólu podczas karmienia. Wiem, że nie wszystkie mamy, aż tak to boli. Mam nadzieję, że przy drugim maluchu jest znacznie lepiej.
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
ja na dziś kończę z kompikiem więc dobranocka!
|
|
|
|
#3924 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I teraz nic się nie ruszy. A już liczyłam na to, że w 14tym tygodniu coś się uwidoczniCytat:
a jak się te sutki wyciąga?
|
|||||
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i masz rację, za tego arbuza należy im się pała
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy kremikach najlepiej zwrócić uwagę czy trzeba zmywac przed karmieniem. Bo na pewno przyda się jeszcze jak już będziemy karmić.
Chociaż zarówno farmaceuta jak i pediatra twierdzili, że Bepanthenu nie trzeba - a w ulotce jest jak byk, że trzeba
|
|
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak karmiłam to smarowałam sutki bo pękały i bolały,ale nie pamiętam jaką maścią
musze poszukac,napewno zostawiłam gdzies na pamiątke . Ale z karmieniem problemu nie miałam,mały od razu zaczał ssać a sutków nie trenowałam .Co do nacinania,to ja byłam nacinana,ale wcale mnie to nie bolało,zszywanie mnie nie obchodziło bo cieszyłam się,że mały płacze a w ten sam dzień juz chodziłam i siadałam .A słyszałam,że czasami zdarza się tak pęknąć,że masakra .Ja ciążowe kupuje na allegro .
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was Kochane, ale jestem taka padnięta, że nie mam sił za wiele pisać. Martwię się, bo od wczorajszej wizyty plamię na dziwny, jasnobrązowy kolor. Zadzwoniłam do ginekologa i okazało się, że podobno czasami po badaniach to się zdarza. Ja jestem nerwusem wielkim, więc jakoś mnie to nie uspokoiło. Czy któraś z Was miała taką sytuację po badaniu ginekologicznym?
Gratuluję udanych wizyt. Widzę, że mamy kolejnego synka na wątku, gratuluję Z tego co mi się wydaje, to chłopcy na tę chwilę są tutaj w przewadze, prawda? I dołączam do klubu mam z małymi stopami Rozmiar 35 ( czasami nawet 34) z tej strony. Kupowanie butów w dziale dziecięcym też nie jest mi obce.
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem czy będę karmić piersią, czy będę odciągać pokarm.
Może to wredne z mojej strony, ale tyle bólu co było przy karmieniu... sutki miałam porozdzierane do krwi, więc moje dziecie (bo tylko Jula mogla byc przystawiana) było jak wampir- mleko piła z krwią
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

bo nie mam pomysłu

a mówią ze czasami tylko nacinają dosłownie 2 milimetry i samą skórę.. czasem konieczne razem z mięśniami nacięcie ale zazwyczaj sama skórę wystarczy odrobinkę naciąć jak już główka podchodzi
a nie przytyć po całości,choć w łydki mi nie idzie
a sałata prawie 5zł i nie była za dobra...

szkoda że w ciąży stopy nie rosną może mój problem sam by się rozwiązał, no ale wzdłuż na pewno nie urosną, co najwyżej spuchną