|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Jaś, Antoś
![]() ![]() Cześć! Zagotowałam słoiczki Małemu z obiadkami. Wyszło mi aż dwa ![]() Kurcze jeden mi się nie zassał, powinien prawda? Dam go jutro Radkowi na obiad. Będę zaraz gotowała więcej póki tż jest. Tylko boję się tych, które nie załapią. Marzena jak długo Ty gotujesz? Wszystkie się zasysają? Wodaqua zdrówka. Dla reszty chorowitków też zdrówka. Marina fajna spacerówka. Mój Mały jeszcze w gondoli się gniecie. Może się uda na sprzątania załapać do jakichś "bogaczy"? Może jakie doktory potrzebują? Znajoma mojej mamy tak jeździ do miasta i szychom mieszkania/domy sprząta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() a ja wlasnie przed chwila kupilam bilety na prom... wyjezdzamy 5 kwietnia no i ten fotelik kupilam, co pokazywalam wczesniej...mam nadzieje ze dobry bedzie lece obiada robic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to jestem. nie bylo mnie, bo sie pochorowalam. jelitowka mnie dopadla, wczorajszy dzien wyjety z zyciorysu. dzisiaj juz troche lepiej ale boli mnie straaszne glowa. wczoraj mialam kroplowke, dzisiaj zjadlam juz pieczone jablko. mam nadzieje, ze szymula sie nie zarazi.
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas też tak było - piętki z chleba i tyle ![]() Zdrowiej!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
A ja musze sie pochwalic, moja corcia zaczela sama jesc. Wczoraj zjadla chrupka calego, dzis biszkopta i pietke od chleba
![]() wczesniej nie chciala do buzi wziac |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm... Pewnie ten Bernard, co? ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze zapomniałam o kolejnym moim imieniowym typie : Krzyś. I to także mężowi się podoba ![]() Cytat:
![]() 2. Brawo dla Zosi, że się potwora prysznicowego nie boi ![]() 3. Jak dobrze czytać takie dobre wieści ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawa jetem tego PRAWIE ![]() 2. Uff ![]() 3. Ja myślę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo musi Ci już to wszystko dokuczać, skoro się wyżaliłaś glasiu: I ja się wcale nie dziwię, że padasz na nos. I fizycznie i psychicznie. Już zajmowanie się całe dnie jednym pogodnym maluchem może zmęczyć, takim, co kiepsko śpi w nocy albo ma inne problemy - może mocno dać w kość, dwoma maluchami - wykończyć, a dwoma chorującymi - to nawet sobie nie wyobrażam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszysz się, co? ![]() Cytat:
![]() 2. Też kilka razy dałam chleb ![]() A te ciasteczka to jakie? Bo właśnie bezcukrowych nigdzie jeszcze nie spotkałam. 3. O rany, jeszcze tego Ci brakowało ![]() ![]() ![]() A jak ząb? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Eureka ! Te słoiczki, które nie załapią będziemy mrozić ![]() Sama na to wpadłam ![]() Dziewczyny dacie linka do tych smoczków-gryzaczków? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja kiedyś kupiłam dokładnie te i jestem zadowolona ![]() http://allegro.pl/worki-prozniowe-60...231737395.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dziś znowu w dołku... Karolcia chyba z 4 razy jadła w nocy ![]() Teściu małą nakarmił wafelkiem na spacerze ![]() Urobiona jestem dziś po pachy a mój kochany Pan Mąż oburzony kazał mi posprzątać kuchnię, bo nie ma jak sobie herbaty robić ![]() Oczywiście nabałaganiłam robiąc mu obiad żeby miał gotowy jak przyjdzie z pracy, no i niefrasobliwie zjadłam go razem z nim, a potem bezczelnie rozsiadłam się na kanapie. Już teraz wiem, że powinnam ugotować, podać mężusiowi, POSPRZĄTAĆ, odgrzać sobie obiad i dopiero zjeść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Janek i Antek ![]() ![]() editka spełnienia marzeń!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||
Zakorzenienie
|
też
![]() przecież nic się nie stało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o, to masz sporo roboty ![]() Pustko dziś, ale chyba nawet się nie dziwię. U nas też pogoda taka fajna że mały pół dnia koło domu spędził, troszkę z babcią, potem ze mną. Nienawidzę takich zakupów - 600 zł dziś wydałam na części do samochodu. Ale co zrobić... wymieniam rozrząd więc wolę to niż parę tys jakby silnik poszedł...
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamordować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. wlasnie zerkam, ze te moje ciasteczka to dla starszego ale dla tymcia to moze sucharki o takie?? http://allegro.pl/holle-sucharki-ork...207175891.html 3. bylam u siebie w przychodni, tam mi zaaplikowano. zab przestal bolec, zdjecie zrobilam ale przez chorobe nie udalam sie do dentysty ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantow
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
iustyna przesyłam więcej cierpliwości, siły, zdrowia, radości, szczęścia,uśmiechu,więcej wolnego czasu,wyspania się no i najedzenia tak, żebyś o 4 nie musiała jeść kanapek
![]() ![]() ![]() Kajool jak dobrze pamiętam, nie dawno pisałaś że Twoją mamę dopadła jelitówka ? podajesz te sucharki Szymonkowi ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A wafelek smakował? ![]() Cytat:
![]() ![]() I, Aniu, łączę się w bólu, bo wymieniałam rozrząd w styczniu ![]() Cytat:
![]() ![]() A tu znowu pusto! ![]()
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() coś pech nie odpuszcza mam nadziej że jutro już bedzie lepiej i że Szymek się nie zrazi iustynamasakra nie wiem jak ogarniasz sytuacje. Trzymam kciuki ża powrót waszego zdrówka jaciee też się zapisuje do klubu posiadaczy bałaganu pohuraganowego w szafkach i innych problemów nieporządkowych w mieszkaniu ellikafaceci! ![]() luby mój Brumeczku jak Twoja głowa? a i miałam dawno pytać temat chrzcin ruszył? co do jedzenia, zazwyczaj gotuje na 2 dni czoć coś już też pomroziłam bo pasteryzacja to jeszcze magia dla mnie a u nas: -2 spacerki(rano w gondoli, wieczorem w spacerówce ![]() -w koncu po 7 miesiącach wziełam zaswiaczenie od gina do becikowego ![]() -2 marszobieg za mną ![]() ![]()
![]() |
#1125 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
Jasiu, Antosiu - ![]() ![]() wodaqua ojj co za lekarz!! zdrówka życzę! justynko kochana ![]() w ogóle dla mnie wszystkie mamy posiadające dwoje lub więcej dzieci to superbohaterki.. ja wymięka przy jednej, średnio dającej w kośc Hance ![]() brumku ja też uwielbiam imię Jan. i na szczęście mój TŻ też lubi ![]() eveewe, monia ja też słyszałam takie opinie o żłobkach miejskich. ale i tak złożyłam podanie i czekam na wyniki kastingu, ale nie liczę nawet, że nas przyjmą... a co do prywatnego żłobka, to u nas panie postępują tak jak u Ciebie Monia ( z tymi pieluchami czy ciuszkami) kajolku ojjj to się nacierpiałaś wczoraj... oby na Szymka nie przeszło! u nas jakoś leci. Hania wróciła dzisiaj do żłobka i widocznie zapomniała jak tam fajnie, bo płakała mi rano jak ją zostawiałam ![]() z kolei ja teraz chora. coraz gorzej ze mną. katar mam okropny. d tego doszlo bolące gardło i kaszel. a pozwolić sobie na l4 znowu nie mogę bo mam straszną ilość pracy do wykonania. na wczoraj oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do sucharek, to akurat wybierajac ciastka dla szymka wybralam inne, tez holle ale nie sucharki. maja syrop ryzowy w skladzie ale wcale nie sa slodkie
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
nie nadrabiam bo nie mam czasu, napisze tylko co u nas
aaa, ale z Was kolezanki ![]() My z editka z jednego dnia, a o mnie wszyscy zapomnieli - FOCH ![]() Sto lat editko! ![]() ![]() u nas szpital ![]() ![]() ![]() za☠☠☠.. urodziny dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Wtajemniczenie
|
Mąż w sumie zmienil zdanie. On nie chcial na swieta jechac. Stwierdzil jednak ze i tak bedziemy w domu siedziec (nie bedzie zarabial wtedy) wiec lepiej teraz jechac.. No i wszystko na uuraaa teraz.
Musze zakupy porobic, kupic sukienke do chrztu dla Wiki. Juz mam upatrzona, jak kupie to sie pochwale. Brumku i jak z tym chrztem u Was? Cieszyc sie ciesze ogromnie, no ale ten krotki termin mnie przeraza, ze nie zdarze ze wszystkim. oooooo dziecko mi wlasnie padlo ![]() Cytat:
No Panowie mezowie tak wlasnie maja. Ja sie przestalam przejmowac. Jesli chodzi o obiady, to moj maz nie je ze mna przy stole. twierdzi ze mlaskam i mu przeszkadza. Ja tak nie uwazam, zamykam buzie przy jedzeniu a odglosy ktore wydaje przy przezuwaniu to juz nie ode mnie zaleza. Kiedys bylo mi przykro z tego powodu teraz mam to w ![]() Cytat:
![]() MESZSARES STO LAT STO LAT ![]() ![]() zmienic Ci wiek na liscie? Editko Tobie tez? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-28 o 20:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
editko, meszsares sto lat
![]() ![]() meszsares ojj biedni Wy!!!! życzę szybkiego powrotu do zdrowia Wam wszystkim!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jak sie jaskowi podobalo w spacerowce?? to juz na stale tak?? u mjie w domu tez syf. Cytat:
shift mi nie dziala, moj kochany syn sie do niego dobral. przepraszam, ze nie pisze duzych liter. aaa i mialam wam mowic, te ktore planuja zakup bucikow. jazda do kiosku po glamoure. jest duzo kuponow rabatowych w tym do bartka na 20% w sklepie stacjonarnym i online, do wykorzystania w dniu 21 kwietnia.
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Raczkowanie
|
witam
![]() spróbuję się włączyć, bo o nadrabianiu nie ma mowy- płodne jesteście ![]() cmok |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja też dołączę do klubu marudzących i wiecznie zmęczonych, więc z lenistwa przesyłam buziaki i życzenia zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() ![]() Stronczek mówisz, że mlaskasz? ![]()
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | ||||
Zakorzenienie
|
wiesz co ja juz tyle tu mieszkam, ze teraz to mi wisi to wszystko, reaguje jak juz konkretnie przesadza - poprostu. Szwagierka kiedys nawet posunela sie do tego ze porysowala nam kluczykiem samochod i smiala sie w twarz mojemu TZ. Ale nie chce mi sie pisac o tym wszytskim. Odzywam sie z nia bo musze, ale nic wiecej.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wypozyczylam sobie dzis ksiazke z biblioteki (z pracy mam za sciana doslownie), wiec zaraz prysznic i poczytam troszke. ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Podziwiam, ja jeszcze na aerobik się mobilizuję - bo w grupie, ale sama ćwiczyć... niestety ![]() STO LAT!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() editko, wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziecko padło, idę i ja spać. Dobranoc! ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-03-28 o 21:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to bym celowo tż mlaskała, łaziłabym z nim mlaskając. ![]() Podpinam się. A już nie potrzebuję linka do smoczków-gryzaczków. 4 słoiki mi nie złapały. Dwa wystrzeliły z zawartością. ![]() Dobranoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
meszares wszystkiego najlepszego kochana,fajnie znac kogos kto sie urodzil tego samego dnia
stronczku tak bym prosila zmien mi wiek ![]() brumku widzisz ja tez ostatnio mysle o imionach dla dziecka co noc to robie,moje typy to Malwinka,Karolinka i Karina i podsunelas mi pomysl z ta Pola swietne jest, dla chlopca Ernest Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2012-03-28 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
u nas to TZ lubi "siorbac" jedzac zupe bo twierdzi ze mu wtedy bardziej smakuje. A jak by mi powiedzial ze mlaskam to bym specjalnie z anim lazila i mlaskala.
![]()
#1140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja znam 2 osoby ktore obchodza urodziny w ten sam dzien. Jedna z nich nawet w rodzinie. Kuzynki maz, kiedys razem swietowalismy. Teraz na odleglosc troche trudno. Lili nie denerwuj sie... ja sie juz nie przejmuje. A nie mam takiego charakteru by specjalnie mu na zlość robic. Ale dziekuje za zainetresowanie. Mile to ![]() Eveewe ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-28 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.