W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 15:18   #1111
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Jaś, Antoś

Cześć!

Zagotowałam słoiczki Małemu z obiadkami. Wyszło mi aż dwa
Kurcze jeden mi się nie zassał, powinien prawda?
Dam go jutro Radkowi na obiad. Będę zaraz gotowała więcej póki tż jest. Tylko boję się tych, które nie załapią.
Marzena jak długo Ty gotujesz? Wszystkie się zasysają?

Wodaqua zdrówka. Dla reszty chorowitków też zdrówka.
Marina fajna spacerówka. Mój Mały jeszcze w gondoli się gniecie.
Może się uda na sprzątania załapać do jakichś "bogaczy"? Może jakie doktory potrzebują? Znajoma mojej mamy tak jeździ do miasta i szychom mieszkania/domy sprząta.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:21   #1112
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

no do bani

A wózek super!!!

Teraz w ramach solidarności z Patik pomarudzę i ja. Jeżeli komuś się nie chce czytać marudzenia, to może pominąć dalszą część posta .

Dziewczyny padam fizycznie, nie mam już sił. Od 9 miesięcy nie przespałam całej nocy. Ja wiem, że wiele z Was też.
Po prostu muszę sobie popisać .

Wczoraj zapomniałam zjeść kolację, bo obiad był późno. W nocy o 4.00 jak robiłam małej mleko, to prawie zemdlałam. Przerwałam robienie mleka i położyłam się na chwilę. Ledwo ją nakarmiłam, bo tak słabo mi było i o 4.20 poszłam zjeść kanapkę. Po kanapce teoretycznie poczułam się lepiej, ale wtedy Zuza zaczęła kaszleć i gorączkować, no i zwymiotowała mleko. Potem 2 godziny ją nosiłam, tuliłam, kładłam na sobie. Zasnęła po 6.00 a ja miałam ochotę płakać ze zmęczenia. Bo oczywiście głupek (czyt. ja) położył się po 1.00 w nocy.

Ja wiem, że to wszystko nie jest tragedią, tylko jestem tak zmęczona, że muszę się gdzieś wygadać. Prawie całe dnie jestem sama z nimi, Tż pomaga jak może a że mało czasu ma, to pomaga mało.

Ale mam dzisiaj doła. Jeszcze mnie choroba rozkłada. Łeb mi pęka i zaczyna mi się gorączka. Koniec marudzenia. Dziękuję za uwagę .
oj biedna Ty...

a ja wlasnie przed chwila kupilam bilety na prom... wyjezdzamy 5 kwietnia
no i ten fotelik kupilam, co pokazywalam wczesniej...mam nadzieje ze dobry bedzie
lece obiada robic
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:41   #1113
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Przytłacza mnie brak czasu. Serio nie wyrabiam na zakrętach. Mieszkanie prosi się o gruntowne sprzątanie, balkon też. W szafach jakby huragan przeszedł.
Mnie też by się przydało odświeżyć Takie bzdety, ale nawet nie mam kiedy paznokci zrobić, czy o stopy zadbać.
A jak wracam z pracy to sił i czasu ledwo starcza na zabawę z Domkiem, kąpiel i usypianie. Potem "ogarniam" bieżący bałagan i padam z ryjkiem w poduszce. A bałagan rośnie jak kumulacja w totka.
No i skóra mi wisi na brzuchu, na udach.
I nie mam kasy, a chcę buty kupić, kosmetyki się kończą.
Dominik z wszystkiego wyrasta.

Takie tam babskie marudzenie
umnie ta sama sytuacja

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
tak myślałam że z adrij będziecie mnie mylić.

Adrij to maruda pasuje mi jak ulał.
Ja nigdy nie widziałam faceta myjącego okna, i nie słyszałam i takim. Teraz już wiem, że Ty masz takiego

Ale mam lenia. Zrobiłam zupę ( której pan mąż jadł nie będzie, więc jeszcze muszę coś dla niego ugotować- do czego to doszło..), umyłam głowe i złożyłam pranie. Tyle mojej pracy.
Mogłabym do tego narzekać i narzekać...
moj tez myje okna :P
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
patik jestem. No tak, byłam wczoraj sprzątać 1 h od 18-19. Tak mi głupio jakoś było, że Wam mówię, dostałam 7 zł do ręki.. To dwa razy w tygodniu ta ,,fucha". Ale póki co zawsze coś. Mam nadzieję, że za 2 lata, jak już będę nauczycielem magistrem (), przetrzepię tej młodzieży tyłki za te papierochy w kiblach.

Dzień dobry!
Ale wy☠☠☠☠ooka. ( w y p i z d ó w k a ). Ale mi to przekleństwo do cenzurowania
Śniło mi się, że Kajool była w ciąży, a za nią zaraz Carmela.
Łeb mi pęka dziś.
ja w ciazy jeszcze niee. no chyba, ze wiatropylnie. ale taki sen oznacza jakies nowiny

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co tu się dzieje
Kolejny dzień pusto i cicho. Czy jest jakiś strajk wizażowy, o którym nie wiem Justyna, Kajool - gdzie się podziałyście???

Z dziewczyn codziennie bywających nie było ostatnio jeszcze Sweet i Żanety, i Scio, i Shiry...
Bo rozumiem, że reszta to jeszcze dziś dotrze, co?
juz sie melduje

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kajool, nie pamiętam czy pisałam- dziękuję Ci za wskazówki na temat olejowania włosów. Już dwa razy stosowałam i jestem zachwycona efektem. Włosy lśniące, lekkie i mięciutkie. Bałam się efektu przetłuszczonych włosów, jak widać niepotrzebnie.
Powiedz jakie oleje u Ciebie sprawdzają się najlepiej?
ja mam amle taki indyjski olejek ale najlepszy jest rzepakowy tylko nierafinowany.

Cytat:
1.
--------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Aaniu - mam pytanie, czy myślisz że w ramach sławetnej ekspozycji n agluten można dawać dziecku upieczone na mące pszennej ciasteczka? Bo ja się nie bawię w kaszę mannę do posiłków. I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było np. dać mu jedno ciasteczko dziennie (sama bym upiekła, żeby nie miało białka jaja kurzego i cukru), co? Tylko zastanawiam się, jak obliczyć ile glutenu takie 1 ciacho zawiera?

A i jeszcze pytanie z ciekawości: czemu żółtka nie wolno podawać codziennie, tylko co drugi dzień? Ciekawa jestem, a nie chce mi się szukać w necie.
ja nie ania ale moja ekspozycja na gluten wygladala tak: maly dostawal pietke od chleba. :P nie bawilam sie z kaszka manna. pozniej dostawal ciasteczka z glutenem ale bezcukrowe takie dla maluchow. tylko wyszla ta alergia na mleko wiec przestalismy dawac.

Cytat:
No i Tż dzwonił po wizycie. Mała też ma zapalenie gardła i ten sam antybiotyk co Kuba . Ale jestem zła. Oby tylko w nocy spała, bo ja ledwo na oczy widzę . Dzisiaj idę spać z kurami, czyt. z dziećmi.
biedna zuza, biedna ty

Cytat:

Na szczęście nie musze jeszcze decydować bo typów mam co najmniej po kilka dla obu płci Przy czym kilka na pewno i tak by nie przeszło, bo moje ukochane męskie imię Jan odpada, bo mąż nie przepada. Tak samo żeńskie: ja lubię Polę. on nie. Podoba nam sie Adam, Bernard. Mi Błażej, ale nie mam pojęcia jak to fajnie zdrobnić, więc też odpada. Ale fajnie tak sobie powymyślać
pola to potencjalne imie dla naszej corki :P

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no w koncu

Cytat:
Kurcze, dziewczynki moje dzięki Wam za wsparcie, ale ja naprawdę nic takiego nie robię. To tylko w pon i pt sprzątanie, także nie ma nie wiadomo ile pracy szczerze, to się zastanawiam, gdzie mogę jeszcze dorwać coś dorywczego. Ale wiadomo, to tylko godziny wieczorne, bo inaczej się nie da. Na razie czujnie się rozglądam

I też pędzę sprzątać kuchnię, bo dziecko dorwało dziś chrupki i podłoga się lepi...
marinko i ja cie podziwiam sama tez sprzatalam by dorobic do pensji, bo bylo krucho

no to jestem. nie bylo mnie, bo sie pochorowalam. jelitowka mnie dopadla, wczorajszy dzien wyjety z zyciorysu. dzisiaj juz troche lepiej ale boli mnie straaszne glowa. wczoraj mialam kroplowke, dzisiaj zjadlam juz pieczone jablko. mam nadzieje, ze szymula sie nie zarazi.
Stary 2012-03-28, 15:49   #1114
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
wreszcie i u nas coś takiego jest
Cytat:
Dziewczyny padam fizycznie, nie mam już sił. Od 9 miesięcy nie przespałam całej nocy. Ja wiem, że wiele z Was też.
Po prostu muszę sobie popisać .
.

Cytat:
mam pomysł (pomyst jak mowi artur) - zapędzimy chore dzieci i zrobimy im kwarantanne w jednym miejscu, jedna matka na godzine bedzie czuwac a reszta sobie pospi
monia, jesteś genialna jestem ZA! (tylko moje zdrowe....)
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja nie ania ale moja ekspozycja na gluten wygladala tak: maly dostawal pietke od chleba. :P nie bawilam sie z kaszka manna. pozniej dostawal ciasteczka z glutenem ale bezcukrowe takie dla maluchow. tylko wyszla ta alergia na mleko wiec przestalismy dawac.

no to jestem. nie bylo mnie, bo sie pochorowalam. jelitowka mnie dopadla, wczorajszy dzien wyjety z zyciorysu. dzisiaj juz troche lepiej ale boli mnie straaszne glowa. wczoraj mialam kroplowke, dzisiaj zjadlam juz pieczone jablko. mam nadzieje, ze szymula sie nie zarazi.

u nas też tak było - piętki z chleba i tyle

Zdrowiej!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:16   #1115
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

A ja musze sie pochwalic, moja corcia zaczela sama jesc. Wczoraj zjadla chrupka calego, dzis biszkopta i pietke od chleba

wczesniej nie chciala do buzi wziac
Stary 2012-03-28, 17:17   #1116
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie ania ale odpowiem ze my w niedziele glutenowalismy sie wlasnie wlasnym ciastkiem, o zgrozo: z całym jajkiem i masłem nawet (a tu nuby alergia na mleko...). mała ukontantowana i do dzis nic jej nie wysypało (moze po mooim serniku tez nic jej nie bedzie? jeszcze 2 dni poobserwuje...)
Monia, przepis!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Pola mi się bardzo podoba a z męskich łatwo zgadnąć które
Hmmm... Pewnie ten Bernard, co?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
kochana ja pisałam, że mamy ciocię i będzie mnie mało wczoraj pojechała a mamy taką pogodę, że babcia ze Żbikiem jeżdżą na spacery a ja z tż rąbiemy drewno stare deski z budowy jeszcze jak dach zrzucali przydają się na składanie ognia miło że o mnie pytasz!
Brakowało mi tego "Bry kuny" No, ale ciocia rzecz święta, ja rozumiem
Jeszcze zapomniałam o kolejnym moim imieniowym typie : Krzyś. I to także mężowi się podoba

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1. Jestem na l4 do końca tygodnia

2. A z takich nowości u nas to Zosia pożegnała się z wiaderkiem i kąpie się pod prysznicem, ale ma ubaw, na siedząco łapie pianę i zwala nasze kosmetyki.

3. Acha, byłyśmy na randce z Kubusiem - pamiętacie - to ten od operacji na serduchu, za którego tak skutecznie trzymałyście kciuki - chłopakiwi nic nie brakuje, rozwija się dobrze, mają na dniach kontrolę.
1. Czad, bo będziesz mieć dla nas czas nareszcie
2. Brawo dla Zosi, że się potwora prysznicowego nie boi
3. Jak dobrze czytać takie dobre wieści

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. a ja proszę o wybaczenie wczorajszej nieobecności o 21 zasnełam na ipadzie w łóżku w okularach(nawet kuchni nie posprzątałam-na szczeście mój mąż prawie to zrobił)

2. u nas apetyt mlekowy powrócił

3. obiecuje być wieczorem
ide ogarnąć kuchnie bo kongo jakich mało
1. No ja się mimo wszystko czuję lekko porzucona

Ciekawa jetem tego PRAWIE

2. Uff

3. Ja myślę!

Cytat:
Kurcze, dziewczynki moje dzięki Wam za wsparcie, ale ja naprawdę nic takiego nie robię. To tylko w pon i pt sprzątanie, także nie ma nie wiadomo ile pracy szczerze, to się zastanawiam, gdzie mogę jeszcze dorwać coś dorywczego. Ale wiadomo, to tylko godziny wieczorne, bo inaczej się nie da. Na razie czujnie się rozglądam
Marina, to nie chodzi o to, ile i kiedy, ale o fakt! Że zamiast tylko biadolić bierzesz sprawy w swoje ręce. Jesteś dzielna i odpowiedzialna

Cytat:
Teraz w ramach solidarności z Patik pomarudzę i ja. Jeżeli komuś się nie chce czytać marudzenia, to może pominąć dalszą część posta.

Po prostu muszę sobie popisać.

Wczoraj zapomniałam zjeść kolację, bo obiad był późno. W nocy o 4.00 jak robiłam małej mleko, to prawie zemdlałam. Przerwałam robienie mleka i położyłam się na chwilę. Ledwo ją nakarmiłam, bo tak słabo mi było i o 4.20 poszłam zjeść kanapkę. Po kanapce teoretycznie poczułam się lepiej, ale wtedy Zuza zaczęła kaszleć i gorączkować, no i zwymiotowała mleko. Potem 2 godziny ją nosiłam, tuliłam, kładłam na sobie. Zasnęła po 6.00 a ja miałam ochotę płakać ze zmęczenia. Bo oczywiście głupek (czyt. ja) położył się po 1.00 w nocy.

Ja wiem, że to wszystko nie jest tragedią, tylko jestem tak zmęczona, że muszę się gdzieś wygadać. Prawie całe dnie jestem sama z nimi, Tż pomaga jak może a że mało czasu ma, to pomaga mało.

Ale mam dzisiaj doła. Jeszcze mnie choroba rozkłada. Łeb mi pęka i zaczyna mi się gorączka. Koniec marudzenia. Dziękuję za uwagę .

Bardzo musi Ci już to wszystko dokuczać, skoro się wyżaliłaś glasiu:
I ja się wcale nie dziwię, że padasz na nos. I fizycznie i psychicznie. Już zajmowanie się całe dnie jednym pogodnym maluchem może zmęczyć, takim, co kiepsko śpi w nocy albo ma inne problemy - może mocno dać w kość, dwoma maluchami - wykończyć, a dwoma chorującymi - to nawet sobie nie wyobrażam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zagotowałam słoiczki Małemu z obiadkami. Wyszło mi aż dwa
Kurcze jeden mi się nie zassał, powinien prawda?
Dam go jutro Radkowi na obiad. Będę zaraz gotowała więcej póki tż jest. Tylko boję się tych, które nie załapią.
Ja też ,dlatego zastanawiam się, czy może jednak nie pomrozić raczej

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie przed chwila kupilam bilety na prom... wyjezdzamy 5 kwietnia
no i ten fotelik kupilam, co pokazywalam wczesniej...mam nadzieje ze dobry bedzie
lece obiada robic
Jednak się zdecydowałaś
Cieszysz się, co?

Cytat:
1. juz sie melduje

2. ja nie ania ale moja ekspozycja na gluten wygladala tak: maly dostawal pietke od chleba. :P nie bawilam sie z kaszka manna. pozniej dostawal ciasteczka z glutenem ale bezcukrowe takie dla maluchow. tylko wyszla ta alergia na mleko wiec przestalismy dawac.

3. no to jestem. nie bylo mnie, bo sie pochorowalam. jelitowka mnie dopadla, wczorajszy dzien wyjety z zyciorysu. dzisiaj juz troche lepiej ale boli mnie straaszne glowa. wczoraj mialam kroplowke, dzisiaj zjadlam juz pieczone jablko. mam nadzieje, ze szymula sie nie zarazi.
1.
2. Też kilka razy dałam chleb
A te ciasteczka to jakie? Bo właśnie bezcukrowych nigdzie jeszcze nie spotkałam.
3. O rany, jeszcze tego Ci brakowało Kroplówkę? Ale to w szpitalu aż byłaś
A jak ząb?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
murowane to nie, ale mąż do brzuszka zwraca się Kubuś , nawet nie ma opcji, żeby była dziewczynka
Żeby się nie zdziwił

Cytat:
Napisane przez Marina1;33186654Dziewczyn y, zamówiłam wózek!
Tak się cieszę, że nie macie pojęcia. To prezent od mamy na roczek. [URL
http://allegro.pl/wozek-spacerowka-easy-go-milo-2012-folia-okrycie-i2210898173.html[/URL]
Fajniutki Miło, że Twoja mama pomyślała o wnuczku
Stary 2012-03-28, 17:48   #1117
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ,dlatego zastanawiam się, czy może jednak nie pomrozić raczej

Eureka ! Te słoiczki, które nie załapią będziemy mrozić
Sama na to wpadłam

Dziewczyny dacie linka do tych smoczków-gryzaczków?

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
ja stawiam na Adama
Stary 2012-03-28, 18:21   #1118
ellika
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny, zamówiłam wózek!
Tak się cieszę, że nie macie pojęcia. To prezent od mamy na roczek. http://allegro.pl/wozek-spacerowka-e...210898173.html
fajowo
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie worki próżniowe z all polecacie?
ja kiedyś kupiłam dokładnie te i jestem zadowolona
http://allegro.pl/worki-prozniowe-60...231737395.html
Cytat:
A ja musze sie pochwalic, moja corcia zaczela sama jesc. Wczoraj zjadla chrupka calego, dzis biszkopta i pietke od chleba

klask i: super!

Ja dziś znowu w dołku...
Karolcia chyba z 4 razy jadła w nocy
Teściu małą nakarmił wafelkiem na spacerze
Urobiona jestem dziś po pachy a mój kochany Pan Mąż oburzony kazał mi posprzątać kuchnię, bo nie ma jak sobie herbaty robić
Oczywiście nabałaganiłam robiąc mu obiad żeby miał gotowy jak przyjdzie z pracy, no i niefrasobliwie zjadłam go razem z nim, a potem bezczelnie rozsiadłam się na kanapie. Już teraz wiem, że powinnam ugotować, podać mężusiowi, POSPRZĄTAĆ, odgrzać sobie obiad i dopiero zjeść

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Janek i Antek za kolejne miesięcznice

editka spełnienia marzeń!!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:45   #1119
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
też
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Teściu małą nakarmił wafelkiem na spacerze
przecież nic się nie stało
Cytat:
no to super
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
kochana ja pisałam, że mamy ciocię i będzie mnie mało wczoraj pojechała a mamy taką pogodę, że babcia ze Żbikiem jeżdżą na spacery a ja z tż rąbiemy drewno stare deski z budowy jeszcze jak dach zrzucali przydają się na składanie ognia miło że o mnie pytasz!

o, to masz sporo roboty

Pustko dziś, ale chyba nawet się nie dziwię. U nas też pogoda taka fajna że mały pół dnia koło domu spędził, troszkę z babcią, potem ze mną.
Nienawidzę takich zakupów - 600 zł dziś wydałam na części do samochodu. Ale co zrobić... wymieniam rozrząd więc wolę to niż parę tys jakby silnik poszedł...

Stary 2012-03-28, 18:49   #1120
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Urobiona jestem dziś po pachy a mój kochany Pan Mąż oburzony kazał mi posprzątać kuchnię, bo nie ma jak sobie herbaty robić
Oczywiście nabałaganiłam robiąc mu obiad żeby miał gotowy jak przyjdzie z pracy, no i niefrasobliwie zjadłam go razem z nim, a potem bezczelnie rozsiadłam się na kanapie. Już teraz wiem, że powinnam ugotować, podać mężusiowi, POSPRZĄTAĆ, odgrzać sobie obiad i dopiero zjeść
[COLOR="Silver"]

Zamordować
Stary 2012-03-28, 19:52   #1121
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

1.
2. Też kilka razy dałam chleb
A te ciasteczka to jakie? Bo właśnie bezcukrowych nigdzie jeszcze nie spotkałam.
3. O rany, jeszcze tego Ci brakowało Kroplówkę? Ale to w szpitalu aż byłaś
A jak ząb?
1. dzieki
2. wlasnie zerkam, ze te moje ciasteczka to dla starszego ale dla tymcia to moze sucharki o takie?? http://allegro.pl/holle-sucharki-ork...207175891.html
3. bylam u siebie w przychodni, tam mi zaaplikowano.

zab przestal bolec, zdjecie zrobilam ale przez chorobe nie udalam sie do dentysty

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 19:55   #1122
zanetaa88
Zakorzenienie

iustyna przesyłam więcej cierpliwości, siły, zdrowia, radości, szczęścia,uśmiechu,więcej wolnego czasu,wyspania się no i najedzenia tak, żebyś o 4 nie musiała jeść kanapek

Kajool jak dobrze pamiętam, nie dawno pisałaś że Twoją mamę dopadła jelitówka ? podajesz te sucharki Szymonkowi ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:08   #1123
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Eureka ! Te słoiczki, które nie załapią będziemy mrozić
Sama na to wpadłam
Hihihi

Cytat:

A to bezczelnik! Masz rację, ze te emotki pasują jak ulał

A wafelek smakował?

Cytat:

Nienawidzę takich zakupów - 600 zł dziś wydałam na części do samochodu. Ale co zrobić... wymieniam rozrząd więc wolę to niż parę tys jakby silnik poszedł...
ja tez nienawidzę. A najgorzej że nic nie da się poradzić, trzeba kupić i koniec
I, Aniu, łączę się w bólu, bo wymieniałam rozrząd w styczniu

Cytat:
wlasnie zerkam, ze te moje ciasteczka to dla starszego ale dla tymcia to moze sucharki o takie?? http://allegro.pl/holle-sucharki-ork...207175891.html
Dziękuję Zaraz sobie poczytam

A tu znowu pusto! Dziewczęta, meldować się!
Stary 2012-03-28, 20:18   #1124
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

NO RZESZ Ty
coś pech nie odpuszcza
mam nadziej że jutro już bedzie lepiej i że Szymek się nie zrazi

iustynamasakra nie wiem jak ogarniasz sytuacje. Trzymam kciuki ża powrót waszego zdrówka

jaciee też się zapisuje do klubu posiadaczy bałaganu pohuraganowego w szafkach i innych problemów nieporządkowych w mieszkaniu
ellikafaceci!

luby mój Brumeczku jak Twoja głowa?
a i miałam dawno pytać temat chrzcin ruszył?

co do jedzenia, zazwyczaj gotuje na 2 dni
czoć coś już też pomroziłam bo pasteryzacja to jeszcze magia dla mnie

a u nas:
-2 spacerki(rano w gondoli, wieczorem w spacerówce) połączone z zabawą na placu zabaw
-w koncu po 7 miesiącach wziełam zaswiaczenie od gina do becikowego
-2 marszobieg za mną(a w domu syf - to sie nazywa hierarchia wartości)
Stary 2012-03-28, 20:19   #1125
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie

Jasiu, Antosiu - chłopaki!!!

wodaqua
ojj co za lekarz!! zdrówka życzę!
justynko
kochana dla Ciebie na osłodę..nie dziwię Ci się, że wysiadasz już fizycznie i psychicznie..nie oszczędzają Ciebie dzieciaki..
w ogóle dla mnie wszystkie mamy posiadające dwoje lub więcej dzieci to superbohaterki.. ja wymięka przy jednej, średnio dającej w kośc Hance
brumku ja też uwielbiam imię Jan. i na szczęście mój TŻ też lubi
eveewe, monia ja też słyszałam takie opinie o żłobkach miejskich. ale i tak złożyłam podanie i czekam na wyniki kastingu, ale nie liczę nawet, że nas przyjmą... a co do prywatnego żłobka, to u nas panie postępują tak jak u Ciebie Monia ( z tymi pieluchami czy ciuszkami)
kajolku ojjj to się nacierpiałaś wczoraj... oby na Szymka nie przeszło!

u nas jakoś leci. Hania wróciła dzisiaj do żłobka i widocznie zapomniała jak tam fajnie, bo płakała mi rano jak ją zostawiałam ale na szczęście się jakoś uspokoiła, ale była jeszcze zestresowana... mam nadzieję, że mi choróbska tam nie złapie znowu!!
z kolei ja teraz chora. coraz gorzej ze mną. katar mam okropny. d tego doszlo bolące gardło i kaszel. a pozwolić sobie na l4 znowu nie mogę bo mam straszną ilość pracy do wykonania. na wczoraj oczywiście

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:22   #1126
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
iustyna przesyłam więcej cierpliwości, siły, zdrowia, radości, szczęścia,uśmiechu,więcej wolnego czasu,wyspania się no i najedzenia tak, żebyś o 4 nie musiała jeść kanapek

Kajool jak dobrze pamiętam, nie dawno pisałaś że Twoją mamę dopadła jelitówka ? podajesz te sucharki Szymonkowi ?
wiesz u nas to reakcja lancuchowa byla. najpierw babcia, potem mama, potem tata, siostra i ja.
co do sucharek, to akurat wybierajac ciastka dla szymka wybralam inne, tez holle ale nie sucharki. maja syrop ryzowy w skladzie ale wcale nie sa slodkie
Stary 2012-03-28, 20:22   #1127
meszsares
Zadomowienie

nie nadrabiam bo nie mam czasu, napisze tylko co u nas

aaa, ale z Was kolezanki
My z editka z jednego dnia, a o mnie wszyscy zapomnieli - FOCH

Sto lat editko!

u nas szpital - wszyscy chorzy, w tym ja i dziewczyny mamy po 39st. goraczki. Razem z TZtem nie spimy juz od dwoch nocy (Blanka placze CALY CZAS, Klara tylko ciut lepsza) - jesli trzecia bedzie taka, to sobie strzele w leb bo juz nie mam sily podniesc reki..
za☠☠☠.. urodziny
dobranoc
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:25   #1128
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Jednak się zdecydowałaś
Cieszysz się, co?
Mąż w sumie zmienil zdanie. On nie chcial na swieta jechac. Stwierdzil jednak ze i tak bedziemy w domu siedziec (nie bedzie zarabial wtedy) wiec lepiej teraz jechac.. No i wszystko na uuraaa teraz.
Musze zakupy porobic, kupic sukienke do chrztu dla Wiki. Juz mam upatrzona, jak kupie to sie pochwale.
Brumku i jak z tym chrztem u Was?

Cieszyc sie ciesze ogromnie, no ale ten krotki termin mnie przeraza, ze nie zdarze ze wszystkim.

oooooo dziecko mi wlasnie padlo

Cytat:

No Panowie mezowie tak wlasnie maja. Ja sie przestalam przejmowac.
Jesli chodzi o obiady, to moj maz nie je ze mna przy stole. twierdzi ze mlaskam i mu przeszkadza. Ja tak nie uwazam, zamykam buzie przy jedzeniu a odglosy ktore wydaje przy przezuwaniu to juz nie ode mnie zaleza. Kiedys bylo mi przykro z tego powodu teraz mam to w

Cytat:

Ania ja tez znam ten bol. Maz robil rozrzad ostatnio w naszym nowym aucie i wydal 240 funtow na czesci no ale na jakis czas bedzie spokoj. Auto przygotowane do podrozy i juz nic nas nie powinno zaskoczyc.

MESZSARES STO LAT STO LAT

zmienic Ci wiek na liscie?
Editko Tobie tez?

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-28 o 20:31
Stary 2012-03-28, 20:31   #1129
pieleszka
Wtajemniczenie

editko, meszsares sto lat

meszsares
ojj biedni Wy!!!! życzę szybkiego powrotu do zdrowia Wam wszystkim!!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 20:31   #1130
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
NO RZESZ Ty
coś pech nie odpuszcza
mam nadziej że jutro już bedzie lepiej i że Szymek się nie zrazi

iustynamasakra nie wiem jak ogarniasz sytuacje. Trzymam kciuki ża powrót waszego zdrówka

jaciee też się zapisuje do klubu posiadaczy bałaganu pohuraganowego w szafkach i innych problemów nieporządkowych w mieszkaniu
ellikafaceci!

luby mój Brumeczku jak Twoja głowa?
a i miałam dawno pytać temat chrzcin ruszył?

co do jedzenia, zazwyczaj gotuje na 2 dni
czoć coś już też pomroziłam bo pasteryzacja to jeszcze magia dla mnie

a u nas:
-2 spacerki(rano w gondoli, wieczorem w spacerówce) połączone z zabawą na placu zabaw
tez mam nadzieje, ze szczepienie na rotawirusy plus jeszcze moje nocne karmienie uu pomoze. a co do pecha, wiesz ze ja w sumie o tym tak nie pomyslalam?? po prostu zycie, raz pod wozem raz na. a plusem jest to, ze moge z szymula poprzebywac. a on dzisiaj rano obudzil sie, spojrzal na mnie i sie slicznie usmiechnal. to wszystko wynagradza.

jak sie jaskowi podobalo w spacerowce?? to juz na stale tak??
u mjie w domu tez syf.
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie

Jasiu, Antosiu - chłopaki!!!

wodaqua
ojj co za lekarz!! zdrówka życzę!
justynko
kochana dla Ciebie na osłodę..nie dziwię Ci się, że wysiadasz już fizycznie i psychicznie..nie oszczędzają Ciebie dzieciaki..
w ogóle dla mnie wszystkie mamy posiadające dwoje lub więcej dzieci to superbohaterki.. ja wymięka przy jednej, średnio dającej w kośc Hance
brumku ja też uwielbiam imię Jan. i na szczęście mój TŻ też lubi
eveewe, monia ja też słyszałam takie opinie o żłobkach miejskich. ale i tak złożyłam podanie i czekam na wyniki kastingu, ale nie liczę nawet, że nas przyjmą... a co do prywatnego żłobka, to u nas panie postępują tak jak u Ciebie Monia ( z tymi pieluchami czy ciuszkami)
kajolku ojjj to się nacierpiałaś wczoraj... oby na Szymka nie przeszło!

u nas jakoś leci. Hania wróciła dzisiaj do żłobka i widocznie zapomniała jak tam fajnie, bo płakała mi rano jak ją zostawiałam ale na szczęście się jakoś uspokoiła, ale była jeszcze zestresowana... mam nadzieję, że mi choróbska tam nie złapie znowu!!
z kolei ja teraz chora. coraz gorzej ze mną. katar mam okropny. d tego doszlo bolące gardło i kaszel. a pozwolić sobie na l4 znowu nie mogę bo mam straszną ilość pracy do wykonania. na wczoraj oczywiście
biedna hania i biedn aty. mam nadzieje, ze szybko przekona sie do zlobka. i zdrowka dla ciebie.

shift mi nie dziala, moj kochany syn sie do niego dobral. przepraszam, ze nie pisze duzych liter.

aaa i mialam wam mowic, te ktore planuja zakup bucikow. jazda do kiosku po glamoure. jest duzo kuponow rabatowych w tym do bartka na 20% w sklepie stacjonarnym i online, do wykorzystania w dniu 21 kwietnia.
Stary 2012-03-28, 20:35   #1131
iwonap79
Raczkowanie

witam
spróbuję się włączyć, bo o nadrabianiu nie ma mowy- płodne jesteście
cmok
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:40   #1132
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam
spróbuję się włączyć, bo o nadrabianiu nie ma mowy- płodne jesteście
cmok
Witaj.... cos z ta plodnoscia nasza ostatnio nie tak
Stary 2012-03-28, 20:44   #1133
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
nie nadrabiam bo nie mam czasu, napisze tylko co u nas

aaa, ale z Was kolezanki

Dziewczyny ja też dołączę do klubu marudzących i wiecznie zmęczonych, więc z lenistwa przesyłam buziaki i życzenia zdrówka dla wszystkich chorowitków Wymienianie jest ponad moje siły

Stronczek mówisz, że mlaskasz?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:46   #1134
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Stronczek mówisz, że mlaskasz?
Stary 2012-03-28, 20:50   #1135
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
No co za babsztyl, a ta szwagierke to bym
wiesz co ja juz tyle tu mieszkam, ze teraz to mi wisi to wszystko, reaguje jak juz konkretnie przesadza - poprostu. Szwagierka kiedys nawet posunela sie do tego ze porysowala nam kluczykiem samochod i smiala sie w twarz mojemu TZ. Ale nie chce mi sie pisac o tym wszytskim. Odzywam sie z nia bo musze, ale nic wiecej.

Cytat:
powiem z wlasnego doswiadczenia i doswiadczenia dobrej znajomej - to prawda. ja mam dzieci w zlobku prywatnym, znajoma miala z nami i rpzeniosla do miejskiego. niebo a ziemia! dzieciaka trzymali w jednym pampersie bo pani "zapomniala powiedziec że sie skonczyły" albo caly dzien chodzila w zalanej zupą bluzce bo nie ma na przebranie a "oni nie uzywaja sliniaków, dziecko zlobkowe (1,5 roku!) musi samo umiec jesc!". jeszcze znajoma dostała bure, ze jak to ona chce dziecko gorzej ubierac by mogla sie ubabrac jedzeniem, dzieci powinno sie ładnie ubierac! dzieci tez przyprowadzamy do 8 bo to "burzy porzadek dnia!". od sekretarki w firmie wiem, ze dzieci są przewijane na konkretna godzine, a nie jak nas.ra czy przesika się... w poze drzemki panie tak pilnowaly dzieci że jedno zjadło gumke do wlosow drugiej i zaczeło sie dusic w prywatnym (nota bene 3x drozszym niz miejski niestety) jak braklo pampersow, pani pozyczala od kogos innego i potem oddawala te 2-3, jak dziecko wszystko ubrudzilo, nawet z przebieralni, to mieli ciuchy zapasowe (czasem za krótkie spodnie albo za długie, ale suche!) albo zwyczajnie pozyczali od kogos, a ciuchy zabrudzone troche przeprały i sie suszyły (zakupkowane juz nie). mi (pewnie wiekszosci z nas) obojętnie czy ktos inny to wypierze... byle dziecko w suchym chodziło!

napisalam drugi raz bo poprzednio chyba i posta wcieło
hmmm moze i to prawda, ale ludzie oddaja i dzieciom nic nie jest, w przeciwnym razie nie bylyby tak oblegane. Ponadto kuzynka TZ ma tam bardzo dobra znajoma co pracuje, wiec wie jak wyglada opieka i by chyba nie polecala - jesli bedzie cos nie tak pojdzie do prywatnego lub znajde nianke. Poki co nie mam co sie martwic na zapas - zycie pokaze.

Cytat:

dla ciebie i Hani bedzie dobrze

Cytat:

u nas szpital - wszyscy chorzy, w tym ja i dziewczyny mamy po 39st. goraczki. Razem z TZtem nie spimy juz od dwoch nocy (Blanka placze CALY CZAS, Klara tylko ciut lepsza) - jesli trzecia bedzie taka, to sobie strzele w leb bo juz nie mam sily podniesc reki..
za☠☠☠.. urodziny
dobranoc
wszystkiego najlepszego i i zdrowka dla was wszystkich.

Wypozyczylam sobie dzis ksiazke z biblioteki (z pracy mam za sciana doslownie), wiec zaraz prysznic i poczytam troszke.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:

za nowa umiejetnosc. Moja chrupki tez je sama. Pietke od chleba tez a jak jej nie pasi to ja wyrzuca.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:57   #1136
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nienawidzę. A najgorzej że nic nie da się poradzić, trzeba kupić i koniec
I, Aniu, łączę się w bólu, bo wymieniałam rozrząd w styczniu

Cytat:
słuszna hierarchia
Podziwiam, ja jeszcze na aerobik się mobilizuję - bo w grupie, ale sama ćwiczyć... niestety
Cytat:

STO LAT!!!!!!

editko, wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Ania ja tez znam ten bol. Maz robil rozrzad ostatnio w naszym nowym aucie i wydal 240 funtow na czesci no ale na jakis czas bedzie spokoj. Auto przygotowane do podrozy i juz nic nas nie powinno zaskoczyc.
dokładnie, trochę spokoju przynajmniej będzie. Przy mojej ilości km jakieś dwa lata

Dziecko padło, idę i ja spać. Dobranoc!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-03-28 o 21:09
Stary 2012-03-28, 21:02   #1137
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o obiady, to moj maz nie je ze mna przy stole. twierdzi ze mlaskam i mu przeszkadza. Ja tak nie uwazam, zamykam buzie przy jedzeniu a odglosy ktore wydaje przy przezuwaniu to juz nie ode mnie zaleza. Kiedys bylo mi przykro z tego powodu teraz mam to w
No wiesz co!
Najpierw parsknęłam śmiechem ale teraz to jestem zła.
Ja to bym celowo tż mlaskała, łaziłabym z nim mlaskając.

Cytat:
editko, meszsares sto lat
[B]
Podpinam się.

A już nie potrzebuję linka do smoczków-gryzaczków.

4 słoiki mi nie złapały. Dwa wystrzeliły z zawartością.

Dobranoc.
Stary 2012-03-28, 21:04   #1138
editka2022
Rozeznanie

meszares wszystkiego najlepszego kochana,fajnie znac kogos kto sie urodzil tego samego dnia

stronczku tak bym prosila zmien mi wiek

brumku widzisz ja tez ostatnio mysle o imionach dla dziecka co noc to robie,moje typy to Malwinka,Karolinka i Karina i podsunelas mi pomysl z ta Pola swietne jest, dla chlopca Ernest

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2012-03-28 o 21:06
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:18   #1139
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

u nas to TZ lubi "siorbac" jedzac zupe bo twierdzi ze mu wtedy bardziej smakuje. A jak by mi powiedzial ze mlaskam to bym specjalnie z anim lazila i mlaskala.tak jak lili mowi

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:22   #1140
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
meszares wszystkiego najlepszego kochana,fajnie znac kogos kto sie urodzil tego samego dnia

stronczku tak bym prosila zmien mi wiek

brumku widzisz ja tez ostatnio mysle o imionach dla dziecka co noc to robie,moje typy to Malwinka,Karolinka i Karina i podsunelas mi pomysl z ta Pola swietne jest, dla chlopca Ernest
Juz zmienilam,

Ja znam 2 osoby ktore obchodza urodziny w ten sam dzien. Jedna z nich nawet w rodzinie. Kuzynki maz, kiedys razem swietowalismy. Teraz na odleglosc troche trudno.

Lili nie denerwuj sie... ja sie juz nie przejmuje. A nie mam takiego charakteru by specjalnie mu na zlość robic. Ale dziekuje za zainetresowanie. Mile to

Eveewe jak Marys?

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-28 o 21:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości