Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 20:39   #661
Ando
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
My też oglądamy, mój mąż to MEGA kibic ale dzisiaj jestem sama i przełączyłam i oglądam, TŻ mi napisał smsa czy siedze brzuchem do tv i czy blisko, żeby maluszek się uczył i słuchał

Wariatka jesteś
eh, ci faceci :P
slodko
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:42   #662
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
My też oglądamy, mój mąż to MEGA kibic ale dzisiaj jestem sama i przełączyłam i oglądam, TŻ mi napisał smsa czy siedze brzuchem do tv i czy blisko, żeby maluszek się uczył i słuchał
to tak jak moj TZ i brat, na kazdy mecz sie spotykaja u nas i jedza pija piwo i dra sie. Maskara, chca kupic małemu strój FC Barcelony na chrzest
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:43   #663
nitka_88
Zadomowienie

Witam Dzisiaj znów nie jestem w stanie Was nadrobić Przejrzałam tylko tak pobieżnie i to co najbardziej rzuciło mi się w oczy to przecudnej urody Dorotka

Tak jak KarolinaPW, świętuję dziś połowę ciąży

Byłam dziś z mężem u lekarza, przedłużył mu kurację antybiotykową o 5 dni. Przy okazji chciałam uprosić zwolnienie z pracy na parę dni, bo czuję się bardzo zmęczona i dokuczają mi skurcze łydek i brzucha, ale usłyszałam tylko że ciąża to nie choroba i tyle A nie, przepraszam! Wziął mi próbkę moczu do badania na wypadek gdyby skurcze brzucha były wynikiem jakiejś infekcji i zmierzył ciśnienie :P No cóż, angielska służba zdrowia A ten lekarz to i tak najbardziej konkretny i troskliwy, w porównaniu do innych, z którymi miałam tu styczność... Dobrze że za miesiąc lecę do Polski, to przebadam się dokładnie ze wszystkich stron

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-03-28 o 20:44
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:45   #664
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ej - albo moje flaki zwariowaly
albo....
moje dziecie mnie skopało
Super
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Już bliżej niż dalej

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:46   #665
luby957
Raczkowanie

Witam z wieczora wczoraj mialam w miare dobry dzien,nie liczac dwoch incydentow. Jeden to taki ze nie moglam wam wyslac wiadomosci az w koncu net mi sie zupelnie zawiesil:\a drugi to to ze mialam wrazenie ze mdleje a bylam sama z Ama w domu. Ale na szczescie jak sie polozylam to po paru min przeszlo. Ogolnie zlapala mnie jakas chandra i nic mi sie nie chce. Moze pfzez ta pogode ktora coraz bardziej sie psuje Ale jutro juz musze sie wziac za porzadki bo do swiat sie nie wyrobie A jeszcze w niedziele zaprosilismy najblizsza rodzine na kawe i ciacho z okazji imienin malej. Fajnie ze tz chociaz ma wtedy wolne to sie wybierzemy tez do kosciola bo ja sama z mala nie pojde(slabo mi sie czesto robi) albo mam uczelnie caly dzien i nie ma jakWczoraj jak przegladalam watek (ta i jeszcze stara czesc) to zauwazylam po tym ci pisalyscie w postach ze zfobilyscie liste NAPRAWDE potrzebnych rzeczy i chcialam ja poczytac tylko nie moge jej znalezc Nie wiem czy ja przeoczylam ten post,czy co Jakby ktoras z Was mogla mnie nakierowac mniej wiecej na ktorej to str jest to bredeb.wdzeczna. Niby mam juz Ame i powinnam wiedziec co mi sie przyda ake przypomnuec sobie nie zaszkodzi
Stary 2012-03-28, 20:50   #666
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to tak jak moj TZ i brat, na kazdy mecz sie spotykaja u nas i jedza pija piwo i dra sie. Maskara, chca kupic małemu strój FC Barcelony na chrzest
Jakbym swojego Tż słyszała
U nas w domu to są "męskie" spotkania na mecze, MMA, boks itp. już się przyzwyczaiłam do ich emocji czasami im coś dobrego zrobie do jedzenia

Cytat:

Super

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:50   #667
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
albo....

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mnie tak bąbelkuje, tłumaczyłam przed chwilą małżowi że to prawie jak pierdnięcie w wannie

ooo taaaak, przejęcie inicjatywy jak najbardziej tylko żeby mi się chciało a ja ciągle śpiąca
ad.1 ale porównanie w 10
ad.2 Mam to samo a poza tym ileż można samemu zaczynać Ja się poprostu w pewnym momencie zbuntowałam a tż się zdziwił gdzie mój temperament

Ale do bani dzień Dobrze, że już za mną. Wiało dzisiaj jak na halny i teraz widze, że ten wiatr przyniesie deszcz, ochłodzenie a w sobotę nawet śnieg i -10 w nocy Super! Napewno będe miała za....y nastrój

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 20:52   #668
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Przede wszystkim się nie stresuj, miałaś przed ciążą jakieś objawy niedoczynności, cokolwiek co Ciebie czy lekarzy niepokoiło? jak nie to może przed ciążą było ok a teraz dzieciaczek potrzebuje więcej i bierze od Ciebie, dlatego hormonu jest mało, dostaniesz lek i sie wszystko unormuje.
Ja już miałam w tej ciązy skoki TSH od 1 do prawie 6 i to wszystko w pierwszym trymestrze.
Kiedy masz wizytę u gina, jak musisz czekać to może zdzwoń do niego i powiedz o tych wynikach, może on Cie uspokoi
Hmm przed ciążą to baaardzo kiepska przemiana materii,żeby utrzymać swoją wagę i rozmiar 36 musiałam być cały czas na diecie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Olcia Nie martw się na zapas. Niedoczynność w ciąży może się zdarzyć. Jeśli nie leczyłaś się wcześniej, to dzidziusiowi nic nie jest. Tak jak napisała Karolina- wyniki masz pewnie złe, dlatego, ze dziecko przez cały początek ciąży korzystało z Twoich hormonów. Teraz umów się do lekarza jak najszybciej, żeby wyprostować wyniki. Pewnie dostaniesz leki i wyniki Ci się unormują
na szczęście jutro mam wizytę

bardzo Wam dziękuję za słowa wparcia ale ja już tak mam że bardzo się stresuję,teraz też siedzę i ryczę, boję się że to jakoś negatywnie wpłynęło na moje kochane maleństwo
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:04   #669
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Hmm przed ciążą to baaardzo kiepska przemiana materii,żeby utrzymać swoją wagę i rozmiar 36 musiałam być cały czas na diecie

bardzo Wam dziękuję za słowa wparcia ale ja już tak mam że bardzo się stresuję,teraz też siedzę i ryczę, boję się że to jakoś negatywnie wpłynęło na moje kochane maleństwo
Nie płakusiaj proszę, będzie dobrze, skonsultuj się z lekarzem a on na pewno coś poradzi i będzie DOBRZE!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:04   #670
Soleilka
Zakorzenienie

Pokażę Wam jakie fajne futerko mamy do chrztu Tylko muszę nabić napy, żeby zatrzaski jakieś były

A kiedyś wkleję te wszystkie ciuszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8434.jpg (36,6 KB, 43 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-03-28, 21:10   #671
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym swojego Tż słyszała
U nas w domu to są "męskie" spotkania na mecze, MMA, boks itp. już się przyzwyczaiłam do ich emocji czasami im coś dobrego zrobie do jedzenia

Super

Cytat:
nie płacz Kochana,to nic nie da, a napewno dziecko bedzie zdrowe, masz mini odchylenia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:13   #672
Soleilka
Zakorzenienie

Ollcia głowa do góry Musi być dobrze!

Bloguję
Stary 2012-03-28, 21:13   #673
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Pokażę Wam jakie fajne futerko mamy do chrztu Tylko muszę nabić napy, żeby zatrzaski jakieś były

Cudne jest

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-03-28, 21:18   #674
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
albo....
super
Cytat:
Witam Dzisiaj znów nie jestem w stanie Was nadrobić Przejrzałam tylko tak pobieżnie i to co najbardziej rzuciło mi się w oczy to przecudnej urody Dorotka

Byłam dziś z mężem u lekarza, przedłużył mu kurację antybiotykową o 5 dni. Przy okazji chciałam uprosić zwolnienie z pracy na parę dni, bo czuję się bardzo zmęczona i dokuczają mi skurcze łydek i brzucha, ale usłyszałam tylko że ciąża to nie choroba i tyle A nie, przepraszam! Wziął mi próbkę moczu do badania na wypadek gdyby skurcze brzucha były wynikiem jakiejś infekcji i zmierzył ciśnienie :P No cóż, angielska służba zdrowia A ten lekarz to i tak najbardziej konkretny i troskliwy, w porównaniu do innych, z którymi miałam tu styczność... Dobrze że za miesiąc lecę do Polski, to przebadam się dokładnie ze wszystkich stron
gratulacje połóweczki
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam z wieczora wczoraj mialam w miare dobry dzien,nie liczac dwoch incydentow. Jeden to taki ze nie moglam wam wyslac wiadomosci az w koncu net mi sie zupelnie zawiesil:\a drugi to to ze mialam wrazenie ze mdleje a bylam sama z Ama w domu. Ale na szczescie jak sie polozylam to po paru min przeszlo. Ogolnie zlapala mnie jakas chandra i nic mi sie nie chce. Moze pfzez ta pogode ktora coraz bardziej sie psuje Ale jutro juz musze sie wziac za porzadki bo do swiat sie nie wyrobie A jeszcze w niedziele zaprosilismy najblizsza rodzine na kawe i ciacho z okazji imienin malej. Fajnie ze tz chociaz ma wtedy wolne to sie wybierzemy tez do kosciola bo ja sama z mala nie pojde(slabo mi sie czesto robi) albo mam uczelnie caly dzien i nie ma jakWczoraj jak przegladalam watek (ta i jeszcze stara czesc) to zauwazylam po tym ci pisalyscie w postach ze zfobilyscie liste NAPRAWDE potrzebnych rzeczy i chcialam ja poczytac tylko nie moge jej znalezc Nie wiem czy ja przeoczylam ten post,czy co Jakby ktoras z Was mogla mnie nakierowac mniej wiecej na ktorej to str jest to bredeb.wdzeczna. Niby mam juz Ame i powinnam wiedziec co mi sie przyda ake przypomnuec sobie nie zaszkodzi
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4432
link do wyprawki
Cytat:

to dobrze że jutro masz wizytę nie smuć się bo małemu jest smutnozobaczysz wszystko będzie dobrze!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:21   #675
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak przegladalam watek (ta i jeszcze stara czesc) to zauwazylam po tym ci pisalyscie w postach ze zfobilyscie liste NAPRAWDE potrzebnych rzeczy i chcialam ja poczytac tylko nie moge jej znalezc Nie wiem czy ja przeoczylam ten post,czy co Jakby ktoras z Was mogla mnie nakierowac mniej wiecej na ktorej to str jest to bredeb.wdzeczna. Niby mam juz Ame i powinnam wiedziec co mi sie przyda ake przypomnuec sobie nie zaszkodzi
jest na pierwszej stronie wyprawka się nazywa ten link
Stary 2012-03-28, 21:21   #676
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne jest
Dziękuję Do tego coś fajnego pod spód ubierzemy i już mamy ubranko

Bloguję
Stary 2012-03-28, 21:26   #677
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,my juz po pranetalnym.
Agatka pozostała Agatką i wży 403g. Rozwija się bardzo dobrze, równo z terminem OM,jest zdrowiutka, lekarka była zachwycona tym jak nam pozowała, wszystko dokładnie pomierzyła. Więc jestem teraz duuużo bardziej spokojniejsz, że jej tam w brzuszku wygodnie.

Mój TŻ aż się popłakał jak pani doktor powiedziała, że to dziewczynka, potem mi powiedził, że zawsze chciał mieć dziewczynke, a ja taam czułam od pocztku, że jest Agatka.

I tutaj do waszych postów się odniosę, Agatka została zmajstrowana 10 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych no i owulacji prawdopodobnie w 14 dniu cyklu. Więc ja raczej nie miałam wątpliwości co do dziewczynki.
Super! Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejka ja tylko na sekundkę.
Byłam dzisiaj u gin - mieliśmy iść w środę, ale jedziemy na kilka dni w góry i jakimś cudem udało mi się przełożyć wizytę na dzisiaj.
Więc wszystko jest wzorowo - moje wyniki, szyjka, a przede wszystkim dzieciątko. Widzieliśmy dzisiaj jak sobie ćwiczy zaciskanie piąstki No i zakrywanie łapkami twarzy. Słuchaliśmy serduszka Waży ok 580 g więc jest to już kawał baby. Bo w końcu dziecię łaskawie się rozkraczyło i wiemy, że mamy córcię Jestem bardzo szczęśliwa, że znamy płeć i już nie będzie tak bezosobowo.
Z tej okazji byłam w H&M po bodziaki, jak w linku
http://www.hm.com/pl/product/98784?article=98784-A
i skarpeteczki z napisem born 2012 Przekornie kupiłam granatowe, bo nic nie poradzę, ale za różem nie przepadam Zdjęć chwilowo nie mam czasu robić bo zaraz mamy gości - nadrabiać będę później
Aha i małż powiedział, że po świętach jedziemy na większe zakupy. Trzeba coś kupić córci
Świetne wieści Gratuluję córci

Cytat:
Śliczne
Stary 2012-03-28, 21:26   #678
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie płakusiaj proszę, będzie dobrze, skonsultuj się z lekarzem a on na pewno coś poradzi i będzie DOBRZE!

Cytat:
nie płacz Kochana,to nic nie da, a napewno dziecko bedzie zdrowe, masz mini odchylenia

Cytat:
Ollcia głowa do góry Musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

to dobrze że jutro masz wizytę nie smuć się bo małemu jest smutnozobaczysz wszystko będzie dobrze!

dziękuję,kochane jesteście, naprawdę jesteście ogromnym wparciem już mi lepiej, wierzę że z maleństwem będzie ok i pobrał sobie ze mnie te potrzebne hormony. Swoją drogą kompletnie nie rozumiem tego,że badanie hormonów tarczycy nie jest obowiązkowym badaniem w ciąży?! Ja zrobiłam je na własną rękę po tym jak wyczytałam że Wy je robiłyście..ehh...

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2012-03-28 o 21:28
Stary 2012-03-28, 21:27   #679
anna99302
Zadomowienie

czesc mamy! chcialam dzisiaj z wami dluzej posiedziec a niedawno dotarlam do domu...mialam bardzo napiety grafik dzisiaj....wiec nawet nie nadrobie... zdązylam tylko zobaczyc córunię Hanki!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To czy łóżeczko jest niezdrowe dla kręgosłupa to wg mnie zależy od materaca-i nie ma różnicy czy jest turystyczne czy drewniane.
Dorotka zaczęła stawać na przełomie 8 i 9 miesiąca-i pierwszy raz zrobiła to w kojcu Na dowód załączam zdjęcia Miałam jeszcze jedno fajne jak stoi w łóżeczku, ale chyba go nie mam na poczcie, więc chwilowo przepadło

Już dopisuję

Trzymam kciuki
Przesłodka!!!!! do schrupania! Łobuziaczek mały, czy nie??
Bo na zdjęciach tak wygląda jakby chciała koniecznie uciec z kojca
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 21:31   #680
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Śliczne
dziękuję

Ollcciu bo musi być dobrze i musisz to sobie zakodować w głowie. Takie krakanie i złe myślenie wcale nie sprzyja ani Tobie, ani dzieciątku. Dlatego kilka głębszych wdechów i odpręż się. A my będziemy trzymać kciuki za to, żeby było ok I pamiętaj, że kciuki mamusiek lipcowo-sierpniowych '12 są magiczne

Bloguję
Stary 2012-03-28, 21:35   #681
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
I pamiętaj, że kciuki mamusiek lipcowo-sierpniowych '12 są magiczne
To już wiem dlaczego nie uprosiłam zwolnienia! Po prostu zapomniałam Was poprosić o trzymanie

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-03-28, 21:38   #682
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ale macie rozrywkowe maleństwo

aha chciałam jeszcze napisać że moja glukoza jednak wyszła ok (pisałam wczoraj że pielęgniarka przez przypadek pobrała mi krew po 1.40h zamiast po 2h)na czczo 64 a po tych niespełna 2h 106

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:

Ollcciu bo musi być dobrze i musisz to sobie zakodować w głowie. Takie krakanie i złe myślenie wcale nie sprzyja ani Tobie, ani dzieciątku. Dlatego kilka głębszych wdechów i odpręż się. A my będziemy trzymać kciuki za to, żeby było ok I pamiętaj, że kciuki mamusiek lipcowo-sierpniowych '12 są magiczne
dziękuję,kochana jesteś będę dzielna dla synka,nie będę już płakać,obiecuję
Stary 2012-03-28, 21:43   #683
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
To już wiem dlaczego nie uprosiłam zwolnienia! Po prostu zapomniałam Was poprosić o trzymanie
No pacz, to trzeba pisać!
Cytat:
dziękuję,kochana jesteś będę dzielna dla synka,nie będę już płakać,obiecuję
No i to się nazywa dobre podejście!

A teraz wybaczcie, ale umieram z głodu Idę na kolację i lulać. Dobranoc

Bloguję
Stary 2012-03-28, 22:03   #684
nicki86
Zadomowienie

Witajcie dziewczęta !
Dzisiaj zaczynam 26 tydzień! jakoś mi się dłuży chciałabym już mieć maleństwo na rękach nie w brzuchu... choć potem pewnie będę wspominać jak było cicho i spokojnie jak kopała tylko "od środka"

Dziś sprzatałam trochę w szafie i robiłam miejsce na rzeczy córci. Znów poszła reklamówa do pawlacza rzeczy które są już za małe na mnie, a bynajmniej mocno nie korzystnie w nich wygladam Mierzyłam też sukienkę kupioną jesienią taką maxi dress... jeszcze się w nią mieszczę i mam sporo miejsca na brzuszek, tylko muszę skrócić z długości bo nosiłam do obcasów a teraz będę śmigała w płaskich sandałkach w ogóle te moje ubrania w które wchodzę to wszystkie straszne, wyglądają raczej na takie "po domu" nie na wyjście, aż mam ochotę coś sobie jeszcze kupić... ale szkoda kasy, może zaszaleje jak zrobi się na tyle ciepło że będzie trzeba zrezygnować z kurtki i się "odsłonić". Ja do szczupłych nie należę i jak chodzę w bezształtnej kurtce to od wszystkich słyszę że nie wyglądam na "w ciąży".

Dziękuję za rady co do kaszlu tylko że już prawie wszystie z tych polecanych metod przerobiłam... mam kaszel mokry i odksztuszam cały czas. Piłam już herbatki lipowe, miętowe, z majeranku,z miodem, do wszystiego daje soki z cytryny, aronii, maliny... robiłam syrop z cebuli i już go wypiłam, kończę syrop z prawoźlazu... nie wiem jak z tym syropem z dziewanny, bo czytałam ze niewskazany w ciaży, a pózniej na forum ciążowym czytałam że dziewczyna właśnie taki piła jutro spróbuje z tym chrzanem... ale może być taki ze słoiczka?? bo korzenia świeżego to ja chyba teraz nigdzie nie dorwę. Dzisiejsza noc była taka koszmarna że rano o 6 wstałam niewyspana i wściekła, co się położe to kaszel się nasila...

W ogóle mam skierowanie na morfologie, mocz i gluoze, wybieram się w sobotę i już się boję jak będę reagować. Kurcze ja nigdy taka deliatna nie byłam, a teraz to rzygam, to słabo mi się robi i jeszcze ten chol.erny kaszel.. jak nigdy nie choruje to teraz w ciąży wszystko na raz!

Idę Was doczytać.... trochę się pożaliłam i mi lepiej

Ps.dziś na wieczór jak nigdy miałam mega głoda i nie mogłam normalnie się najeść

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Moje przeczucia były nieomylne - 3 raz z rzędu chłopczyk
Gratuluje zdrowego synusia cóż może córcia się trafi kolejnym razem jeszcze nic straconego może jest Ci pisane mieć tyle ślicznych kochanych dzieciaczków, a jak za szybko udałaby Wam się córcia to byście już nie planowali więcej
A co do imienia mi się Cyprianek podoba, bo takie niepowszechne i nieoklepane no i ładnie współgra z Adriankiem
Cytat:
dziewczyny podoba mi sie strasznie ten wózek, ale boje sie ze proste koła bede przeklinac szybko
Prowadzałam się z takim woząc siostrzeńca , prowadził się super, dla mnie nie jest jakiś straszny w obsłudze i toporny, może kwestia przyzwyczajenia. Ja tam będę miała taki
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Właśnie do Mnie doszło że mój Kubuś prawdopodobnie był by już na świecie... termin pierwszej ciazy miałam miec na 4 kwietnia
Tak miało być kochana, teraz masz dwójkę aniołeczków jednego Kubunie na górze, a drugą Rozalcie w brzuszku jestem święcie przekonana że czuwa nad Wami obiema
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 06:16   #685
prince_polo
Zakorzenienie

witam z kawa. mam nadz ze mnie ruszy

wieczorem bolal mnie strasznie krzyz i brzuch wiec juz odpuscilam pisanie bo nie mialam humoru.
przychodzi dzis do mnie kumpela, na herbatke musze isc jako tako ogarnac mieszkanko
Dzis mam w planach posegregowanie rzeczy dla małej. mam kilka takich co sie nienadają bo sa brzydkie to je odstawie na bok(takie dostałam ,ale to jest zaledwie kilka sztuk , reszta boska) no i rozmiarami

Chce isc dzis do rosmana po krem na cellulit dla kobiet w ciązy, i popatrzyc na jakies buciki. No i wczoraj stwierdziłam ze bym chetnie poszla do fryzjera na jakies sciecie tylko jak długosc chce zachowac, al co bym mogła zrobic, by ukladały sie tez kreconejak i proste? bo dawno w swoich lokach nie chodzilam, poprostu misie nieukladaja sa za ciezkie i te z podspodu sie niemogą skręcic

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Bajzelek, ale uporządkowany, bo segregowałam kolorami ciuszki do prania. Jest tego trochę... Załączam też trzy nowe zdobycze.
słodkie!!! ja dzis bede porzadkowac

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj wizytę u pani zastępującej mojego gina. Reasumując:
* słyszałam serduszko,
* wiem, że że z szyjką nic się nie dzieje,
* dostałam skierowanie na badanie glukozy z 50g,
* dostałam skierowanie na rutynowe badania (morfologia krwi, moczy, przeciwciała a-Rh),
* dostałam receptę na Scopolan i Luteinę,
* dostałam skierowanie do szpitala,
więc można uznać, że pani gin zrobiła wszystko, co do niej należało. Niestety nie wiem, czy jej zdaniem powinnam iść do tego szpitala od razu, czy wypisała je na odczepnego, bo po informacji o skurczach, ale przed badaniem. Stanęło na tym, że mam jechać w razie silnych skurczy. Opis wizyty Wam daruję. Ona nie była nieprzyjemna, tylko zupełnie obojętna.

Następna wizyta 7 maja u mojego gina, czyli za prawie 6 tygodni.
moze zadzwon do swego gina co??? i spytaj??? masakra ta lekarka
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to kupiona kolejna część wyprawki, dzisiaj zakupiłam:
wkładki avent wielorazowe
podkłady poporodowe bella (szpital ich wymaga)
pieluchy tetrowe - 25 sztuk (jak by mi było mało to dokupię)
pieluchy flanelowe (tych tylko 2 sztuki, tak na "wyjście")
frida
miękka szczotka plus grzebyk
podkład do przewijania z ceratką - póki co tylko 3 sztuki, tanie to jest, a zobaczymy czy się przyda czy nie

no i z przesyłką wyszło 160zł

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Prince poloKochana nie smutaj się Teraz aniołek czuwa nad Tobą i Rozalcią. Złe czasy już za Wami

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ciastek, uśmiechnij się Tak widocznie miało być. Uśmiechnij się, nie ma co rozpamiętywać tego co było

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A może zjedz/wypij coś co się gryzie i powszechnie wiadomo, że po zmieszaniu ma się sensacje np. tj. kiełbasę popij mlekiem albo coś w tym stylu (mi kiedyś fajnie poleciało po wypiciu mleka a zaraz potem soku pomidorowego )
Generalnie w tej chwili potrzebujesz czegoś co ci poskutkuje zaraz np. biegunką a jedzenie kiwi czy innych owoców jest dobre ale po nich nie ma się luźnych stolców czy biegunek poprostu jedzone regularnie pomagają nie mieć zastojów.

:
poeksperymenruje dzis
Cytat:

jakie słodkie
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Tak miało być kochana, teraz masz dwójkę aniołeczków jednego Kubunie na górze, a drugą Rozalcie w brzuszku jestem święcie przekonana że czuwa nad Wami obiema

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 06:54   #686
modnisia86
Zadomowienie

Witam z rana z pracy przy kawusi ledwo zdołałam was nadrobić jak wrócę do domu z pracy będę miała mniej do czytania
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:16   #687
nel_a
Zakorzenienie

hejo

ja już po śniadanku, najadłam się jak nie wiem
dziś mnie czeka praca od rana, więc zaraz się zabieram.

a tym czas znalazłam coś takiego na temat śmierci Madzi http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/krz...de_248265.html

ciekawe zobaczymy czy się sprawdzi.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:23   #688
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja po pracy zdjęłam buty, kurtkę, umyłam ręce i walnęłam się do łózka, co nigdy mi się nie zdarza (najpierw prysznic, zmiana ciuchów, takie tam), i zasnęłam bez słowa nawet do tż, po prostu jakoś mnie wykończył ten dzień mimo, że niewiele robiłam. Brzuch mi dalej twardnieje jak tylko wstanę i się trochę przejdę - nawet nie chcę myśleć, jaka będzie diagnoza na następnej wizycie, pewnie leżenie plackiem. No trudno, po pracy cały czas leżę, może to choć trochę pomoże.
a czemu nie chcesz iść już na zwolnienie?z tego co pamietam szef sie nie obrazi
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:27   #689
chmielinka
Zadomowienie

Witam z rana herbatką

dzisiaj zaczynamy 20tc z tej okazji stawiam soczek
bardzo się cieszę, ale ostatnio jakoś prześladują mnie lęki o dzidzie...muszę z nimi jakoś walczyć

i mam dzisiaj w tyłku wieeelkiego lenia

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:49   #690
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Witam z rana herbatką

dzisiaj zaczynamy 20tc z tej okazji stawiam soczek
bardzo się cieszę, ale ostatnio jakoś prześladują mnie lęki o dzidzie...muszę z nimi jakoś walczyć

i mam dzisiaj w tyłku wieeelkiego lenia
gratuluję nie zagaduj tylko lej

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości